Okamurova dějinná chvíle

Autor
Štítky

Krátký vrbětický úvodník:

Tak už to máme ofiko - Evropa nebude nadále zvyšovat napětí s Ruskem a žádné diplomaty nevyhostí. To řekl včera hlavní unijní soudruh diplomat Joseph Borrell. Přes všechnu Andrejkovu snahu, přes Pajdáčkova ultimáta, přes všechny ty údajné výbuchy, stará dobrá západní evropa stojí "neochvějně za Českou republikou", ale jen kecama.  Činy nebudou, protože je třeba dostavět Nord Stream a neprovokovat Putina, aby náhodou nezarazi folksvágnu nějaké miliardové kšefty na širé Rusi. 

Není to tak dávno, co nám obchodník s deštěm Vrábel vysvětloval že jsme naskočili na dezinformační narativ a že šíříme příšerné lži, protože Evropa samozřejmě ví stejně jako Babiš, co jsou Rusové zač. Vsadím se, že někde u Koudelky leží celá složka podepsaná přímo Vrábelem, kdo šíří proruský narativ, že Němci či Francouzi nikoho nevyhostí...

Jenže Franto... nedá se nic dělat, realita dala za pravdu nám. Stejně jako nám dala zapravdu s covid pasy  kterých jsi ještě po vánocích také psal, jak tuto dezinformaci šíří proruské weby. Pak jsi to rychle stáhnul, když se ukázalo, že mezi dezinformací a pravdou je rozdíl jednoho týdne. Tož obchodníčku s deštěm pěkně pracuj, i kdybych o tobě stokrát říkal, že jsi debil, nikdy o tom nepřesvědčím tolik lidí, jako ty sám podobnými bláboly. 

Já si dám ještě trochu proruského narativu... Pročpak asi soudruzi Němci nevyhostili ruské diplomaty? Pročpak soudruh Macron nevyhostil ruské diplomaty? Pročpak nevyhostili ruské diplomaty Holanďani, Rakušáci, Belgičani, Španělé, Švédové, Dánové?

Protože si chtějí kazit kšefty? 

A nebo se prostě zeptali svých místních Koudelků, jak to bylo s Vrběticemi a jejich špióni jim řekli, že je to celé kravina? 

Chudák Franta... nechtěl bych být v jeho sémantické kůži. Zase bude mluvit o ruském vlivu na fejsbůku a přitom vlastně monitoruje pravdu. A Andrejko právě spadl pod deset procent a klesá.... 

No, nebudu se v tom dál patlat... Soudruzi Němci mají své pochybnosti o ruských rejdech, takže já budu také pochybovat.  

 

A teď už dnešní článek: 

Nikdy jsem se netajil tím, že Okamuru nijak zvlášť nemiluju. Mnohokrát jsem ho zde na Kydech označil za tlučhubu, který má politiku jako ziskový byznys a mnohem více chrlí hesla o suverenitě a o slušných lidech, než aby byl jejich ztělesněním.  K tomuto příkrému odsudku jsem měl tři důvody: 

1. Jednak jsem se s ním setkal osobně při natáčené pořadu Den D. Nebudu zabíhat do podrobností, ale bavil jsem se tam s pěti byznysmeny a kromě Okamury byli všichni slušní lidé a naše debata byla tak věcná, že pravdomluvná Česká televize musela náš rozhovor absurdně sestříhat, protože jinak by to bylo neskutečně seriózní a nudné. Jen Okamura rejpal, snažil se mě vyprovokovat, prostě dělal šou ala Zdeněk Pohlreich a ústředním motivem byly podpásovky. 

2. Když se Okamurovi už dvakrát rozpadlo jeho politické hnutí, připisoval jsem to právě jeho osobnosti, se kterou není snadné vyjít, která je schopna slušných křiváren a protože vrána k vráně sedá, do voleb jde vždycky řada politických podnikatelů a pak se porvou o koryta. Udělají to tím nejnešťastnějším způsobem, před kamerami a postarají se o to, aby se samurajský obhájce českého národa řádně zdiskreditoval a připomínal Miroslava Sládka blahé paměti. Zkrátka a dobře, od Okamury už dvakrát odpadli jeho poslanci a rád bych slyšel nějaký argument, proč by to tentokrát mělo být jinak. 

3. Nebudu to nijak okecávat, oproti Okamurovi jsem Babiše považoval za lepší volbu. Jednak měl svoje poslance pod kontrolou a má je pod kontrolou doteď. Se škodiči se vypořádal zcela nemilosrdně, udržel si pořádek a i když vystřídal celou řadu ministrů, nikdo po vyhazovu nenabil hnojomet a nezačal mu dělat problémy. A pokud ano, tak velice krotce. Zároveň byl Babiš natolik v nemilosti našich bakalomédií a evropských institucí, že jsem si myslel, že nemá jinou možnost než se opřít o voliče. Zároveň jsem si myslel, že má díky svému týmu slušný přehled o situaci mezi obyčejnými lidmi a podle pořádku v jeho firmě, kde pracuju, jsem si myslel, že přesně totéž se bude snažit dělat v politice. Na tomto mém názoru nezměnil nic ani covid, byť jsem přestal věřit že Babiš může ještě nějak významně uspět. 

Po Vrběticích si ale myslím, že si Babiš vybral/musel si vybrat stranu a teď už jede podle vzoru svého koaličního partnera - snaží se získat voliče v kruzích, které ho nikdy volit nebudou, nikdy mu nepůjdou na ruku a díky tomuto podbízení přijde o velké množství stávajících voličů a, světe div se, přijde o hodně důchodců, kteří sice rádi přijmou jeho valorizaci, ale jinak mají mnohem větší přehled než se zdá a klidně budou navenek deklarovat, jak Babiše milují, ale za plentou v tajné volbě to bude o dost jiné. Stejně tak si myslím, že ochota průměrného voliče sdělovat o sobě informace rok od roku klesá a všichni Kantaři mají rok od roku mizernější přehled o skutečné náladě ve společnosti. 

Z výše uvedeného mi vyplývá, že Okamura stojí před historickou šancí. Babiš si vysloveně odhání voliče a Okamura je může velmi snadno získat. Pokud neudělá chybu, nenechá si opět rozložit stranu a nekvákne někde nějaký nesmysl.  

Mimochodem, přesně takový nějaký nesmysl očekávám od Volného  a jeho bloku. Jako že třeba před volbami prohlásí, že raději půjdou s ODS než s Okamurou a Babišem. Nebo že nepůjdou s nikým, protože všichni jsou vlastizrádci a covid neexistuje i když se nám zase začne na podzim rozjíždět... nebo něco podobného.  Laco bude mít možnost zjistit, kolik je v republice skutečně těch, které označuje za "zmrdy", protože ty můžeme celkem v klidu ztotožnit právě s voliči Volného. 

Jen pro jistotu - já osobně nikoho za zmrdy neoznačuju. Ale od Laca jsme slyšeli celou řadu definic toho, kdo podle něj onen zmrd je a myslím, že prakticky všichni budou Volného volit právě kvůli svým covid postojům. Tak uvidíme, jestli je takových třetina národa. Pokud ano, bude se Laco muset zamyslet, protože je nemůže rozpustit a zvolit si jiné a bude muset vymyslet, jak s tím žít. 

Ale zpět k Okamurovi. Začíná to vypadat na typický český paradox - české zájmy, českou státnost a český národ bude hájit Japonec...  (A se zbraní v ruce budou naši zem jednou hájit naši Vietnamci a náčelníkem štábu bude nějaký Ladislav Nguyen). Takhle je to u nás vždycky. Otcem národa byl také člověk, který doma mluvil německy. 

Zřejmě přicházejí volby, kdy hodně lidí bude zvažovat, zda dát Okamurovi šanci. Prostě proto, že tu nikdo jiný nezbyl a všichni jemu podobní jsou už ulítlí přes míru. Já to budu zvažovat taky. Z mých původně tří námitek proti němu už zbyly jen dvě. A naopak pro něj začínají mluvit ty stejné argumenty, které mluvily pro Babiše - nemají ho rádi média, nemají ho rádi v EU, tož mu třeba dojde, že se musí opřít o voliče. Pro mě pozvolna přichází otázka, jestli mám svým hlasem Okamurovi tu šanci dát. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (102 hlasů)

Komentáře

vám rád a znovu připomenu, co jste zač. A budu vám to opakovat, pokud si mne budete brát do své nevymáchané tlamy.
Vy taky neustále opakujete své mantry pod jedním (i dnešním) článkem.

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

Vy jste si svou nevymáchanou hubou začal.

Chovejte se k lidem tak jak chcete, aby se chovali oni k vám. Pak se vám to nebude vracet.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Vůči Lukašenkovi se " demokratický svět" v tomto případě zachoval mnohem hůř jak kdysi vůči Hitlerovi (olympiáda 1936 v Berlíně).
Macron pracoval pro Rothschildy, ti aktualně mj. radí s financováním dostavby zdejší jaderky, Macron tedy může být spokojen, stačí mu to tak (několik frází a dále držet sankce, pokud nepoškodí Rothschildy a spol.).

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jako jediný alespoň mele pantem o tom, že je potřeba se bránit migraci. Ostatní - včetně komoušů - nejsou schopni ani toho...

Průměrný počet slepic: 4.8 (42 hlasů)

Lepší jen 50-ti procentní Čech, než 100%-ní Žid!

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Ví snad někdo jaký volební program mají Piráti, STAN, ODS, KDU, TOP09 ?? Já teda o ničem nevím. Zato Okamura je stále konzistentní, jeho program je prezentován a je v souladu s mými prioritami. Takové ty kecy jako že nějaké straně jde především o demokracii a lidská práva? No stím už jděte do p........

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

byl na konci včerejší diskuze.
Se svým programem by mohli soudruzi pyjáti ihned vstoupit do Národní fronty, jestli víte, co to bylo. Tehdejší komanči jim nesahají ani po kotníky.
Pokud byste chtěl ušetřit čas, mohu vás obdařit svou definicí pyjátského programu ze všech oblastí našeho života.
Hodně, ale opravdu hodně vysoká hromada nesplnitelných hoven. Zejména jsem bystřil a stříhal ušima při jejich návrhu důchodové reformy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

Vždyť je to ten samý póvl. Nic nemají, asi ani nechtějí. Stačí jim skutečně málo. Nastěhovat se do cizího a to totálně vysát a zničit. Nejsou schopni si něco pořídit prací, mít k něčemu takovému úctu. Všechny, co myslí a žijí jinak, musí o jejich statky připravit a přeformátovat.
Targusi, máte pravdu. Ta Národní fronta nebyla nejhorší.
Zničí nás liberalismus a neschopnost praštit pěstí do stolu, nebo přímo do nich. Ale můžeme volně cestovat, tedy mohli jsme. No a banány máme taky každý den.
Brambory v obchodech toho nacestují více než ty banány.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

toho zubaře, jak jsem nedávno psal.
Stačil by mi jednou za rok...
Anebo i zubařku. Ani by nemusela mít pětky...

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Targusi, všechno nejde hned. Vždyť i likvidace toho, co se vybudovalo od války, trvala třicet roků.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

ani ty banány už nejsou co bývaly, když je sosialistickí hyena bez důkladné kontroly nepustila... sorry nedala bych je prtěti ani za nic¨

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

totéž kivi, ty originály ze zélandu byly lahůdka. To co se prodává z netálie a řecka je hnůu či broky. ani když je necháte na slunci dozrát - leda shnijou ale jíst se nedají, zkoušela jsem.
Ono všechno chce své. hlavní chuť je ze zeminy a tu napodobit nedokáží...... bohudík

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

je o výrobě banánů video

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Už před válkou jsem o tom hovořil s okresním hejtmanem...
Pardon, už jsem tu (včera?) psal, že průzkumy jsou průzkumy a nikoliv volby. Ne každý má Vidlákovu odvahu a veřejně přizná, že o Japonci vůbec jen uvažuje. Protože Japonec je fuj. Proč je vlastně fuj, to se sice tak úplně přesně neví (ne každý má s ním osobní zkušenost jako Vidlák), ale říká se to a tak už to asi bude pravda. Ne?
Proto Japonec, myslím si, vychází v průzkumech tak, jako Kantaru (12%). Nejsme samurajové....
Zkušenost říká, že jediný europoslanec, který se svými voliči nějak komunikuje a o kterém mám dojem, že hájí moje zájmy, je David za Okamurovce. To samuraj je!
Ale mám pocit, že je tak nějak osamocený, i v té politické straně. Okamurovi totiž chybí stranická struktura na "venkově". Kdo je vede v našem statutárním městysi ani netuším, a to se řadím k voličům, kteří se zajímají.
Znám zdejší odeesáky, socany, topkaře, komunisty i anaře, lidovce, dokonce i šéfa místních pirátů. Ale od japonců nikoho - jako by nebyli. Jak je tedy tady lokálně/regionálně volit do parlamentu? Trochu "model Babiš", zdá se mi.
Chci, aby byli japonci silně zastoupeni v parlamentu - to kvůli té migraci a EU vůbec. Ovšem nějaké řízení ekonomiky, vnitra, spravedlnosti... nevím, nevím.
Jako ten hrdina z červené knihovny - "cítím se rozerván".

P.S.:
- Je otázkou, zda může být ekonomika i všechno ostatní řízeno hůře, než za posledních dvacet let a zda je ještě vůbec co zkazit.
- Jídelní lístek si dnes odpustím, aby to zase někoho psychicky netýralo. On dnes byl navíc celkem triviální ("zbytky" po víkendu) :-D.

Průměrný počet slepic: 4.6 (38 hlasů)

Okamurovce v naší osadě nějaké znám, totální mimoň - naprosto neschopný, před obecníma volbama (i krajskýma) jsem s ním měl řeč a tak jsem jaksi sondoval co a jak. Nadhodil jsem mu jedno místní tema - jde dost o prachy na stavbu jednoho "pomníku" - zíral na mne jako špatně vyvoraná myš a naprosto nechápal. Taky podle toho dopadli. Jeden případ nejde generalizoval, ale pokud je to tak i jinde - zázemí plné chaotů a divných postaviček......

Průměrný počet slepic: 4.7 (9 hlasů)

On totiž Tomio ve snaze udržet ve straně kontrolu všechny trochu kreativní jedince z partaje vypráskal, vystrnadil nebo raději odešli sami. Navzdory tomu je v podstatě jedinou volitelnou protestní stranou.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

No, nevím jestli vypráskal... Co ten Kokoten a Vích z bezpečnostního výboru PS?

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Zas tolik polojaponca nesleduju, tož nevím. Tohle se mi dostalo telegrafem přes známé, víceméně to odpovídá tomu co mám z doslechu.

Zatím bez slepic

"jediný europoslanec, který se svými voliči nějak komunikuje a o kterém mám dojem, že hájí moje zájmy, je David za Okamurovce."
Mě se líbí a dost často čtu Zdechovského od lidovců, i když jsem je nikdy nevolil a ani se na to nechystám. Ale v rámci objektivity jsem se ho musel zastat. Dost se zajímal o ty fašouny z Barvevernetu a vůbec s většinou jeho názorů souhlasím.

Průměrný počet slepic: 2.1 (9 hlasů)

je občas Zdechovský i Konečná

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Stále víc si myslím, že možná i o to přelití lidí od Babiše - až naprosté zhnusení - v celé té KKK (koudelko-kundro-kroupiádě) jde především. Je jim jasné, že Vidláka Obecného nezískají. Ale oni ho vlastně ani nepotřebují získat. Stačí, aby se vydal vstříc všem těm Trikoloram, Volným, Přátelům Paštiky, SPD... Jediný vážnější soupeř je SPD a i Babiš raději podporu komunistů než Okamury, když si mohl vybírat.
Jednoduše, možná se podaří totéž, co se dlouhé roky dařilo s komunisty - zaparkovat u nich dost hlasů na to, aby ty hlasy chyběly soupeřovi (tehdy na to doplácela ČSSD, jež si koalici sama zakázala).

Leda by Tomio dosáhl na neignorovatelnou a nepřehlednutelnou třetinu, ale ani ta automaticky nemusí znamenat vládu, pokud ty ostatní partaje udrží cordone sanitare. Jistě, ta koalice by se nakonec sama rozhádala. Šo by jen o to, zda dřív než se Tomiovi rozštěpí strana. Jinou variantu, příběh o tom, jak se "demokraté" pokusili ukočírovat třetinového národovce co vlastně ani nebyl našinec... Tu všichni známe z historie. Pak by šlo jen o to, jak moc Tomiovi stačí ten politický byznys... A jak moc touží věci měnit. A kterým směrem...

No, bude to ještě zajímavá doba. Byť osobně preferuji časy spíše nudnější a méně dějinné.

Průměrný počet slepic: 4.9 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Na Islandu to slušně soptí furt, před chvílí jsem zhlédla video na YouTube a nevypadá to na ukončení sopečné činnosti. A s tím jde vždy nějaké to blbé počasí. Plyn se musí nějak do Evropy dostat, jinak se ukáže, že ten zelený úděl je kravina.
Což je, ale zatím se to všem tak nejeví.
Volby jsou za 5 měsíců, to se ještě něco vy*ere do té doby.

Velvyslanec Pivoňka byl na nedělní vojenské přehlídce v Moskvě. Pekarová a nějaký přiblblý pirát měli blbé kecy. I na iDěsu těm dvěma vynadali. Ta dáma má přezdívku surikata.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Já měl za surikatu vždycky Babiše. Tak už máme páreček, chovatel se může těšit.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jak k tomu ta rostomilá zvířátka přijdou?

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Taky všude hrabou a těmi tunely všechno zničí.
Ale jo, dá se na ně koukat víc než na zívající se lvy.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

mám nejdarši opičky.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Já zde napíši, že mám rád opičky, ty jsou roztomilé, chlupaté, já tím odhalím kladnou stránku svého charakteru a prd - průměr 2,3 slepice.
Tak já fakt už nevím, co napsat, abych se zavděčil kolektívu.

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

Zapanáčkuj a zavrť ocáskem.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

Snad nebude chovnej

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

ví každý alespoň trochu myslící jedinec, který absolvoval školu na úrovni naší ZŠ před 30 lety. Zejména tedy boj proti produkci CO2.

Jen že vy víte hovno, kolik to bude stát. A to je, oč tu běží. Zisky budou pohádkové...
Pardon.
Zisky už JSOU pohádkové, a to se ještě ani nezačalo...

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

Jenže Němci si spoří na důchod ve fondech, které investovaly do firem z hnízda zelených technologií. A ty firmy nesmí zkrachovat i kdyby se měl zbytek Evropy na ně skládat. Ty firmy musí stále růst a k tomu potřebují dotovat a zase dotovat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Ta srandasopečka co teď soptí na Islandu klima fakt nezmění, na to je potřeba jinej oddíl: https://cs.wikipedia.org/wiki/Laki
Mírné ochlazení a víc deště může přinést nedávná erupce La Soufriére na ostrově Sv. Vincenta. Ta vyhodila do vzduchu nějakých 7km3 materiálu, ale pořád slabota, jenom VEI 4...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nebudu nic měnit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

ať skáče jako Šemík
když už mluví po našem.
Bude čučet chemik.

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/islamismus-generalove-francie-ve…

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/zatocte-s-islamisty-neb…

A i na ruskych spravach spominali, ze vof Francii to mierne buble.

Migracia bude silne tema, problem podla mna nezainteresovaneho Okamuru je v tom, ze nieco vypusti z huby a ked mu to vytknu tak s kludom indiana povie ze to nepovedal.
A ked to povedal, tak to inak myslel a ludkovia ho nepochopili.

Je to kecal a ziadny vodca.

Průměrný počet slepic: 4.8 (24 hlasů)
Trvalý odkaz

Stojí EU za Českou republikou? Ale ovšemže stojí. Jak kdy.
Když jde o to, vyběhnout na barikády a nastavit hruď, pak (téměř) celá unie stojí ZA Českou republikou.
Když jde o kšeft, stojí CELÁ unie ve frontě na peníze naopak PŘED Českou republikou.

Je načase začít konečně tyto dva stavy rozlišovat.
---
Jako vedlejší poznatek uvádím, že kromě toho, že v dané situaci stojí celá EU za Českou republikou, stojí celá EU i za hovno.

Průměrný počet slepic: 5 (26 hlasů)

In reply to by Alef Nula (neověřeno)

Trvalý odkaz

ČR, bohatě by to stačilo.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Generál má Tuarega
jiní mají menší ega
k tomu fásnul Kodiaka
není šajba hocijaká.
Ke kolům má Kawasaki.
Ponk na šrouby a na hasáky
ten mu zcela chybí.
Oči má moc rybí.
Na všecko mu dali servis,
je persona jako Elvis.

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsme zase u toho,volit menší zlo.
Raději dám hlas SPD,než Pirátům,sice se Okamura do Ruska nechystá,nemá na vakcínu peníze,které má jen vláda.
Babišove vyrovnané rozpočtu,jde schovat do nákladů na Covid-19.
Volby stejně dopadnou tak,jako prezidentské v USA,zfalšované.

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

je zatím ještě problém, pane zemědělče. Ještě pořád se nedají sypat hlasy po nocích a z kompů.
Což je samozřejmě závada...

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

vkládám ještě jednou stejný příspěvek, která už jsem jednou vložil, ale zařadil se na konec všch diskusí:

Hlasy se dají sypat po nocích (v noci jsou volební místnosti "zavřené"). Jen předpokládám, že "sypači" nejsou USAmani (nejde mi to slovo přeškrtnout, tak ho musím nechat)
tedy tak blbí (nové slovo, které mělo nahradit USAmany po přeškrtnutí), že by to dělali před kamerami.
A z kompů se dají sypat hlasy úplně s přehledem.
Volební komise sečte hlasy. Výsledky zapíše do papírových formulářů a pak ještě na PC nebo notebooku (vybaveno od nějakého úřadu dnes už nejméně 95 % komisí).
Výsledky se nahrají na flashdisk.
S podepsanými papíry (musí podepsat všichni členové volební komise) a s výsledky na flashdisk-u dojede předseda místní komise na příslušný národní výbor.
Tam předá papíry a flashdisk.
Nadkomise na příslušném pověřeném NV zkontroluje, zda jsou na papírech všechny podpisy a zda to, co je na papírech souhlasí s tím, co je na flashdisku. A musí souhlasit tzv. kontrlolní součty.
Pak se papíry strčí do nějaké krabice a zůstanou v archivu na tom NV - pro případ, že by se našel nějaký moula a zpochybnil volby a soud nařídil přepočítání hlasů (k těm zarchivovanám papírům má mezitím také přístup kdekdo).
Z pověřeného NV, kde se sbírají výsledky z jednotlivých volebních komisí ale už jdou výsledky do centrální volební komise už jen po drátech.
A centrální volební komise/statistický úřad už také jen sčítrá jen jakési elektrony, bity a bajty.

Netvrdím, že se to tak děje, nebo dělo (a už vůbec třeba nezpochybňuji záhadný nárůst nad 5 % nějaké pidistrany zrovna v době, kdy tam v nějakém výpočetním středisku prasklo vodovodní potrubí a pak se započítaly korespondenční hlasy ze zahraničí a ejhle: ono to těch 5,19 % dalo!). Ale může se to dít. Máme velký vzor u našeho spojence nejvěrnějšího.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Na otázku, jestli volit Okamurovce, je složitější odpověď.
Nikdy jsem nevolil Okamurovce v místnícho volbách. K jejich smůle měli u nás v nejdůležitější obci republiky vždycky slabé personální obsazení - jasně, dát se k Okamurovcům chce fakt kuráž, takže to svým způsobem chápu. Tak bohužel.
Volil jsem ale Okamurovce do EP a dodneška se za to chválím každé ráno i večer, protože JEDINĚ díky panu Davidovi se dozvídáme, co tam na nás pečou nebo upekli. A že toho nepečou málo, až se mi zvedá žaludek.
V parlamentních volbách jsem Okamurovce (zatím) nevolil - ale jsem rád, že tam jsou. Po odpadnutí Trikolóry a veletoči AB je možné, že i na to dojde. Ale ještě to nechávám uležet, do podzimu se toho může stát ještě hodně a AB se ještě může postavit na nohy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

Agrofert a věk, plus enormní opotřebovanost za posledních 10 let, co se pokouší prosadit a posléze fungovat v politice.
Andy by potřeboval minimálně rok prázdnin, což nedostane.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

K tématu vrbětického úvodníku sem dám jeden odkaz o tom, co se v ČT09 moc neprobírá. Doufám, že to sem ještě nikdo nedal, abych nebyl za tapetáře.

https://radimvalencik.pise.cz/9358-vrbetice-tak-uz-je-to-snad-jasne-vse…

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

Dobrý odkaz. Je vidět, že i komunisti se snaží tlačit na správnou stranu.

A to přináší otázku. Proč zde mluvíme jako o alternativě jen o Okamůrovi? Komunisti jsou také alternativa. Jejich program je poměrně krotký sociálně demokratický, v žádném případě nechystají útok na Zimní palác, nechystají se přivést zemi k předlistopadovým poměrům

Za mně mám směrem k nim jednu podmínku, otázku.

Jak chcete vystoupit z izolace, jak a s kým se chcete případně podílet na moci, čím chcete oslovit střední a mladší generaci, aby jste nebyli stranou starších důchodců.

Ta samá otázka platí v podstatě i pro Okamůru.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

levicový a sledující ochranu zájmů lidí žijících v České republice.
Šli do holportu s Bábou a ten si s nimi vytřel pozadí stejným způsobem, jak to udělaly staré země EU s Chlastáčkem a Bábou v případě odvolávání pracovníků ambasád.
Nemůžou se divit, že jim utíkají voliči do ... pryč.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Co myslíte - s kým asi ?
:-D))))

Prostě doc. RnDr. Souhlas Csr. si vzal dlouhodobou nemocenskou. To je ten problém.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)