Teda jestli to byl záměr...

Autor
Štítky

Dnes se ještě jednou vrátíme k Ferimu a k jeho výbušnému konci kariéry, který zřejmě bude mít ještě dlouhou a ošklivou dohru a to i za předpokladu, že nakonec skončí osvobozen. Nechci se dneska zamýšlet nad tím, co doopravdy spáchal, nebo pátrat v jeho duši, zda je zvrhlík, nebo dotěra. Nehodlám řešit jeho etiopské kořeny a pouštět se do spekulací o genetických předpokladech pro znásilňování. Nebudu se ptát, zda vůbec znal svého otce, jestli náhodou nebyl jen produktem mladické chyby své matky, nebudu řešit, zda jeho dnešní chování náhodou nemá svůj prapůvod v jeho dětství. Tohle všechno už jsem si na internetu přečetl. 

Já se spokojím s tím, že existuje vícero žen a děvčat, které se neznají navzájem a které popsaly, jak přímočaře šel Feri na věc, jak si vynutil/vypřemluvil milostné dobrodružství. Spokojím se s konstatováním, že Feri tohle dělal dlouhodobě a v příslušných kruzích byl touto stránkou své povahy pověstný. Stejně tak konstatuji, že zřejmě žádnou holku nezbil, neznehybnil, nevyhrožoval... prostě měl jen dostatečné seběvědomí a pramalé ohledy. 

Já bych se chtěl dneska zaměřit na politické a propagandistické hledisko. Feri totiž nebyl žádné politické ořezávátko. Už jsem tu psal, že tu jeho řepu jsem Kalouskovi ze srdce přál... Feri tuhle stránku politického řemesla uměl velice dobře. Všichni ho znali, všichni věděli, kdo je a nikdo nevěděl, jaké má názory. Já si musel přečíst wikipédii a celou řadu odkazujících textů, abych vůbec zjistil, co on v tě sněmovně vlastně dělal. Jasně, byl to další kafírník, TOPák... podpořil Mee Too, což by se od mladého nadějného a blbého dalo čekat... ale ruku na srdce, víte o něm někdo ještě něco jiného? 

Feri byl především politik ksichtu. Politik instagramu, fejsbůku, televize. Politik přeipravených marketingových frází, politik, který je tváří kampaně. Politik, který nikdy nestál tváří v tvář nějakému nepříjemnému redaktorovi a vlastně si ani nevybavuju, že by někdy čelil nějakému opozičnímu řečníkovi v nějaké jiskřivé debatě. A když jednou v moravském sklípku mluvil, dostal na budku. 

Pozor, já se nesnažím říci, že by Feri byl hlupák nebo že by sebou nechal manipulovat. On prostě jen velmi dovedně využíval sociální sítě. Dělal to, v čem byl dobrý a vyhýbal se situacím, kde my mohl být nachytán na švestkách.  I teď byl v podstatě jedinou nadějí stárnoucích seladonů a odkvétající dominy na hlasy prvovoličů. 

A najednou pic... a je konec. Najednou vylezou kostlivci ze skříní... a zřejmě to ani nebylo těžké. Feriho pověst byla ve správných kruzích rozšířená. Vlastně stačilo, aby nějaký nájemný pisálek šel tam, kde se Feri vyskytuje a začal se vyptávat. Možná to ani nebyl pisálek. Možná to prostě bylo schválně.  Možná se ani nemuselo hledat, ale takové informace se třeba dají snadno koupit. 

Feri teď bude obviněn a bude mít štěstí, pokud se nějaká holčička nerozhodne, že se na něm zkusí zahojit. Pokud se najde nějaká, že bude vypovídat, skončí Feri v lochu. Možná ne nadlouho, ale skončí. Právě on se svým zjevem, se svým projevem... právě on, který podporoval mee too a stejnopohlavní páry. Hádejte, jak se na tohle všechno budou dívat jeho spoluvězni. Být Ferim, sbalil bych svých pět švestek, dokud nejsem obviněný a odjel co nejdál. Někam, kde nevydávají českým úřadům. 

Čím déle tuto kauzu sleduji, tím více mám dojem, že to někdo pohání. Koneckonců Feri se nijak neliší od tisíců podobných příběhů. Po každé diskotéce je "znásilněna" celá řada přiopitých holek, které se druhý den stydí, že daly tomu nepravému. Kdybychom měli právě toto chování důsledně kriminalizovat, mohli bychom kapacitu věznic zvednout na desetinásobek. Téměř každý muž má v zásobě podobnou historku, kterak potkal na diskošce pěknou koc, kterou připil, udělal na ní dojem svým šarmem a pak se nenechal zastavit jejím nesouhlasem, patřičně si užil... a ona koneckoců taky. Ovšem Feri není jen tak někdo. Je politicky důležitý. 

Vlastně bych si dovedl představit, že celou tuto kouzu objednal kupříkladu Babiš.  On potřebuje vyhrát volby, protože mu jde fakt o hodně a hodně mu hrozí. Dovedu si představit, že bude nejen dělat krásnou kampaň v bílé košili a slibovat modré z nebe, ale že Mára Prchal má i svojí skupinu pro speciální nasazení. Protože volby se nedělají jen tím, co nám prospívá, ale i tím, co škodí těm druhým.  Babiš má dost peněz, aby si o každém politikovi zjistil  všechno. 

Ovšem mladí prvovoliči, kteří byli okouzleni Ferim, ti Babiše stejně volit nebudou. I když teď slyšíme srdceryvné příběhy, kterak kinderposlanec rozbil naděje tisíců dětí i mladých lidí, všichni tito zhrzení voliči svojí frustraci nikdy nepřetaví v hlasy pro hnutí ANO. Ztráta Feriho není ziskem ani pro hnutí ANO, ani pro KSČM, ani pro ČSSD, ani pro Okamuru, ani pro Volného. 

Ztráta Feriho je jednoznačně ziskem Pirátů. Protože jen Piráti mají podobného ksichta Bartoše a podobné idoly mezi mladými. Jen Piráti mají v této době kouzlo přitažlivosti pro prvovoliče. Konec Feriho nechal Babiše chladným, možná mu to trochu pomůže po volbách při vyjednávání se samotnou ODS, ale hlasy do urden mu to nezařídí. Pro Babiše by bylo vhodnější, aby Ferigate přišla až těsně před volbami, nebo klidně až po volbách. 

Největší zájem na Feriho konci mají jednoznačně Piráti. Neříkám, že právě oni tu štvanici spustili. Ale rozhodně se jim hodí. Oni jediní mohou za Feriho nabídnout podobně kvalitní náhradu. Všechny hlasy, které by Spolukoalici přinesl Feri, ty teď dostanou oni. Nedivil bych se proto, že právě z těchto řad  se najde někdo, kdo nějaké to trestní oznámeníčko podá, kdyby náhodou holky nechtěly. Že se najde nějaký  pirátský a kavárenský dobrák s plnou hubou spravedlnosti, který teplické řepě namydlí schody. 

Feri teď zjišťuje, že lidé se kterými sdílí stejné hodnoty a kteří jsou jeho přirození spojenci ho teď možná posílají na dlouhý soudní proces a možná i do tepláků. Zcela nemilosrdně. Že se za něj prakticky nikdo nepostavil. Respektive že sice tu a tam někdo utrousil nějakou větu o tom, že Ferimu věří, ale jinak nechají všichni konat příslušné orgány a za měsíc, až mu přijde předvolání, rádi na něj zapomenou a budou se snažit, aby i voliči zapomněli, do které strany Feri patřil. 

Feri teď zjistí, jak na tom doopravdy je. Že ho sice plácali po zádech, ale skutečnou vděčnost nebo přátelství si tím nevysloužil. Že se ho snaží potopit ti, se kterými měl být po volbách v koalici. Že prostě začal někomu překážet, že jako mouřenín už vykonal svojí úlohu a je na čase, aby šel. 

Vlastně by mě nepřekvapilo, kdyby se po tomto střetu se syrovou realitou ve Ferim odehrálo něco podobného jako ve Stropnickém. Vlastně až teď pro něj začíná skutečný život. Až teď v nouzi pozná přítele. Teď teprve zjistí, jak na tom doopravdy je. Že není nadsamec, lev salónů. Zjistí, že nemůže všechno a že se jeho dosavadní kolegové nejspíš pokusí naložit mu na záda i hříchy které spáchal někdo jiný... že dělá obětního kozla i ostatním. 

Za rok či dva třeba budeme překvapeni, jak rozumně Feri mluví. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (102 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Krást hlasy od 5% zpovykaných Pražáků a korespondentů ze zahraniční? Takhle blbý nápad můžou vymyslet fakt jen piráti. Ale koneckonců nemusí pršet, stačí když kape

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

V jednom dokumentu o první světové popisoval bývalý americký jak postřílel během chvilky asi osm útočících Němců.

Ten chlap byl z nějakýho státu s divokou přírodou a byl před válkou lovec.

Když střílel ty Němce běžící proti němu, tak střílel napřed na ty, co byli nejdál. Střílel na konec běžící skupinky, na ty nejvzdálenější a vlastně nejméně nebezpečné. Když padali, tak o tom nevěděli ti, co běželi před nima a tak běželi dál, místo aby zalehávali, byli horší terč a měli čas vymyslet nějakou fintu, jak na něj.

Ten co běžel jako první si mohl celou dobu myslet, že ten střelec se do něj není schopen trefit.

Jestli žádná další aféra nebude, tak to byla jen náhoda.

Jestli budou periodicky propukat další aférky tak to je jen mazaní strategie.

Průměrný počet slepic: 4.7 (34 hlasů)

mazaná

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Celá kauza je promyšlená a asi i vhodně načasovaná. Opakuji se, ale vidím to tak, že Piráti vše pečlivě sledují analyzují, kují pikle a včas přiloží tam kde je třeba.
Tu vypustí dlouho známou a uměle drženou informaci o Ferim k likvidaci TOPky a celého toho spolku, tu popíchnou Klause s miliardami, ke zde nenáviděnému Rusku. Tu vypustí info o zahraničních kontech velkého sponzora mladého Klause a bývalého šéfa ČEZU. Prostě si čistí cestičku k moci. Jsem zvědav, co vytáhnou na SPD a pokud dneska sesadí Filipa, tak i na KSČM.Mají k tomu pomoc zvenku.
Bylo by zajímavé zjistit jejich sponzory, jejich zdroje a rozhlédnout se, kterým hnutím celosvětově patří.
Feri není žádný nadsamec. On je normální sexuální loudil, který si o ženách myslí skoro totéž, co muslimáci. Využil toho, že je mediálně protěžován. Jinak by o něj moc holek nezavadilo a nelezlo s ním do sprchy.
Je fakt, že nejsem na hošíčky, ale dle mne to není žádný fešák a charisma z něj taky nevyzařuje. Funguje jako youtuber, či influencer. Měkké dlaně a plná huba líbivých keců a prachy i z našich daní. No užil si, teď jej čeká další etapa jeho strastného života.

Průměrný počet slepic: 4.6 (19 hlasů)

filuipa novináři chrání, protože díky němu ksčm padá, Skála by dal novej vítr rebelské strany, s milionářským právníkem předsedou je to strana kastrátů.-..

Průměrný počet slepic: 3.9 (16 hlasů)

Ten je z podobného těsta,

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Čtěte jen z vydavatelství AgroMafry.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Jen si myslím, že Piráti jsou absolutně neschopni něco pečlivě sledovat a analyzovat.

Stačí se na ně podívat. Richterová, která se rozbrečí, že ji z něčeho "falešně" nařkávají. Michálek, kterej vypadá jak ulíznutej hošík, jeho Krausová pornomodelka, Ferjenčík a Bartoš, co vypadají jak cool (zestárlí) rebelové + Bartoršova "Kněžka Chaosu", co všichni tři vypadají jak z nějakého fantasy/scifi filmu, kde se bojuje se zombiema, hledá tajemství paramidy či likvidují roboti.

Podobně vypadají Čaputová, Pratasevič, Cichanouská, děvky z Pussy Riot a Femen. Podobně ta Schwarzenbergova PR Macháčková a mraky dalších. Podobně vypadal svého času Pavel Kohout, Švorcová a další.

Jsou to jen loutky, za které někdo tu analytickou práci dělá.

Ono je to totiž vidět na obličeji a hlavně na pohledu.

To je Martin Koller, Vladimír Putin, Bush Sr, Lyndon B. Johnson, Bill Clinton, Tonny Blair, kdejakej zkoušející, účetní, podnikatel znající svůj obor.

Ti první jsou jen loutky, které někdo řídí a jedou podle návodu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ta fňukat Richterová je jen před oponou. Za ní jsou vysoce sofistikovaní odborníci s poradenstvím z celého světa. Stejně jako dovedli rozjebat USA, rozjebou naši zemičku. Nezapomeňte na Antifu, která dovede poslat své bijce do kteréhokoliv světového kouta. Prachy roli nehrají. Osobně jsem koukal na jejich řádění v Hamburku, to samí pak řádili v Chemnitz, v Paříži u žlutých vest bych se rád mýlil. Takový Majdan v Kyjevě, binec v Bělorusku a pár trapný akcí v Rusku. A to jsem vybral jen ty nejkřiklavější z poslední doby. Piráti, pokud nejsou jejich pobočka u nás, tak jsou s nimi ohromní kamarádi, kteří nyní dělají, že se vzájemně vůbec neznají.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

Jsou to jen loutky, za které někdo tu analytickou práci dělá.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Omylem jsem odeslal, doplněno

Ta fňukna Richterová je jen figurka před oponou. Za ní jsou vysoce sofistikovaní odborníci s poradenstvím a finanční podporou z celého světa. Stejně jako dovedli rozjebat USA, rozjebou naši zemičku. Nezapomeňte na Antifu, která dovede poslat své bijce do kteréhokoliv světového kouta. Prachy v tom žádnou roli nehrají. Osobně jsem koukal na jejich řádění v Hamburku, ti samí pak řádili v Chemnitz. V Paříži u žlutých vest bych se rád mýlil. Majdan v Kyjevě, binec v Bělorusku a pár trapných akcí v Rusku. A to jsem vybral jen ty nejkřiklavější z poslední doby. Všechno je koordinováno s politiky a mainstreamem k vytvoření toho správného názoru a k vytvoření pozice k dalším akcím.
Piráti, pokud nejsou jejich pobočka u nás, tak jsou s nimi ohromní kamarádi, kteří nyní dělají, že se vzájemně vůbec neznají.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

přemýšlení o normálním životě s takovou intenzitou, aby zmoudřel, jako mladý Stropák.
Myslím, že to je on, který se pustil do Kateřiny Neumannové za finančně zpackané nevím jaké mistrovství v bězích na lyžích. Nebyl schopen relevantně odhadnout, natož spočítat počet aut, která na závodiště přivezla sníh...
Ale mohu se samozřejmě mýlit.
Jinak řečeno - kéž by měl Vidlák pravdu. Další Obrácení Ferdyše Pištory škodit nikdy nemůže...

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud bylo migrošům v r. 48 dejme tomu 20 let, měli v r. 94 o 46 let více, jestli dobře počítám.
To znamená, že to byli minimálně dědci a báby ve věku 65+, což znamená, že byli daleko za zenitem své intelektuální výkonnosti a blekotali svá moudra, polapaná někdy před půlstoletím na měšťance, v lepším případě na nějakém klasickém gymplu či reálce.
A byli těžce mimo mísu, neboli, jak rád říkává můj Pinocchio, byli v lese.
A mleli hovna o tom, jak byl vzduch čistší, tráva zelenější, nebe modřejší, ženy kozatější, oni byli vlastenečtější, bo Hitler, blablabla...

A pokud jsem vás nyní nasral, bylo mi ctí. Opravdu nemohu za to, že si nejste schopen přiznat, kam patříte, protože váš výšplecht není obhajováním starých vlasteneckých migrošů, nýbrž obhajováním sebe sama a vašeho zduřelého ega, potažmo věku, ve kterém se nacházíte.
Já to na rozdíl od vás dokážu a jsem na to hrd, že jsem schopen říci sám sobě - ne, už nejsi pašák. Už jsi zbytek dvounožce který se limitně (nastudujte si, co je limita) blíží sekundě, ve které bude zralý na fyzické sešrotování. Na to morální jsem překročil vyměřený čas již docela dávno.
I přesto vám popřeji dobrou noc a ranní svěžest.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Ferina je jiný typ osobnosti, než Stropnický. To, že holky před aktem ponižoval, to potvrzuje. Musí si, i "úspěšný", něco pořád kompenzovat. Zde se na něm prostředí nebo vzrůst, taky podepsalo, na kom ne?, ale o to teď nejde. Dále v jeho neprospěch hraje, že se dostal k lizu příliš mladý a nemá návyky z normálního života. A že nejspíš nepoznal, co je to kamarádství. Dostal se tam mladý, v tom mu kůže a řepa pomohla, ale ne ve všem. Feri umí s lidma manipulovat. Ostatně ty holky to samý potvrzují.
Stropnický je na tom ve všech ohledech jinak. Líp.

Šance, že Feri prohlédne a začne mluvit normálně, je proto malá...Spíš soudím, že causa bude po volbách zametena pod koberec. A až se na to pozapomene a bude to historie, Feri, pomaloucku, polehoučku, bude do politiky reinkarnován...

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

reinkarnací nesouhlasím, není k ní důvod. Své si "odpracoval" - být vábničkou a dvakrát do stejné řeky...
Jinak už čtu druhý kladný názor na Stropnického. Jedná se o toho úchyla ? Pokud ano, v čem tak prozřel ? Já četl asi dvě věty, které vypustil a nebyly mi rovnou proti srsti, ale jinak nic světoborného v paměti mi neutkvělo, abych na něj změnil názor. Stalo se něco podstatného, co mi uniklo ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (18 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

nad jeho větami mi spadla brada.
Rozhovoru předcházel jeho odchod do jakési díry - pardon - vesnice (nepříliš daleko od Práglu) za účelem záchrany zámečku. A mladej tam prý pracoval rukama.
Tedy vlastníma rukama.
Jakože cihla, kolečko, lopata, malta a tak všelijak podobně.
Pokud zadáte do gůglu hesla "zámek", "Matěj Stropnický", vyjede vám pár článků, teď jsem to zkoušel.
Nicméně přiznám se, že se mi ten rozhovor nechce hledat, bo jsem ospalý.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Díra (spíš dírka) po granátu cca 5 km od Sedlčan.
Je tam hospoda a "vejbor", jinak všechno ostatní nejblíže v Sedlčanech.
Autobus tam jezdí 2x denně do Sedlčan v 7:00 a 14:00; takže absolutní odkázanost na auto nebo kolo. Vlak se tam nenachází.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vydělal si na něj, nebo ho založila zbohatlická rodina, kam se náhodou narodil?
Vždyť za ním není vidět žádná užitečná práce, kromě pár koleček malty, která... bůhví jak to bylo a kdo je pro fotografování, možná video, naplnil.
To za revoluce bylo víc práce a navozených koleček i po kdejakém cikánovi.
A dál bych za to krk, že si tím ten cikán rozhodně nevydělal na zámek.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

V nějakém rozhovoru Stropnický říkal, že mu s pořízením zámku pomohla jeho a partnerova rodina. Zámek v Osečanech je měl stát údajně 12 milionů Kč, rekonstrukce jedné místnosti asi 300 tisíc Kč. Místností je 28, celkem na rekonstrukci potřebují 65 milionů Kč. Já jim věřím, že si pilnou prací na zámek nakonec vydělají.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prodala jednu z pražských rodinných nemovitostí a koupila nezbednému synkovi zpustlý zámek, aby nemusel prodat svůj pražský byt (který pronajímá).

Prací tutově ne, ale na dotacích škodný nebudou.
Loni dostal jenom od kraje 5,9 mega na střechu a krovy.
(Roden dostal na sousední Skrýšov 5,5 mega.)
https://www.krajskelisty.cz/stredocesky-kraj/24396-matej-stropnicky-dos…

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tenhle rozhovor se Stropnickým mne dost překvapil. Pozitivně. Netušil jsem, že se z něho stal levičák tradičního střihu.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Matej-Stropnicky-pro-PL…

Průměrný počet slepic: 4.3 (27 hlasů)

děkuji za tip k zamyšlení. Článek přečten, brada mi mi sice také spadla, ale po všem, co předváděl před tím, mu nevěřím ani nos mezi očima. Vidím ho (já sám osobně) jako pěkného vychcánka, který ucítil příležitost se nacpat do poslaneckých lavic a ví, co má říkat, aby se tak událo. Že z těch všech, jistě zajímavých názorů z článku jsme neslyšeli od něj něco dříve ? Nemohl uspořádat nějakou tu demošku, opak milionochlívkařů, vždyť to by mu mělo jít ? Nebo alespoň článeček v dobách dřívějších, když už tak pěkně znal pozadí Poche-Petříček.
Takto bych čekal, že bude podobně mluvit Feri, kdyby se ještě před znásilňovací smrští dozvěděl, že na kandidátce TOPu nebude a od ČSSD by padla nabídka.

Taky mi je dost odporný, jak vlezli s tím svým prznitelem do Výměny Manželek hrát moc hodné, milé přihřáté hochy. Pak po různu v novinách rozplívající se články od divaček, jak by jim klidně svěřily své děti a jak dokázali, že homosexuálně-deviantním lidem by se děti mohly svěřovat. FUJ !

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

prozřel. Taky jste si všiml, že už mluví docela normálně. ;-) Ale v politice bych ho znovu nerad viděl. Taky mu už nevěřím. Zase by, nejspíš, zkavárnovatěl.

Napsal jsem, že Stropnický je na tom, ve všech ohledech, líp. Myšleno ve SROVNÁNÍ s Ferim. U toho žádná sebereflexe neproběhla. Ani náznakem. A že složil sám mandát - k tomu ho donutili spolustraníci. Feri zatím žádnou svou chybu neuznal.

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vzhledem k tomu, co předváděl v politice a jak škodil, nevěřím v obrácení Ferdyše Pištory.
Všechno to je šmíra, vždyť že šmíry pochází i jeho papírek..

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Srovnání Stropnického s Ferim, je adorace??

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten Huawei, by se již mohl naučit česky. Omlouvám se všem za korejské inženýry, ale i za sebe.

Vzhledem k tomu, co předváděl v politice a jak škodil, nevěřím v obrácení Ferdyše Pištory.
Všechno to je šmíra, vždyť ze šmíry pochází i jeho papínek..

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale protože bydlí na fakt echt vidlákově, tak asi přišel do kontaktu s realitou víc než v Praze.
A realita je Sedlčansku docela hořká; stejně jako na Benešovsku a Příbramsku. Ppráce málo a pokud ano, tak za málo peněz, ale zato ducha i tělo devastující.
Takže prozřít mohl.
Osobně mám u něho problém s tím, že když mu hraní si na zámeckého páne nevyjde, tak se vždycky může vrátit k rodinným majetkům a kontům. Což lidé tam žijící nemohou.

Uvidíme. Jsou dvě možnosti - buď se skutečně stane levicově orientovaným socdem, nebo z něho bude další z mnoha salonních rádobysociálů. Zatím má nakročeno dobrým směrem...

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Byl vybrán v zahraničí. Dotyčný tvrdí, že to jde dohledat na netu. Kubera ho velmi brzo prokoukl a nelíbil se mu.
O současné kauze zahraniční média mlčí na rozdíl od držkobraní na Moravě, kde se mohli přetrhnout aby poreferovali o rasistickém útoku.

Průměrný počet slepic: 4.5 (24 hlasů)

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

s téměř jistotou mohu odečíst bábovce, můrovce, socany a souhy- S nepatrným váháním křesťany. s větším váháním modroftáky a starosty. Kdo zbývá, a kterou skupinu svou existencí ohrožoval, kdo chce mermomocí převzít veslo.... kdo už ukázal/a ukazuje jak moc chce vládnout. Kdo je tak nějak divně poslední dobou ticho, ať k Vrběticům či breberce./ v podstatě vyjadřovali se minimálně/a co je ještě zajímavé i ti presstituti je tak nějak nechávají na pokoji. a pokud se nějaký odvážlivec přece jen zeptá, co se dozví? NIC, jen to co bylo už dříve někým řečeno či napsáno, - A po vlně nevole ovčanstva k jejich ?údajnému? programu zmlkli docela. Což je mi opravdu moc divné....
A připomenu-li si chování původců toho názvu, nějak se nedivím.
Dokonce , vzhledem k věku jeho/jejich skupiny na kterou cílí, dovedu si představit, že se jej snažili zlanařit a když nechtěl tak mu ukázali "zač je v Pardubicích perník". No mělo by to nás i ovčany varovat.........

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

není hloupý, myslí mu to, a nemá jen pár příznivců. On ten milion voličů, se někomu moc hodil
https://cs.wikipedia.org/wiki/Dominik_Feri
ale ukazuje se že to nestačí- Zřejmě podlehl euforii z dosud úspěšné kariery, což je v jeho věku normální,
vždyť tomu podlehli i ostřílení borci. Kdo ví co si myslel ......njn

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vzhledem k tomu čím myslel už je jedno, co si myslel.

Spíš bych řekl, že ani nemyslel, protože krev byla z mozku odčerpána úplně jinam.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

co Vy ve věku kolem dvacítk\. Číím jste myslel Vy.. Naopak, když se kouknu na jeho profesní výkony ať na kraji či ve sněmovně, tedy pokud je to z jeho hlavy a ne nápověda.... hmm

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Neznásilňoval jsem.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na celé aféře je nejvíc znepokojující právě těch milion folowerů. Údajně jsou žáci, jeho následovatelé, otřeseni, že jim někdo vzal, pošpinil jejich symbol. Pokud Feriho manipulace má takový dosah na školy a dokáže ovlivnit prakticky celou školní mládež, pak je zde něco absolutně špatného a vlastně pořádně nechápeme, co se zde děje a jak hodně jsme na 1. prioritě prohráli.
Zde by byla otázka pro Občana, jak je to vůbec možné a jaké vlastně probíhají ve školách procesy?

Průměrný počet slepic: 4.6 (21 hlas)

ale možná vzpomenete asi před 10 lety právě ta TOP ka s člověkem v tísni organizovala volby na nečisto právě na středních skolách divila jsem se,že je do škol pustili,ale byl to nějaký projekt a na ty projekty se ve školách hraje a pak proběhla masírka na mládeži ve prospěch knížete,který tehdy byl tváří TOPky a chtěl být presidentem

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

po těch volbách se pak v těch samých školách teatrálně sundavaly obrazy prezidenta Zemana, že politika do škol nepatří...Když tam visíval prezidentský amnestační vrah, vše bylo v nejlepším pořádku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

i toto se na školách dělo. Klíčové slovo Člověk v tísni a TOP 09

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

z naší školy a ještě jen z prvního stupně.
Nicméně - snažíme se až urputně o to, abychom se před dětmi chovali a mluvili vždy slušně, aby nám děti mohly důvěřovat a aby atmosféra ve škole dávala smysl. Totéž ovšem dost striktně vyžadujeme od dětí a neustále jim vysvětlujeme, že vztah je vždy oboustranný a že aby mohl člověk přijímat, musí i dávat. Zatím se to docela daří a většinu toho, co se ve škole semele, řešíme v rámci školy. Samozřejmě jsou i extrémní situace a události (fyzický útok na spolužáka, vyhrožování, dlouhodobá neomluvená absence a pod.), které je nutno řešit ve spolupráci s rodinou a OSPOD. Ale to jsou opravdu extrémy a všichni "se modlíme", aby to tak zůstalo.
Dá se říci, že se nám daří být pro děti ostrovem bezpečí a ony nám to vracejí tím, že ZATÍM u nás nedošlo k ničemu doopravdy zlému.
Mocmocmoc doufám, že to vydrží co nejdéle.

Vzory jsou problém, protože děti mají - pod vlivem PC her - fest nebourané vnímání reality a rozlišení mezi realitou skutečnou a virtuální.
Rodiny nám v tom moc nepomáhají, protože děti dřepící u stříleček nic nechtějí, nedožadují se rodičovských aktivit, nemluví a neotravují.
Takže na to, abychom jim vštípili, že virtuál a reál nejsou to samé, jsme sami. Tak se snažíme s nimi během výuky hrát hry, do kterých se musí zapojit nejen hlavou, ale i si něco vyrobit nebo vyvinout dazickou námahu. S trochou skřípění se to dá :o)
A také si s nimi povídáme. O přestávkách, když se potkáme na ulici (výhoda vidlákova), při hodinách, před i po vyučování. Někdy je to voser, protože člověk přece jen potřebuje během dne trochu vodfuku a klidu. Ale bereme to tak, že dokud s námi mluví a chtějí mluvit, je to v poho a můžeme tak leccos vyřešit a lecčemu předejít.

Jen doufám, že nechodí poslouchat za dveře sborovny. Jsou sice bytelné, ale... :o))

P.S.: Pragmatiku, my jsme jen částí světa, v němž se děti pohybují. A to, co do nich zasejí rodiče, prarodiče, známí a další, můžeme ovlivnit jen částečně a někdy vůbec.
Prvostupňákům je Feri zcela ukradený. Ti paří síťovky a koukají na Pata&Mata, Mrňousky, Byl jednou jeden život (mmch skvělá učební pomůcka) a čtou "Deník malého poseroutky". Když na tu pestrou směsici koukám psychologicky, tak to mají vlastně docela těžké. Jsou děti, chtějí být dětmi, ale svět okolo je tlačí někam, kam se jim nechce a ani by chtít nemělo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

jak asi to vypadá ve škole s mladými, krásnými a...... učiteli, kteří toho sami moc neznají..

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

se Mel do toho školství dostat dřív,dnes mohl dělat inspektora nebo krajského metodika a mohl být za vodou.Ale takhle? Od září dělat asistenta a mluviti o zkušenostech?

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

školství, máte vy, prosím pěkně?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

moje děcka tam chodila přes 20 let a volby na nečisto mám od nich i jak pro knížku horoval jejich občankář stejně jak pár let před tim pro Gorbaceva a ještě před tim pro Husáka

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Sybila (neověřeno)

Trvalý odkaz

fakani, mě zajímá, kolik peněz jste si vydělala jako profesionál v rámci působení v nějakém vzdělávacím či výchovném ústavu.
Neboli kolik let jste krotila ty malé rozežrané zmrdy, na které se nesmíte po novému ani křivě podívat, jinak okamžitě dostanete pojeb č. 1 od soudruha ředitele a pojeb č. 2 od soudruha papínka podnikatele či náměstka - pardon - staršího menedžra.

Průměrný počet slepic: 4.1 (10 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

A také to tak zůstane :o))

Co se stalo, že je z Vás taková zapšklá semetrika?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Mladé kolegyně (a dokonce jeden kolega) jsou připravení docela dobře a se žáky si umějí poradit. Někteří už si získali takovou autoritu, že si mohou dovolit i poněkud volnější chování v hodinách.
Navíc máme k dipozici skoro každý týden nějaký seminář či webinář, kde probíráme jak kazuistiku, tak nejrůznější psychologická, didaktická a výchovná témata. Sice to je celé odpoledne v háji, ale jednak si vyměňujeme poznatky s kolegy z celé republiky a jednak tam přednášejí a konzultují školní a poradenští odborníci. Plus některé kolegyně dál studují, takže kromě aprobace dělají v postgraduálu ještě např. speciální pedagogiku nebo poradenství.

Máme štěstí, že jsme menší škola a můžeme si dovolit držet takovou atmosféru, abychom tam chodili rádi my i děti (jasně, že ne všichni pedagogové a všchny děti; to bychom byli zázrak a ne škola). Možná by bylo nejlepší, kdyby nám do toho nemluvily ani ministerstvo, ani inspekce :o)) Nepochybuji o tom, že ředitelka by neslevila v ničem, co funguje a je potřeba, ale mohla by ještě víc uvolnit to, co by přispělo k ještě lepšímu fungování. Ale i tak, jak to je, je to super. Protože máme dost volnosti v tvůrčích výukových aktivitách a nese to dobré plody.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

spolužákem, to mne nezajímá.
Zajímá mne, jak - a zda vůbec - řešíte fyzická napadání pedagogů dětmi.
U nás to je takřka na denním pořádku. Platí zejména o hajzlech - pardon - dětech, které jsou vybaveny certifikátem od psychologa, že jsou "případ". A situace samozřejmě vygradovala nyní v době kovidu, kdy školu navštěvovaly pouze děti zdravotníků, polišů a spol.
Čímž vůbec nechci naznačit, že tito mají problémové potomky ve zvýšené míře. Nicméně byly rozbity kolektivy, na které byli hajzlíci zvyklí, a tito navíc dostali nové úči a vychošky, protože přešli na jinou školu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)