.... a mohl bych ty dotace vidět?

Autor
Štítky

Krátký Volnobloklý úvodník: 

Tak nám včera proběhla ta demonstrace před sněmovnou proti covid pasům. V hlavní roli Volný blok a Trikolóra. Zpívá Ilona Czáková... Demonstrující vytvořili uličku hanby pro poslance a zaměstnance sněmovny. Pokřikovali, dělali bordel... 

Hamáčkovo gestapo připravené k zásahu (jak upozorňoval Vlastimil) nezasáhlo. 

Bezděky se mi nabízí srovnání s demonstracemi Michprdů. Ti svolávali "statisíce" lidí proti Babišovi a Zemanovi. A nic z toho. Policie je nechala křepčit dle libosti. Proč by to teď v případě pseudoboje proti covid pasům mělo být jinak?  Vlastně jo, jedna věc byla jiná. Když demonstrovali chlívkaři, ani jejich největší nepřítel nemohl říct, že dělali bordel. Protože ho nedělali. Dokonce po sobě i uklidili. Minář na to měl dost peněz. 

 Po Volného demonstrantech zbude trochu pachuti. Když jsem viděl příslušné reportáže, vzpomněl jsem si na demonstrace při zasedání MMF.

U nás se demonstrace dělají s holýma rukama. Jakmile se při projevování občanské nespokojenosti objeví trochu víc nenávisti než obvykle, mlčící většina se od toho distancuje.... 

Ale když si Volný (i Vlastimil) myslí, že se takhle pracuje pro vlast... je jim přáno. 

 

A teď k dnešnímu tématu:

Jistě jste si všichni povšimli, že naše mateřská EU ústy ojroparlamentu odhlasovala nezávaznou rezoluci odsuzující našeho Andreje za pobírání dotací. Ojroparlament rezoluci odklepl se slušnou většinou a apeloval na Evropskou komisi a české úřady, aby to s Andrejem nenechali usnout. 

Hned se ozval vrchní bonzák. Bukanýr Peksa, který si právě tohle dal jako leitmotiv svého politického působení. Dozvěděli jsme se, že je to hrozná ostuda, že se ojrópě nemůžeme podívat do očí, že jsme přišli o poslední zbytky mezinárodního renomé a tak podobně. 

Já k tomu mám Vidlácky několik poznámek: 

1. Žasnu, kolik toho renomé v Evropě pořád ještě máme. Pokud vím, o renomé jsme přišli díky instalaci výstavy Entropa od Černého, potom jsme o renomé přišli díky Paroubkovu shození vlády v době předsednictví EU, také jsme o renomé přišli podporou americké invaze do Iráku, hodně našemu renomé uškodil Topolánkův penis v Berlousconiho vile, o renomé jsme přišli díky odmítnutí migrantů, pak jsme o renomé přišli díky zavírání/otevírání hranic v době covidové v jiné době než chtěla Leyenová, pak jsme tu měli na návštěvě Sitting Pinga, to se také nesmí... 

Takže bych řekl, že evropského renomé máme obrovskou zásobu a jedna další ztráta se snese. 

2. Strašně by mě zajímalo, o jaké dotace to vlastně jde?  Neví to někdo? Nekoluje někde po internetu zaručeně pravá tabulka, kterou získal Kudra od BISky? Slýchám termín "sporné dotace", ale vůbec nevím, co to je. Nebo jako si je Agrofert přiděluje sám? Není někde nějaký úředník, nějaký stanovený postup, žádosti, schvalovací řízení a teprve po popsání kvant papíru dojde na přiklepnutí peněz? 

Nemohl by to prosím někdo vyčíslit? Vrchní bonzák Peksa má totiž hrozně krátkou paměť a tu mluví o sto milionech, tu o dvaceti miliardách... jiní mluví o dalších různých částkách a jeden Vidlák si z toho vezme jediné - melou hovna. Vůbec nevědí o čem mluví.  

Já dodnes nezjistil, jestli jde o dotace na hektar polností, jestli jde o dotace na pořízení nových technologií nebo jiné dotace třeba na snížení míry rizika, likvidaci starých ekologických zátěží a podobně. Ty dvě poslední jmenované jsem totiž za Agrofert vyřizoval taky. Musel jsem po Bohuníru Radovi zlikvidovat několik olejových lagun a jednu kontaminovanou panelovou plochu. 

Moc prosím všechny Scallopy, Kartouze a jiné šmejdy, aby zapátrali a dodali nějaký sumář. Když je ten Andrej takový hajzl, tak by to měli mít někde sepsané ne? Slibuju na svou vidláckou čest že nesmažu žádný příspěvek, kde bude odkaz na konkrétní "spornou dotaci".  Takže elfíci šupu šup, udělejte něco pro tento národ a vytáhněte tabulku sporných dotací. Jsem dost zvědavý, jestli v tom figurují i žádosti, co jsem podával osobně. 

3. Moc a moc Andrejovi přeju, aby na ojroparlament vztyčil prostředníček. Už jen proto, že nejdřív má proběhnout nějaký soud, který udělá to, po čem volám v předchozím odstavci. Vyčíslí to, sečte to, zhodnotí to a vydá pravomocný rozsudek. Ještě pořád máme demokracii a i ten největší hajzl má právo na obhájce. Stejně jako se zákony nedělají na ulici, tak se nesoudí v parlamentu.  Na takovéto rezoluce by měla od nás existovat jen jedna odpověď: "nasrat". 

4. Já nevím, jestli to těm pirátským a TOPáckým bonzákům dochází, ale nebude se tohle používat pořád? Někomu se něco nebude líbit a hned poběží žalovat do Brusele. A tam si něco odhlasují a tady se z toho stane posvátný spisek díky kterému přicházíme o poslední zbytky renomé a tak by se to dalo použít třeba na ČEZ ne? Máme moc uhelných elektráren. Třeba by se dala udělat podobná rezoluce proti Temelínu ne? Bude to rychlé a jednoduché. Neproběhnou žádné soudy, obhajoba nedostane prostor, šup - vypněte reaktory. Odporují nějakému novému ojrozákonu.  Tohle se pak dá použít na jakoukoliv českou firmu, stačí mít kamarády v ojroparlamentu, co tam budou tak dlouho otravovat, až to prostě odhlasují. 

5. Na druhou stranu, když vidím za co jsou dneska schopni odsoudit Waltera Krafta i jiné, po jakých nevhodných slovech se slídí a na základě jakých formulací se lidi posílají do basy, tak se vlastně vůbec nedivím. Babiš si za to může tak trochu sám, protože nikdy se nikoho v podobné situaci nezastal, nic pro to ve vládě neudělal, tak se to prostě obrací proti němu. Ale může být klidný, až po něm přijdou Piráti, bude to použito hladce i proti nim. 

Abych to nějak shrnul... 

Přimlouval bych se za to, aby žalobníčci dodali nám občanům kompletní text žaloby a shodli se konečně na nějaké částce, kterou Andrej Babiš ukradl nám chudákům daňovým poplatníkům. Dále bych se přimlouval, aby proběhl nějaký soud. Aby tam bylo hodně kamer, aby to běželo v přímém přenosu a my si mohli udělat sami představu, co nám to Andrej provedl. 

A dokud tohle všechno neproběhne, poslat ojrobonzáky i celým ojroparlamentem do ojroprdele. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (150 hlasů)

Komentáře

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vůbec jsem o tom scallope nepochyboval. Že budeš jako obvykle jen vysírat a nedodáš žádný odkaz. Takže smůla, tvoje exkrementy právě kydám. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

J

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

e: iROZHLAS.cz / Zprávy z domova | Související témata: Agrofert Andrej Babiš střet zájmů Evropská komise audit dotace hnutí ANO Česko Brusel Lovochemie
Penam, Lovochemie, Cerea. Česko vyplatilo Agrofertu podle Bruselu na dotacích neoprávněně 155 milionů---
Kritizované projekty Agrofertu

Chart
Příjemce Projekt Přiznaná dotace Proplaceno z EU v Kč Proplaceno z ČR v Kč* Střet zájmů Reakce
Lovochemie Komplexní inovace výrobních postupů 50 000 000 50 000 000 0 Vyjmuto z EU financování
Pekárna Zelená louka Stavba nové linky na toastový chléb Penam 100 000 000 0 100 000 000 EK žádá zrušení
Lovochemie Výzkum nového inovativního hnojiva 50 000 000 0 0 Žádost stažena
Ethanol Energy Snížení energetické náročnosti výroby 72 000 000 0 0 Označeno za způsobilý
Cerea Výměna sušárny zrnin - Havlíčkův Brod 2 556 234 0 2 556 234 Trvají nesrovnalosti
Cerea Výměna sušárny zrnin - Chotěboř 2 797 500 0 0 Trvají nesrovnalosti
Cerea Výměna sušárny zrnin - Řikov 2 939 601 0 0 Trvají nesrovnalosti
Cerea Výměna sušárny zrnin - Dobřenice 2 561 445 0 2 561 445 ✔ EK žádá zrušení
Cerea Výměna sušárny zrnin - Jičín 2 028 885 0 0 ✔ EK žádá zrušení
Fatra Snižování energetické náročnosti kalandrování - Napajedla 690 000 0 547 590 ✔ EK žádá zrušení
CELKEM 284 883 664 50 000 000 105 665 269
* údaje poskytnuté ministerstvem financí

Zdroj: závěry EK ke střetu zájmů

Průměrný počet slepic: 2.1 (18 hlasů)

Ve výčtu vidím pouze jednotlivé podniky, které obdržely dotaci dle příslušného dotačního titulu a splnily podmínky poskytnutí dotace.
NEposkytnout dotaci právnímu subjektu, který splnil podmínky dotačního titulu, je NEzákonné; jednalo by se o diskriminaci.
POKUD by předmětné subjekty PROKAZATELNĚ porušily podmínky dotačního titulu, má poskytovatel povinnost vymáhat vrácení dotace.

To, že jsou subjekty součástí nějakého holdingu, nehraje žádnou roli. Hospodaří SAMOSTATNĚ a NELZE je diskriminovat pouze proto, že jsou součástí holdingu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (43 hlasů)

Ty sušárny zrnin - to jsme u nás zkoušeli taky. Jde o dotační titul na snížení emisí.  Zbourají se staré sušárny které jsou ještě na lehké topné oleje a udělají se nové už na plyn, které mají vyšší účinnost = menší emise. 

Pak jsme žádosti stáhli, protože při skutečném měření emisí se ukázalo, že ty staré hořáky jsou mnohem ekologitější než si všichni mysleli a jejich skutečné naměřené hodnoty se dost podobají těm deklarovaným papírovým na nových sušárnách. Tak jsme opravili staré sušárny... a jedeme dál.  Kolegové V Cerei si nedali říct... Nesrovnalosti trvají. Nedivím se.  

Ale jako zajímalo by mě, jestli ty peníze někdo přiklepl. Nebo je jako už trestné i to, podat si žádost? Když mám špatně formulovanou, nebo nepoužitelnou žádost, tak jsem už rovnou zločinec? Nesrovnalosti trvají... co to je za termín. Nesrovnalosti čeho? 

Průměrný počet slepic: 5 (40 hlasů)

naletěl "zeleným" pod...pábitelům? No... :o))
Nicméně nesrovnalosti asi budou někde jinde - v proklamované účinnosti "ekologičtějších" sušáren.

Dotace asi přiklepnutá nebyla, protože u Cerea, a.s. neeviduje ARES ani jednu dotaci.
Nicméně Cerea ÚDAJNĚ požádala o proplacení asi 13 mio Kč za PĚT sušáren:
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/agrofert-dotace-stret-zajmu-chyby-…
Řádně vyhlásila poptávku, dvakrát dostala jen jednu nabídku a ze článku není možno vyčíst, zda nakone nějakou dotaci dostala či nedostala. Ten článek je navíc velice manipulativní.
...
Jo, tak proplaceny byly dvě dotace v celkové výši 5,5 mio Kč:
https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:VzFgplRjZlEJ:http…

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Tak je úplně normální, že vyjde tak každá třetí dotace. Některé dotace navíc jsou přiklepnuty až poté, co je dílo dokončeno. Takže je klidně možné, že Cerea prostě udělala nové sušárny, pak zažádala o dotaci, přijel příslušný úředník, kouknul na to, řekl že na tohle dotaci nedá, v Cereiy pokrčili rameny a podali žádost zase na něco jiného. Normální stav. 

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Babiš nic vracet nebude a dvacet miliard se v totálně vybrakovaném státním rozpočtu ztratí. Minimálně do voleb
26. 4.
KOMENTÁŘ JULIE HRSTKOVÉ Závěrečná zpráva z auditu, který posuzoval dotace vyplacené firmám z holdingu Agrofert, potvrdila, že je premiér Andrej Babiš ve střetu zájmů....
Předsedové volební koalice Pirátů a STAN Ivan Bartoš a Vít Rakušan se hodlají na dotčená ministerstva a také na podnik Lesy ČR a společnost Čepro obrátí s výzvou, aby přestaly porušovat zákon a začaly vymáhat nezákonně přidělené peníze daňových poplatníků.

„Audit Evropské komise se zabýval neoprávněným čerpáním evropských dotací, ovšem stejné předpisy se týkají rovněž národních dotací a veřejných zakázek. Spočítali jsme, že během tří let získal koncern Agrofert neoprávněně přes 20 miliard korun. Největší položkou z této částky jsou veřejné zakázky přidělené společnosti Čepro a státním podnikem Lesy ČR,“ uvedl analytik Pirátů Janusz Konieczny, proč dopisy směřují na Lesy ČR a Čepro.

Závěrečná zpráva podle Pirátů a STAN není překvapením. „Bylo to jasné od počátku a tato zpráva to jen definitivně potvrdila: Andrej Babiš je ve střetu zájmů, rozhoduje o dění v Agrofertu, je příjemce peněz z něj a zároveň jeho vláda rozhoduje o dotacích z peněz nás všech. Když se nad tím zamyslíme, je to krádež za bílého dne. Zkrátka si postupně privatizuje tento stát a využívá jej pro svůj soukromý byznys,“ shrnul předseda Starostů Vít Rakušan.

Vymáhat způsobené škody na koncernu Agrofert musí podle předsedy ODS Petra Fialy vláda. „Není možné, aby dotační byznys premiéra platili čeští daňoví poplatníci. A je potřeba konečně zastavit tento obrovský střet zájmů, který ČR i české občany poškozuje,“ uvedl. Piráti budou podle europoslance Mikuláše Peksy v Evropském parlamentu prosazovat, aby se pravidla pro předcházení střetu zájmů celoevropsky zlepšila a viníci byli donuceni způsobené škody uhradili

Průměrný počet slepic: 1.3 (24 hlasů)

Ten blbec před tebou píše o 155 mil. Kč a ty už jseš na 20 mld. frajere. Máte v tom bordel kluci elfovský ušatý...

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

pochopte už sakra, že aby se nemusely vyjmenovávat všechny firmy tak se napíše Agrofert. Je to zkrácené a jasné.

Průměrný počet slepic: 1.8 (16 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

rk nemyslíte si, že když jde o sto padesát milionů / dvacet miliard, tak bychom si všichni zasloužili přesné informace? Měli bychom vědět nejenom o kterou jde firmu, ale také kdy se podávala dotace, kdo ji vyřizoval, zda byla schválena, zda je dílo dokončeno. Tohle není hra .

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Anonym některé dotace uvedl. Pokud se o ně někdo opravdu podrobně zajímá, jistě je, jeko Anonym, na stránkách příslušných ministerstev najde.

Průměrný počet slepic: 1.9 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Však jsem nic nesmazal. Po tomhle jsem v článku volal. Akorát jistě uznáte, že je to poněkud málo... Chtělo by to víc podrobností. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Však aji v tak závažných věcach jako sú války se napíše dycky enem , například : "USA vyhlásily válku Vietnamu (Iráku, Rusku....) "
Nerozebírá se to, až na výjimky (viz např. ti dva senátoři USA co zpochybňovali tezi, že Vietnamu vyhlásil válku , na základě tonkinského incidentu, " americký lid"), ale tež jen naoko.
Masy už sú na to uvyknuté, šak aji tkzv, učitelé jim to takto lijí do hlav - jak to už dávno studené, tak aji to ešče teplé, ba aji to horké.

Šak aji v Mnichově 1938 to bylo Německo, dále Itálie, Velká Británie a Francie. Možná když tak Hitler, Mussolini, Chamberlain a Daladier. Dál už se to nerozebírá, většinou.
Bankéřuv posléze nikdy nepověsia, nikého z nich, ba nechají je dál vládnuť. Ba aj Vatikán odkorumpovávať.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dotaci dostávají firmy, NIKOLI Agrofert.

To je totéž, jako kdybyste tvrdil, že dotace poskytované společnosti Škoda Auto, a.s., která je součástí koncernu Volkswagen, v němž má majetkový podíl spolková země Sasko, jsou vlastně vypláceny spolkové zemi Sasko.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

zjednodušení jako nástroj manipulace, to je oč tu běží

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

To je dobrej džouk, protože to je brouček z NFPK fofrspekulanta Janečka.
https://nfpk.cz/category/detail?paginator-page=4&slug=glosy%2Fjanusz-ko…
Údajně novinář, ekonom, fotograf, projektový manager a specialista na socsítě.

Hledal jsem, co vlastně studoval či vystudoval a zjistil, že v r. 2009 získal bakoše na VŠE:
https://vskp.vse.cz/7238
O dalším studiu nikde nic.

Průměrný počet slepic: 4.3 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Demosgráca tady néní, "hlaš se", nebo tady je a to je ta demosgráca, "vyber si blboňu jak to chápeš", a Babiš nic neukradl, on je čmouďáckej světec boha many, jen odklonil hodnoty přes bankocetlové kejkle do kapes sérešovců. Gdyby Vidlákovi natiskli biliardy a dovolili by mu je u nás utratit, gdo ví jak bysme dopadli. :-))

Nic takovýho by se volbama potřeb nemohlo stát. Tam by STÁT fungoval podle našich sečtených potřeb. Né podle názorů poblbanejch papalášů. Ale blboňům a imbecilům se to furt líbí. Pré je jich většina. :-)))

No a eště ke všerejšku. Sem si vzpomněl na ten bonmoťáckej skeč Horníčka, jak říkal něco ve smyslu, že doma vládne žena, kerá se zabývá takovejma prkotinama jako co budeme žrát, gde se bude chrápat, esli je mejdlo nebo džik mu prášek na praní nebo na spaní, nebo kolik nám zas stát dluží na daních a že, to pré říkal Petišé, možná ten druhej cocot, Buvár?, , že vládci rodiny, to myslel jako sebe, a !!ostatní kokoty!!, že ti mají jiné starosti. Vesmírné starosti. Že se zabývají například tím podstatným, třeba co se děje ve státě Murundi Burundi nebo *že* kolik hvězd má galaxie. No a to mi připomnělo tu důležitost té Nové Davidové republiky. Že je to vlastně to samý. Muheeeeee

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

In reply to by Sasin (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co vám jeblo?

To mi budete připisovat všechno, co nemáte rád a proti čemu vedete svatou válku?

Bláboly svojí účetní, Babiše, Bakalu, Klause, Bendu atd....

Reagujte na to, co píšu já.

Né, že byste byl jedinej, kdo to dělá, zdaleka ne, ale kam se s tímhle chcete dostat? Že se na jednom webu budete chovat jak totální blázen, vytvoříte si tam fiktivní postavu s fiktivníma názorama, které ji budete slavně vyvracet?

Možná právě v tomhle je klíč k řešení spousty problémů. - Ve snaze o vnímání toho, kdo co říká a co se doopravdy děje.

K čemu je si vytvořit svůj vlastní svět, a tam bejt pak king, když okolo je skutečnej svět, kterej nezvládáte? Doopravdy jste na tom tak ubouze, že tohle potřebujete?

Já se budu donekonečna snažit vysvětlovat to, co jak myslím, aby bylo jasný, co přesně chci říct, ale co to je za debatu, kde si sám děláte oponentovy názory?

To je ekvivalent samomluvy v reálným životě a když to někdo přežene, tak skončí v blázinci, kde přesvědčuje doktory, že ho nenáviděj elektrický zásuvky.

Už váš jazykový projev ukazuje na vlastní svět plnej zvláštních pravidel. Tohle je další stupeň na cestě k šílenství.

Průměrný počet slepic: 4 (25 hlasů)

Opakování svůj význam přece jen má. Je to náročné držet směr a gdyž má nšgdo potřebu se vymezit, to potěší. V té změti postojů jasnej milník.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Jste jak malý dítě, co radši zlobí, aby dostalo výprask a tím i pozornost, než by zůstalo ignorováno.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, kdybych Vás za ten rok tady virtuálně neznal, myslel bych si podle Vašeho dnešního úvodníku, že jste převlečený Mára Prchal nebo Markéta Pekarová Adamová.

Poznámka věcná:
Na případný zásah Hamáčova gestapa jsem neupozorňoval já, ale poslanec Volný. Že k zásahu nakonec nedošlo, má logický důvod. Hamáček ve středu ráno už věděl, že na schválení apartheidního zákona nemá hlasy. A bylo by poněkud riskantní mlátit lidi venku za to, že požadují neschválení zákona, který odpoledne zařízne sněmovna.

Poznámka koncepční:
Já nejsem žádná vědma plná všeobjímající moudrosti, ale jen pozorovatel, který si vyhodnocuje dění vůkol, zkoumá příčiny a odhaduje následky. A z toho mi vychází, že občanská neposlušnost, kterou zmiňujete, je v této době nanejvýš potřebná. A nejen občanská neposlušnost v eufemistické poloze toho výrazu, ale i razantnější formy akce. Vzpomínám, že v prvních letech po plyšáku jsem měl zcela odlišné hodnocení doby. Holt časy se mění a každý máme jiné životní zkušenosti. Dokonce si dovedu představit, že existují lidé jako Vy, kterým svět i dnes po globusovsku (což evokuje také po göbelsovsku, protože propaganda a její hlavní role, ale neřeknu to, abyste si to náhodou nechtěl brát osobně) stále připadá v pořádku a nic by neměnili a mysleli by si, že tím pracují pro vlast nejlépe.

Když říkám, že je nejvyšší čas začít aktivně bránit náš svět, vycházím z toho, co slyším říkat od mnoha lidí, které z různých důvodů respektuji a kterým z různých důvodů věřím. Kdyby jich nebylo, musel bych o svém úsudku velmi vážně pochybovat. Protože jsou, mohu se domnívat, že jsem na správné cestě. Byl by to dlouhý seznam a jména můžu sypat z rukávu. Jen namátkou a bez nároku na pořadí - Kociánová, Koroni, Jakl, Beran, Pirk, Lipovská, Kohout, Šichtařová, Dušek, Hájek, Stwora, Semín, Klaus, Hejma, Horký, Czáková, Vedoucí kolotoče, Tomský, Kašparů, Bárta, Žaloudík, Majerová Zahradníková, Hnízdil, Kovářová, David, Vojáček, Calábek, Landa, Czendlik, Strach, Kubásek, Spencerová, Vácha, Petránek, Staněk, Větvička, Pjér la Šé'z, Chaun, Nohavica, Duka, Taubinger, Černohorský, Nábělek, Kryl, Čapek, Komenský, Hus, Žižka.

A k těmto jménům, můžete se divit či protestovat, je spřízněn volbou i poslanec Volný Flákanec. Prostě patří spolu se mnou do stejné smečky.

Průměrný počet slepic: 3.2 (26 hlasů)

Vlastimile, já jen říkám, že to s tou demonstrací trochu přehnali ne? A ještě se těmi videjky sami chlubili. Řvát, bučet a pískat na všechny, co jdou kolem, označit je za covid fašisty a hrdě se k takovému projevu hlásit... Jo, kdyby se vyplnilo to, co si Volný podle mě tajně přál - že na něj vyběhnou hoši z Urny, vytáhnou pendreky a začnou demonstrující mlátit, to by asi zafungovalo. Ale takhle to spíš vypadalo, že gestapo jsou ti demonstranti...

Ale jak říkám, každý má právo demonstrovat za co chce. Demonstrace byla řádně nahlášena, úřady ji nerozpustily, každý si tam mohl křičet co chtěl... demokracii bylo učiněno zadost. 

Ale když si projdu to, co odvysílala média, tak se to moc neliší od videí, která na internet dali sami účastníci. A pokud tato videa uvidí opravdu hodně lidí, tak si můžete být jistý, že Volný se do sněmovny už nedostane. 

Bránit svět Vám ani všem jmenovaným nikdo nebrání. Ale řekl bych, že leckdo po včerejší demonstraci přemýšlí, jestli se má svět bránit právě takhle. 

Průměrný počet slepic: 4 (31 hlas)

Vidláku, připustíte možnost, že bez těchto zřetelných protestů Volného a dalších by byl býval schválen ten předmětný zákon a možná i v té první, tedy pro občany a jejich svobody horší verzi? A že by na základě tohoto zákona mohlo být v budoucnosti postupováno takovým způsobem, že byste i Vy mohl dostat strach nebo se cítit skutečně omezen či ohrožen? Četl jste ty paragrafy, které byly v první verzi návrhu?

Mám chuť se s Vámi vsadit. Pokud se nestane nějaká pohroma, která by Volného a jeho uskupení zastavila v tažení na sněmovnu, já jsem svoji predikci řekl. Volný blok se do sněmovny dostane.

Průměrný počet slepic: 3.1 (22 hlasů)

No Vlastimile... já myslím, že tu byly chváleny mnohem horší zákony a mezinárodní smlouvy než předmětný zákon o covid pasech. Například všechna ta pravidla, která bez diskuse i demonstrací přejímáme z EU. Třeba o emisních povolenkách, které zničily Sokolovskou uhelnou. 

Ale nebojte... tohle je jen epizodka. Pokud bude zapotřebí něco omezujícího schválit, udělá se to jako obvykle. Skryje se to do dalšího zákona, okecá se to jinou směrnicí, rozdělí se to do tří novelizací a nikdo si ani nevšimne, co se vlastně schválilo.

Ale nebojte. Do podzimu bude naočkováno tolik lidí, že už nikdo nebude nic zavírat. Neočkovaným nikdo nebude v ničem bránit. Proč taky? Všichni ostatní budou naočkovaní a ti neočkovaní už budou ohrožovat jen sami sebe a jiné neočkované. Očkované tím neohrozí. V Izraeli už se jde přesně tímto směrem. Vlastně budete Vlastimile ohrožen nejspíš jen tím, že pokud dostanete covid a skončíte v nemocnici, tak po vás pojišťovna bude chtít zaplatit léčbu. Ale to jako správný vlastenec jistě uděláte. Nám očkovaným bude úplně jedno, že se mezi námi pohybujete. Koneckonců proto jsme se očkovali, aby nám to mohlo být jedno.  

Průměrný počet slepic: 2.9 (27 hlasů)

opet kastovani, my jsme lepsi - ockovani, a vy horsi budete platit
pekne vam ten apartheid stoupl do hlavy

-------
Vlastně budete Vlastimile ohrožen nejspíš jen tím, že pokud dostanete covid a skončíte v nemocnici, tak po vás pojišťovna bude chtít zaplatit léčbu. Ale to jako správný vlastenec jistě uděláte. Nám očkovaným bude úplně jedno, že se mezi námi pohybujete. Koneckonců proto jsme se očkovali, aby nám to mohlo být jedno.
------

tak proc stejne placeni leceni nechcete po tlustych, lidech kteri necvici, kteri kouri, pijou alkohol ??

koho jineho jeste chcete potrestat ze s vami nesouhlasi ? vas ockovaneho ani vase stare ockovane pribuzne prece neockovany nemuze ohrozit ( uz mame jedno umrti v rodine po ockovani)

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)

In reply to by prox (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vláda pákistánské provincie Paňdžáb přitvrdila v očkovacím programu proti Covid-19. Těm, kteří odmítnou očkování, zablokuje SIM karty,

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Tak vidíš, Ivane, dopadlo to všechno podle tebe. Medvěd se mi klaní k zemi a tvůj hřbet se ohýbá.

Průměrný počet slepic: 4.1 (17 hlasů)

převzato z paragrafhos,
Je ovšem zřejmé, že CovidPass jde daleko dál než privatisovaná censura sociálních sítí, a to nejen co do rozsahu omezovaných práv: v případě censury je možná kontrola toho, co bylo zakázáno – a takové excesy jako Robinson byly rychle korigovány, jakmile se o nich začalo psát – kdežto CovidPass může velmi snadno přerůst v nástroj trvalé represe politického disentu a stát se ekvivalentem čínského systému sociálního kreditu. Představme si, že vás restauratér vykázal ze svého podniku, protože po zadání QR kodu z vašeho CovidPassu se mu zobrazilo hlášení, že pro návštěvu jeho restaurace váš epidemiologický (ve skutečnosti však čistě politický) status nepostačuje. Kam si ale stěžovat, kde se domůžeme rychlé nápravy? Soudy jsou pomalé a dysfunkční, a se zřízením něčeho jako je covidpassový ombudsman, případně komisař, se nepočítá. Máš smůlu, občane, neměl ses stavět na zadní a vystupovat proti vládě. Teď budeš, dokud se nenapravíš, jíst to, co ti prodají v obchodech, kam tě pustíme, na kulturu nebo zábavu rovnou zapomeň, a pokud jsi nás naštval opravdu hodně, nesvezeš se už ani vlakem, autobusem nebo tramvají. Dystopická budoucnost v téměř nejhorší myslitelné podobě, totalitní diktatura se vším všudy. Možná nepřijde, možná se nic z toho nestane, ale děsivé je, že se to stát, ne okamžitě, ale v postupných krocích, docela dobře může.

CovidPass, nabízený jako vstupenka do lepšího, protože bezpečného světa, je ten nejnebezpečnější nápad, který se v hlavách moderních technologů moci zrodil, a pokud nechceme skončit tam, kde jsou dnes, co do svobody, Číňané, měli bychom se mu společně co nejrázněji postavit.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

Je jen o trochu horší, kdežto před tím byl o hodně horší.

Zatím bez slepic

ale jen v poměru deseti kil domácí krkovičky proti dvěma clever párkům ze separátu, jinak by to bylo čiročirá židovina.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

poslanec Volný je hovado. Důkyzy ale nemám.

Průměrný počet slepic: 2.8 (13 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je docela možné. Navrhuji ho pozorovat. Teď zatím kvete. Až bude mít plody, uvidíme, co je zač.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Neboť podle plodů poznáte je !

Má to ale jeden háček. Stejně jako je zapotřebí strom nejdříve zasadit, bude zapotřebí Volného nejdříve podepřít volbou.

Průměrný počet slepic: 3.7 (12 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

ho Moravcova tv

jako kdyby nebyl

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

cheap medication online <a href=" http://indiarxmgz.online# ">legitimate online pharmacies india</a> - natural ed treatments

Zatím bez slepic

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin syrup <a href=" http://ivermectincovi.online# ">ivermectin for humans</a> - ivermectin price

Zatím bez slepic

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

Flákanec ale už zvolený byl (je), proto je také vidět a slyšet. Ale to přejde.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Hovada jsou dárci biokravinců - předpokladů udržitelného zemedelství!

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

generic cialis online overnight delivery <a href=" https://cialismgz.com/# ">cialis generic 20 mg 30 pills</a> - cialis payment with paypal

Zatím bez slepic

Ovšem dostat je , čistě hypoteticky, na stejnou loď....tak to bych tou lodí nechtěl se někam dopravovat, bál bych se, že se posádka v noci mezi sebou vymlátí, vybije. A že zbylá posádka se neshodne ani na kursu, kam vlastně dál jet.

Znáte od pana D.D. Duky takovou jednu malou prácičku, jmenuje se " Španělská inkvizice" ? Není to dlouhé, přitom docela výživné.

Smečka...no, některé ty Vámi vyjmenované osoby by to asi spíše urazilo....ale na některé to sedí.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Nikdo a nic není černobílý. V názorech na inkvizici se dost možná my dva shodneme a s Dukou asi v souladu nebudeme, ač jsem zmíněný spisek v ruce neměl, tak tuším o čem asi bude.

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

to čtu. VELMI zajímavé.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Za posledních 20 let dostaly farmaceutické firmy jenom v Americe pokuty v souhrnu za 50 miliard dolarů za korupci, lhaní, zabíjení dětí v Africe atd. Na to řekne kovidový alarmista: "Jo, ale to neplatí o vakcínách proti kovidu". SÚKL napsal, že jsou v pořádku.

Celý pořad zde:
https://www.svobodny-vysilac.cz/2021-06-08-pokrivena-zrcadla-tohoto-sve…

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

In reply to by Vlastimil (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://aeronet.cz/news/video-mexicka-televize-zazila-nejvetsi-fail-a-f…

Už jste někdo zkoušeli magnetky na rameni? Musím to taky na někom vyzkoušet, až bude příležitost :)

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)