Biochemie: Ivermektin

Krátký vakcinační úvodník: 

Všimli jste si, že očkování konečně předběhlo virus ve vytváření imunity? V posledních dnech stát zvládal zhruba třicet tisíc dávem denně. Koronavirus ovšem s významnými vedlejšími příznaky zvládne vytvořit imunitu pouze u patnácti tisíc lidí denně. Když si vezmu, že Fajzr vyžaduje dvě dávky, tak stát konečně o prsa vietnamské modelky předběhl virus. 

Krátkým výpočtem zjistíme, že rychlostí třicet tisíc dávek denně dokáže stát teď v březnu tak nějak vyočkovat to, co by teoreticky měl od Fajzru dostat. V dubnu má dostat dvakrát tolik dávek, takže aby to průběžně nějak vybavil, bude muset zrychlit na šedesát tisíc dávek denně. Považuju to za zvládnutelné. 

K tomu chci dopředu podotknout, že když nějaký investigativní novinářský génius zjistí, že někde leží ve skladě 50 tisíc dávek, tak mě to nechává chladným, protože jde o zásobu na jeden den. 

 

A teď už pan Ponkrác: 

1. Jaký lék na covid-19 je teď módní? Co mi bude sedět k mým kalhotům? Jaký lék se hodí k modré, co doporučujete ke kravatě, a podobné módní otázky...

Do záznamu pro televizi bych chtěl předem sdělit, že za tu kraťoučkou dobu, co jsme s koronavirem se už objevilo cca 20 zázračných všeléků na koronavirus. Momentálně je módní bamlanivimab a ivermektin. Předtím byl módní inoprinosin, předtím remdesivir, předtím favipavir, předtím (doplňte veledlouhý seznam). Alternativci dále dloubají, že by se měly používat megadávky vitamínu D a / nebo zároveň vitamínu C.

Pomíjím pokusy herců a komediantů jako třeba Duška, který slibuje zázračné vyléčení pomocí antabusu se zinkem, a podobné exotické projevy.

Netvrdím, že léky uvedené výše (tedy ty nekomediantské a neduškovské) jsou zcela neúčinné. Některé mají svůj omezený či dobrý účinek, jiné - jako třeba remdesivir nebo některé další se ukázaly jako totální propadák.

Nicméně v tomto textu se chci zabývat výhradně a jedině ivermektinem.

***

2. Ivermektin jako antiparazitikum

Ivermektin je lék proti parazitům, který speciálně zabíjí hlístice, hmyz a roztoče.

Mechanismus působení je jednoduchý: Bezobratlí živočichové mají ve svých svalech a nervech "glutamátem řízené chloridové kanálky". Ty řídí pohyb, příjem potravy i vnímání. Medicína a rovněž zemědělci mají k dispozici různé látky (antiparazitika, insekticidy) s velkými molekulami laktonové povahy, jako je ivermektin, které podrží tyto kanálky otevřené. Tím se zaplaví nervové buňky parazitů tokem chloridových aniontů, a nervová buňka je totálně v háji, protože se zruší elektrické potenciály membrán i naruší jiné rovnováhy. Ochromí to některé svaly parazita, takže parazit se nemůže hýbat, je paralyzován a mimo jiné umře hlady.

Pro zájemce je detailní popis "glutamátem řízených chloridových kanálků" zde (angličtina, vědecký text): (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3504739/)

Působení ivermektinu na "glutamátem řízené chloridové kanálky" detailněji zde (angličtina, vědecký text): (https://journals.plos.org/plospathogens/article?id=10.1371/journal.ppat.1006663)

***

3. Ivermektin jako ohrožení lidského centrálního nervového systému

Člověk má podobné kanálky v mozku a v páteři. Teoreticky by tedy ivermektin mohl zabít i člověka.

To, že ivermektin nezabíjí (obvykle) obratlovce je způsobeno dvěma faktory:

a) Mezi krví a mozkem je "hematoencefalická bariéra", která u obratlovců odděluje krevní oběh a mozek pro většinu látek. (https://cs.wikipedia.org/wiki/Hematoencefalick%C3%A1_bari%C3%A9ra)

b) P-glykoprotein, jehož popis nechávám být, abych text nezahlušil vedlejšími tématy. Přečtěte si ale poznámku na české wikipedii, kde dokonce zmínili nebezpečí podávání ivermektinu psům v případě mutace genu pro tento protein: (https://cs.wikipedia.org/wiki/MDR1)

Hlavní, co jsem chtěl sdělit je, že ivermektin je - chtě nechtě - potenciální nebezpečí pro centrální nervový systém člověka. To je Damoklův meč, který visí ve vzduchu. Mezi lékaři a vědci jsou zkrátka obavy, že se může dojít k útlumu nervové soustavy (= snížený tep. dech, ...) a k ataxii (= narušení mozečku a koordinace pohybů). Pokud není hemotoencefalická bariéra stoprocentní, tak můžete leccos schytat.

***

4. Ivermektin coby zámek buňky proti SARS-Cov-2

Alternativci a aktivisté žádají po lékařích, aby nakoupili a předepisovali ve velkém ivermektin. To si ale žádný lékař, který se nejmenuje Josef Mengele, nevezme na triko. Popíši proč tomu tak je.

Právě pro možnost narušení centrální nervové soustavy a mozku je určitá nejvyšší doporučená denní dávka. Ta je relativně malá: 200 μg (milióntin gramu!) ivermektinu na kilogram člověka. Dále se ivermektin nesmí podávat dětem vážícím do 15 kg. Nesmí se podávat těhotným ženám a dětem. A neměl by se dávat ani v případě nemocí jater a ledvin. Zdůrazňuji, že toto dávkování počítá s léčbou proti parazitům, která trvá od 5 do 7 dní.

Ivermektin také zabraňuje některým (pozitivním jednovláknovým RNA) virům proniknout do buněk, přesněji ztěžuje jim proniknout do buňky. Činí tak jiným mechanismem, a to působením na lidské transportní proteiny. Potřebná dávka pro tento efekt je ovšem mnohonásobně vyšší než je nejvyšší povolené dávkování ivermektinu.

Pokud dá lékař více ivermektinu než je maximální denní doporučená dávka, tak se ke slovu dostávají prokurátor, soudy a vězení. Nesmí to podle zákona udělat.

Při tak vysokých dávkách je daleko vyšší šance, že si odděláte centrální nervový systém. Nikdy nevíte, co máte za oslabení v těle, metabolismu, bariéře, nervovém systému. Cokoli se stane při použití tak vysokých dávek ivermektinu - je plně na triku toho, kdo to podává. A je to trestné. Pokud by navíc podávání ivermektinu mělo následky typu žvatlající invalida na vozíčku, tak má lékař o důchodové zabezpečení ve vězení jasně postaráno.

***

5. Výrobce ivermektinu podává prohlášení, že není určen pro léčení covid-19

Efekt ivermektinu je ovšem sporný. Ivermektin nepůsobí na virus, ale na lidské buňky. Jinak řečeno, virus to nezabíjí. Vědecká studia ukázala, zcela očekávatelně, že virová nálož člověka před a po braním ivermektinu se nezmenšila. Virus si jednoduše chvíli počká, až přestanete brát ivermektin v těch koňských dávkách vysoko nad rozumnými, a pak pokračuje v množení v lidském těle dále.

Jde to dokonce tak daleko, že sám výrobce vydává varování, že ivermektin není použitelný ani určen na léčení covid-19. Zde tedy odpadá standardní žvást alternativních zdrojů, který omílají jako kefemlejnek do zblbnutí, že "farmaceutické firmy chtějí na tom vydělat", protože výrobce si tak snižuje svým prohlášením své zisky.

***

6. Závěr - nezávěr po vzoru Boženy Němcové a Chytré horákyně

Nechci dávat žádný závěr.

Dal jsem dostatek faktů, viz výše, o ivermektinu. Nemám zájem o emoce a černobílé vidění, které mi už rok plní beznadějně mou e-mailovou schránku brakem a bulvárem ve smyslu davové psychózy. Nebudu se ho tedy dopouštět ani ve svém textu. Spoléhám na inteligenci čtenářů.

Nevím, jestli se ivermektin hodí k červené bundě nebo spíše modré. Ani zda módní firmy z Paříže s reklamou "Já za to stojím! Loreáááá Paríííí!" doporučují k ivermektinu červenou rtěnku, zatímco k favipaviru spíše fialovou. Protože se mi zdá, že takto to létá mezi lidmi. Všechno je všelék.

---

Vždy mě zajímalo u všech příběhů v médiích, jak to dopadne poté, co kameraman složí kameru a natáčecí vůz odjede. Mnohé pozitivní příběhy se stanou tragédií, a mnohé negativní příběhy štěstím.

Podle výše uvedených faktů se zdá, že v krajním případě se dá ivermektinem získat pár dní navíc. Když si pustím představivost hodně na špacír, tak nemocnice či lékař "vyléčí" covid-19, a po propuštění z nemocnice si čekající virus (viz kapitola 5) počká, a udeří o týden dva později. To je ovšem už mimo reflektory médií, a vyléčený pacient opět umírá na covid-19. Zázračný efekt ivermektinu je zde, pacient nám umřel o 2-3 týdny později, a to už reklektory médií nevidí.

Ale možná někomu odklad o pár dní pomůže, a jeho tělo to zvládne. Buďme přející.

A možná někdo skončí s tím narušeným centrálním nervovým systémem - protože kdoví v jakém stavu tělo je poté, co ho SARS-Cov-2 srazil na kolena.

Nic není černobílé. Někdo má v ruce esa, jiný sedmičky.

Závěr - nezávěr. Božena Němcová a Chytrá horákyně se s vámi loučí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (82 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Všichni, kdo se pokoušejí kličkovat před kovidem za pomoci jiných, než těch jedině správných a jedině drahých preparátů, jsou členy bandy idiotů, kteří se snaží rozvrátit naši krásnou, mladou a chytrou ojrospolečnost užíváním vražedných jedů, z nichž jeden nese jméno uvedené v nadpisu této stati.
Fajn.
Nacvakal jsem si masterovo grafy. Poprvé, protože obrázky mne moc neberou. Kdyby ta čísla master zhudebnil, byla by to jiná káva.
Ale dokonce i takový idiot, jako jsem já (že, paní Gaio) si dokáže vypnout země, které jej nezajímají.
Takže vypnul jsem všecky, kromě Čechistánu a Pšonkostánu. Reprezentativní je zejména pohled na čísla přepočtená na 100 K obyvatel. Vychází mi z toho, že Poláci chovají v Bielověžském pralese kromě originálních zubrů i originální kouzelníky a zaříkávače. Jinak si ta jejich čísla vysvětlit neumím.

Zpět k realitě.
Nejsem doktor, ale dovolil bych si odhadnout, že v nynější fázi boje s kovidem, to jest boje bez jakýchkoli podpůrných či dokonce léčivých preparátů, se hraje zejména o čas. Čas potřebný k "nahození" samouzdravovacích procesů v imunitních systémech starých a tlustých lidí.
Nadchází ta jedině správná chvíle na otázku, čeho chceme více. Zda starých dědků a babek, kteří se jednoduše nadopují uspávadlem a poté se odpojí od větráku a kyslíku (už se tak děje, akorát se o tom nesmí ofiko mluvit), aby následně vyfičeli ze špitálu do penálu, anebo chceme méně pohřbů za cenu zvýšeného rizika výroby slintacích pobíračů starobních a invalidních důchodů.
Románových děl na téma "buď smrt, anebo smrt" je nespočet.
Jako totálního ignoranta (že, paní Gaio) mne neminulo pouze jedno jediné.
Sofiina volba, se to jmenovalo...
Tak jako jsem ani moc nezáviděl soudružce Sofii, když volila mezi smrtí a smrtí, stejně tak nyní nezávidím kmotrovi svého vnuka, který coby profi voják namísto boje v Afghu za Prahu vynáší mrtvoly z jednoho nejmenovaného krajského špitálu...
... a chlastá...
Chápu, že pro někoho je jistota fuseklí a galošů na držce přívětivější, než série pokusů o záchranu života druhýc, či dokonce třetích osob za cenu risku ztráty vlastní existence...

Průměrný počet slepic: 3.9 (31 hlas)

až mu bude Dušek ordinovat disulfiram. Bo může odfičet do penálu ještě rychleji než na korunáče. Když bude mít štěstí, tak to tady doslintá na vozejku...

O ty slintající vozejkáře se bude muset někdo nějak starat, že. By mi zajímalo, jestli to budou ti, co na nich experimetovali nebo experimentují s různými "zázračnými léky".
Troufnu si však mít drobné, leč důvodné pochyby, že by se slovutní experimentátoři snížili k něčemu tak odpornému, jako je péče o invalidy.

Experimentátoři nic neriskují, protože si nechají od morčátek podepsat takovou bumážku, která je předem vyviňuje z veškerých následků. Proto se jim tak blbě sháněj dobrovolníci.

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)

On ten antabus / disulfiram není úplně neškodný. Funguje na principu zničení enzymu aldehyd dehydrogenázy, která likviduje některé jedy v těle.

Představte si například, že se napijete pančovaného alkoholu s metanolem. Metanol (i etanol) se přeměňují na jedovaté aldehydy. A teď se čeká na enzym aldehyd dehydrogenázu, která zoxiduje aldehyd na příslušnou kyselinu. Když máte v sobě antabus, tak oslepnete nebo umřete. Když nemáte, můžete vyváznout i bez následků.

Někdy si říkám, kolik obětí - slepých nebo mrtvých - v metanolové aféře měl na svědomí antabus.

Mimochodem, alkoholy vznikají v těle přirozeně neustále.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Čím to, že Asiaté nebo třeba Austrálie / Nový Zéland si poradili během dvou měsíců s celou epidemií? A teď žijí normálně.

Jestli to, Targusi, není celé trochu jinak.

Průměrný počet slepic: 4.2 (22 hlasů)

nedokázal s Pšonky komunikovat v jejich jazyce, možná bych vám věřil, že to je kapánek jinak.
Kdybych už třikrát nevláčel z polské lékárny plnou nákupní tašku léků, které "nezabírají a neléčí", a neviděl naskládané krabice oněch léků pod nohama lékárníků a lékárnic, kteří je ani nevybalovali a rovnou z krabic je podávali zákazníkům, možná bych věřil, že to je hodně jinak.
Kdybych se nezeptal své doktorky - specialistky, jestli můžu některý z těch nefunkčních léků užívat, a ona na mne nečuměla, jako to příslovečné tele na nová vrata ("promiňte, musím se podívat, opravdu nevím," řekla mi), možná bych věřil, že to je úplně jinak.

Průměrný počet slepic: 3.9 (36 hlasů)

No, a co z toho vyplývá?

Když se rozšíří fáma, že covid-19 léčí perfektně asfalt z Albánie nebo lejno z mravenčníka, tak vám ho v polské lékarně také prodají. Máme kapitalismus, pro peníze všechno. Zvláště u tak rozených obchodníků, jako jsou Poláci. O co je zájem, to zajistí.

Obchod a trhy řídí odjakživa klepy a drby, ne pravda. Dokonce i burzu a cenu akcií firem řídí více pavlačové kydy než to co firmy dělají.

Myslel jsem, že jste více otlučen životními zkušenostmi, podle toho, co jste v diskusích psával. Netušil jsem, že jste zelenáč, a neviditelnou ruku trhu jste poprvé potkal letos.

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

nevložil sem grafy, řekl bych, že máte pravdu.
Jenže on je sem vložil.
Tak ze sebe nedělejte většího debila, než je nezbytně nutné.
Poláci za čárou žijí úplně stejně, jako my. Ve spojení s masterovými grafy je jasné, že ten albánský asfalt za Olzou funguje.
Anebo za to můžou ti šamani.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

https://www.worldometers.info/coronavirus/
https://www.worldometers.info/coronavirus/country/poland/

Na březnovém nárůstu nakažených a zemřelých je dobře vidět, že albánský asfalt v kombinaci se zubřím sádlem fungují bezvadně. Dokonce tak skvěle, že Polsko skoro ani netestuje, což činí jeho "statistiky" vysoce věrohodnými.

Víte, Targu(si), já se obávám, že Polákům mimo velká města nezbývá nic jiného než chytání se "zázračných" stébel, protože nic jiného nemají k dispozici. O jejich zdravotnictví si nedělám iluze (to by se muselo od začátku 80. let zatraceně změnit k lepšímu) a o cenách poplatků a doplatků za léky mám docela slušný přehled. V těchto ohledech jsme na tom nesrovnatelně lépe.
No, a protože mají blbou dostupnost jak zdravotní péče, tak léků, tak jsou více nemocní a promořují u sousedů, k nimž dojíždějí na práci.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

Výborný koment.
Pokládám si (sám sobě) otázku, proč naše vláda nezavře hranice s Polskem, potažmo se Slovenskem (to není proti Slovákům, ale proti přílivu nakažených z PL a UA).
Nemám žádné informace, že by se tak stalo.
Možná po nich budou chtít nějaké testy (ha, ha, kolik jich chcete: pozitivní nebo negativní).
Já bych všechny příchozí z ciziny (ať už mají papír na testy nebo ne) zavřel na 14 dnů do státem placených hotelů (stejně jim stát platí nějaké odškodné), na oddělených pokojích s nemožností vyjít ven - obsluha by měla PCR testy co 3 dny.
Ven bych všechny pustil až po 14 dnech po negativním PCR testu.
To by muselo platit šmahem pro všechny. Našince i cizince, vracející se z ciziny, bez ohledu na to, jakým testem se při vstupu do republiky prokáží (každý test se dá koupit).
Tím by se zamezilo všem těm jihoafrickým, britským, brazilským, zanzibarským a bůhví jakým mutacím.
Kecy, že by kvůli tomu zavřela Škodovka, nebo zemědělské firmy, které by bez UKček, Poláků nebo Rumunů zkrachovaly a že za ty peníze by Češi/Moravané/Slezané nedělali, neberu moc vážně.
Holt by ty zahraniční montovny musely našincům platit tolik, aby se jim to vyplatilo. Tím pádem by se musely platit větší platy i těm ostatním a tím by se trošku naše platy začaly přibližovat těm dojčáckým.
Můžeme si namlouvat co chceme, ale tak nějak tušíme, že k tomu nikdy nedojde. Ať bude u vlády kdo chce.
Stačí jeden telefon od makrely nebo ušatého lejna.
Nebo stačí, aby emerický velvyslanec jen nadzvihl obočí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

In reply to by PivoJ (neověřeno)

Trvalý odkaz

Singapur, Austrálie, Nový Zéland a další země sice vyčlenily určité hotely jako karanténní, ale cálují si je karanténníci sami.
Protože - "Chceš dovnitř? Tak tady je hotel a za 14 dní čau. Tady máš lejstýrko s tím, co nesmíš a jestli vylezeš na balkon, tak pomažeš na 14 dní do báně. A nezapomeň zatáhnout účet. Závěrečné pošťourání v mozku ti zaplatíme my".
Komu to nevyhovuje, tak ho na letišti posadí do létadla a maže domů.

Takže u nás by to musely být ubytovny a cálovat by si je musely buď agentury, nebo by je holt zatáhli prácechtiví agenturníci.
Postel na ubytovně stojí cca 1750.- Kč/14 dní, což není mnoho ani pro agenturníka.

Jinak naprostý souhlas.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

A kdybys zatloukl, že jsi se vrátil z nebezpečné ciziny a přišlo se na to, půjdeš bručet až na deset let, jako v kolébce demokracie Velké Británii.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

asi bych dal výjimku - cesta na pohřeb v ČR. S testem ne starším než 48 hodin, nebo udělat test na hranicích.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

u nás nejsou protože proto, jsem kupoval v zapadlé pohraniční díře, která nemá ani jméno na mapě. Byla to dřevěná bouda vedle kostela. Dostal jsem, kolik jsem si poručil.
Na léky s receptem i bez se do Polska z Čechistánu jezdí už docela dlouho. Dílem proto, že bývají levnější, dílem proto, že v Čechistánu byly staženy z oběhu, jako "zcela nevhodné", bo levné a účinné.
O polském zdravotnictví si iluze rovněž nedělám, nicméně jsem méně náchylný věřit pohádkám Ovčí babičky o tom, jak jsou polští havíři tak trénovaní a zdraví z práce v podzemí, že mají kovid a ani si toho nevšimnou. To můžete vykládat hadům v lese, případně stvořením, která žerou seno.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Protože -inosinové preparáty jsou v Polsku pořád ještě jen na předpis.
A Ivermectin je v Polsku LEGÁLNĚ k dostání POUZE jako krém či mast a na předpis.

Takže jste to nekupoval v lékárně, ale od nějakého překupníka. Ergo - MOŽNÁ máte pilule s účinnou složkou. A nebo taky BEZ ní.
Levnější asi nebudou, protože v Polsku jsou sice na recepis, ale pacoš platí plnou palbu. Zatímco v ČR jsou -inosinové preparáty s realtivně symbolickým doplatkem a Ivermectin (mast, krém) zcela bez doplatku.

Nikdo netvrdí, že jsou odolnější. Poláci prostě "jenom" statistikují mnohem menší počty nakažených a nemocných, bo skoro netestují.
10,5 milionu testů ZA ROK a při 38 milionech kusů populace znamená, že sev Polsku testuje jen v největších městech a jen nepatrný zlomek populace. Plus při příjmu do špitálu - možná.
Taky způsob. Co neeviduji, to neexistuje; malé děti na této strategii vydrží do cca 4 let.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Poláci mají asi 4x víc obyvatel a asi dvojnásobek mrtvých. To znamená, že mají asi polovinu případů na počet obyvatel.

Vedle nás nejhorších to vypadá sice výborně, ale premianti to taky nejsou.

Poláci nežijí jako my. Alespoň část. Už jsme tu o tom mluvili, jejich zemědělství nebylo kolektivizováno jako to naše. Z toho plyne, že mají pořád ještě dost farem, na kterých mohou dělat, místo aby z vesnice jeli někam do fabriky, kde se mohou nakazit. Taky když už se nakazí, tak doma na farmě nakazí maximálně svoji rodinu.

Tohle je jen příklad pro ukázku, že nic není tak jednoznačné.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Disciplina a izolace.

Austrálie a NZ využívají výhodu ostrovnosti. Zavřeli letišťata a přístavy, nikdo ven a dovnitř jen po přísné karanténě. Striktní uzávěry celých měst i po výskytu JEDNOTEK nakažených. Naposled Auckland - kvůli JEDNÉ pozitivně testované rodině je CELÉ 1,5milionové město v karanténě; vč. zákazu vycházení.
https://www.theguardian.com/world/2021/mar/01/ardern-covid-lockdown-pre…
V ČR zcela nepředstavitelné.
Dtto Austrálie - Melbourne bylo týden v karanténě, v době konání Australia Open, kvůli asi třem pitomcům, kteří zdrhli z karanténního hotelu a byli pozitivně testováni.
V ČR zcela nepředstavitelné.
Dtto Japonsko - ostrovy, disciplina a úplné uzávěry sebemenších ohnisek nákazy. V době uzávěry neexistují vyjímky a za porušení opatření jsou tvrdé tresty vč. vězení.
Dtto Singapur - ostrov, disciplina (HODNĚ drsná), drakonické tresty, izolace od zbytku světa.

No, a CIVILIZOVANÉ asijské státy mají jednak disciplinované obyvatelstvo a jednak - protože se nemohou zcela izolovat, bo jsou součástí kontinentu - jdou cestou striktních uzávěr sebemenších ohnisek nákazy v kombinaci s přísnými tresty za porušení pravidel, vakcinace, testování imrvérefurt PLUS skvěle fungující spoluprací civilní obrany s armádou a policií (vzpomeňme na špitál pro 10 000 lidí ve Wuchanu, postavený a zprovozněný za cca 10 dní; hafo debilů z Kotlinky se tomu srdečně smálo).
V ČR zcela nepředstavitelné.

Takže PROTO to Austrálie, NZ a ČÁST Asie zvládly a zvládají bez ztráty květinky. Čína to má o to těžší, že sousedí s některými státy, které to nezvládají - ale přesto to zvládá.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Austrálie a Nový Zéland mají dlouho propracovaný systém ochrany před přenosnými nemocemi jak lidí, tak i zvířatm a dokonce i rostlin. Takže pro ně to je jen součást běžné rutiny. Oni si dlouhodobě chrání ekonomiku před nemocemi všeho druhu a jsou v tomto smyslu velice přísní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

https://www.ceskatelevize.cz/porady/11042957646-trabantem-z-australie-d…

V tomhle jinak celkem nudném dokumentu je na začátku vidět, jak jsou australští úředníci fanaticky zaseklí na dodržování předpisů.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

"Nejsem doktor, ale dovolil bych si odhadnout, že v nynější fázi boje s kovidem, to jest boje bez jakýchkoli podpůrných či dokonce léčivých preparátů, se hraje zejména o čas. Čas potřebný k "nahození" samouzdravovacích procesů v imunitních systémech starých a tlustých lidí."

Mimochodem, když bych chtěl někoho pořádně nasýřit, tak vědecky nebylo dokázáno, že obézní lidé mají těžší průběh covidu-19.

Stejně tak nebylo vědecky dokázáno, že by dodávání přebytku vitamínu D zlepšovalo šanci při covidu-19. Nedávno se tu pár lidí rozčilovalo, že vláda zdarma nerozdává všem ve velkém ampule vitamínu D. Šťavnaté hysterické nadávky na vládu included a v ceně těchto stížností.

Mám před sebou poslední sborník ohledně shrnutých vědeckých poznatků ohledně covidu-19. Člověk až žasne, kolik mýtů ve stylu Josepha Goebbelse lidová tvořivost (a také chřipečkáři ve snaze vymýšlet nové a nové teorie, proč mají pravdu) vymysleli.

---

Ale hlavní, co jsem chtěl napsat: Epidemie je hlavně indikátorem, za co (jakou starou belu) stojí Česká republika (a potažmo celá západní civilizace) - stát i občané v krizových situacích. Asiaté vyřešili epidemii za 2 měsíce, a bylo po všem. Asiaté automaticky předpokládali, že VYSPĚLEJŠÍ ZÁPAD zvládne epidemii lépe a rychleji než oni. Jaké bylo překvapení celé Asie, když zjistili, že jim tam západní turisté znovu roznášejí koronavirus. To vůbec nečekali! Nečekali, že Západ je tak neschopný! Tak začali kontrolovat západní turisty na covid-19 - a měli zase po epidemii. A také po iluzi o schopném Západu.

Nehraje se o čas. Hraje se o toto: Zda je důležitější svoboda infekčních lidí navštěvovat známé, chodit na pivko a vínko, večeřet na Karlově mostě na oslavu konce epidemie, pořádat homosexualistické pyšné pochody a neomezovat zahraniční koncerny ani pendlery. Nebo zda je důležitější soustředit se měsíc nebo dva na likvidaci epidemie - a pak zase žít.

My sem lifrujeme milióny imigrantů do Evropy. To znamená mimo jiné import mnoha exotických nemocí. Zatím to bylo jen takové polechtáníčko koronavirem. Existuje hodně príma tropických a exotických nemocí, kdy se české zkušenosti infekčních osob nijak se neomezovat ve stylu s lidmi bude moc a moc hodit.

Stejně jako se bude hodit schopnost Čechů přetížit zdravotnictví za hranici kolapsu. Nebýt neskutečné obětavosti zdravotníků - opravdu neskutečné - tak se všechno dávno položilo. Češi dokázali svou svobodou za každou cenu dokonce vyřadit i některá krematoria. Jsou šikovní. A tahle šikovnost se v nějaké další krizové situaci bude hodit. Nemluvě o tom, kolik uhlíkové stopy se ušetří, pokud se Čechům teď nebo při jiné krizové situaci podaří všechno zničit zu grunt.

Průměrný počet slepic: 4.5 (46 hlasů)

soudruzi z Bruslogradu. Zatnou tipec těžbě uhlí, stejně jako těžkému průmyslu a my budem nenávratně v prdeli...

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Miroslave Ponkráci, vidno že vás současný stav nepředstavitelně frustruje, ba i mne zalezlého bručouna ve svém brlohu který si dopřává dostatek pobytu na čerstvém vzduchu tak aby kohokoliv měl minimálně tři kroky od těla na druhou, do svého brlohu si zásadně nikoho - ani nejbližší rodinu nepouští a někam kde je nad hlavou střecha a musí se tam dveřma jdu jen na maximálně omezenou dobu a jen v případě maximální nutnosti - občas se musí nakoupit - a už jenom s respirátorem a v době kdy je tam co nejmíň lidí. Prostě to už trvá dlouho.
V té věci mne napadl jeden paradox - řada lidí vyšiluje z radioaktivity a jaderné energie vůbec - kdy míra rizika je o neskutečný počet řádů menší než u současné pandemie, původce je stejně neviditelný a pro mnoho lidí nepředstavitelný, přesto z radioaktivity vyšilujou a demonstrujou proti jaderné energetice a v případě současné virozy zase vyšilujou a demonstrujou proti postupům které patří k účinným a ověřeným postupům její eliminace. Nedochází jim že dva dny bakchanalií v hospodách vydatně přispěly k jejich zavření na dalších půl roku, že otevření škol o tři týdny dřív (dejme tomu) je zavřely na celé další pololetí, že neuvádění kontaktů při trasování prodlužuje trvání omezení o celé měsíce, nenosení roušky taktéž...... mohl bych pokračovat.
Zrušení všech omezení by vedlo ke katastrofickému konci jehož podobu si ani nejde domyslet.

Díky poznámce o exotických nemocech (nejen) je mi jasné že nejste laik, musíte si připadat jako Don Tichote bojující s nikoliv větrnými mlýny ale lidskou blbostí - mít pocit že házíte perly sviním, inu boj s blbostí sice nejde vyhrát ale nejde ho vzdát - to by pak zvítězila úplně.

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

naše krásná, mladá a chytrá ojrospolečnost - to jsou přeci ti, co chodí do Techtle Mechtle, hádají se s policajtama, jezdí lyžovat na hory a nevěří Babišovi

Staří hloupí sedí doma, maj respekt z virů, co ani nejsou vidět, a dodržují karanténu

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Ponkrác, bacha. To o tom antabusu neřekl Dušek. Takže jak mám pak věřit vašim výplodům, když v tomto případě prokazatelně nemluvíte pravdu.
Víte já jsem se totiž na ten pořad(mimochodem Duše K) uváděném Jaroslavem Duškem a později i zcenzůrovaném díval. Takže vím o čem je řeč. Nejspíše jste to slyšel jen z vyprávění a to je chyba.
Jo a už jste si ověřil zda ten antabus na covid fakt nefunguje? Nebo jak to víte tak jistě, že ne?
Víte, já to samozřejmě taky nevím , ale remdesivir nám dopuručovali naši přátelé a slovutní odborníci z USA a výsledek? Je k hovnu a co to stálo prachů. Takže možná, že ten již zmiňovaný antabus má účinky v léčbě koronaviru mnohem vyšší a je za míň peněz. A víte co je to Comusav a čím se zabývá? Myslíte, že jsou v Bolívijském parlamentě všichni blbí?

Průměrný počet slepic: 3.6 (23 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

kecárně jsou úplně ganc všichni blbí.
Víte proč? Protože tam mají málo Evropy a nešéfují jim soušky Makrela a Ušaté Lejno.

Průměrný počet slepic: 4.2 (19 hlasů)

Byli doby, kdy lidé věděli, že komedianti hrají naučené party. Chodilo se k nim pro umělecké zážitky, a vědělo se, že je to umění. To byla doba ještě v pořádku.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Obecně vzato máte pravdu, ale je zde jedno velké ale. Zaprvé zkuste tohle říci pražské kavárně například ohledně Havla, ale samozřejmě i o dalších komediantech. Ale to podstatné, když někoho obviníte neprávem, tím myslím pana Jaroslava Duška tak se patří ve slušné společnosti se omluvit, ale jak je vidno nejspíše jste se zde ocitl nedopatřením, nebo to zde již není slušná společnost.
A nedá mi abych se ještě jednou nezeptal , víte co je to Comustav a s ním spojený výzkum a praktické používání oxidu chloričitého známějšího pod zkratkou CDS v boji proti covidu? Hoďte sem nějaké moudro.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

Patrně jste měl na mysli "Comusav". Což je parta šarlatánů (tuším, že bolivijských), která propaguje užívání CDS (oxid chloričitý) jako všeléku.
Oxid chloričitý je zejména průmyslové (papírenství) bělidlo a v menší míře vodárenská desinfekce.
Je o něco méně toxický než Savo.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Pro hnidopichy. Jednou jsem napsal Comusav a jednou Comustav, obojí se vám zobrazí správně a psal jsem to schválně, opravdu to nebyla chyba. Jo a nejste náhodou u Jezuitů, ty takové "šarlatány" upalovali. Dodnes se ale lidé radami těchto šarlatánů léčí.

No a k tomu Savu. Občane, nemyslím si , že jsem hňup, CDS užívám již více jak tři měsíce, mnozí v mém okolí si prošli kovidem, já jsem zdráv a veselé mysli. Co myslíte, byl bych po požití Sava na tom také tak dobře? Jo a vlastně všechny léky jsou jedy, ženy by vám mohli vyprávět, ty vaše léky si často berou jako jistotu při odchodu z tohoto světa.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

A kromě proklamace, že se jedná o bělidlo jste si o tom něco zjistil? Mě to zachránilo život. Doslova a do písmene. Když jsem 3 roky lítal po doktorech a všichni na mě koukali jako vrány, co že mi to je, když do žádné jejich "škatulky" nezapadám. Všechno co změřili bylo v normě, všechno co vyšetřili bylo kulové. 3 roky ztráta času a výsledek 0. Nedokázal jsem v vylézt do 4 patra paneláku, aniž bych nemusel odpočívat na každém patře. V noci jsem usínal a ráno jsem se budil unavenější něž večer. Celé tělo mi brnělo jako, ruce, nohy, hlava... Neustále mi bušilo srdce. Až se jednou dostanete do stavu, že Vám bude opravdu ouvej, a doktoři si vás akorát budou přehazovat, aby měli výkony a jakmile se zabouchnou dveře, tak je jim váš problém jedno, tak bude jíst i kozí bobky a ještě budete říkat, že to jsou mandle v hořké čokoládě. Já jsem se dostal do stavu, že jsem byl ochoten vyzkoušet všechno a klidně i s fatálním důsledkem. Ani si nedokážte představit, jak moc jsem v sobě jako chemik měl naprogramované, že pokud to bělidlo vypiju, tak umřu. A šel jsem do toho. Užíval jsem ho víc jak 3 měsíce pravidelně 3-4 kapky každou hodinu 8 hodin denně. Ano, když jsem končil tu poslední dávku, nemohl jsem to už ani cítit, ale když jsem si večer lehnul cítil jsem neskutečnou úlevu, vše se dostávalo do normálu a ve svých tehdá 40 letech jsem se ráno budil, plný energie s pocitem, jak jsem se cítil, když mi bylo 17. Dnes je mi 48 a MMS/CDS považuji za zázrak. Co se všechno opravilo? Skoro všechno... Lépe se mi dýchá, spravilo se mi trávení, zmizely skoro všechny příznaky výše popsané, měl jsem po užívání peniclinu lupénku po celém těle, problém na 6-9 měsíců, po které jsem měl takové malé fleky/léze na nohách, ty zmizely. Neskutečně se mi vylepšila imunita. Už 8 let jsem nebyl skoro vůbec nemocný až na rok 2016, kdy jsme měli mít sraz se spolužáky z gymplu, dostal jsem angínu jako prase. Tu jsem míval pravidelně 2x ročně od svých 17 let do cca těch 40. Pomocí MMS jsem to vyřešil za 24 hodin. Když mě bolí zub, stačí vykloktat přes spaním a do rána je klid. To jsou moje osobní a bezprostřední zkušenosti. Aktuálně jsem začal užívat CDS. Pracuji ve zdravotnickém zařízení, kde máme i kovid oddělení a cítil jsem na sobě, že se to o mě už několikrát pokoušelo. Na podzim to proběhlo tak, že jsem na 6 hodin ztratil úplně čich. Ráno jsem se probudil a nic jsem necítil. V poledne se to zase srovnalo, ale přišly zvýšené teploty a pocení, které trvalo do cca 18 hodiny. Pak to ustalo a další dva dny se to opakovalo, akorát bez té ztráty čichu. Pak to přestalo. 4 dny potom co to přestalo jsem musel na povinné PCR testy a ty byly negativní. Teď na jaře to bylo intenzivnější (anglická mutace) Pokoušelo se to o mě asi 6 dní. Zase stejné příznaky, zvýšená teplota, pocení, ale ve dvou vlnách ráno to začalo, přes poledne celkem ok a kolem druhé až do večera špatné. Už už jsem myslel, že mě to přeci jen dostane, ale nakonec to odešlo a už se nevrátilo. CDS jsem začal používat preventivně. Od roku 2016 jsem to nepotřeboval, protože výrazně zlepšená imunita. A přestože nejsem zdravotník, s covid pacienty občas do styku přijdu. Takže je to moje profylaxe a ochrana. Každý ať si to přebere a zařídí se.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Hnidopich (neověřeno)

Trvalý odkaz

sdílím Vaši náklonnost k oxidu chloričitému, používám cca 5 let, nyní raději ve formě plynné k inhalacím, roztok zevně. Přístup je velmi opatrný, stejně jako ke kuch. soli (prý je tam taky nějaký ten chlór). Se savisty diskutovat má stejný smysl jako s plochozeměkoulisty či sisyfoidy.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)