Ani jeho loutkovodiči tomu nevěří

Autor
Štítky

Sotva se Joe Zombiden ujal svého úřadu, jeden z jeho prvních kroků byl vymezit se vůči jeho předchůdci. Zrušil trumpovy protimigrační dekrety, protože bránit migraci je autoritářské, nedemokratické, jsou to chudinky lidi z utlačovaných zemí a pro civilizovaného američana je povinností se o ně postarat. 

Všimněte si, že všichni ti líbodémo vítači zastávají v zásadě krásné zásady. Pomáhat lidem. Bránit chudáky před brutálními režimy. Nastolit v celém světě svobodu a demokracii. Lidská práva, sociální práva, menšinová práva... každý má právo na všechno, nikdo nemá žádné povinnosti, budoucnost je rozmanitá, sluníčková, krásná. Všichni mají všechno. 

V praxi už to samozřejmě tak pěkně nefunguje. Jednoduše proto, že průměrný sluníčkář neumí přemýšlet dva tahy dopředu. Stejně jako ten Biden. Když sakra zruší všechna ta migrační omezení, tak prostě k hranici přijdou mraky lidí a přejdou. Proč by také nešli že? Ve svých zemích nemají žádnou perspektivu, žít v drogovém Mexiku musí být fakt super, velký bílý otec ve Washingtonu řekl, že američané mají povinnost se postarat, tož jdou. 

A najednou Biden vydává prohlášení, ať jsou ti migranti tak hodní a nechodí. Nebo ať jich nechodí tolik. Ať žádají o azyl na veslvyslanectvích v jejich domovských zemích.  

Když jsem se na to teď díval, hned mě napadlo, že vlastně ani Biden ani jeho poradci a loutkovodiči ve skutečnosti v žádná migrační pozitiva nevěří. Jen to musejí říkat, protože je to v jejich kruzích módně povinné. Musejí mluvit o všech těch lidských právech, ale ve skutečnosti se ani na vteřinu nepokusili je naplnit. 

Když komunisté přišli k moci, hned začali pracovat na výchově nového komunistického člověka. Jedna z prvních věcí co udělali, že sebrali bohatým jejich velké vily a luxusní bydlení a rozparcelovali to mezi chudinu. V secesních domech tak vznikly příčky v příjímací hale a z bydlení pro pana továrníka najednou byly čtyři byty.... pro olažské romy ze Slovenska. 

Stejně tak se hned začalo s tou správnou výukou, jak je komunismus ze všeho nejlepší. Udělaly se mládežnické organizace, prostě začalo se okamžitě pracovat na komunistické budoucnosti. Oni věřili tomu, co hlásali, byli ochotní kvůli tomu i vraždit a byli ochotní změnit zaběhaná pravidla. 

Co dělají dnešní noví komsomolci? Nic. Umějí tak maximálně otevřít hranice. 

Kdyby Biden opravdu věřil v přinosy migrace, mohl bez problémů zmobilizovat tu obrovskou americkou armádu. Mohl postavit stanová městečka kde by migranti dostali najíst, kde by měli střechu nad hlavou, kde by se okamžitě začali učit anglicky. Mohl podnítit bytovou výstavbu, snažit se o tvorbu pracovních míst pro tyto chudáky, mohl vyhlásit nový americký úděl s tím, že za dvacet let budou USA tak daleko vpředu, že nikdo už nebude o migračních přínosech pochybovat. 

Přesně tohle jsem psal v roce 2015 při migrační vlně do Německa. Že v tom všem vítání postrádám stavbu bytů pro milion lidí, stavbu škol pro milion lidí, tvorbu pracovních míst pro milion lidí , že vidím jen postel v tělocvičně a sociální dávky. 

Ani ti Piráti u nás nevěří tomu co hlásají. Jen to musejí dělat. Ve skutečnosti jen dělají gesta. Gesta milosrdenství otevíráním hranic, gesta odvahy křikem proti Rusku a Číně, ale ve skutečnosti nedělají ani nejmenší kroky k tomu, aby se něco změnilo. Aby skutečně vznikl nový člověk podle vzoru, který hlásají. 

Jestliže jsou Rusko a Čína špatní, tak nevidím žádnou snahu se zbavit závislosti na ruské ropě, ruském plynu a čínských výrobcích. Nevidím žádnou snahu se postavit na vlastní nohy a začít vyrábět levněji, rychleji, racionálněji a nechat ty autoritáře daleko za sebou. Nevidím žádnou snahu o budování státu pro čtyřicet milionů lidí, kteří budou tím přínosem, protože jaderní fyzici ze Sýrie by se nám hodili a hodily by se nám i lopaty, co by makaly na stavbě a bydlely v malém bytečku na periferii. 

Ve skutečnosti se o nic podobného nikdo ani nepokouší. Ani ten Biden a jeho melody boys. I když mají k dispozici obrovské zdroje obrovské armády. Umějí jen udělat hezké gesto, které nic nestojí. Otevřít hranice. A pokud v celém tom mumraji vzniká něco pozitivního, tak to dělají obyčejní lidi o kterých nikdy nebude jediná reportáž. Protože na ně se přehodila ta skutečná práce. 

Nejlepší stát světa s nejlepšími lidmi světa, s nejlepší demokracií světa, s nejsilnější armádou světa, s nejlepším kosmickým výzkumem světa, s největšími firmami světa, prostě stát se všemi nej, je schopen jen gesta. Je schopen otevřít hranice a pak ústy svého šéfa blekotat, že takhle to nemělo vypadat. Že to přece mělo být sluníčkové a krásné a místo toho je to horor.  

Inu je to jednoduché - oni tomu ve skutečnosti nevěří. Oni to musejí povinně hlásat, ale nikdy to nepřijali za své. Přijetí migrantů ve skutečnosti nebyla jejich touha a nikdy nepřemýšleli o tom, jak nějakých přínosů migrace doopravdy dosáhnout.  Je to jen móda. A až se móda změní, budou hlásat zase  jiné pakárny.

Porovnejte to třeba s tou Čínou. Během posledních deseti let přemístila 300 milionů lidí a většina si polepšila. Když před pár lety zjistili, že jsou závislí na západní poptávce, přijali na to příslušný program a rok od roku pracují na tom, aby se závislosti na nás zbavili. Dělají to metodicky, jejich plány obashují alternativy, přizpůsobují se realitě a za pár let toho dosáhnou.

Ve stejnou dobu my závislost na čínském zboží prohlubujeme.  Je úplně jedno, co kecají všichni ti rusobijci a čínofobové. Zboží chodí od nich sem a ne naopak. A ani u nás všichni tihle borci neumějí nic jiného než kecat. O zlém Sitting Pingovi jsem slyšel už hodně, ale nikdo k tomu nedodal i zcela zřejmý fakt - že ty továrny musejí stát u nás. Pak budeme mít klacek i na Velkého Číňana. 

Sledujeme v přímém přenosu, jak se o něco pokoušejí lidé, kteří sami nevěří tomu, co hlásají. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (135 hlasů)

Komentáře

jako v kriketu . A kriket je hra ...

Zatím bez slepic

Myslim, ze k udajum o IP adresach ma pristup Master, ne? Nebo jen Vy? Prosim kazdopadne kazdeho s pristup o IP adresach, aby si udaje overil.

Pan vidlak naproste vedome lže.

Průměrný počet slepic: 1.2 (15 hlasů)

Scallop má naprostou pravdu. Známá známé zná hromadu čerstvých migrantů co měli v Německu práci hned od začátku. A to dokonce nemanuální, ale odbornou. Pomáhají jiným migrantům, dělají překladatele migrantům, asistenty migrantů, pomáhají v migračních zařízeních, školí migranty, ...
Tam je teď nových míst.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Eta.
Vidlák má naprostou pravdu.
Poč si máme zaneřádit území migranti.
Pak jistě,tito migranti potřebují všechny potřebné služby,ale napište,dělají to zadarmo?nebo je platí jejich domovský stát.
Najednou tady máme Piráta

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já teda vnímal příspěvek pod nickem Eta jako ironii, na níž vtipně ukazuje realitu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

znama zname zname ... vzdyt Vas tvrda a overitelna data nezajimaji, fakta jsou vidlakum odporna

Průměrný počet slepic: 1.2 (10 hlasů)

To byla moje známá a její známá. Nebo Vy ji znáte taky? Tak potom i já, i Vy jsme všichni známí. Nebo gogo.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Scallop má pravdu, máme pomoci Řecku a Itálii. Vždyť máme transportní letadla Cassa. A po koních Převalských, by mohli převážet migranty. Ať si Řecko a Itálie řeknou koho a kam mají přesunout.

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)

Ty koně šli myslím do Mongolska; že by měli zájem i o ty migranty ?! Nebo že by měli nějaké "skryté výhodné vlastnosti" ?!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A hele - zdejší hloupej troll (spíš by se ovšem hodilo to první písmeno "l" zaměnit za "t") má noční šichtu...
Táhni chrápat, tvůj šéfik Kartouz bude zítra možná od tebe potřebovat podržet! :-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Tož komouši ale přijali mnoho řeckých dětí, mám mezi nimi pár známych (majitele Kofoly ale osobně neznám, však ona už je také tato firma veřejně obchodovatelnou společností, tedy má více majitelů ). To byla lidsky i jinak docela zdařilá akce, kupodivu pod vedením gottwaldovským.
Když tady onehdá začly z tkzv. západu proudit různé výzvy , ba snad i příkazy, že máme také přijímat (v podstatě bychom ale v tomto případě fungovali jen jako nějaký sběrný přestupní tábor, vůle většiny potenciálních příchozích byla napřena směrem k Německu, coby konečné stanici) uprchlíky novodobé , nejlépe podle kvot, radil jsem zkopírovat gottwaldovskou humanitární akci - tedy přijmout nějaký počet dětí (mezi náck...eh, mezi skutečně moc dobrými praktikujícími křesťany a veskrze hodnými praktikujícími křesťankami se samozřejmě objevily hlasy, že za těmi dětmi uprchlíků přijdou tátové a mámy a ségry a neteře a bůhvíkdo ještě až do osmého kolena...což pravda by problém mohl být, nějaká omezení by zde musela být, včetně časových).
Neprovedlo se nic takového...až daleko později se tady objevila nějaká iniciativa Šojdrové, ovšem to už bylo jasné, že jsme to prokaučovali - respektive ti a ty z nás, kteří o sobě někdy i veřejně tvrdí, že jsou křesťany (křesťankami) - ovšem nejraději by třeba i na Velký pátek potápěli čluny s nepatrnými na cestách (o dva dny později by si to Nejvyšším vyříkali u ušní zpovědi, evangelíci sami se sebou, ti to mají horší, asi je mezi nimi více neuroz ) , čímž samozřejmě riskovali by, že místo spásy naděli jim Pán náš Ježíš Kristus věčná muka (tedy něco daleko horšího než byly výslechy u inkvizice či likvidace v táborech v okupovaném Polsku a jinde - tato utrpení vždy nakonec skončila, netrvala VĚČNĚ....věčně trpět, to je něco tak strašného, že toto bych nepřál snad ani těm největším hrdlořezům !!! ).

Tož nejenom že jsme si nechali rozkrást či vyprodat výrobní a exportní podniky (jeden velevýznamný je nyní hlavně v rukou potomstva Oberführera SS, tento má u nás dokonce muzeum !!!) - a hlavně nechali obsadit TRHY , chystá se i útok na dovozní portfolia , kdy vůbec nejde jen o dodávky jaderných technologií, chystá se energetická závislost takového kalibru, že pak s klidným svědomím bude možno stát zrušit - a požádat o zřízení župy (Gau).
No ale zase můžeme si svobodně zvát davájlámu a nechat se jím školit z fotografování nebo z toho jak správně poslouchat rozhlas. To není malá věc !!! Tibet je vlastně prameništěm Evropy, třeba jednou budeme mít vliv na celoasisjké vodní hospodářství, prostřednictvím nabuze...eh, probuzeného ! To nemusí být špatná investice, todlencto !! Představte si, Bartoš s Bartůškem a Bartošíkem brnknou do Tibetu ...a rázem je Peking bez vody!!! Kam by se pak hrabal Wall Street, se všemi svými saudy a podobnou pakáží !! Nic, naprosté nuly, bezmocná chátra !!!

No a do Číny stejně i tak budeme vozit, přes Berlín. Ten to orazítkuje, vybaví nálepkou Made in Germany...a je to.
Furt lepčí než vozit sem plyn přes Aljašku s razítkem z Kajmanských ostrovů.
:-D))))

Průměrný počet slepic: 3.7 (16 hlasů)

byly i Martha a Tena Elefteriadu. Vyšla jim vzpomínková knížka Martha a Tena dvojhlasně.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Anebo "komunista" - zámecký pán. Už je také tam, kam musí nakonec každý každá.
Skorem " co Řek, to muzikant". :-D)

Pojem " komunista" (ale i " komunismus" ) neměl by však být zaměňován s pouhým členstvím v nějaké straně, ale to samozřejmě i pojem " demokrat" nebo " křesťan". Na ja, politická korektnost však byla tak hypertrofována, že je posléze ostouzena a zesměšňována, však proti modě žádný dišputát nic nesvede, moda císařovnou projevu.
------------------------------------------------------------------------------
V letáku " Mírová výzva k dvanácti článkům švábských sedláků " obrací se Luther ("....veleučený arciuličník, který si v tomto zbloudilém světě vyšmajchloval své teplé místečko...")nejprve k vrchnosti :
"....Ve věci světské vlády sice nesvedete než dříti a šacovati a nádheře a pýše své sloužiti, takže prostý chudý člověk nikterak to nemůže déle snášeti. ....Musíte se změniti a státi se poslušnými slova Božího. Neučiníte-li to na přívětivý a dobrotivý způsob, musíte to učiniti na násilný a zkázonosný způsob. Nebudou-li to sedláci, kteří to udělají , budou to jiní. Bůh chce , abyste zbiti byli, a musí vás zbít....".
Následně se obrací k sedlákům :
"...Pravíte : Vrchnost zlá jest a nesnesitelná. Nechtějí nám ponechat evangelium. Utiskují nás tuze tvrdě.....hubí nás na těle i na duchu. Jáť však odpovídám : Aťsi je vrchnost zlá a nespravedlivá, jenže to neomlouvá nikoho, kdo se srocuje a bouří. Neboť nikoli každý je oprávněn trestat zlo, nýbrž pouze světská vrchnost, která třímá meč.....Vrchnost páchá bezpráví , toť pravda, bere-li vám evangelium a stěžuje-li vám život, odnímajíc vám časný statek vezdejší. Ale vy pácháte daleko větší bezpráví. Berete vrchnosti moc a právo. A toť všechno, co má. Neboť co jí zbylo, když pozbyla moci ?...poddáni buďte pánům netoliko dobrým a mírným, ale i zlým. Budete-li tak činiti, dobře bude..."

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Celý život pracoval ve Válcovnách plechů jeho sestra byla v Polsku, kde dělala střední školu chemickou. Bratranec v Polsku byl zubař. Další bratranec pracoval pro Metrostav.
A další a další. Žádný nedělal nějakého asistenta a když už pomáhali tak bez nějakých odměn.
Tož tak.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Proč ne. Sirotky, které nemají žádné příbuzné, do dvou let věku.

U nás zaopatřit jako nalezence. Dát jméno, určit datum narození, vydat rodný list z rodištěm v ČR a dát k adopci.

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

Takže do dobrých českých rodin, tam nadělat z nich dobré Čechy a ještě lepší Češky.
Und das ist alles.

Ešče jak zjistit že skutečně nemají žádné příbuzné.
Helvajz by asi věděl. Ten toho o " skutečných uprchlících " ví strašně moc !! S pomocí nově zřízeného úřadu by věděl dozajista za pár roků ještě daleko více.

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

tak co ?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Milé Trolidlo,
když mi Trolidlo nabízí nově zřízený úřad, který jak předpokládám bych vedl, mám dotaz:
V jaké funkci Trolidlo sedí, jestli má vůbec pravomoc nějaký úřad mi nabízet.
Pokud bych takový úřad skutečně vedl, slibuji, že bych domělé problémy s uprchlíky vyřešil ke spokojenosti lidu, který bych zastupoval.
Nyní očekávám nabídku, od kdy mohu do úřadu nastoupit, jaké bych měl pravomoci a další podrobnosti.

Jako malou představu jak bych úřad vedl uvádím následující:
Jak zjistit, že dvouletí sirotci nikoho nemají?
Nechal bych zjistit, zda po nich nebylo vyhlášeno mezinárodní pátrání, tedy zda nebyli uneseni.
Pokud ne, rozeslal bych jejich popis, včetně fota a otisků prstů přes Interpol a snažil se zjistit zda je někde nepostrádají.
Pokud by se o ně nikdo do 3 měsíců nepřihlásil, šli by k adopci do rodin. (rodina= otec a matka)
Doklady by dostaly takové, aby zpětně nešlo dohledat, že se jednalo o imigranta. (chránil bych je tak před traumatem, že mají ... původ)
Pokud by se třeba za několik let ukázalo, že sirotci mají rodinu, sdělil bych údajné rodině, že o ,,jejich" dítě je dobře postaráno,
že mohou být šťastni, že je vychováváno v rámci Evropských hodnot, tedy v křesťansko - židovské tradici.
Pokud by se údajní příbuzní nacházeli v České Republice, nechal bych je zavřít za opuštění dítěte, zanedbání jeho výchovy atd.
Po propuštění z vězení bych je vyhostil.

Na závěr ještě zdarma dobrou radu pro Trolidlo:
vybrat si jméno Lidický Exulant a kousek pod to napsat Und das ist alles, to by si zasloužilo trest za historický revizionismus a za popírání holokaustu.
Jděte se sám udat.
Jestli to nevíte, tak Němci Lidice vypálili, muže nad 15 let bez soudu na místě postříleli a ženy a děti museli ,,emigrovat" do vyhlazovacích táborů.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

Kolik lidických dětí se vrátilo? Minimum!!! Většina byla udušená výfukovými plyny.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

proč vznikla fotovoltaika a elektromobilita, kterou zde jako technický pokrok obhajuji.
Fotovoltaika vznikla pouze kvůli ropné krizi v sedmdesátých letech.
Jako náhrada arabské ropy energií ze slunce , kterého má každý stát dost svého.
Elektromobilita vznikla pak z tlaku obyvatel velkoměst v USA a Číně na vzduch který by se mohl dýchat.
To jsou objektivní fakta která vyvolala tuto reakci, kterou už umíme vědecky a technicky řešit.
V elektromobilitě i fotovoltaice jsou USA i Čína zajedno. Jen Rusko to moc nezajímá protože má svě ropy dost a velkoměsta jen dvě.
Ale to jen na okraj dnešního Vidlákova pojednání,
už Vás netoužím přesvědčovat, nemá to význam.
Jen chci ukázat že není potřeba konspirace ani loutkovodičů, některé věci zkrátka nastanou díky možnostem technického pokroku a "tlaku událostí" a ten ideologický nátěr k nim je až druhotný.

Průměrný počet slepic: 2.6 (36 hlasů)

Přiznám se, že moc nechápu, proč mě v této věci oslovujete.

Fotovoltanika je skvělej nápad a určitě je v ní budoucnost. Vlastně mám teorii, že až ji někdo vyřeší tak, aby byla vážně smysluplná, bude to terč číslo jedna (hlavně těch zemí ze zálivu, nebude-li dotyčný pracovat pro zemi ze Zálivu).

Ale parní stroj se také neprosadil nařízením církevního kolokvia či dohodou pomazaných hlav za uvalení daně na sprostý lid. A benzíňák/nafťák jej také nevytlačil v důsledku státních dotací, protože pomáhá řešit problém s koňským trusem v přeplněném městě. Sláva vzducholodí také pohasla s plameny Hindenburgu... aby se po letech, s novými technologiemi, opět nepřihlásily o slovo.

Já jsem vlastně ochoten i určité pobídky solární technologii, aby se vyplatilo ji řešit, akceptovat. Ale to, co zažíváme my, je jenom penězovod, kd se jedna banda snaží jen krásnými a vzletnými slovy přesměrovat tok peněz do vlastní kapsy na úkor bandy druhé. A u těch, kteří nejsou dost cyničtí, se děsím možná ještě víc, protože tam zjevně převládá ideologie nad racionalitou.

A vidíte, právě jsem ten spojující článek řetězu našel. To jsou ti lidé, kteří věří, že když se vydá dost přísné ekologické nařízení, skloní se před nimi samotná Fyzika...

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

ale je tu jedna věc, kterou nevidíte/nechcete vidět (nehodící se škrtněte) a proto argumentujete jako naivní mičurinec/padouch Lysenko (nehodící se škrtněte).
---
Píšete:
"To jsou objektivní fakta která vyvolala tuto reakci, kterou už umíme vědecky a technicky řešit." To skutečně umíme, ale ZATÍM to neumíme dostatečně levně a šetrně k přírodě. ZATÍM jsme na tom, pokud jde o vývoj, podobně, jako Faraday (myslím, že to byl on), který vědecky a technicky uměl vyrobit elektrický proud tím, že rozhoupal vodič v magnetickém poli. V té chvíli ovšem byl od univerzálního využití, jaké známe dnes, na míle daleko.

Ve věci fotovoltaiky je třeba další výzkum, minimálně směrem k účinnosti a trvanlivosti FV panelů. Zatím je tak nízká, že si FV panel na sebe nevydělá a ekologická zátěž, vzniklá jeho výrobou a likvidací, je větší než přínos.
Ve věci elektromobility je třeba další výzkum, minimálně směrem k větší energetické hustotě a bezpečnosti (což jde proti sobě!!!) baterií.

Dokud toto nebude vyřešeno, FV a EM jsou ZATÍM pěkné, ale drahé hračky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (29 hlasů)

V devadesátkách se takové hračce říkalo tunel. Hráli si s tím v každé bance.

Další velké tunely jsou třeba úsporné žárovky, televize 16:9, freony, grepfruitová dieta, nějakej sračka systém na výrobu fotek, který si fotolaboratoře draho koupili a za pár let mohli vyhazovat, skutečnej tunel po La Manche, co se nikdy nezaplatil atd.

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)

Jinak - samozřejmě že záleží na definici pojmu "Velkoměsto", ale... Víte, že nad milion má Rusklo měst dvanáct a Perm s Krasnojarskem jen těsně pod? Já že USA jich má devět a San José těsně pod. Nad čtyři mega má Rusko města dvě a USA jen .jedno..

(Jasně, chápu, ať jsem fér, když rozsekáme příslušné metropolitní oblasti třeba LA či NY na více měst, zákonitě dostanu města menší.)

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

Předběhl jste mě o, koukám, 7 minut. Zatím, co jsem to psal.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

je město nad 100 tis. obyvatel, town pod 100 tis. To je v anglosaském světě hranice mezi velkoměstem a městem.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Napsal jste:
"Elektromobilita vznikla pak z tlaku obyvatel velkoměst v USA a Číně na vzduch který by se mohl dýchat."
Elektromobilita ve velkých městech? Jsem všemi deseti pro.
Vynucená elektromobilita na Šumavském podlesí? Tu si račte vetknout za klobouk.

P.S.:
Je to už skoro čtvrt století, co jsem byl na jazykovém kurzu v kanadském Torontu. Bylo nás pět. Ali byl z Istanbulu, Gabi z Mexico City, Satomi z Tokia a Hien ze Saigonu. Jednou jsme měli konverzační lekci na téma "Jsem (nebo nejsem) zvyklý žít ve velkém městě".
Musel jsem konstatovat, že nejsem zvyklý žít ve velkém městě, protože v ČR žádné velké město nemáme.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

je zbytečná. A za velkoměsto považuji cca 10 milionů obyvatel a více. Praha je maloměsto, narodil jsem se zde a vím to.

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

Myslím, že v podobných městech je otázka mobility výrazně komplexnější (minimálně i ve směru individuální vs hromadná). Nakonec, byl by asi zajímavý ukazatel "odbaveného člověka/jízdu" v Praze a v LA ve smyslu elektřina vs. benzín. Protože, bychom v tom jásání nad elektroauty neměli zapomínat na metro a tramvaje (a kde jsou i trolejbusy). To metro a tramvane (trolejbusy) mi ve světle dnešního poznání přijdou pro město stále smysluplnější, než dvě elektroauta do každé rodiny...

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

Má řeč.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Brtník z brlohu (neověřeno)

Trvalý odkaz

má elmobil smysl při jízdě z Modřan do Troje

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Fotovoltaika vznikla pouze kvůli ropné krizi v sedmdesátých letech.
---

Fotovoltaika přeci byla napřed používaná používaná jako zdroj energie na satelitech, protože tam na ceně nezáleželo a vyplatilo se to vždy. Pak se používaly malinkatý články pro kalkulačky a digitálky.

Něco víc nemělo při tý ceně a účinnosti smysl.

Elektromobily začaly ještě dříve než automobily se spalovacím motorem. Jen měly všechny nevýhody, co dnes, takže je laciný benzínový automobily vyřadily.

Izraelci přeci měli nějakej projek elektroaut v první dekádě tohohle století a zkrachovalo to i přes obrovský sumy, co do toho nalili a strategický zájem.

Co se od tý doby vyřešilo za problém, že to má teď být lepší?

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

cena klesla cca tisíckrát, za růstu účinnosti.
O masovém nasazení rozhodne nakonec cena výrobku.
Proto automobil prosadil Henri Ford, proto byl Baťa úspěšný s botami, ...
Proto fotovoltaiku prosadili Číňané, okolo roku 2008 začala skutečně masová výroba fotovoltaických panelů
která cenu snižuje podle ekonomických pravidel hromadné výroby. To samé platilo pro počítače v devadesátých letech.....

Průměrný počet slepic: 2.4 (13 hlasů)

Co by Číňani nevyráběli předražené neekonomické panely, když za to dostanou přepálenou cenu, na kterou jim přidají západní státy z daní.

Až náš stát bude dotovat hodinky s vodotryskem, tak budou vyrábět hodinky s vodotryskem, výroba hodinek s vodotryskem poroste a Čína na tom vydělá a my zchudneme. Jenže hodinky s vodotryskem budou dál předražená, neekonomická zbytečnost, placená z ukradených prachů.

Počítače v devadesátých letech nebyly dotované vůbec, jejich cena klesla kvůli výrobě převedené do Asie, Evropa a USA kvůli tomu zchudly, protože dělníci a technici tu ty prachy nevydělali a vydělali je technici a dělníci a podnikatelé v Číně, proto se v Číně stavá a investuje tak obrovským tempem. Proto je v USA ekonomický úpadek a proto byl zvolen Trump, aby s tím něco dělal.

Jo a ještě o nějaký procento zbohatli naši/žápadní investoři a dovozci, trošku ztučněla jejich konta v daňových rájích, a koupili si jedenáctou jachtu na Bahamách, pátej soukromej tryskáč a mladší, dražší prostitutku u místního Epsteina.

Podle těhle pravidel se tady dopracujeme na životní náklady negramotného dítka v indickém sweatshopu pracujícího ručně, v sedě, na kusu špinavého hadru, protože je pořád lacinější, než západní pracovník na moderních strojích.

Prostě je to tunel a nic jiného.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Cituji : "...Fotovoltaika vznikla pouze kvůli ropné krizi v sedmdesátých letech. Jako náhrada arabské ropy energií ze slunce , kterého má každý stát dost svého..."

Nepřesné, zavádějící.
Krom toho, že ropná krize měla samozřejmě různé konsekvence, tak jednou důležitou z nich bylo naopak následné upevnění svazků se Saudy. Kterým však již dále nebylo nabízeno zlato a kanony, ale možnost investic , jak do západních aktiv fyzických, tak i odvozených. Plus kanony. Takovouto metodou měl pak být zkrocen i Irák , nyní Irán, a další ropné země.
Takže výsledkem byla a je vyšší možnost kontroly ropného trhu, ze strany Západu, respektive těch, kteří na tomto trhu operují coby market makers.
Dále - jak se má růst produkce ropy v USA , kdy se USA dokonce staly exportérem ropy, jak se má k tomu, že je fotovoltaikou řešena nějaká krize z nejistoty ohledně dodávek ropy na trh ? USA potřebují té arabské ropy méně !

Počátek elektromobility pamatuji snad ještě za Bushe, Ecotality - ale tuším že až Obama do této zkrachovalé společnosti nalil vládní stamilionové fondy. A nešlo jen o tuto společnost. Totiž bez sítě nabíjecích stanic je nesmyslné vlastnit elektromobil k těm účelům, k jakým bývá masově zvykem - auto vlastnit. Krom toho tato podpora z daní občanů šla na ruku i miliardářskému Hertzu - půjčovna aut. Tedy nejen výrobcům elektroaut.
Takže spíše tlak různých lobby (než hlasy veřejnosti - ty mají na investorská rozhodnutí mizivý vliv) , ostatně ten bude narůstat i v Evropě, ten vývoj a stavbu továren aj. se musí zaplatit, jinak to buď zkrachuje, nebo to bude požírat dotace tak, že vznikne naopak nespokojenost veřejnosti.
Idealní z tohoto pohledu by bylo skokové zdražení ropy, Rusko určitě iniciatorem nebude, spíše budou hýbat market makers (už jednou položili SSSR - v 80. tých letech, možná položí takto i Rusko ). Přes různé agentury jsou schopny silné subjekty finančně-hospodářské dotlačit i státy, k tomu, aby zvedly příslušné daně. Ovšem moderním je dnes prostě vyrobit další a další peníze z ničeho a přes dluh je pak distribuovat tak, aby veřejnost spokojena byla nadále. Což ovšem může jednou znamenat katastrofu, dotačními a inflačními fiat penězi poháněné různé megasystémy (a dopravní a energetický určitě jimi jsou), mohou být náchylné k tomu že samy o sobě vyvolají infekce trhů takového druhu, že bude třeba stále více a více těchto peněz , až jich bude úplně nejvíce....a budou se muset zničit.

Určitě nemá každý stát DOST " svého slunce" , Chile má víc jak Finsko.

Nejde až tak o to mít ropy dost nebo málo...jde o trh s ropou, kdo má jaký který vliv na něj. A s plynem (topení, ale i elektro energetika ), samozřejmě, obdobné. Včetně vytlačování konkurence , z těchto trhů. Neboli proč např. chtějí elektromobilní a fotovoltaické USA zakázat Nord Stream a vytvořit v EU zemích závislost na americkém plynu ?

Ropa určitě nesla sebou masová utrpení a moře krve a hory sutin (Schacht tvrdil, že Německu šlo hlavně o ropu) , o tom žádná.
Takže i tyto náklady by se měly započítat, do bilance hospodaření s ropou. A do procesu kultivace lidstva. No a spalovat cennou chemickou surovinu je také absurdní.
Ale nelhat sobě , a nelhat druhým.

Snad nás nečekají války také i o fotovoltaiku, zatím to tak nevypadá. Ale nic není nemožné, všecko letí co má prachy..

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Fotovoltaika vznikla jako vedlejší produkt kosmického výzkumu. Zařízení družic bylo nutné něčím napájet. Tvrzení o vzniku fotovoltaiky jako důsledku ropné krize v sedmdesátkách je lživé.
Každý stát nebude mít dost slunce i za předpokladu že by se technologie skladování elektřiny nějak zázračně pozvedly o několik úrovní. Pokud tedy nespadneme do předindustriálních poměrů.
To že elelektromobilita vznikla na základě tlaku obyvatet čínských velkoměst je už zcela neskrývaná bohapustá legrace. Kam se hrabe Hašek.
Ad ruská velkoměsta : za velkoměsto je považována aglomerace nad 100.000,- obyvatel. Těch je dnes v Rusku celkem stošedesátčtyři.
Pokud bychom posunuli definici velkoměsta nad jeden milion obyvatel, máme v jich Rusku dvanáct :
Moskvu, Petrohrad. Novosibirsk, Jekatěrinburg, Nižnyj Novgorod, Samaru, Omsk, Kazaň, Čeljabinsk, Rostov na Donu, Ufu a Volgograd.
Vaše tvrzení o pouhých dvou velkoměstech v Rusku je tedy lživé - neznalost či hloupost neomlouvá, fakta jsou snadno ke zjištění.

Průměrný počet slepic: 3.8 (15 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

měl jsem spíše mluvit o městských aglomeracích o 10 a více milionech obyvatel, rozhodně jsem nemyslel milionová města.

Průměrný počet slepic: 2.1 (9 hlasů)

Které dvě městské aglomerace v Rusku mají nad deset milonů obyvatel ? Děkuji za odpověď.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Rusku má jediná městská aglomerace více než 10 mil. obyvatel. Moskva má, podle posledních údajů, 12,593 mil. obyvatel ve svém správním obvodu, 17,125 mil. ve své urbální zóně (anglicky urban area) a 20,004 v metropolitní zóně (anglicky metropolitan area). To je třeba vždy rozlišovat. Ve všech těchto parametrech je Moskva největším městem Evropy.
Druhým největším městem je Petrohrad, který má 5,281 mil. obyvatel a jeho správní obvod se kryje s metropolitní zónou.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

a Vidlákův článek.

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

ta fotovoltaika a elektromobilita byly jen příklady na ilustraci té myšlenky

Průměrný počet slepic: 3.8 (13 hlasů)

Milane já jsem k fotovoltaice svoje řekl. A ještě to doplním. Pokud mi do roku 2030 dáte odkaz na firmu, která mi na střechu dá solární články o ekvivalentu běžné denní výroby 20kWh, do sklepa mi dá měnič, který dokáže tento výkon solárních článků zpracovat i ve výkonové špičce, dále přidají baterii o kapacitě 20kWh s okamžitým výkonem 10 kW (mám doma pár větších motorů), k tomu mi dají 20 let záruku na zařízení a celé to bude stát do 200 tisíc Kč (+inflace), udělám té firmě tady na Kydech maximální reklamu které budu schopen. 

A pokud nebudu v té době chudý  zubožený od ekonomické krize co nás čeká, okamžitě to objednám a udělám velkou sérii článků o tom, jak to funguje a podobně. Za své už si koupím ohříváky do mé akumulační nádrže, aby mi to ohřívalo i vodu. 

V současné době podobná hračka stojí milion korun a záruku v délce 15 let jsem neviděl ani na měnič ani na panely. 

Kdybych měl polovinu této částky (500 tis), mohl bych si od TEDOMu koupit elektrocentrálu na plyn z domovní přípojky a dělat si elektřinu jako vedlejší produkt při topení. 

Kdybych měl čtvrtinu této částky (250 tis) mohl bych si koupit tu nejkvalitnější naftovou elektrocentrálu s německým motorem a řízením a zbylo by i na lehký topný olej kterým bych byl schopen se zásobit na hodně dlouhý výpadek energie. 

V současné době je fotovoltaika 5x dražší než ČEZ se svým mixem jaderné, uhelné a vodní energie. A bez státních dotací, pobídek a zákonů by po ní neštěkl pes. Neberu Vám, že věříte v pětinásobný pokrok během příštích pár let. Ale já v něj prostě nevěřím. Naopak dovedu si představit, že za deset let nebude fungovat ani to, co dneska běžně šlape jak hodinky, protože jaksi nebudou lidi, co to budou umět ovládat. Neumětelové už jsou ve vedení firem. Za chvíli budou i v montážních partách. 

 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

jaderný reaktor so taky nedáte do sklepa či na půdu
musíte srovnávat cenu elektřiny z normálního jaderného reaktoru 0,5-1,7 GW výkonu
a cenu z velké fotovoltaické elektrárny nad 100 MW
Než se dočkáte malých jaderných reaktorů (třeba pro vaší vesnici či město
tak se načekáte dýl než do 2030. Spíš myslím že to bude na svatého Dyndy....

Průměrný počet slepic: 2.4 (12 hlasů)

A proč stát dotuje ty FVE na střechu RD, když je to úplný nesmysl? Proč jsou lidé přesvědčováni, že to smysl má?

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

a pak si mohl stovky miliard nalejt do jaderné energetiky, z toho bude mnohem větší vejvar.
asi jako to bylo v solárním tunelu 2009-10 ale ten jaderný bude bohužel delší.

Průměrný počet slepic: 3.4 (7 hlasů)

Takže to je jen výpalné.

Asi jako když trhovec platí na Sicílii mafii za ochranu.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)