Jiřík z Poděbrad a Matyáš Korvín

Autor

Krátký symposijní úvodník: 

Přátelé. Dneškem přichází chvíle, kdy se zcela vážně můžete hlásit na naše vidlácké symposium. V liště popd hlavičkou je ode dneška záložka, kde budu zveřejňovat přihlášené účastníky. Samozřejmě jen podle nicku a bez adresy. U každého jména bude uveden okres kde bydlí, abyste když tak mohli přemýšlet o tom, kdo s kým by se třeba svezl. Kontakty budu zatím navzájem zprostředkovávat já a to mailem. 

Do seznamu vás budu zapisovat na základě mailu od vás. Stejně tak, pokud změníte názor, budu vás ze seznamu na základě mailu zase vyškrtávat.  Byl bych rád, kdybych vás jen zapisoval a nikoho vyškrtávat nemusel. 

Spočetl jsem předběžné náklady na nápojový lístek a nějaké to pečivo a salát a dospěl jsem k částce, která nepřekročí 200 Kč na osobu. Předem se nebude platit nic. To tedy berte jako maximální částku, kterou u Vidláka vysolíte na dřevo. Stále platí moje nabídka ubytování. 

Pokud by i v půlce dubna nadále platila nějaká vládní omezení, která by nám to zakazovala, sympozium zrušíme nebo mu zkusíme najít podzimní termín. 

Pokud by se na symposium přihlásilo velmi málo lidí, nevadí, místo grilovačky uděláme zabijačku a nikomu z vás výslužku nedám, budete si ji muset ukrást sami. 

Pokud by se na symposium přihlásilo extrémně velké množství lidí, budeme to nadělení řešit. 

 

A teď už dnešní článek: 

Tak se nic nezměnilo. Vláda vyhlásila nouzový stav a to na základě žádosti VŠECH hejtmanů a Hřiba. Na tiskovce si to Babiš hezky užil. Zopakoval svoje stanoviska o nezodpoědné opozici hazardující s lidskými životy a celkem hravě odrážel novinářské dotazy na neústavnost totoho nového nouzového stavu. Po celý víkend kolem toho bylo hodně tanečků, hodně řečiček, hodně příliš brzkých odsudků, tož dneska zkusíme trochu zvolnit tempo a zkusíme si říci, co je vlastně výsledkem celého toho kolotoče. 

Já bych chtěl dneska zdůraznit vlastně jen jednu jedinou věc: 

 Všichni víme, co by se doopravdy stalo, kdyby se dneska ráno rozjely vleky, otevřely bazény a vůbec všechno. Všichni by se tam nahrnuli jak utržení z řetezu a i když je možné z různých známek usuzovat, že epidemie už nemá takovou sílu, nikdo soudný by to neměl riskovat. Babiš udělal to, co by politik dbalý svých preferencí neměl nikdy udělat.  Dal přednost lidským životům před svojí politickou budoucností. Raději se nechal a nechá okopávat opozicí, raději políbil čižmy čtrnácti hejtmanům, než aby riskoval zdravotnickou katastrofu. Až se lidem rozleží v hlavě celá ta víkendová a předvíkendová šaráda, mělo by jim dojít právě tohle. Že ten nenáviděný oligarcha, který nás vede tu do područí Německa, tu do Ruska, tu do USA, tu do EU, který krade, podvádí, hraje si na diktátora, který nejedná a křičí na ministry, tak místo aby opozici usmažil na jejich vlastní hlouposti, místo aby využil jedinečnou šanci, kterou měl, místo aby nechal všechny ostatní ukázat, že jsou ještě blbější než on, tak se raději zapřel a udělal to, co považuje většina epidemiologů a doktorů ze jedinou možnost. 

Od čtvrtka jsem vám psal ty fantastické možnosti, které Babiš měl. Stačilo málo - dostatečně odolný žaludek, dostatek bezohlednosti a nebo alespoň dostatek sebeklamu, že stejně lidi opagtření nedodržují a každý je svého štěstí strůjcem, a Babiš mohl mít opozici na lopatkách. Za cenu nějakých deset, dvacet či třicet tisíc mrtvých. Za cenu, kterou ani nemusel platit on, ale zaplatili by ji důchodci, které už dávno odložili někam do důchodkáren, aby mladým krásným a chytrým nekazili dojem z růžové budoucnosti. 

Popisoval jsem velmi barvitě a řekl bych i velmi přesvědčivě, že to Babiš nemůže prohrát. Že mu jen stačí počkat, zřejmě by ani nebylo těžké to mediálně uhrát, dokonce by to nevadilo těm 30% blbounů nejapných, kteří se nemohou dočkat své sauny a lyžovačky. Babiš měl reálně možnost celou opozici nejen porazit, ale zřejmě ji i úplně marginalizovat. Stačilo málo - jen aby mu nevadilo, že republika přijde o další okresní město a že přijde o nějaké peníze, které stejně zaplatí chudina. 

Hele a ten chlap to neudělal. Mohl, ale neudělal. Měl všechny trumfy v rukou, měl tu nejlepší příležitost ke smeči a nemusel by dělat nic. Jen čekat. A on to neudělal. Místo toho mluvil o tom, že je třeba zachraňovat životy, že v zájmu (zbytečných) důchodců se prostě budou platit miliardy a prostě bude všude zavřeno a bude se to dělat navzdory debilům v parlamentu, navzdory imbecilnímu Vystrčilovi, navzdory užvaněným hejtmanům, navzdory jejich tweetům , navzdory pochybujícím občanům, navzdory chřipečkářům, i navzdory ústavě.  Skoro se mi chce zvolat: "K tomu mu dopomáhej Bůh". 

Ne vážně. Ten chlap měl babu Jagu na lopatě, jen ji šoupnout do pece a on to neudělal. 

Ne mě to udělalo dojem. Tak nějak jsem si vzpomněl, že takhle on celou válku s koronavirem začínal - že se prostě udělá i to, co bylo doposud nemyslitelné, ale prostě v zájmu důchodců s ohrožených lidí se to udělá.  Říká se tomu étos. Možná se to dalo dělat i lépe, možná se to dalo dělat efektivněji (a také nemuselo být tolik chřipečkářů a nemuseli mu všichni od první minuty házet klacky pod nohy), ale ten chlap neuhnul. 

Měl nejlepší příležitost k dokonalé pomstě. Přečtěte si ještě jednou, jaká partie se hrála od čtvrtka. Možná se hrála už dřív. Možná se Babiš přímo chystal všem opozičníkům zatnout tipec. Vypadalo to tak. Vypadalo to, že si ten čtvrtek pěkně nachystal a nechal všechny, aby v přímém přenosu udělali největší pitomost svého života. A oni to udělali. 

A on - místo aby to dodělal, tak se zapřel. Jiřík z Poděbrad právě pustil Matyáše Korvína z obležení. 

Bohužel musím říci, že Korvín se zachová přesně jako jeho středověký jmenovec - půjde a bude škodit ještě víc a ještě radostněji. Půjde a udělá všechno pro to, aby mu to příště vyšlo.  A bohužel musím říci, že Babišovi se jeho velkorysá propustka nevyplatí a zřejmě ty životy nakonec stejně nezachrání. Protože si najdou jiný způsob, jak ho přitlačit. Najdou si jiný způsob jak dělat antibabiše. A až se ho zbaví, pak to teprve bude tóčo. Oni ten včerejšek budou brát jako slabost. 

Nevěříte? Přečtěte si Šafra. Takřka každý z jeho pisálků si napsal komentář o tom, jaký je Babiš zase hajzl. Místo aby byli rádi, že to takhle dopadlo, tak přilévají olej do ohně. Koukněte se na Vystrčila. Ten magor už shání podpisy na ústavní žalobu, protože současný vyhlášený stav je v rozporu s ústavou.  A přidají se další. 

Korvín se právě nechává korunovat českým králem.... Proč? protože Babiš dal přednost lidským životům před politikou. Přitom mu stačilo kývnout na Vystrčilův dopis a oznámit hejtmanům, že předseda senátu má pravdu a nouzový stav být nemůže. 

Jasně, chřipečkáři zase budou kecat o tom, jak nás Babiš potřebuje ovládnout a vůbec jim nedojde, že za rozvolnění hlasovali všichni ti, kteří podle nich nás chtějí dostat do EU a Gatesovi do područí. 

Troufám si tvrdit, že to co já, uvidí více lidí. A dalším se to rozleží v hlavě. A dost možná budou mít ještě další příležitosti to vidět.  Vlastně ani nepochybuju, že Vystrčil u Rychetského uspěje. Pak to uvidíme ještě jednou a možná Babiš ani nebude mít příležitost rozvolnění zabránit. 

Já si to ale pamatovat budu. Na mě to dojem udělalo. Nikomu to nevnucuju. Pro mě za mě si klidně myslete, že Babiš je zemský škůdce. Ale já začínám mít stále více jasno - celá slavná opozice jako jeden muž byla ochotná riskovat další hromadné umírání, jen aby Babišeovi ubrali pár procent preferencí.  Babiš naopak nechtěl toto masové umírání připustit, i když mohl z opozice nadělat sekanou a ze sebe diktátora. Tohle Pánbůh ocení. Tahle karma se mu vrátí. Možná ne hned, ale vrátí. Tohle mu nakonec udělá opravdové příznivce a opravdové přátele. 

On místo aby se zachoval jako správný oligarchický kapitalista, který maximalizuje vlastní zisk, tak šel jednat se slizkým Hřibem, rychlokvašnou Peckovou, namyšleným Kubou, odporným Netolickým, nechal si od nich diktovat podmínky a přitom je měl na lopatě. Celou dobu, co je v politice, tak po něm jdou. Mydlí mu schody kde mohou, dali mu tolik příležitostí je nenávidět.  A on nevyužije skvělé strategické šance a přitom ví, že to stejně nikdo neocení a naopak to použijí proti němu...  

Bohužel to bude jako v řecké tragédii. Hrdina sice mravně zvítězil, ale fyzicky na to doplatí. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (151 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

V poslanecké senkrovně
jedná se furt o hovně.
Kdo dal málo, kdo dal víc
kolik je tam koalic
kdo pojede do Burundi
podívej se na ty kundy
za řečnickým stolem,
ten hňup se stal volem.
Tam ten kabát obrací,
tam se někdo potácí
už mu šlapou na ruce,
ten má pivo v paruce...
Kam se zdejchla Milka
mrkni na debílka
jak se hlásí do diskuse
drží čudlik v jednom kuse.

Průměrný počet slepic: 4.7 (56 hlasů)
Trvalý odkaz

by se otevřely krámy, pustily sjezdovky a zrušil zákaz vycházení .... a vůbec nic by se nestalo. Protože tahle "opatření" jsou jen alibismem, že se "něco" dělá.

Babiš a Blatný si krejou zadek nesmysly, opetřeními na efekt, potěmkinovou vesnicí.

Ano, hejtmani vyměkli. Prostě politici, slaboučtí.

V jednom bodě vidlák příznačně lže. EUrostrany proti stannému právu neřvou, jen občas zlehka remcají proti úplně největším zhovadilostem. O to nejde, hlavně si chtějí ze státního koupit víc lidí na větším odškodném.

Jediní v parlamentu, kdo jsou skutečně proti opatřením, jsou SPD a Trikolora (a ex SPD Volný+1) , z mimoparlamentních pak Svobodní a Soukromníci. A pak soukromé osoby, jako VKsen, Landa a mnozí další.

Průměrný počet slepic: 3.4 (86 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Knajpa Frýdek - Místek:
čtu jídelní lístek.
Rychle, žádné okolky,
dva smažáky, hranolky!
(hele, ryba v akvárku)
prosím jednu tatarku
a nějaké nealko.
Tady seděl Rybalko!
Nebo Petr Bezruč?
Tak už blahem nemruč
ani slechu ani vidu
po rouškách a po kovidu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

"Babiš a Blatný si krejou zadek nesmysly, opetřeními na efekt, potěmkinovou vesnicí. Ano, hejtmani vyměkli. Prostě politici, slaboučtí. "

Co na to říct?
Ve většině zemí, kde se " koroňáček " usídlil a i rozjel, tak tam dělají "potěmkinovy vesnice" Čínou, Veitnamem a jinými asijskými zeměmi počínaje, Ruskem, ale i západními zeměmi pokračujíc a Izraelem konče. Všude vládnou alibistický blbci co si krejou zadek. Navíc tam mají taky tak vyměklou opozici. Prostě všude stejný, aspoň, že v tom nelítáme sami.
Víte kdyby to byla počítačová hra, tak bych tomu rozuměl. Člověk by zkoušel všechny možnosti, prostě se nepodařilo, začala by se nová hra. Takový nový "Hamurabi", když je malá úroda, nechá se část obyvatelstva vymřít, však se narodí nový atd. atd. a nakonec hry jsem úspěšný vladař. Jo podle takových her se pozná opravdový vládce !
Pod takovým vládcem, který bere můj život jako hru bych chtěl opravdu žít.....
Tím neadoruji nynější postupy co předvádí ta "naše" vládní sqadra, ale život mne naučil, že není nic ideální a tak bohužel jsou menší zlo, než ty co se tam derou. To není jen názor, ale bohužel holý fakt.

Průměrný počet slepic: 4 (48 hlasů)

In reply to by Dalmatin (neověřeno)

Trvalý odkaz

jen chci poukázat, že jsem za Potěmkinovy vesnice označil jistý soubor "opatření":

zavření krámů, kteréžto všechny průzkumy ukazují za zdaleka nejméně rizikové

sjezdovky, kde na čerstvém vzduchu je riziko minimální - nepsal jsem ani o ubytování, ani o restauracích. Ještě bych chápal kabinkové sedačky ... ale co je to proti MHD.

a zákaz nočnho vycházení, který znamená jediné - na mejdan musíte dorazit před 9. Cesty domů povoleny jsou.

Průměrný počet slepic: 3.3 (50 hlasů)

Což měli v úmyslu.
Proč ?
Protože hrozí přítomnost agresivnější formy koronaviru.

Asi také debilové, že ?

Průměrný počet slepic: 4.1 (36 hlasů)

sjezdovky pro místní obyvatele otevřené. Stačí přeptat se u strejdy gůgla.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Zpráva, kterou uvádím byla včera na ČT 24.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

In reply to by jaryn (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mám spuštěný televizor jen jako kulisu a poslouchám ji jen tak mimovolně. :)

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

Italie chtěla a skiareály neotevřela - dnešní zprávy

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

A také Němci, zavírají hranice, bojí se nás poprvé od 2 sv. války.

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Když milostivě povolili vstup pendlerům (kteří již drahně let drží některé sektory ekonomiky nad vodou)

:-)

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Jistě, potřebují je. Však také prvvotní reakce pendlerů na zrušení nouzového stavu byla vysoce negativní a Němci jim původně přísnější podmínky přece jen trochu uvolnili. I tak by zdejší Carlosové řvali stran omezování osobní svobody. Naši pendleři přijímají podmínky Němců kupodivu s pochopením. Alespoň ti, které jsem slyšel reagovat.

Průměrný počet slepic: 3.6 (12 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já bych určitě dokázal se škodolibostí sledovat problémy německých podniků a služeb (např. péče o seniory), ale pendleři sedící doma bez příjmu by to asi viděli jinak.
Pokud by na tom závisel můj příjem, také bych na 99,9% (s menším či větším pochopením) přijal.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Mnozí pendleři do Německa odjeli na začátku ledna s vědomím, že se do ČR zase podívají až asi za půl roku.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

To je v pořádku,když se nás Němci konečně bojí

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale kdepak, spíš na rozdíl od nás nyní drátují, či co, ...

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by blbec pepík (neověřeno)

Trvalý odkaz

No - sjezdovky v Rakousku - stačí se podívat na webkamery (i přes den po chvilce na ORF2) hustota lyžařů tak do pěti na jednom svahu. Lanovka jede, ale vozí vzduch - tak na jednu obsazenou sedačku čekat minimálně 5 minut - čili jedině z místní dědiny.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Ale sníh stojí za houby :-)

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

v Německu naproti Klínovci. Ani noha. Německo je disciplinované.
https://www.bozidar.cz/cs/bozi-dar/webove-kamery/oberwiesenthal-fichtel…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

MHD to je PRÁCE nebo ŠKOLA, vleky a kabinové sedačky ZÁBAVA

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

Alespoň teoreticky ...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Nejen zábava, ale především součást ekonomiky.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

Milý Carlosi, pokuste se využít plné kapacity svého intelektu a zpracovat fakt, že zdravá lyžovačka na čerstvém vzduchu je spojena rovněž s dopravou tam a zpět v dosti stísněném prostoru v přítomnosti dalších osob. A to nemluvím o fakzu, že povolením lyžovaček na čerstvém vzduchu jaksi narůstá riziko dalších občerstvovacích aktivit v uzařených prostorách. Vaše povolené cesty domů z chlastaček po deváté večer jsou již zcela čistou lží.

Průměrný počet slepic: 2.5 (16 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

valná část lidí by patrně přijela vozem, protože hotely jsou zavřené. A jedla někde na svahu či u stánku, páč hospody jsou zavřené.

Re návratů, dovolím si vás poučit :
Zákaz volného pohybu v noci
bod 7. cest zpět do místa svého bydliště.
viz
https://covid.gov.cz/opatreni/pohyb-venku/zakaz-volneho-pohybu-v-noci

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby zůstali doma a třeba se něco učili... tam už to je u některýchněco jako pokus o sebevraždu.

Jsou lidé, co nepřežili pokusy o četbu Shakespeara, Huga či Tolstého. O látce základní či střední školy ani nemluvě. Newtonovy zákony, ty vás můžou zabít i ze scela zavřené knihy, stačí pomyslet na její otevření.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Chlape, neustále děláte závěry a dosud jste nepochopil zadání. Máte pravdu, že (v ideálním stavu, za dodržování nařízení):
1) nejvíc se nakazí v práci, v MHD a v supermarketech
2) školy jsou tikající bomba
3) hospody, bazény, fitka, obchůdky, kadeřnice, sjezdovky jsou marginální.
Potud máte pravdu, ale:
Asi neplánujete zakázat bod 1 a povolit bod 3. Nebo ano, a uvažujete o Velkém karnevalu?
Pokud ale jen povolíte bod 3, tak Vám nutně naroste počet nakažených, sice jen o málo, ale naroste. Stojí to riziko za to?

A teď to hlavní, pokud povolíte bod 3, tak se nabalí další, dosud spící zdroje:
- otevřené malé obchůdky dotáhnou do centra měst fůru nových lidí, kteří tam nějak dojedou, nějak se tam budou pohybovat, nějak se budou potkávat,
- hospůdky, fitka, bazény, kadeřnice, skiareály to samé. Lidé se tam musí nějak dopravit, fyzicky se zúčastnit, zajít si na toaletu, koupit si něco k pití k jídlu, posedět a hlavně si pokecat s ostatními.
A z marginálních zdrojů máte plnohodnotné zdroje. To je co, stále nedokážete pochopit Vy, politici a další co to následně papouškují.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Chlape, ale máte pravdu v tom, že z vládních omezení již je dlouho je Potěmkin. Vláda promarnila šanci, protože nestačí jen něco zakázat, ale je nutné ten zákaz i vymoci. Mohla si vynutit 3-týdení tvrdou represi a potom rozvolnit a tvrdě kontrolovat a pokutovat. Dávno mohly být otevřené hospody - bazény.
Současný stav je jen hra na zákazy. Kdo chce chlastá, tak chlastá v garážích, prádelnách a klubovnách. Kdo chce, tak se sdružuje a na nějaké omezování již dávno kašle. A při trasování potom logicky lže a mlží, protože porušoval.

Tedy, pokud by se dnes otevřelo, tak by se nejspíš nic závratného nestalo. Mírný nárůst z nových kontaktů by byl nejspíš vykompenzován osobní ostražitostí a dobrovolnou spoluprácí se státem, třeba při trasování. Navíc v těch legálně otevřených (hospody - ski areály) by byla jistě mnohem vyšší hygiena a ochrana.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Hospody jsou nejrizikovější, tady pro Vás mám takový obrázek:

https://img19.rajce.idnes.cz/d1903/2/2851/2851877_33bf96333d6e3872e1bde…

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Já Vám klidně i věřím. Jenže ti co by chlastali v hospodě, tak chlastají v prádelně v paneláku, nebo v garáži či klubovně, polootevřené hospodě, nebo v Menze (v Olomouci otevřeno do večeře a automaty na pivo, či v bufetu v plechu, přijít a pochlastat může kdokoliv). Občas se zajede zapařit na chatu.
1) V hospodě by byla alespoň nějaká desinfekce
2) V případě nákazy by šlo dotrasovat, takto každý mlčí jako partyzán

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Carlos V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co kdyby bez nouzového stavu platily jen roušky a žádné zvýšení covidu nenastalo? Pak by opozice vyhrála na celé čáře. Ale kdo to má risknout?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Smyslnost a krása patří mezi základní nástroje RAMCHy a těmito kouzly opředl svět. Ten svět byl krásný, barevný a živý. I mrtvoly se hejbali než přišel člověk papalášovitý, zmrdovitý, kerému se líbí černé na bílém. Ten co dupe nožičkama a zatíná pěstičky při psaní svých nařízení. Předstoupiv před lidstvo praví, já vám zachráním životy. Muheeeee

Naprojektuju to tak aby to vyšlo. Spočítám náklady a zisky a podle mého svědomí a vědomí rozhodnu o lidstvu. Vsadím se s váma o co chcete, že to bude mít spočítaný. A eště kolem teho bude hrát prodanou nevěstu. Jenže RAMCHA nehraje hru ani na bábu. Životy, keré bába ušetří si RAMCHA vezme tím, že lidem zkrátí životy. Hotové

Průměrný počet slepic: 3.4 (24 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mrtvola, i když se hýbe, tak je pořád rodu ženského a proto "mrtvoly se hejbaly..."

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Citace z článku:
"Tak se nic nezměnilo. Vláda vyhlásila nouzový stav a to na základě žádosti VŠECH hejtmanů a Hřiba.."

A já si myslím, že se změnilo, protože tentokrát poprvé vyhlásila nouzový stav skutečně MENŠINOVÁ vláda bez podpory komunistů (žádost hatemanů je v tomhle irelevantní) a bez podpory parlamentu.
Kdybych to vyjádřila ještě jinak, tak parlament neschválením prodloužení nouzového stavu prakticky vyslovil vládě nedůvěru v její záměr.
K tomu bleskové průzkumy ukazují, že většina národa si už nepřeje nouzový stav.

Já sama bych nouzový stav také už zrušila a přenesla břemeno odpovědnosti na lidi. Nevěřím tomu, že by se po roce, kdy téměř každý už měl v rodině nebo svém blízkém okolí nemocného nebo dokonce zesnulého kvůli covidu, tedy že by se všichni všude "nahrnuli jak utržení z řetezu".

Aby bylo jasno: Nejsem žádný chřipečkář, v minulých volbách jsem volila Babiše (i když teď už bych volila Okamuru) a pořád si myslím, že Babiš je široko daleko nejschopnější manažer pro řízení této země. Dokonce souhlasím s dnešním Vidlákem, že to nahození dalšího nouzového stavu Babiš udělal s dobrým úmyslem ochránit lidi.

Ale přesto si myslím, že tentokrát je rozhodnutí vlády o znovuobnovení nouzového stavu menšinové a je tedy nelegitimní (ne neústavní, na to prdím).

Průměrný počet slepic: 3.8 (53 hlasů)

Já sama bych nouzový stav také už zrušila a přenesla břemeno odpovědnosti na lidi.

-----------

Na jaký lidi to chcete přenášet?

Na majitele Šeberáku, co nadrzo otvírá i teď?
Na blbce, co dělají po Praze pochody, kde na sebe při pořvávání bez roušek prskaj?
Na kretény z Chebské radnice, co povolí trhy a za měsíc se diví, že mají přeplněnou nemocnici a viní z toho Babiše?
Na pošahaný matky, který serou na všechny a všechno, jen aby jejich synáček nemusel mít roušku?
Na ožraly, co chlastaj někde na tajňačku?
Na studenty, co chodí na tajné párty před devátou?
Na starý báby co chodí v supermarketu s rouškou pod nosem nebo dědky, co si ji i v autobuse na chvíli sundaj a pak jdou a pochmataj úplně všechno?
Na malý děti, který pořád hledají, jak nedělat, co mají?
Na lyžaře, kteří zamořili Trutnovsko?

Spousta lidí na nařízení sere už teď a další je dodržuje jen kvůli tomu, že je to oficiální.

-----------
Nevěřím tomu, že by se po roce, kdy téměř každý už měl v rodině nebo svém blízkém okolí nemocného nebo dokonce zesnulého kvůli covidu, tedy že by se všichni všude "nahrnuli jak utržení z řetezu".

To, že na něco nevěříte ještě neznamená, že to není.
-
To, že někomu zemřel někdo blízký ještě neznamená, že mu to doopravdy vadí. Jsou dědictví, je úbytek povinností s péčí, jsou skryté zášti kvůli dávným křivdám, jsou plány, pro které byl zesnulý překážkou atd.

Ženský umře milovanej manžel, dostává se z toho léta, ale její první myšlenka byla "Konečně volná".
Podobně to je s rodičema/prarodičema, kteří už jsou přítěží, protože mají alzheimera a další handikapující nemoci.
Podobně je to s postiženou manželkou, o které se stará věřící partner z křesťanské povinnosti, ale kdyby si ji bůh vzal, tak by byl stejně šťastnej, jako Němci, kterým zlí náckové odvezli v rámci akce T4 postižené dítě a někde mimo dohled ho sprovodili ze světa.
Jsou lidi, co maj na své rodiče tajně pifku pro skutečné či domnělé křivdy. Tak tajné, že to ani sami pořádně nevědí.

Pro ty všechny a spoustu dalších bude ukonční NS krok vítaným směrem, právě z těhle důvodů. Úplně stejně jako pro malé děcko, co se jakoby ve hře pokouší zabít nevítaného konkurenta, jak to Gaiu tak nasralo.

Někteří budou jak utřžení ze řetězu, další budou dělat jakoby nic, budou se možná i dál snažit, žádný utržení ze řetězu, jen se budou snažit o něco méně a to bude dělat ten rozdíl, kvůli kterému budou přeplněné nemocnice a další zbytečná úmrtí a v konečném důsledu i další zbytečné finančné ztráty.

Průměrný počet slepic: 3.7 (61 hlas)

mají kolem nás. U Vlka byl k vidění sazebník postihů v Německu za porušení protiepidemiologických pravidel.
Stačilo by přeložit, vydělit 3 k v poměru k příjmům a tvrdě bez výjimek uplatňovat.
Problém je, že u nich platí asi jiná lidská práva než u nás.
Zajímalo by mě, jestli si tam u nich někdo dovolí postavit černou stavbu, požádat o dodatečné schválení a povolení dostane. Jako u nás.
Když jsem ráno viděl Babiše na tiskovce ve Kbelích, krvavé oči, totálně unaveného, nedokážu pochopit, proč a pro koho to dělá.

Průměrný počet slepic: 3.4 (25 hlasů)

kdo by to nařídil ??

od průseru Paroubka s technařema jsou politici ° takhle malincí

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Čmoude,

1) k vašemu prvnímu argumentu, tedy výčtu, co všechno lidé porušují.

To všechno, co píšete, dělají lidé v NOUZOVÉM stavu, protože ten trvá už několik měsíců, že?
A teď mi řekněte, co se u těchto lidí změní, když nouzový stav nebude... Nic, prostě nic, budou se chovat stejně.

Kolik je takových lidí, kteří takto okatě porušují vládní nařízení? Cca 20% - 30%?

To znamená, že cca 70% lidí nařízení dodržuje. No a jak se změní chování těchto odpovědných lidí, když bude zrušen nouzový srav?... Opět, nijak. Prostě se dál budou chovat odpovědně a řídit se prostým selským rozumem.

Z toho vyplývá, že nouzový stav se vyhlašuje kvůli těm 30% a těch 70% lidí to má za trest. Je to vždy jednodušší uplatňovat "kolektivní vinu".

2) Co se týká argumentu, že ne všem lidem vadí, že kolem umírají jiní na covid...

A zase, co se změní když se zruší nouzový stav? Ubyde těchto lidí nebo přibyde?

Zrušení nouzového stavu by podle mě nijak neovlivnilo to, co uvádíte v obou argumentech.

Požadavek normálního života se pomalu stává výsadou "nenormálních"... proto také ten Váš titulek "Vy už jste se taky zvláznila, že."

Průměrný počet slepic: 3.9 (27 hlasů)

Dobře, odvolávám to zbláznění (pro vás, protože tam teď vidím tu logiku za tím).

Nicméně je taky pořád ještě ta věta "další je dodržuje jen kvůli tomu, že je to oficiální".

Lidi nejsou binární. Nejsou buď zodpovědní nebo nezodpovědní.

Spíše to funguje jak různě proti sobě fungující principy - kde je výsledné chování výsledkem konfliktních tlaků a zájmů. Výsledkem po každé jiným.

Kdybych to měl k něčemu připodobnit, tak k církvi zakazující nevěru a rozvody. Jsou lidé, kteří to porušují i tak. Jsou lidé, kteří to dodržují i když jim to jejich církev povoluje či v žádné církvi nejsou. Jenže pak jsou lidé mezi, kteří jsou tak na vážkách a názor církve (mezi jiným) bude rozhodovat kam se zváhne jejich chování.

Nebo jinak. Kam posunul naši společnost Masaryk se svým přemýšlením o mravnosti a heslem "Nebát se a nekrást" a kam ji posunuli všichni ti Gotwaldové a Bilakové. Nejsme ten samej národ.

http://web.archive.org/web/20200816201615/http://petr-kubac.blog.cz/170…

To si myslím, že je hlavní důležitost NS. Je skupina lidí, kteří by to už vzdali, ale NS dělá rozdíl - a to je dost možná to, co dělá rozdíl mezi "ještě to zvládáme s vypětím všech sil" a "ztratili jsme už kontrolu".

Podle stejné logiky bychom taky mohli zrušit zločiny vraždy a zabití a nechat to na uvážení každého, abychom viděli, jak moc se bez omezujících zákonů společnost obejde. -

---------
"Normální" život je jako "normání" sexualita - ve smyslu hetero a homo (atd). Homosexualita je produktem té samé přírody, jako heterosexualita. (stačí zadat do vyhledávače animal homosexuality). Dokonce to, že někomu je homosexualita odporná je zase produktem té samé přírody.

--

Stejně tak "normální" život je co? - Žádný není.

Za hladomoru je normální bojovat na život a na smrt o porci jídla. Za časů hojnosti je normální jídlo rozdávat.

Co je "normální" za epidemie? - O tom se tu debatuje už asi rok.

Co je normálnější v historii lidstva? Období blahobytu nebo nedostatku? Období míru nebo období násilí?

Když je sucho, šetří se vodou. Když je hlad, šetří se jídlem. Když je válka, zabíjí se nepřátelé. Když je všeho dost, plýtvá se. Když je právní řád, vyjednává se. Když není, o vše se bojuje.

Je "normální" vnímat situaci kolem sebe a přizpůsobit se jí nebo je "normální" dělat jakoby nic a chtít žít jak za jiných časů?

Růžový slon je koncept, kde se všichni chovají "normálně" v nenormální situaci. V místnosti kde je růžový slon je normální mluvit o něčem tak divném. Nenormální je o něm nemluvit. To vystihuje "normální" rodiny, kde se vedou "normální" dialogy, i když všichni vědí, že táta klátí matčinu sestru (abych vybral něco soft).

Průměrný počet slepic: 3.4 (22 hlasů)

za mě dobré, dobré...

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

následuju v přemyšlování. Rozhlídnout, zavzpomínat a porovnat jak se kdo choval před rokem a teď. Blbý srovnání u většiny.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

už nic dodat...... bohužel

Průměrný počet slepic: 4.3 (3 hlasů)

Čmoude, žijete v hodně depresivním světě. A chcete jej zachovat. Protože věříte na opatření. ta opatření ale již dávno nefungují. Stát je nedokázal vynutit a proto trvají přespříliš. Lidé si již našli způsoby obcházení. Každý podle svého naturelu. A jelikož porušují, tak se státem nespolupracují.
Kdyby se povolilo, tak by lidé neměli důvod lhát státu a většina by spolupracovala a pomáhala. Teď je to boj, který stát nemůže vyhrát.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

PS: A pro svoje tvrzení mám i důkazy. Čísla v ČR v porovnání oproti ostatním zemím. Něco tu nefunguje.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Kromě "down regulace" existuje i "up regulace" tedy zvýšení počtu receptorů. Tento fenomén sice nesouvisí s drogami, ale je to mé "tak nějak souvisí všecho se vším". Tedy opakování slasti vede k poklesu citlivosti na ni - co tedy vede ke vzrůstu slasti ? Že by to byly průsery a životní nesnáze ? ANÓÓÓÓ - Krásně to popsala Božena Němcová ve svých pohádkách : "Honza musel sedm železných valachů zkrotit, aby mohl s princeznou žít šťastně až do smrti"

Vzhledem k přechozímu odstavci bych si dovolil jenom doporučit - nevyhýbejte se práci, zejména té složité a těžké, a taky se nevyhýbejte riziku drobných průserů - to všechno jsou strázně vedoucí k "up regulaci" dopaminových receptorů v mozku, což jenom připravuje podmínky pro to, aby i drobný úspěch vedl k velké slasti bez fetování. Připadá vám to jako náboženské slibování ráje ? Nikoliv - jestli budete makat - slast nastane ještě za vašeho života, a dokonce i makání, které skončilo krachem má naprosto stejné - ba lepší - účinky než makání, které skončilo úspěchem - jenom tomu makání s neúspěchem se říká "životní zkušenosti".

Mudr Kubáč, 6 srpen 2015
----

Já věřím na DODRŽOVANÁ opatření, která by fungovala, kdyby byla doržována. Otázka je, proč je Hamáček nenechává vynucovat větší mocí. To se nikde neřeší.

Myslím, že by stačilo nakouknout, co maj na Dvořáka a už by rychle ČT začínala každý večír desetiminutovou reportáží z nemocnic, pak reportáž z Izraele, pak pár narušitelů zadržených na 48 a hned by byla větší motivace.

Průměrný počet slepic: 3 (13 hlasů)

Maneco nejspíš máš pravdu. Babiš se pustil do něčeho, co už ocení jen menšina a zřejmě to bude dost malá menšina.  

Ale rád bych upozornil na jednu věc - tohle rozhodnutí si Babiš udělal sám. Nebyl k němu dotlačen, nebyl k němu donucen.  Dotlačili ho k opaku - k rozvolnění. Ale když už se to stalo, mohl to klidně nechat být, mohl nechat opozici pěkně podusit ve vlastní šťávě, mohl se postavit opodál a posmívat se.  Tohle svoje rozhodnutí o tom, že bude vyjednávat a bude držet nouzový stav, to udělal dobrovolně a při plném vědomí. Věděl co dělá a věděl co nastane. Věděl, jaký vliv to bude mít na jeho preference. 

Co když už prostě odchází ze scény a definitivně se rozhodl, že to doklepe do voleb, ale že už nikomu nebude dělat kašpara? Odstěhuje se pěkně do Švýcarska, začne danit na Kypru, nebo Agrofert prodá.... a bude mít klid...

A nebo hraje ještě na jeden level výš - nechá všechny ty hlupáky, aby si stejně nedali říct. Nechá je, aby tuhle blbost udělali ještě jednou a ještě důkladněji. A pak už bude mít opravdu umyté ruce a může mu to být jedno. 

 

 

Průměrný počet slepic: 3.9 (37 hlasů)

Já bych se vrátil do Francie roku 1938 a zeptal se. Chcete mobilizaci a válku s Německem, abychom dodrželi smlouvu s Československem?
Takhle to stojí.
Bídácký národ odpoví, dejte nám pokoj s válkou. A.....potom to odnese mrtvolami.
V případě bídáckého národa, neochotného trpělivosti a obětí (těch svých, ne sousedovo) musí přijít ponížení s podpisem prohry ve vagóně ve Versailles a potom až za dlouho jistý de Gaule, který to trochu spraví.
Ale bídáckým národům v zásadě stejně není pomoci. Dnes je Francie nikdo a bude hůř.

Průměrný počet slepic: 2.8 (30 hlasů)

V tomhle se musím francouzů zastat. Zatímco hrdý a statečný lid čekoslovenský sice mobilizoval, ale pak se bez boje vzdal a všechno němcům předal na stříbrném podnose - zbabělí frantíci po napadení své vlasti bojovali. Za cenu mnoha mrtvých a obrovských materiálních škod. Pokud porovnáme následný francouzský odboj s naším, opět taháme za kratší konec lana. Existuje spousta důvodů proč tomu tak bylo a plno polehčujících okolností pro naši zem, nicméně faktem zústává že oni bojovali a my se v osmatřicátém z němců posrali strachy.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)