Neuvěřitelná víra v zázraky

Autor

Vždycky mě facinovalo, jak ještě v dubnu 1945 bojovali němečtí vojáci statečně za svého fírera. Sovětské tanky byly všude a s nimi nekonečné množství munice, lidí, kaťuší, jídla, náklaďáků, letadel... Z druhé strany se valilo stejně někonečné množství materiálu označeného hvězdami a pruhy a němečtí vojclové neměli nic z toho. Jen nekonečný ústup, hlad, nedostatek všeho, bombardování... a stejně jich neuvěřitelné množství věřilo, že to dobře dopadne, že Vůdce to nějak vyřeší, že všechno to utíkání je jen grandiózní plán... To samé dělali němečtí civilisté. Ještě v posledních hodinách Berlína udávali sousedy, kteří už nevěřili a nechávali věšet každého, kdo nevěřil v konečné vítězství. 

Myslel jsem si, že je to specifikum německé povahy, ale v poslední době začínám mít stále neodbytnější dojem, že je to specifikum každého národa a vlastně i každé organizace. 

Naposled jsme to mohli vidět v USA  - v útoku Trumpových příznivců na Kapitol. Bylo velké množství lidí nejen v USA, kteří věřili, že Trump má něco v záloze, že všechno je jen velkolepý plán, který vyjde najevo v pravý čas a pak bude všechno jinak. Se svojí skepsí k tomuto scénáři bych to v jiných časech nejspíš dotáhl na nejbližší strom a pěknou konopnou oprátku za defétismus. 

My tady na Kydech máme zase větší tendenci vidět nějakou naději v Babišovi. Tedy někteří z nás - včetně mě. Máme tendenci ho posuzovat poměrně shovívavě a hledat za jeho činy nějakou skrytou genialitu, nějakou vizi i strategii. Koneckonců jde o člověka, který bybudoval velké obchodní i výrobní impérium, TOP manažer, ten přece musí umět něco víc než ostatní. A je skoro jisté,že i toto bude planá naděje, protože jak u Babiše, tak i u dalších velkých postav šlo spíš o to, že byly ve správnou dobu na správném místě a jejich povaha, vlastnosti či znalosti byly vhodné pro vhodné okolnosti a jakmile tyto okolnosti pominuly, pominula i jejich genialita. 

Všimněte si, že jsme schopní bez problémů hledat něco chytrého v Babišových činech a pak stačí jen přepnout do jiné situace a umíme to z fleku vidět přesně obráceně. 

Dneska chci mluvit o další nové víře v zázraky a tím je náš ministr zahraničí Petříček, který se chce s Hamáčkem v dubnu utkat o místo předsedy ČSSD. Podle stejného vzorce, který Hitlera dovedl od Moskvy k Berlínu. Když nezabrala voličská  orientace strany na městského liberála, pomůže jediná věc - orientovat se ještě více na městského liberála. Když jsme se odvrátili od tradičního voliče, musíme se od něj odvrátit ještě víc. Tento článek jsem psal v pondělí večer a včera už byly zprávy poněkud jiné - zdá se, že pražská ČSSD už o víru přišla a naopak zjistili, že mají trochu rozumu. Takže Pětříček si udělal moc pěknou PR akci s redaktory Seznamu - to je pro něj vlastně typické - domluvu s presstituty měl hotovou, ale zapomněl se domluvit se svými vlastními lidmi. Petříčku sbohem a šáteček...

 

Je to vlastně stejné, jako když EU řeší krach vlastní integrace tím, že na ní bude ještě více tlačit. Když je kritizována za nikým nevolenou vládu, nasadí ještě více nevolenou vládu. Když je kritizována za krach zelené politiky, tož řešením bude ještě více zelené politiky. 

Asi nám to nemusí být líto, protože stejný postup v poslední době vidíme všude.  Nárůst byrokracie nejlépe vyřešíme tak, že založíme nové oddělení, které bude nárůst byrokracie monitorovat  a bude navrhovat opatření. Byrokracii budeme řešit byrokracií.  Platí to pro státní orgány, ale úplně stejně to platí i pro firmy. Prakticky nikdy nevidíte, že by se vyhazov týkal úředníků. Vždycky odcházejí jen dělníci od mašin. A ve stejné době, kdy firma musí šetřit na platech, tak klidně vznikne nové oddělení pro integraci menšin, dodržování rovnosti nebo potírání sexismu. 

Je to tou všeobecnou beznadějí? Nedíváme se náhodou na absenci vizí? Nikdo neví co s tím, tož poslední útočiště lidského mozku je ve fantazii. V upínání se na chiméry, na hledání stébel, kterých se my tonoucí chytáme. A opakování stejných chyb, ale očekávání jiných výsledků, což je podle Einsteina definice šílenství... Vlastně už nevíme, co bychom doopravdy měli dělat, protože jsme všichni v podstatě oddtržení od života? Všichni máme energii ve vypínači, všichni máme už zpracované maso, upečený chleba a i když ještě hodně z nás ví, co je to práce, nikdo už si sami nevystačíme. 

Nebo je to tím, že jsme postavili společnost, kde je nejhorší uznat chybu? Kdo uzná chybu, tak je slabý a zaslouží si vyhazov? Můžeme lhát, vymlouvat se, okecávat to, ale nesmíme za žádnou cenu uznat, že jsme se mýlili, protože to znamená okamžitou diskvalifikaci?  Už dávno jsme zařídili, že se v každé organizaci musejí všichni naladit na jednu vlnu, musejí spolu souhlasit, musejí tleskat stejným blbostem, musejí demonstrovat svojí jednotu... A platí to nejen pro ty, co jsou nahoře, ale i pro ty, co tvoří alternativu. 

Dokonce i v místním vidlákovském evangelickém sboru je staršovstvo postaveno tak, aby každý nový buďto zapadl do škatulek a měl stejný názor jako ostatní. A běda kdyby neměl. A také řeší problémy tím, že je prohlubují.  A i když to půlka sborového osazenstva vidí a v hospodě si o tom s chutí poklábosí, nikdo neví, jak to prolomit. Tedy ví... ale násilí je zatím ještě stále poněkud eklhaft. 

Nemyslete si, že u Klause v Trikolóře můžete zastávat nějaký rebelský názor. Nebo u Tomia. A samozřejmě ani u Babiše. Svět patří kejvalům. V ČSSD je to stejné. Sobotka se už dávno postaral, aby celé vedení tvořili lidi naladění na stejnou notu.  Myslel si, že to bude ku prospěchu jeho vládnutí. Možná bylo. Ale Sobotka je dávno pryč a kejvalové zůstali a nemohou si dovolit předstoupit před své členy na sjezdu a říct tak, že se spletli, že je všechno blbě, že  se musí začít znovu.  

Svým způsobem je úděl ČSSD údělem nás všech. Pokračujeme v tom, co jsme doteď dělali špatně. Pokračujeme proto, že vůbec netušíme, jak bychom to měli dělat líp. Jako by už ani nic nového vzniknout nemohlo. Jako by už nebylo kde brát. Jako by bylo nutné dohrát tu hru až do hořkého konce, protože jsme tak v zajetí našich stereotypů, že nevidíme východisko i kdyby leželo vedle nás. 

Chtěl jsem se vysmát Petříčkově nápadu na kandidaturu a ještě víc tomu, jak to chtěl provést.  Ale vlastně ani nemohu. Příliš mi to připomíná úděl celé naší republiky. Hrát až do hořkého konce, opakovat chyby, které nesmíme přiznat a směřovat do háje jen proto, že tam směřují všichni ostatní.

A jen čekat, až to za nás shodí neúprosná realita. 

Přibližuje se den, kdy nová vláda nebude zvolena, ale nastolena. Za potlesku drtivé většiny. 

 

PS...  Babiš se s Landou raději nesetká... protože mu nestojí zato ten nálet všech majitelů té správné pravdy. Všimněte si - vůbec se neřešilo, o čem bude Babiš s Landou jednat ale řešilo se, že Landa je prašivý. Nemá správné názory... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (83 hlasů)

Komentáře

jako obvykle zapomněl, ale zápletka spočívala v tom, že že hrdina prožíval jeden a ten samý den furt dokola.
Já od jisté doby - a na Kydech se tomu občas veřejně divím - prožívám den co den datum 1. dubna.

Ne jináč, že autor toho článku normálně píče Divokého Kačera, fakt jsem se nasmál. - Taky z toho textu, asi neplánovaně, vykukuje démonická všudypřítomnost pětičetnosti našeho světa, vyjádřená třeba Paretovým pravidlem: 20%, tedy 1/5 populace čte většinu (mohlo by to být 80%, tedy 4/5) toho, co vyplodí mainstream. Proč je tomu tak?

Odpověď dává opět Paretovo pravidlo. 80% produkce mainstreamu jsou sračky. A 80% procent populace není ochotno přehrabovat se v hovnech, jestli náhodou nenajde dvacetiprocentní diamant.

No jo. Pan Kučera z NFNZ na to ještě nepřišel a tak se diví.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Andie MacDowell - krásná jako všecko.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je to jak dopis z lágru paní Mullerové, který prošel cenzurou.

Sousedka má skvrnitý začerněno. Jídla je dost, sbíráme bramborové začerněno na polívku.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Dvouhodinové "školení mužstva" v podání poslance Volného. Kdy chce přemýšlet o letošních volbách, toto by mělo být základní učivo politické gramotnosti:

https://www.svobodny-vysilac.cz/2021-02-16-pokrivena-zrcadla-tohoto-sve…

Za mě je Volný jasný kandidát pro voliče, kteří neradi sedají na lep politikům a jejich předvolebním slibům. Já vím, že můžete namítnout, že on může také po volbách otočit, ale něco mi říká, že Volný po volbách nezparchantí, jak je všeobecně zvykem.

Na rozdíl od zkoumání ČSSD, sledovat Volného má, podle mého soudu, smysl.

Průměrný počet slepic: 3.2 (13 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

I pro mě bude Volný krásným studijním materiálem. Na jeho preferencích bude vidět, kolik tu máme opravdových nefalšovaných a věrných chřipečkářů.

Průměrný počet slepic: 3.1 (14 hlasů)

Kvůlivá mému "chřipečkářství" nemusím přece volit ultrahulváta.

Jsou i jiné možnosti.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Carlosi, vy taky přece stojíte o chřipečkáře? Musíte tedy přitvrdit v přidat a přidat volume tím směrem a tím ztratit nechřipečkáře nebo to nechat tak být. V každém případě to na volební výsledku nepřidá.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vlastimile, nezapomínejte, že Volný je další slimáček na chřipečkářkou kapustičku.

A jakou mu popřávají mediální pozornost. Negativní pozornost je taky pozornost, ta se cení stejně, jako ta pozitivní. O tom si Okamůra a Trikolóra můžou nechat zdát.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Nezlobte se, jestli Volný hraje nějakou úlohu ve směřování politiky ČR, tak jsme na tom špatně.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Ano, jsme na tom velmi špatně.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Až bude všude tolik mrtvých, že to nepujde ignorovat, tak nás informací o Volného blbnutí ušetří.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

pro ty co čtou v angličtině
https://www.nature.com/articles/d41586-021-00396-2?utm_source=Nature+Br…
Je vidět že existuje spousta variant možného vývoje,
všeobecný vědecký názor je že teprve za pár let z toho bude něco jako chřipka.
Hezké jsou tam i dobové fotografie s rouškami sto let staré.
Takže nyní jsme ve Španělské chřipce po první světové válce (ale jsme mnohem bohatší a zdravotnictví je neskutečně vyspělejší),
za 5 či 10 let to pravděpodobně bude jako běžná chřipka či podobná viroza.
Teď záleží jen na vládách a lidech zda mrtvých na kovid (nyní 2,4 milionů) budou 3 nebo 5 nebo 10 milionů, těch 50 milionů před 100 lety nedosáhneme...

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

No jo,sto let uběhlo a je to tu zase.
Co když byla i Španělská chřipka vyvolána k vůli ovládnutí světa,došlo mnoha rozpadům mocností a zrovna to bylo před velkou krizí v USA a v současnosti je to to samé,čeká se velká krize v USA.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

100 lety to ještě nemohlo byt z laboratoře,výzkum nebyl na té úrovni

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Zkušenosti jsou už na obou stranách. Můžeme porovnávat, k jakým výsledkům se dopracovaly státy, které boj s Covidem ignorovaly a jak jsou na tom státy, které braly Covid vážně.
Rozdíly jsou vypovídající. Stačí porovnat Čínu a USA. Nejen v počtu nakažených a zemřelých, ale také dopad na ekonomiku těchto dvou států.

Samozřejmě, (oblíbená Babišova vskuvka), samozřejmě, že není všem dnům konec. Může se stát, že námaha byla marná, ale člověk rozumný se má pokusit o záchranu. čekání na zázrak je kapitulace.
Evropské státy bojují, Česko bude první, kdo to vzdá !

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

In reply to by Hejtman (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takového insidera bychom potřebovali taky. Já mám informace jen od švagrové - zdravotní sestry, která ale jinak dělá rehabilitace. Jen teď je povolali na covid oddělení.  Hodilo by se, aby nám tu někdo poreferoval přímo od zdroje. 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím,že ve 45. nebojovali Němci statečně za fúhrera,ale z pudu sebezachovy a strachu právě z těch sovětských tanků,které, byly všude a s nimi nekonečné množství munice, lidí, kaťuší, jídla, náklaďáků, letadel... Ono jim už nic jiného nezbylo.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nezlobte se, ale mě to nedává logiku. Mám strach z ohromě silného, nepřemožitelného nepřítele, tak s ním budu bojovat?
Myslím, že je k tomu vedli trochu jiné důvody.
1. Takový ten syndrom Vilma a Thelma (či jak se ten film jmenoval). vím, že dělám chybu, ale u to nemůžu vzít zpět, tak budu vršit další až do úplného sebezničení, než si prožít katarzi a uznat že jsem dělal ohromné chyby
2. Většina vojáků a straníků věděla jaké dělali celá leta svinstva (jen v Bělorusku bylo vypáleno 8,5 tisíce vesnic) tak prostě měli strach z odhaléní a zodpovědnosti, kdy očekávali, že se k nim vítězové zachovají stejně (nic jiného neznali). Pěkně je o tom psáno třeba v knize Laskavé bohyně.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

Z pudu sebezáchovy a strachu z Rusů stříleli ty Němce, kteří to už chtěli vzdát?

Co se pak všeobecně stalo, když prohráli válku? V létě se už chodili opalovat na pláže.

Ti, co stříleli své spoluobčany doopravdy bojovali jen za Führera a svoji víru v něj. Důstojníci z operace Valkýra i ti co smýšleli stejně a neměli se na ně jak napojit, ti bojovali proti Rusům, ale ne za Führera.

Kdyby se jim to povedlo, tak by koukali jak zastavit válku a klidně by vydali zažrané nácky k potrestání nebo by je potrestali sami.

Ano, ti o kterých je tenhle článek bojovali za Führera a svou vizi světa.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Kdyby se ti z Valkýry dostali k moci, zastavili by válku, spojili se Západem a znovu táhli na Rusa. To byl jejich sen. Válka by neskončila. ještě v srpnu 1945 drželi Britové německé divize v zajetí v plné pohotovosti převzít zbraně a vyrazit. Rus se v té době stahoval na Dálný Východ. Jak si asi takovou akci vyhodnotil? Jak byste ji vyhodnotil Vy?

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale USA potřebovali SSSR na válku proti Japonsku. Bombu měli až rok po Valkýře.

Churchill vyhrál válku a prohrál volby. Kdoví, jak by uhrál změnu stran. Navíc byl jen dosazen králem, nikoli zvolen.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

bla bla bla

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Profesor Bobík (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevím. co chceš říct Bobíku, tak nemohu ani odpovídat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem nucen to sem tapetovat skoro každý den, protože mě neustále překvapuje zdejší víra v účinnost lockdownu, přestože jsme stále "Best in Covid". Lockdown si musí vláda umět vynutit. Naše na to rezignovala. Neznám nikoho ve svém okolí, kdo by byl pokutován. Zato téměř všichni porušují, "protože to trvá již moc dlouho". Tedy vláda zvolila tu nejhorší možnou variantu = vyhlášení locdownu + nulové vynucení dodržování. Proto jsme první na světě. A lidé nespolupracují se státem a porušují (za horších podmínek, než by to bylo při rozvolnění).
Z tohoto pohledu by vážně bylo lepší rozvolnění a nastavení pravidel, která by se dodržovala.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

P.S.: Nejsem "chřipečkář" a proto vypíši své preference od nejlepší po nejhorší:
1. místo: Tvrdý krátký lockdown a jeho absolutní vynucení, vzor Čína - Nový Zéland.
2. místo: Lockdown a jeho vynucení, vzor Německo, Rakousko,...
3. místo: ať si každý dělá co chce, vzor Bělorusko
.
Poslední místo a vítěz "Best in Covid": dlouhý lockdown a rezignace na vynucení. Přechod kontaktů do šedé zóny, mimo kontrolu státu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Proč ne na webovky partají demobloku?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Proč sem? Protože tady byl svět správný. Tady se ještě diskutovalo. Na PP a stránkách demobloku je jen jeden názor a potom zatracení. Tady jsem očekával protiargumenty. Nejen zatracení.
Omezení kontaktů je nejlepší řešení.
Potom dlouho nic.
Potom uvolnění.
Potom dlouho nic.
A potom současný stav.
Když v roce 1939 Němci zavedli jízdu zleva. Tak vydali nařízení. Nasadili policii a kdo po půlnoci jel vlevo, toho vytáhli z auta, dostal obuchem, a světe div se, ráno již všichni jezdili vlevo. Dnes vydat Babiš nařízení jezdit vpravo a nevynutit si to silou, tak ještě měsíc si každý jezdí jak chce a budeme "Best in Drive" v počtu mrtvých. To je potom lepší nenařizovat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Proč sem? Protože tady byl svět správný. Tady se ještě diskutovalo. Na PP a stránkách demobloku je jen jeden názor a potom zatracení. Tady jsem očekával protiargumenty. Nejen zatracení.
Omezení kontaktů je nejlepší řešení.
Potom dlouho nic.
Potom uvolnění.
Potom dlouho nic.
A potom současný stav.
Když v roce 1939 Němci zavedli jízdu zleva. Tak vydali nařízení. Nasadili policii a kdo po půlnoci jel vlevo, toho vytáhli z auta, dostal obuchem, a světe div se, ráno již všichni jezdili vlevo. Dnes vydat Babiš nařízení jezdit vpravo a nevynutit si to silou, tak ještě měsíc si každý jezdí jak chce a budeme "Best in Drive" v počtu mrtvých. To je potom lepší nenařizovat.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Z reality: Živím se pronájmem bytů a občas i nějaký prodám. Takže denně mně někdo volá a domlouvá si sraz. Kancl nemám, takže jsem pozván do "zavřené" restaurace, kde většinou někde mimo zorný úhel otevřeného okénka se popíjí. Není sice výběr, ale svoje štamgasty nenechají uschnout.
Zajel jsem na běžky, na parkovišti stojí dodávka (házenkáři Olomouc) a cca 15 maníků (věk 30 - 60) popíjí ze společné lahve a slaví narození nějakého potomka.
Takhle si představujete omezení kontaktů?

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

Jo, těch 12000 za včerejšek tomu bohužel odpovídá.

Možná dostaneme Darwinovu cenu jako první národ v historii soutěže.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Vlevo se jezdilo před okupací.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Pište pomaleji, drahý vysavači. Máte tam logický přešlap/překlep.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

už byly vypracovány, akorát to zavádění šlo jak nyní dálnice. Pak stačilo nařízení vč. nekompromisních postihů a byl šmytec

Zatím bez slepic

už byly vypracovány, akorát to zavádění šlo jak nyní dálnice. Pak stačilo nařízení vč. nekompromisních postihů a byl šmytec

Zatím bez slepic

od Hamajdy a jeho boys, kdyby dělali co mají a za co jsou placeni bylo by to jinak>
Jinak k těm našim velikánům. Takové zajímavé zjištění. Většina našich "velikánů" poslední doby, co se po vydrápání na posty vyšší, rozvedla, vyměnila opotřebovanou manželku co při něm stála a starala se o něj ze všech sil, za "reprezentativní "model a pořídili si další sviště, šla od válu. Čím že to asi je? Že by další virus. Topolánek, Paroubek, bezvlasý, Hamajd a to jsou jen ti co je na ně vidět. Kdyby se to probralo komplet, kolik asi by se jich našlo :-)
Já vím bába jedovatá

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Jenže to by zas bylo hádání.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

na billboardy před volbami v r. 2006? Šťastná rodina - heslo ODS? A přitom už měl těhotnou děvku v Parlamentu?
Ale za to určitě mohly jen ženské, on ne, ten nemyslel rozumem, jen ...

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Ženy se většinově táhnou za těma s mocí.

Když tu Berrnard a spol zahovořili o svém bujarém mládí, tak se mu vysvětlilo, že to nepůsobí nijak extra a že jako mladé ony jako holky pálily za úplně jiným typem kluků.

Důležité je to MNOŽNÉ číslo. Když holky pálí za určitým typem, tak se pak dotyčný ocitá s nabídkama ze všech stran. Tak jak to asi dopadne?

Do toho tam jsou často situace, že manželka měla kdysi navrch, situace se nějak ustavila a nijak se nepřizpůsobila pozvolna se měnící situaci. Nesnažila se nějak vypadat a nesnažila se být příjemná.

Viděl jsem celkem pohlednýho chlapa být zamilovanej do ošklivý holky s brejlema se zubama jak z válečný USkarikatury japončíka, známý utekl manžel k ženský více než stokilové, jedna víc jak 60 letá ženská měla delší avantýru s 34 letým chlápkem, co měl doma normální manželku. - Myslíte, že dotyčné ke všemu byly ještě nepříjemné a otravné?

Extra fešák Omar Sharif měl aféru s nepříliš hezkou Barbrou Streisand. Navíc on Egypťan a ona židovka a v době šestidenní války k tomu. Na mrákoty z toho byli skoro všichni. Když se ho na to potom po létech ptali tak jen odpověděl "Měl jsem ji pod kůží."

To není jen o tom, že je ta nová je mladší. To je o tom, že není otravná.

Ženský pálej za alfasamcema, no tak pak je tahanice o těch pár alfasamců a jedna ho občas přebere druhý. - Že je zadanej, to další ženský vyprovokuje k tomu, že se snaží ještě víc, protože to, že si ho už nějaká vybrala bere jako důkaz, že je to správnej výběr (jako v reklamě - už 300 000 Čechů si koupilo). Tak to prostě funguje - na co ho ulovéte, na tom ho ztratíte.

Jedna holka měla zadanýho chlapa. Děsně se snažila. Pak ho šmírovala a viděla ho s jeho ženou na parkovišti a paf. Došlo jí, že jí ho nikdy nepřebere a ani to nemá smysl. Proč? Protože viděla tu komplicitu mezi nima. Proti tomu se těžko bojuje. Která z těch manželek, co jste jmenovala to měla?

Mohli za to jedni, druzí i třetí.

Jedna ženská vyprávěla, jak se vdala za svého chlapa a po svatbě si rekla: Tak jsi dostala svého chlapa. Teď ještě si ho udržet. - A dávala si pozor, aby byla vždu upravená a relativně příjemná.

K meditování.
http://web.archive.org/web/20200821072144/http://petr-kubac.blog.cz/121…

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

na plakátech se tvářil jako milující táta od rodiny, objímal manželku a přitom už čekal dítě s jinou?
Když tehdy ODS (po podlém tahu proti Paroubkovi týden před volbami - Kubiceho zpráva) vyhrála, ten večer nešel slavit domů, ale s Talmanovou, tak co to je? Prostě ukázal na voliče prostředník, řekl, lžu, jak potřebuji, vy jste volili a teď můžete táhnout,, i s mou manželkou.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

No a přitom na takovejhle charakter ulovil manželku, milenku i voliče.

Asi by to chtělo více podezřívavosti vůči všemu líbivému.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Víte co se ženě stát nemůže, když dá nohu přes nohu? Nemůže si přiskřípnout mozek.

Zatím bez slepic

A navíc je to jev, který není omezený jenom na kotlinku. Spíš taková přírodní zákonitost. Udivuje mě, že se tomu někdo diví...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Taky nic moc, nucení nenucení.

Měli to zavřít za té siberie, jak jsem psal těsně před jejím začátkem. Teď bude jaro, lidi se jim vyserou na lockdown, začne cockup.....

Helmuth bere jenom servismany a servisholky, do pasů jim ale dávat " J" nebude, bo pasů dnes netřeba. Imigranty, kteří se k němu hrnou i přes nás asi neééééé....
A naši lékaři jdou do politiky, do terénu pošlou hasiče. To víte, živit se kecy se dá bezpečněji a výhodněji, jak živit se robotou na operačním sále nebo na nemocničním pokoji.
Nová doba.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)