Slábne a slábne

Autor
Štítky

Před několika dny dával Admirál v diskusi odkaz na evropská čísla nadúmrtnosti na koronavirus. Článek je stále k nalezení na Parlamentních listech a leckdo si ho určitě přečetl. Jen krátce shrnu, že pokud porovnáváme procenta úmrtnosti oproti desetiletému průměru, dostaneme náhle o koronavirové epidemii poněkud jiný obrázek. Náhle nejsme premianti v nezvládnuté epidemii, naopak se řadíme do naprostého ubohého průměru. Jsme premianti v metodice. Zatímco jiné státy své mrtvé na covid počítaly poměrně vágně a nebo si je přiohýbaly, u nás byla metodika velmi přísná. 

Tušení, že to tak bude, jsem zde prezentoval ve více článcích. V různých státech se rapidně lišila smrtnost a nedalo se to vysvětlit mutacemi. Bylo jasné, že v rámci statistiky porovnáváme jablka s hruškami. Jediné, co je pro všechny stejné, jsou čísla všech úmrtí a jejich porovnání s předchozími roky. U nás z toho vyplynulo, že v roce 2020 zemřelo o 16% lidí více než v jiných letech. 

Můj bratr Master samozřejmě zajásal, našel si zdroj onoho článku na Parlamentkách a jal se zpracovávat originální datové sady jednotlivých států. Ještě s tím není hotov. Respektive má natažená nějaká ta data, ale každý stát je jinak aktualizuje a vydává v jiném formátu. Takže bude ještě pár dní trvat, než se toto porovnání zpracované do křivek dostane do našich grafů a bude k dispozici. 

Nicméně získaná data jsou tak zajímavá, že chci odprezentovat už dopředu jedno velmi důležité zjištění, které si následně budete moci ověřit. Je to tak zajímavé, že s tím nechci čekat, bo nějaká iniciativa Sníh, MESES, Dušek, Peková a další by si toho mohli už také všimnout a já bych chtěl být první. 

Takže... 

V celé Evropě s nepatrnými odchylkami platí, že zhruba od března je nadúmrtnost na úrovni běžné chřipkové sezóny.  V zemích, které se loni zjara potýkaly s velkou vlnou (Itálie) tam to nastalo dokonce ještě o něco dřív.  Dřív to zřejmě nastalo i v USA, ale tam se začalo poměrně brzy očkovat, tak toto zjištění není příliš průkazné. Naopak v zemích, které se velkým číslům vyhnuly, tak to nastalo až později,  ale všude v Evropě celkem hladce platí, že od března máme sice vyšší úmrtnost než průměr, ale o nic větší než v době silných chřipkových epidemií. 

U nás koroňáček nejvíc kosil v říjnu a listopadu. To byla skutečná úmrtí ještě o dost vyšší než hlásila naše přísná metodika, ale už během další vlny v prosinci, lednu a únoru se sice plnily nemocnice, dle svědectví doktorů umíraly stále mladší ročníky, ale nadúmrtnost celkem plynule klesala dolů a to docela rychle. 

To bylo v době, kdy očkování bylo zcela marginální. Kdy to všechno teprve začínalo, kdy se slibovaly vakcíny, které pak nechodily. Byla to ta doba, kdy se opozice lekla vlastní odvahy se shozením nouzového stavu. Přesto počty úmrtí klesaly a klesají. 

Plyne z toho několik věcí... Jednak je zcela mimo chřipečkářský argument, že lidi umírali na ty vládní opatření a zanedbanou péči. To by se muselo ve velkém umírat i dál vlastně až do května, kdy se opatření začala uvolňovat a nemocnice najely na normální provoz. Ale  přitom  už o dva měsíce dřív se úmrtí dostaly na úroveň silné chřipky. 

A to druhé a hlavní, co z toho plyne je, že koroňák byl všude v Evropě mnohem rychlejší než jsme si mysleli. On prostě populací už dávno prošel. Je klidně možné, že od podzimu ho už dávno máme všichni v malém množství na sliznicích a on se pak vlivem šera, zimy, vlhka, nedostatku vitamínů a dalších faktorů prostě rozjede. V podstatě asi platí, že koho mohl, toho vyvraždil a ti ostatní odolali. Od března pak koroňák sice koronil, objevoval se v testech, nemocnice byly plné pacientů, ale už vraždil vzhledem k množství nákaz podstatně méně. Tak nějak si našel všechny, kdo vůči viru měli nějaké nevhodné předpoklady. 

V zemích, kde byli disciplinovaní a důslednější v dodržování opatření (např. Dánsko), tam jim sice koronavirus nijak nepřehlcoval nemocnice, ale slabých jedinců si našel dost a nachází si je i teď. Tam ale mají šanci s tím něco udělat, tam jim očkování asi ještě bude něco platné. 

U nás, v Německu, Maďarsku, Slovensku, Polsku a podobně to  vypadá, že očkování tak jako tak přišlo s křížkem po funuse. A i bez očkování koronavirus ustupuje a bude ustupovat. Ano, najdeme ho při testování. Bude tu s námi pořád, ale už nebude mít tu vraždící sílu. Od března se z něj stalo další respirační onemocnění a na zbytek populace bude mít stejný vliv jako běžná chřipka. Bude mít zřejmě agresívnější průběh při přechození, zřejmě kvůli němu bude běžnější si s "chřipečkou" lehnout do betle a vyležet ho.  

Očkování přišlo až pak. Až když už si koronavirus podal všechny, které mohl.  

Z dat celkem jednoznačně plyne, že covid tu sice zůstane, zřejmě s podzimem zase jeho aktivita naroste, ale umírat se na něj už moc nebude. Ve statistikách se to postupně projeví. Babiš si toho za pár týdnů nejspíš také všimne, koneckonců má dost poradců a tak můžeme v září čekat velkolepé oslavy konce covidu.

Skoro bych se vsadil, že opozice bude ještě těsně před volbami křičet, že chce zemi znovu zarýglovat, protože ten hajzl Babiš chce nechat všechno volné a podívejte se, už zase máme denně tisíc nových případů... 

Podle mě ale už jen vyhlásíme velkolepé vítězství,  farmaceutický byznys se nám pokusí vnutit ještě třetí dávku, protože sakra nastavěli továrny na výrobu očkovací látky a ono to teď bude končit... to by byla mizerná investice... ale zřejmě tu třetí dávku prodají už jen těm starším, co mívají problémy s chřipkama. 

Lubomír Volný si bude muset najít jiné téma do voleb. Já osobně  předpokládám, že volby budou už o něčem úplně jiném a připomínky na covid budou lidi už jen otravovat a štvát. Osobně se budu připravovat na to, že na podzim bude atmosféra taková, aby se na rok 2020/2021 pokud možno zapomnělo. Tak jako se v Asii zapomnělo na SARS i MERS. Zůstanou jen krizové plány, nějaké ty zásobičky materiálu ve skladech, programy na organizaci masových věcí... možná se to někdy bude hodit. Ale běžný volič už bude řešit standartní evropské průsery vyplývající s tureckého hospodářství, ekonomické a vojenské slabosti... a k tomu nadšené komsomolce deroucí se s k moci. Pokud Volný bude stavět svou kampaň na covidu, do sněmovny se nedostane. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (83 hlasů)

Komentáře

stylu který mu sluší : vychutná si tu blbku jako si vychutnal Vystrčila, Čaputovou, Sobotku...

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

Jmenuje ji prezidentkou a za rok nikdo nebude vědět kdo to byl. Jenom Česko bude lehčí o 50 milionů, které jí pošle pravdotrus Kulhánek.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

L

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

už jsem na "prezidenta" Gaudia zapomněl.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

...

Průměrný počet slepic: 1 (8 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

hlavonoha, jak ho známe

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Práce se jim daří. Německo , po výhře ve WW1, zdá se, že zatím sklízí úspěchy i ve WW2. Konečné (a celkem dost snadné, i díky neohenleinovcům...) vítězství je na dohled ?

Záležet bude zejména na tom, nakolik jsou už zakoupeni tkzv. učitelé (tkzv. učitelky prominou). Zdroje jsou. Zejména vládní (zdravím všechny voliče i voličky menšího zla).

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak by se dal nazvat dnešní článek. Skutečný scénář bude jiný. Už jsem ho několikrát popisoval, ale opakování je naprosto nezbytné. Jde totiž o život.

Konečným cílem vynálezců kovidu je digitálně totalitní společnost, založená na všestranné kontrole jednotlivce, sociálním kreditu, úředním povolení na všechno, co dosud bývalo považováno za svobodu jednotlivce. K dosažení tohoto cíle je nezbytné, aby byly přijaty příslušné zákony. V každé jednotlivé zemi, protože toto je globální válka. A k tomu slouží kovid. Panický strach z neznámé nemoci může zajistit, aby občanstvo souhlasilo se zákony, které ohraničují jeho svobody. Úplně stejně, jako byly v USA přijaty zákony proti terorismu, tzv. Patroit Act a další, po zinscenovaném útoku na Ameriku 9-11. Tehdy se naučili, jak funguje psychologie davu. Panický strach nyní opadá, protože kovid byl zavřen zpět do laboratoří. Lidé už přijali kovidové pasy jako nutnost a nyní tedy budou mít šanci se je naučit používat. Proto budou podmínečně vypuštěni na letní dovolenou. Co dosud nepřijali, je očkování. Všeobecně to vypadá tak, že dobrovolné očkování nepřijme ani polovina populace. Proto bude kovid další generace vypuštěn později a bude opět zabíjet. A bude to pokračovat tak dlouho, dokud občanstvo nepřijme zákony povinné vakcinace. Pod tyto zákony se schová veškerá budoucí digitální totalita. Protože jakmile jednou máte zákon, který umožňuje bezpráví, můžete na jeho základě toto bezpráví libovolně rozšiřovat dalšími a dalšími zákony. Vzorem budiž Třetí Říše nebo SSSR.

V ČR už jeden takový zákon máme - pandemický zákon, přijatý ve spěchu neudržitelného nouzového stavu a v přítmí zuřící kovidové vlny.

Nyní se hraje o další podobný zákon, který obsahuje silně totalitní paragrafy. Dvakrát nezařazený na program jednání sněmovny. Napotřetí se to Faltýnkovi podařilo a je zařazen na mimořádnou schůzi ve středu 9.6. Samozřejmě je v plánu jeho schválení v nouzovém režimu, čili obratem. Pro jeho schválení jsou vládní strany a celý demoblok. Jasně proti jsou nezařazení - Volný blok a Trikolora. Nejasná je pozice SPD, která se sice tváří jako že je proti, ale nezabránila jeho zařazení na středeční program, ač mohla.

Veškeré detaily o zákonu a o akci Volného bloku s podporou mnoha dalších subjektů alternativy, která proběhne ve středu paralelně s jednáním sněmovny, objasňuje pan poslanec Volný zde:
https://www.youtube.com/watch?v=A_okusaG_0k

Některé ze zmíněných dalších subjektů alternativy si můžete vyposlechnout zde:
https://youtu.be/bsvMpoCHyWQ?t=212

Volný má nejen pravdu a odhodlání, ale volí také správné prostředky politického boje. Taktika nenásilného odporu je jediná správná, která má šanci na úspěch. Vždycky si vzpomenu na Gándího.

Jediné, co nyní potřebujeme, je probuzení veřejnosti. Musíme se probudit sami, protože tentokrát není připravený žádný agent Zifčák, aby nás popostrčil.

Průměrný počet slepic: 3.7 (49 hlasů)

Vlastimile, ale ten pandemicky zákon reaguje na to, že každé soudce v Praze co má v prdeli díru rozhoduje na základě slovíčkaření o tom jak se má zvládat epidemie.

Co říci, když soudce dělá rozhodnutí ve stylu "špatně, podepsal premiér sám, měl podepsat jako rozhodnutí vlády", za mě je takovej soudce kokot...

Mě to přijde stejné, jako že soudkyně rozhodovala o tom, že když stojíš odbočuješ doleva a čekáš v protisměru na volno a někdo do tebe napálí a ta blbka rozhodla, že TY musíš dávat pozor i na provoz za sebou a jdi spoluviník...

Za mě, mám pocit, že do roku +-2010 byli soudci, když rozhodli "divně" poplacení, ale v poslední době mám pocit, že rozhodují tak nějak soudružsky/CaK říšsky, kdy je prvně ideologie, právo už tyto soudce nezajímá...

Takže mě se pandemický nelíbí, ale potom co soudci dělali na objednávku opozice, se nedivím, že ho museli napsat :(

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

nesouvisí rozhodnutí soudů o vládních opatřeních ani vzdáleně.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)

Ale souvisí, on bylnapsán, protože pravomoce co měli začala opozice spochybnovat a pak soudy říkat "nesmíte" a bohužel pro tebe si myslím, že stát má mít nástroje, když je epidemie, jasně ty teď neuznáváš covid, ale dej si za covid mor apod. to už nebudeš spochybnovat "neexistuje", jak chcces, ze ma vlada zvladat podbné situace, kdž soudci řekli, že vlastně nic nesmí a když nahodou smí, tak musí být na správném papíru, správným fontem a správnou barvou?

Jasně, ty jsi to paopsal, že zákon byl dříve a epidemie byl nástroj jeho zavedení, ale potom co opozice společne s PRAŽSKÝMA soudcama toto udělali...

Se te zeptam tedy jinak, tento zakon nechces, takze kdyz bude morova epidemie, jak ju ma vlasda zvladat, kdyz nic nesmi?

Průměrný počet slepic: 3.2 (15 hlasů)

Pokud soudy ruší nezákonná opatření vlády, je to v pořádku. Pokud vláda vědomě nařizuje nezákonná opatření, není to v pořádku. Tolik k Tvému tématu.

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

Nezákoná jsou protože rozhodl soud, a otázka je PROČ, jestli přijímáš "rozhodlo soud" a u těch co ti libí diskusi zúžíš "prostě je a ty musíš přijmout" a u jiných se pak vstekáš, ale pouze u těch co neodpovídají tvému pohledu světa, pak máš problém ;)

Takže díky, k obsahu jak rozhoduje nic, prostě rozhodl zrovnma jak se líbí trobě a prostě musím přijmout, že to je správně ;) Taky odpověď ;)

Průměrný počet slepic: 3.5 (17 hlasů)

Máte pravdu.
Ale až Vám bude hořet barák a hasiči budou stát před ním, ale budou Vám tvrdit, že nemůžou hasit, protože čekají na nějaké povolení, třeba začnete pochybovat o zákonnosti.

Průměrný počet slepic: 3.6 (19 hlasů)

Existovala zákonnost faraonská, tyranská, otrokářská, církevní, feudální, kapitalistická, nacistická, socialistická....
Všecky produkovaly nezákonnosti....a produkují.
Např. evoluce sere na zákony právníků (právničky prominou) . A všecky ty zákony (ale možná i evoluci) rázem dokáže zničit hrouda kamení, pokud bude dostatečně velká a vletí sem pod určitým úhlem.
Někdy ale stačí docela obyčejná revoluce....a rázem jsou zákoníci na šibenici a zločinci jsou zákoníky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

"Co říci, když soudce dělá rozhodnutí ve stylu "špatně, podepsal premiér sám, měl podepsat jako rozhodnutí vlády", za mě je takovej soudce kokot..."

Chápu to správně, že když jde o tu "správnou" věc, tak pravidla neplatí? Když nějakou smlouvu za mne podepíše sousedka, já o tom nevím a nezmocnil jsem ji k tomu, přesto je to platné, protože, kdo by se nějakými pravidly zabýval. Soudce nad tím mávne rukou protože jinak je přece "soudce kokot...".

Probůh, kam jsme to jen došli, taková intelektuální a morální bída!!!!!

Průměrný počet slepic: 3.3 (21 hlas)

No, zákony se nemají brát formálně, jeslti se rozhoduje formálně tak co to je? Právnické fakulty učili "zákaz formálnosti" a přesto po 89 to rozbujele jako rakovina, že se tio muselo zavést do novýho občana přímo doslova, aby soudci nemohli "používat mozek"... A přesto se to dál děje :(

Demagogicky, "podepíše sousedka" si nech, psal jsem o formálnosti ne, že to podepíše někdo jinej, co jsem dal za příklad? Že na papíru je napsáno to podepsal premier sam za sebe misto za vladu "podepsal premiér" vs "podepsal za vládu premier", jinak je to slovo od slova stejný, proběhlo hlasování, vláda rozhodla, ale na podělaným papíru někdo napsal jinak slovíčka...

Nový občan musel soudcům přímo říci "nezáleží na chybějící čárce, ALE SMYSLU TEXTU", protože "soudci mysleli"...

Takže máš něco k oné formálnosti místo lživé demagogie "podepsala sousedka"?

Průměrný počet slepic: 3.9 (19 hlasů)

takže vláda nedokáže vydat nařízení tak, aby splňovalo všechny formální náležitosti, kterými zařízne spoustu samostatně hospodařících lidí, omezí spousty dalších, rozjede podivné postupy atd. V tom případě má určitě odborníky na boj s Covidem (ti budou skoro 100%ní), ale asi jí chybí odborníci na formální stránku přijímaných nařízení. Pak netřeba hledat nesoulad (s právem, životem, společností) v nařízeních, protože ta jsou určitě v pořádku. Už vzhledem k tomu, že na právním oddělení sedí lůzři, kteří si toho nejsou vědomi. Budu pozdravovat sousedku, která jako právník byla zděšená tím, že "zákonnost" vydávaných nařízení její nadřízené netrápí. Oni to věděli a vědomě ignorovali.
No jo mi vlastně vedeme válku.
Pak se nelze divit, že Vidlák v poslední době píše třetí článek na téma Covid a snaží se si celou situaci pro sebe nějak urovnat. GREAT RESET odmítl, protože blbost.
Já jsem řadil za sebe pouze události, které se dějí kolem mně a pak jsem se k nim snažil najít co nejlepší ideu proč. Great reset tomu odpovídá největší měrou, tak jsem ho vědomě přijal. Radost z toho nemám ale zase nejsem nucen hledat nějaká krkolomná vysvětlení na to proč.
Životní pesimista.
Jinak děkuji za článek a těším se na další. Nicméně vrtá mi hlavou jak patří k těm předchozím, vždyť je lehce popírá.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

Asi zbytečně neb je to již několik dní, ale stejně přidám zdůvodnění soudu.
Zajímavé je odůvodnění zrušujícího rozsudku, cituji: „Nicméně uvedené opomenutí ilustruje určitou ledabylost odpůrce při vydávání a odůvodňování mimořádných opatření. Místo toho, aby odpůrce svoje kroky postupem času lépe a precizněji zdůvodňoval, učinil v posuzovaném případě pravý opak a už tak neuspokojivé odůvodnění ještě více zkrátil. Uložená povinnost k vedení evidence dle napadeného opatření č. 27 tak není odůvodněna vůbec, není vymezen ani účel, pro který má být tato evidence vedena. Takový přístup Nejvyšší správní soud považuje za hrubé porušení zákonných požadavků na kvalitu odůvodnění a musí jej odpůrci důrazně vytknout.“

Zatím bez slepic