Covid vole!

Autor
Štítky

Krátký Zemanovský úvodník: 

Prezident Zeman se včera omluvil Srbsku za bombardování Jugoslávie v roce 98. Uznal, že to byla naše chyba, chyběla nám odvaha se vzepřít, ale to nás neomlouvá. Poprosil Srby o odpuštění.  Drtivá většina čtenářů na Kydech vnímá právě tuto naší servilitu vůči NATO za opravdu velkou čmouhu naší nedávné historie a kupříkladu pro mě bylo právě toto bombardování osobním převratem, kdy jsem se rozešel s hodnými Američany a ještě hodnějšími Němci a začal si myslet své. 

Prosím proto všechny v diskusi o vyjádření, zda máte pocit, že Zeman tímto gestem naší národní (i svojí) zbabělost alespoň morálně napravil? Zda nám neměl srbský prezident vlastně ještě naplivat do ksichtu... 

Jo a máme další krásné měřítko, koho volit a koho za žádnou cenu. Stačí sledovat, jak se postaví k té Zemanově omluvě. 

 

A teď už dnešní článek:

Po delší době dnes prokydáme naší milou a prozatím ustupující epidemii, protože se blíží léto, kdy hóóódně lidí bude chtít vyjet na dovolenou, blíží se podzim, kdy nám loni koronavirus pěkně chytl drajv a pak budou volby. Kombinace těchto tří faktorů je dostatečně silná na to, aby covid zůstal velmi významným volebním tématem za které budou decentně zastrčeny všechny finty, kterými budou opět přesvědčovat lopaty, že si prožraly budoucnost. Dneska to ale nebude o volbách, ale o koronaviru. 

Nejprve začnu osobními postřehy. Všimli jste si, jak nápadně utichl křik naši pravdomluvných novinářů o tom, že všechny ty antigenní testy jsou šméčka, že vláda koupila něco, co je k nepotřebě, že za to zase může Babiš a určitě si na tom hodně nahrabal a že týráme děti strčením tyčinky do nosu asi do těch míst, kam se miminkám strká odsávačka hlenů... Ono to totiž funguje stejně dobře jako kdekoliv v okolních státech. 

Stejně tak už jen pár posledních zoufalců zkouší vytřískat nějaké drámo z toho, že skoro nikdo ve firmách i školách covida nemá, ergo nebyl důvod všechno zavírat, ergo vláda je fašistická a zavádí koncentrák. 

Já jsem možná jen blbej Vidlák, ale já mám ze svého okolí pocit, že firemní a školní testování naopak zachycuje případů docela dost. Ano, v celkových číslech počtu testů jde o promile, ale ono to není tak málo. Možná dokonce je to přesně ten počet, který na rozjetí epidemie postačí. Za celou dobu epidemie jsem neměl tolik lidí vyřazených z provozu. Většina mých dodavatelů má právě teď, kdy se nemocnice vyprazdňují, největší personální obtíže. Jakákoliv urgence termínu je odbyta dnešním nadpisem - Covid vole! Všude někdo chybí. 

Každý pozitivně otestovaný člověk sebou vezme celou rodinu do karantény. Mám už v práci případy, kdy jsme kolegu neviděli šest týdnů. Nejprve to dostala jeho žena, které to otestovali u ní v práci. PCR test to potvrdil a ona za pár dní skutečně dostala horečky. Po týdnu šla na testy celá rodina a ejhle, jedno dítě mělo pozitivní test. Tož za týden šli znovu všichni zbylí na testy... a další dítě mělo pozitivní test. Tož za týden šli zase na testy a kolega měl pozitivní test... Všichni pak nemoc skutečně prodělali s relativně mírnými příznaky. Kolega byl víc jak měsíc vyřazený z práce... ale nikoho nenakazil. 

Můj pokrývač byl podobný případ. Jeho manželka měla pozitivní test v práci, PCR test to potvrdil. Po dvou dnech na ní přišly horečky. Sám pokrývač skončil v karanténě a po pěti dnech měl negativní test. Pak měl horečky také, ale i druhý PCR test byl negativní. Horečky mu po třech dnech ustoupily, dokončil tu svojí karanténu a teď už mi zase vesele leze po krovech... 

Kam se ale kolem sebe podívám, všude mají těžkou hlavu z toho, jak hodně lidí jim v práci chybí. Možná nejvíc od začátku pandemie. A prý že testy nikoho neodhalí. Ve skutečnosti jich zachycují docela dost a kupodivu i docela včas. Zatím jsem se nesetkal s tím, co bylo běžné na podzim - že by jeden nakazil deset lidí. Naopak. Nakažený je vyhmátnut a zkaranténován dřív než to začne masivně chrlit kolem sebe. 

Ať už je procento zachycených velké nebo malé, dělá to teď minimálně v mém okolí a dosahu asi nejvážnější výrobní potíže od podzimu. A kupodivu i hygiena dodržování karantény poměrně striktně kontroluje a ani velcí bohémové se moc neodvažují riskovat značnou pokutu. Zaměstnavatelé neriskují, dělnictvo neriskuje a ani OSVČ neriskují.  

A víte co? Ono to asi i postačí. Každý týden je otestována víc než polovina populace a rizikoví se dostanou ihned do karantény. PCR testů se už nemusí dělat tolik, protože existuje síto, které nakažené kandidáty předvybere. Tím pádem jde pozitivně testovaný z práce na PCR nejpozději druhý den, leckdy ještě ten samý. Velmi rychle se ví, na čem člověk je a velmi rychle se řeší karanténa.  Vlastně jsme se velkým obloukem dopracovali tak trochu k tomu, co dělají asijské země. 

A také mám dojem, že kromě počasí zapracoval i faktor včasného odhalení. Lidi zjistí, že jsou nakaženi ještě dříve než se u nich covid řádně rozvine. Včas zalezou do betle, včas si dají nějaké vitamíny, včas se vypotí. Už na podzim říkal Master, že koroňáček nemá rád, když je ignorován a pokud se ho člověk snaží přechodit, zpravidla to špatně dopadne.  Teď bych řekl, že se to daří. Manažeři nenutí dělníky, aby makali i s chřipkou a pozitivní test je automaticky poukaz na čtrnáct dní doma v posteli. 

Když si k tomu vezmu, že během léta bude nejspíš naočkována polovina populace, myslím, že se případný podzimní nárůst zvládne za pomocí roušek i bez lockdownů. V kombinaci s každotýdenním (a možná i častějším) antigenním testováním budeme schopní z populace včas vytáhnout ty nakažlivé a včas je dostat do karantény.

Výroba antigenních testů stoupá, cena klesá a já si dovedu představit, že na podzim bude běžné, že se člověk otestuje v čekárně u doktora, v čekárně u kadeřnice, ve vestibulu bazénu... a možná i v hospodě.  Objeví se i jednodušší metody než šťourání v nose a máčení tyčinky. Jednoduché jako test na alkohol pro řidiče. 

V kombinaci s očkováním to zřejmě bude stačit samo o sobě. Možná jen v obchodech, kde je hodně lidí pohromadě a byl by nesmysl je testovat, tam zůstanou roušky. 

Jasně... teď se určitě najde dost chřipečkářů, kteří řeknou že i jednoduchý antigenní test je omezování jejich svobody a že požadují mít přístup kamkoliv i kdyby byli stokrát nakažení, protože chránit se mají ti, co se bojí a průměrný nakažený si může chodit kde chce. Budu si o nich myslet svoje a budu vědět, kdo má strach o svobodu a naopak komu jde jen  o své sobectví. Také půjde snadno vidět, jak to s námi myslí tam na vládě. Jestli podlehnou řevu pod okny nebo udrží to, co docela pěkně funguje a omezuje to jen minimálně.

Antigenní test jednou nebo dvakrát týdně a karanténa pro ty promile zachycených pozitivních případů a těch co s nimi sdílejí domácnost, jsou zřejmě dostatečným nástrojem.  

Troufám si tvrdit, pokud vláda nepodlehne tlaku a udrží to masivní testování kontinuálně až do podzimu, tak se to dál zřejmě obejde bez plošných opatření, protože většina nakažených bude odhalena včas a dostanou se včas i do karantény. Pokud se dopracujeme k tomu, že antigenní test vám přinesou v hospodě k prvnímu pivu a dostanete ho se vstupenkou na stadión, zřejmě nebude zapotřebí nic víc. 

Velmi potichu vlastně došlo k tomu, po čem se volalo minulé jaro - masivní testování bude znamenat minimální další opatření.  Pokud se s tím průměrný chřipečkář dokáže srovnat a přistoupí ve svém covidovém odboji alespoň na ten samotest, mohl by mít hospodu, bazén, saunu i fotbal. Pokud samozřejmě bude i v zašťourání v nose nebo plivnutí na papírek vidět jasný koncentrák zorganizovaný iluminátskými elitami, zřejmě se mu podaří to co loňský podzim - všechno zarýglovat, všechno zavřít a pak popírat, že by v nemocnicích byli nějací pacienti. 

Já vím, že to zase zjednodušuju, ale podle mě je to docela jednoduché - buďto jednou či dvakrát týdně test a nebo znovu zavřené hospody. Buďto pravidelné a časté testování, nebo lockdown. Chytrému napověz...  

Samozřejmě tím člověk přijde o hračku. Spiknutí nebude. Koncentráky nebudou. Ukáže se, že vláda není řízená Gatesem, ale úplně normálně si hrabou pod sebe jako vždycky. Ukáže se, že nikdo nechce lopaty zavírat doma, naopak, že všichni chtějí, aby lopaty  chodily nakupovat a chlastat, aby utrácely pokud možno i to, co nemají, protože si mohou půjčit...  Vlastně by to i za pokračujícího koronaviru mohlo být docela snesitelné.  Jen se ukáže, že i ty promile nakažených, nejsou zas tak málo. 

Mimochodem... šestadvacátého si jdu nechat píchnou Fajzra. Druhá dávka bude na začátku července. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.7 (96 hlasů)

Komentáře

nic neudělal.
A pokud se cítíte dotčen mými urážkami a vulgarizmy, jsem velmi potěšen, protože zde supluji roli zlého policajta.

Kdysi jsem četl koment na jedné diskuzi zhruba v tom smyslu, že vítězství v netové diskuzi je vítězstvím největšího vypatlance mezi stejně poškozenými individui.
Je dobré tento názor alespoň vzíti v potaz, jinak by člověk skončil v lepším případě na psychině, v horším pak metr pod zemi v dřevěném pyžamu.
Já osobně beru svou zdejší účast jako o něco lepší alternativu proti zabíjení času sledováním TV reklam, anebo vysedáváním v osvěžovně čtvrté cenové skupiny.

Průměrný počet slepic: 4.2 (23 hlasů)

Ani já nemám důvod. To bylo jen tak pro pořádek po včerejší názorové rozmíšce a nejasnosti, kdo kde bydlí v Gaze :)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jednoznačně vítám omluvu , dokonce se mi mírně ulevilo , že nejsme všichni úplní idioti ve vleku mašinerie vytvářející nepřítele podle situace ve svých zbrojních skladech. Panu prezidentovi proto aspoň na tomto malém dvorku vyjadřuji dík a přeji zdraví.
Za velmi důležitý pak považuji Vidlákův dovětek sledovat navýsost pečlivě reakce politiků. Napoví o mnohém.

Průměrný počet slepic: 4.8 (40 hlasů)

vnímal
Byla to Zemanova
osobní omluva
Ne za národ

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Omluva byla vyřčena, je s podivem, že soudruhu prezidentovi Srbije se nezachtělo v přímém přenosu naplivat Miloškovi do tváře. Já na jeho místě bych to udělal...
-----

Tím byste jen ukázal všem ostatním, kteří by se snad chtěli omlouvat, co je za omluvu čeká a nikdo by se vám už neomlouval.

Pak by se zapřeli a just dělali, že bombardování bylo správně.

Průměrný počet slepic: 4.1 (23 hlasů)

Máte pravdu Čmoude.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Srbsko nemá, od US vojenské kampaně na Balkánu, moc přátel a každý přítel, byť udělal chybu, které teď lituje, se počítá.

Průměrný počet slepic: 4.4 (21 hlas)

Jednou přestřihnutý provaz se může znovu zavázat, ale v uzlu už bude pevnost vždy menší.
U toho, kdo zradil, je větší riziko, že to udělá znovu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Pane Targusi, nebuďme tak přísní, muži za zenitem, většinou mluví pravdu, nepotřebují si dokazovat, kdo má většího.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

omluva byla samozřejmě se spoluhráčem u kamer dopředu konzultována. Plivanec ani inzulatce nehrozily.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

byla správný krok.
Povolením přeletů jsme se zůčastnili nezákonné agrese.
Pokud bychom je nepovolili, bombardovalo by se stejně, ale zachovali bychom si rovnou páteř.
Očekávám, že po omluvě nás vyloučí z NATO :-)
Už aby to bylo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (43 hlasů)

Moc prosím o odkaz na toho Foldynu.
Zatím jsem na webu ČT nebo na YouTube nic nového nenašel, ale moc rád bych si to poslechnul.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

i tomu tzv. historikovi nandal v přímém přenosu zde: https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096898594-udalosti-komentare/22141…
Už si v ČT24 neškrtne. Dovolil si moc, když pravil, že bombardování Srbska proběhlo v rozporu s mezinárodním právem. A ono proběhlo.
A ten blbý Řezníček do toho ještě jako argument zamontoval humanitárního bombarďáka, ničemu Havla.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Pane Laco, co si mohou pamatovat Řezníček s Žáčkem?

Netahali kačera na pískovišti?

Jestli ne, tak je to ještě horší, jsou prodejní.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

Když zahrabají v archívu ČT badatelé, možná najdou UKRADENÉ KOSOVO, bylo to na ČT 2 :-(

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

Ale ČT je garantem kvality, žádné fake news, z proruských zdrojů.
To ještě byly ČT veřejnoprávní, nyní je to žumpa CIA, případně Koudelky z STS Chvojkovice Brod.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Když jsem si přečetl dnešní Vidlákův článek, zeptal jsem se, "A jak zní otázka?" Pro sebe jsem si odpověděl, "Rok po kovidu, čas rekapitulace a hodnocení."

Začnu příběhem jedné rodiny od nás z ulice. Je to takové italské společenství, staří jsou v důchodu a neustále je navštěvuje řada dětí s manželkami a vnoučaty. Nikdo z nich nenosil roušky, že nedodržovali žádná další opatření nemusím zdůrazňovat. Prostě Itálie. Až asi před 14ti dny najednou přivezli hlavu rodiny domů sanitkou a za podpírání dopravili do rodinného hnízda. Ve svých 65 prý byl v nemocnici 6 týdnů na ventilaci a dnes si nezajde doma ani se vyčůrat. Těžký kovid. Že kovid proběhl celou rodinou, že měli být několikrát v karanténě, ale kašlali i na to, nemá smysl omýlat. Až se starému uleví, zeptám se jej, ale vážně. "Proč jste na ta opatření kašlali?"
Fakt jsem zvědavý, co mi odpoví. My s ženou jsme naopak vše dodržovali, pokud přišla návštěva, tak jen mezi dveře a s rouškami a vše dezinfikovat. A kovid se nám všem vyhnul, kromě maminky, ale ta jej dostala v nemocnici a tam taky o Vánocích zemřela.
Takže fakt mě zajímá, proč ten sklon k anarchii sousedů. Mám je rád, občas dáme řeč, nicméně podle mé kvalifikace se jedná o zmrdy. A na tomto zařazení i pro ně trvám. Oni totiž ohrožovali i nás (a nejen nás), o tom, že mají několikrát za sebou nařízenou karanténu, kterou nedodržovali, nám neřekli. Jen trochu omezili tu rodinnou Itálii. Pořád si dokola lámu hlavu, co tyto lidi vede k jejich egoistickému, anarchistickému chování.
No nic a nyní celkově ke kovidu. Díky očkování 1 milion komplet a dva miliony 1 x plus 1,5 milionu prodělaných a vyléčených nakažení je v národě s 10ti miliony obyvatel 4,5 více méně imunních a asi do prázdnin jich bude 6-7 mega. S ohledem na masivní testování to znamená, že breberka bude pod kontrolou, i když se opozice snaží co to dá, aby nebyla. Ale nebyla to jen opozice. Pamatujete si na prohlášení WHO, nejvyšší světové zdravotnické autority, že roušky jsou špatně??????? V USákově si z roušek dělali dobrý den, než museli v Ňú Jorku najímat mrazící kamiony na mrtvolky, stejně tak v Evropě, když Babiš roušky propagoval. Dnes je nosí celý svět. Nebo skvělý kardiochirurg Pirk, velká autorita, co má za sebou snad tisíce transplantací, řekl, že by se národ měl nechat promořit????? Spočítali mu, že by to pak nebylo 30.000 zemřelých, ale 350.000. Do dneška nepřiznal, že se pletl. A co teprve takový Hrušinský, nebo starý Klaus. Nebo jakási Peková, či zubař Šmucler????? Všichni do toho žvanili, aniž měli sebemenší vzdělání kdákat o breberce. Ten internet je ale svinstvo, co si všechno pamatuje, že?

S tímhle vším Babiš bojoval. A nevzdal to a nejspíš to dotáhne do zdárného konce, i když ministři zdravotnictví uštvaní lynčery z opozice a protivládních médií padali, jeden za druhým.

I česká soudcokracie se prostřednictvím ničemy Rychetského postarala o to, aby už nikdy nikdo v Česku nedal dohromady funkční vládu. Ono hrozilo, že pohrobci havloidů do sněmovny neprojdou a Babiš zase vyhraje.
Tak asi nevyhraje, vyhrají ničemové.

Průměrný počet slepic: 4.1 (65 hlasů)

A nechal bych Vás rozhodnout, jestli si mě pustíte k tělu. To mi připadá fér.

Jen tak na okraj - za kovidových časů jsem potkal nemálo lidí při různých příležitostech, z povahy mé práce především, a řídil jsem se jejich pokyny a přání. A můžu Vám zodpovědně říct, že třeba roušku při setkání (v soukromí jeden na jednoho) navrhoval nebo požadoval... asi nikdo. Na jednoho nebo dva lidi si vzpomenu, když se posnažím.

Že jsou roušky špatně, to už vědí, Laco, kromě Vás všichni. Určitě i ta mladá svazačka, co chránila tebe a ty jí.
https://www.youtube.com/watch?v=HhNo_IOPOtU&t=6s

Průměrný počet slepic: 2.9 (36 hlasů)

Spousta dalších lidí to taky neví. Nelžete mu, že je sám.

Možná to je půl na půl, možná ještě víc než půlka to chápe.

Průměrný počet slepic: 4.2 (26 hlasů)

Dle mých poznatků jsou lidi rozděleni na dvě skupiny.
Převažuje skupina která naslouchá oficiální propagandě, nosí roušky a nechává se očkovat.
Druhá skupina si shání i jiné než mediálně presentované informace a k očkování je skeptická.
Lidi většinově nemyslí moc dopředu a to se týká i voleb, kdy naletí na líbivé programy, které jsou často nesplnitelné, nebo způsobí do budoucna velké zadlužení.
Podobné to je i ve zdravotnictví.
S vidinou piva v hospodě, fotbalu a zahraniční dovolené, lidi nechtějí slyšet o tom, že vakcíny jsou nevyzkoušené.
Že byly ,,upečené" ve zrychleném řízení a nemají potřebná povolení.
Jsou povoleny pouze podmíněně.
Nikoho nezaráží fakt, že za své výrobky (vakcíny) není výrobce právně zodpovědný.
Koupili byste si auto bez záruky? A ledničku, pračku, vrtačku?
Že ne? Že je to riziko, kdyby se to rozbilo, že do toho nepůjdete?
No a u vakcín to některým lidem nevadí. Bez záruky se stává normálním, díky propagandě.

Odhaduji, že se nechá naočkovat 60% ovcí, maximálně 70%.
Už teď se k tomu aby se lidi očkovali používá metoda, že se ,,vypustí" Flégr a pod. kteří v médiích říkají:
,,Kdo se nenaočkuje, zemře, je to přirozený vývoj, přirozený výběr"

Pokud by lidi měli informace vyvážené, odhaduji že by se naočkovalo 20-30% populace.

Průměrný počet slepic: 4.4 (38 hlasů)

je na pět drůbežáren a ne na pět pitomých kur.

Průměrný počet slepic: 3.7 (22 hlasů)

Jak zestátněná OKD platí za ochotu k očkování svým zaměstnancům 3000 na ruku.
Kam se hrabe Biden a spol, kteří dávají pivo nebo jakýsi žvanec do ruky.

No, jestli to vyleze na sto litrů, tak se snad nechám taky naimpregnovat...

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Bude požadovat proplacení těch peněz po vládě/po nás?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Samozřejmě, možná ta pobídka poleze nahoru jak bude čím dál více lidí očkovaných, aby se překonal odpor těch zbylých neočkovaných. Ti první nadšenci se nechali očkovat dobrovolně. Těm posledním očkovaným budou nabízet nějaké benefity, aby se naočkovat nechali. A zaplatí je stát, takže i ti, kdo se nechali očkovat jako první.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

provozních financí.
Pro firmu je samozřejmě výhodné, když se sníží pravděpodobnost opakování loňského průseru na minimum.
Tím průserem míním zjištění, že banda na dole ČSM fárala s kovidem a nic.
tedy že si s kovidem dovolila koexistovat. Můj bratránek z druhého kolene to měl taky a taky nic.
Zastavení těžby stojí poněkud šílené prachy, bo superdrahé mašiny v čelbě i v rubání na lízačku.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

bude zdražovat tak jako tak

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

pět slepic od Vás beru jako drůbežárnu.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Přesné, výstižné, naprosto souhlasím.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Plná drůbežárna!

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

řádila rakouská politička v parlamentu. Mně se to líbí, potvrzuje i Vaše slova.
https://otevrisvoumysl.cz/rakouska-politicka-dagmar-belakowitsch-o-ocko…

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

tak ještě jednou a naposled a stručně.
Země, kde žije byť jediný Vlastimil, jako že je jich tu 40%, nemá šanci soupeřit s civilizovanými krajinami.
Země, kde žvaní kde jaký amatér do věcí, kterým nerozumí, protože nemá v oboru vzdělání a která si dovolí tolerovat, když zdivočelá cháska polovzdělanců podá trestní oznámení na nositele české nobelovky, je zralá na průser.

Co takhle zkusit Vlastimile radit Pirkovi jak má transplantovat srdeční chlopně, Šmuclerovi, jak trhat zuby, nebo Polertovi, jak pádlovat na divoké vodě???

Průměrný počet slepic: 3.1 (33 hlasů)

Laco,
udělení Nobelovy ceny neznamená, že má její nositel vždy pravdu. O očkování nevíme prakticky nic a vakcíny byly puštěny do oběhu rozhodnutím úřadu EMA. Nějaká dlouhodobá studie následků probíhá právě teď na dobrovolně očkovaných lidech. Jestliže Vlastimil to riziko podstoupit nechce, není to známkou necivilizovaného chování. Prostě má jen jiný názor a protože riskuje jen vlastní život, ostatní by měli jeho názor respektovat.
Známý prodělal Covid. Nechal se očkovat Pfizerem. První dávku vakcíny ustál bez potíží. Druhá už mu ale jisté potíže činila, protože zesílila protilátky zanechané po covidu.
Vakcíny nucené lidem v ČR automaticky neznamenají, že chrání před Covidem a že chrání i proti novým mutacím. O mnohých vakcínách nám tvrdili, jak jsou skvělé (Astra Zeneca, Janssen od Johnson and Johnson), a přitom je stáhli z oběhu.
Buďme tolerantní, o Covidu neví nikdo skoro nic. Vynášet příkré soudy o jediné pravdě nemá smysl, pravdu prověří až čas.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

já myslela, že Vám to myslí. Mýlila jsem se. Ještě že má myška to kolečko.

Průměrný počet slepic: 3.6 (17 hlasů)

Laco, váš poslední odstavec se mi zamlouvá. "Havloidi" si kdysi sepsali Ústavu a zákony, včetně těch volebních. Když v rámci volebních předpisů, které sami sestavili, začali prohrávat a jak správně píšete, hrozilo, že se nedostanou do Poslanecké sněmovny, prostě si ty předpisy/zákony změnili, aby jim opět vyhovovaly v prostředí, jak to tak vypadá, nově rozdělených voličských hlasů.
Třicet let nevěděli, že se voličské hlasy přidělují politickým stranám nespravedlivě, ale najednou šup/rup - hned na to přišli.

Průměrný počet slepic: 4.2 (38 hlasů)

In reply to by Aborex (neověřeno)

Trvalý odkaz

a naposledy se zesměšnila předpovědí, že do Vánoc 2020 kovid ze společnosti vymizí.
Trapná ženská.

Průměrný počet slepic: 2.4 (12 hlasů)

Když slábne, tak se muselo s řízenou likvidací civilizace pokračovat. Šlo i o neskutečné prachy. No a tak se objevily tzv. "mutace". Ta britská někdy v říjnu , jihoafrická později, teď nastupuje ta z Indie. Další na své vypuštění ještě čekají.
Propaganda jede, očkuje se natvrdo, respirátory a testy běží. Nemocní se neléčí od počátku, neb jsou nutné tvrdé argumenty. Smrt takovým argumentem rozhodně je.
Virus bude tím nástrojem a zdecimovaní a vystrašení lidé, spolu s politiky, nyní i zaplacenými odborníky, jsou vykonavatelé té likvidace.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

K

Průměrný počet slepic: 3.2 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Už dost dlouho čtu Váš blog a dá se říci, že s velkou většinou Vašich názorů plně souhlasím a obdivuji Vás, kde berete tu energii.
Kromě!
Nechápu, jak bezvýhradně jste naskočil na vlnu testování a očkování, které nás zachrání.
V mém okolí také několik známých zemřelo s covidem. Ale také je dost takových, kteří byli postiženi nedostatečnou péčí ze strachu, samotou, omezením lékařské péče a podobně.
O mého fyzicky postiženého otce jsem se denně staral tři roky, dokud to letos v únoru nevzdal (bez covidu), zavřený doma u okna a u televize. Denně strašený, jaká hrůza se na nás valí. Dnes by mu bylo 80, to už se dá říct, že je požehnaný věk.
Také v poslední době znám případy náhlého úmrtí dva-tři dny po očkování, které nikdo nevysvětlí a neřeší. Infarkt a hotovo!
Nikde neslyším o tom, že se vyvíjí léky na covid. Ty by měly být prioritou! Očkovat, očkovat, očkovat.
Nejsem zarputilý odmítač, samozřejmě dodržuji nařízení, i když některá absolutně nesmyslná.
Ale také se dívám na druhou stranu, jak s námi zametají, falšují statistiky a nikdo už dnes neví kde je pravda.
Vždycky nás postihovaly a budou postihovat epidemie. O smrtnost chřipky jsme do této doby moc nevěděli a ani nás to nezajímalo. Některé byly horší než covid, ale žádná neměla takové PR v celém světě. Proč?
Myslím, že docela dobré shrnutí z jiné strany, než je ta Vaše:
https://zvedavec.org/komentare/2021/05/8720-covidove-hoaxy-a-fakta.htm

Průměrný počet slepic: 4.1 (52 hlasů)

LÉK na virus, JAKÝKOLIV, je nesmysl.
Už z principu, virus totiž NENÍ ŽIVÝ ORGANISMUS, je to jen, jak to popsat, "návod".
A co není živé, to nelze zabít.
S neživým lze bojovat vnějšími prostředky, jako např změnit chemismus, složení krve, což je docela problém pro léčeného. Jak se jistě shodneme.
Nebo vnitřními prostředky, tedy protilátkami, které působí nejrůznějšími směry. Ale základ je, že infikované tělo si MUSÍ poradit samo. Můžeme mu pomoci, např doplněním protilátek, ale to je jen "zakoupení" určitého času, než infikované tělo zareaguje, naučí se vyrobit vlastní protilátky.

Průměrný počet slepic: 3.9 (35 hlasů)

Ano, omlouvám se, co jsem napsal byla hloupost. Nicméně takzvaným "lékem" by měl být, pokud možno odolný organizmus.
Ještě nedávno, když Dr. Bukovský propagoval vitamín D jako nejlepší prostředek na zvýšení imunity, tak mu vyčítali, že si dělá reklamu.
Není snad prospěšnější pohyb venku, sport a zdravý životní styl? Jaký význam má zavřít dětská hřiště a nenechat je hrát fotbal? Co z nich uděláme? Cvalíky u počítače? Kdybych měl v této době školou povinné děti, určitě bych je tam nepustil.
Kam dospějí neustálé dohady o vakcínách? Která je ta politicky správná? Po jedné dávce už smím cestovat do ciziny i když mohu být stejným přenašečem jako neočkovaný. Rozvolnění!

Průměrný počet slepic: 3.8 (32 hlasů)

Váš problém je, že očekáváte jakousi "spravedlnost pro všechny". O tu se ale vůbec nehraje.
Covid je vir a chce se namnožit ve Vašem těle. Vaše tělo se proti tomu brání a použije svoji imunitní reakci. A o to jde. Potřebujete mít funkční natrénovanou imunitu. Rychlou a účinnou imunitní reakci. Jenže mezi námi žijí lidé, kteří ji nemají.
Příliš biologicky opotřebovaní lidé a obecně lidé s již nevýkonnou imunitou, která vir nedokáže porazit.
Příliš "zdraví" lidé, kteří měli tu smůlu, že žili v příliš sterilním prostředí a svoji imunitu netrénovali. Ti mohou prohrát boj s Covidem, díky pomalé a opožděné imunitní reakci.

Výše uvedeným pomůže očkování, které naučí tělo jak s virem bojovat a připraví rychlou imunitní reakci.

Průměrný počet slepic: 3.6 (15 hlasů)

imunitu vytrvalostním běháním 8 let a nakonec byla imunita tak velká, že mi zaútočila na erytrocyty a mátořím se z toho zatím půl roku..

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

trénoval imunitu umírněným chlastáním všeho dobrého v kruhu přátel a okolojdoucích, imunita by seděla tiše v koutku a těšila by se na další várku, zatímco erytrocyty by si mohly vesele a svobodně rejdit. kam by je srdce táhlo, tedy vlastně hnalo.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Potom je to již jen matematická volba. Jaká je pravděpodobnost smrti a následků po očkování versus pravděpodobnost smrti a následků covidu bez očkování. Vaše volba.

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)

In reply to by mirek58 (neověřeno)

Trvalý odkaz

...vyvolá nemoc, je samozřejmě zcela na místě zmiňovat léčbu, a tedy i lék.
Takhle jak to píšete, by si vždy mělo ("MUSELO" ?) poradit tělo " samo" (kdy však sám dodáváte, např. : "doplnění protilátek").
Ostatně anonym správně psal : lék na covid (měl možná dopsat covid -19) , kdy takto se označuje nemoc, samotný vir s eoznačuje takto : koronavir SARS-CoV-2.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)