Biochemie: Ivermektin

Krátký vakcinační úvodník: 

Všimli jste si, že očkování konečně předběhlo virus ve vytváření imunity? V posledních dnech stát zvládal zhruba třicet tisíc dávem denně. Koronavirus ovšem s významnými vedlejšími příznaky zvládne vytvořit imunitu pouze u patnácti tisíc lidí denně. Když si vezmu, že Fajzr vyžaduje dvě dávky, tak stát konečně o prsa vietnamské modelky předběhl virus. 

Krátkým výpočtem zjistíme, že rychlostí třicet tisíc dávek denně dokáže stát teď v březnu tak nějak vyočkovat to, co by teoreticky měl od Fajzru dostat. V dubnu má dostat dvakrát tolik dávek, takže aby to průběžně nějak vybavil, bude muset zrychlit na šedesát tisíc dávek denně. Považuju to za zvládnutelné. 

K tomu chci dopředu podotknout, že když nějaký investigativní novinářský génius zjistí, že někde leží ve skladě 50 tisíc dávek, tak mě to nechává chladným, protože jde o zásobu na jeden den. 

 

A teď už pan Ponkrác: 

1. Jaký lék na covid-19 je teď módní? Co mi bude sedět k mým kalhotům? Jaký lék se hodí k modré, co doporučujete ke kravatě, a podobné módní otázky...

Do záznamu pro televizi bych chtěl předem sdělit, že za tu kraťoučkou dobu, co jsme s koronavirem se už objevilo cca 20 zázračných všeléků na koronavirus. Momentálně je módní bamlanivimab a ivermektin. Předtím byl módní inoprinosin, předtím remdesivir, předtím favipavir, předtím (doplňte veledlouhý seznam). Alternativci dále dloubají, že by se měly používat megadávky vitamínu D a / nebo zároveň vitamínu C.

Pomíjím pokusy herců a komediantů jako třeba Duška, který slibuje zázračné vyléčení pomocí antabusu se zinkem, a podobné exotické projevy.

Netvrdím, že léky uvedené výše (tedy ty nekomediantské a neduškovské) jsou zcela neúčinné. Některé mají svůj omezený či dobrý účinek, jiné - jako třeba remdesivir nebo některé další se ukázaly jako totální propadák.

Nicméně v tomto textu se chci zabývat výhradně a jedině ivermektinem.

***

2. Ivermektin jako antiparazitikum

Ivermektin je lék proti parazitům, který speciálně zabíjí hlístice, hmyz a roztoče.

Mechanismus působení je jednoduchý: Bezobratlí živočichové mají ve svých svalech a nervech "glutamátem řízené chloridové kanálky". Ty řídí pohyb, příjem potravy i vnímání. Medicína a rovněž zemědělci mají k dispozici různé látky (antiparazitika, insekticidy) s velkými molekulami laktonové povahy, jako je ivermektin, které podrží tyto kanálky otevřené. Tím se zaplaví nervové buňky parazitů tokem chloridových aniontů, a nervová buňka je totálně v háji, protože se zruší elektrické potenciály membrán i naruší jiné rovnováhy. Ochromí to některé svaly parazita, takže parazit se nemůže hýbat, je paralyzován a mimo jiné umře hlady.

Pro zájemce je detailní popis "glutamátem řízených chloridových kanálků" zde (angličtina, vědecký text): (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3504739/)

Působení ivermektinu na "glutamátem řízené chloridové kanálky" detailněji zde (angličtina, vědecký text): (https://journals.plos.org/plospathogens/article?id=10.1371/journal.ppat.1006663)

***

3. Ivermektin jako ohrožení lidského centrálního nervového systému

Člověk má podobné kanálky v mozku a v páteři. Teoreticky by tedy ivermektin mohl zabít i člověka.

To, že ivermektin nezabíjí (obvykle) obratlovce je způsobeno dvěma faktory:

a) Mezi krví a mozkem je "hematoencefalická bariéra", která u obratlovců odděluje krevní oběh a mozek pro většinu látek. (https://cs.wikipedia.org/wiki/Hematoencefalick%C3%A1_bari%C3%A9ra)

b) P-glykoprotein, jehož popis nechávám být, abych text nezahlušil vedlejšími tématy. Přečtěte si ale poznámku na české wikipedii, kde dokonce zmínili nebezpečí podávání ivermektinu psům v případě mutace genu pro tento protein: (https://cs.wikipedia.org/wiki/MDR1)

Hlavní, co jsem chtěl sdělit je, že ivermektin je - chtě nechtě - potenciální nebezpečí pro centrální nervový systém člověka. To je Damoklův meč, který visí ve vzduchu. Mezi lékaři a vědci jsou zkrátka obavy, že se může dojít k útlumu nervové soustavy (= snížený tep. dech, ...) a k ataxii (= narušení mozečku a koordinace pohybů). Pokud není hemotoencefalická bariéra stoprocentní, tak můžete leccos schytat.

***

4. Ivermektin coby zámek buňky proti SARS-Cov-2

Alternativci a aktivisté žádají po lékařích, aby nakoupili a předepisovali ve velkém ivermektin. To si ale žádný lékař, který se nejmenuje Josef Mengele, nevezme na triko. Popíši proč tomu tak je.

Právě pro možnost narušení centrální nervové soustavy a mozku je určitá nejvyšší doporučená denní dávka. Ta je relativně malá: 200 μg (milióntin gramu!) ivermektinu na kilogram člověka. Dále se ivermektin nesmí podávat dětem vážícím do 15 kg. Nesmí se podávat těhotným ženám a dětem. A neměl by se dávat ani v případě nemocí jater a ledvin. Zdůrazňuji, že toto dávkování počítá s léčbou proti parazitům, která trvá od 5 do 7 dní.

Ivermektin také zabraňuje některým (pozitivním jednovláknovým RNA) virům proniknout do buněk, přesněji ztěžuje jim proniknout do buňky. Činí tak jiným mechanismem, a to působením na lidské transportní proteiny. Potřebná dávka pro tento efekt je ovšem mnohonásobně vyšší než je nejvyšší povolené dávkování ivermektinu.

Pokud dá lékař více ivermektinu než je maximální denní doporučená dávka, tak se ke slovu dostávají prokurátor, soudy a vězení. Nesmí to podle zákona udělat.

Při tak vysokých dávkách je daleko vyšší šance, že si odděláte centrální nervový systém. Nikdy nevíte, co máte za oslabení v těle, metabolismu, bariéře, nervovém systému. Cokoli se stane při použití tak vysokých dávek ivermektinu - je plně na triku toho, kdo to podává. A je to trestné. Pokud by navíc podávání ivermektinu mělo následky typu žvatlající invalida na vozíčku, tak má lékař o důchodové zabezpečení ve vězení jasně postaráno.

***

5. Výrobce ivermektinu podává prohlášení, že není určen pro léčení covid-19

Efekt ivermektinu je ovšem sporný. Ivermektin nepůsobí na virus, ale na lidské buňky. Jinak řečeno, virus to nezabíjí. Vědecká studia ukázala, zcela očekávatelně, že virová nálož člověka před a po braním ivermektinu se nezmenšila. Virus si jednoduše chvíli počká, až přestanete brát ivermektin v těch koňských dávkách vysoko nad rozumnými, a pak pokračuje v množení v lidském těle dále.

Jde to dokonce tak daleko, že sám výrobce vydává varování, že ivermektin není použitelný ani určen na léčení covid-19. Zde tedy odpadá standardní žvást alternativních zdrojů, který omílají jako kefemlejnek do zblbnutí, že "farmaceutické firmy chtějí na tom vydělat", protože výrobce si tak snižuje svým prohlášením své zisky.

***

6. Závěr - nezávěr po vzoru Boženy Němcové a Chytré horákyně

Nechci dávat žádný závěr.

Dal jsem dostatek faktů, viz výše, o ivermektinu. Nemám zájem o emoce a černobílé vidění, které mi už rok plní beznadějně mou e-mailovou schránku brakem a bulvárem ve smyslu davové psychózy. Nebudu se ho tedy dopouštět ani ve svém textu. Spoléhám na inteligenci čtenářů.

Nevím, jestli se ivermektin hodí k červené bundě nebo spíše modré. Ani zda módní firmy z Paříže s reklamou "Já za to stojím! Loreáááá Paríííí!" doporučují k ivermektinu červenou rtěnku, zatímco k favipaviru spíše fialovou. Protože se mi zdá, že takto to létá mezi lidmi. Všechno je všelék.

---

Vždy mě zajímalo u všech příběhů v médiích, jak to dopadne poté, co kameraman složí kameru a natáčecí vůz odjede. Mnohé pozitivní příběhy se stanou tragédií, a mnohé negativní příběhy štěstím.

Podle výše uvedených faktů se zdá, že v krajním případě se dá ivermektinem získat pár dní navíc. Když si pustím představivost hodně na špacír, tak nemocnice či lékař "vyléčí" covid-19, a po propuštění z nemocnice si čekající virus (viz kapitola 5) počká, a udeří o týden dva později. To je ovšem už mimo reflektory médií, a vyléčený pacient opět umírá na covid-19. Zázračný efekt ivermektinu je zde, pacient nám umřel o 2-3 týdny později, a to už reklektory médií nevidí.

Ale možná někomu odklad o pár dní pomůže, a jeho tělo to zvládne. Buďme přející.

A možná někdo skončí s tím narušeným centrálním nervovým systémem - protože kdoví v jakém stavu tělo je poté, co ho SARS-Cov-2 srazil na kolena.

Nic není černobílé. Někdo má v ruce esa, jiný sedmičky.

Závěr - nezávěr. Božena Němcová a Chytrá horákyně se s vámi loučí.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (82 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Není (nutně) pravda, že očkování předběhlo virus. Zatímco údaje o očkování máme přesné, údaje o počtu nakažených máme jen neúplné - a ve skutečnosti je nakažených nebo lidí s protilátkami mnohem více než je ve statistikách.

To je to, o co jsem se hádal už mnohokrát: Data a statistiky nejsou (nutně) realita. Je třeba se ptát, zda jsou data ve statistice úplná. Je třeba se ptát, jakou metodikou byla data získána.

Je třeba si dát pozor a neustále sledovat, zda statistika a realita jsou v souladu. Nebo dojdete k závěrům, že očkování předstihlo virus. Nebo z jiné oficiální statistiky zjistíte, že 99,9 % Čechů nadšeně a plně podporuje přijetí miliónů muslimů a imigrantů do České republiky - podpořeno výzkumem a dotazníkem Člověka v tísni či Amnesty international. A k jiným nesmyslům.

Průměrný počet slepic: 4.5 (47 hlasů)

už jste slyšel o typu hry zvané betl?
To se hraje tak, že se hra překlopí do opačné polohy a soudruzi protihráči se snaží přinutit hláškujícího hráče vyhrát alespoň jeden štych. Mají na to deset pokusů. Když hláškář desetkrát prohraje, vyhrává...
To mne jen tak napadlo...

Průměrný počet slepic: 3 (13 hlasů)

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

v té jedné důležité hře opravdu deset

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

mariášek.
32 karet
3 hráči po 10 kartách
2 karty v talónu.

Mimochodem - pokud nemícháte balík, jen jednou jej přeložíte a pak znova rozdáváte k další hře, je to naprosto skvělé cvičení na tzv. rychlou paměť. Pokud těch 32 obrázků zvládáte, s "normálními" hráči prakticky nemůžete prohrát.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

pokud dostane špatné karty, tak i hráč s geniální paměti jako je Targus nebo Zeman prohrát může.

Průměrný počet slepic: 1.3 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

problém je ve znalosti barvy a hodnoty karet, které obdržel protihráč.
Ale chápu, že nechápete. Právě o takovém nechápání je mariáš.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

můžete dostat třeba 2 trumfy, ostatní spodky, devítky a osmičky, na betla to není, netrhate žádnou hlášku a v tom případě je vám znalost barvy a hodnoty karet která má protihráč úplně na hovno a můžete to rovnou zahodit. Takže prohrát může i tak dobrý hráč jako jste jistě Vy.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Je třeba si dát pozor a neustále sledovat, zda statistika a realita jsou v souladu...

Když mám nepřítele před hradbami, potřebuju vědět, kolik jich je, abych si připravil potřebný počet kotlů s vařící smůlou a další pohoštění. Můžu spočítat jejich údy a vydělit čtyřma (jestli narukovali i amputáti, seknu se), spočítat hlavy (i tak musím být střízlivý) a pak jim pro srovnání s realitou nechat vyplnit prezenční listinu (určitě ji zfalšují). Nezbyde mi proto než je nechat nastoupit v přehledné útvary a vyslat k nim sčítací komisaře.
No a teď babo raď, jestli bude ráno modřejší večera (prosím neupozorňovat na chybějící "u").

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

Metody ničení nepřítele se znají. V první řadě omezení sociálních kontaktů, hygiena. Ve druhé řadě domácnosti, které mají infekci mají zůstat doma.

Můžu si dělat čárky, kolikrát mě někdo známý - kde jim v rodině zuří covid-19, a často jim ještě nějaký člen bojuje o život na plicním ventilátoru - pozvali na kávu, protože se nudí.

Můžu si dělat čárky, kolikrát mě chtěli navštívit známí, kteří mají dřepět v karanténě.

Týdně několik - a pokaždé z jiné strany.

Nezlobte se, ale lidi mi přijdou občas jako <autocenzura>. Já se Čechů začínám bát, protože jsou doslova nesvéprávní.

Dokáži pochopit, že někdo na opatření kašle, i když s tím nesouhlasím. Že si z toho dělá anarchii. Ale nedokáži pochopit, že mnoho lidí, kteří o sobě ví, že jsou nakažení - to chodí VĚDOMĚ roznášet.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

Je to jak kdyby si tím, že nakazí ostatní dokazovali, že o nic nejde.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

Nemůžu zevšeobecňovat, ale ve svém okolí neznám nikoho, kdo by měl kovida a jeho domácnost to vesele roznášela dál. Cesty kovidu jsou ale nevyzpytatelné, nedávno kolega s rodinou (malá rodinná firma) byli na testu na vytvořené protilátky ( nebo tak nějak, nevím jak se to jmenuje správně vědecky) a podle hodnoty vyšlo, že on kovida už měl, nikdo další z rodiny ale ne. Ale vůbec nemocný nebyl. Bylo by zajímavé vědět, jestli jsme to měli i ve firmě, ale testy jsou placené ( a já to ze svého platit nebudu, k ničemu by mě to stejně nebylo, kromě ukojené zvědavosti) a stejně bych řekl, že se bude jednat o odolnost na základní kovidovou verzi, ne na nové vylepšené modely.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Já už to zažil tolikrát, že to až hezké není.

Testy na protilátky jsou určené pro testy lidí s příznaky. Nedokáží odhalit kdo měl / má virus. Nedávno proběhl test v jedné nemocnici na 30 nakažených pacientech - antigenní testy ukázaly, že 7 má koronaviru a zbylých 23 je bez něho. Všichni byli hospitalizovaní kvůli covidu-19, někteří dokonce na ventilátorech.

Jinak řečeno - testy na protilátky = nic nevíte. Nedokáží odhalit nic.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Aby nedošlo k mýlce - nejsem lékařsky a kovidově vzdělán - bavíme se oba o testech, které určí hladinu protilátek (nebo co to v tom těle detekují...) a podle toho se usuzuje, zda si někdo kovidem už prošel?

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Ponkrác, ale chorch určitě podle textunemluvil o antigenních testech...

Já ač laik nelékař bych podle jeho popisu hádal, že myslí ten test co stojí 500kč, a určitě nemluví o antigenníchg testech jejichhž cena je 0kč a palatí je pojišťovna.

Jinak řečeno, chce to číst co je napsáno v celém textu, ne pouze jenom něco ;)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Trocha "hlavologie" :o)

"Jak to můžu roznášet, když ta brebera je VEVNITŘ, já mám náhubek, jsem oblečenej a na nikoho jsem neprsk'?"
Takhle totiž uvažují i jinak inteligentní, ba dokonce i docela odborně vzdělaní lidé. Oni to nedělají ve zlém úmyslu - nemají příznaky, cítí se dobře a mají potřebu se družit.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

O bacilech jsme se učili snad už v mateřský.

Pojem bacilonosič taky není nijak komplikovaný.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

Myslíte, že je velký rozdíl v počtu ničemů z celku, kteří Vás nakaženi zvou na kafe a zde diskutujících s IQ tykve?
Dlouhodobě píšu, že takových je 40% v populaci.

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

Laco, připadá mi , že lidstvu lichotíš, já to procento debilů vidím na 60. Kéééž bych se mýlil !

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Sory jako, já psal o statistice, ke způsobům boje jsem se vůbec nedostal. Ty ostatně sdílím velmi důsledně.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Aborex (neověřeno)

Trvalý odkaz

takze studia sem studia tam, ja vidim ze to funguje

Zatím bez slepic

viagra caanda <a href=" https://viagracnd.online# ">what is the ingredients in viagra kfsityk</a> - viagra online\\
https://viagracnd.com/# rxcandaviagra
where to buy viagra in philippines drug store <a href=https://viagracnd.online#>generic viagra forum CialisCND20Mg</a> viagra/cialis

Zatím bez slepic

ivermectin 1mg <a href=" http://stromectolgnr.com/# ">buy ivermectin canada</a> - ivermectin lotion price

Zatím bez slepic

generic viagra walmart <a href=" https://viagragtr.com/# ">viagra pills</a> - viagra from india

Zatím bez slepic

cause of ed <a href=" http://pillgtr.com/# ">ed medication online</a> - canadian online pharmacy

Zatím bez slepic

buy stromectol pills <a href=" https://ivermectinizi.com/# ">ivermectin for humans</a> - stromectol tab price

Zatím bez slepic

erectile dysfunction medicines <a href=" http://canadarxmgz.online# ">blue pill from canada</a> - buy prescription drugs without doctor

Zatím bez slepic

cialis samples online <a href=" http://cialismgz.com/# ">best online to buy cialis</a> - how can i get cialis in australia

Zatím bez slepic