Neuvěřitelná víra v zázraky

Autor

Vždycky mě facinovalo, jak ještě v dubnu 1945 bojovali němečtí vojáci statečně za svého fírera. Sovětské tanky byly všude a s nimi nekonečné množství munice, lidí, kaťuší, jídla, náklaďáků, letadel... Z druhé strany se valilo stejně někonečné množství materiálu označeného hvězdami a pruhy a němečtí vojclové neměli nic z toho. Jen nekonečný ústup, hlad, nedostatek všeho, bombardování... a stejně jich neuvěřitelné množství věřilo, že to dobře dopadne, že Vůdce to nějak vyřeší, že všechno to utíkání je jen grandiózní plán... To samé dělali němečtí civilisté. Ještě v posledních hodinách Berlína udávali sousedy, kteří už nevěřili a nechávali věšet každého, kdo nevěřil v konečné vítězství. 

Myslel jsem si, že je to specifikum německé povahy, ale v poslední době začínám mít stále neodbytnější dojem, že je to specifikum každého národa a vlastně i každé organizace. 

Naposled jsme to mohli vidět v USA  - v útoku Trumpových příznivců na Kapitol. Bylo velké množství lidí nejen v USA, kteří věřili, že Trump má něco v záloze, že všechno je jen velkolepý plán, který vyjde najevo v pravý čas a pak bude všechno jinak. Se svojí skepsí k tomuto scénáři bych to v jiných časech nejspíš dotáhl na nejbližší strom a pěknou konopnou oprátku za defétismus. 

My tady na Kydech máme zase větší tendenci vidět nějakou naději v Babišovi. Tedy někteří z nás - včetně mě. Máme tendenci ho posuzovat poměrně shovívavě a hledat za jeho činy nějakou skrytou genialitu, nějakou vizi i strategii. Koneckonců jde o člověka, který bybudoval velké obchodní i výrobní impérium, TOP manažer, ten přece musí umět něco víc než ostatní. A je skoro jisté,že i toto bude planá naděje, protože jak u Babiše, tak i u dalších velkých postav šlo spíš o to, že byly ve správnou dobu na správném místě a jejich povaha, vlastnosti či znalosti byly vhodné pro vhodné okolnosti a jakmile tyto okolnosti pominuly, pominula i jejich genialita. 

Všimněte si, že jsme schopní bez problémů hledat něco chytrého v Babišových činech a pak stačí jen přepnout do jiné situace a umíme to z fleku vidět přesně obráceně. 

Dneska chci mluvit o další nové víře v zázraky a tím je náš ministr zahraničí Petříček, který se chce s Hamáčkem v dubnu utkat o místo předsedy ČSSD. Podle stejného vzorce, který Hitlera dovedl od Moskvy k Berlínu. Když nezabrala voličská  orientace strany na městského liberála, pomůže jediná věc - orientovat se ještě více na městského liberála. Když jsme se odvrátili od tradičního voliče, musíme se od něj odvrátit ještě víc. Tento článek jsem psal v pondělí večer a včera už byly zprávy poněkud jiné - zdá se, že pražská ČSSD už o víru přišla a naopak zjistili, že mají trochu rozumu. Takže Pětříček si udělal moc pěknou PR akci s redaktory Seznamu - to je pro něj vlastně typické - domluvu s presstituty měl hotovou, ale zapomněl se domluvit se svými vlastními lidmi. Petříčku sbohem a šáteček...

 

Je to vlastně stejné, jako když EU řeší krach vlastní integrace tím, že na ní bude ještě více tlačit. Když je kritizována za nikým nevolenou vládu, nasadí ještě více nevolenou vládu. Když je kritizována za krach zelené politiky, tož řešením bude ještě více zelené politiky. 

Asi nám to nemusí být líto, protože stejný postup v poslední době vidíme všude.  Nárůst byrokracie nejlépe vyřešíme tak, že založíme nové oddělení, které bude nárůst byrokracie monitorovat  a bude navrhovat opatření. Byrokracii budeme řešit byrokracií.  Platí to pro státní orgány, ale úplně stejně to platí i pro firmy. Prakticky nikdy nevidíte, že by se vyhazov týkal úředníků. Vždycky odcházejí jen dělníci od mašin. A ve stejné době, kdy firma musí šetřit na platech, tak klidně vznikne nové oddělení pro integraci menšin, dodržování rovnosti nebo potírání sexismu. 

Je to tou všeobecnou beznadějí? Nedíváme se náhodou na absenci vizí? Nikdo neví co s tím, tož poslední útočiště lidského mozku je ve fantazii. V upínání se na chiméry, na hledání stébel, kterých se my tonoucí chytáme. A opakování stejných chyb, ale očekávání jiných výsledků, což je podle Einsteina definice šílenství... Vlastně už nevíme, co bychom doopravdy měli dělat, protože jsme všichni v podstatě oddtržení od života? Všichni máme energii ve vypínači, všichni máme už zpracované maso, upečený chleba a i když ještě hodně z nás ví, co je to práce, nikdo už si sami nevystačíme. 

Nebo je to tím, že jsme postavili společnost, kde je nejhorší uznat chybu? Kdo uzná chybu, tak je slabý a zaslouží si vyhazov? Můžeme lhát, vymlouvat se, okecávat to, ale nesmíme za žádnou cenu uznat, že jsme se mýlili, protože to znamená okamžitou diskvalifikaci?  Už dávno jsme zařídili, že se v každé organizaci musejí všichni naladit na jednu vlnu, musejí spolu souhlasit, musejí tleskat stejným blbostem, musejí demonstrovat svojí jednotu... A platí to nejen pro ty, co jsou nahoře, ale i pro ty, co tvoří alternativu. 

Dokonce i v místním vidlákovském evangelickém sboru je staršovstvo postaveno tak, aby každý nový buďto zapadl do škatulek a měl stejný názor jako ostatní. A běda kdyby neměl. A také řeší problémy tím, že je prohlubují.  A i když to půlka sborového osazenstva vidí a v hospodě si o tom s chutí poklábosí, nikdo neví, jak to prolomit. Tedy ví... ale násilí je zatím ještě stále poněkud eklhaft. 

Nemyslete si, že u Klause v Trikolóře můžete zastávat nějaký rebelský názor. Nebo u Tomia. A samozřejmě ani u Babiše. Svět patří kejvalům. V ČSSD je to stejné. Sobotka se už dávno postaral, aby celé vedení tvořili lidi naladění na stejnou notu.  Myslel si, že to bude ku prospěchu jeho vládnutí. Možná bylo. Ale Sobotka je dávno pryč a kejvalové zůstali a nemohou si dovolit předstoupit před své členy na sjezdu a říct tak, že se spletli, že je všechno blbě, že  se musí začít znovu.  

Svým způsobem je úděl ČSSD údělem nás všech. Pokračujeme v tom, co jsme doteď dělali špatně. Pokračujeme proto, že vůbec netušíme, jak bychom to měli dělat líp. Jako by už ani nic nového vzniknout nemohlo. Jako by už nebylo kde brát. Jako by bylo nutné dohrát tu hru až do hořkého konce, protože jsme tak v zajetí našich stereotypů, že nevidíme východisko i kdyby leželo vedle nás. 

Chtěl jsem se vysmát Petříčkově nápadu na kandidaturu a ještě víc tomu, jak to chtěl provést.  Ale vlastně ani nemohu. Příliš mi to připomíná úděl celé naší republiky. Hrát až do hořkého konce, opakovat chyby, které nesmíme přiznat a směřovat do háje jen proto, že tam směřují všichni ostatní.

A jen čekat, až to za nás shodí neúprosná realita. 

Přibližuje se den, kdy nová vláda nebude zvolena, ale nastolena. Za potlesku drtivé většiny. 

 

PS...  Babiš se s Landou raději nesetká... protože mu nestojí zato ten nálet všech majitelů té správné pravdy. Všimněte si - vůbec se neřešilo, o čem bude Babiš s Landou jednat ale řešilo se, že Landa je prašivý. Nemá správné názory... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (83 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

byla zvolena většinou europarlamentu, přičemž její premiérka býla schválena většinou premiérů členských států EU (včetně Buliše). Lidem volená vláda kotlinky byla zvolena menšinou voličů.

A až příště váš oblíbený Andrejko podpoří více Evropy, nezapomeňte ho označit za nejlepšího a naříkat nad tím, co se děje v Bruselu.

PS O ČSSD mají nejupřímnější starost ti, kteří věrné volí Buliše.

Průměrný počet slepic: 1.2 (40 hlasů)

byla zvolená demokraticky zvolenou sněmovnou, v souladu z ústavou kotlinky. Ale absence tohoto sdělení je jistě pouhým nedopatřením :-))))

Průměrný počet slepic: 4.6 (24 hlasů)

Evropská komise JE NEVOLENÁ, protože neexistují žádné volby do Evropské komise. Existuje jen uvědomělý výběr kandidáta vládou té země, který ale musí projít pohovory a schvalovacím procesem, jinými slovy, musí být "stejného názoru" jako je většina členů, v žádném případě jiného, opozičního atp. Proto ani nemá smysl tam delegovat nějakého Orbána, protože ten by prostě neprošel, ale raději slizkou Jourovou, protože ta projde všude. Z toho důvodu tato komise nemůže nikdy reflektovat zájmy lidí všech členských zemí, ale pouze zájmy svého aparátu. Je to prostě demokracie s totalitním filtrem. Ve 21. století něco teoreticky sice nepřijatelného, ale prakticky dokonce oslavovaného.

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

že Hynek Kmoníček v roce 2022 zřejmě ukončí svoji velvyslaneckou misi. Ideální čas pro novou podobu služby vlasti - prezidentskou kandidaturu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

15.2. Hamáček : Obchody v příštích dvou týdnech neotevřeme
https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/hamacek-obchody-v-pristich-dv…

16.2. Návrh na otevření obchodů od 22. února je podle Rady vlády pro zdravotní rizika přijatelný
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/rysuji-se-podminky-pro-otevreni-ob…

jasně, to otveření vítám. Ale vládní komunikace je .... strašidelná. Již neplatí výmluvy loňského jara, už by se chlapci mohli dohodnout rohodnout, co dělat a co říkat

Průměrný počet slepic: 3.5 (18 hlasů)

na oslavu porážky Andrejka a bude to komplet.
Holt, jistej druh Homo sapiens je nepoučitelnej.
Jo, a já jenom doufám, že při tý oslavný žranici nezapomenou velice procítěně děkovat "našim sestřičkám a doktorům".

Průměrný počet slepic: 4.5 (31 hlas)

Carlosi, nesuď nepředloženě. Možná Ti více napoví složení Rady vlády pro zdravotní rizika. Není to odborný orgán, ale politický.
https://www.vlada.cz/cz/ppov/Rada_vlady_pro_zdravotni_rizika/clenove/

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli vy to Vidláku neženete zbytečně do extrému. Včera napíšete o Babišovi tak oslavný článek, že by si jeden myslel, že si ho tu snad i zaplatil. A dneska byste ho nejraději zavrhnul, jenom proto, že si nechce popovídat s Landou. Proboha proč by měl? Furt je to jenom komediant. A i když jeho písničky můžu a jeho názory mi jsou celkem sympatické, tak opravdu nevím co Vás vede k tomu, že zrovna on je předurčen jednat s premiérem v zájmu všeho lidu. Já tu jeho petici nepodepsal.
Já bych řekl, že ono je nejdůležitější se z toho všeho hlavně nepo...
On totiž i ten Landa stejně jako Babiš hájí zejména své zájmy. A upřímně dokud kdokoliv, zajistí, že se já budu mít alespoň stejně dobře jako doteď, když už ne lépe, tak ho budu volit.
Ale ani na okamžik si nehodlám myslet, že je to novodobý Mirek Dušín.
A stejně je to i s tou koronou. Úplný lockdown je stejně špatně jako úplné rozvolnění.
Pokud se budu mlátit ode zdi ke zdi, místo abych šel prostředkem, tak mě z toho dříve, či později musí trefit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

Drahý Woody, jak já to chápu, tady nešlo o kritiku Babiše za to, že si nechce s Landou pokecat. Šlo o kritiku "majitelů té správné pravdy", pro které není Landa dost dobrý i kdyby mluvil jako Jan Zlatoústý.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Přesně

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

Víte Woody, já jen hledám....

O zěmědělství něco vím, tam jsem schopen vynášet nějaké soudy a stát si na svém, protože tomu fakt rozumím. Ale v politice jsem stejný amatér jako kdokoliv jiný. Nemám žádné lepší informace ze zákulisí, nemám žádný lepší vhled do problematiky. Používám stejné zdroje jako všichni. 

A tak se snažím o pohledy z různých stran a nejlépe o takové, které nikdo jiný nepoužil. Minulý týden jsem psal o tom, že Babiš si na opozici s nouzovým staven nachystal past. V neděli jsem klidně přišel s tím, že Babiš nechtěl mít na rukou krev a tak místo aby opozici zadupal do země, raději se pokusil domluvit. Na pátek chystám článek o tom, že Babiš neměl jinou možnost než se domluvit, protože epidemie už nemá sílu se rozeběhnout a pokud by nouzový stav nebyl, nic by se nestalo. Je něco z toho pravda? Nevím. Může být, ale také nemusí. Chci tu mít různé pohledy na stejné události. To je to, co nepochopili zdejší Scallopové a Chlorové. Když jdou všichni po mostě, já půjdu louží. A obráceně. Když všichni Andreje haní, já zkusím opak Když ho všichni chválí, já zkusím opak. 

Kydy nepíšu proto, abych vám čtenářům radil. Svůj život si musíte zruinovat sami... :-)  Chci tu jen zprostředkovávat jiné úhly pohledu. Chci rozšiřovat chudou nabídku našich médií, které už působí jako tenkrát, když jsme měli jen Rudé právo. Když píší všichni stejně, já budu najust psát jinak. Ne pro moje osobní přesvědčení. Ale sakra musí být trochu na výběr. František Ferdinand d Este byl odpůrcem poměrného volebního systému, ale Uhrům ho chtěl vnutit - aby se dostal ke slovu i někdo jiný než Maďar. 

Na Kydech jste si mohli přečíst, že roušky nebudou mít na epidemickou situaci vliv. Mohli jste si tu přečíst, že dlouhodobá opatření se nebudou z únavy lidu dodržovat. Mohli jste si tu přečíst, že se může všechno otevřít, ale všichni nad padesát let, co mají hypertenzi nebo cukrovku, že zůstanou doma a stát jim bude kompenzovat plat. Mohli jste si tu přečíst, že Trump nebude ani zvolen ani inaugurován. Že bude impíčován. Je něco z toho pravda? Někdy ano, někdy ne. 

Kydy budou vždycky nakukovat do koutů, kam nikdo jiný nekouká. To neznamená, že v každém temném koutě leží poklad. Zpravidla tam neleží nic, jen trocha zapomenutého smetí. Ale tu a tam se zadaří. 

Před volbami nebudu mít problém jeden den napsat, že Andrejko je vyhraje a uvedu celou řadu důvodů, proč si to myslím. A další týden napíšu, že určitě prohraje a uvedu celou řadu důvodů, proč si to myslím. Budete mít na výběr ze velké řady úhlů pohledu. Pokud budete chtít mít jistotu, pustťe si Českou televizi. 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.8 (55 hlasů)

Takovým přístupem nemůžete dopadnout jako vlk. (na bloguje, Václava Vlka čtu rád, :)

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

bábi říkávala "co má být to bude". Hmm a jak tak koukám kol dokola vůbec, ale vůbec presstitutům nezávidím. Ta ďábelská akce nejvyššího s brzo vyhlášenými termíny, to je něco ,smekám. A velký kritizovaný B. se k tomu vůbec ani za ANO ani za sebe nevyjadřoval.... aspoň jsem nic nenašla ,tož kdo ví. Noty žádné, hm, teď bude veselo čím dál víc, zmatek nad zmatek, bude se vytahovat kde co na kde koho. To bude počteníčko, to vyleze na světlo bóží věcí , a jejeVšechna sdělovadla budou v nejvyšší pohotovosti, kolik ještě se objeví "charakterů" se budeme divit. V dubnu, nebude-li platit že březen za kamna vlezem, duben ještě tam budem - se kráááásně oteplí, budou se sčítat mínusy a plusy, politici se budou činit, předhánět kdo líp, kdo víc je pro lidi, slibotechny budou slibovat... a stejně jako vždy... lidi mají svoje hlavy, teda většina.
Holt, už to začalo... no, z poslední doby se mi nejvíc líbila akce "pečíček"... chi...
Akce rychča...chi... jejda, to bylo krásný a krásně poznáme jak kvalitní máme sudí, jaké myslivny... To bychom se za normálního stavu nedozvěděli. Jak na dívadle, dají flek i komediantům, kterých ,ač je jich moc a moc, se nakonec ukázalo docela není třeba.....
Obvyklí jejich financieři budou škudlit, protože koronka, no uvidíme......
Ono i tady bude veselo, protože místní mají svou hlavu a jsou zvyklí ji používat, takže přesvědčovací náplava zatím dušičky nezískala , silně pochybuji že nějaké těma debilitama získá. Taky těžký...
Ale ani ve světě to není o moc lepší, spíš naopak....

Njn nic ve zlým a dobrou....

Průměrný počet slepic: 4.1 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Nějakým způsobem.
Prostě nějakým způsobem.
Nějakým způsobem prostě.

Tohle je moderní komunikace v ČT. Slova, slova, slova. Čím více slov, tím lépe. Výsledek 30leté debilizace. Už učitelé jsou debilizovaní, mohou učit jen politické geografy - novodobou armádu Leonardů. Debil nepozná, že nic neví. Ale i v debilovi je Slunce, jenom jej nechat plát.

Jinak - krysy opouštějí loď. Drží jen bohumínské podpalubí a Němeček, babišův “oblíbenec”. Titanic jde asi fakt ke dnu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

Hamáčku, už pojď!
Krysy opouštějí loď.
Proč se topit jako myši
z lodi zmizel princip vyšší.
Pod rouškou noci
vzdají se moci
přelezou do bárky
zanechaj oharky
co kdyby stopy...
hopy hopy hopy
do trafiky, do Kanady
doma bysem umřel hlady.

Průměrný počet slepic: 4.4 (29 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdo na jeho místo?
Je tu náhle čisto.
Nikdo nic neví
všichni jsou leví
všichni jsou slepí
něco tu lepí
něco tu smrdí
není to strdí?
Nejsou ani učnice
lebky mají pučnice
po zemi jsou shozy
Košík jídlo vozí.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Rudý svetr žerou moli
hamáček už zase smolí
teďka v bílém rubáši
představy ho unáší...
—-
Ontario, Nšoči, pádlo
chladnoucí medvědí sádlo
—-
Slyší hlasy stovek hrdel
čím si, hamy, utřeš prdel
abys nechal dobrý dojem.
Posadil ses na vodojem.
Tolik lidí nechals dole.
Třicet procent, hamy, vole.
Zradils vole voliče
no tak táhni ........

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)
Trvalý odkaz

Kovidový sjezd.
Delegáti z měst.
Z okresů i z vesnice
pestrá lidská směsice.
Teplé řízky v alobalu
prohlížejí si Valhalu..
kdo z nich bude chudým dávat?
Komu budou davy mávat?
Je tu vůbec takový?
Ten sněd koláč makový
ten potají klobásy
ten má nástup do basy
ten se z basy právě vrátil.
Až tu bude Rath
ten to vezme rád.

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, asi je to opravdu osud naší republiky.
Včera jsem poslouchal
Interview ČT24
Rastislav Maďar, epidemiolog, děkan Lékařské fakulty Ostravské univerzity
Moderovala Světlana Witowská

Mimo jiné tam zazněla tato perla 23:59:

…,,část populace 80+ už je naočkovaná, část o to nestojí…… každý naočkovaný, dobrý naočkovaný……..jestli ta strategie by se neměla změnit směrem k těm produktivním, kteří tady jednak opravdu vytvářejí nějaké hodnoty, chodí do práce, jsou vystaveni tomu riziku, když tady ta část bude očkovaná, tak nemůže nikoho ohrozit“…..

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10095426857-interview-ct24/22141…

P.S. Okolím se asi prohnal COVID nová mutace, nebo dozvuk starého COVIDu, kdy lidí v produktivním věku cca 20 až 50 let trpí zimnicí, postihuje to lidi, kteří prodělali COVID, tak ty, kteří jej neprodělali.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

Asi chtějí na dovolenou s očkovacím pasem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

v hovoru se zmínil, že usilovně pracuje na akreditaci svého ústavu. Nebo znovuobnovení akreditace.
( Co si vzpomínám, byly to průsery právě na lékařské fakultě, ala plzeňská práva)
Tak je logické, že musí doslova tančit v rozbitém skle.
Oni ho paňácové pěkně drží za koule

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Pěkně, se ctí z toho vybruslil, ale Witiwská bezohledně šla za svou dovolenou, protože ještě nejsou vyhotoveny seznamů 80+, takže nemůže vědět, kdo co chce.

To je pěkná vizitka veřejnoprávního média, kde si každý může kvákat co chce, horší než bulvár.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

Witowská

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Josef (neověřeno)

Trvalý odkaz

to 80+ jsou postradatelní, ušetří se na důchodech, dědicové si přilepší tím co pra a rodičové vybudovali a bude klid a pohoda. Kdyby odpreparovali ty 50+, kdo by na ty mladé, krásné a hytré pracoval a vytvářel hodnoty - tedy to co oni neumějí... povíte????

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Já nehledám plusové body v Babišových činech.

Já koukám na to, jak reaguje virus, co by logicky mělo fungovat a co doopravdy funguje jinde. Že to vyhlašuje zrovna Babiš je podružné.

Je to důležité, asi jako barva trenek pošťáka, co vám nese předvolání k soudu.

Proto mi přijdou stejně šílení novináři, opozice i chřipečkáři.

Flégr je celkem pomatený havloid, ale když vysvětluje svý názory na virus, tak tam nenacházím žádné logické chyby. Jeho vysvětlování mají hlavu a patu. To koresponduje s tím, že zkoumá evoluce obecně a tohle všechno znal, měl zažité a bez emocí dávno před tím, než se nějaký virus objevil.

-----------

Naprosto nechápu, jak můžete mít slepou víru za typicky německou vlastnost, když se přímo tady stále dokola dohaduju s komunistama a spol o tom, jak je jejich ideologie nesmyslná. Jejich slepá víra je fascinující.

Odhalit jak je myšlenka komunismu idiotská, je samo o sobě otázka tak jedné, dvou vteřin. Není moci, aby to logicky mohlo fungovat. Z které strany to začnete zkoumat, tam se to rychle ukáže jako totální pitomost. Je třicet let od zhroucení komunistické ideologie v Evropě. Nefungovalo to nikde na světě. Vůbec nevadí. Oni to stejně nevidí.

Je to proto, že to EMOTIVNÍ IMPLIKACE jdou tak daleko. Až k základům identity sebe sama. To je to bolící myšlení.

Tak to radši obhajujou těma nejidiočtějšíma argumentama, protože je to emotivně únosnější. Že jejich dědeček a tatínek byl skvělej a vy ho neznáte, že se oni sami měli dobře, že to mělo nějaký vedlejší výhody, že už to je dávno, že si za to mohou oběti samy, že to bylo proto, co se stane za padesát let atd, atd, včetně nejrůznějších ekvivalentů výroku "vy zas bijete černochy". - Každej nesmysl dobrej k vyzkoušení, jestli nezabere.

Zaslepenost nácků je úplně stejná jako zaslepenost komunistů. (a muslimů, chřipečkářů, gay aktivistů, havloidů, grétistů, neomarxistů a třeba feťáků, co se vám donekončna pokouší vysvětlit, že fetování pervitinu je úplně v pohodě, žádný špatný následky to nemá, nijak je to neomezuje, mohou přestat kdy chtějí, jen k tomu při nejlepší vůli nemají vůbec žádný důvod. Zapomněl jsem na něco? Jo, na pedofily, kteří se vlastně pro děti obětují, alkoholiky, kteří vysvětlují, že to stát chce, aby pili, protože z toho má přeci daně, pošahané feministky, které jedním dechem dokazují, jak jsou ženský tak nějak rovnější chlapům a vůbec je nepotřebují a chlapi, ty svině jim, ani po rozvodu nechtějí odevzdávat všechny prachy, které ty nezávislé, samostatné, výkonné ženy, z nějakého podivného důvodu přeci jen, tak nějak nezávisle, samostatně a výkonně nutně potřebují. Popřípadě by jim měl platit stát, nejspíš aby mohly bádat nad vlastní samostatností a zbytečností otců ve výchově dětí.)

Spousta lidí si mechanismus "německé" zaslepenosti může zkoumat přímo sama na sobě. Jako komunistův synek, dcérečka, kamarád, soused, objevující, že to byl vlastně, za vší tou povrchní dobrosrdečností a idealismem, přeci jen docela hajzl.

Podobné zažívá ženská na terapii, když někde ve 35 "objevuje," že tatínek "byl pěknej prasák" když ji osahával/zneužíval někde v před/pubertálním věku, tak zažívá úplně stejný pocity nevěřícnosti a svatokrádeže a trpkého poznání. - Kdyby na tu terapii nemusela, protože se jí z nějakého záhadného důvodu rozpadají vztahy, má problémy na pracovišti, pořád s něčím postonává, špatně spí, má náběh na bulimii, tak by se takovou nedůležitou prkotinou ani nezabejvala.

Stejnej pocit má třeba krásná ženská, co vždy pálila za úspěšnejma playboyema a po třicítce, s odkvétající krásou, musí smutně a trpce přiznat, že chyba je i v ní, protože si vybírá jen chlapy, co si chtějí užít a nikdy si ji nevezmou.

Taky to měl Solženicin, když se mu vysmály v lágru ženský, že si myslí, že je něco víc, když chtěl úlevu při namáhavém plácání cihel, které ony zvládaly, a on konečně se vší trpkostí uviděl, že nic víc není. - Najednou zjistil, že jeho vůdčí schopnosti, ve které tak pevně věřil během svého velitelování u dělostřelectva, stály hlavně na tom, že měl moc posílat lidi do korekce.

Všichni ti akademici s bumážkou na vlastní moudro, schopností recitovat (bez porozumění) dlouhé kusy skript, kterým se pak posmívají "amatéři" a kladou jim otázky a chytáky, na které akademici nemají odpověď.

Všichni ti věřící, zažívající těžké trauma, protože už jim nejde věřit.

To je pak někdy daleko snadnější si hodit mašli, než si přiznávat, že jste se celý život mýlili, všechno dělali blbě a ubližovali lidem kolem vás.

Solženicin měl vlastně svým způsobem štěstí, protože v blátě, špíně, hladový, vysmívaný ženami a s bolícími svaly, si člověk docela rychle všimne, že s ním není všechno v pořádku a třeba dělá nějakou chybu. V teplé kanceláři, příjemně nasycen a lehce připit, s poplácáváním sobě podobných, to je daleko, daleko těžší.

Kolik chřipečkářů je asi tak mezi personálem z JIPek?
Kolik Lubomírů Volných tam manifestačně nenosí roušku?

Průměrný počet slepic: 3.3 (39 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...Zaslepenost nácků je úplně stejná jako zaslepenost komunistů. (a muslimů, chřipečkářů, gay aktivistů, havloidů, grétistů, neomarxistů a .... Zapomněl jsem na něco?..."
Ano. na zaslepenost Čmoud-ů . Máte asi doma hodně špinavé zrcadlo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co takhle nějakej rozbor. Aby to bylo jaksi přesvědčivější než jalové štěknutí.

Průměrný počet slepic: 1.8 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, mám otázku na toho Landu, zástupci opozice si řekli o setkání, Babiš byl v situaci odmítnout Landu nebo opozicu, co bys volil ty?

A polož si otázku, jak by referovali média/vidlák na situaci odmítl opozicu? Jak by komentoval Vidlák, když odmítne landu už víme ;)

Jenom dodám, že sem četl rozhovor s Landem a tomu vadilo, že dal přednost opizici a nejednal s ním, ani se nevztekal, že nedodržel slovo nebo nedal nový termín setkání, ale že dal přednost opozici před ním ;)

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Ono to tak úplně nevyznělo, ale mně v tomto vůbec nejde o Babiše. Andrejko si může odmítat rozhovor s kým chce. Mně šlo spíš o to, co jsme mohli slyšet v předchozích dnech - ten povýšený údiv novinářů nad tím, že se premiér chce sejít s "náckem". Vůbec nešlo o to, co spolu mají řešit  a já jsem spíš na Andrejově než Landově straně, ale vadí mi, že tohle vůbec nebylo podstatné. Landa je prostě "prašivý", protože ssi dovoluje mít jiné názory. To je stejné, jako kdybych tady halasně demonstroval už předem, že Vlastimil na naše sympozium nepojede, protože má jiný názor než já. 

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

své časové možnosti a možný efekt setkání s Kouzelníkem Žitem, zakladatelem tajného řádu Ordo Lumen Templi a samozvaným zprostředkovatelem míru v Afghánistánu.
Příště by se mohl objednat Cibulka se siderickým kyvadlema a zaručeným řešením krize.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Již jen to, že Babiš chtě s bláznem jednat, je velice podivné!!!

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Nemělo to být jednání s Landou, ten je jen prostředníkem, ale s lidmi typu MuDr Jaroslav Svoboda - imunolog, MuDr Jiří Beran - epidemiolog.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, Alexi, chápu, že chcete obhájit oblíbence, leč i ten prostředních musí mít nějakou důvěryhodnost, nebo spíš prostředník musí mít tu největší důvěryhodnost.
Nevím , nevím, zdali Kouzelník Žito splňuje podmínku důvěryhodnosti.
Mám vcelku Landu rád, leč stále jej vidím jak stojí s kohoutem před mikrofonem a rozdává svá moudra.
Pokud se nepletu, taky již skončil s hudbou a stal mentálním koučem. To jsem mu velice záviděl. Obcházet majetné a udělovat rozhřešení jak se stát lepším z nejlepších.
Ale jo, svůj k svému. To se nedá popřít.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Věštče, Vaše logika je velice zajímavá. Že tím obhajuju svého oblíbence. Jakkoli máte pravdu, že Babiš je mým oblíbeným politikem, stejně jako Zeman. Víte ten Landa sdělil velice neobvyklou věc - že ví, že je v dané problematice nula. Ono tohle dneska moc slyšet od mnoha nul není. A snad prozradím ještě jednu věc. Důsledně odděluju stran covidu politiku zdravotní problematiku. A tedy znovu, ano Babiš je dle mého názoru velice dobrý politik stejně jako Zeman. Možná, že Vás budu šokovat ještě více a nejen Vás. Jako politik se mi moc líbí Netolický - to už jsem tu napsal, ale líbí se mi i Bartoš a Rakušan, jakkoli dělají kopance. Od squadry pod vedením Fialy, Pekarové a Jurečky se podstatně liší. Líbí se mi mnohem více než Okamura.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Zajímavý článek:
https://mam.cz/zpravy/2021-02/alarmujici-trend-temer-40-cechu-se-vyhyba…

Nadpis sice evokuje, že 40 procent čechlů nesleduje zrpavodajství, ale v textu už je to napsáno jinak "seriózní zpravodajství" :D Takže už to začíná vadit, že lid nesleduje pouze Čt a další správná média, jestli to nebude tím,že začal i úprk z platforem jako facebook apod. na alternativy potom co až moc zatlačili na pilu, kdy chtěli vše a najednou začínají sčítat ztráty místo zisků?

Průměrný počet slepic: 5 (23 hlasů)

No koneckonců se propuštění novináři vždycky můžou naučit programovat, stejně jako horníci.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Kocourkov?

Nebo pravá ruka neví, co dělá levá?

…„AstraZeneca? Raději ne, slyší zdravotníci. Já bych si ji dal hned, říká imunolog“….

…..„Tak nám pošlete vakcíny a zítra máme naočkováno!“ Hejtman Kuba oponuje Babišovi.“….

…„Jak už v úterý Seznam Zprávy upozornily, vakcinaci brzdí i výběr distributorů, který se odehrává na poslední chvíli. Podle informací, které redakci ministerstvo poskytlo, bylo do republiky zatím dodáno 40 800 dávek. Aktuální statistiky přitom ukazují, že bylo podáno jen 1844 dávek této látky.“…..

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/je-astrazeneca-vhodna-pro-seniory-ra…

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

EU má zpožděné dodávky a hledá se způsob jak referovat, že za to nemůže EU, tak se využívá "babiš", že neposlal 30tisíc dávek, i když je potřeba poslat 5-8 milionů dávek, ale proč nejsou miliony se neřeší, řeší se, že 30 tisíc na celou republiku se neposlalo ;)

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Doporučuju ruský seriál Spící, sériu 2, kde se mluví/vysvetluje jak referovat zprávy správně.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

To video popisuje přesně realitu. Ach jo!:-(

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Připomíná mi to jeden vtip. Dědeček se s obrovským ůsilím pokouší s babičkou o pohlavní styk. A pořád se to nedaří a nedaří. Sleze tedy s babičky a naštvaně říká: Zas....j Putin, ten za to může.A babička: Prosím tě, co má s timhle společnýho Putin? A dědeček: Jasně, že za to může Putin, za Brežněva se mi to nestalo.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

A opozice má klacek v ruce.

Babiš nic rozvážet nebude, mají distributora?

Až přijdou milióny dávek, tak to nechci vidět.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, je doba hanba vystřízlivět a Vy evidentně propadáte skepsi a depresím, pochybujete o správnosti svého uvažování a hodnocení dějů a postav. Tomu se nelze divit, máme tu jednu vládní koalici nekoalici, jednu opozici demogratickou, jenu nedemokratickou Volné poslance a se vším tím mixuje kovid a svobodná, vyvážená, nezávislá, demokratická média.

Babylónská věž byla proti tomu všemu klidné místo.

V takových dobách se člověk musí chovat jako horal v zimní vánici a mlze. Držet se tyčí. Ty tyče označující zavátou cestu pro mně jednoznačně představují bakalomédia, ČT, elfi, Scallop.
Stačí si přečíst poslechnout jejich názory, vynásobit -1 a je naprosto jasno. Dokud od nich bude znít Babiš, Zeman, Putin, Babiš, Zeman, Putin, Babiš, Zeman, Putin a potečou od nich tím směrem škopíčky špíny, je naprosto jasné, že pro nás představují přes všechny chyby, přešlapy, nedokonalosti lepší variantu.
Jednoduché a při pochybnostech to 100% fungujete.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)

Proč nám vládnou psychopati jako Zeman, Babiš a Klaus, ptají se Jan Hnízdil a Michal Tříska.
Kniha autorů Jana Hnízdila a Michala Třísky Všichni jsou psychopati, jenom já jsem letadlo (Nakladatelství Lidové noviny. 2021) konstatuje, že nám vládnout psychopati.
Svobodné forum

Průměrný počet slepic: 3.1 (18 hlasů)

Vlastně Vám musím poděkovat, že jste nám ušetřil spoustu času a knihu Hnízdila a Třísky nemusíme číst vůbec. Psychopati nám vládnu, protože se prosadili ve stranických půtkách, dostali se na kandidátky do voleb a někteří z nich byli zvoleni. Prostě jsme dostali na výběr z hromady větších nebo menších psychopatů všech směrů, ale vždy jde o psychopaty. Na vině je celý způsob výběru kandidátů do voleb, který prostě preferuje psychopaty před psychicky relativně normálními (protože nikdo skutečně psychicky nenarušený by do politiky nešel a tak politická scéna hýří narcistními psychopaty všeho druhu).
Čímž jsme prokydali knihu a můžeme ušetřit peníze i čas na něco podnětnějšího než jsou názory Jana Hnízdila a Michala Třísky, i když mají demokratické právo si je vydat knižně.

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Původní psychopaté, ti podle starých definic, necítili strach. Podle toho se poznali.

Jenže pak se nějak nepozdávalo, že by se někomu nemohlo nadávat do psychopatů, protože přítomnost strachu by ho z nařčení očistila, tak se to poupravilo a pojem se rozšířil. Dnes můžete do psychopatů nadávat svobodně komukoliv a skoro vždy se trefíte. - Jen už neříkáte nic konkrétního, tak vlastně neříkáte nic, jen si tak důležitě blábolíte.

To jsou ty zázraky společenských věd, kde věci tak trochu jsou, tak trochu nejsou a vše je tak jisté, jako pohlaví absolventky genderových studií.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)