Takže...

Autor

... pochopil jsem správně celou vrbětickou výbušnou akci, že přijeli dva Rusové na falešné pasy, ohlásili Vojenskému technickému ústavu návštěvu, ale ne jako Rusové, ale občané jiného státu, kteří vůbec nevypadali jako tihle dva.  Na místě se ale pro jistotu vůbec neobjevili, nikdo z firmy Imex, která tam skladovala tu vybuchlou munici, o nich neví, nejsou nikde evidováni ani zapsáni a pokud tam byli, tak se tam dostali asi přes plot, nebo přes nějakého neznámého kamaráda.  Dostali se do skladu 16, bez dozoru tam nainstalovali pekelný stroj, kterýpak celý sklad  přivedl k výbuchu a o měsíc později to odpálilo i druhý sklad?  Nikdo je nedoprovázel, nikdo nic neviděl a celé se to dělalo proto, aby se munice naložila pro toho bulharského obchodníka se zbraněmi a aby mu to vybuchlo někde jinde a on přišel o kredit solidního obchodníka?  A všechna ta munice byla určena pro Ukrajinu, která toho měla ve skladech asi stokrát tolik než celá Západní Evropa dohromady? Vynechal jsem něco? Škebloň - dovolím ti jeden komentář, když v něm přineseš informace, které jsem zapomněl... 

Petr Hampl napsal na svých stránkách, že propaganda musí být hloupá, protože uvěřit něčemu chytrému není žádná zásluha. Zásluha je, že jste ochotní věřit i těm největším kravinám. 

Štěpán Kotrba k tomu dodal, že v této zemi je těžké být debilem, protože je tu obrovská konkurence. 

Ne, takhle se nikam nedostaneme, musíme na to obráceně. Co víme nesporně? Co jsme viděli na kamerách? 

Viděli jsme premiéra s Hamáčkem, kterak viditelně otřeseni dělají narychlo svolanou tiskovku, kde nedovolí žádné dotazy. A v podstatě hned po tiskovce vyjde rozsáhlý článek v Respektu od Kundry, který má spoustu zajímavých podrobností. 

Jako by premiérovi někdo natvrdo řekl, že buďto udělá co musí, nebo bude mít článek ještě doušku, že o všem věděl, ale nic nedělal...  Nebo že pokud neudělá, bude to mít další důsledky. 

Zeman řekl, že se vyjádří za týden. Zdá se, že taky není úplně přesvědčený o tom, co se děje a jestli to celé není trochu jinak. 

Jinak nám ukázali ty stejné fotky jako po Skřípalovi a oznámili nám, že se u nás tito melody boys pohybovali. Ale jinak nic.  

Samozřejmě celá opozice je okamžitě napružená a vlastně už vyhlašuje Rusku válku. Tohle bychom si měli pamatovat... ať už k volbám, nebo až se jim ta válka doopravdy podaří. Abychom věděli, kdo musí na frontu jako první. 

Všechno co dneska řeknu, je jen předběžné. Všechno může být jinak, nic není jisté. Můžeme si dávat pozor, s čím nám pravdomluvná média a  čučkař Koudelka přišli, ale přiznejme si zcela vážně, že toho zatím víme poměrně málo. Pokusím se v tom zmatku vyhmátnout nějaké pevné body... 

1. Babiš si zřejmě vybral stranu. Nebo si ji vybrat musel, nebo se prostě připosral, nebo mu vysvětlili, jak dopadl Nečas a další premiéři. Každopádně si Babiš prohrál volby. I když udělal, co se po něm chtělo, včera už se na demonstracích objevoval na plakátech jako ruský šváb. Nic mu nebude přičteno k dobrému, naopak stane se to jeho dalším hříchem. Svými kroky si nezařídí přízeň nikoho z těch, kdo dneska hýkají radostí nad útokem na Rusko a definitivně přišel o voliče, kteří v něm viděli alespoň mizerný pokus o suverénní zemi.  Dneska už vědí s příliš velkou jistotou, že premiéra je možné přitlačit ke zdi. Zdá se, že platí Leninova zásada, že bohatí nikdy neudělají revoluci, protože mají příliš co ztratit. Dokonce i kdyby to všechno byla kompletně pravda pravdoucí, stejně mu to nepomůže. 

A vzhledem k tomu, jak to dneska na Západě chodí, tak mu možná zaručili povolební beztrestnost, ale nedodrží ji. Jakmile mouřenín udělá svojí práci, může jít. Takže je celkem pravděpodobné, že tato akce bude stát Babiše nejen premiérské křeslo, je dost pravděpodobné, že budou předčasné volby a po nich dlouhé úmorné vyšetřování a souzení. Což ho možná zničí samo o sobě i bez odsouzení natvrdo. 

Protestní hlasy, které Babiš dostával, se rozhodně nepřelijí k líbodémo. Takže zřejmě posílí Okamura i Komunisti. Stejně jako před čtyřmi roky, kdy Babiš tak nějak zbyl jako použitelná alternativa,  zřejmě tentokrát takto zbude Okamura. Teda jestli není další na řadě se srovnat do lajny. 

2. Jestli je u nás možné narafičit takovéto pěkné akcičky, zřejmě už fakt nejsme daleko od bratrské intervenční pomoci tentokrát ze Západu. Úplně si představuju, když volby nedopadnou, jak si Piráti přejí... a naši věrní západní a neochvějní přátelé udělají zhruba totéž, co v šedesátém osmém udělali jiní neochvějní přátelé. 

3. Zřejmě si to musíme prožít se vším všudy. Se ztrátou iluzí i s těmi pracovními vyhazovy, podpisy příslušných pamfletů, veřejným demonstrováním radostného a správného názoru a sledováním postupného rozkladu všeho. 

4. Poprvé jsem se začal fakt bát, že brzy budeme zase zpívat starou válečnou písničku "Červený šátečku kolem se toč, my jdeme na Rusa nevíme proč." Poprvé mě zamrazilo, že už to nejsou jen silácké řečičky bez významu. Poprvé mám pocit, že Bidenův umírněný ton a pozvánka k rozhovorům tentokrát nejsou rétorikou, ale normální vojenské uchlácholení nepřítele, že se nic neděje, aby pak mohlo dojít na moment překvapení. Nebylo to takhle i v Gruzii? Agentury vydaly zprávu o jednání a v noci pak spustily raketomety.  Jako by se někdo rozhodl, že válka prostě bude. 

5. Poprvé se začínám bát, že s Kydy bude brzy konec. Jestliže jsme se ústy premiéra tak jasně postavili do tábora demokracie a věčného míru, nemohou si nechat v revíru škodnou. Jestli dokážou doporučit premiérovi, co má dělat, zřejmě to brzy budou umět doporučit i mně. Mám pět dětí... nebudu si hrát na hrdinu. Takže až jednoho dne Kydy prostě zmizí, nedivte se tomu. Bude pak rozumné pro jistotu držet na internetu hubu.... dneska mám pocit, jako by přišel první závan neonormalizace. Zdá se, že to prasátko už spolu neugrilujeme. 

6. Babiš včera řekl, že zprávu BIS projednají na vládě a pak ji zveřejní. Beru to jako jediné světlo v tomto hnusném tunelu. A fakt si vlastně přeju, aby důkazy byly do očí bijící, zřetelné a jasné. Fakt si přeju, aby se Rusko ukázalo jako nepřítel, protože jinak si nedovedu představit, jak v tomhle rozděleném státě budeme dál fungovat pohromadě. Ale nevěřím, že se něco podstatného zveřejní.  Vsadím se, že Koudelka zprávu neuvolní z mnoha tajnoslužebných důvodů, nebo něco takového. A to bude druhá naděje. Že nám jako obvykle chčijou na hlavu a ani se to nesnaží vydávat za déšť. Ale... už to není naděje pro všechny. Jen pro půlku. Rozhodně nám to neprospěje. Fakt si v této chvíli přeju, aby to bylo tak, jak Babiš říká a abychom se dozvěděli pokud možno všechny podrobnosti. 

Pokud se ukáže, že se vše stalo tak, jak Babiš řekl, budu se muset hodně zamyslet nad tím, jak nás Putin doopravdy vidí. Ale za mnohem pravděpodobnější považuju, že se nedozvíme nic, jen nám naservírují, čemu máme věřit. 

Každopádně past na Babiše sklapla a náš premiér oligarcha teď už jen bude zjišťovat, jaké to je být mimo hru. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (134 hlasů)

Komentáře

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdy už přeci jen bylo na genocidy nazíráno jinak, než např. ve starověku.
Jistě, vaši germáni by chtěli i tak, i ve 20. století plánovali vyhlazování celých národů - a prováděli to....naštěstí vám to, především lidé národů SSSR, včas zarazili.
----------------------------------------------------
I židovská tak začala ?
Pozor na jazyk ! Tady toto, to je choulostivá otázka....

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

M

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

No jasně, praotec Čech je vlastně také imigrant.
Tedy přiznala bych, jenže jakého jsem vlastně původu, že ano, když mí předkové byli hnáni Evropou co-by Hugenoti, další si vzal Rakušačku,.... to je evropanství, že ano. A ty emigranty do USA, i Latinské Ameriky, Kanady,.... máme v rodu také. Pak se v tom vyznejte.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

j

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Když oni nejsou Češi,ať vláda,poslanci,senátoři a další i Zeman prohlásil,že je sionista,takže jejich domovem je Izrael.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Měli by si také nechat přeoperovat nos, aby byli k rozeznání. Tedy něco takového si dovolit říci - to je jak rodilého Obamu zvolit presidentem. Jak jsme mohli zde udělat totéž? Aha, oni se domluví vždy, proto jsou volby povoleny.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Aby otrokáři, jejich mafie a jejich pohůnci měli co nejpřesnější údaje.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Dosud jsem si myslel, že jsme kolonie. Už ne, jsme protektorát se vším všudy!

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Mé zkušenosti s Rusy po Krymu jsou ty nejhorší, říká Zaorálek
VÁCLAV DOLEJŠÍ

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Zaorálkovy plamenné projevy z této doby, vůbec se nedivím.
Ani Rusům, ani Velkému Zao-vi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

při tom nynějším cirkusovém představení.
Tak jsem vzpomínal a při tom mi padnul do oka včerejší článeček Šlachty. A v tom se neurony propojily..
Šlachta s panem radou Vacátkem se dokonale propojil v jednom bodě.
MOTIV!!! a výhody z takového aktu, činu.
KDO TEDY MĚL MOTIV?
Rusové/ opolčenci? Co by jim to přineslo?
Bitvu o Ilovajsk na Ukrajině už vyhráli, bitva o Debalcevo se úspěšně rozebíhala. Tedy byli na forhontě. A do toho by hodili vidle výbuchem nicotného množství munice někde v Horním/Dolním Prdelákově?
V době kdy potřebovali klid a neutralitu za hranicema pro úspěšné dokončení operace u Debalceva?
Leda by byli po pádu na hlavu.
A jako sorry, takováhle blbost naprosto neodpovídá profilu Putina jako velkého hráče, který umí i dosazovat americké prezidenty na sesli několikrát po sobě.

Tak, jaký profit by měla druhá strana z výbuchu , banderovci.
Prosírají co mohou, svět se k jejich trojzubci staví, řekněme vlažně a morálka se hroutí.
Nikdo za ně nechce válčit, vojclové mizí.
Tady vidím profit, který může přinést pořádná řachanda, vidím MOTIV.
Podporu zpoza hranic.
A nebyla by to vyjímečná akce. Vzpomněl jsem si na nedávné zatčení " ruských" hackerů na ... UKRAJINĚ!

Ale to je jen teorie "her" uvedená do praxe.

A pak jsem si dnes poslechl Hamáčka.
Rusové jsou FUJ!, ODVÁŽILI SE REAGOVAT! A PROTO ZA TREST MÁ U NÁS SPUTNIK V v ČESKU UTRUM.
Tak tomu říkám trest.
Na našich mrtvejch trestat Rusko.
( Kdo že to hlásal, že vakcina NEMÁ politickou příslušnost?
Kdo že to hlásal, že rusové používají vakcinu jako HYBRIDNÍ ZBRAŇ a kdo ji využívá teď naplno?
Přesně ve stylu, rusáci nechte si srát na hlavu a my milostivě povolíme Sputnik)

Jen tak decentně podotýkám, že průser s breberou NENÍ ani náznakem vyřešený, jak si myslí Chamajda s Andrejkem.
Svědčí o tom kroky představitelů jiných států, kteří nemají v hlavě nasráno a musím uznat i kroky EU ( např objednání 1.8 miliardy dávek vakciny, bohužel není specifikováno jestli "staré", nebo "nové" verze)

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

když je za vším i vysvětlování jen Hamajda?????
To si sosani opravdu myslí, že si rusové musej nechat líbit fšecko.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

všechny si svolal na the Gilty Party a potom jen zjišťoval, kdo dostal dědictví, ten to byl a nenechal se zvyklat odkazem na zahradníka.
Neboli, jak jsem napsal, byli to ti uplacení.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

neinstalovali vybusny system, ale ve skladu kourili machorku. :-D

Před prvním výbuchem v tom skladu číslo 16 vypukl požár a hořelo to dost dlouho na to, aby se k tomu stačili sjet hasiči, kteří neměli potuchy, co tam je, a které až následně narychlo někdo odvolal a oni se na poslední zdejchli do bezpečí, než to začalo vyletovat do povětří. V tom skladu přitom údajně nebylo nic, co by mohlo hořet, ale naštěstí se díky záznamu videokamery v jednom ze zasahujících aut uchoval a následně na veřejnost utekl obrázek, na kterém je to hořící "nic, co by mohlo hořet" názorně zobrazené.
https://imgway.cz/s/1CxM

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

tak požáru předcházel jeden výbuch a vznikl požár. Hasiči ze Slavičín po nahlášení dojeli až k objektu a připravovali zásah
. Můj syn tam byl jako dobrovolný hasič. V době jejich příjezdu (jsou JPO5, dojezd do 30 minut od vyhlášení poplachu) se první jednotka začínala stahovat od objektu a syn říká, že ve vysílačce slyšel, jak hlásí čísla objektů, kolem nichž projížděli. Všichni pracovníci co tam v té době už byli, stihli sklad opustit ještě před tou největší explozí. Rozdíl mezi prvním a druhým zničeným objektem je v tom, že první objekt hořel a munice postupně vybuchovala, u druhého došlo k masivní explozi už na počátku.
Manželka pracuje s bývalým zaměstnancem Exim group, který tu munici připravoval k expedici. Ten jí řekl, že to vykládá co Babiš a spol je blbost, protože tam nebyla možnost, aby se k munici dostala cizí osoba. Tady se oficiální verzi nevěří.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

závidíte soudruhům teroristům, protože vám nedali z machorkového vajglu ani práska, a tak jste je fčilek nabonzoval.
Jste beztak hnusné závistivé prase, které chce zkazit uvědomělou práci našim jedině správným soudruhům novinářům a tak fšelijak podobně.
A teď vážně. Jednak bych řekl, že na fotu jede střecha. Ovšem podle tvaru bych to viděl na podpalku, žádné samovznícení, nebo tak něco.
Za druhé nemám vysvětlení k miniaturnímu ohníčku ve vstupních dveřích nalevo. Tedy kromě toho, že chtěl někdo podpálit dveře a okolnosti se v průběhu podpalky změnily.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

No možná by chtěl Hercul i odpovědi.
-jak bylo potvrzeno časové odpálení(nálezem součástek?nebo dedukcí, bude to tajné?)
-po prvním výbuchu se nekonala prohlídka v ostatních prostorách, neověřovalo se zda nějaký šrapnel nepoškodil nevybuchlou munici v ostatních objektech , nenašlo se druhé výbušné zařízení a proč?Kdo byl zodpovědný za prohlídku po prvním výbuch?
- pokud se objednali na prohlídku e- mailem proč pak nepřišli , nebo spíš šli natajno někdy jindy - proč ???
- jak bylo normální pouštět kohokoliv k munici po předchozím objednání e- mailem , kdo a jak to schvaloval, kdo to schválil v tomto případu a kdy
-pokud e- mail lze vysledovat zpětně až k veliteli té jejich jednotky , lze vysledovat i čas a místo odeslání?
- bude už alespoň u jedné kauzy vyšetřen únik informací novinářům , nebo se jedná už o standartní postup?
Pavte prosím nesnižujte se na úroveň zde nechtěných a nevnášejte silnou kartu v podobě SZ byť rodiny, neví o tom o nic víc než ostatní a patent na rozum nikdo nemá ani já ne. Takhle operuje sc.. Vzhlédne se v nějakém silnějším hráči a pak ctrl/C/V nás zásobuje. Proto nemohl pochopit proč pochybujeme i když to tvrdí veličiny které jsme (někteří) nekritizovali. Jde o závažnou věc a kritické posouzení dostupných faktů je důležité. Bimbo zas jednou věděl proč počká ach jo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Já zmiňoval svou ženu jen s ohledem na fakt vysvětlení, jak elitní útvar vyšetřování vede. Tady se neustále zmiňuje BIS, ale tohle je jiná liga. Tihle se nesmí ztrapnit, protože riskují pověst mezi svými kolegy z mezinárodní branže. BIS žádnou pověst nemá, ta neriskuje nic.
Protože jsem nacionalista v tom dobrém slova smyslu, tak než věřit cizím tajným službám stále doufám, že pravdu mají naši vyšetřovatelé a naše vláda. Přeci jen si nemyslím, že by AB chtěl spáchat politickou sebevraždu, protože jestli se ukáže, že je to fake, je to na okamžitou demisi. Jakkoliv se mi některé věci zdají hodně podezřelé, například načasování či tvrzení o tom, že byli opět zrecyklováni nějací provaření agenti. Je ovšem otázka, co ve spise skutečně je, to nikdo neví, teď všichni vaří z vody. Ale já říkám, raději věřím našim, než cizím. Kdyby obvinili Američany dejme tomu z uplácení, také bych jim věřil. Jak byste na tom byl vy? I v takovém případě byste je podezíral?

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

je to perfektní berlička, bůh ze stroje.
Jenomže už starej Vláďa hlásal :
DŮVĚŘUJ, ALE PROVĚŘUJ!
A jestli je NEPROKÁZANÁ teorie VYDÁVÁNA za FAKT a při tom je děravá jako plot v inkriminovaných ve Vrběticích, tak to nutí neurony k činnosti.
( Omlouvám se, ale Koudelkovi nevěřím ani čárku )

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

To se nedělá, předběhl jste mě o devět minut!

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pavte, máte samozřejmě nárok na svůj názor, i obhajování té fantasmagorie, o níž si myslím, že uráží moji inteligenci.
Máte, podle mě, pravdu, že kolem a kolem nic nevíme. Už ale nepřipomínáte, že jsme také varováni, že se nikdy nedozvíme nic víc.
Celá kauza Vrbětice v novém hávu je tedy pro nás, šedou většinu, jen otázkou víry? Věř, a víra tvá tě uzdraví. Vy chcete věřit, a s vámi mnozí jiní, zde u Vidláků panuje spíše opačný trend.
Oč vy opíráte svoji víru jste tu už dnes popsal poměrně obsáhle.
Oč např. já opírám svoji nevíru/nedůvěru? Třeba také o to, že policejní profíci jsou jistě schopní, ale při vzpomínce na Kubiceho zprávu si kladu otázku, zda nejsou i všehoschopní.

Dovolte mi podotknout, že se myšlenkově alespoň částečně pohybujete v říši snů a nikoliv v realitě.
Viz vaše tvrzení: "Kdyby obvinili Američany dejme tomu z uplácení, také bych jim věřil." Uvádíte možnost, která možností v současné ČR prostě není.
Nebo něco ještě veselejšího: "Ale já říkám, raději věřím našim, než cizím."
Věříte těm "našim" o nichž panují velké pochybnosti, zda jsou ještě vůbec naši.

P.S.:Věřit příliš komukoliv je rizikové. Zejména varuje-li před tím vlastní mozek. Myslím si.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

věřit sám sobě. Jinak řečeno být přesvědčený o své pravdě.

Na rovinu - když se český mejnstrým vytasil se Skripalem a jeho údajnými skorovrahy, napadlo mne, že soudruzi z BIS-ky a spol jsou na tom stejně blbě, jako já. Nepamatují si už žádná jména a tahle dvě našli kdesi nadrápaná na pijáku (sacím papíru).
Co je tohle za úroveň.... líp by to vymysleli o naši zdejší bezďáci, kdybych jim koupil po krabici ovocného vína...

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

při akci "dvojčata". Podle scénáristů musí být takoví lidé úplní tupci... což si myslím , že nejsou a že chyba je jinde.../v těch scénářích/ i když u většiny amíků to zabralo, ale my máme trénink a.... a vůbec

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

chlastat.
Démon alkohol již započal rozklad vaší psychiky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já to nemyslel zle, dík za vysvětlení. A nemohl by jste zjistit proč výsledky zveřejňuje pouze BIS a nepotvrdí je někdo(mluvčí) elitního útvaru . Mě z toho vychází to co říkáte"Tihle se nesmí ztrapnit, protože riskují pověst mezi svými kolegy z mezinárodní branže. BIS žádnou pověst nemá, ta neriskuje nic."
Pokud by existovala možnost naznačit kde lze nalézt kdy se NCOZ přidala k vyšetřování byl bych Vám povděčen.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

domácí ekonomika.

Vystrčil prohlásil, že nám nesmí jít o grošíky a vyrazil na Tchajwan.
Důsledek:
Škoda Auto na čínském trhu totálně za rok 2020 propadla v prodejích a to i tehdy, kdy začal trh s automobily růst. Totéž letos, kdy je stav za první čtvrtletí ještě horší než vloni.
Stejně dopadla firma Home Credit, které spadl obrat v Číně vloni o 50%.
Jó grošíky jsou zbytečné.

A jak to bude s "českými" firmami v Rusku?
Úplně stejně. Rusko nás potřebuje jen jako odběratele plynu a ropy.

To je tak, když se dělá buranská zahraniční politika řízená havloidy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

Hav. a spol. jsou jen posluhou, onou lumpenservisní (autentickou jsou a budou lidé produktivního jádra) třídou přítomnosti a budoucnosti. Řídí takovouto "politiku" (původní význam slova je takto znesvěcován, kriminalizován) někdo jiný, vůbec nemusí být odsud. V jeho zájmu s eprovádí.

Je ale chyba že Rusko nás potřebuje jen jako odběratele surovin (což také není pravda) , chyba Ruska.
To by mělo usilovat o diverzifikaci svých exportů i importů.
Asi potřebují někoho takového jak jsou mudrci z SPD apod, aby zákonem nařídili, co se má objevit v ruských supermarketech....:-D))

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

In reply to by Rodinné Štěstí (neověřeno)

Trvalý odkaz

nás Rusko potřebuje, než k odběru plynu a ropy?
Tedy vlastní tu jednu docela vzornou firmu, kterou zachránili před krachem, LET Kunovice, neboli Aircraft Industries, vyrábějící stále skvělá éra L410, ale dokumentaci už mají naskenovanou doma pod Uralem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Home Credit podle mně neztratí obrat. Ten prostě zavřou, jako obchodníky s lidskou bídou, a ještě jim to zvedne preference před volbami. Podej Škody poklesne, místo Škody se budou více prodávat VW. Je to stejné auto, v Německu budou rádi, protože koncernu VW se to nijak nedotkne.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Pozitivní vývoj česko-ruských ekonomických vztahů narušen vyšetřováním exploze ve Vrběticích
Česká republika loni poprvé od roku 2005 dosáhla kladné bilance při obchodu s Ruskem. Meziročně přešla ze schodku 2,3 miliardy do přebytku téměř dvou miliard korun. Odhalení ruského zapojení do výbuchu ve Vrběticích však bude mít podle analytiků negativní vliv na vzájemné vztahy a lze očekávat oslabení česko-ruské ekonomické spolupráce zejména v oblasti ropy, strojírenství či automobilovém průmyslu. V této souvislosti jsou zmiňovány společnosti jako Škoda Auto (VOW3 DE), skupina PPF a její Home Credit, Koh-i-noor a další.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

nepotřebuje, on to prodá němcům a komukolic za plnou cenu , no a my to zaplatíme i s provizí.....
to je věc, která prestitutům a jim podobné politické verbeži ne a ne dojít. Zatím, protože zatím se jejich platů, až tak moc nedotkne. Akorát ... jak dlouho. Ono bude stačit, když potomci Kellnerovic rozprodají za slušnou cenu tátovo imperium, které vybudoval díky odvaze a které se mnohým nepasovaloí. |Proč si všichni protičeši myslí, že jich se to nedotkne.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, napadlo mě ještě něco k mému předchozímu vyjádření. Myslím si, že se Vrběticemi už nemá cenu zabývat poté, co přicházejí přesnější a přesnější informace. Představa, jak se nejtajnější agenti GRU s oprávněním zabíjet hlásí e mailem k návštěvě zbrojního skladu, který hlídá český stát, fakt odpovídá filmům s mistrem Beanem, jak tu někdo vtipně pronesl přede mnou. A jsou to jako náhodou stejní agenti (kteří se na oficiální návštěvu ohlásili e mailem), kteří také napatlali v Salisbury kdejakou kliku, auto, chleba a flakón (vydržel v popelnici tři týdny) od parfému Novičokem, a přitom se jim vůbec, ale vůbec nic nestalo, podobně jako policajtům, kteří Skřípalovi našli, ale na místo samé už přijeli jiní policajti v oblecích a už dopředu věděli, že tak musí udělat, protože hrozí Novičok. Tihle jediní dva agenti GRU, kteří se přihlásili na návštěvu státního muničáku oficiálně e mailem, aby se o nich vědělo (a které má GRU k dispozici na akce po celém světě), nakonec nepřijeli, ale určitě tam vlezli po žebříku, ale jak pravil zástupce firmy, ale k bednám se zbraněmi se nedostali, přestože tyhle bedny vybouchly. Upozorňuji naše zpravodajce na možnost odpálení pomocí zaměření myšlenek (starý KGB výzkum). Tedy, dva agenti se ohlásili oficiálně emailem, aby se na ně nepřišlo a poslali své iniciály, nakonec ale nepřijeli oficiálně, ale v nezjištěnou dobu přelezli přes plot, který podle zástupce firmy nikdo nehlídal, i když jiní říkají, že muničák hlídal stát, cestou sebou táhli všechny roznětky a možná také Novičok, toulali se po areálu a nikdo o nich nic nezjistil, ani ten pes co tam byl, ani ti dva důchodci. A hned našli tu správnou halu, i když původně nejdřív chtěli z důvodu rekognoskace terénu přijet oficiálně a proto poslali e mailem své iniciály, ale nebylo to nutné, protože hodný pes a důchodci je zavedli až na místo a oni to odpálili. A protože to nedopadlo podle jejich představ, tak se na místo činu vrátili za měsíc, aby vyvolali novou explozi, a to už v době, kdy byla celá oblast neprodyšně uzavřena a všude hlídali policisté. Přesto se u jednoho ohlásili s tím, že už před dvěma měsíci poslali e mailem oficiální žádost, a policisté je na místo činu pustili a s aktovkami plnými výbušnin a roznětek. Pokud ovšem nepracovali metodou odpálení myšlenkou. A pak se vrátili do Moskvy, a přijal je Putin a dal jim medaili. A teď už jenom čekají na další misi, protože to jsou jediní agenti GRU, které ta chudá země má.
Rudá kapela rotuje v hrobě....
Targus se Vidláku ptal, kam teď emigrovat. Posledních několik hodin o tom přemýšlím také. Nu, jestli to tak půjde dál, začnu se jako člověk, který původně neměl žádné sympatie k Rusku, zabývat myšlenkou začít oprašovat ruštinu. A jestli nebude zbytí, pojedu tam, pokud to půjde. Alespoň mne tam nečeká padesát osm pohlaví, meToo, černoška hrající anglickou královnu a soudružka Pekarová. Bože, jak hluboko jsem klesl, můžete říci. Já si ale uvědomuji, jak je vlastně ten lidský život dlouhý, když mi umožnil zažít tolik dějinných zvratů. Budu mít v Rusku asi tu nekonečnou možnost, kterou tady nemám. Požádat oficiálně emailem o návštěvu muničních skladů kdekoli v Evropě, a všem to bude připadat normální. IK
P.S. Úpěnlivý vzkaz Vidlákovi - nemohl by Master vypsat nějakou sázku na počet diplomatů, kteří budou v Evropě Rusku dále vypovězeni jako solidarita s naší krásnou vesničkou střediskovou?

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Sázku vyhlásím zítra normálně do komentářů... Ale sám říkám rovnou, že mám takový ošklivý dojem, že to nebude ani jeden. 

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Sázka je skoro zbytečná. Ty naše směšné tragikomedie po 7 letech nemůže žádný soudný stát brát vážně.
Leda tak píČaputová bude možná za nás držet 1 den hladovku.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

napsala anglicky at tomu Slováci nerozumí.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

jste prozatím vůbec, ale vůbec nepřišel na to, že scénáře Agenta 007 s povolením zabíjet, točili Angláni podle hrdinských činů - pardon - teroristických zločinů sovětských soudruhů.
Proto nejste schopen vůbec pochopit, jak Soudruzi Chlastáček a Anďoch vůbec přišli na to, že lze dálkově bez použití trhavin a rozbušek vyhodit do luftu muničák.
Zasloužíte si despekt a pohrdání každého jedině správného ojrosoudruha.
Fuj je to!!!

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

J

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

je jako vzteklý jorkšír, zakousnutý do nohavice. Napadený se chvíli pobaveně směje a potom ho nakopne, až Pajda odletí do dálky.
A zmalovaná majitelka z dálky nadává a hrozí, že mu večer nedá.
Jediný, koho to bude v důsledku bolet, je nakonec ten blbej jorkšír. I když mu panička řekla "Kousni toho ošklivého pána!"

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Napadenému, anebo jorkšírovi?
Čistě jen taková technická otázka...

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Podle dnešní informace rakouského kancléře Kurze,

„Dohodli jsme se na nákupu jednoho milionu dávek vakcíny Sputnik V, která se používá ve více než 50 zemích. Doufáme, že dojde k brzké registraci ze strany evropského regulátoru EMA, protože každá další vakcína nám pomáhá zachraňovat životy, zachraňovat pracovní místa a rychleji se vracet do normálu,“ uvedl.

V Rakousku prý žije hodně potomků Čechů, ale asi žádný z nich není buran.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Např. :
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_banks_in_Austria

(Sberbank Europe AG má centrálu v Rakousku)

Ovšem nutno podotknout, že germánský patriotismus nikdy nebyl tak deptán jako patriotismus slovanský, tak systémově - včetně komedializace.
Neplést prosím škodlivé formy nacionalismu (který je ale v počátcích tvorby národa nutným základem) - s patriotismem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

"Výbuch ve vztazích mezi ČR a Ruskem bude mít samozřejmě ekonomické dopady"

Takže čeští obchodníci ve službách "rakouské" banky (tedy i Rakouska ?...hmmmm : https://www.erstegroup.com/en/investors/share/shareholder-structure… z diagramu i to, že vlastníci z USA a z UK dohromady převažují nad vlastníky z Rakouska) uvažují naopak takto....český státe trp, děkujeme.

Globalizačním dlužním kapitálem svázané a provázané zájmy jsou tak roztodivné povahy, že je možno je považovat za gordický uzel.
A ten, jak známo, Saša Veliký dokázal rozvázat jen tak, že....
:-D))))

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

A

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdeněk Ondráček
43 min ·

Přátelé,
drzost pana Hamáčka nezná mezí ☹️. Co si to ten šmejd vůbec dovoluje? On jako předseda ÚKŠ je součástí vlády, která není schopna zajistit dostatek vakcín a ještě chce rozhodovat čím se smíme očkovat? To si opravdu necháme všechno líbit? Postavme se jim už konečně na odpor!

Hamáček: Debata o Sputniku je vyřešená
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/hamacek-debata-o-sputniku-je-vyres…

---------------------------------------------
Ještě sem zkopíruju svůj příspěvek ze včerejška před půlnocí:

Napsal uživatel Maneca (neověřeno) dne Ne, 18. 04. 2021, 23:44

A co teď řekne Babiš těmto lidem?

11. dubna 2021 iDnes napsalo:

"Podpora vakcíny Sputnik V je v Česku překvapivě vysoká. Pokud by jí úřady udělily výjimku, nechalo by si ji píchnout téměř čtyřicet sedm procent dotázaných, kteří dosud očkovací látku nedostali. Vyplývá to z dubnového průzkumu agentury STEM/MARK pro MF DNES mezi tisícovkou obyvatel ve věku od 18 do 75 let z celé republiky."

Raději ruský Sputnik než čekat měsíce. Zájem Čechů o vakcínu je překvapivý
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/sputnik-vakcina-koronavirus-ockovani

Těch 47% lidí, kteří čekají/čekali na očkování a zvolili by Sputnik, kdyby to šlo, určitě nejsou rusofóbové a možná jsou teď naštvaní za tento false flag místních Mccarthistů.

A to ten průzkum nezachytil ty, kteří se očkovat zatím nehodlají a když tak POUZE Sputnikem V. Ti asi zůstanou neočkovaní.

Nedávno jsem tu psala, že Babiš si bude muset vybrat buď lidi této země nebo americký zadek. Vypadá to, že si už vybral.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

Maneco, volání po Sputniku ja marná snaha. ONI nedovolí žádné odmlouvání. Podívejte se na Maďarsko - Orbán koupil Sputnik a očkuje nejen Sputnikem, ale i dalšími (Emou schválenými) vakcínami jako o život. A výsledek? Má procentuelně nejvíc mrtvých snad na celém světě. Jak si to mám vysvětlit? Podle mého soudu je to jasné. Vakcíny neřeší nic. Rozhodující je, jak kdo poslouchá a plní zadání. Posloucháš - máš mrtvých málo. Neposloucháš, pošleme ti tam brazilskou nebo kýho šlaka jakou mutaci. Případně něco přimícháme do vakcín nebo do testů. Proboha kdy už nám to dojde, že se tu hraje s falešnými kartami od samého počátku?

Podobně Brazílie, Bolsonaro neposlouchal.
Podobně Česko - myslelo si, že po jarním vítězství má vystaráno.
Podobně Británie, Johnson měl silné svaly.

V Izraeli proočkovali asi 40% populace a dál už nikdo nemá zájem, a to je první kolo. Jaký asi bude zájem o vakcíny za rok, za dva? Limitně bude klesat k nule. A jak to budou řešit? Jednoduše - nasadí silnější kalibr. Přijdou další mutace a budou kosit neposlušné, kteří se odmítají podvolit trvalému vakcinačnímu režimu. Máme se ještě na co těšit.

Kdo ještě stále nevidí historické paralely, tomu není souzeno pochopit, kam směřujeme.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

"....South Korea's Huons Global will lead a consortium to produce 100 million doses of Russia's Sputnik V COVID-19 vaccine per month as Moscow ramps up production for supplies abroad. The announcement comes after South Korean biotech firm GL Rapha signed a deal with Russia's sovereign wealth fund late last year to make more than 150 million doses of Sputnik V per year. Huons said the consortium will begin producing sample batches in August and respond flexibly to supply demands from the Russian Direct Investment Fund...."

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Tak mrtvých na milion mají v Maďarsku úplně stejně jako my, tedy rozhodně nemá nejvíc na celém světě. A počet nových záchytů za den mu prudce klesá. Že mu dnes umírají ti, kdož se nakazili před měsícem, s tím už dnes nic nenadělá. To, co tam bylo, to už holt dojede.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Dosud vyočkované dávky:
Pfizer 1 705 527
Sinopharm 1 017 486
Sputnik 865 266
AstraZeneca 612 431
Moderna 204 450

Celkový počet dávek, který dosud dorazil:
Pfizer 1 945 125
Sinopharm 1 100 000
Sputnik V 1 100 000
AstraZeneca 695 500
Moderna 216 000
Janssen 28 800

Celkem vyočkováno 4 405 160
Celkem dorazilo 5 085 425

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Náhodou jsem dnes četla o proočkovanosti zemí a jedním jsem si jistá - Izrael má naočkováno přes 60% obyvatel (nikoliv 40%) a myslím, že už 56% nebo 58% oběma dávkami. Denně má jen kolem stovky nových případů a jen v jednotkách (3,4,7...) jsou denní přírůstky zemřelých. Ostatní vaše údaje ověřovat nebudu, protože bavit se o tom nechci. Jen když chcete dělat závěry, měly by být alespoň z běžně dostupných dat.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Alice (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jsou nejnovější data. Velká Británie má 48,4 %, Spojené státy 39,2 %, Maďarsko 33,8 %, průměr EU je 18,4 %, Česká republika má 15,0 %. Ukazuje se, že opravdu nejsou vakcíny v EU distribuovány podle počtu obyvatel, protože například Německo má 19,6 % a Rakousko 19,5 %.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)