Neuvěřitelná víra v zázraky

Autor

Vždycky mě facinovalo, jak ještě v dubnu 1945 bojovali němečtí vojáci statečně za svého fírera. Sovětské tanky byly všude a s nimi nekonečné množství munice, lidí, kaťuší, jídla, náklaďáků, letadel... Z druhé strany se valilo stejně někonečné množství materiálu označeného hvězdami a pruhy a němečtí vojclové neměli nic z toho. Jen nekonečný ústup, hlad, nedostatek všeho, bombardování... a stejně jich neuvěřitelné množství věřilo, že to dobře dopadne, že Vůdce to nějak vyřeší, že všechno to utíkání je jen grandiózní plán... To samé dělali němečtí civilisté. Ještě v posledních hodinách Berlína udávali sousedy, kteří už nevěřili a nechávali věšet každého, kdo nevěřil v konečné vítězství. 

Myslel jsem si, že je to specifikum německé povahy, ale v poslední době začínám mít stále neodbytnější dojem, že je to specifikum každého národa a vlastně i každé organizace. 

Naposled jsme to mohli vidět v USA  - v útoku Trumpových příznivců na Kapitol. Bylo velké množství lidí nejen v USA, kteří věřili, že Trump má něco v záloze, že všechno je jen velkolepý plán, který vyjde najevo v pravý čas a pak bude všechno jinak. Se svojí skepsí k tomuto scénáři bych to v jiných časech nejspíš dotáhl na nejbližší strom a pěknou konopnou oprátku za defétismus. 

My tady na Kydech máme zase větší tendenci vidět nějakou naději v Babišovi. Tedy někteří z nás - včetně mě. Máme tendenci ho posuzovat poměrně shovívavě a hledat za jeho činy nějakou skrytou genialitu, nějakou vizi i strategii. Koneckonců jde o člověka, který bybudoval velké obchodní i výrobní impérium, TOP manažer, ten přece musí umět něco víc než ostatní. A je skoro jisté,že i toto bude planá naděje, protože jak u Babiše, tak i u dalších velkých postav šlo spíš o to, že byly ve správnou dobu na správném místě a jejich povaha, vlastnosti či znalosti byly vhodné pro vhodné okolnosti a jakmile tyto okolnosti pominuly, pominula i jejich genialita. 

Všimněte si, že jsme schopní bez problémů hledat něco chytrého v Babišových činech a pak stačí jen přepnout do jiné situace a umíme to z fleku vidět přesně obráceně. 

Dneska chci mluvit o další nové víře v zázraky a tím je náš ministr zahraničí Petříček, který se chce s Hamáčkem v dubnu utkat o místo předsedy ČSSD. Podle stejného vzorce, který Hitlera dovedl od Moskvy k Berlínu. Když nezabrala voličská  orientace strany na městského liberála, pomůže jediná věc - orientovat se ještě více na městského liberála. Když jsme se odvrátili od tradičního voliče, musíme se od něj odvrátit ještě víc. Tento článek jsem psal v pondělí večer a včera už byly zprávy poněkud jiné - zdá se, že pražská ČSSD už o víru přišla a naopak zjistili, že mají trochu rozumu. Takže Pětříček si udělal moc pěknou PR akci s redaktory Seznamu - to je pro něj vlastně typické - domluvu s presstituty měl hotovou, ale zapomněl se domluvit se svými vlastními lidmi. Petříčku sbohem a šáteček...

 

Je to vlastně stejné, jako když EU řeší krach vlastní integrace tím, že na ní bude ještě více tlačit. Když je kritizována za nikým nevolenou vládu, nasadí ještě více nevolenou vládu. Když je kritizována za krach zelené politiky, tož řešením bude ještě více zelené politiky. 

Asi nám to nemusí být líto, protože stejný postup v poslední době vidíme všude.  Nárůst byrokracie nejlépe vyřešíme tak, že založíme nové oddělení, které bude nárůst byrokracie monitorovat  a bude navrhovat opatření. Byrokracii budeme řešit byrokracií.  Platí to pro státní orgány, ale úplně stejně to platí i pro firmy. Prakticky nikdy nevidíte, že by se vyhazov týkal úředníků. Vždycky odcházejí jen dělníci od mašin. A ve stejné době, kdy firma musí šetřit na platech, tak klidně vznikne nové oddělení pro integraci menšin, dodržování rovnosti nebo potírání sexismu. 

Je to tou všeobecnou beznadějí? Nedíváme se náhodou na absenci vizí? Nikdo neví co s tím, tož poslední útočiště lidského mozku je ve fantazii. V upínání se na chiméry, na hledání stébel, kterých se my tonoucí chytáme. A opakování stejných chyb, ale očekávání jiných výsledků, což je podle Einsteina definice šílenství... Vlastně už nevíme, co bychom doopravdy měli dělat, protože jsme všichni v podstatě oddtržení od života? Všichni máme energii ve vypínači, všichni máme už zpracované maso, upečený chleba a i když ještě hodně z nás ví, co je to práce, nikdo už si sami nevystačíme. 

Nebo je to tím, že jsme postavili společnost, kde je nejhorší uznat chybu? Kdo uzná chybu, tak je slabý a zaslouží si vyhazov? Můžeme lhát, vymlouvat se, okecávat to, ale nesmíme za žádnou cenu uznat, že jsme se mýlili, protože to znamená okamžitou diskvalifikaci?  Už dávno jsme zařídili, že se v každé organizaci musejí všichni naladit na jednu vlnu, musejí spolu souhlasit, musejí tleskat stejným blbostem, musejí demonstrovat svojí jednotu... A platí to nejen pro ty, co jsou nahoře, ale i pro ty, co tvoří alternativu. 

Dokonce i v místním vidlákovském evangelickém sboru je staršovstvo postaveno tak, aby každý nový buďto zapadl do škatulek a měl stejný názor jako ostatní. A běda kdyby neměl. A také řeší problémy tím, že je prohlubují.  A i když to půlka sborového osazenstva vidí a v hospodě si o tom s chutí poklábosí, nikdo neví, jak to prolomit. Tedy ví... ale násilí je zatím ještě stále poněkud eklhaft. 

Nemyslete si, že u Klause v Trikolóře můžete zastávat nějaký rebelský názor. Nebo u Tomia. A samozřejmě ani u Babiše. Svět patří kejvalům. V ČSSD je to stejné. Sobotka se už dávno postaral, aby celé vedení tvořili lidi naladění na stejnou notu.  Myslel si, že to bude ku prospěchu jeho vládnutí. Možná bylo. Ale Sobotka je dávno pryč a kejvalové zůstali a nemohou si dovolit předstoupit před své členy na sjezdu a říct tak, že se spletli, že je všechno blbě, že  se musí začít znovu.  

Svým způsobem je úděl ČSSD údělem nás všech. Pokračujeme v tom, co jsme doteď dělali špatně. Pokračujeme proto, že vůbec netušíme, jak bychom to měli dělat líp. Jako by už ani nic nového vzniknout nemohlo. Jako by už nebylo kde brát. Jako by bylo nutné dohrát tu hru až do hořkého konce, protože jsme tak v zajetí našich stereotypů, že nevidíme východisko i kdyby leželo vedle nás. 

Chtěl jsem se vysmát Petříčkově nápadu na kandidaturu a ještě víc tomu, jak to chtěl provést.  Ale vlastně ani nemohu. Příliš mi to připomíná úděl celé naší republiky. Hrát až do hořkého konce, opakovat chyby, které nesmíme přiznat a směřovat do háje jen proto, že tam směřují všichni ostatní.

A jen čekat, až to za nás shodí neúprosná realita. 

Přibližuje se den, kdy nová vláda nebude zvolena, ale nastolena. Za potlesku drtivé většiny. 

 

PS...  Babiš se s Landou raději nesetká... protože mu nestojí zato ten nálet všech majitelů té správné pravdy. Všimněte si - vůbec se neřešilo, o čem bude Babiš s Landou jednat ale řešilo se, že Landa je prašivý. Nemá správné názory... 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (83 hlasů)

Komentáře

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

poznatete podle toho, jak se ona spolecnost stara o sve slabsi.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Gaia (neověřeno)

Trvalý odkaz

vždyť ona je už taky v tom ouvej věku, k padesátce jí moc nechybí.....

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

nikde na světě nefungoval. Ano, to máte pravdu, ale fungovaly vlády založené na ideologii marxismu-leninismu a dosud 2 (čínská a vietnamská) velmi úspěšně fungují. Dokonce úspěšněji, než například vláda USácká, nebo vláda řídící Evropskou unii.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Ale v Číně neaplikují v ekonomice socialismus.

To je všechno. Také nezavírají lidi za to, že jsou pracovití, inventivní, kreativní a úspěšní.

Kdyby to tu ve 48 začali dělat jako dnešní vláda Číny, tak by taky nikdo moc co proti neměl.

Dnešní Čínská vláda není ZALOŽENÁ na ideologie maxismu-leninismu, protože podle jejich pouček neorganizuje zemi. Naproti tomu se jím zaštiťuje. Něco jako církev svatá, která káže chudobu a hrabe majetek.

V USA a EU také mají dneska socialismus a v EU asi víc než Číně. EU dokonce postavila sochu Marxovi. Tak o čem je řeč.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já jsem nikde nepsal, že v Číně uplatňují socialismus, ale marxismus-leninismus (s lokálním zabarvením, Mao je stále považován, za strýčka Maa). Ale v Čínské lidové republice je tvrdě uplatňována leninská zásada vedoucí úlohy strany. Rozhodující část ekonomiky je ve státních rukou a to i mnohé podniky soukromé.
Povádění ekonomické politiky se hodně podobá období NEPU, po určitou dobu realizované na začátku sovětského Ruska.
Takže ani socialismus, natož komunismus, ale jistě principy marxismu-leninismu.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

To je jedno, že si vládnou.

Hlavně že netrestaj lidi za pracovitost a úspěchy. (Teď, za strýčka Maa je utloukali motykama.) Taky se nijak nesnaží někoho držet doma asi jako Jugoslávci v osmdesátkách.

Jste Číňan, odjedete si za hranice, tak si žijete za hranicema... jim je to jedno.

Tady se po lidech střílelo na hranicích a za úspěchy dostali do těla na generace.

Koho byste si vybral za ženu? Tu která je děsně proti prostituci, ale občas si přivydělá jako kurva nebo která si myslí, že to je věc jedný každý, ale hlavně to nechtějte po ní? Jsou to činy, co počítají.

NEPu se to podobá, ale také se to podobá kdečemu dalšímu.

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

To je jedno, že si vládnou.

Hlavně že netrestaj lidi za pracovitost a úspěchy. (Teď, za strýčka Maa je utloukali motykama.) Taky se nijak nesnaží někoho držet doma asi jako Jugoslávci v osmdesátkách.

Jste Číňan, odjedete si za hranice, tak si žijete za hranicema... jim je to jedno.

Tady se po lidech střílelo na hranicích a za úspěchy dostali do těla na generace.

Koho byste si vybral za ženu? Tu která je děsně proti prostituci, ale občas si přivydělá jako kurva nebo která si myslí, že to je věc jedný každý, ale hlavně to nechtějte po ní? Jsou to činy, co počítají.

NEPu se to podobá, ale také se to podobá kdečemu dalšímu.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

právě v ekonomice vládne KS Číny tvrdou rukou. A klidně likvidují i lidi, viz. případ úspěšného zakladatele největšího internetového tržiště světa Alibaby, který se nedávno obořil na vedení KS Číny a skončil.
Prostě, kdo se nevzpouzí, toho nechají i příšerně zbohatnout, ale když cekne proti systému, má po žížalkách.
Jak říká prezident Zeman, "Vládnout se musí umět."
Čmoude, jak říkal v jednom českém filmu jeden z básníků černé pleti,
se učit, se učit, se učit.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Ale tady vás zavřeli a šikanovali i když jste proti necekal a nevzpouzel se.

Chápat, chápat, chápat.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

za socíku, když neprovokoval a vyšlapoval.

Povídejte, přehánějte!

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

No třeba ti znárodnění, ti rozkulačení, ti u PTP atd.

Jestli to nechcete vědět, tak to nebudete vědět nikdy. Když jo, tak si zajděte na ÚSTR, pouštejte si pořady jako Abeceda komunistických zločinů, Příběhy železné opony, V zajetí železné opony atd.

Jděte si číst do knihoven,

Budete to dělat? Nebudete.

Chcete si jen vyhádat svoje. Ne vědět, jak to doopravdy bylo.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Zevšeobecnělých kafrů je plný internet. ÚSTR je instituce určená k falšování historie. Takže ti PTP byli podporovatelé režimu?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Tak si najdi ty konkrétní případy, blbe. Zrovna v Hutkovejch pořadech je vždycky jmenujou. Tak ještě hledej, určitě najdeš.

Třeba jeden známej sedlák, kterýho do žádnýho družstva ho nevzali, ale pak ho zavřeli, protože nebyl v družstvu.

Řekne ti to něco? Neřekne, protože je stejně neznáš. - Je to ironie, když Vidlák napíše článek, kde mluví o zaslepenosti nácků, já připomenu, že to u komoušů bylo stejný a ty pak přispěcháš předvádět, jak taková komunistická zaslepenost vypadá v praxi.

Co chceš? Žil jsi z nakradenýho na cizí účet? Žil. Chtěl by jsi za to ještě morální kredit? Jo. - Bohužel ho nedostaneš ode mne.

Tak si řekni slizounu Holubovi, slizounu Kantovi, Targusovi, JosefoviK, Občanovi, Matce a dalším z téhle stáje. Ti ti ho dají, protože jsou stejní jako ty.

Mezi náma je zeď a postavili jste ji vy, protože nás neuznáváte za lidi. Pro vás jsme jen kořist, které se všechno může. - Tak na oplátku zas považuju za zrůdy bez čehokoliv lidského, já vás. Tak to bylo, je a bude do té doby dokud nepochpíš to dávné "Nečiň jiným, co nechceš, aby činili oni tobě. - Jasný? Určitě ne.

Tam je kořen všeho problému.

Pro porovnání. Náckové taky neobcházejí židy a nelouděj potvrzení, že jim za války nic neudělali. Dokonce ani ti "slušní náckové" co jen seděli doma a upejpavě se koukali jinam, když na ulici někoho mlátili nebo vezli vlakem někam na východ. - Tak nějak mají ještě trochu soudnosti. - Inspiruj se jima.

Navíc si uvědom, co právě děláš. Obhajuješ tu marxismus, ideologii, která hlásá třídní boj, třídní nenávist, diktaturu (proletariátu), revoluční násilí. Tak buď na výši své vlastní ideologie a hrdě se k tomu hrdě hlas.

Je to ubohý hlásit se k násilí a pak popírat, že by se vůbec dělo.

Buď na výši svých názorů a říkej, jak to je dobrý. - Říkej to svý manželce, když jí pícháš (jestli ještě), říkej to svejm dětem a vnoučatům, když si s nima hraješ, vykládej to všem lidem okolo, ať už v hospodě nebo v sousedství. Piš to tady na plnou hubu.

Když se ti ten marxismu tak líbí, tak se nežinýruj a do toho. Jestli máš doma pistolku nebo flintičku, tak vyraž do boje. Půjdeš za to do vězení, ale za tak (dle tebe) svělou myšlenku by ti to mělo za to stát. Podle příručky to máš dělat.

Problém je, že jsi slaboch, co nejen nemá koule žít podle svejch názorů (naštěstí), ale nemá ani koule se na ně podívat zpříma.

Jseš jak někdo, kdo chce někoho probodnout nožem, ale bojí se říznout, bojí se vidět krev, tak jen hecuje, ať to někdo udělá.

Jseš jak buzik z "Na cestě", co slintá po klukách, ale pak se vyleká, když může.

Hlásáš ideologii, na kterou nemáš koule. Jsi ubožák i podle svých vlastních měřítek, jako všichni zdejší komunisti.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Che_Guevara#/media/Soubor:CheHigh.jpg
Tohle je taky komunista, taky má na svědomí lidský životy - ale nebyl zbabělec. Když popravoval, tak v plném světle, bral za to plnou zodpovědnost a taky si to naplno obhajoval. Když něčemu věřil, tak podle toho žil. Podle toho zemřel, protože mu to vrátili a vypadal takhle.
https://www.reckontalk.com/wp-content/uploads/2014/11/Che-Guevara-death…

Chápeš už proč tady váma komunistama pohrdám nebo ještě pořád ne?

Obhajujete tu nejodpornější kruťárny a bojíte se na ně podívat.

Aha.

Průměrný počet slepic: 2.2 (5 hlasů)

Víte, strejda jako sedlák taky asi "musel" do družstva, kdo ví.... Zajímavé ale je, že když v 67 se začalo vracet a tak jsme se jej ptali, jestli taky žádal, se nám vysmál. Že nejsou blázni, žádné od nevidím do nevidím, teta že chodí do živočišné na směny, v létě rajzuje po výletech, on že v létě na polích, v zimě na údržbě mašin, pracovní doba krom sklizně jak ve fabrice. Platy pěkný, žádná starost, důchod bude taky slušný. A víte co je nejzajímavější .... V té dědině to družstvo funguje dovčil a prosperuje... To jen tak...

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Nezažili. Moje babička pracovala až do důchodu na svém. A strýc také, pak po onemocnění tety diabetem (měla 42 let) šel do družstva v 77. a pak litoval, že to neudělal dříve.
Děcka nemusely dřít na polích, pást krávy. Já na tyhle prázdniny vzpomínám s láskou, ale moje sestřenice ne, ty stále nadávají.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

vládních opatření, místo aby použili dlouhý bič. Bez tvrdého uplatnění restrikcí a trestů nic nepořídí. Německé obyvatelstvo je podstatně disciplinovanější a stejně stát na kverulanty používá tvrdé pokuty.

Ale.......divím se, že:
takové slavné organizace a jednotlivci nevystoupí v TV a nepodpoří vládu. Tak například církve, charity, Sokol, Skaut a libové osobnosti jako Halík, Duka, Havlová, Polívka a jiní herci, spisovatelé.

Možná že jsou na Bali a tak nevědí, co se zde děje.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

Ještě, že máme pana prezidenta. Ten nás utěšuje a povzbuzuje stále.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by Sláva mu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na úřad se nám také na Hrad tlačil jeden šlechetný šlechtic, co má už podruhé za manželku hraběnku (poprvé mu nasadila parohy), jejíž otec byl důstojník SS. Navíc celkem čerstvý držitel prestižního vyznamenání Řádu Zlatého rouna. To Habsburkové dávali nejvěrnějším ničitelům českého národa.
No a potom tu byl ještě jeden, jehož opravdu obdivuhodnou kvalifikací bylo, že uměl stáhnout králíka.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Před chvilkou mi dorazilo na mail prohlášení hejtmanky Plzeňského kraje Ilony Mauritzové. Dost mě překvapilo, protože Ilonku znám jako dámu až železnou, nevzdávající se. Tohle ale působí dojmem "už si nevím rady".
Posuďte sami:

"Bohužel se naplnil scénář, na který jsem upozorňovala od čtvrtka minulého týdne při debatách o nouzovém stavu. To je tím důvodem, proč jsme se jako kraj k jeho ustavení přihlásili. Ministerstvo zdravotnictví nyní zvažuje uzavření nejvíce zasažených okresů v našem kraji. Nejzazším rozhodnutím by mohlo být uzavření celého kraje. Mrzí mě, že se sama dozvídám tyto informace z tiskové konference ministra zdravotnictví. Nemocnice v našem kraji už nemají kapacitu přijímat další covid pozitivní nemocné. Všichni noví pacienti jsou převáženi do jiných nemocnic v republice, primárně do nemocnice Motol. V této souvislosti omezují další běžnou péči. Zdravotnictví v našem kraji už nedokáže všem nemocným poskytnout adekvátní péči. Podíl britské mutace u nově pozitivních pacientů je téměř 80%. Za pondělí u nás přibylo 1135 covid pozitivních pacientů, což je nejvíce ze všech krajů v republice. Od soboty zemřelo 49 covid pozitivních pacientů. Ráda bych vás všechny touto cestou požádala o dodržování těch nejzákladnějších pravidel. Je to opravdu jen na každém z nás."

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak už jim to dochází, že házet vládě klacky pod nohy se nakonec obrátí i proti nim.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Lidé jim píšou hejty, nadávají jim, trvá to pár dní a oni jsou z toho diví. Občané, my se snažíme a vy takhle?
Babiš to snáší léta, kobliha a Bures či Velkovezír jsou jen čajíček proti hnusu a odpornostem, co se na něj valí od jisté části veřejnosti.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Proč to neřekla svému spolupartajníkovi Fialovi.

Už by si to měli v partaji vyříkat.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, to by měli. V tom nemohu nic učinit, nejsem příslušníkem jejich kmene.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dalo se na ten email odpovědět.

Třeba by takové emaily něco napověděli paní političce.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

To bylo součástí tiskové informace z Kraje ke stavu covidu na zpč. tocích. Chodí mi to stále jaksi ze setrvačnosti. Na takové maily se neodpovídá, resp. novináři mohou posílat tiskové mluvčí nějaké dotazy. To už se mě netýká, nejsem novinářem, nemám kde publikovat a (v zájmu vlastní sebeůcty) nejsem ani členem holubí letky.
Mohu to tak leda registrovat.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Godot.
Když ji znáte,zeptejte se ji,kolik přibilo lůžek na léčení pacientů s Covidem.
Myslím,že ani jeden Hejtman nehnul prstem i když jsou krajské nemocnice v jejich pravomoci.
Ta polní nemocnice v Praze,byla předčasně odklizena.
Co mě nejde do hlavy,nikdo s těch hlavounů,nevolá po prevenci,podpůrných lécích.,jakoby to někomu náramně yghovovalo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vy si fakt myslíte, že tomu fialovýmu modroptákovi z hnízda demodebilů, by něco z toho sdělení uvízlo v prostoru který se u jiných nazývá mozkovnou?
Jestli ano, jste nenapravitelný optimista.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Jo, na to se musí objekt studovat.

Možnosti jsou různé. Od kopance do varlat v soukromí, po odchod k jiné partaji.

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

to zdaleka nekončí.

Celkem bez povšimnutí místních pressstitutů prošla informace, že Německo bleskově vyhovělo žádosti Portugalska o pomoc se zvládnutím pandemie a vyslalo 26 vojenských zdravotníků.
Proč ta rychlost?
V Portugalsku řádí nejnakažlivější mutace CV-19, brazilská.

ÚDAJNĚ PODLE LABORATORNÍCH TESTŮ NA NI JSOU KRÁTKÉ STÁVAJÍCÍ POUŽÍVANÉ VAKCÍNY. Navíc tato mutace je agresivnější a napadá i mladší ročníky.

Takže světýlko na konci tunelu, ve kterém mnozí viděli proočkování se zase vzdálilo a zúžilo.

Co s tím? Přestat vládě házet klacky pod nohy a začít se chovat rozumně a disciplinovaně. Protože jistá část populace je nepoučitelná, nakonec dojde nejen na tvrdý celostátní lockdown, ale i na modifikaci politického systému. Není přece možné, aby si blbý Ústavní soud hrál na vládu bez zodpovědnosti.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

jo, tuhle vykládal jeden anonymní dědek bez nohy, jak si krátil cestu z pajzlu do pelechu.
Tunelem.
Kráčel, kráčel, a najednou vidí světýlko na konci tunelu, zaradoval se. Marně, von to byl rychlík co mu jel naproti.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Už je.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

Emo, pokud používáte prohlížeč Firefox, tak asi uživatelsky nejjednodušší je použít rozšíření pro prohlížeč Firefox, např. https://addons.mozilla.org/cs/firefox/addon/easy-youtube-video-download…
- Na stránce rozšíření výše klikněte "Přidat do Firefoxu", rozšíření se tímto nainstaluje do prohlížeče.
- U videa z Vašeho odkazu klikněte na "Sledovat na Youtube" (v pravo dole), oteře se stránka na YT. Klikněte na zelené tlačítko "DOWNLOAD AS" a zvolte rozlišení ve kterém chcete video stáhnout (360p, 720p).

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Felix Z (neověřeno)

Trvalý odkaz

to tam není... hmm

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Jakkoli mi u některých jeho článků naskakují pupínky, dnes prostě obsahuje reálné informace:

Astra Zeneca je podle všeho nevyzkoušený průser - a proto jí bude očkovat snad jen Česko.
Nemocnice, kde jí naočkovali personál se vylidňují - nemá kdo přivážet pacienty, lékařům a sestrám je po její aplikaci zle a odpadají.
Tohle fakt stojí za přečtení.
Kombinace všehoschopného rychstavního soudu, demobloku, Petříčka coby vedoucí síly vládní strany, ucpaných covidnemocnic a kamiónů, jedocích pro potraviny do našich hitlermarketů,, stojícími v desítky kilometrů dlouhých kolonách na hranicích je potenciálně smrtící kombinace.

https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/02/17/flash-vakcina-astra-zene…

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

a nedoložené lži a pomluvy.
Hodně slabý článek vlkodlaka, upadá s přibývajícím věkem.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

vám asi Vlk něco špatnho udělal. Asi někdy v diskuzi nesouhlasil s vašimi názory. Ty Vy prosazujete vždy velmi razantně

Průměrný počet slepic: 2.6 (8 hlasů)

Možná by stálo za to, kdybyste doplnil, co a proč z článku považujete za lži a pomluvy.

Průšvih je totiž v tom, že naočkovat se odmítá značná část odborných českých lékařů - a to i těch, kteří jsou bezprostředně ohroženi. Přitom mají mnohem lepší možnosti shánět a vyměňovat si informace než my.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Laco má pravdu Ah, moc se neví, že všechny západní vakcíny mají podmíněnou registraci na rok, Astra Zeneca navíc jen nedoložila data právě pro onu věkovou skupinu. Je bezpečná. O co více je vlk stran vakcín emocionální, o to méně racionální. Stačí si poslechnout skutečné odborníky. Drby novinářů mne osobně nezajímají. Tady už vlk bere v potaz právě jen ty drby.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Pokud se emo chcete takto děsit, najděte si na MFD v blozích paní Boškovou, ta Vás dodělá. Opravdu. Není nad to, když se někdo, kdo neví o čem jde řeč, začne věcí zabývat právě jako Vy či vlk. Nemyslím to nijak pejorativně. Kde chybí informace, prostě pracuje fantazie. Co kdyby.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

že v Německu se celý domov důchodců nakazil po očkování pfizerem? To tady také místní gaučoví experti fedrovali, aniž by si zjistili detaily (lidé se tam nakazili, ale průběh nemoci byl mírný nebo zcela bez příznaků).

Pana vlka sere, že se neočkuje špuntíkem, který stejně není - Rusko ho má málo i pro sebe (proto nespěchá s registrací v EU).

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

A jsme na to fakt hrdí.
Prošvejkovali jsme se kdejakou okupací, kdejakým pokusem o naše vyzmizíkování.

Tak co, do prdele! Covidem se taky prošvejkujeme!

Nebo možná to tentokrát bude jinak.

V tom případě to bude vina všech ostatních kromě nás.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)