Jiřík z Poděbrad a Matyáš Korvín

Autor

Krátký symposijní úvodník: 

Přátelé. Dneškem přichází chvíle, kdy se zcela vážně můžete hlásit na naše vidlácké symposium. V liště popd hlavičkou je ode dneška záložka, kde budu zveřejňovat přihlášené účastníky. Samozřejmě jen podle nicku a bez adresy. U každého jména bude uveden okres kde bydlí, abyste když tak mohli přemýšlet o tom, kdo s kým by se třeba svezl. Kontakty budu zatím navzájem zprostředkovávat já a to mailem. 

Do seznamu vás budu zapisovat na základě mailu od vás. Stejně tak, pokud změníte názor, budu vás ze seznamu na základě mailu zase vyškrtávat.  Byl bych rád, kdybych vás jen zapisoval a nikoho vyškrtávat nemusel. 

Spočetl jsem předběžné náklady na nápojový lístek a nějaké to pečivo a salát a dospěl jsem k částce, která nepřekročí 200 Kč na osobu. Předem se nebude platit nic. To tedy berte jako maximální částku, kterou u Vidláka vysolíte na dřevo. Stále platí moje nabídka ubytování. 

Pokud by i v půlce dubna nadále platila nějaká vládní omezení, která by nám to zakazovala, sympozium zrušíme nebo mu zkusíme najít podzimní termín. 

Pokud by se na symposium přihlásilo velmi málo lidí, nevadí, místo grilovačky uděláme zabijačku a nikomu z vás výslužku nedám, budete si ji muset ukrást sami. 

Pokud by se na symposium přihlásilo extrémně velké množství lidí, budeme to nadělení řešit. 

 

A teď už dnešní článek: 

Tak se nic nezměnilo. Vláda vyhlásila nouzový stav a to na základě žádosti VŠECH hejtmanů a Hřiba. Na tiskovce si to Babiš hezky užil. Zopakoval svoje stanoviska o nezodpoědné opozici hazardující s lidskými životy a celkem hravě odrážel novinářské dotazy na neústavnost totoho nového nouzového stavu. Po celý víkend kolem toho bylo hodně tanečků, hodně řečiček, hodně příliš brzkých odsudků, tož dneska zkusíme trochu zvolnit tempo a zkusíme si říci, co je vlastně výsledkem celého toho kolotoče. 

Já bych chtěl dneska zdůraznit vlastně jen jednu jedinou věc: 

 Všichni víme, co by se doopravdy stalo, kdyby se dneska ráno rozjely vleky, otevřely bazény a vůbec všechno. Všichni by se tam nahrnuli jak utržení z řetezu a i když je možné z různých známek usuzovat, že epidemie už nemá takovou sílu, nikdo soudný by to neměl riskovat. Babiš udělal to, co by politik dbalý svých preferencí neměl nikdy udělat.  Dal přednost lidským životům před svojí politickou budoucností. Raději se nechal a nechá okopávat opozicí, raději políbil čižmy čtrnácti hejtmanům, než aby riskoval zdravotnickou katastrofu. Až se lidem rozleží v hlavě celá ta víkendová a předvíkendová šaráda, mělo by jim dojít právě tohle. Že ten nenáviděný oligarcha, který nás vede tu do područí Německa, tu do Ruska, tu do USA, tu do EU, který krade, podvádí, hraje si na diktátora, který nejedná a křičí na ministry, tak místo aby opozici usmažil na jejich vlastní hlouposti, místo aby využil jedinečnou šanci, kterou měl, místo aby nechal všechny ostatní ukázat, že jsou ještě blbější než on, tak se raději zapřel a udělal to, co považuje většina epidemiologů a doktorů ze jedinou možnost. 

Od čtvrtka jsem vám psal ty fantastické možnosti, které Babiš měl. Stačilo málo - dostatečně odolný žaludek, dostatek bezohlednosti a nebo alespoň dostatek sebeklamu, že stejně lidi opagtření nedodržují a každý je svého štěstí strůjcem, a Babiš mohl mít opozici na lopatkách. Za cenu nějakých deset, dvacet či třicet tisíc mrtvých. Za cenu, kterou ani nemusel platit on, ale zaplatili by ji důchodci, které už dávno odložili někam do důchodkáren, aby mladým krásným a chytrým nekazili dojem z růžové budoucnosti. 

Popisoval jsem velmi barvitě a řekl bych i velmi přesvědčivě, že to Babiš nemůže prohrát. Že mu jen stačí počkat, zřejmě by ani nebylo těžké to mediálně uhrát, dokonce by to nevadilo těm 30% blbounů nejapných, kteří se nemohou dočkat své sauny a lyžovačky. Babiš měl reálně možnost celou opozici nejen porazit, ale zřejmě ji i úplně marginalizovat. Stačilo málo - jen aby mu nevadilo, že republika přijde o další okresní město a že přijde o nějaké peníze, které stejně zaplatí chudina. 

Hele a ten chlap to neudělal. Mohl, ale neudělal. Měl všechny trumfy v rukou, měl tu nejlepší příležitost ke smeči a nemusel by dělat nic. Jen čekat. A on to neudělal. Místo toho mluvil o tom, že je třeba zachraňovat životy, že v zájmu (zbytečných) důchodců se prostě budou platit miliardy a prostě bude všude zavřeno a bude se to dělat navzdory debilům v parlamentu, navzdory imbecilnímu Vystrčilovi, navzdory užvaněným hejtmanům, navzdory jejich tweetům , navzdory pochybujícím občanům, navzdory chřipečkářům, i navzdory ústavě.  Skoro se mi chce zvolat: "K tomu mu dopomáhej Bůh". 

Ne vážně. Ten chlap měl babu Jagu na lopatě, jen ji šoupnout do pece a on to neudělal. 

Ne mě to udělalo dojem. Tak nějak jsem si vzpomněl, že takhle on celou válku s koronavirem začínal - že se prostě udělá i to, co bylo doposud nemyslitelné, ale prostě v zájmu důchodců s ohrožených lidí se to udělá.  Říká se tomu étos. Možná se to dalo dělat i lépe, možná se to dalo dělat efektivněji (a také nemuselo být tolik chřipečkářů a nemuseli mu všichni od první minuty házet klacky pod nohy), ale ten chlap neuhnul. 

Měl nejlepší příležitost k dokonalé pomstě. Přečtěte si ještě jednou, jaká partie se hrála od čtvrtka. Možná se hrála už dřív. Možná se Babiš přímo chystal všem opozičníkům zatnout tipec. Vypadalo to tak. Vypadalo to, že si ten čtvrtek pěkně nachystal a nechal všechny, aby v přímém přenosu udělali největší pitomost svého života. A oni to udělali. 

A on - místo aby to dodělal, tak se zapřel. Jiřík z Poděbrad právě pustil Matyáše Korvína z obležení. 

Bohužel musím říci, že Korvín se zachová přesně jako jeho středověký jmenovec - půjde a bude škodit ještě víc a ještě radostněji. Půjde a udělá všechno pro to, aby mu to příště vyšlo.  A bohužel musím říci, že Babišovi se jeho velkorysá propustka nevyplatí a zřejmě ty životy nakonec stejně nezachrání. Protože si najdou jiný způsob, jak ho přitlačit. Najdou si jiný způsob jak dělat antibabiše. A až se ho zbaví, pak to teprve bude tóčo. Oni ten včerejšek budou brát jako slabost. 

Nevěříte? Přečtěte si Šafra. Takřka každý z jeho pisálků si napsal komentář o tom, jaký je Babiš zase hajzl. Místo aby byli rádi, že to takhle dopadlo, tak přilévají olej do ohně. Koukněte se na Vystrčila. Ten magor už shání podpisy na ústavní žalobu, protože současný vyhlášený stav je v rozporu s ústavou.  A přidají se další. 

Korvín se právě nechává korunovat českým králem.... Proč? protože Babiš dal přednost lidským životům před politikou. Přitom mu stačilo kývnout na Vystrčilův dopis a oznámit hejtmanům, že předseda senátu má pravdu a nouzový stav být nemůže. 

Jasně, chřipečkáři zase budou kecat o tom, jak nás Babiš potřebuje ovládnout a vůbec jim nedojde, že za rozvolnění hlasovali všichni ti, kteří podle nich nás chtějí dostat do EU a Gatesovi do područí. 

Troufám si tvrdit, že to co já, uvidí více lidí. A dalším se to rozleží v hlavě. A dost možná budou mít ještě další příležitosti to vidět.  Vlastně ani nepochybuju, že Vystrčil u Rychetského uspěje. Pak to uvidíme ještě jednou a možná Babiš ani nebude mít příležitost rozvolnění zabránit. 

Já si to ale pamatovat budu. Na mě to dojem udělalo. Nikomu to nevnucuju. Pro mě za mě si klidně myslete, že Babiš je zemský škůdce. Ale já začínám mít stále více jasno - celá slavná opozice jako jeden muž byla ochotná riskovat další hromadné umírání, jen aby Babišeovi ubrali pár procent preferencí.  Babiš naopak nechtěl toto masové umírání připustit, i když mohl z opozice nadělat sekanou a ze sebe diktátora. Tohle Pánbůh ocení. Tahle karma se mu vrátí. Možná ne hned, ale vrátí. Tohle mu nakonec udělá opravdové příznivce a opravdové přátele. 

On místo aby se zachoval jako správný oligarchický kapitalista, který maximalizuje vlastní zisk, tak šel jednat se slizkým Hřibem, rychlokvašnou Peckovou, namyšleným Kubou, odporným Netolickým, nechal si od nich diktovat podmínky a přitom je měl na lopatě. Celou dobu, co je v politice, tak po něm jdou. Mydlí mu schody kde mohou, dali mu tolik příležitostí je nenávidět.  A on nevyužije skvělé strategické šance a přitom ví, že to stejně nikdo neocení a naopak to použijí proti němu...  

Bohužel to bude jako v řecké tragédii. Hrdina sice mravně zvítězil, ale fyzicky na to doplatí. 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.5 (151 hlas)

Komentáře

In reply to by Vrabčák (neověřeno)

Trvalý odkaz

podat žalobu tak tím že ho nazvete zmrdem ukazujte jen na sebe.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Zákonné právo oukej...

Zákon č 240/200 sb.
§3(5) Není-li možné účelně odvrátit vzniklé ohrožení v rámci stavu nebezpečí, hejtman neprodleně požádá vládu o vyhlášení nouzového stavu. Platnost krizových opatření vyhlášených hejtmanem končí dnem vyhlášení nouzového stavu35), pokud vláda nerozhodne jinak. Krizová opatření, jejichž platnost zůstane zachována, se dále považují za krizová opatření nařízená vládou.

A co konkrétně je porušeno?

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

A zmrd není proto, že má zákonné právo.
Ale stejně, jako "pan" Záhumenský na jaře, má úplně stejný problém, jako opozičníčci ve sněmovně:
Hlavně ať to Babiš odnese a já mu ukážu!

Jo, super a dál?
Takže se akorát z našich kapes odsype víc penízků stěžovatelům a víc to zkomplikuje práci s tím průserem, co tu je.
Zase se prodrbe dalších 14 dnů k tomu, aby se našla cesta, jak rozhodnutí kvůli tomuhle "zákonnému návrhu" pokračovat v práci....

Průměrný počet slepic: 3.5 (14 hlasů)

za půl roku nepřipravil nic a stále
mohl se v klidu dohodnout, minimalně s KSCM, ale nedohodl, nechtěl jak psal vidlák. Raději si s nimi vytřel prdel. Vše ostatní už je jen důsledek.

Vaše kapsa je mi uplně šumák, netahejme mne do toho.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Ale tohle nepopírám.
To, že podělali (ne on sám, ale vláda) co mohli, s tím se nedá nesouhlasit.
Asi ani všechna aktuální řešení nejsou úplně super, tak se mi nelíbí, např. že jsou zavřené některé obchody...
Vyjebávku s KSČM jsem taky úplně nepobral, možná taktika, možná povaha...?

Nicméně i když je mi po vaší kapse taky hovno- vy daníte na Kypru?

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

ma tři směry které se prolínají

1. Je Babiš hovado nebo buh ? Babiš je oligarka, super bílí kůn, mafinán z víchodu a estébák s hnusnou povahou. Každý to ví, někteří z toho dělají jeho přednosti. Mne to zajíma až ve vztahu k fig 2 a fig. 3. Politika selektuje tenhle typ lidí, takže on nebo jiný kokot tam bude tak jako tak.

2. Co za poslední skoro rok udělala vláda pro řešení Covidu a co udělala z důvodů jiné agendy, popsal jsem výše.

3. Jake jsou měřitelné výstupy z fig. 2. Tady je jádro mé argumentace. Podařilo se měřitelně velmi málo. Babišuv rating tímto klesl z pozice (všeho) schopného gaunera, což byl a je v politicke kde kdekdo, na pozici gaunera co posral covid a není schopen /ochoten protože má jiné priority se poučit z chyb a něco na svém postupu změnit ani v horizontu jednoho roku.

Tím se vracíme zpět k bodu č. 1 a je snaha vše co udělal a neudělal vyložit v kontextu Babiš je Bůh! Na což bych normálně nereagoval, taky nediskutujete s Jehovisty ne ?, ale v kontextu 2. a 3. mne to zajima. Celkově je to , kromě tragického rozměru, i docela humorné číst ty pokusy o chvalozpěvy.

A abych Vám odpověděl, to že někdo požádá o soudní přezkoumání posledního Babišova extempore už na celkově tristní situaci nic nemění.

Průměrný počet slepic: 2.3 (22 hlasů)

už jsem po obědě, takže klidnější ;-)
tož:
1) Oligarcha nepochybně. Bílý kůň, ale svůj vlastní. Mafián ne. estébák je s otazníkem, povaha je čistě podnikatelská- když budujete takový koncern, tak prostě tuhle povahu mít musíte.
Rovnou k tomu: podle mě politika neselektuje stejné typy, ale jenom podobné. Většina z těch lumpů tam nejvýš, nemá absolutně představu o fungování čehokoliv, max. tak jejich výkrmny.

2) Slovo nic se sice většinou hodí, ale aspoň něco se jim snad povedlo, ne? I přes všechny chyby se podařilo udržet zdravotnictví v chodu- sice těsně na hraně pádu, ale jo. (Chripečkářské a konspirační teorie nechme stranou).
Ovšem letní flákání, kde stejně, jako většina z nás uvěřili různým Pekovým atd. je průser na skoro stejné úrovni, jako ten se zrušením nouzáku.

3) Jo, chápu vás. Ale taky (myslím, že už to tu někdo zmiňoval) si představte ten tlak, kdy za každou ani ne chybu ale větu, Vás budou vláčet bahnem. Každé rozhodnutí a vyjádření je překroucené aspoň v titulcích článků....
To je tlak jako kráva. Tohle ustojí málokdo (na to teda taky musí být dost zajímavá povaha).
To je taky hlavní důvod toho, proč mu rostly preference- lidi fandí vždycky tomu, kdo je pořád bit (viz DT)
Prostě, jak se mu to začalo sypat přes hlavu, tak to klasicky, podnikatelsky, hodil na hlavu manažerům ať to vyřeší. Takže zmizel a preference jsou v piheli.

Shrnuto a i zde už mockrát- je to lump, ne větší nebo menší, než ti ostatní, ale jiný. Jeho existence v politice je pro mě záhada a děs v jednom.
Skoro bych souhlasil, s Vlkem, že je zemský škudce....
Al jsem rád, že tuhle krizi řeší on a ne aktuální opo.
Takže proto mi vadí, když se někdo, snaží posrat už dost posrané, protože tohle není kvůli matkám v nouzi, nebo opravdu krachujícím, nebo nezaměstnaným, nebo nemocným, ale jenom kvůli honění si vlastního ega.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

ja dostávám příplatek za každý post nad 10 denně, když nedostanu nahrávku jsou to těžce vydřené bitkony.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Dneska mi to nevadí.
Potřeboval jsem se vyvztekat a on se ozval, no.
A furt se dá číst líp, než škraloup.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

Video: Neřešte covid, obořil se Babiš na poslance a začal mluvit o zahradničeníAktuálně.cz, ČTK
17. 9. 2020 16:54

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

To mu vyčítají také,ale prý bylo před volbami,tak šel covid stranou.
Teď to vidím podobné,proč se o prodloužení N S nejedná o týden dřív a ne na poslední chvíli,nemusí pak dojít k takovým zmatkům.
Ke konci února to může nastat zase,přece mají všemožné data,výhled,tak žádat,nebo jednat o zrušení dřív,aby se každý nějak připraVIL.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

v případech některých stran to snad ani nebyl covid, ale rovnou mozkožrout.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Huh, tak už i v česku máme diktátora! Prý největšího za posledních třicet let, a pravda to muší být, neb to ze šeberáka vypadlo...

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Hejtmani-popreli-sami-seb…

Nu jak píšou: "za posledních 30 let". Holt tehdá v tom devádesátým prvým to ten Havel měl pod rukou ještě o trošku víc... Byly to temné časy. Už se mi to vybavuje - Obrovské fotky "el presidente" všude kam se podíváš, milicionář nebo dětský voják na každém rohu, kofola tehdá vyráběla místo sodovky štěpný materiál... už se mi to vrací. Ale je pravda, že jsme si mohli zajít na pivo.

Jó časy budou zlý, Babiš už přepisuje ústavu, budeme mít novou vlajku, nový státní znak (moravská a slezská orlice budou odteď čápi, a lev bude třímat koblihu) a za pár dní proběhne veřejná poprava Vlka a jeho šestadvaceti věrných - budou navakcinováni sputnikem.

No a pak ňáké chcíplopsy berte vážně, žejo...

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

...Proč komunisté podtrhli Babiše? V pozadí může stát Zeman a Moskva, snaha o pád vlády...
https://nazory.aktualne.cz/komentare/proc-komuniste-podtrhli-babise-v-p…
Ti pablbové mají jednu jedinou základní mantru:
Ovčan je tvor bez jakékoliv paměti.
Tak Okamura může za to, že Demodebilové spolu s Digidebily je vinen, že tyhle spolky posraly kvůli své zbabělosti ve žvanírně co mohly. A Vojta podrazil chudáčka Andrejka.
Tohle fakt je už vypiplaná komedie.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

že se jim voliči navrátí a chtějí se v patlamentu udržet. Tedy selským,... obávám se :-) že tímhle si to podělali na hotovo, odejdou jim i ti skalní... jo souzi makat, makat bude nutno. Nikoliv prndat nesmysly za moc peněz.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Fendrichovi bylo žinantní si sám odpovědět na otázku, proč Komunisti nepodpořili Babiše.

Protože s nimi Ježibabiš vyjebal, nedržel dohody.

To by ale na článek a na denní mzdu v bakalomédiích nevydalo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

mně to připadá, že nejsou ani ryba aqni rak. A nebudoiu ani tím podpůrným k jakékoliv koalici, protože každý soudný se takovému ?podpůrci" raděj vyhne,,, njn

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

na zajímavý článek :-)

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

mně se ten drobek moc líbí, škoda....

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Paní profesorka má pravdu. Pro některé, ale zvenku to platí pro celou zemi.

Sami bychom jí mohli poslat plno kontaktů pro hlubší zkoumání, zasílání dotazníků atd.

Ovšem, blboun nejapný nebezpečí jen nechápal. Zde ho chápou a popírají. Blboun nejapný popírající.

Asi jako ten profesor ze začátku Tarzana, co se urážel, že se ho snaží postrašit přítomností obyčejného zástupce čeledi kočkovitých.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Co je s tou vakcínou od Pfizeru? jen ty alergické reakce nebo něco dalšího?

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to, že Pfizer maká na modifikaci své vakciny. Tedy po česku, na třetí nutné dávce, kvůli mutacím.
Ale to je starý asi tři tejdny, co to vylezlo na světlo boží.
A Pfizer není sám, maká i Moderna a i Astra s jejíma vařenejma opičíma ušima.
Jo, ukázalo se že to nadšení nad "moderními" vakcinami mRNA bylo hooodně předčasné.
Protože číňani se svojí "zastaralou" inaktivovanou vakcinou jsou v zatím v klidu.
(On je základ problému ve složení vakcin, kdy mRNA obsahuje sakra omezený počet "klíčů " proti obyč inaktivované vakcině kterými se se mohou vázat na virové "zámky" a ta potvora brebera si dovolila mutovat, tedy po česku, drze povyměňovat své "zámky")
No a rusové si chystají plán "B" ( na rozdíl od Andrejka! ) v podobě inaktivované vakciny Čumakova. Ti jsou s ní ve třetí fázi testování.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na stránce Pfizer v české verzi si můžete přečíst omluvu firmy, že u nich nenajdete žádnou informaci☺️
https://www.pfizer.cz/

Kdo má zájem očkovat se experimentální vakcínou Pfizeru a BionTechu, pár informací o jejím vzniku a schválování najde v odkazu, který čerpá ze slovenské verze firmy.
https://www.infovojna.sk/article/goebbelsovska-propaganda-vakcina-je-sl…

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Jsem ráda, že jste v pořádku.
Ještě mi chybí komentáře paní Insegnante, tak snad je také OK a jen se jí psát nechce.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Kadlas (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to v podstatě jediná vakcína, která u nás bude nejvíce zastoupená. Není asi úplně nejhorší, ale je nevyzkoušená. Pro lidi s nějak nestandartním imunitním systémem může být riskantní. Jinak pro ni bude nejspiše platit níže uvedené:
Výhody očkování:
Mohu přestat nosit masku?
Ne
Mohou znovu otevřít restaurace atd. A všichni budou pracovat normálně?
Ne
Budu odolný vůči COVID?
Možná, ale přesně to nevědí.
Přinejmenším nebudu nakažlivý vůči ostatním, že?
Ne, stále to mohu předat, možná … nikdo neví.
Pokud očkujeme děti, obnoví se školy normálně?
Ne
Pokud jsem očkován, mohu zastavit sociální distancování?
Ne
Pokud jsem očkovaný, mohu si přestat dezinfikovat ruce?
Ne
Pokud očkuji sebe a svého dědu, můžeme se obejmout?
Ne
Budou se díky vakcínám znovu otevírat kina, stadiony atd.?
Ne
Budou se očkovaní moci shromažďovat?
Ne
Jaký je skutečný přínos očkování?
Virus vás nezabije. Jste si jisti, že mě to nezabije?
Ne
Pokud mě statisticky virus stejně nezabije, proč bych se měl očkovat?
Chránit ostatní.
Takže pokud se nechám očkovat, je si každý jist, že je neinfikuji?
Ne
Vakcína tedy imunitu neposkytuje.
Nevylučuje virus.
Nezabrání smrti.
Nezaručuje, že nedostanete COVID.
Nebrání vám získat COVID.
Nebrání vám to předat dál.
Nevylučuje potřebu zákazů cestování.
Nevylučuje potřebu uzavírání firem.
Nevylučuje potřebu uzamčení.
Nevylučuje potřebu masek.
Takže … proč bych měl být očkován?

Asi tak. Současná úroveň poznání.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Jezírko je zamrzlé, ale na krmítku a kolem je živo. V noci chodí zajíci, ráno malé divoké prase, které jen čeká, až se mu nasype miska.
Včera někdo zahlédl i ledňáčka.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

v takovým mrazu NUTNĚ! potřebuje teplou boudu!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

a určitě tam nějaké to teplé místečko má, ale hezky přibírá,

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

zřejmě myslel teplou boudu, kde by se prasátko otáčelo na grilu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jelikož jsem včera publikoval zprávu o tamních problémech s mrazy, tak si dovolím doplnit aktuální průběh: v Texasu nefunguje zhruba polovina větrných turbín kvůli námraze na vrtulích, čímž radikálně poklesla výroba energie ve státě. Protože elektřina v tomhle počasí se používá na topení nejenom v domácnostech, její cena na spotovém trhu překročila 9000$ za 1MWh ($9,009.40 a megawatt-hour in the West hub at 1 a.m. in Houston) neboli 3 a půl násobek ceny z minulého pátku. A předpověď není optimistická...
https://www.bloomberg.com/news/articles/2021-02-15/texas-grid-operator-…
Pro ilustraci, výroba zelené energie bez splodin a emise CO2 - naše budoucnost!
https://climatism.files.wordpress.com/2019/01/green-jobs-helicopter-de-…

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

do minulosti.!? Nebo jak to sakryš bylo??!

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi neřeknu úplnou hovadinu, že Babiš (jako Babiš a jeho impérium, aby bylo všem zde úplně jasné) je hodně závislý na propojení naší ekonomiky s EU, hlavně s jejím dotačním systémem (na to, prosím, nezapomínejme!), který jako otěže přitahuje (ale také reguluje, škrtí, kontroluje, ovlivňuje) naší národní ekonomiku! Asi nebudu daleko od pravdy, když prohlásím, že ty otěže třímají v rukou ti, co se cca od roku 89 většinou nezakecávají, a ke kterým většina z těch, které jsme, bohužel, volili, vzhlíží jak na svatý obrázek.
No a tady také může být vysvětlení toho Vašeho, vidláku, PROČ
„...ten chlap měl babu Jagu na lopatě, jen ji šoupnout do pece a on to neudělal....!
Vy jistě máte plné právo na jeden z názorů, že
...” ten chlap to neudělal. Mohl, ale neudělal. Měl všechny trumfy v rukou, měl tu nejlepší příležitost ke smeči a nemusel by dělat nic. Jen čekat. A on to neudělal. Místo toho mluvil o tom, že je třeba zachraňovat životy, že v zájmu...”
... jenže tady se už pohybujete pouze na tenkém ledu spekulací (nedivil bych se, kdybyste psal o sobě, protože se znáte!), nemám pravdu? Zkuste, prosím, alespoň na chviličku se na problém podívat očima třeba Klause st., který přece jenom nejkomplexněji vysvětlil stanovisko „chřipečkářů“ (za kterými si myslí, že stojí = smějící se smajlík). Nebo raději spíš z pozice, kterou zastávám já, že pravda může být někde uprostřed (je-li vůbec nějaká!). Co když to ten Váš chlap neudělal proto, „...aby zachraňoval životy v zájmu...“, jak jste ráčil nadhodit Vy, ale jen a pouze v zájmu svém či toho, co on reprezentuje a zastává? Ten okolní svět (ke kterému vzhlížíme) až podezřele rychle se vydal jedinou cestou, tj. cestou peněz a ty (jak dobře už víme), sakra pevně mají v rukou ti, co se většinou nezakecávají (viz. Muammar Kaddáfí). Co když je to mnohem prostší, než si připouštíme, co když těmi „OTĚŽEMI“ bylo jen řečeno něco v tom smyslu, ...“ hele Babiši, jestli vybočíš, víš co jsme ti říkali, před čím jsme tě varovali a jak asi přibližně dopadneš?...!“
Nějak ta zodpovědnost, kterou jste narouboval na Babiše, mně k němu nesedí...fakt nevím, ale nesedí ... jen si vezměte, jak snadno nyní utrácejí (bourají), co v předchozích letech vytvořili a spravovali (a ne úplně špatně, podotýkám)!... fakt nevím!
A teď mi to zkuste vyvrátit, vidláku!
P.S.
Nevím jak to tady funguje, ale doufám v neagresivní odpověď, blbíš

Průměrný počet slepic: 3.1 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Advokátní komora: Postup vlády k nouzovému stavu je nepřijatelný a obchází zákon.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Byl podle vás vyhlášen nouzový stav v rozporu s Ústavou?

Myslím si, že v rozporu s Ústavou není. A to z toho důvodu, že ústavní zákon o bezpečnosti republiky na prvním místě ukládá povinnost státu chránit životy a zdraví obyvatel. Podle mě tady k prodloužení nouzového stavu nebo k vyhlášení nového byla řada věcných důvodů.

A koneckonců když někdo tvrdí, že opětovné vyhlášení nouzového stavu potřebuje novou situaci, tak vzpomeňme, že minulý týden byly uzavřeny tři okresy a Německo v podstatě uzavřelo hranice s Českou republikou, přičemž nás označilo za karanténní zónu s velkým rizikem nákazy, navíc s různými mutacemi koronaviru. Formálních důvodů pro vyhlášení nouzového stavu vidím dost.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Takže podle vývoje událostí v průběhu dne mi připadá, že nouzový stav nevydrží - buď ho zruší sněmovna nebo soud. Nakonec tedy horký brabor skončí přeci jen v rukách hejtmanů a AB může říct, že udělal všechno a věnovat se v klidu zahrádkaření. Jen je otázka, jestli s tímto pokračováním počítal a proto tedy nechal Matyáše Korvína utéct z obklíčení, protože tušil, že utíká do bažiny. Nevím, jestli je možné ho podezřívat z takové prozíravosti a předpovídání budoucích kroků tolika figurek na šachovnici a udělal to tak schválně, aby mu vyčítali nečinnost.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

A

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tož tak ta šlechetnot, meze jsou.

Po něm přišel " Král Bene". Byl zřejmě dost moudrý na to, aby neodporoval , zbytečně neplýtval silami. Co se dál dělo s vězněnými kališníky a husity, to nevím. Esli se ho ale vůbec někdo zeptal : " Není na čase je propustit ? " (a on na to by samozřejmě řekl bene, bene....).
Dycky je to o tom, aby se někdo zeptal. A pak už to jede. Když se nikdo ne zeptá, tak se taky jede....ale nic moc.
A potom zas vzteklouni, až na toho kreténa od Habsburgů. Prý že Dobrotivý. Takže taky dlí asi v čekárně na Boží království. Mela tam ale nebude, tam na propagandu moc nedají.

Průměrný počet slepic: 3 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

když spustili lyžovačku.
A jak to vidí Němci?:
...„Dumm und verantwortungslos“ – Gesundheitsminister droht mit Rücknahme der Lockerungen...
https://www.welt.de/
Hloupost a nezodpovědnost, počesku debilita.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Opoziční strany váhají, zda mají navrhnout v Poslanecké sněmovně zrušení nouzového stavu, který v neděli nově na žádost hejtmanů vyhlásila vláda. Rozhodnout by se měly zítra po jednání s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Již teď má jako jediná jasno SPD, která shání podpisy pro mimořádnou schůzi sněmovny, na které chce vyvolat hlasování o zrušení stavu nouze.

Nase "elita" nema ani na to, aby stala za svych rozhodnutim.
V kazde soukrome spolecnosti by z nich udelali nezamestnane.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Z

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Zprávy 18 00
...Vakcina AstraZeneca byla testována na MENŠÍM POČTU testovaných osob a PROTO! její účinnost vyjádřená v PROCENTECH vychází nižší... ( volně parafrázuji)
Tak to se už ničemu nedivím. Pan Vrábel odvedl sakra dobrou práci!!!
Ti ukázkoví debilové už neví, jak zachránit prdel Astře.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Já myslel, že je půlka února - a ono už je 1. dubna!

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Aby bylo 1. dubna skoro každej den?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)