Čtrnáct dní - doplněno

Autor

Tak tu máme další z frontálních útoků na naší vládu. Včera vytáhl Seznam novou politickou bombu - že prý Hamáček měl letět do Moskvy, aby Vrbětice vyhandloval s Rusy za milion dávek Sputniku. Hamajda to samozřejmě popřel, že nikdy nic takového neřekl, ale celá opozice se toho chytla jako jeden muž. Už se svolávají výbory pro dohled nad BIS, bezpečnostní výbory, Milka je patřičně zděšená a znechucená, Šafr na svém fóru už ví, že to tak stoprocentně bylo... 

A Hamáček čumí jak vrána, protože si myslel, že za Vrbětice bude pochválen. To on přece vyhostil ruské diplomaty. To on tvrdil, že celá cesta do Moskvy byla jen kamufláž. On se přece zachoval přesně podle představ parlamentních rusobijců. Čekal slávu, poklepání po rameni, čekal že se vládní akcí Vrbětice něco vyřeší... ale nevyřešilo se nic. Čiň čertu dobře, peklem se ti odmění. 

Na začátek mám dvě poznámky... 

1. Když se celá akce Vrbětice rozebíhala, jednou z prokydaných hypotéz bylo, že Andrejko s Hamáčkem předešli svojí tiskovkou vládní krizi. Že předešli připravené nové akci Vidkun či nečasovské kabelky. Že plánem byl pád vlády, protože bude obviněna, že nekonala, že je kolaborantská a musí okamžitě pryč a nejlépe do vězení. Babiš s Hamáčkem tomu čelili vyhoštěním ruských diplomatů, což pak někde mimo kamery rádoby urovnávali. Koneckonců Rusové pak po prvotním vyhošťování situaci nijak zásadně nehrotili a výsledek skončil podivným patem, kdy Česká republika mohla tvrdit, že se ruského medvěda nelekla a Rusové mohli tvrdit, že s námi vyjebali. Obojí je víceméně pravda a víceméně i lež. Prostě primárním účelem Vrbětické kauzy nebyl Rosatom a Nord Stream, ale obyčejná domácí zabíjačka v nečasovském stylu. 

2. Včera jsem psal, že čekám ještě něco. Že se mi zdá, že Vrbětice nemohou takhle skončit. Že za tím musí být něco navíc. Že tohle podle mě nemůže být výsledek.  Zdá se, že na mém tušení něco bylo. Ne, nevěděl jsem a stále nevím přesně, co za vším je. Ale hypotézu o domácí zabíjačce bude zapotřebí ještě jednou otevřít a přezkoumat. 

Když to zjednoduším... Hamáček chtěl vyměnit Vrbětice za Sputniky. To on o tom určitě věděl i prezident i premiér a chtěli se takhle "kolaborantsky a zbaběle" dostat k "nebezpečné" vakcíně, kterou EU neschválila a dělat s ní u nás experimenty na lidech. Takhle to teď vypadá na všech zpravodajských serverech i ve sněmovních kuloárech.  

Za to, že Babiš a Hamáček ustoupili, dostali další útok. Jejich vstřícnost byla pochopena jako slabost (a dost možná i slabostí je). Kolik času si Babiš svojí vrbětickou tiskovkou koupil? Kolik času Hamáček dostal za vyhoštění osmnácti diplomatů a nevratné škody na české ambasádě v Moskvě?  Čtrnáct dní... 

Psal jsem to v posledních dnech několikrát. Že si Babiš s Hamáčkem řežou větev a pracují plnou silou na vlastním sebezničení. Že svým příklonem k rusobijecké straně přišli o poslední zbytky podpory. Že se možná spoléhají na podporu z Langley, ale měli by si vzpomenout, jak dopadli všichni ti Shaddámové a ostatní - největší američtí kamarádi se pak stali nejhoršími nepřáteli. Američani se nezaobírají lůzry. 

A já čumím jak péro z gauče, že to starý Ještěr z Hradu zase odhadl a jak moudře a prozíravě teď vypadá jeho zdrženlivost. 

Vlastně to ani nemůže dopadnout jinak, než hlasováním o nedůvěře vládě, případně přímo hlasováním o rozpuštění sněmovny. Jestliže první útok Koudelky (a Respektu) vláda ještě ustála za cenu významných zahraničních škod našemu státu, druhý útok už ustojí jen těžko. A pokud ustojí, přijde další útok. Z nějakých důvodů není možné, aby Babiš dovládl. 

Je za tím jen touha opozice po moci? Prostě se tak nemohou dočkat, že Babiše potřebují shodit za každou cenu?  Není možné riskovat, že by lidi svojí volbou do všeho hodili vidle? Nebo je zapotřebí shodit vládu dřív než vejde v platnost nový volební zákon, aby konečně přišli k veslu ti správní Zastrčilové?  

Má Veľký Bocián ještě alespoň trochu kontrolu nad situací? Koupil si Vrběticemi čas na nějaký protitah, nebo už jen zoufale hasí požáry, které se mu vymykají z rukou? 

Sledujeme v přímém přenosu český Majdan? Nebo platí, co jsem tvrdil včera a předevčírem, že se tu o moc pere proamerická s proněmeckou klikou a jde o Nord Stream? A my všichni jsme už dávno jen stafáží - kulisou, aby to všechny vypadalo ještě demokraticky? 

Článek budu postupně doplňovat... 

 

Doplněno 18.00: 

Zdá se, že opozice ani nechce vyslechnout zpravodajce nebo někoho jiného. Chtějí jen Hamáčkovu hlavu. Uzavřené jednání je přerušeno a dnes už pokračovat nebude.  Do voleb je pět měsíců... ale něco je ve vzduchu. Něco se musí stihnout. A kdyby tohle Hamajda náhodou ustál, za pár dní přijde něco jiného. 

Babiš prý na uzavřeném jednání nevystoupil, ale vzal si čas na rozmyšlenou. Zdá se, že se od Ještěra něco naučil. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (100 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Áno.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

To není možný číst tyto dedukce jak dva jacísi vocasi, nalezlí ke korytu rozhodujou, bárs podle svědomí neo bez svědomí, za všechny jak se jim zachce. Není to ani ftipný jak tenhle úchyláckej svět zbytněl.
Ale vo tom je dnes přece řeč. Buď to nechaj blboni tak, a psychopati jim budou dál vládnout a budou dál rozhodovat o všech a o všem podle čehosi z jejih nebo jinýho dlouhýho nosa a pudou všichni do hajzlu nebo už je přestanou blboni poslouchat a začnou volit a sečítat svoje rodné potřeby bez přiblblého kecání a plkání. Jinak už to řece nende pomenovat, ludkovia. Hotové.

Průměrný počet slepic: 2.3 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Scallopí "Renault" tu honem musí hodit pár svých ¨"mouder", využívaje toho, že zdejší domácí pán taky někdy musí spát.
No a zejtra - ó můj ty božíčku - zbyde po těch nočních scallopích sračkách zas jen jedno písmeno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

(jen blázen ji může pročíst poctivě, stejně se dozví jen názory, žádná skutečná, nepopřená a nepopiratelná fakta).
Maně při tom vzpomínám na diskuse které se konaly mezi lidem obecným po proběhlých zasedáních ÚV nebo sjezdech. Bude se zlevňovat to či ono?, bude se stavět ta či ona potřebná fabrika či potřebná přehrada nebo se raději koupí na Slováči tanky pro posílení obranyschopnosti proti vnějšímu nepříteli?, bude se budovat metro i jinde než v Praze nebo raději jinde posílit českými autobusy, tramvajemi či trolejbusy?, jak se opět upřednostní a podpoří rodina aby měla čas a peníze, a tím i chuť, na plození a výchovu dětí?, co dobrého a potřebného uděláme pro starší generaci?, není třeba ještě více stadionů, hal a sportovišť než barů, heren a hospod?, stačí pro uspokojení kulturních a zábavních potřeb dva kvalitní televizní programy bez amerických podřadných filmů, jen s kvalitními italskými, francouzskými, sovětskými a československými?, jak zkvalitnit bezplatnou zdravotní péči bez zavedení plateb občany?, jak nastavit vzdělávací soustavu aby vycháeli průmyslováci a vysokoškoláci potřební pro naše podniky a instituce?, jak zaplnit potřebné stavy pracovníků v podnicích bez přílivu nepovolených, negramotných a nepovolaných osob z dálných kontinentů?, má se stát bránit prostituci a hazardu nebo ne?, je inflace jedno nebo dvě procenta za desetiletí hodně nebo málo?, zaslouží si poslanec náhradu ušlé mzdy při výkonu funkce nebo ji má dělat úplně zadarmo?.... jasně, úplně zbytečné, totalitní a nemravné diskuse to tenkrát byly. Stejně všechno řídili Rusáci , tedy poctivě : když ne všechno tak určitě popis a výklad politických událostí mezi kmeny v Urundě-Burundě a svobodu černých jet s bílými v tramvaji v imprlistických USA.
Není beznadějná diskuse bez informací zbytečná? Oni to ti hoši vyzdvižení na vládní či poslanecký piedestal hlasy všude možně se hádajících a diskutujích myslí určitě dobře (pro sebe). Není zbytečné se něčeho obávat když svobodu kecat marně a zbytečně už nám dal Havel ve své dada-hře s námi jako na podnosu?
Chápu, nuda v kovidovém Česku. Lítáme v tom blázinci, a jsme uvězněni, všichni. Dopřejme si to psycho dokud nám ho povolí.

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

Zkuste tu diskusi vnímat jako jistou formu (auto)terapie. Jejím přínosem je, že člověk upustí páru, zjistí, že není sám a zachovává si (snad ještě) špetku zdravého rozumu.

Jo a ještě jedna drobnost - sice se samou věcí naděláme houby, ale alternativou je už jen odjíždět na chaty (dokud o ně skrzevá daňovou reformu nepřijdeme), na určený den manifestovat nerozbornost a soudružnost vůči momentálnímu nepříteli a nechat sociopaty, sociopatky a sociopatčata hrát pokra o naše životy a naši budoucnost. Zcela nerušeně.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Přesně tak.
Někde tady už správně padlo že i v koncentráku probíhaly samovolně všechny známé lidské a mezilidské procesy. Člověk žije a vnímá své okolí dokud nezemře, kdykoli, kdekoli. I v tomto nelidském režimu kde lež je odměňovanou pravdou a pravda je stíhanou dezinformací.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

čtením tunajší diskuze spíš člověk o špetku zdravého rozumu příjde. A pokud ji čte celou (jako např. Vidlák) tak ho z ní musí jebnout.

Průměrný počet slepic: 1.3 (16 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nu, pak musí být takový čtenář masochista nebo trpět sebedestrukčními sklony. Začínám mít o vás obavu, rk ;)

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

a v našem prezidentovi onu osobu sedící zamyšleně se založenýma rukama mezi hajlujícími fanatiky fašismu, na Blahou v krátkém videu uvedené fotce :
https://www.nasrestart.cz/videoaktuality/3016-dr-ubos-blaha-smer-sd-slo…

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

informuje o vzniku SOSP, Společnosti pro obranu svobody projevu.
Na co se chce SOSP mimo jiné zaměřit:
Domácí trestněprávní záležitosti: změkčování či rušení paragrafů, nebo naopak snaha nepřátel svobody projevu o jejich zpřísňování a zavádění nových. Konkrétní kauzy stojící před soudem, právní podpora obžalovaných.
Dopady mezinárodního práva: uzavírání smluv, které oklešťují svobodu projevu, chystané regulace EU a jejich transpozice do našeho práva.
Sociální sítě coby de facto nové tržiště idejí, jehož sešněrování může praktickou svobodu slova občanů pěkně přidusit.
Kultivace svobody slova v soukromých organizacích, abychom neskončili ve světě, kde se konformismus vynucuje ekonomickým nátlakem místo trestněprávního. Šéf, který chápe, že nemá někoho vyhodit za kontroverzní výrok na Facebooku, je pro svobodnou budoucnost minimálně stejně důležitý jako dobré zákony.

https://kechlibar.net/2021/05/04/sosp-prvni-krucky/#more-27679

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.nasrestart.cz/z-cerne-kroniky/3021-pedofilove-a-pedopichove…

Bohužel zbytečné, oni to nebudou číst, oni "jedou svou pravdu", své vyvolávání strachu, oni "jedou" svůj osobní džob, oni potřebují své dojné a poddajné ovce, oni mají své zadání, oni na nás (vás) kašlou zvysoka...
Vadí, nevadí?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Máte dost prachů, nakupte si knížky a nastudujte si, o čem mluvíte.

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

z něho nedělá imunologa.

O krátkodobých vedlejších účincích vakcin proti covidu se toho ví málo, protože nejsou dostatečně vyzkoušené. Přesto byly povoleny k užití.
O jejich případných dlouhodobých dopadech se neví vůbec nic.
Očkovat tím za současné informační situace děti je nezodpovědnost.

Nyní probíhá celosvětové testování. A pokusní králíci za to ještě platí!
To je business, o jakém se farmafirmám ani nesnilo. Nejsuprovější kšeft za celou historii medicíny a farmacie.

Kdybych teď měl malé děti, raději bych si zaplatil jednotlivá očkování, než bych riskoval hexavakcinu.
A stejný problém vidím u očkování dětí proti covidu. Zatím jsem totiž nenašel ani jednu studii, která by zjišťovala účinky vakciny u dětí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

Ani vy, ani já, ani Erick Best, ani Petrpavel nemáme lékařské vzdělání, natož imunologické - tak se o tom můžeme bavit do konce věků a bude to o ničem.

Ten nejsuprovější kšeft se opakuje s každou vakcínou na každou rozšířenou nemoc. U žádné nové vakcíny se neví o dlouhodbých důsledcích.

Osobně mám stejný názor jako doktor Kubáč, na ty, co nechtějí nechat své dětit očkovat.

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na rozhodování o svém zdraví nepotřebuju lékařské vzdělání, #sorryjako.
Důvěra v lékařsky vzdělané lidi z dobrého důvodu není implicitní, víme?
Jen do toho, dělejte ze sebe pokusné králíky.

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sliboval jste, že mne budete ignorovat.

Průměrný počet slepic: 1.3 (4 hlasů)

To si pletete s tím co jste si zase vymyslel, jako obvykle (nepřekvapujete).
Víte čmoude, Vy jste skutečně nějak handicapovaný. Mentálně, samozřejmě. Jak jinak byste mohl ostatní obviňovat ze svých slabostí a sám si jich nevšimnout? Jak je to přesně v té bibli? Lukáš 6 - 42 "Pokrytče, nejprve vyjmi trám ze svého oka, a pak teprve prohlédneš, abys mohl vyjmout třísku z oka svého bratra."
Už jste se vzpamatoval, nebo pořád za všechno můžou komunisti?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

ještě jsem nepotkal lékaře, který věděl, co je dostatečná míra protilátek a v jakých jednotkách se udává. Byl jsem se očkovat Pfizerem a vyplňoval dotazník, jestli léky na ředění krve beru a jestli mám poruchu imunity.
Po injekci znovu kovid jak vyšitý - tedy příznaky.
I vyplnil jsem hlášení na SÚKL o negativních následcích aplikace vakcíny a přišlo mi poděkování za hlášení s tím, že zprávu předávají výrobci.
Možná teď Pfizer pošle nějakou odměnu za aktivní účast na testování, jak to dělají v amerických filmech. Aspoň žvejkačku.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by B52 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak že po očkování budete mít příznaky blízké projevům dané nemoci je... skoro pochopitelné. Tak nějak z podstaty očkování. Jen by měly - pokud nastanou - být slabé/krátkodobé proti oné nemoci.

Celkově je ta otázka vakcinace stále problematická, protože (narozdíl od neštovic, tetanu, záškrtu atd.) nedokážeme ztím popsat ani potenciální negativní dopady v důsledku očkování (nebyl čas), ani budoucí dopady po prodělání oné nemoci (stále vyskakují nové a nové zprávy) a nejsme tedy schopni proti sobě tyto dvě skutečnosti objektivně postavit a vyhodnotit, které riziko je větší (resp. nechceme akceptovat protiargumenty druhé strany v závislosti na našem vlastním postoji k očkování jako takovému).

Zároveň je také pravda, že v každé populaci jsou lidé, kteří očkováni být objektivně nemohou ze zdrvotních důvodů a tyto lidi ochrání pouze imunita zbytku stáda. Čím méně kusů ve zbytku stáda imunitu získá, tím větší riziko pro tyto lidi. Zároveň nikdo netušíme, kde je ta hranice, kdy prodělání nemoci nemá pro dítě žádné dopady. Virus asi nečeká na úder narozenin.

V celé věci je příliš mnoho neznámých a příliš mnoho otazníků a příliš mnoho různých zájmů a příliš mnoho majitelů pravd. Kvalifikovaná rozhodnutí na základě dlouhodobých necinknutých studií... takový luxus nemá nikdo. V podstatě jsem rád, že nenesu odpovědnost. U tetanu je odpovědnost za případné následky prodělání nemoci na straně rodiče či každého jednoho dospělého jedince. Pokud by se tetanus přenášel vzduchem, prostě je ta odpovědnost širší... Jsem rád, že nemusím v tuto chvíli činit rozhodnutí.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

nemoc trvala 10 dní, po injekci reakce a stejné problémy 5. Takže v podstatě máte pravdu.
Jen bych raději, když už, než geneticky upravovanou tu , kterou vyvinuli podle osvědčených postupů.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

https://www.institutvk.cz/publikace/1/publikace-ivk-c-55-rozum-proti-ko…

Bohužel jste dosud nepochopil že nejde o medicinský problém, ale výsostně politický. Omlouvá vás jen to že takových bývá a je bohužel i dnes hodně. Obvyklá situace - viz ten snímek za Blahou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Lidé umírající na nemoc jsou napřed medicínský problém. - Z podstaty věci.

Politika se z toho dělá až potom.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

No, ještě mne v noci napadla taková (radostně využitá) banalita jako "Poche vrací úder". No, minimálně se Světlanka nad odvoláním Petříčka podivovala...

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

a tu mě napadne:
KDO TUHLE ZEMI VLASTNĚ ŘÍDÍ?

Kdo řídí vědu, průmysl, infrastrukturu, školství, zdravotnictví, ...,
když se k tomuto účelu demokraticky zvolené menší zlo rve na život a na smrt s demokraticky nezvoleným větším zlem a na nic jiného jim nezbývá čas?

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Taky mě to napadlo.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Jaksi řečnická - tedy : všichni (tady) to víme, ale nemůžeme to dokázat.
Jako s těmi vrběticemi, aspen-institutem, budoucím generálem, koláři, protičeskou televizí, tchajvancem, tibeťanem, lesníkem, souzenými neodsouzenými, ďourovou ...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Řídí se to samo. Bylo to poměrně dobře rozjeté, tak to má velkou inerci.
Jak se to říká aktivním šefikům? Vymejšlejte si co chcete, ale nechte nás pracovat. A hlavně nám do toho nevrtejte. Nebo to taky můžete rovnou zabalit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Když si pročítám, kdo všechno se schází na "tajných" schůzkách, mám na mysli čukaře z BISky, voj. zpravodajce, šéfa polismenů, nejvrchnějšího státního prokurvátora, tak mi vytane na mysli vždy onen nápis nad vchodem do obskurního podniku :
SPOLEK PŘÁTEL ITALSKÉ OPERY

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

Jen scházel ten narozeninový dort :-) :-)

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Aby se těsto nesrazilo, tak tam přisypává prášek do pečiva nějaký Kroupa.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

vůbec dobrá famiglie. Taťka nechal za ODA sekyru 40 mega, kterou nikdy nikdo nesplatil.
Pamětníci si možná vzpomenou na povolební plakát strany, na kterém Kroupa, Vláďa Dlouhých a JUDr. Kalvoda pózují s tlustými doutníky v
hubách.
Prototyp budoucího zámožného občana, kterého k bohatství dokopou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Zase na druhé straně :-D je třeba si vážit politické strany, která raději zbankrotuje, než by se sebezvelebila např. díky vývaru z LTO.....
Bankrot tehdy znamenal spíše poctivost.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Kdepak, všichni byli u Rigoleta.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

5.5.1945 vypuklo Pražské povstání
Na youtube není vše, ale divím se, že to již ti snaživci nevymazali všechno
https://youtu.be/UNa6W5jSJvI
https://youtu.be/EPtJH2ICVnQ
Stejně si to že školy pamatuji trochu jinak. I rodiče mi to líčili jinak.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Američané zahájili postup do Čech 5. května 1945. Téhož dne pronikli ke Kynšperku a osvobodili městys Chodová Planá a Klatovy. 6. května v brzkých ranních hodinách byl útok obnoven. Hlavním cílem byla Plzeň, kde den předtím vypuklo povstání. Kolem osmé hodiny ranní pronikly do Plzně jednotky americké 16. obrněné divize a umlčely poslední německá ohniska odporu. Boje pokračovaly i na dalších místech jihozápadních Čech.

Průměrný počet slepic: 3.1 (14 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

ještě že to někdo připomněl, já už jsem se bál že to zase úplně zapadne jako každej rok.
Že o tom nezaslechneme z rádia ani slovo, že nebude v televizi od rána do noci masírka.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doufám, že jste tím myslel pražské povstání, po tom skutečně nevzdechne ani pes.
Zato v Plzni! Tam se připravuje velká paráda. A kovidu navzdory.
Odkaz na plzeňskou trachtaci s džípy a jinými fousatými veterány ať si najde každý sám, nechce se mi to propagovat. Není mi nejlíp a stydím se, když sleduji to farizejství.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

musím opravdu dělat smajlíky?

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože Vy jste u mne zařadil do škatulky,
která za Vámi vložený typ komentáře automaticky
dělá smajlíka či dva.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poslední dobou mám delší vedení a na ironii nejsem taky naladěn.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

No ale v tu dobu osvobozovala Rudá armáda Ostravu. Brno bylo Rudou armádou osvobozeno již 26.4. Ostatní část republiky východně od Prahy osvobodila tatáž armáda. V tu dobu už k Američanům prchaly zbytky vyděšené germánské armády, kde byli v bezpečí. Od Rusů by dostali kulku. Spáchali toho až až.
Připomněl jsem to výročí, neb se kdysi slavilo stejně jako boje v Dukelském průsmyku a jinde a hlavně se s vděkem vzpomínalo na padlé vojáky rudé armády, bez ohledu na národnost.
Zajímalo by mne, neb do Prahy nyní již nejezdím, zda jsou na domech ty pamětní desky, připomínající padlé v tomto povstání. Zajímalo by mne zda je na nich alespoň dnes kytička, či mašlička z trikolóry k připomenutí.
Vím, teď se to zrovna nehodí neb tehdy dostali germáni o Rusů na prdel a my nyní kamarádíme s těmi druhými, což dodnes nechápu.
Napadlo mne zda by bojovali se stejným nadšením, kdyby tehdy tušili, že bude Praze jednou vládnout Hřib a její části Kolář, že vesnici Řeporyje bude vládnout starosta, který umí řídit i multikáru a stane se na čas i ruskou filmovou hvězdu, když si připomenu hysterii okolo pomníků, tak nevím nevím

Průměrný počet slepic: 4.5 (27 hlasů)

Ta čeština je stejně krásná řeč

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Vule volu zvolile zemana? Nebo volic je pro Vas jen ten, kdo voli stejne jako Vy, kdezto ostatni jsou volove?

Demokracie skutecne neni vhodna pro kazdy narod.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

od jakého procentuálního zastoupení Scalopů v populaci
je pro tuto populaci demokracie vhodná?

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Scallopove uznavaji vysledky voleb, i kdyz jejich favorit opakovane prohral. Nevyrabeji lzi o volebnich podvidech, nesvadeji to zmanipulovane volice, neodhaluji za jinym nazorem ostatnich tajemne sorose v pozadi - scallopove si holt nemysli, ze jiny nazor muze mit jen loutka glokapitalu. V tom se scallopove lisi od mistni vetsiny.

Scallopove jsou totiz demokrate a respektuji vuli lidi s jinym nazorem.

Scallopove vzdy odmitnou lez, ostre a sarkasticky se ozvou proti lhare a hodnotovym relativistum nebo programovych zvanilum, ale jsou to demokrate a vysledek voleb bez problemu uznaji.

Pro scallopy je demokracie (kterou dnes mame) vhodny system, i kdyz ve volbach casto prohravaji. Jenze jini to vidi jinak ...

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Satan & děcko od exdiplomata ?! no nevím, ti si stačí tak hrát na pískovišti a poštěkávat na Rusko (pro to byli instalováni)... no ale že by opravdu pro tu Prahu něco udělali ?! spíše škodí kde jim to dovolí... mají heslo - 4ím hůře, tím lépe pro ně !!!

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by jóóóDnestofrčí (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nerozumim jazyku Vaseho kmene.

Zatím bez slepic