Slábne a slábne

Autor
Štítky

Před několika dny dával Admirál v diskusi odkaz na evropská čísla nadúmrtnosti na koronavirus. Článek je stále k nalezení na Parlamentních listech a leckdo si ho určitě přečetl. Jen krátce shrnu, že pokud porovnáváme procenta úmrtnosti oproti desetiletému průměru, dostaneme náhle o koronavirové epidemii poněkud jiný obrázek. Náhle nejsme premianti v nezvládnuté epidemii, naopak se řadíme do naprostého ubohého průměru. Jsme premianti v metodice. Zatímco jiné státy své mrtvé na covid počítaly poměrně vágně a nebo si je přiohýbaly, u nás byla metodika velmi přísná. 

Tušení, že to tak bude, jsem zde prezentoval ve více článcích. V různých státech se rapidně lišila smrtnost a nedalo se to vysvětlit mutacemi. Bylo jasné, že v rámci statistiky porovnáváme jablka s hruškami. Jediné, co je pro všechny stejné, jsou čísla všech úmrtí a jejich porovnání s předchozími roky. U nás z toho vyplynulo, že v roce 2020 zemřelo o 16% lidí více než v jiných letech. 

Můj bratr Master samozřejmě zajásal, našel si zdroj onoho článku na Parlamentkách a jal se zpracovávat originální datové sady jednotlivých států. Ještě s tím není hotov. Respektive má natažená nějaká ta data, ale každý stát je jinak aktualizuje a vydává v jiném formátu. Takže bude ještě pár dní trvat, než se toto porovnání zpracované do křivek dostane do našich grafů a bude k dispozici. 

Nicméně získaná data jsou tak zajímavá, že chci odprezentovat už dopředu jedno velmi důležité zjištění, které si následně budete moci ověřit. Je to tak zajímavé, že s tím nechci čekat, bo nějaká iniciativa Sníh, MESES, Dušek, Peková a další by si toho mohli už také všimnout a já bych chtěl být první. 

Takže... 

V celé Evropě s nepatrnými odchylkami platí, že zhruba od března je nadúmrtnost na úrovni běžné chřipkové sezóny.  V zemích, které se loni zjara potýkaly s velkou vlnou (Itálie) tam to nastalo dokonce ještě o něco dřív.  Dřív to zřejmě nastalo i v USA, ale tam se začalo poměrně brzy očkovat, tak toto zjištění není příliš průkazné. Naopak v zemích, které se velkým číslům vyhnuly, tak to nastalo až později,  ale všude v Evropě celkem hladce platí, že od března máme sice vyšší úmrtnost než průměr, ale o nic větší než v době silných chřipkových epidemií. 

U nás koroňáček nejvíc kosil v říjnu a listopadu. To byla skutečná úmrtí ještě o dost vyšší než hlásila naše přísná metodika, ale už během další vlny v prosinci, lednu a únoru se sice plnily nemocnice, dle svědectví doktorů umíraly stále mladší ročníky, ale nadúmrtnost celkem plynule klesala dolů a to docela rychle. 

To bylo v době, kdy očkování bylo zcela marginální. Kdy to všechno teprve začínalo, kdy se slibovaly vakcíny, které pak nechodily. Byla to ta doba, kdy se opozice lekla vlastní odvahy se shozením nouzového stavu. Přesto počty úmrtí klesaly a klesají. 

Plyne z toho několik věcí... Jednak je zcela mimo chřipečkářský argument, že lidi umírali na ty vládní opatření a zanedbanou péči. To by se muselo ve velkém umírat i dál vlastně až do května, kdy se opatření začala uvolňovat a nemocnice najely na normální provoz. Ale  přitom  už o dva měsíce dřív se úmrtí dostaly na úroveň silné chřipky. 

A to druhé a hlavní, co z toho plyne je, že koroňák byl všude v Evropě mnohem rychlejší než jsme si mysleli. On prostě populací už dávno prošel. Je klidně možné, že od podzimu ho už dávno máme všichni v malém množství na sliznicích a on se pak vlivem šera, zimy, vlhka, nedostatku vitamínů a dalších faktorů prostě rozjede. V podstatě asi platí, že koho mohl, toho vyvraždil a ti ostatní odolali. Od března pak koroňák sice koronil, objevoval se v testech, nemocnice byly plné pacientů, ale už vraždil vzhledem k množství nákaz podstatně méně. Tak nějak si našel všechny, kdo vůči viru měli nějaké nevhodné předpoklady. 

V zemích, kde byli disciplinovaní a důslednější v dodržování opatření (např. Dánsko), tam jim sice koronavirus nijak nepřehlcoval nemocnice, ale slabých jedinců si našel dost a nachází si je i teď. Tam ale mají šanci s tím něco udělat, tam jim očkování asi ještě bude něco platné. 

U nás, v Německu, Maďarsku, Slovensku, Polsku a podobně to  vypadá, že očkování tak jako tak přišlo s křížkem po funuse. A i bez očkování koronavirus ustupuje a bude ustupovat. Ano, najdeme ho při testování. Bude tu s námi pořád, ale už nebude mít tu vraždící sílu. Od března se z něj stalo další respirační onemocnění a na zbytek populace bude mít stejný vliv jako běžná chřipka. Bude mít zřejmě agresívnější průběh při přechození, zřejmě kvůli němu bude běžnější si s "chřipečkou" lehnout do betle a vyležet ho.  

Očkování přišlo až pak. Až když už si koronavirus podal všechny, které mohl.  

Z dat celkem jednoznačně plyne, že covid tu sice zůstane, zřejmě s podzimem zase jeho aktivita naroste, ale umírat se na něj už moc nebude. Ve statistikách se to postupně projeví. Babiš si toho za pár týdnů nejspíš také všimne, koneckonců má dost poradců a tak můžeme v září čekat velkolepé oslavy konce covidu.

Skoro bych se vsadil, že opozice bude ještě těsně před volbami křičet, že chce zemi znovu zarýglovat, protože ten hajzl Babiš chce nechat všechno volné a podívejte se, už zase máme denně tisíc nových případů... 

Podle mě ale už jen vyhlásíme velkolepé vítězství,  farmaceutický byznys se nám pokusí vnutit ještě třetí dávku, protože sakra nastavěli továrny na výrobu očkovací látky a ono to teď bude končit... to by byla mizerná investice... ale zřejmě tu třetí dávku prodají už jen těm starším, co mívají problémy s chřipkama. 

Lubomír Volný si bude muset najít jiné téma do voleb. Já osobně  předpokládám, že volby budou už o něčem úplně jiném a připomínky na covid budou lidi už jen otravovat a štvát. Osobně se budu připravovat na to, že na podzim bude atmosféra taková, aby se na rok 2020/2021 pokud možno zapomnělo. Tak jako se v Asii zapomnělo na SARS i MERS. Zůstanou jen krizové plány, nějaké ty zásobičky materiálu ve skladech, programy na organizaci masových věcí... možná se to někdy bude hodit. Ale běžný volič už bude řešit standartní evropské průsery vyplývající s tureckého hospodářství, ekonomické a vojenské slabosti... a k tomu nadšené komsomolce deroucí se s k moci. Pokud Volný bude stavět svou kampaň na covidu, do sněmovny se nedostane. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (83 hlasů)

Komentáře

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Probudit by se měl ten zoufalec Volný, protože to video je děs...

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

třeba na hysterii Blatníka k odčervovadlům.
Nebo naprosto nesmyslné indikace ( časové ) "remdesivirů" PO UZAVŘENÍ APLIKAČNÍHO OKNA.
Jaké je ono APLIKAČNÍ OKNO si může přečíst každej jouda v referenčním příbalu, nejenom paní Storová.
Nebo na to jak byla a je zaříznutá česká vakcina. Vzpomeňte na jásání SUPERDEBILKY RICHTEROVÉ na konci listopadu.
Jak se vychloubala se svými "zásluhami".

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)
Trvalý odkaz

Běžný volič nebude řešit že "boj" s větrnými mlýny zvanými pandemie naše vláda jako že vyhrála, když při tom nám všem snížila na dlouhé roky kvalitu života na úroveň chovanců trestaneckého tábora, zvýšila zadlužení na dlouhá desetiletí nesplatitelnou míru, nedokázala se zastat české věci v oblasti vyvádění peněz, neplacení daní, svébytnosti rozhodování, potravinové a energetické samostatnosti, svobod jako je právo na referendum, na názor, na obranu hranic, na bydlení, na práci.
Běžný volič ví že tato vláda dělala v podstatě totéž co by dělala vláda ustavená stávající demo-opozicí (ODS,KDU,STAN,TOP, Piráti) a bude dělat vyhraje-li volby.
Běžný volič chce změnu. Jenomže neví jak jí dosáhnout. Ze zoufalství může sáhnout třeba třeba k Volnému, třeba k Šlachtovi, třeba k Majerové, logicky k Okamurovi, určitě udělá menší chybu než když bude opakovat stále tutéž : naletí na sliby.
Tureckého hospodářství, ekonomického skomírání, vojenské bídy, korupce, rozkladu státu za současného bujení jeho administrativy, horentního zadlužení zbytečnými výdaji přínášejícími benefity jen zainteresovaným osobám, omezování svobody jsme si už užili dost.
Ale jak říkám stále : dopadne to jako vždycky. Běžný volič totiž málokdy jde k volbám. Zná své papenheimské, své spoluobčany, své hlásné trouby v médiích, svého utlačovatele za oceánem i v bruseli, svou pátou kolonu, své možnosti.
Někdo silný nám musí pomoci. Silný ze Západu už nám pomohl. Ke koronašílenství, k rozkradení státního majetku a bohatství, ke koloniálnímu podřízení se.
Na závěr dobrá rada : nezabývejte se Vidláku zfalšovanými statistikami, je to kontraproduktivní. Stres, zanedbaná preventivní i léčebná péče, odsouvání operací a vyšetření, evidování namísto léčení nemocných covidem, ony hysterie jsou příčinami nárůstu zemřelých. Jak říká Jiří Wolker : smrt není zlá, těžké je umírání (v přímém přenosu).

Průměrný počet slepic: 4.2 (33 hlasů)

Technická poznámka: Lze mít zadlužení na dlouhá desetiletí nebo nesplatitelnou míru, nikoliv obojí. Ostatně státní dluh je nesplatitelný už od chvíle, kdy jej začal navyšovat Kalousek coby dvakrát nejlepší ministr financí. Osobně jej považuji za jednoho z nejhorších ministrů financí ČR. Zdatně mu šlapou na paty B. Sobotka (ano, bývalý premiér byl ministr financí) a A. Schillerová. Ale státní dluh se už splatit nedá a nikdo se to už ani nepokouší předstírat. Jedeme z kopce, užijme si jízdu a tvrdý dopad. Žijeme finanční letadlo, a to letí jen tak dlouho, dokud přibývají nové zdroje. A ty jaksi došly, nekonečný exponenciální růst se nekoná, dorazili jsme k hranici možného růstu ve všech ohledech.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Jedním z příkladů exponenciálního růstu je společnost Wirecard, u které cena akcií rostla do nebes (srovnejme s kryptoměnami nebo akciemi Tesly či Applu). Nedávno cena asi 5000 Kč za akcii, dnes za deset korun. https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/je-to-nocni-mura-zoufaji-si-akcion…

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

nejhloupější Gerd na světě.
Dáte sem odkaz na nejjednodušší a nejefektivnější řešení státního dluhu a furt tu budete mlít, že dluh je exponenciální a nesplatitelný a já nevím, jaká ještě hovna.
Takže až nazraje čas, udělá se to, co udělal svého času Ušatý Tonda (Zápotocký) a za pár desítek let po něm Václav Druhý, zvaný Veliký, občas pak Arogantní, později též Neomylný.

Neboli jinak:
Jaký byl průměrný plat v r. 91?
Jak velký je průměrný plat dnes?
Co vám zbylo z babiččiných naškudlených úspor, čítajících usmolených třicet litrů, tehdy bájný desetinásobek ceny pohřbu, anebo ceny jednoho členského podílu v bytovém družstvu?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Targusi,
i inflaci lze pustit jen do jisté míry. Jinak totiž obyvatelstvo začne utrácet jen za to zcela nezbytné, zatímco na vstupenku na divadelní hry Václava Havla už mít nebude. Později i ti zcela nejbohatší lidé zjistí, že se bez nějakých vymožeností budou muset obejít, protože ani oni by nezaplatili předražený výzkum. Ovšem metoda likvidace státního dluhu nejdříve inflací a teprve potom měnou je známá a vyzkoušená.
Samozřejmě jsem kromě toho, že jsem hloupější než dohlížející elf, ještě nejošklivější, heč!

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Pane Gerd.
Také si myslím,že spíš to řeší inflací,než měnou,to jen v případě,že by občanům nepustily žilou,pak by mohla přijít měna,ale nevím nevím,řvali by ti nejbohatší.I když víme,jak to řeší ti bohatší.To kdyby přišla celosvětově,to ba byla jiná.
S inflací jsou jen spokojené cirkve.

Zatím bez slepic

řetězu na počátku devadesátek ve všech soc prc státech.
Pokud si dobře pamatuji, např. Poláci posléze škrtali čtyři nuly.
Na Ukradině to vzali od podlahy a rovnou vyměnili bankovky, a to nejméně třikrát.
Takže nemáte tak moc úplně pravdu. Stát sice moc nevybere na daních, ale taky nic nevydává. A problém je vyřešen, protože tenkrát nebyl problém oholit občanstvo z jiných, volně směnitelných měn.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Z článku:
"Lubomír Volný si bude muset najít jiné téma do voleb. "

Já sleduju projevy poslance Volného jen velmi okrajově, abych byla v obraze, ale mám pocit, že jeho tématem zdaleka není covid an sich.
V souvislosti s covidem myslím diskutuje vyváženost a úměrnost nebezpečí (dnes už NE) epidemie covidu a současných vládních omezení a opatření. A to považuju za legitimní, protože lidé si velmi rychle zvykli na diktát a vůbec se nezamýšlí nad tím, jak jim stát stále více řídí jejich soukromé životy.

Volný poslední dny ve sněmovně napadal velmi tvrdě Piráty, covid tématem nebyl:

L.Volný: Zdrcující kritika poslanců v Parlamentu ČR 3.6.2021
https://www.youtube.com/watch?v=fI0Y0yPhZtc

Co se týká Pirátů, tak považuju burcování poslance Volného za velmi užitečnou předvolební práci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (35 hlasů)

Vlk má obsesi Zemanem a Babišem, Vidlák pro změnu Volným.

Průměrný počet slepic: 3.5 (28 hlasů)

Já mám spíš obsesi z koronaviru... koneckonců jsme si kolem něj udělali s bratrem jedny z nejlepších datových sběrů v republice. A tak si dovoluju říkat i to, co se moc nelíbí...  Svoje leitmotivy pro nastávající volby jsem ale už popsal vícekrát: 

1. Boj proti koronavirovým opatřením = boj proti Babišovi = boj za Bartoše v premiérském křesle. 

2. Lubomír Volný se pouze na koronaviru do sněmovny nedostane = oslabí Okamuru. 

V té nejpesimističtější variantě to možná bude právě Volný a jeho čtyři procenta, která Okamurovi seberou klíčové dva mandáty, díky kterým bude mít ANO, SPD, KSČM a Přísaha dohromady 99 poslanců a Spolukoalice s Piráty 101. 

 

Průměrný počet slepic: 4.1 (32 hlasů)

"V té nejpesimističtější variantě to možná bude právě Volný a jeho čtyři procenta, která Okamurovi seberou klíčové dva mandáty, díky kterým bude mít ANO, SPD, KSČM a Přísaha dohromady 99 poslanců a Spolukoalice s Piráty 101."

Přesně tak! To je u Volného velká vada na kráse, kromě toho, SPD se začala kultivovat, přešli k ní kvalitní lidé (David, Foldyna ad.), dostává se do tvaru, že by se s ní dalo spolupracovat, má větší potenciál. To při vší úctě Volný postrádá, představuje jen a jen protest.

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Každá změna způsobí příliv nových voličů a odliv některých stávajících. Proto si myslím, že voličská skupiny Volného je jiná než voličská skupina SPD.

Průměrný počet slepic: 3.8 (5 hlasů)

Přesto se obávám, že o spojité nádoby nejde. Skoro bych se odvážil odhadovat, že s volným ztratí SPD voličů více (těch protestních), než kolik jich získá Volného odchodem (těch "Tak teď už je ten Volný pryč, tak se mi jeví být SPD volitelná).

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Kdo ví? Realitu ukážou až volby. Třeba rozhodne korespondenční hlasování jak u TOP 09. Měla 4,99% hlasů a na poslední chvíli se zázračně našlo pár tisíc hlasů, co je přehouply přes 5% na 5,01%. Otázkou dodnes nevysvětlenou je, kde se tak příhodně ty korespondenční hlasy vzaly.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Kdyz se probira minulost damy, jen tise mlci

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

praskla voda, ale ne plodová, anobrž v nějakém výpočetním centru.
STOP09 do dotáhla po nočním přerušení až na 5,31.
Vypadá to, že v USA opisovali od nás, ne naopak.
Nejvíc hlasů dostala strana v Praze (12,64 %).
Pak získali přes 5 % ve StČ kraji (6,33 %) a kupodivu v JČ kraji (5,30 %) a ještě v KH kraji (5,13 %)
Ve zbytku republiky se to pohybovalo od 2,86 % do 4,82 %.
https://www.volby.cz/pls/ps2017/ps61?xjazyk=CZ&xv=2

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

co si pamatuji a koukali jsme na volby vícero lidí, tak tam byl ten zázračný skok mnohem vyšší. Nějak mi v hlavě uvízlo 3.5% a Kalouskův zchlastaný xicht. STAN v té době nikdo neznal, jen že je to nějaký přívažek NSDAP09, také najednou přeskočili laťku. No, a do třetice Landsmanšaft dtto.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

prasklý vodovod ve výpočetním středisku...I v Saxáně Kolumbus připluje vodovodem...

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Teze č.1 je jako vystřižená z propagačních materiálů Babišova volebního týmu. Je zavádějící a nepravdivá.
Teze č.2 taky neplatí, Volného program není založen jen na koronaviru, to je mainstreamem rozšiřovaná pomluva, anylytik by ji neměl věřit bez znalosti věci. Co když je Okamura pro potřebných 5 % málo vlastenecký a málo aktivní?

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

V prvním tvrzení dělá Vidlák z voličů pitomce, kteří si nedovedou vyhodnotit, že Piráti by v koronavirových opatřeních postupovali úplně stejně jako Babiš. Ve skutečnosti by byli ještě progresivnější.

V druhém bodě Vidlák tvrdí, že Volný se do parlamentu nedostane, ale s Přísahou počítá. Přitom je úplně jasné, že Šlachtova Přísaha je nastrčený marketingový produkt, který má posbírat tu část voličů, kteří v každých volbách hledají něco nového, co se ještě nestačilo odkopat čtyřletým pobytem v parlamentních lavicích. K tomu má Šlachta podporu fakeových agentur. Protože těch 5%, které mu včera přihrála Moravcová s Kantarem, je utopie. Šlachta téměř nikoho nezajímá, protože nic nenabízí. Zatímco za Volným se sjednocují reální lidé, kterým jde o věc.

Pro mě se politická scéna jasně dělí na strany volitelné a nevolitelné. Volitelný je Volný blok, Trikolora a případně ještě SPD. Nevolitelné jsou všechny ostatní, které dnes tvoří drtivou sněmovní většinu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (24 hlasů)

Vidíte Vlastimile. Stačí si přečíst příspěvky zde pod Vámi a hned vidíte, jak široké je voličské spektrum a jak voliči hodnotí. Kdepak, to není moje zbožné přání... však uvidíte. 

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

Zbožným přáním jsou vaše úvahy o konci pandemie. O voličských náladách to nebylo.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Okamura je málo vlastenecký a málo aktivní právě proto, že chce oslovit nejen segment radikálních vlastenců a odmítačů. To musí dělat (být méně radikální) každý subjekt, která chce mít víc jak 10%. Čím víc procent chce mít, tím více témat musí neradikálně otevřít.

Jestli že ještě ve "svém" úzkém směru Nejaktivnější a nejradikálnější, nenajdete partnery pro povolební spolupráci, v podstatě rezignujete na uskutečňování svých vizí. Jste pouze a pouze protest.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

otázkou zůstává jestli je užitečná.
Tento problém se táhne volbami od samého počátku v 1990, jak získat pro radikálnější (a jediné možné účinné) řešení "umírněnou" většinu lidí nezajímajících se o politiku, neznajících souvislosti, žijících jen zábavou, věřících všechno ČT?

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

parlamentní demokracie, tak jak nám byla dána. Jít s proudem propagandy a dělat politiku ve jménu peněz, nebo se držet pravd a být v menšině? Já za sebe říkám, že B je v mém zájmu a jedině politiky typu B jsem ochoten volit, bez ohledu na to, jestli po dalších volbách budou mít reálnou sílu takovou nebo makovou.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

ale je třeba k ní polititicky dospět (ve smyslu získat reálnou dospělost). To trvá léta.
I proto mají Piráti tak velký zájem na snížení věkové hranice pro účast na volbách.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Poslanec Volný tím, jak brutálně vystupuje proti Pirátům, momentálně pomáhá účinně odebírat procenta akorát Pirátům. Zděšení a zoufalí potenciální voliči Pirátů od nich utíkají směrem ke koalici Spolu, někteří se vracejí k Babišovi, pár jich utíká k Přísaze.

Ale nemyslím, že by Volný přetahoval voliče Okamurovi. Každý soudný člověk, který byl doposud rozhodnutý volit Okamuru, nemůže přece přejít k Volnému bloku, který v preferencích nevykazuje ani 1%. Naproti tomu SPD je dnes jednou z nejstabilnějších a nejserioznějších stran na trhu, je už vyfutrovaná zkušenostmi, spoustou kvalitních lidí, lokálním zázemím a směřuje ve volbách k cca 15%.

Vypadá to, že bruselská pětka nasadila k převolebnímu boji příliš brzy a obě koalice ještě dostihnou krize. Důvodem bude nestabilita a problémy uvnitř stran samotných. U Pirátů bude dělat potíže trockistická antifácká frakce, u ODS vzniklo tvrdé konzervativní jádro "Tea party", pro které je boss Fiala se svým Green Dealem jen trapný tajtrdlík.

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Sakra, dvě hodiny po půlnoci a neřádí tady zatím žádný elf.
Proboha, co se to děje, Kartousovi došly finance?

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Škoda jakékoli snahy, práci za ně dělá vláda společně s demoopozičními bloky. Nechají nás rozumně rozhádat se mezi sebou, rozštěpit a smějí se za bukem.
Obě strany sporu jsou již dávno zaparkovány ve svých neměnných pozicích, věřící versus logicky a věcně uvažující.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

...věřící versus logicky a věcně uvažující...
Vy mne bavíte... Ten nick jste si vybral opravdu příhodně...

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

Potrefená husa se ozvala :-) .

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

A ještě jedno OT, na onom blogu je zakázána diskuze, ale Vlk zdejší blog čte, takže zpětná vazba, pro autora. Mám takový nepříjemný pocit, že Vlkovi začíná poněkud "hrabat", nezdá se Vám?
Jak jinak si vysvětlit, že dokázal napsat níže překopírované:
". ....můj hlas může skončit u Pirátů/STAN. Piráti sestavující eventuální příští českou vládu, Bartoš, Michálek, Ferjenčík. Kteří až tak fanatičtí nejsou a dá se u nich předpokládat nějaký vzorec racionálního chování."
Petr Vlk na svém blogu analyticky vyvodil, že Pirátstvo a Gazdíci budou brzdit antisociální ODS a Kalouskovy pohrobky. (sic!)
https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/06/07/hon-na-piraty/

Průměrný počet slepic: 4.6 (25 hlasů)

Zeman ho musel v devadesátkách análně zneužívat, zatímco Babiš mu ucpal pusu koblihou, aby nemohl řvát - jinak si to nadšení pro umírněné fanatiky nedovedu vysvětlit.

Ještě, že je Posselt pořád v Německu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)

Nic jiného mu nezbývá. Osm let bojoval proti Babišovi, všem jeho voličům říkal Koblihy. Je těžké najednou otočit. Ale podle mě to i Vlk do voleb udělá. Protože Piráti se v rámci kampaně ještě předvedou. Pochybuju, že tam budou mít dostatečnou stranickou disciplínu, aby si nikdo nepustil hubu na špacír, protože se budou těšit na moc. Budou se těšit , až to tu vezmou do ruky. Neudrží se a řeknou nám dopředu, co chystají a co chtějí. 

A to nemluvím o tom že Babišovi jde fakt o hodně, divil bych se kdyby neměl v záloze nějaké kauzičky jako na Feriho, které bude zvolna vypouštět. 

Pokud se všechno stane tak, jak si myslím, tak bych řekl, že v příštím volebním období Babiš sežere ODS, které nezbyde než s Andrejem udělat koalu. Už bez Fialy... 

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

Piráti se už předvedli mnohokrát, a co na to "lid"? Mají stále vysoké volební preference.
Vlk je chytrý, ale mnoho domněnek zvaných fakty znamená v jeho případě vždy vlkovu smrt. Umí analyzovat, neumí vyvodit správné výsledky. Pokaždé se mýlí, už ho dávno nečtu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)

Jeho vidění světa je pro mě absolutně pomýlené. Diskusi na svém blogu zrušil jen proto, aby nebyl usvědčen čtenáři z této pomýlenosti. Poslouchal jsem dříve jeho diskuse na slovenském Slobodném vysielači, dokud měl v diskusi skutečné oponenty. Nakonec i tam se oponentury zbavil a už jenom "prasí".

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

Vlk zrušil diskuzi z důvodu, protože se tam objevovalo příliš mnoho trollů a nestíhal je ani mazat.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože mám v paměti, jak agresivně (nelibě, nevybíravě) vždy reagoval na oponentní názory v již zmíněných diskusích na Slobodném vysielači.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Taky mě zablokoval (mazal).

P.S. klidně napište svou pravdu, nebudu se zlobit :-)

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

Petřepavle,
ne, vy troll nejste, ti tam byli jen 3, ale zato nadělali takovou paseku, že vlk raději diskuze zrušil. Vy jste to asi jen odnesl jako tříska, když se kácí les.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale pravdu má ema v tom že "...pokud někdo s ním nesouhlasil, tak bolo zle..".

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

pokud někdo s ním nesouhlasil, tak bolo zle. On má/měl poměrně zásadní chyxbu> MKaždý článek měl/má jednoznačný konec, a vždycky pravdu. to úzké vidění hodně lidí otravovalo. Nepřipustil, že by neměl pravdu...

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

Už dávno se od tohoto antikomunistického podporovatele nejhorší části pravdotrusovských socanů stejně s ohledem na jeho pokročilé kornatění mozkových cév nedozvídáme nic nového. Je to pořád stejný kolovrátek za použití politologických termínů, koblihy, babišáci, zemanem oblblé nuly.
Jak jsem tu psal nedávno. S ohledem na své zduřelé ego, není schopen dnes volit nikoho, tak ať se užívá svojí neschopností vidět reálný politický svět. A pokud to s ním sekne tak, že bude propagovat piráty, bude to jen poslední zoufalý krok zoufalého člověka.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

mám stejný pohled, je to o povaze a politickém úzkém, byť tajeném, zaměření.
Možná si pamatujete jak při jedněch evropských volbách vehementně prosazoval jmenovitě svého přítele - kandidáta ČSSD. Zblbnul hodně svých čtenářů, podle reakcí opravdu mnozí dali hlas konkrétně jemu a mimo obvod alespoň ČSSD. Mimochdem : stejně zdaleka neuspěl.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

A

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Vlk napsal, že v nouzi nejvyšší. Zvýrazněně.
Možná si, na rozdíl ode mne, nepřečetl jejich volební "program".
Já jsem si ho přečetl a za sebe pravím, že ani v nouzi nejvyšší. Protože jsem v něm nenašel racionálního vůbec nic.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Pokaždé, když si přečtu nějaký výplod pirátského programu, cítím se jako Mirka Němcová, která je permanentně znechucená a zděšená.

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)