Akcelerátor všeho

Autor

Už dlouho před koronavirem jsem si na Kydech často plácal hubu nad světovými problémy, které se tiše nasouvaly na scénu, které byly v pravdomluvných médiích považovány za fake news, kdy se novináři srdnatě bili a dokazovali, že nic podobného není pravda. Koronavirus ještě v klidu seděl ve zkumavce na sliznici nějakého netopejra a my tady prokydali stovky stránek textu nad tím, že dluhy Západu jsou v podstatě nesplatitelné, že Západ ztrácí svoje pozice, že je stále méně schopen přesvědčovat lidi o výhodách demokracie, že se do Evropy nenasouvá žádný tolerantní sluníčkový islám, ale zpravidla jeho nejbigotnější odnože, které by si normální arabský stát doma netrpěl. Mluvili jsme o no-go zónách, které podle médií neexistovaly, až jednoho dne existovat začaly. Mluvili jsme o tom, jak na Donbase Ukrajina prohrává pod mohylou Saur,  přičemž podle České televize ukrajinské síly drtivě vítězily až jednoho dne prohrály. Mluvili jsme o šíleném nárůstu byrokracie, o klaccích pod nohy jakémukoliv podnikání, mluvili jsme o debilizaci ve škoství, stále mluvím o tom, že ve čtyřiceti jsem v práci nejmladší. Mluvili jsme o neschopnosti hájit si vlastní teritorium, o zkorumpovanosti elit, o poklonkování EU a Německu. 

To všechno tu bylo už před koronavirem. Všechny vyjmenované problémy jsme už měli a já mnohokráte psal, že vlastně čekáme jen na ten otřes, po kterém se to všechno sesype. Že čekáme na impuls, který to všechno vyjeví. 

Víte, já v koronaviru nepotřebuju vidět nějaké spiknutí elit. Mně bohatě stačí, že v něm vidím akcelerátor všeho, co se dělo v posledních deseti letech. Koronavirus všechno jen urychlil.

Gréta tu byla už před covidem. O nesmyslech kolem globálního oteplování jsem psal také mnohem dříve a dříve tu existovala rozsáhlá klika neziskovkářů univerzit a zelených mamlasů, kteří už dávno před covidem promýšleli svoje vize o zelené planetě plné vegetariánů a větrných elektráren, kdy se bude jezdit na kole a auta budou jen pro vedoucí kádry zelených fanatiků. 

Už dávno před covidem jsme měli vysoké schodky státního rozpočtu a jen  Babiš se dvakrát přiblížil vyrovnanému nebo dokonce přebytkovému státnímu účtu. Jinak se každý rok zatínala další sekera a to nejen ve státní, ale i v soukromé sféře - ve firmách i domácnostech. Už dávno před koronavirem jsem psal, že jednoho dne se dluhy vyřeší nějakou formou škrtnutí úspor lidem. Mimochodem - to byl jeden z důvodů, proč jsem chtěl měděnou střechu. Koupil jsem si ji dopředu, měď nezabírá moc místa a udrží si cenu. Jednoho dne moji vnuci tu měď ze střechy strhnou, prodají ji do šrotu a za ty peníze si koupí normální střešní krytinu. 

Už dávno před covidem se podporovala výstavba mešit a zavíraly se oči před organizacemi, které ty mešity financují i provozují. Migrační vlny spouštěné našimi válkami, to nepřišlo až teď, to už tu bylo. Stejně tak po celou tu dobu sílila Čína a Rusko zvedalo hlavu. Byla jen otázka času, kdy USA přestanou Čínu považovat za spojence a pokusí se proti ní vystoupit. Byla jen otázka času, kdy USA zkusí narovnat vztahy s Ruskem, aby bylo ve střetu s Čínou na americké  straně. 

Můj oblíbený sociolog Petr Hampl ve svých knihách vyšlých v předcovidové době předpovídal (podle mě zcela realisticky), že naplnění všech těchto vizí i snah dojde kolem roku 2030. Že někdy na konci této dekády už bude zcela jasné, jak se to má s islámem i migrací, bude to tak akorát doba, kdy elektrárny přestanou stíhat poptávku po elektřině, někdy v té době se nějakou formou sáhne na úspory a udělá se měnová reforma, ekofanatici budou mít možnost zkoušet svoje šílené experimenty... a USA se v opravdu vážné studené válce střetnou s Čínou. 

Zdá se, že účel koronaviru už byl tak jako tak splněn. Ať už všichni ti vizionáři nechtěli čekat, nebo prostě příroda přidala svůj názor k lidskému hemžení, prakticky na všech frontách došlo k posunu, který neodpovídá běžnému vývoji. Všechno se strašně urychlilo. Dluhy států jsou mnohem větší. Slabost Západu se projevuje úprkem stahování z Afghanistánu, ale třeba i z Mali. Projevuje se tím, že jeden běloruský autoritář se přestal bát o svůj zadek a začal se strháváním toho, co tam Západ za posledních třicet let nanesl. Jeho ruský kamarád to udělal už dávno a přímo v EU totéž dělají Poláci i Maďaři.  Slabost EU se projevila fakt výbornou organizací očkování a knížecími radami nad zavíráním a otevíráním hranic.  Prohravší prezident USA bezprecedentně zpochybnil férovost amerických voleb a celý svět čuměl, jak blbě amíci svoje volby organizují. 

Stejně tak se ukázaly rozdíly ve společnosti. Ony tam byly už dřív. Už dřív se četl Aeronet, už dřív se četl Respekt. Ale až teď se ukázalo, že z toho také něco plyne a ne zrovna málo. Ukázalo se, že dělících rovin ve společnosti je mnohem víc než bychom si mysleli. Jsme mnohem více atomizovaní. 

Je to samozřejmě jen můj názor, ale já myslím, že koronavirus nám sebral pět let přirozeného vývoje. Jako bychom se právě probudili v roce 2026. Všechno se to na nás valí a nikdo není připraven, protože neměl šanci o věcech čtyři roky přemýšlet. Čtyři roky technického pokroku nejsou, chybí čtyři až pět let veřejné debaty. Všechno poskočilo strašně rychle. 

Já si myslím, že jsme na prahu hluboce převratných událostí, které jsou prostě nutné a nebyl čas je diplomaticky připravit. Nebyl čas udělat dost novinářských školení, není čas dělat to jako kdysi, kdy novináři dlouho a v klidu mluvili o tom, že žít na dluh je normální a rodina je přežitek. Brát si všechno na hypotéku a lízíng, to lidi nezačali dělat ze dne na den. Ale teď už není čas dostatečně dlouho dávat lidem klíny do hlavy, že sdílená ekonomika = všechno budou vlastnit korporace a my si to budeme za peníze půjčovat. Není dost času lidem vysvětlit, že dvě hodiny denně bez proudu je bohulibá oběť pro záchranu planety. Není čas lidem vysvětlit, že v Číně a Rusku si lidi žijí dobře, ale svoboda je cennější než blahobyt (což je náhodou pravda). 

Stejně tak jsme my neměli čas najít společné zájmy. Neměli jsme čas si Sasinovsky ujasnit potřeby. Prostě na nás najednou vybalili Vrbětice, teď nám přednáší Ciganovská, do toho se Putin setkává s Bidenem... nejdřív se na Nord Stream dělaly sankce, teď už najednou ne. Prostě se všechno dalo do pohybu a my jaksi nemáme čas si to ani nechat projít hlavou. 

Myslím si, že se dosavadní pravdy proto začnou bořit mnohem rychleji a dramatičtěji, než bychom čekali. Například už probleskla první vlaštovka, že Čína může za covid a proto by měla platit odškodné tím, že jí USA nebudou muset splatit své dluhy. Já už si to vlastně dovedu i představit. 

Stejně tak si dovedu představit, že ve Švýcarsku Biden Putinovi nabídne neuvěřitelnou perspektivu. Rusko a USA proti Číně.  Evropa to zaplatí. Bude to sice takový Mnichov... ale nedivil bych se, kdybychom my tady v Česku byli jednou z prvních amerických splátek Rusku - jen takový závdavek mezi novými přáteli.

Dovedu si představit že ve Francii fakt zasáhne armáda. Dovedu si představit, že Němci sami odpískají Unii, protože už to pro ně přestává být výhodné. A hned vzniká nová Unie - jejíž členství pro nás bude naprosto povinné. Do chvíle, než budeme vydáni Putinovi jako odměna za jeho postoj vůči zlé Číně. 

Dovedu si představit, jak se u nás mění vlády jen proto, že sloužily něčemu, co už neplatí a za chvíli se to zase změní. Dovedu si představit, že jednoho dne ráno bankomaty nevydají hotovost a  platební karty nebudou fungovat. Dovedu si představit nouzové stavy ne kvůli koronaviru, ale kvůli národní bezpečnosti. Nouzové stavy, kdy se bude moci chodit nakupovat, ale nebude se smět psát a mluvit. Dovedu si představit pravověrné režimní novináře, kterak jsou vyhazováni za to, že včera napsali o tom, co dostali befélem, ale dneska už je to zrada a befélem budou dostávat něco jiného. Dovedu si představit politiky, kteří před týdnem povinně nadávali na Putina a za týden ho budou stejně povinně chválit. Čekat se nebude. 

Dovedu si představit, jak u nás přicházejí o místo tisíce korporátních úředníků, protože se jejich práce dá dělat i z Indie.  A dovedu si představit, že se brzy zjistí, že nemáme žádné klempíře, tesaře, slévače a horníky, ale jen specialisty, kteří nic neumějí.  Ne že by to všechno už neexistovalo předtím, ale stane se to strašně naráz. Nebude to jako pomalé zavírání dolů na Ostravě. Bude to fofr, který si pražáci nedovedou ani představit. 

Letošní volby už nebudou o koronaviru. Budou o geopolitice a geohrozbách. Budou o geodaních, geodluzích a nově nadefinovaných blocích nové studené války. Koronavirus v tom bude mít jediný podíl. Příliš to urychlil, takže si na to nestihneme zvyknout. 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (120 hlasů)

Komentáře

Každý holt není J. Verne :) O robotech jsem od Asimova přečetl dost a taky viděl film o zlidštění androida. A jeden počítač kvůli lidské lži vyvraždil posádku raketoplánu a druhý na záhadu života a vesmíru vůbec odpověděl 42 :-) A všechny stvořil člověk ve své dokonalosti...
Kdysi jsem se nějak trefil, když jsem v "odborné" konverzaci prohlásil, že smysl života je v životě samém...a nebyl to můj originál i když jsem to před tím nečetl. Ovšem o těch souvisejících bodech ano. Nakonec stejně od konverzace přejdu k vlastní konzervaci, kdo to bude žrát, ten si dá :)
Jinak pokud jsme se tedy nevymkli přírodě, pak se musela galaxie s touhle pidlivizací zbláznit a jde zrychleně cestou černé díry. Těším se na mohutné Červoněnkovo záření ze zahuštění vesmírné hmoty...Jinak krásné ráno, to zas budu dneska vypadat....

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Lepší než Odysea I a II je Simak - "Když ještě žili lidé"

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Ještě pravděpodobnější je však to, že se podaří nenávist vůči Rusku a Rusům vnutit víc jak 80 % - tům populace. Aby rukovaly masy s písní na rtech (ovšem nebude to již píseň "....máme jít na Rusa, nevíme proč...", o to vpravdě jde)....
Neolegionáři se pak budou coby teroristi rovnou popravovat, po krátkém výslechu. Když tedy lze již dnes udělit za verbální terorismus větší flastry jak za znásilnění či vraždu.......

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě, že jsme se nevymkli přírodě.

Covid-19 je taková malá připomínka přírody, kdo je tady šéf.

Jestli lidstvo vyžere planetu a tím samo sebe zničí, tak bude jako virus covidu, který se tak rozmnoží v člověku, až mu tento zemře. Zničí ekosystém, v kterém žije.

Úplně stejný proces.

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

Nebo jsme pravděpodobněji byli nějak záměrně vymknuti.

Důkaz je jako obvykle prostý a jednoduchý. Protože existuje obrovské množství druhů rostlin, které fungují na stejném principu a v souladu. Stejně tak existuje obrovské množství druhů živočichů, kteří fungují na stejném principu a v souladu. Ale k tomu všemu existuje jen jeden druh člověka, který se od ostatní přírody zásadně liší.

Průměrný počet slepic: 3.1 (7 hlasů)

Čemu říkáte soulad?

Stromům, co se snaží přerůst jeden druhý? Travám, co plní své listy jedy či tvrdými krystalky? Borovici, která z půdy pod sebou udělá písek a jejíž pach škodí jiným rostlinám? Co je za soulad, když lev najde osamělou samici s mladejma, tak ji v souladu se svou přirozeností zabije mláďata a ji to vzruší a dá mu zaprcat a počnou si nová mláďata. Zkuste si to v souladu s přírodou. Co je za soulad, když dva samci bojují do krve a postavení a samice? To my snad neděláme?

Druhy se snad nešíří po celé planetě? Podávejte se, jak to chytře dělají. Podívejte se na obilí. Jak se všude rozšiřuje. Napěchovalo svá zrna škrobem, naší potravou a my už se sami staráme, abychom ho rozšiřovali všude kde to jde.

Každej druh je jenom jeden. Jinak by to nebyl druh.

Průměrný počet slepic: 2 (1 hlas)

Že to vypadá na genetickou manipulaci. To samé kukuřice, také je vyšlechtěná. Původní sice furt hledají, ale nenašli.
Zdivočelý kůň je i kůň Převalského, akorát už je ta doba velmi dlouhá, 5000 let. Mustang se ještě nestačil změnit, těch generací je málo.
To samé údajný kur bankivský, nedávno provedená studie Erikssona et. al. připouští i možnou hybridizaci s kurem Sonneratovým. A to je prosím divoký druh, tedy možná, bo kdesi v Americe v nějakém městě zdivočely i slepice a dneska se už podobají původnímu druhu v Asii.
Indiáni v Jižní Americe chovají slepice s modrou skořápkou a genetickou analýzou se zjistilo, že tyto araukany mají geny bažantů, kteří prokazatelně nikdy v Americe nežili. Slepice tam byly dříve než bílí muži z Evropy.
A náš ještě učinili, že muflon je předek ovce domácí a co se zjistilo? Že je to zdivočelý bývalý domácí druh, také se z ovcemi dobře kříží. Potomci mají chutné maso a neuvěřitelně dobře skáčou.
Prostě je to trochu jinak než se na pohled jeví.

Zatím bez slepic

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

V soumraku lidstva (Tomáš Hrubý).

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Přírodní zákony nebudou platit? Jako, že fyzikální zákony, kterou jsou součástí přírodních zákonů najednou nebudou? Jak pak bude fungovat jejich elektronika :D

Součástí přírodních zákonů, jsou nejen děje na úrovni buněk apod., ale i ty sociální, které jsou vedeny tím, jak ti elektricky+chemicky reagují neurony v mozku, takže roboti jsou jenom další vývoj, který umožní tento vesmír, na základě oněch přírodních zákonů, jenom nebudou vytvořeni smícháním chemických prvků "v prapolévce oceánu" (nebo jak vznikla prní bunka), ale budou vytvořeni pomocí elektrických+chemických interakcí v mozku člověka...

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

In reply to by robertík 007 (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tvrzení, že v zájmu usnadnění vývoje lidstva se začaly porušovat přírodní zákony je zcela neudržitelné. Píšu ve vlaku na telefonu, nemůžu se tedy rozepsat, jak by to chtělo. Snad na Sympoziu?

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Hledal sem na netu nějaký český rádio, co hraje česky a dostal sem nakopaný. Všude na mě žvatlali hengliš. Tam sou jen reklamy česky a zbytek je korporát. Gde zmizli ti naši umělci, na Silvestra jich tam bylo hafol a to se fšicky nedostali, páč neměli svobodu nebo co. Muheeeeee

Ale můžete zkusit třeba todle.
http://109.71.67.102:8000/beta_cspop.mp3

Průměrný počet slepic: 4.1 (20 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Brzy přijde doba, kdy se začneme učit, jak se chodí na darknet a jiné weby, které Google nenajde.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

A k tomu nám dopomáhej Tor a VPN.
Ámen

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rádio Brno. Pokud snesete cymbál.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rádio Brno. Pokud snesete cimbál, housle a dechovku. Ale je tam žánrů více, nebát se.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

ale Český rozhlas Brno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

zrovna jsem to naladila a hele, ona Lucie Bílá, či kdo to vlastně je. Tak jsem to ještě raději vypla.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano. Kovid vše ukázal a urychlil. Týká se to i digitalizace a orwellizace. Snaha budovat systémy typu sociálního kreditu byly už před kovidem. Nárůst objednávek z eshopů, rostoucí zisky Amazonu to vše se rozjíždělo už předtím i debaty o rozšíření homeoffice. Stejně krachy mnoha malých podniků a oligopolizace těch několika největších rostoucích ryb v moři a tím způsobené rozevírání nůžek ve společnosti - horní 0,1 % a střední třída..

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Без тренировки нет чемпиона !

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)
Trvalý odkaz

Volný a Bojko v předvečer památného dne, kdy má být v ČR zaveden apartheid:
https://www.youtube.com/watch?v=P4dnXAzUpMo
https://www.youtube.com/watch?v=gEgFOru0gyQ

Kdo nemá odvahu poslouchat, zde heslovitě obsah:

KSČM a SPD nesdělili svým voličům, jestli nechají zákon schválit nebo jednání zablokují.
KSČM a SPD dosud vždy stála na straně kovidové mafie.
Pište poslancům KSČM a SPD, že je nebudete volit, pokud zákon nechají projít.
Vládní strany mají na dnešní hlasování o apartheidu zajištěné hlasy ODS.
Vláda od dnešní půlnoci kvůli Volnému bloku znovu zavedla opatření proti kovidu na demonstracích.
Cenzura Volného bloku probíhá dokonce i na Parlamentních listech.
Hamáček a jeho provokatéři jsou na Volný blok a jeho příznivce připraveni.
Volný a jeho příznivci jsou připraveni na policejní provokace.
Stát přestane lidem platit testy a v důsledku toho bude nutit lidi nechat se očkovat.
Dlouholetá imunita získaná proděláním nemoci nebude lidem uznána.
Kdo chce jet svobodně k moři, cesta do Makedonie přes Maďarsko a Srbsko je volná.
Nepovinný souhlas rodičů s očkováním nezletilých je v přímém rozporu s platnými zákony.
Připravuje se nátlakové očkování dětí ve školách i proti vůli rodičů.
Nikdo neví, jak dlouho přežijí lidé s vakcínou proti kovidu.
Miliardy lidí na planetě jsou zbytečné a zbytečně spotřebovávají cenné zdroje.
Poslanec Volný nabývá dojmu, díky stupňujícímu se tlaku na vakcinaci, že stojíme na prahu superholocaustu.

Já za sebe dodávám, že cesta z pasti se stále pomalu zavírá a jediná šance, jak na poslední chvíli uniknout, jsou letošní parlamentní volby. Potřebujeme navolit někoho, kdo významně otočí kormidlem.

Průměrný počet slepic: 3.5 (28 hlasů)

Víte, již jsem to psal.
https://www.vidlakovykydy.cz/comment/1991566#comment-1991566
a k tomu navazující diskuze s vámi.
Zaráží mne všechny jejich dehonestující poznámky na SPD. Tolikrát v jejich vystoupení se o SPD otřeli a nakonec to před vypnutím kamery důrazně zopakovali.
Jde jim o pozvání na akci, nebo o házení špíny na jedinou vlasteneckou stranu ve sněmovně?
Neměli by se snažit spíše o jejich podporu, získat křesla proti sluníčkářské opozici a pak řešit malichernosti?
Nějak mi ti zavání řízenou destrukcí opravdové opozice.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

To nejsou dehonestující poznámky, ale fakta. Jestliže SPD ve sněmovně nedělá to, co veřejně proklamuje, je podle mě naprosto v pořádku na to upozorňovat.

Volný není ten, kdo by odmítal spolupráci s Okamurou. Dveře jsou zavřené z druhé strany. Je to zcela zřejmé z mnoha indícií. Například, SPD Volného ve sněmovně naprosto ignoruje a nikdy ho v ničem otevřeně nepodpořila. Okamura dělá, jakoby Volný neexistoval. Proč asi?

Samozřejmě by se mi líbilo, kdyby se SPD s Volným blokem domluvila na společném postupu a spolupráci. Programově by tomu nemělo nic bránit. Třeba se toho po volbách dočkáme.

SPD dnes bude hlasovat proti apartheidní novele zákona o veřejném zdraví a bude to hlasitě oznamovat svým voličům. Ale nezabrání obstrukcí tomu, aby k hlasování vůbec došlo. Ačkoli nástroje na to má. Volný je jasně zveřejnil a SPD k obstrukcím vyzval. Dal Okamurovi šanci, aby se choval v jednotě slov a činů, když jde o tak důležitou věc.

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Je, dle řádu sněmovny, realizovatelné.
Platný zákon lze odstranit pouze zákonem. Nelze pouze konstatovat, že pro mne neplatí.
Kolik návrhů zákona, či dodatků podal Volný a jeho skvadra a kolik SPD? Volný je nyní nezařazený poslanec a může kafrat co chce. Strana, která má svůj klub, která má ve sněmovně více, než jednoho poslance musí postupovat dle pravidel a situace. A to co se děje na pozadí mnohdy nevíme, nebo o tom máme záměrně zkreslenou informaci..
Alespoň takto to vidím já.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Jde o nepřijetí návrhu zákona nového. A tady jsou možnosti poslaneckého klubu jasné. Přednostní práva spolu s přestávkami mohou zablokovat jednání sněmovny na libovolně dlouhou dobu a ani 170-členná parlamentní většina s tím nehne žádným způsobem.

Nechápu, jak můžete problém otočit na odstranění platného zákona. To je úplně jiný příběh. Přeci to víte, nebo ne?

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Spojil jsem tu Volného a spol. antikampaň s jejich minulým tvrzením, ohledně sbírání podpisů ke zrušení pandemického zákona.
"Pandemický zákon lze zrušit jen novelou – a to je na dlouho, jelikož poslanecký klub SPD byl jediný poslanecký klub, který hlasoval proti pandemickému zákonu, takže nemáme bohužel ve Sněmovně většinu. A ještě vyvrátím další lež, kterou o SPD šíří lidé, kteří chtějí záměrně oslabit vlasteneckou scénu. S několika poslanci není možné finálně zablokovat Sněmovnu a zabránit nepřijetí zákona, když je proti nám většina. Sněmovna může jednat i celý víkend. Není tak možné zabránit přijetí zákona, když je většina stran ve Sněmovně pro. Tyhle neustálé zoufalé lži a pomluvy neúspěšných politiků na adresu SPD nemá smysl více komentovat,“ dodal na závěr Okamura. "..tolik z PL 12.5.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Test-do-restaurace-To-si-….
Dneska je na pořadu dne
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů /sněmovní tisk 1231/ – zkrácené jednání to znamená:
Procedura projednávání návrhu zákona ve zkráceném jednání nemá první čtení, předseda přikáže návrh přímo výboru a určí nepřekročitelnou lhůtu, do níž musí výbor předložit usnesení. Poté se koná rovnou druhé čtení návrhu zákona, přičemž může být upuštěno od obecné rozpravy, o čemž se usnese Sněmovna.
Takže veškeré průtahy a snahy o znemožnění odsouhlasení tohoto zvěrstva jsou předem eliminovány, pokud se najde mezi poslanci dost kolaborantů
Kdo to takto tlačí a proč, nechci komentovat..

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Vzhledem k tomu, ža každý klud má nekonečnou řadu přednostních práv, kdy se stále dokola mohu střídat čtyři řečníci a mohou mluvit o čemkoli, třeba předčítat bibli, a k tomu navíc dvouhodinovou přestávku každý den, je zablokování sněmovny jen a pouze otázkou vůle. Navíc aktuálně, když se blíží prázdniny a termíny dalších možných jednacích dnů jsou omezené. na základě nátlaku z ulice, kterrý rozjel Volný a Bojko, tuto hrozbu Okamura použil před týdnem a dopadlo to tak, jak to dopadnout muselo. Faltýnek již dvakrát navrhovaný bod z jednání odvolal. Dnes je třetí kolo a SPD zatím mlčí. S pomocí výše zmíněného postupu lze neschválit program schůze nebo bod neprojednat v libovolně dlouhé proceduře klidně i bez obecné rozpravy.

Pokud jde o podpisy ke zrušení pandemického zákona, to je opět jiný příběh. Nevím proč odvádíte pozornost od podstaty věci. V tomto případě jde o petici a snahu poslance Volného dostat petici k projednání na plénu sněmovny. Nic víc.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

Tak nějak mi chybí ten krok k tomu aby se začali sjednocovat. Vlastimile, snad budete souhlasit, že sjednocování vypadá jinak. Místo toho aby si spolu sedli a vyříkali si všechno u jednoho stolu tak upozorňují jen na chyby, perou špinavé prádlo na veřejnosti a občane rozhodni komu věříš. Takto se nebuduje společný tah na bránu. Výsledek bude takový, že obě části oslabí.
Volný není tak naivní, aby neviděl, kam jeho "pravda" směřuje. Ví dobře co dělá a proč.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

a nevíte, jak smýšlí a jaké kroky dělá. O sjednocování usiluje průběžně. Uspořádal několik kulatých stolů s velmi detailní a současně veřejnou diskusí, ke kterým pozval veškerou alternativu a mimoparlamentní opozici. Někteří přišli. Někteří se s ním sjednotili. Všem nabídl nejlepší možný model, jak sestavit společné kandidátky. Detaily si můžete vyhledat, záznamy kulatých stolů jsou na Utrubce. Jeho sjednocený Volný blok je i nadále otevřen dalším. Dlouhodobě podaná ruka vůči SPD je Okamurou okázale ignorována. Nyní se sbližuje s Trikolórou bez Klause juniora a z Trikolóry současně utíkají krysy, které opouštějí loď, když do ní teče. Vysvětluji si to tak, že projekt Trikólory se zvrtnul a pro kariérní politiky přestal být naplánovaným výtahem k moci. Viz nedávný rozhovor u Xavera, najděte si to.

SPD má stále šanci vrátit se ke kořenům a po volbách utvořit s Volným blokem a Trikolórou zásadní blokační sílu ve sněmovně, se kterou nebude možné nejednat a nedělat "bolestivé" kompromisy. A to je naším společným cílem. Myslím mým a Vaším, Dane. A věřím, že i většiny zdejších návštěvníků. Budete-li volit SPD, je to v pořádku. Riskujete podobně jako já, když budu volit a propagovat Volný blok. Slovo propagovat je důležité. Protože získání deseti hlasů je desetkrát významější, než jeden vlastní hlas.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

To je ta, co šla do holportu se "Svobodnýma" a "Soukromníky"?
Co budou ve sněmovně zásadně silově blokovat?
******************
(...) Předsedkyně hnutí Trikolóra Zuzana Majerová Zahradníková uvedla, že tříčlenné uskupení bude usilovat o štíhlý stát, bohatého občana, svobody a zachování české měny. (...)
(...) Za soukromníky bude kandidovat v Praze mimo jiné předseda Podnikatelských odborů Radomil Bábek,... (...)
(...) Podobně předseda Svobodných Libor Zahradník označil uskupení za nejlepší volbu pro podnikatele a živnostníky. Sliboval snížení daní. (...)

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zivnostnici-volby-trikolora.A210605_…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Oba to vidíme jinak. Volného skutečně nesleduji detailně. Jen mne vždy nadzvedne veřejný útok na SPD.
Spojení s Trikolórou, která odmítla spolupráci s SPD mne nepřekvapuje. Jen to zvýší procento, které získají ve volbách. Do sněmovny se nedostanou. To je jedna z mála věcí, na které se shodnu s Vidlákem.
Možná, že není klidnější a ústavní cesta ta správná k vyřešení současného stavu.
Možná, je skutečně lepší vzít už do ruky vidle. Bylo by to rozhodně rychlejší, oni se této cesty strašně bojí, ale zase by se to mohlo zvrhnout. To co se stalo na Ukrajině by nás mělo varovat. Takový majdan pak odnesou jen nevinní a davová psychóza způsobí mnoho zbytečných škod.
Je nutno počítat s tím, že manipulaci s veřejným míněním mají na 'centrále' zmáknutou. Patří jim tisk, televize, i ty námi neplacené, zavedli si pro cenzuru internetu svoje pravidla. Velké firmy mohou taky pomocí, když budou nepohodlné vyhazovat z práce. O spravedlivých soudech a soudcích můžeme jen snít.
Dovedete si představit jak by na nás útočila Unie, jaké podrazy by na nás chystala? Jak dlouho se rozcházejí s VB a všechny dohody jsou na plichtu. Snesla by takové jednání a nedostatek všeho naše totálně rozhádaná společnost?
Na dnešní demonstraci proti omezování svobody, tedy kovid pasům a očkování, hlavně dětí, bylo pár stovek lidí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Ve sněmovně dnes proběhla jednání, o kterých zatím nic nevíme. Výsledkem je, jak se zdá, že Okamura vyslyšel zoufalé volání Volného a jeho příznivců a právě v této chvíli ohlásil na plénu, že SPD využije svůj dnešní obstrukční potenciál a zablokuje jednání sněmovny na 12-15 hodin i v případě, že bude schváleno projednávání ve stavu legislativní nouze a i v případě že bude omezeno vystupování řečníků na 2x15 minut. Tímto vyjadřuji velké uznání Okamurovi a budu sledovat, jak se situace bude vyvíjet.

Následuje ministr Vojtěch a hned v prvních větách lže, jako když tiskne...

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

Po výhružce SPD 15-hodinovou obstrukcí se vystřídaly všechny opoziční strany s jasným prohlášením, že nebudou hlasovat pro projednání tisku 1231 v nouzovém režimu. Do toho střídavě zasahoval ministr Vojtěch a vyhrožoval, že se nikdo nikam nedostane a žádné dovolené nebudou. V následném hlasování se k vládním ANO a ČSSD nepřidal ani hlas a třetí pokus o schválení apartheidní novely skončil pro vládu dalším nezdarem.

Hamáček asi něco tušil, protože i na přilehlém Malostranském náměstí probíhá lidový happening Volného bloku spolu s širokou koalicí alternativy klidně a bez policejních provokací a zásahů.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

Ono je dobrý neplašit. Neznamená to, že když strana neinformuje, nic pak neudělá. Tomu se říká taktika

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Bojovník jsem, ale nechci si hned v prvním boji nabít hubu.
A nevidím to tak, že Okamura vyslechl zoufalé volání..
Domnívám se, že Okamura je politik, ve sněmovně je už taky dost dlouho. On ví jak to tam chodí a co si může dovolit.
Věřím mu, neb s tímto zákonem nesouhlasil již od počátku. Počítal jsem s tím, že využije všech možností, jak jej bloknout.
Důležité je, že se to podařilo. A jestli si chce někdo připsat body? Ti co to sledují vědí.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

A najdou spolu s Volným společnou cestu, bude to jenom dobře a já jim budu oběma tleskat. Zatím budu ve střehu, protože jedna vlaštovka jaro nedělá.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

... původně to měl být štiplavý komentář o souvislosti zbytečnosti lidí a poslance Volného, ale nakonec ne. On svoje 1,3% dostane, to je za demokracii ještě přijatelná daň. Mimochodem, těch > 40tis. mrtvých navíc je aktuálně co? Padlí žalem z ježibabiše? Simulanti? Důchodci, co přežili dětství v protentokrátu, přídělový systémy, měnovou reformu, Černobyl, utahování opasků i Drábka s Hegerem a na podzim 20 si hromadně řekli, že už to všichni zabalí? Nebo si to vymyslela emzácká očkovací mafie na oběžné dráze Jupitera? (Jako jasně že neumřeli na Covid, to se snad nemusí ani zmiňovat.) Já jen, že se to odůvodňování v průběhu dost mění a už to značně připomíná třeba kličkování kolem Skřípala, tak by mě zajímal ten aktuální důvod.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

analyzovat skutečné příčiny 40 tisíc obětí je práce hodná nobelovy ceny. A garantuji Vám, že samotný kovid bude jen jedna z velmi mnoha příčin. Já se omezím na prosté tvrzení, že většina obětí zemřít nemusela. A většina přeživších nemusela nést následky, které nastaly a ještě přijdou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

A další nobelovka bude za zjištění důvodů, proč na jaře roztává sníh. Změna úhlu dopadu slunečních paprsků a prodloužení dne bude jen jedna z velmi mnoha příčin.
Souhlasím, že většina obětí zemřít nemusela. A viníci si můžou akorát tak podat ruce s bruselouši - recept na problémy centralizace je více centralizace. Recept na problémy sobecké nekázně je ještě víc sobecké nekázně. Doufám, že viníci spravedlivému trestu neujdou.

Průměrný počet slepic: 4.2 (11 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vlastimile, jednalo se o reálný problém, KAŽDÝ se s ním, s těžkými průběhy, s následky, s přehlcením nemocnic, s úmrtími doopravdy na kovid setkal. To si nikdo nevymyslel. Řešit se to muselo, dobrým a osvědčeným řešením podobných věcí je VAKCINACE. Že se na tom někdo napakoval, že je okolo toho sposta politiky a špíny, to je další věc. A je úplně jedno, jestli je kovid ze špatně vařenýho netopýra nebo je to únik z laboratoře.

Průměrný počet slepic: 3.9 (15 hlasů)

reálný problém a samozřejmě se to muselo řešit. Vakcinace je zdánlivě dobrým řešením. Jenže není vakcína jako vakcína a neschválené experimentální mRNA genové koktejly mají tolik much, že tím je jejich nezbytnost velmi zásadně relativizována. Už jen taková drobná okolnost, že se vůbec nejedná o vakcíny. Nebo tvrzení, že vakcína je bezpečná pro těhotné ženy, ačkoli neproběhla žádná taková studie. Nebo... ale to je fuk, vše již tisíckrát řečeno.

Řešilo se to, ale špatně. Dílem z nedostatku zkušeností, dílem v důsledku pokynů z mezinárodního skrytého velína, doprovázených utajenými nabídkami, které nešly odmítnout, dílem z touhy po penězích a touhách po moci po kovidu. Jedna špatná motivace za druhou.

A je úplně jedno, jestli je kovid ze špatně vařenýho netopýra nebo je to únik z laboratoře.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

https://youtu.be/vagTFvFYnZw?t=3342

(Stačí minutka, nastavil jsem čas na stěžejní sdělení v řeči Ladislava Jakla, jednoho z našich vlastenců.)

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

Ono opravdu NENÍ jedno, jestli je "kovid ze špatně vařenýho netopýra, nebo je to únik z laboratoře."

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by lujjza (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel lujjza (neověřeno) dne St, 09. 06. 2021, 14:54

Jaký je rozdíl, jestli na mě spadne meteorit, nebo část Nebeského korábu?

Pro mne žádný.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Snaha bude patřičně odměněna. Už za tři procenta je slušný balík. Nenašel jsem kolik dostanou strany v dalším volebním období, ale měně než v minulosti to rozhodně nebude.
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Financov%C3%A1n%C3%AD_politick%C3%BDch_…

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Vidláku...bez urážky. To je jen vlastní konspirace s neuznáním konspirací jiných a mnohem promyšlenějších.
Třeba tohle: "Víte, já v koronaviru nepotřebuju vidět nějaké spiknutí elit. Mně bohatě stačí, že v něm vidím akcelerátor všeho, co se dělo v posledních deseti letech. Koronavirus všechno jen urychlil." Toho už se tady pár lidí včetně mne dotknulo. Takže to prostě jenom náhodou uteklo a vyrábí se to pro to aby to mohlo utéct?! - udivený smajlík - slovní emotikony jsou tu trendy :)
za a:) koronavirus JE uměle vyrobený, jelikož už tady byl SARS1 a to v roce 2002. O šest let později přišla hospodářská krize. Totéž se dá čekat v nejbližších letech, ale daleko silnější, protože tentokrát zasáhl celý svět a tehdy jen 30 států. Pokud byla zadluženost např. EU států taková, jak se dalo nahledat, co se bude asi dít teď? Ono to setrvačností ještě pojede, ale každý setrvačník zpomaluje, protože to není perpetuum mobile. Naopak ho budou Green dealy a podobné výmysly brzdit. A že by SARS1 mutoval 17 let a tahle verze půl roku? No tomu už se dá říkat společenský pokrok :-)
Po přečtení jednoho výživného článku (odkaz už po delší době nenajdu a vzhledem nejen k vašemu pohledu na věc jsem to ani nevyvěsil, přišlo mi to nějak zbytečné - smutný smajlík), jsem si naplno uvědomil, že tyhle úvahy pokud jsou kvalitně sesumírované obsahují klíč k mnoha nepochopitelným věcem a děním ve světě. Možná je na něm jméno "Tušení souvislostí" :)
za b:) oba viry jsou vyrobené UMĚLE a jako většina lidských vynálezů okopírovány a upraveny podle přírodních originálů, např ty počítačovvé. Tam je předpoklad, že výrobce viru bude zároveň i vynálezce antivirového programu. To je jen taková malá alegorie. Tyhle jsou ovšem vyráběny jako biologická zbraň (nebo k snížení populace, k čemu jinému taky) a zabývají se tím zvěrstvem minimálně čtyři výzkumáky ve čtyřech státech, taky minimálně! A někdo to musí financovat a žádnej čučkař to nebude. Kam hlavně tečou prachy se dá předpokládat, jako u těch počítačových. Stejně jako, že peníze znamenají moc nebo že dluhy a úpadek vedly k válce. Tady je navíc to zvěrstvo, že se některé z těchto nemorálností dají volně koupit na speciálních platmormách. Takže jsme od atomu, který je teď pasé, došli k biologické válce, u které nejde najít konkrétního pachatele. Jen stabilně k zájemným obviněním, které slouží svým politickým účelům.
A paradox věci je, že axcelerátor zastavil pohyb (ale to jsem tu už kdysi napsal) a klidně se dá napsat pohyb=vývoj. Obchodní a související diplomatické vztahy, čemuž např. dali korunu takoví podržtažkové jako Zastrčil, který se miliskuje s kdejakým cizím vlastizrádcem a zve je na státní návštěvu, když se to dosavadnímu hegemonovi hodí. Myslím třeba běloruskou "prezidentku" financovanou z Polska a Pobaltí z vládních zdrojů za vydatné pomoci neziskovek a informačních "služeb". Ale to jsou jen druhotné politické úkazy, stejně jako fiasko us voleb, které se prý začínají důkladně šetřit v těch podstatných us státech a městech. Dalo se už tenkrát říct, že nepohodlný samorost byl vyměněn za cvičeného zombídena a už se taky o tom tady mluvilo. Stejně tak o tom, že řádění BLM pomáhalo bořit historické kořeny země. V EU to probíhá přes cenzůru, retuše, fabulace a vzdělávání. BLM tu není, tak se sem nasunou migranti. Co se v budoucnu přes tyhle "charaktery" bude dít, až se sem opravdu masivně dostane islám? Tím myslím farizeje Zastrčila apod.
Jestli se snaží koronavirus něco urychlit, tak jedině kolaps stávajícího systému. A to globálně! Snaha o zglobalizování světa už nějakou dobu probíhá a EU mi přijde jako dobrý žák. Otázka je, kdo je vyučující teorie? Pokud se má globalizace rozšířit, musí to být z centra, kámen hozený do vody. A pokud budou zavedeny globální pravidla, pak už podle mě záleží kdo nebo prostřednictvím koho se nastaví. A klidně si dosazuju, že k tomu je potřeba ten reset, což vlastně znamená vypnutí, zaktualizování a znovunaběhnutí s těmi "aktualizacemi", řečeno ajťácky. A žádné "little resety", o kterých se Vidlák nedávno zmínil, nemají váhu systém shodit. Great=globální a jak se tady mnozí shodujete, současný svět jde totálně doprdele, abych to zlidštil. Nutno "shodit" server a ne vypnout semtam nějakou stanici na greatnetu.
Podle mě s tím souvisí kovidové zadlužování téměř bez hranic, které v minulosti bylo nemyslitelné (nechtěli vám např. ani viditelně zvednout důchody). A najednou stamiliardové čerpání a navyšování stávajících státních dluhů. Ten náš je v porovnání s ostatními "vyspělými" státy miniaturní. Ale bolet nás to eventuálně bude víc než je! Bez kovidu se to stát nemohlo a pro mě to značí buď hospodářskou lež o dosavadním stavu věcí nebo spíš to, že systém směřoval už takhle ke kolapsu a axcelerátor to urychlil. To, že odhalil společenské nedostatky s tím jen souvisí. Nepřipouštěl jsem si strach z nákazy, ale z věcí dalších mám minimálně obavy. Ten dluh se utrácel nákupem zdravotnických potřeb a na konci je tlak na vakcinaci. Takže zase Cui bono :) O charakteru vakcín a výrobců a schvalování byrokratickoideologickým způsobem tu bylo kydů habakůk. Jen doufám, že jako se část světa zvoucí se NATO věnovala vývoji zbraní sloužící k expanzi, tak se ten, proti komu je namířená věnoval i obraným prostředkům proti tomuhle svinstu. Protože on se v podstatě stále brání....
Bez kovidu by nebyla možná ta propaganda a massmediální masáž, za kterou se patrně schovalo spoustu dění a jen díky nemainstreamovým zdrojům se člověk dovídal něco jiného než hrůzu a počet mrtvol. No alespoň jsem po letech znovu nakopl do zadku ČT zpravodajství. Protože televizi, jako takovou, jsem nakopl fyzicky už za ukr. krize a doufám, že tenkrát doletěla až do Kyjeva :) A nový počítač si ničit nebudu. Nanejvýš zase urvu datový kabel :)
Když už jsem se dneska tak blbě rozkecal (bez tramínového dopingu, takže budu zítra zesláblý :D) ještě něco pro OPAKUJÍCÍHOSE SASINA:
Milý vole, jediná potřeba je, aby pravda byla pravdou a měla víc prostoru k životu. Jenže, to by nahoře nesměli být takoví, co se zabývají lží a nenávistí a bude se volit podle toho, kdo lže nejmíň a taky u těch malých lží zůstane. Pak se třeba bude "míň šetřit na kanónky a bude víc peněz na balónky" (znalci si doplní konec). Pak třeba půjde i principál Hrušínský doprdele a bude se to jmenovat Znovuosvobozené divadlo....

Průměrný počet slepic: 4.3 (25 hlasů)

...k souvisejícímu dění. Putování do země zaslíbené, byrokracií a prdím oplývající http://svobodnenoviny.eu/migracni-tlak-narusta-na-vsech-evropskych-tras…

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Byl jsem za podobné názory pasován panem domácím na konspirátora, nyní čtu totéž z jeho klávesnice. Akorát tak o půl, či rok později.
Domnívám se, že podobné myšlenky mnoho z čtenářů na Kydech stejně nepřijme.
Poslal jsem vám 5 slípek.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

že všechny velké konspirace doby považuje za možné nebo dokonce pravděpodobné. Tím je v souladu s Vámi, Dane, s robertíkem, se mnou a s mnoha dalšími zde.

S jednou jedinou výjimkou. Tou je pandemie koronaviru a na ni reagující vláda lidu (třetím pádem). To jediné je pro Vidláka (a mnoho dalších zde) jako konspirace absolutně nepřijatelné. Dodnes i po tom dlouhém roce tomu nerozumím, proč právě tato výjimka. Kormě motivace strachem mě nenapadá žádný jiný možný důvod. Jenže strach je špatný rádce. To je pravda ukotvená příslovím.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)