Jiřík z Poděbrad a Matyáš Korvín

Autor

Krátký symposijní úvodník: 

Přátelé. Dneškem přichází chvíle, kdy se zcela vážně můžete hlásit na naše vidlácké symposium. V liště popd hlavičkou je ode dneška záložka, kde budu zveřejňovat přihlášené účastníky. Samozřejmě jen podle nicku a bez adresy. U každého jména bude uveden okres kde bydlí, abyste když tak mohli přemýšlet o tom, kdo s kým by se třeba svezl. Kontakty budu zatím navzájem zprostředkovávat já a to mailem. 

Do seznamu vás budu zapisovat na základě mailu od vás. Stejně tak, pokud změníte názor, budu vás ze seznamu na základě mailu zase vyškrtávat.  Byl bych rád, kdybych vás jen zapisoval a nikoho vyškrtávat nemusel. 

Spočetl jsem předběžné náklady na nápojový lístek a nějaké to pečivo a salát a dospěl jsem k částce, která nepřekročí 200 Kč na osobu. Předem se nebude platit nic. To tedy berte jako maximální částku, kterou u Vidláka vysolíte na dřevo. Stále platí moje nabídka ubytování. 

Pokud by i v půlce dubna nadále platila nějaká vládní omezení, která by nám to zakazovala, sympozium zrušíme nebo mu zkusíme najít podzimní termín. 

Pokud by se na symposium přihlásilo velmi málo lidí, nevadí, místo grilovačky uděláme zabijačku a nikomu z vás výslužku nedám, budete si ji muset ukrást sami. 

Pokud by se na symposium přihlásilo extrémně velké množství lidí, budeme to nadělení řešit. 

 

A teď už dnešní článek: 

Tak se nic nezměnilo. Vláda vyhlásila nouzový stav a to na základě žádosti VŠECH hejtmanů a Hřiba. Na tiskovce si to Babiš hezky užil. Zopakoval svoje stanoviska o nezodpoědné opozici hazardující s lidskými životy a celkem hravě odrážel novinářské dotazy na neústavnost totoho nového nouzového stavu. Po celý víkend kolem toho bylo hodně tanečků, hodně řečiček, hodně příliš brzkých odsudků, tož dneska zkusíme trochu zvolnit tempo a zkusíme si říci, co je vlastně výsledkem celého toho kolotoče. 

Já bych chtěl dneska zdůraznit vlastně jen jednu jedinou věc: 

 Všichni víme, co by se doopravdy stalo, kdyby se dneska ráno rozjely vleky, otevřely bazény a vůbec všechno. Všichni by se tam nahrnuli jak utržení z řetezu a i když je možné z různých známek usuzovat, že epidemie už nemá takovou sílu, nikdo soudný by to neměl riskovat. Babiš udělal to, co by politik dbalý svých preferencí neměl nikdy udělat.  Dal přednost lidským životům před svojí politickou budoucností. Raději se nechal a nechá okopávat opozicí, raději políbil čižmy čtrnácti hejtmanům, než aby riskoval zdravotnickou katastrofu. Až se lidem rozleží v hlavě celá ta víkendová a předvíkendová šaráda, mělo by jim dojít právě tohle. Že ten nenáviděný oligarcha, který nás vede tu do područí Německa, tu do Ruska, tu do USA, tu do EU, který krade, podvádí, hraje si na diktátora, který nejedná a křičí na ministry, tak místo aby opozici usmažil na jejich vlastní hlouposti, místo aby využil jedinečnou šanci, kterou měl, místo aby nechal všechny ostatní ukázat, že jsou ještě blbější než on, tak se raději zapřel a udělal to, co považuje většina epidemiologů a doktorů ze jedinou možnost. 

Od čtvrtka jsem vám psal ty fantastické možnosti, které Babiš měl. Stačilo málo - dostatečně odolný žaludek, dostatek bezohlednosti a nebo alespoň dostatek sebeklamu, že stejně lidi opagtření nedodržují a každý je svého štěstí strůjcem, a Babiš mohl mít opozici na lopatkách. Za cenu nějakých deset, dvacet či třicet tisíc mrtvých. Za cenu, kterou ani nemusel platit on, ale zaplatili by ji důchodci, které už dávno odložili někam do důchodkáren, aby mladým krásným a chytrým nekazili dojem z růžové budoucnosti. 

Popisoval jsem velmi barvitě a řekl bych i velmi přesvědčivě, že to Babiš nemůže prohrát. Že mu jen stačí počkat, zřejmě by ani nebylo těžké to mediálně uhrát, dokonce by to nevadilo těm 30% blbounů nejapných, kteří se nemohou dočkat své sauny a lyžovačky. Babiš měl reálně možnost celou opozici nejen porazit, ale zřejmě ji i úplně marginalizovat. Stačilo málo - jen aby mu nevadilo, že republika přijde o další okresní město a že přijde o nějaké peníze, které stejně zaplatí chudina. 

Hele a ten chlap to neudělal. Mohl, ale neudělal. Měl všechny trumfy v rukou, měl tu nejlepší příležitost ke smeči a nemusel by dělat nic. Jen čekat. A on to neudělal. Místo toho mluvil o tom, že je třeba zachraňovat životy, že v zájmu (zbytečných) důchodců se prostě budou platit miliardy a prostě bude všude zavřeno a bude se to dělat navzdory debilům v parlamentu, navzdory imbecilnímu Vystrčilovi, navzdory užvaněným hejtmanům, navzdory jejich tweetům , navzdory pochybujícím občanům, navzdory chřipečkářům, i navzdory ústavě.  Skoro se mi chce zvolat: "K tomu mu dopomáhej Bůh". 

Ne vážně. Ten chlap měl babu Jagu na lopatě, jen ji šoupnout do pece a on to neudělal. 

Ne mě to udělalo dojem. Tak nějak jsem si vzpomněl, že takhle on celou válku s koronavirem začínal - že se prostě udělá i to, co bylo doposud nemyslitelné, ale prostě v zájmu důchodců s ohrožených lidí se to udělá.  Říká se tomu étos. Možná se to dalo dělat i lépe, možná se to dalo dělat efektivněji (a také nemuselo být tolik chřipečkářů a nemuseli mu všichni od první minuty házet klacky pod nohy), ale ten chlap neuhnul. 

Měl nejlepší příležitost k dokonalé pomstě. Přečtěte si ještě jednou, jaká partie se hrála od čtvrtka. Možná se hrála už dřív. Možná se Babiš přímo chystal všem opozičníkům zatnout tipec. Vypadalo to tak. Vypadalo to, že si ten čtvrtek pěkně nachystal a nechal všechny, aby v přímém přenosu udělali největší pitomost svého života. A oni to udělali. 

A on - místo aby to dodělal, tak se zapřel. Jiřík z Poděbrad právě pustil Matyáše Korvína z obležení. 

Bohužel musím říci, že Korvín se zachová přesně jako jeho středověký jmenovec - půjde a bude škodit ještě víc a ještě radostněji. Půjde a udělá všechno pro to, aby mu to příště vyšlo.  A bohužel musím říci, že Babišovi se jeho velkorysá propustka nevyplatí a zřejmě ty životy nakonec stejně nezachrání. Protože si najdou jiný způsob, jak ho přitlačit. Najdou si jiný způsob jak dělat antibabiše. A až se ho zbaví, pak to teprve bude tóčo. Oni ten včerejšek budou brát jako slabost. 

Nevěříte? Přečtěte si Šafra. Takřka každý z jeho pisálků si napsal komentář o tom, jaký je Babiš zase hajzl. Místo aby byli rádi, že to takhle dopadlo, tak přilévají olej do ohně. Koukněte se na Vystrčila. Ten magor už shání podpisy na ústavní žalobu, protože současný vyhlášený stav je v rozporu s ústavou.  A přidají se další. 

Korvín se právě nechává korunovat českým králem.... Proč? protože Babiš dal přednost lidským životům před politikou. Přitom mu stačilo kývnout na Vystrčilův dopis a oznámit hejtmanům, že předseda senátu má pravdu a nouzový stav být nemůže. 

Jasně, chřipečkáři zase budou kecat o tom, jak nás Babiš potřebuje ovládnout a vůbec jim nedojde, že za rozvolnění hlasovali všichni ti, kteří podle nich nás chtějí dostat do EU a Gatesovi do područí. 

Troufám si tvrdit, že to co já, uvidí více lidí. A dalším se to rozleží v hlavě. A dost možná budou mít ještě další příležitosti to vidět.  Vlastně ani nepochybuju, že Vystrčil u Rychetského uspěje. Pak to uvidíme ještě jednou a možná Babiš ani nebude mít příležitost rozvolnění zabránit. 

Já si to ale pamatovat budu. Na mě to dojem udělalo. Nikomu to nevnucuju. Pro mě za mě si klidně myslete, že Babiš je zemský škůdce. Ale já začínám mít stále více jasno - celá slavná opozice jako jeden muž byla ochotná riskovat další hromadné umírání, jen aby Babišeovi ubrali pár procent preferencí.  Babiš naopak nechtěl toto masové umírání připustit, i když mohl z opozice nadělat sekanou a ze sebe diktátora. Tohle Pánbůh ocení. Tahle karma se mu vrátí. Možná ne hned, ale vrátí. Tohle mu nakonec udělá opravdové příznivce a opravdové přátele. 

On místo aby se zachoval jako správný oligarchický kapitalista, který maximalizuje vlastní zisk, tak šel jednat se slizkým Hřibem, rychlokvašnou Peckovou, namyšleným Kubou, odporným Netolickým, nechal si od nich diktovat podmínky a přitom je měl na lopatě. Celou dobu, co je v politice, tak po něm jdou. Mydlí mu schody kde mohou, dali mu tolik příležitostí je nenávidět.  A on nevyužije skvělé strategické šance a přitom ví, že to stejně nikdo neocení a naopak to použijí proti němu...  

Bohužel to bude jako v řecké tragédii. Hrdina sice mravně zvítězil, ale fyzicky na to doplatí. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (151 hlas)

Komentáře

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatímco statný soused se rval s grázlem, grázlíkův druhý soused, zbabělý tříletý klučina, se mu bál postavit.

To je stejná logika.

Poláci nikdy nezapomenou připomenout, že Němcům vzdorovali déle než Francouzi. Někteří Francouzi bojovali statečně, ale celkově mizerně, se špatnou organizací a bez odhodlání.

Tolik k francouzským válečným výkonům a to to byla říše, nad níž slunce nezapadalo. (Nebo ne? Počkat Indočína, Polynésie, Madagaskar, Mauricius, Libanon, Západní Afrika, Francouzká Guyana - asi nezapadalo nebo jen o fous).

Nutno podotknout, že své polské spojence nechali ve štychu, ale alespoň formálně Němcům vyhlásili válku. Nás zradili totálně a dopředu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

a vláda ve Vichy byla podlejší, než ta okupační v Paříži.
Francouzské vedení, elita, se zachovala bídácky odporně.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Porovnáváte neporovnatelné. Žádný národ nebyl v situaci, kdy je ohrožen územními požadavky téměř všech sousedů (až na jednoho, se kterým má tu nejkratší hranici), kdy mu jeho "spojenci" vyhrožují, že pokud válka bude, bude při obraně své územní celistvosti označen za agresora!
Všichni ostatní prostě byli napadeni a museli déle, či kratší dobu bojovat, nedostali na vybranou (možná kromě Siamu, který ovšem nebyl podroben nátlaku spojenců).
Co se týká odboje, opět porovnáváte neporovnatelné, ale na naši obranu: My neměli žádnou divizi typu: 33. granátnická divize SS„Charlemagne“.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Němcům se ve čtyřicátém roce postavily slabší armády než byla naše v roce 1938. Namátkou třeba řecká, dánská nebo norská. O Polácích radši ani nemluvím, to že u nich od té doby máme pověst zbabělců je veřejným tajemstvím. Postavili se silnějšímu Wehrmachtu než než byl ten z doby Mnichova. Ohledně francouzské SS divize Charlemagne - Charles Magnus - Karel Veliký mohu jenom dodat že němci nás prostě potřebovali víc jako kvalifikovanou pracovní sílu v srdci říše než jako prostý kanonenfutr. Kdyby se němci rozhodli vytvořit z protektorátních občanů dobrovolnické jednotky zcela jistě by k tomu došlo, zájemců bylo (na nás slovany) poměrně dost, zvlášť v první půlce války dokud byla v našich lidech čerstvá nenávist k Benešovi a k tomu co symbolizoval.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Musím oponovat. Když se po kapitulace Francie snažil De Gaulle v Anglii přemluvit francouzské vojáky evakuované z Norska a Dunkerku k dalšímu boji, hádejte jak to dopadlo. Přidaló se k němu pár posádek menších lodí, pár pilotů, kteří uletěli z Francie, a většina z jednotky cizinecké legie, která bojovala v Norsku.
Naprostá většina se ale nechala demobilizovat a vrátila se do okupované Francie, to jen pro upřesnění. A jak dopadlo loďstvo v Toulonu? Než by proti němcům bojovali, potopili všechny lodě, ke spojencům unikla proti rozkazu posádka jedné ponorky.
A ještě jedna věc, která svědčí o naprosté debilitě Francouzů - i když byli ve válečněm stavu s Německem, ve 40-cátém roce plánovali spolu s Brity bombardování tehdy sovětských ropných zařízení v Baku. Mělo to být takové trestné humanitární bombardování jako trest za válku s Finskem. Vznikly plány a studie, které Hitler s radostí poslal Rusům.
Český odboj - Obrana národa dojela na takové hlouposti jako seznamy lidí a jednotek připravovaných pro povstání, páni důstojníci měli rádi jmenné seznamy. Gestapo také. A pak ten požadavek s naprostou prioritou - informovat vysílačkou Londýn o dění v republice, na to dojeli ti zbylí schopní, kteří začali organizovat ozbrojený odpor ( kdo třeba ví o pumových atentátech v Berlíně?), jako Balabán, Mašín a Morávek.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

V j

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

In reply to by Bojec Obecný (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes si zabojujeme pantem, zítra kdo ví? Ne, že bych se na to těšil, ale mám pocit že pořád víc a víc přituhuje. Ti z nás, kteří jěště nejsou v důchodovém věku si možná za pár let splní dětské přání. (až budu velký, budu vojákem)
Mám známého a ten se dal k Volssturmu (eh co to píšu, k dobrovolným zálohám) i když podle mě ze špatného důvodu. Těší se na to jak splní svou vlasteneckou povinnost a až k nám přijedou tanky zlého Putina, požene je spátky na Sibiř. Marně jsem mu připomínal že ve Volkssturmu také dostali pušku a panzerfaust a vyrazili na ruské tanky - a jak to s nimi dopadlo? Ale to jsem jen tak odbočil. Jen mám trochu strach aby nám soudruzi z Emeriky nepředložili Vrtěti psem verzi 2.0 , znáte to mezinárodní koalice spravedlivých atd., do toho Koviďák a když se ekonomika hroutí, je čas pro malou rychlou vítěznou válčičku.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

M

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Výběr byl:

1. Chcete bojovat ve výhodné situaci, na oslabených hranicích, proti slabšímu nepříteli válčícímu na dvou frontách, když Československo ponese hlavní tíhu boje.

2. Chcete bojovat v méně výhodné situaci, s posíleným, zkušeným a sebevědomým nepřítelem, plně soustředěným jen na vás, bez spojenců v jeho týlu?

- Kdo si klade špatné otázky, dojde ke špatným odpovědím.

Bídáctví s tím nemá co dělat. Ti nejbídáčtější ve Francii se pak stejně rozdělili napůl a půlka kolaborovala a půlka dělala odboj.

Průměrný počet slepic: 3.6 (8 hlasů)

https://www.youtube.com/watch?v=PF1XE2ph6Lg
Ale jen trochu.
S takovýmhle pówlem v zádech jsme měli bojovat?
Kdo zná Karlovy Vary si užije, na konci i záběr před Heřmánkovým divadlem s Hitlerem na balkóně.
Totéž je dnes Vystrčil v současném boji s koroňákem a téměř celá opozice.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Proč jsme si ponechali ten póvl v zádech ? Proč neexistovala jediná čs. rozhlasová stanice v němčině která by se rvala o přízeň sudet s Goebbelsem ? Proč jsme nevyzbrojili loyální němce v pohraničí (Rore Werhr) ? Takhůe by se dalo pokračovat ještě dlouho a nebylo by to moc veselé čtení.

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

stejná občanská práva, jaká měli tehdy Češi, ale jaké oni Čechům upírali před rokem 1918. Neloajalita většiny k Čechům a k ČSR měla stoletou genezi.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

P

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Z čistě francouzského pohledu : pokud by do toho šli v r.1938, válčil by Hitler na dvou frontách. Asi tak deset dní. Pak by byla Francie v boji s Německem sama. V době útoku na Francii už měli jasnou záruku přímé pomoci britského expedičního sboru (BEF), Royal Navy a většiny sil RAF. To byly mnohem silnější trumfy než mohla nabídnout čs branná moc a v konečném důsledku byl útok na Francii rubikonem po kterém už měli proti sobě skopčáci příliš velkou přesilu vpodstatě ve všech parametrech.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

Kurňa Vidlák, děláte, že miliardářem může bejt každej. Že to chce spát jen tři hodinky denně a bejt jako zaťatej. A že blboni teda miliardy nemaj, páč rádi chrápou dýl. Že dělat miliardářa je nějaká potřebná poctivá práca. Že teda na naše základní potřeby sral, vem to čert, páč je takovej šikonej, tak že si jako může vzít, až mu na to přindou, všechny naše švestky a může si lehnout na Žénevě na lehátko s Bakalou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Jak miliardářování souvisí se situací NS kvůli covidu?

Já vím, potřeby potřeby - jen těma vysvětlujete všechno, tak to je jak zdůvodňovat všechno tím, že je v noci tma.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Maneco, píšete o bleskových průzkumech, že si většina národa nepřeje nouzový stav. Rád bych se zeptal, jestli součástí průzkumu bylo také zda většina národa ví, co ta dvě slova znamenají. Jestli vědí, na co se je tazatel ptá. Co ten nouzový stav vlastně znamená. Jestli náhodou neodpovídali na to, že nechtějí mít opatření. A navíc každý z nich nějaké jiné. Jeden chce do hospody, jeden na lyže, jedna chce bezdílně chodit o víkentu po nákupním centru. Ale všichni tvrdí, že nechtějí nouzový stav. Takový průzkum je úplně na nic. Zeptejte se soukromníka, řekne vám, že už nechce nouzový stav. Ale když ten skončí, jeho živnost může zůstat zavřená z opatření vyhlášeného mimou nouzový stav a jeho kompenzace od vlády půjdou do háje. Přeekvaaapeenííííí)))).
Pro mě je nouzový stav politické zaklínadlo jako součást politického boje, lidem dostatečně neprůhledné, aby se s tím dalo pořád mlátit AB do hlavy a lidi aby moudře přikyvovali, že jim ten nouzový stav strašně vadí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

Petr
To jako myslíte,že NS tady bude napořád?
Jednou musí skončit,ale je potřeba vědět co a jak dál,nějaké podpory budou muset pokračovat stejně a další jiné věci také.
Jak jsem už psal i na dobu po zrušení NS se musíme připravit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Jít dělat ten bleskový průzkum do nemocnic a na hřbitovy, výsledky jsou úplně jiné - a taky bleskově.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

bez nouzového stavu, ale nemůže to být cokoli, co si kdo vymyslí a hlavně se to musí rozumně zdůvodnit. Je to nějaká práce, kterou tito soudruzi nechtějí dělat a naopak se dožadují stále větších pravomocí pro represívní složky. To, co se děje má spíš symbolický význam, je to takové to "Právě se vracím z Hradu od prezidenta republiky...." dál to asi všichni známe. Historie se pořád opakuje, pořád dokola, když vymře generace, co to zažila, tak ta další znova opakuje totéž a tak pořád, furt ty samé triky, furt ty samé metody, jen lehce přizpůsobené době. Lidi bohužel nevidí tu věc v celém kontextu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

to myslíte tyhle trouby
https://brnenska.drbna.cz/zpravy/20062-v-brne-demonstrovali-za-navrat-d…
když si tohle troufnou tak nevím že by dostali tak naráz rozum

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Jj, souhlas, při zachovávání předběžné opatrnosti (většina lidí neví, co to je, proto se raději vyhnu osobnímu styku/omezím ho se všemi krom nejbližších) a používání zdravého rozumu (pak ať si otevírá kdo chce a co chce). U popíračů bych doporučil, aby si udělali celorepublikové setkání s volbou delegátů na evropské a dále globální setkání, tam se poplácávali a objímali, jací jsou kabrňáci. Pak by zbylo jen pár nejskalnějších. Zbytek by přestal popírat, případně vymřel.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Každý prozíravý vladař, si svoji opozici pěstuje. Nemá smysl ji úplně zničit. Povstala by proti němu nová, silnější. Podle mne, to udělal takticky správně.

Průměrný počet slepic: 3.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Ta tak lehce zaplula do zapomnění všech.
Nyní se počítají zásluhy a na prstech se sčítají všelijaké povolební koalice.
A jedna možná, velice pravděpodobná koalice naprosto unikla pozornosti.
Která?
No přece Andrejko plus fialovej modropták! Fantazie?, Blouznění? Ale kdepak, jen trošku, lépeřečeno zbytky paměti.
Jestli si vzpomínáte když ta parta Demodebilů oznamovala vznik spolku SPOLU, tak se jim všichni smáli, že tam stáli jako parta Avengers. No a v tom smíchu naprosto zaniklo, že jde o projekt založený POUZE za účelem voleb. A po volbách je volné pole pro každého účastníka spolkového života.
No a druhej konec násady od vidlí je to, jak Andrejko vyšplouchnul Vojtu. Ten ojeb byl fakt sprostej i na naši žvanírnu.
A kdepak skončily ty prašule? No přece plní přání amazonky Černochové!
Podaná ruka přes celej zasedací sál žvanírny. Před očima všech!

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Já to vidím tak, že ač opoziční poslanci neschválili prodloužení, hejtmani jej s premiérem dosáhli. Důležité je, že mezi hatemany jsou samí příslušníci vládních, nebo opozičních stran. Lidem se snad otevřou oči, jak to v těch opozičních stranách funguje, když poslanci táhnou hot a hatemani čehý. To by mohlo ve volbách rozhodnout. Dobrý byl i článek na PL o jednání opozice s Okamurou.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Okamura-popsal-spinu-pr…
Pokud si jej lidé přečtou mnohé jim snad docvakne. A navíc, SPD žádné hatemany nemá.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

No ak som to dobre pobrala, Okamura chce podmienky nudzoveho stavu zahrnut do zakonov nenudzoveho stavu, aby sme zili permanentne v nudzi, ale nevolalo sa to tak ... tiez by som taky navrh ignorovala

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Navíc - to co k tomu lepí je bramboračka s jedinou snahou - být líbivý - prostě dribluje jako zajíc před ohařem.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Takhle přemenovali otrokářství na demosgrácu. V demosgráce máte právo jen na žvanění, teda to co byste dělala stejně a to, na co byste měla mít právo, tak na to mají právo jen oni. A blboni řvou blahem jaká mají práva. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Hned po Velkém listopadu jsem si všiml, že slova ztratila váhu.
Za socialismu jste mohl říkat, co jste chtěl a oni poslouchali, popř. i reagovali a popř. člověka i persekuovali či zavřeli.
Po listopadu mohl člověk říkat, co se mu zachtělo a nikdo ho nezavřel. A mysleli jsme, že to je svoboda slova, ale to jenom zmizel důvod někoho zavírat, protože už nás stejně nikdo neposlouchal. Vždyť už jsme nemohli nic ovlivnil, ale ňafat jsme mohli o 106.

A všímám si, že po 30 letech konečně začíná mít slovo zase váhu a postupně se budou vracet i tresty.

Jsem z toho ovšem zmaten. To opravdu existují pouze dvě možnosti:
- něco řekni a zavřeme tě, zvláště pokud máš pravdu
nebo
- říkej si co chceš, třeba tu největší pravdu, ale my tě máme stejně u zadku a budeme si dělat i nadále to, co chceme - a to i s tebou a tvým životem
???

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Když Dolejší vydal svoji Analýzu 17 listopadu v novinách, tajní objížděli trafiky a zabavovali všechny výtisky. Taková to byla svoboda slova.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Jo, dneska si šmejdi myslej, že jaký velký právo dali lidem, žvanit a plácat hubou, že to žvanění jim k životu musí stačit.. Všichni intelektuální imbecilové jak otevřou chlebárnu, okamžitě začnou žvanit jak je pro život žvanění důležitý. Vedou cintátologii o tem, že nesnášej žvanění ostatních, ale že budou jako žvanění bránit aby mohli dále žvanit a přežvejkávat a sou schopni se tím přežvejkáváním zabývat stopadesát let. A gdyž náhodou se ocitnou něgde v reálu, třeba na pastvě gde krávy přežvejkavaj celej den jako voni, ani je nenapadne, že ty krávy to dělaj proto, že mají ale plné držky. Že vony to nedělaj kvůli pózování, ale že si poctivě svůj podíl na půdě přežvejkávají. Jen sem tam z nich vypadne lívanec a to právo na bůůůůů.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš začíná vypadat, že když to nejde jinak, tak kašle na politické taktizování a víc mu záleží na tom, aby zbytečně neumírali lidi.

Je tak trochu jako Palivec, co nakonec vykřikl u soudu ,Ať žije Volná myšlenka!`, jako rváč Titus Pullo, který nakonec bojuje za vyšší principy, jak pašerák Rhett Butler, odcházející bojovat za ztracenou věc a to samé i rytíř Rynda, byť už není s kým povstávat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (35 hlasů)
Trvalý odkaz

Covid je závažná choroba, ovšem jen těch kterých se to týká, tedy starších 65+, tam je úmrtnost docela vysoká. Především na ně by se měla zaměřit ochrana, izolace, očkování a podobně. Ovšem na základě dobrovolnosti.

Mladších se to v podstatě netýká. Všichni ti ostatní, kterým v testu naskočila pozitivita a nemají žádné příznaky NEJSOU NEMOCNÍ. Je to jako by každého, co snědl ráno makovou housku, a je pozitivní na opiáty rovnou poslali do basy.

Průměrný počet slepic: 3.4 (25 hlasů)

Jen si to desetkrát, stokrát předají jak babu, až to dojde na babu, co na to zhebne.

Moc těch bab zaplní nemocnice, kam se pak nedostane ani frajer, co boural na motorce.

Příliš komplikované na pochopení pro ty, co počítají do budoucnosti tak 10 vteřin - 5 minut a špatné věci se dějou jen jiným.

Kupříkladu zde:
https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/498577/nikola-24-vysilala-neho…

Průměrný počet slepic: 3.6 (26 hlasů)

a nejsou už výjimkou ani děcka. A jak zjišťují, i když s úděsem, právě na nich to má ty horří dlouhodobě následky.... sorry

Průměrný počet slepic: 3.1 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

"Minulý týden se u nás ve firmě podruhé testoval na kovid.

Pro info přikládám výsledky, statisticky zajímavé a zajímavý je i rozdíl ve výsledcích typů testů.

Dopis z personálního:

Vážené kolegyně, vážení kolegové,

v úterý 9.2.2021 proběhlo druhé kolo plošného testování v závodech Žebrák, Cerhovice a Dolní Kralovice.

Z výsledků, které jsou uvedené níže, je vidět, že navzdory rostoucím celonárodním číslům, počty nakažených lidí ve firmě klesají. Minulého lednového testování se zúčastnilo 1530 lidí, z toho se finálně potvrdila PCR testem nemoc COVID-19 u 16 lidí. Testování v tomto týdnu se zúčastnilo 1562 lidí a finálně potvrzené onemocnění COVID-19 je pouze u 4 lidí.

Podrobnější čísla z testování z tohoto týdne jsou následující:
Antigenním testem se otestovalo 1562 lidí.
Z tohoto počtu bylo 22 lidí pozitivních, z toho dle lokalit:
Žebrák – 16
Cerhovice – 0
Nástrojárna – 6
Dolní Kralovice – 0
Těchto 22 lidí podstoupilo na místě ještě PCR test, finálně pozitivní jsou 4 pracovníci, 2 ze závodu Žebrák, 2 z Nástrojárny.

Jedná se o velmi dobrý výsledek, a je to opětovně také důkaz toho, že opatření ve firmě, která mají zabránit šíření viru mají smysl. V současné době dochází k uvolňování opatření v ČR, proto bychom na vás, naše zaměstnance, chtěli apelovat, abyste nadále byli velmi opatrní a zodpovědní i ve vašem soukromí."

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

a plny pocet slepis. Je to prekvapive, ale musim souhlasit a jeste prekvapivejsi musim Andrejovi tohle uznat (ac ho jinak z hloubu duse nenavidim).
A ac ho nenavidim, dilema zda on, ci sousacna opozice ? Clovek si musi sednou, radne to rozmyslet... a ani pak to neni jednoducha volba

Průměrný počet slepic: 2.8 (14 hlasů)

In reply to by pan Klobouk (neověřeno)

Trvalý odkaz

De jen o dokazování zvrácenosti. Nemá co volit, má jen plnit naše potřeby. Ty maj výt sečtené a seřazené podle důležitosti. Takže má jen hlásit splněno a datum, cena. Hotové

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Já bych na ty hejtmany tak zlej nebyl. Naopak. Kuba je lékař a jeho prvotní zděšení nad rozhodnutím sněmovny hrané nebylo. A totéž se týkalo i dalších. Kulhánek, Grolich (STAN), Netolický, atd. Já bych jim poděkoval.
No a protože jsem naiva, mám pro sebe jiné vysvětlení trojčení opozice. Ty strany, které vládnou mají k dispozici kompletní odborný ministerský servis a z peněz daňových poplatníků odborné poradní týmy. Naše politické strany a hnutí jsou počtem svých členů spíše spolky včelařů a tak jejch expertní týmy znamenají, když to přeženu, jednoho gynekologa a dva praktické lékaře jak experty na epidemie. Jinak si neumím vysvětlit jejich touhu po tvrdých datech, která neexistují. Ono se to týká jakékoli oblasti.
S velkou pravděpodobností bude rozhodnutí ÚS stran diskriminace maloobchodu ve prospěch senátorů s tím, že to zavření malých prodejen nebylo dostatečně odůvodněné. Oni zase když novináři něco avizují, nebývá to daleko od pravdy.
Ona přece vlastně padla už soudní rozhodnutí podobná – stran opatření ministerstva zdravotnictví. A byla 4. Jedno z nich bylo odůvodněno tak, že takové opatření může být vydáno jen v nouzovém stavu podle krizového zákona, čehož si asi opozice nevšimla. Ostatní s tím, že právě nebyla dostatečně zdůvodněna. Ono je skutečně nelze jinak zdůvodnit než pandemii a omezením komunitního přenosu, čemuž nerozumí ani opozice ani ti soudci. Tím spíše, když vláda, aby ty malé nezničila je střídavě zavírá a otvírá, což vypadá chaoticky.. Epidemiologové by je při napjaté situace v nemocnicích neotevřeli vůbec a Babiš tentokrát poslechne na slovo ne jako před vánocemi. To si myslím bude změna Občane třeba u toho Netolického – bude mít možnost komunikovat přímo s těmi odborníky. Proto je bude respektovat. On ano a ostatní hejtmané také.
Komunitní přenos Carlosi není sám prodej v malé prodejně, je to ta mobilita s ním spojená.
Asi si nezaznamenal, že ta britská mrška už nepřeskočí až po 15 min kontaktu dvou osob, ale hnedle – tj na potkání. Zůstanou-li jen ty supermarkety pro nákup potravin, lidé nebudou trajdat po obchodech, které jsou zavřeny a míjet se. Při těch 15 min expozice nutné pro nakažení roušky nepřiléhající k obličeji všude těsně nevadily, u té nové mršky to vadí. Proto ten problém s nynějším otevřením malých prodejen a služeb, včetně vleků. Proto v těch uzavřených okresech povinnost respirátorů, dvojek – cenově dostupné jsou – 40-70 Kč. Poto je dnes doporučují místo roušek. Proto se epidemiologové bojí otevřít i ty malé prodejny, dokud počet hospitalizovaných pacientů v nemocnicích neklesne. A právě s tou britskou mrškou, která přeskočí na potkání nelze uvolňovat nic, dokud se nemocnicím neuleví. Natož školy. Ona už je tu rozjetá, její podíl činí už přes 50% nakažených. Proto těch 14 dní ukáže, zda uvolňování a jen velice postupně.
A snad trochu optimismu. Podíváte-li se křivku vývoje hospitalizovaných od 8.2. jejich počet pozvolně klesá a 12.2. nabral strmější cestu dolů. Ovšem ne tak počet pacientů na JIP a Aru ten jede po vodorovné přímce stejně jako počet zemřelých. Proto se myslím skloňuje těch 14 dní ve všech pádech. Pokud se trend potvrdí a začnou klesat i ta Ara a JIP (logicky zpoždění), pak opatření jsou v pořádku a začíná se projevovat použití testů, kde to jde, zkvalitněné trasování a pokroky v léčbě. Zejména zabránění, aby se lidi dostali do toho stavu pro JIP a ARO. Myslím že i chování lidí se zlepšilo – ono to někomu směšné behoviorální chování funguje s čím dále větší obavou z onemocnění. Pokud se to potvrdí, začne velmi opatrné uvolňování. S testy každý den by mohlo být rychlejší všude – nejen v těch školách. Rychlá vakcinace by pak mohla znamenat konečně podstatný zvrat.
Tak jako tak, na nesmyslné požadavky opozice na uvolnění už nesmí Babiš přistoupit. Chladnokrevný a připravený plán B pro opoziční zhůvěřilost stran zrušení nouzového stavu – pro Babiše obrovské plus. Stačili by k tomu 3 hejtmani za ANO. Opatření fungují, to asi ta britská mrcha má na svědomí, že to neklesalo. A opozice by tomu možnému poklesu zasadila zrušením nouzového stavu smrtelnou ránu. Sympozium v půlce dubna plánujete Vidláku myslím přece jen brzo. Uvidíme.

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Komunitní přenos Carlosi není sám prodej v malé prodejně, je to ta mobilita s ním spojená."

To bych dvakrát podtrhl. Pochopení tohoto by odbouralo spoustu zbytečných diskuzí a nedorozumění.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

tam komunitní přenost nefunguje, nebo v práci nebo v nemocnici, nebo na úřadě ? Pojem má smysl v kontextu trasování které nefunguje od začátku podzimu, spinujete. Jde vám o to řesit covid nebo tleskat babišovi ? Tady to často není poznat.

Průměrný počet slepic: 3.4 (16 hlasů)

Víte pse, někde se nakoupit potraviny musí. Pokud jedu nakoupit, vidím, že si hlídají kázeň nakupujících a ti rozumní udržují odstupy i tam. A hlídali i ten počet lidí v prodejně. U nás si dokonce očíslovali v Kauflandu vozíky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

navíc nelítáte z hym do hym ale jen do jednoho a navíc skoro stále v pravidelný čas. V průměru potkáváte pořád stejný lidi moc se to nemíchá

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Je to o snížení mobility. Takže se snižuje procento otevřených věcí.

Kdyby vláda nechala zavřít supermarkety a malý krámky s jídlem, ale nechala otevřené vleky a hospody, tak by vlekaři a hospodští jistě učůrávali blahem, ale lidí, co by to shledávali podivným, by bylo jistě daleko, daleko více.

Ale když se zapřete, tak to nepochopíte nikdy. Chce jen chtít.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co se týče prodejen, sjezdovek ...

Primula psal, že anglická mutace je nakažlivější - že oněch 15 min v prostoru bez roušky se zkracuje na cca 5. Hellových 15 sekund bych bral tak, že toto zafunguje, pakliže vám bez hadrů na puse někdo příjmo doslova plivne vysokou nálož do pusy. Ano, je to možné ... všechno je možné.

Kdyby totiž platilo Hellovo pravidlo, nákaz z práce, mhd a krámů by bylo rapidně víc.

Takže zákaza malých krámů je minimální zisk za maximálních ztrát.

Podobně lyžování. Lidé se stejně sejdou, na saních, na bruslích, pěšmo. Zákaz vleků nedává a smysl a je doslova kontraproduktivní, ti co lezou do kopce pěšky, funí mnohem více.

K poznámce o kabinkových lanovkách a MHD. Dobrá, srovnávám zábavu a cestu do práce. No a i kdyby - šlo by přece zakázat jen a pouze uzavřené kabinkové lanovky. Ne pomy, sedačkové lanovky a kotvy.

Průměrný počet slepic: 3.8 (17 hlasů)

Carlosi, přečti so, co napsal Admirál. Když čteš, kde dochází nejvíce k nákazám, zkus se zamyslet, odkud se to na těch místech bere. On to tam někdo musí donést. Kde k tomu podle Tebe přijdou?

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

ano, ale to je právě o sporném minimálním přínosu za maximálních ztrát

Právě, že na ta místa odpovím.
nákazy někde na chodníku či dodbě před krámem jsou spíš teoretické. Ba i v tom MHD s hadry na hubě minimální.
Kde se lidi nakazej ? Hlavně v práci, kde má náhubek málokdo. Myslím celou dobu práce, přestávky, obědy....
Jasně že i po návštěvách a slezinách.
A samozřejmě doma, což je ovšem logicky pracovní nákazy ad výše.
o hospodách a apod nepíšu, protože jsou zavřené....

jestli něco dělat chtěj navíc, ať zakážou závodní jídelny, a každý jí z jídlonoše u kompu/stroje. Asi by to mělo mnohem větší efekt, než zákaz tisíců obchodů.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslím, že Alex upozorňoval, že domů a do práce se to musí nějak dostat. Tam už se to pak šíří rychle.

Ale zastavit by se to dalo přede dveřmi.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vidím to stejně.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)