Neuvěřitelná víra v zázraky

Autor

Vždycky mě facinovalo, jak ještě v dubnu 1945 bojovali němečtí vojáci statečně za svého fírera. Sovětské tanky byly všude a s nimi nekonečné množství munice, lidí, kaťuší, jídla, náklaďáků, letadel... Z druhé strany se valilo stejně někonečné množství materiálu označeného hvězdami a pruhy a němečtí vojclové neměli nic z toho. Jen nekonečný ústup, hlad, nedostatek všeho, bombardování... a stejně jich neuvěřitelné množství věřilo, že to dobře dopadne, že Vůdce to nějak vyřeší, že všechno to utíkání je jen grandiózní plán... To samé dělali němečtí civilisté. Ještě v posledních hodinách Berlína udávali sousedy, kteří už nevěřili a nechávali věšet každého, kdo nevěřil v konečné vítězství. 

Myslel jsem si, že je to specifikum německé povahy, ale v poslední době začínám mít stále neodbytnější dojem, že je to specifikum každého národa a vlastně i každé organizace. 

Naposled jsme to mohli vidět v USA  - v útoku Trumpových příznivců na Kapitol. Bylo velké množství lidí nejen v USA, kteří věřili, že Trump má něco v záloze, že všechno je jen velkolepý plán, který vyjde najevo v pravý čas a pak bude všechno jinak. Se svojí skepsí k tomuto scénáři bych to v jiných časech nejspíš dotáhl na nejbližší strom a pěknou konopnou oprátku za defétismus. 

My tady na Kydech máme zase větší tendenci vidět nějakou naději v Babišovi. Tedy někteří z nás - včetně mě. Máme tendenci ho posuzovat poměrně shovívavě a hledat za jeho činy nějakou skrytou genialitu, nějakou vizi i strategii. Koneckonců jde o člověka, který bybudoval velké obchodní i výrobní impérium, TOP manažer, ten přece musí umět něco víc než ostatní. A je skoro jisté,že i toto bude planá naděje, protože jak u Babiše, tak i u dalších velkých postav šlo spíš o to, že byly ve správnou dobu na správném místě a jejich povaha, vlastnosti či znalosti byly vhodné pro vhodné okolnosti a jakmile tyto okolnosti pominuly, pominula i jejich genialita. 

Všimněte si, že jsme schopní bez problémů hledat něco chytrého v Babišových činech a pak stačí jen přepnout do jiné situace a umíme to z fleku vidět přesně obráceně. 

Dneska chci mluvit o další nové víře v zázraky a tím je náš ministr zahraničí Petříček, který se chce s Hamáčkem v dubnu utkat o místo předsedy ČSSD. Podle stejného vzorce, který Hitlera dovedl od Moskvy k Berlínu. Když nezabrala voličská  orientace strany na městského liberála, pomůže jediná věc - orientovat se ještě více na městského liberála. Když jsme se odvrátili od tradičního voliče, musíme se od něj odvrátit ještě víc. Tento článek jsem psal v pondělí večer a včera už byly zprávy poněkud jiné - zdá se, že pražská ČSSD už o víru přišla a naopak zjistili, že mají trochu rozumu. Takže Pětříček si udělal moc pěknou PR akci s redaktory Seznamu - to je pro něj vlastně typické - domluvu s presstituty měl hotovou, ale zapomněl se domluvit se svými vlastními lidmi. Petříčku sbohem a šáteček...

 

Je to vlastně stejné, jako když EU řeší krach vlastní integrace tím, že na ní bude ještě více tlačit. Když je kritizována za nikým nevolenou vládu, nasadí ještě více nevolenou vládu. Když je kritizována za krach zelené politiky, tož řešením bude ještě více zelené politiky. 

Asi nám to nemusí být líto, protože stejný postup v poslední době vidíme všude.  Nárůst byrokracie nejlépe vyřešíme tak, že založíme nové oddělení, které bude nárůst byrokracie monitorovat  a bude navrhovat opatření. Byrokracii budeme řešit byrokracií.  Platí to pro státní orgány, ale úplně stejně to platí i pro firmy. Prakticky nikdy nevidíte, že by se vyhazov týkal úředníků. Vždycky odcházejí jen dělníci od mašin. A ve stejné době, kdy firma musí šetřit na platech, tak klidně vznikne nové oddělení pro integraci menšin, dodržování rovnosti nebo potírání sexismu. 

Je to tou všeobecnou beznadějí? Nedíváme se náhodou na absenci vizí? Nikdo neví co s tím, tož poslední útočiště lidského mozku je ve fantazii. V upínání se na chiméry, na hledání stébel, kterých se my tonoucí chytáme. A opakování stejných chyb, ale očekávání jiných výsledků, což je podle Einsteina definice šílenství... Vlastně už nevíme, co bychom doopravdy měli dělat, protože jsme všichni v podstatě oddtržení od života? Všichni máme energii ve vypínači, všichni máme už zpracované maso, upečený chleba a i když ještě hodně z nás ví, co je to práce, nikdo už si sami nevystačíme. 

Nebo je to tím, že jsme postavili společnost, kde je nejhorší uznat chybu? Kdo uzná chybu, tak je slabý a zaslouží si vyhazov? Můžeme lhát, vymlouvat se, okecávat to, ale nesmíme za žádnou cenu uznat, že jsme se mýlili, protože to znamená okamžitou diskvalifikaci?  Už dávno jsme zařídili, že se v každé organizaci musejí všichni naladit na jednu vlnu, musejí spolu souhlasit, musejí tleskat stejným blbostem, musejí demonstrovat svojí jednotu... A platí to nejen pro ty, co jsou nahoře, ale i pro ty, co tvoří alternativu. 

Dokonce i v místním vidlákovském evangelickém sboru je staršovstvo postaveno tak, aby každý nový buďto zapadl do škatulek a měl stejný názor jako ostatní. A běda kdyby neměl. A také řeší problémy tím, že je prohlubují.  A i když to půlka sborového osazenstva vidí a v hospodě si o tom s chutí poklábosí, nikdo neví, jak to prolomit. Tedy ví... ale násilí je zatím ještě stále poněkud eklhaft. 

Nemyslete si, že u Klause v Trikolóře můžete zastávat nějaký rebelský názor. Nebo u Tomia. A samozřejmě ani u Babiše. Svět patří kejvalům. V ČSSD je to stejné. Sobotka se už dávno postaral, aby celé vedení tvořili lidi naladění na stejnou notu.  Myslel si, že to bude ku prospěchu jeho vládnutí. Možná bylo. Ale Sobotka je dávno pryč a kejvalové zůstali a nemohou si dovolit předstoupit před své členy na sjezdu a říct tak, že se spletli, že je všechno blbě, že  se musí začít znovu.  

Svým způsobem je úděl ČSSD údělem nás všech. Pokračujeme v tom, co jsme doteď dělali špatně. Pokračujeme proto, že vůbec netušíme, jak bychom to měli dělat líp. Jako by už ani nic nového vzniknout nemohlo. Jako by už nebylo kde brát. Jako by bylo nutné dohrát tu hru až do hořkého konce, protože jsme tak v zajetí našich stereotypů, že nevidíme východisko i kdyby leželo vedle nás. 

Chtěl jsem se vysmát Petříčkově nápadu na kandidaturu a ještě víc tomu, jak to chtěl provést.  Ale vlastně ani nemohu. Příliš mi to připomíná úděl celé naší republiky. Hrát až do hořkého konce, opakovat chyby, které nesmíme přiznat a směřovat do háje jen proto, že tam směřují všichni ostatní.

A jen čekat, až to za nás shodí neúprosná realita. 

Přibližuje se den, kdy nová vláda nebude zvolena, ale nastolena. Za potlesku drtivé většiny. 

 

PS...  Babiš se s Landou raději nesetká... protože mu nestojí zato ten nálet všech majitelů té správné pravdy. Všimněte si - vůbec se neřešilo, o čem bude Babiš s Landou jednat ale řešilo se, že Landa je prašivý. Nemá správné názory... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (83 hlasů)

Komentáře

bla bla bla

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

In reply to by Vidímek Poučný (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak kdyby se živil prodejem podpolenek, má dávno eshop a je za vodou. A jestli ne, tak zaspal dobu, nepřizpůsobil se a po právu vyhyne jako dinosauři.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

bla bla bla

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Demodebilové a Digidebilové ruku v ruce v plným nasazení.
( A jen pozn k vymáhání nařízení. On má totiž Hamájda pořád před očima jak dopadl Jyrka, když si tenkrát dovolil poslat na tu zfetovanou partu zásahovku.
Na projití peklem prostě nemá koule.)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

bla bla bla

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

1) Pepek od vrahů z Volstrýtu dehonestuje dodávky plynu z roury jedním argumentem : EUhnije bude závislá na dodávkách plynu z Ruska, čímž naznačuje, že v případě nahrazení plynem z USA nebudeme závislí na nich, což je krásný příklad oxymóronu.
2) v současné době prudce stoupají ceny energií v USA (počasí) a je na trhu všeho nedostatek, což Pepek přes ostrahu ve Washingtonu nevidí, nebo nechce vidět.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

V oblasti Houstonu dva muži umrzli v oblasti u cest a čtyři lidé uhořeli, když se pokoušeli alespoň trochu vyhřát dům topením v krbu. Žena a dívka se otrávily kysličníkem uhelnatým, když se snažily zahřát v autě, jehož motor nastartovaly v garáži.
V texaském okrese Harris evidují více než tři sta otrav kysličníkem uhelnatým, když lidé začali používat generátory elektrického proudu a grily uvnitř domů.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Arktické mrazy poslali 15.2. ráno do kolen jeden ze dvou bloků atomové elektrárny South Texas. Kvůli abnormálně nízkým teplotám snímače měření tlaku čerpadel chladící vody zamrzly a vyslaly falešný signál o úniku vody. V důsledku toho automatizace vypnula čerpadlo a poté celý blok.
Stát tak přišel o další 1,35 GW výkonu (na včera to bylo úhrnem minus 45GW ve státě TX), plánovaná odpojení v Texasu z důvodu zvýšení poptávky a 'selhání' lokální generace jsou v plném proudu. Osvětlení silnic a další infrastruktura mohou být dočasně deaktivovány, uvedl regulátor v prohlášení v Twitteru.
Tolik citace, moje douška: teplota včera v noci tam byla mezi -6 až -2 Celsia, ti jankové maj divnou představu o Arktidě...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

jsou ještě horší.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ty potvory vám vlezou ...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

jak se daří manželce, breberka ustupuje nebo se nevzdává? Povíte?
Držím palce....

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Zdravím Emo

U nás dobrý. Na testech všichni negativní. Do konce týdne v karanténě, aby se vyloučilo, že to dostaly děti. Šetříme se, ale v podstatě jsme zdraví. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

tak vidíte,že to není tak hrozné. Nejhorší smrt je z vyděšení

Průměrný počet slepic: 2.1 (12 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

ještě 4% volných míst

na JIPkách se z půlky vyděšených uspaných z nemožnosti se nadechnout probudí jen polovina.

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jo, škoda že to nevěděl náš soused. Dostal to měsíc před námi a do týdne bylo po něm. Kdyby věděl, že je to z vyděšení, třeba by se nebál a mohl by žít...  

Ne vážně - vůbec nelituju toho, že jsme se chovali opatrně. Když si vezmu že jsme mohli nakazit třeba tchýni, díky které jsme mohli mít pět dětí a jet na dovolenou, protože to ona nám hlídala a krmila. A ano maminko, za vaše věrné služby vám zde dáváme covida... Mně ještě pořád není čtyřicet, ale jí už na tu sedmdesátku táhne. Je pořad plná sil, ale ráno si dá svojí hrstičku léků...  Nechtěl bych jí mít na svědomí. 

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Věřte, že se někdy dost děsím při pomyšlení, co z vás zase vypadne.
Hlavně zdraví.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

vždy potěší.
Držím palce Vidláku!

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Máte 40 dní utrum!

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

Jak je to teď módní: Nerozumím řeči tvého kmene.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

začíná 40denní půst, žádné masové žranice a chlastačky.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Takže středa jako každá jiná, pro nás bezvěrce. Proto jsem nepochopil.
Masové žranice a chlastačky jsou mi odporné, spíše je bojkotuji, bez ohledu na ne/náboženskou příslušnost a politické přesvědčení.
Syposium u Vidláka má být pro mě velkou výjimkou. Druhá měsíc na to - přesunutá Bordeaux Audience na Hradě (covid).
Jak to bude s vaším půstem? Doufám, že bude umírněný a laskavý. Pouze s vyloučením třeba ovaru a jitrnic a jelítek. Jinak vše normálně. Mýlím se?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Pan Man komentuje pochod institucemi v provedení Petříčka
http://vasevec.parlamentnilisty.cz/blogy/petricek-metoda-kukacciho-vejce
Naposledy se jim nepoved Křeček a Lipovská &. Jinak jim to prochází.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

.bla bla bla

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Bla Bla Bla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Blatný?

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Schwarzenberg komentuje Petříčkovu ohlášenou kandidaturu
https://cz.sputniknews.com/ceskarepublika/2021021713204248-bezesporu-ne…
Bezesporu je Petříček nejlepší ministr z.v. za poslední leta.
Normálně by měli členové ČSSD zpozornět.
"Chválí li tě tvůj nepřítel, měl by si se zamyslet, někde děláš chybu."
Ale ČSSD už ztratila pud sebezáchovy. Platí tam TOP09, přítel a PÁN nevěrnější.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

byla celkem jasně vysvětlitelná Vidláku. Jednal za každého režimu je malá část populace složená z fanatiků, hlavním důvodem ale bylo, že nacisté doufali v rychlejší postup USáků a spol. na západní frontě a také na to, že se USák nakonec dá do války se SSSR.
Takže na východní frontě boj s velkou urputností, na západní, zejména po neúspěchu v Ardenách a letecké ofenzívy na Silvestra 1944, už jen lážo plážo.

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Ale k čemu jim to pak bylo se věšet po rodinách?

Na to tam muselo být ještě něco dalšího.

Sebeobětování se vojáků, aby zachránili rodiny je celkem racionální. Rozšířené sebevraždy už moc ne.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

a těch pár procent superfanatiků.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Ale o nich je právě ten článek.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Jeden z nejlepších, které profesor poskytl. Řekl v něm, že:
1.
Otevírání obchodů je chyba.
2.
Za podmínky přísného testování by souhlasil s omezeným nástupem některých žáků a studentů do škol.
3.
Vláda je zbabělá a populistická za to co udělala v září a před Vánocemi a také protože nevymáhá důsledně to, co nařídila.
4.
Opozice z politikářských důvodů škodí a háže vládě klacky pod nohy.
5.
Za současné situace by pomohl pouze tvrdý lockdown, třeba na 14 dnů.
Lepšolidka Drtinová ihned nasadila do rozhovoru drsné fotografie z Wuchanu a ptala se, zda by to tak mělo vypadat, když my přece nejsme diktatura?
Načež dostala odpověď, že tvrdý lockdown byl použit ve Francii i v Itálii a tam se také jako u nás o žádné diktatury nejedná.

Naprosto se vším souhlasím až na návrh vyměnit ministra zdravotnictí. Já si o dr. Blatném myslím, že je naopak velmi schopným ministrem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Taky vzal bez velkého přemýšlení nevděčnou práci.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený Vidláku,

to že jsem nenapsal pokračování zpráv z bojiště je jen a pouze důsledkem toho, že současná situace potvrzuje prognózy mých zdrojů. Zítřejší návrh vlády na jeden obvod (proti kterému bude hlasovat ČSSD) to jen a pouze potvrzuje. Může nebo bude to překrásný náraz do zdi a ohňostroj marnosti. Chci sedadlo v první řadě, protože čím více se bude blížit ten první jarní termín, kdy už bude muset být hotovo, chci vidět zblízka to kmitání politických molekul. Možná začíná být čas vypsat sázku, kdo s kým nevydrží, kdo se spojí a kdo se rozpojí (to není totéž jako s někým nevydržet prosím). Pokud bude novinka, ozvu se, já osobně si myslím, že ten návrh na prodloužení volebního období, o kterém se nemluví, ale o to více konzultuje, má dobrou šanci, i vzhledem ke koronaviru.
A nyní k Vašemu dnes geniálnímu (všimněte si prosím, jak vám opravdu, ale opravu lezu do .........fandím. Celý Váš dnešní článek se dá vyjádřit oním geniálním postřehem, že léčit alkoholika podáváním stále většího množství alkoholu nepovede pravděpodobně k žádoucímu cíli.

Nu a teď novina ze všech nejčerstvějších. Vydržel jsem jenom asi tři minuty sebevraždu strany v přímém přenosu (dokonce!), kterou jsem kdysi volil. Jestliže alkoholika nevyléčím podáním většího množství vodky, pak na dnešní tiskové konferenci, kde ODS vysvětluje svoje duševní rozpolcení (čti počátek bratrovražedného vnitrostranického boje) směrem ke Covidu, a pokouší se o nevysvětlitelné, proč jejich hejtmani kolaborují s Babišem a Fiala s Vystrčilem (sorry jako, ale ten začíná být fyzicky odporný) bojují za rozvolnění, ukázalo platnost jednoho českého přísloví. Mluviti stříbro, mlčeti zlato! Zesměšnili se, a Andrej přichází celý v bílém. Bože taková ostuda!
Neznám na to lepší příměr, než závěrečnou větu z románu Roberta Gravese "Claudius bůh a jeho žena Messalina", cituji: "Přestaň už psát, Claudie, bože Britů, přestaň už psát!"

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

podané k Evropskému soudu pro lidská práva napadající rozhodnutí českého Ústavního soudu ve věci změny volebního zákona?
Hlavním argumentem by byla změna volebních pravidel uprostřed volební kampaně.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Dle mého názoru nulový, protože volby v jednotlivých státech nelze posuzovat dle norem práva mezinárodního.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Immanuel Kant (neověřeno)

Trvalý odkaz

Evropský soud pro lidská práva posuzuje dodržování Úmluvy o ochraně lidských práv a svobod plus dalších dokumentů, mezi nimi i protokoly, z nichž Protokol č. 1 se zabývá právem na svobodné volby. Řekl bych, že zde došlo k porušení Ústavním soudem.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Ne e, prosím. U nás nikdo svobodné volby nezrušil,. To o čem mluvíte je právo materiální, a to je u nás naplňováno. Rozhodnutí Ústavního soudu se toho vůbec nedotýká, a už vůbec ne kvůli tomu, že toto rozhodnutí bylo vydáno v době, kdy už kampaň jede.
Vaše otázka, jakkoli legitimní je bohužel kladena díky tomu, že Ústavní soud v ČR tvrdí, že pohledem přes lidská práva může rozhodovat vše, a tento výklad vložil do myslí občanů českých zemí. Bohužel. Já tvrdím, že přes marasmus lidských práv nelze opravdu rozhodovat o porušení záruční doby žehličky u nás ve skříni. Obecný pohled v ČR je, že ano.
Takže dle mého názoru prostě ne.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

jsme si oblíbili známý Ciceronův výrok z projevu v římském Senátě:
Quo usque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?, čili jak dlouho ještě budeš zneužívat, Catilino, naši trpělivost?

Ano, i latina se za komoušů učila Čmoude (k tomu jsme ještě měli týdně ruštinu, angličtinu a němčinu).

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Já jsem chodil do školy.

Kdybyste ve škole víc dával pozor, tak byste věděl, že některé věci se nevylučují.

Kupříkladu "nacisti dělali v Osvětimi příšerné pokusy na miminkách" se nijak nevylučuje s větou "za nacistů jezdily vlaky přesně".

Odpovídání druhým na kritiku prvého člověka nutí k zamyšlení, co dalšího jste si z té školy ještě odnesl, kromě latinských citátů, jestli vůbec něco.

Logiku jste asi neměli. Ani zběžně ne.

Průměrný počet slepic: 2.5 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

s dr. Maďarem, ve kterém se ptala, zda by nemělo dojít ke změně očkovací strategie tak, že by přednostně měli být očkováni lidé, kteří "vytvářejí hodnoty" a ti staří by se zřejmě ponechali svému osudu.
Velmi hnusný názor, ne kvůli tomu, že k těm starým patřím, ale proto, že my staří jsme už dávno ty hodnoty vytvořili. A hnusové, jako Witowská je ještě nestačili spotřebovat.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

jeden důležitý a zasloužilý. Bez mladých se neobejdete.

Průměrný počet slepic: 2.3 (16 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

je mířena pod můj diskusní příspěvek, tak odpověď už jsem tu jednou uvedl.

Je mi více jak 70, už jsem si docela dost prožil. Jsem katolík a tak vkládám svůj osud do rukou Božích. Mám-li zemřít na Kovid-19, jako minulý rok o Vánocích moje maminka, tož staniž se, ale nepůjdu tomu zbytečně naproti.
Hodnot jsem za svůj život vytvořil dost na to, abych dožil na státním důchodu a ještě mnohé zbylo pro mladé, po majetku netoužím a techtle mechtle radovánky mi nic neříkají.

A opakuji, to co řekla Witowská je hnus a dodávám hyenismus. Stát mladé potřebuje stejně jako staré, ale v ochraně každá vyspělá civilizace většinou upřednostňovala ty nejvíce ohrožené.
S hnuskou Witowskou a jejími kámoši zřejmě nastává nová doba nových pravidel morálky.

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

brát tak vážně. A jestli jste budoval 40 let totalitu,to jsou teda hodnoty.

Průměrný počet slepic: 2.7 (16 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

za největší svůj výkon považuji provoz své firmy, která svojí činností umožnila 150 spolupracovníkům, aby v době, kdy v ČR řádila vysoká míra nezaměstnanosti, si zažádali o starobní důchod.
A to vše v době ranného kapitalismu.

Nicméně i v době reálného socialismu jsem se neflákal, že také díky tomu socík přežil 40 let je možné.
Co byste dělala Vy s rodinou na krku?
Podepisovala byste charty a sypala písek do ložisek strojů?

Troufám si tvrdit, že jak jste mladá, tak jste ještě blbá.
Ale nezoufejte, možná, že dohnijete do stádia, kdy se vám v hlavě rozsvítí!

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

až poslední.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)

In reply to by Havran57 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Většinou se rozsvítí po nějaký ráně, jen někdo ji potřebuje tak silnou, že ji nepřežije. PS: znal jsem člověka schopnýho racionálně uvažovat cca 5 minut po tom co někde narazil, ale pak se zas vrátil do starých kolejí a nadšeně se vydal vstříc další ráně.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Jen jsem měl vypnutej zvuk.

Nicméně jsem na ni koukal a pozoroval to množství vrásek, co najednou bylo vidět a dumal kolik jí je vlastně let a jak bez líčení najednou vypadá o tolik starší než normálně.

Myslím, že zrovna Witowská by neměla moc nadhazovat, že by se staří měli obětovat. bůhví kam by ji dvacetileté aktivistky zařadily.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

slunečnice

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)