Okamurova dějinná chvíle

Autor
Štítky

Krátký vrbětický úvodník:

Tak už to máme ofiko - Evropa nebude nadále zvyšovat napětí s Ruskem a žádné diplomaty nevyhostí. To řekl včera hlavní unijní soudruh diplomat Joseph Borrell. Přes všechnu Andrejkovu snahu, přes Pajdáčkova ultimáta, přes všechny ty údajné výbuchy, stará dobrá západní evropa stojí "neochvějně za Českou republikou", ale jen kecama.  Činy nebudou, protože je třeba dostavět Nord Stream a neprovokovat Putina, aby náhodou nezarazi folksvágnu nějaké miliardové kšefty na širé Rusi. 

Není to tak dávno, co nám obchodník s deštěm Vrábel vysvětloval že jsme naskočili na dezinformační narativ a že šíříme příšerné lži, protože Evropa samozřejmě ví stejně jako Babiš, co jsou Rusové zač. Vsadím se, že někde u Koudelky leží celá složka podepsaná přímo Vrábelem, kdo šíří proruský narativ, že Němci či Francouzi nikoho nevyhostí...

Jenže Franto... nedá se nic dělat, realita dala za pravdu nám. Stejně jako nám dala zapravdu s covid pasy  kterých jsi ještě po vánocích také psal, jak tuto dezinformaci šíří proruské weby. Pak jsi to rychle stáhnul, když se ukázalo, že mezi dezinformací a pravdou je rozdíl jednoho týdne. Tož obchodníčku s deštěm pěkně pracuj, i kdybych o tobě stokrát říkal, že jsi debil, nikdy o tom nepřesvědčím tolik lidí, jako ty sám podobnými bláboly. 

Já si dám ještě trochu proruského narativu... Pročpak asi soudruzi Němci nevyhostili ruské diplomaty? Pročpak soudruh Macron nevyhostil ruské diplomaty? Pročpak nevyhostili ruské diplomaty Holanďani, Rakušáci, Belgičani, Španělé, Švédové, Dánové?

Protože si chtějí kazit kšefty? 

A nebo se prostě zeptali svých místních Koudelků, jak to bylo s Vrběticemi a jejich špióni jim řekli, že je to celé kravina? 

Chudák Franta... nechtěl bych být v jeho sémantické kůži. Zase bude mluvit o ruském vlivu na fejsbůku a přitom vlastně monitoruje pravdu. A Andrejko právě spadl pod deset procent a klesá.... 

No, nebudu se v tom dál patlat... Soudruzi Němci mají své pochybnosti o ruských rejdech, takže já budu také pochybovat.  

 

A teď už dnešní článek: 

Nikdy jsem se netajil tím, že Okamuru nijak zvlášť nemiluju. Mnohokrát jsem ho zde na Kydech označil za tlučhubu, který má politiku jako ziskový byznys a mnohem více chrlí hesla o suverenitě a o slušných lidech, než aby byl jejich ztělesněním.  K tomuto příkrému odsudku jsem měl tři důvody: 

1. Jednak jsem se s ním setkal osobně při natáčené pořadu Den D. Nebudu zabíhat do podrobností, ale bavil jsem se tam s pěti byznysmeny a kromě Okamury byli všichni slušní lidé a naše debata byla tak věcná, že pravdomluvná Česká televize musela náš rozhovor absurdně sestříhat, protože jinak by to bylo neskutečně seriózní a nudné. Jen Okamura rejpal, snažil se mě vyprovokovat, prostě dělal šou ala Zdeněk Pohlreich a ústředním motivem byly podpásovky. 

2. Když se Okamurovi už dvakrát rozpadlo jeho politické hnutí, připisoval jsem to právě jeho osobnosti, se kterou není snadné vyjít, která je schopna slušných křiváren a protože vrána k vráně sedá, do voleb jde vždycky řada politických podnikatelů a pak se porvou o koryta. Udělají to tím nejnešťastnějším způsobem, před kamerami a postarají se o to, aby se samurajský obhájce českého národa řádně zdiskreditoval a připomínal Miroslava Sládka blahé paměti. Zkrátka a dobře, od Okamury už dvakrát odpadli jeho poslanci a rád bych slyšel nějaký argument, proč by to tentokrát mělo být jinak. 

3. Nebudu to nijak okecávat, oproti Okamurovi jsem Babiše považoval za lepší volbu. Jednak měl svoje poslance pod kontrolou a má je pod kontrolou doteď. Se škodiči se vypořádal zcela nemilosrdně, udržel si pořádek a i když vystřídal celou řadu ministrů, nikdo po vyhazovu nenabil hnojomet a nezačal mu dělat problémy. A pokud ano, tak velice krotce. Zároveň byl Babiš natolik v nemilosti našich bakalomédií a evropských institucí, že jsem si myslel, že nemá jinou možnost než se opřít o voliče. Zároveň jsem si myslel, že má díky svému týmu slušný přehled o situaci mezi obyčejnými lidmi a podle pořádku v jeho firmě, kde pracuju, jsem si myslel, že přesně totéž se bude snažit dělat v politice. Na tomto mém názoru nezměnil nic ani covid, byť jsem přestal věřit že Babiš může ještě nějak významně uspět. 

Po Vrběticích si ale myslím, že si Babiš vybral/musel si vybrat stranu a teď už jede podle vzoru svého koaličního partnera - snaží se získat voliče v kruzích, které ho nikdy volit nebudou, nikdy mu nepůjdou na ruku a díky tomuto podbízení přijde o velké množství stávajících voličů a, světe div se, přijde o hodně důchodců, kteří sice rádi přijmou jeho valorizaci, ale jinak mají mnohem větší přehled než se zdá a klidně budou navenek deklarovat, jak Babiše milují, ale za plentou v tajné volbě to bude o dost jiné. Stejně tak si myslím, že ochota průměrného voliče sdělovat o sobě informace rok od roku klesá a všichni Kantaři mají rok od roku mizernější přehled o skutečné náladě ve společnosti. 

Z výše uvedeného mi vyplývá, že Okamura stojí před historickou šancí. Babiš si vysloveně odhání voliče a Okamura je může velmi snadno získat. Pokud neudělá chybu, nenechá si opět rozložit stranu a nekvákne někde nějaký nesmysl.  

Mimochodem, přesně takový nějaký nesmysl očekávám od Volného  a jeho bloku. Jako že třeba před volbami prohlásí, že raději půjdou s ODS než s Okamurou a Babišem. Nebo že nepůjdou s nikým, protože všichni jsou vlastizrádci a covid neexistuje i když se nám zase začne na podzim rozjíždět... nebo něco podobného.  Laco bude mít možnost zjistit, kolik je v republice skutečně těch, které označuje za "zmrdy", protože ty můžeme celkem v klidu ztotožnit právě s voliči Volného. 

Jen pro jistotu - já osobně nikoho za zmrdy neoznačuju. Ale od Laca jsme slyšeli celou řadu definic toho, kdo podle něj onen zmrd je a myslím, že prakticky všichni budou Volného volit právě kvůli svým covid postojům. Tak uvidíme, jestli je takových třetina národa. Pokud ano, bude se Laco muset zamyslet, protože je nemůže rozpustit a zvolit si jiné a bude muset vymyslet, jak s tím žít. 

Ale zpět k Okamurovi. Začíná to vypadat na typický český paradox - české zájmy, českou státnost a český národ bude hájit Japonec...  (A se zbraní v ruce budou naši zem jednou hájit naši Vietnamci a náčelníkem štábu bude nějaký Ladislav Nguyen). Takhle je to u nás vždycky. Otcem národa byl také člověk, který doma mluvil německy. 

Zřejmě přicházejí volby, kdy hodně lidí bude zvažovat, zda dát Okamurovi šanci. Prostě proto, že tu nikdo jiný nezbyl a všichni jemu podobní jsou už ulítlí přes míru. Já to budu zvažovat taky. Z mých původně tří námitek proti němu už zbyly jen dvě. A naopak pro něj začínají mluvit ty stejné argumenty, které mluvily pro Babiše - nemají ho rádi média, nemají ho rádi v EU, tož mu třeba dojde, že se musí opřít o voliče. Pro mě pozvolna přichází otázka, jestli mám svým hlasem Okamurovi tu šanci dát. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (102 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Já jsem si myslel, že jsou volby až v říjnu. A tak se zabývám jinými záležitostmi, aktuálnějšími. Třeba tím, že EU má kolem 27 členů a kdyby si každý vymyslel vyhostit jednoho ruského diplomata za chvíli by nebylo koho.
Politika může být plná fantasie, ale realita ji vždy uzemní. A tak si počkejme nějaký čas. Volební kampaň se teprve rozjíždí. Abychom se ještě několikrát nedivili.
Jo, a mysleme co nám přinesou volby v Německu. Zlatá Merkelová.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo se dostane do parlamentu.

Piráti udělali koalici se Stan. Tím STAN zachránili. ÓDSáci zachraňují TOP09 a Lidovce.
Na druhé straně kandidují, kromě Okamury a Babiše i komunisté, socdemáci a Trikolora, se svou mini koalou. Poslední 3 uskupení se potácejí na hranici průlezu do parlamentu.
Pokud se kluci a holky nespojí, přijdou o korýtka ....

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://abuyzithromaxi.com/ ">buy azithromycin single dose</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href="http://abuyzithromi.com ">buy z pack online</a>

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

kamagra efectos secundarios <a href="https://vskamagran.com ">comprar kamagra en andalucia</a> kamagra powered by phpbb

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

na mysli skutečnost, že na něj po vojně úplně všici srali, místo aby mu aspoň řekli - tak dik, cype.
Život je krutý a nespravedlivý. Ten pán určo nezachraňoval děti proto, aby mu pak někdo děkoval... Tož vzpomeňme na něj všeci, kdo jsme ještě aspoň trochu normální... Je málo takových, kteří by se do něčeho tak šíleného pustili a dotáhli to ke zdárnému konci...

Průměrný počet slepic: 4.5 (26 hlasů)
Trvalý odkaz

No, na nějaký oslnivý úspěch Okamury bych moc nesázel. Hlasy, o které přijde Babiš, se podle mne rozředí mezi ostatní strany, byť asi ne rovnoměrně. Nějaké exces ale nečekám.

Z úplně jiného soudku: https://www.exanpro.cz/

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák šacuje, že mezi dezinformací a pravdou je rozdíl jednoho týdne.
Mě zkušenost naučila, že mezi lhaním našich MLUVICÍCH HLAV, všelijakých FRYDER a pravdou činí rozdíl celé týdny dva.

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

námi vytřeli prdel.
A dvakrát.
Tam a zpátky.
Tím nemám na mysli, že Bába s Chlastáčkem vypotili taková hovna, že jim není rovno. Tím mám na mysli, že ojrosoudruzi nás rovnou poslali do prdele bez jakékoli snahy o výmluvu či o nabádání ke korekci našeho přístupu k řešení problému.
Luky v Bělorusku už nám dal za uši (Škodovka má za debilní kecy o sponzorování hokejového šampionátu v Bělorusku ÚPPDKV, a to včetně plechovek smontovaných v Rusku. Dokonce nepustí dovnitř ani ojetiny).
Teď nás to čeká od Ivana...

Průměrný počet slepic: 4.9 (39 hlasů)

Targusi, koho chtějí bohové zničit, toho raní slepotou.
Čeští rusobijci se pohybují ve své sociální bublině, přesvědčeni, že i vně to vypadá jako uvnitř, především v Praze. Od EU už dostali ťafku, kojím se nadějí, že jim ji udělí i čeští voliči.

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

šlonskoněmecké babi.
Dej že, Bože...

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Morálka je konstantou jen z malé části, z té větší je poplatná době, situaci atd.
----
To říkal váš moudrý profesor Kropáček, trojnásobný agent StB, velice vás tím poučil.

Ti vaši rusobijci jsou jako vy, mají také morálku poplatnou době a situaci.

Mě to nedává žádný smysl, ale jsou to vaše vlastní slova, tak by to mělo dávat smysl vám. Prostě jednají podle nejvyšších morálních standardů věčně se měnících podle situace.

Průměrný počet slepic: 2 (23 hlasů)

Já bych to na morálku nesváděl. Oni neumí do pěti počítat.
Jsou totálně blbí!
A bohužel ti, co jim to pořád žerou, ti taky.

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

A vám teď nezbývá, než vytrhávat věty z textu a vkládat je do souvislostí, ve kterých nebyly řečeny/napsány.
Já se celkem ničím moc netrápím, vážné choroby (zatím) žádné, dobře spím a CHUTÁ mi.
Jak jste na tom vy?

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Jakej kontext, Godote?

Morálka je věc obecná a stále stejná. Kontext tam nehraje žádnou roli. Vše je pořád stejné už desítky tisíc let. Biologie.

Vůbec nevíte o čem melete, jen se oháníte jménama.

-----
S tím skolením si moc nefanděte, já jsem na nějakou tu hloupost tady zvyklý, i od vás samozřejmě.

Jedna z vašich perel byla, když jste na tenhle můj článek:
https://www.vidlakovykydy.cz/clanky/od-neurcitosti-k-houpacimu-kreslu-c…

Byl schopen odpovědět jen totálně nesouvisejícím nesmyslem o žrádle:

Takovejch nasranejch lidí se…
Takovejch nasranejch lidí se dají potkat spousty. Hodně prej v Kauflandu. Já tam nechodím, tak nevím jistě, jestli je to pravda, a ověřovat to nepůjdu. Nevím, kam chodí nakupovat autor tohoto textu, možná jinam.

-
To už musí bejt, nepobral jste vážné téma, nevěděl jste, co s tím, tak jste vyplodit tuhle rádobysrandičku proti autorovi, abyste to shodil, nemusel komplikované téma řešit a bylo zas dobře.

Proto jsem vám několikrát psal, že byste se měl o něco zajímat a trošku si lámat hlavu přemýšlením o světě. No a vy místo toho pořád jen zmiňujete jídlo a hrdě prohlašujete, že vnuky nemáte co naučit, protože oni jsou dál v IT a elektronice.

Nějaká životní moudrost, která dá získat jen porovnáním osobních zkušeností z doby dnes a před desetiletími, to vás ani nenapadlo.

Jsou tu lidi bez vzdělání, co celý život jen dřeli, neměli vaše možnosti a jsou dál, než jste vy.

----
Když se ptáte na jídlo, tak jo, taky mě chutná. Jen to nepovažuji za žádný výkon. Většině lidí chutná, kromě těch, kteří jsou nemocní a ti jsou k politování a ne k posměchu. Vytahovat se tím... no, je to asi jako když se americký černoši chválej, že jsou dobří hoši, protože ani nebyli ve vězení. - Což má být samozřejmý.

Jen mě kromě drahejch jídel a pití chutnaj i ty laciný. Pro mě je steak a správně udělanej bramborák na stejný úrovni. Rád jím chicken tikka massala stejně jako vepřo-knedlo-zelo. Stejská se mi po mergues z jednoho náměstí v cizině, pitě z jednoho určitého krámku v ulici, kde jich je plno, vepřovém ve sladkokyselé omáčce, těch bulharskejch rybičkách smažených v oleji, co tam bejvaly na každém rohu. Obyčejný Čínský konzervě, co stávala deset korun. Kachních prsou na pomerančích, čerstvých croissanech od skutečného pekaře, taštičce se šunkou a sýrem, jak to dělali v nejlepším pekařstvý v okolí, po pork belly joint, po mexickejch tortilách, hranolkách s americkou omáčkou, po sandwichích s kuřetem a avokádem, kuřetem a křupavou slaninou, po sandwichích se zeleninou, kachníma prsama a švestkovou omáčkou. Po testovinách ne s parmazánem, ale se stiltonem.

No a co, je to jen jídlo. To co jím teď bejvala pro mě kdysi velká vzácnost, protože se to tam prostě nedalo sehnat.

Snědl jsem sejry o kterejch vy ani nevíte, že existují.

No a co. Je to jen jídlo.

Kdybyste neměl tak blbý kecy, tak o tom ani nepíšu a předpokládám, že většina lidí jí něco, co jim chutná. Cejtím se trochu jako debil, psát takhle o jídle a doufám, že to v tuhle hodinu už stejně skoro nikdo nebude číst.

----

Vážné choroby žádné a spaní dobré.

V mém věku se ještě řeší, co šlověk zná a dokáže, ne kde ho píchlo, jak se najedl a jaká byla stolice.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

velmi užitečné informace o českém jazyku ve včerejší diskusi na str. 4.
Mohl jste si ušetřit "Mě to nedává žádný smysl" a napsat správně "MNĚ to nedává...."
Člověk se pořád učí, že?

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Já jsem stránku 4 vůbec nečetl a jo, mám v textech plno chyb a překlepů, autocoretur, zdvojených slov atd, z toho, jak píšu rychle a jak to po sobě tak už nemohu opravit.

Jsem rád, že jste neschopen říci něco k podstatě tématu. Je to pro mě takový egobooster. - Anglicismus.

Ale jsem moc rád, že jsem poznal člověka, který nikdy neudělal hrubku.

Tak teď ještě zvládnout ten podpis. (Vidíte, jak snadno se dá machrovat úplnejma blbinama. Je to jako to godotovo papú.)

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

se Skodofka uz propadu prodeje dockala.
By me zajimalo, jak se na to tvari top managori folksvagenu ...

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Akorát se jim to nějak síří.
Samý upgrade software a to v tom nejsou ani Wokna.
Auta za jedenapůl melounu.
No nekup to!
Bez povinné dálniční známky. Parkování v Praze skoro všude zdarma. Samé výhody.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

a to je s pouštěj i do těch podzemních garáží?
Si zadělávaj na slušnej fajrák.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já i na venkovním parkuji raději jinde, než u auta s elektrickou SPZkou.
Jen neskutečný ignorant by si tohle zastrčil do garáže nebo těsně k domu.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Morálka Targusi je konstantou jen z malé části, z té větší je poplatná době, situaci atd.
-----
Říkal to profesor Kropáček, trojnásobný agent StB. To už je nějaká kapacita.

Tak nás ojrosoudruzi rovnou poslali do prdele bez jakékoli snahy o výmluvu. - Podle věčně proměnlivivé morálky, je to vlastně správně (a špatně současně, pro ty co jsou v jiné situaci). Včera vám to bylo tak jasné, když to tam Godot napsal.

Že jsem blbec ani nepište. Já si váš názor pamatuju, i když ho nesdílím.

Průměrný počet slepic: 2.8 (20 hlasů)