Dovedu si představit...

Autor
Štítky

Dnes se krátce vrátíme k naší politické scéně a blížícím se volbám. Mílovými kroky se také blížíme k zřetelnému a zřejmému vyústění covidové pandemie, protože kompletně naočkovaných budou do konce týdne už nejspíš čtyři miliony lidí. Pokračují volební kampaně, vláda pokračuje v činnosti a pomaloučku polehoučku se nám stále více vyjasňuje situace. Dneska vám nabídnu zase jeden další z mnoha úhlů pohledu na letošní volby. Ne, není ani pravdivý ani zasvěcený. Je pouze představitelný... alespoň pro mě. A snad budete mít alespoň důvod se nad ním zamyslet. 

1. Od mé poslední předvolební analýzy se v  podstatě ve všech průzkumech potvrdilo, že Piráti ztrácejí. V toto případě je to jejich vlastní chyba, protože asi z nedočkavosti neudrželi šik a podobně jako Sirotci u Lipan vyrazili na mohutnou zteč, aniž by pochopili, že jejich soupeři ještě nejsou poraženi. Jsem ze srdce rád, že k jejich propadu jsem přispěl svým dílem.  Zaznamenal jsem docela dost lidí, kteří byli odhodláni Piráty volit, ale když si sami na pirátských fórech přečetli, co na ně jejich milovaní politici chystají, začali couvat. Inu, peníze jsou až na prvním místě. Od té odby Pirátská kampaň funguje systémem zveřejni a smaž. Příjemně mě překvapilo, že tento způsob žalostné sebeprezentace převzali i Starostové. Je to jak nákaza. Jedni s  tím začnou a místo aby je ostatní umravnili, začínají to dělat také. 

Podle mě se toho do voleb stane ještě víc... Volební lídři Pirátostanu teď musejí před voliči slibovat, že neudělají to, co udělat chtěli.  A členská základna na ně začíná bušit, protože to přece mělo vypadat celé jinak. Očekávám proto v té jejich koalici ještě zajímavé otřesy. 

2. Mám své zdroje, které říkají že vrchní Michprd Benjaminn Roll se vrací k teologii a od září nastoupí jako vikář (to je roční praxe v některém sboru, při které se má naučit dělat farářinu). Existuje slušná šance, že to bude sbor mého přítele JakuPa a pokud to dopadne, pozvu Rolla na zabijačku. Určitě se dozvím hodně zajímavého.... Každopádně z toho plyne, že finančně i materiálně nejvyfutrovanější aktivistická skupina to balí a do voleb zřejmě nezasáhne ani jako politická strana s Minářem, ani jako demonstrační cirkus s Rollem. 

3. Fiala je debil... a s ním i Pekarová Adamová i Jurečka... jako sláma z bot z jejich kampaně čouhá, že na jejich předvolební mítinky nikdo nechodí. Fiala se fotí, kterak osaměle brouzdá o vinicích a spolu se fotí na houpačkách... ale především kolem nich nikdo není. Ani noha. Já nevím jak vy, ale pro mě z toho plyne, že Spolukoaliční marketéři celkem správně odhadli, že ty tři není možné pustit mezi lidi, protože by jednak kecali nesmysly a jednak by brzy dostali nakládačku. 

4. Zato Šlachta je všude. Ale úplně všude. Dokonce i ve Vidlákově mám pocit že existují nejméně dvě šlachtovské skupiny které spolu snad dokonce soutěží. Nemine týden, abych jeho Přísahu netahal ze schránky. Fajsbůk mi ho vnucuje dnes a denně. Bilbórdy má také všude. Jeho plakáty tu visí po plotech a dělá to stejně jako kdysi Babiš. Lidi ať budete v Přísaze volit kohokoliv, volíte především Šlachtu. 

Jasně, na takovou kampaň si kluk vzal úvěr... Zajímalo by mě u které banky, protože tam chci taky. Zřejmě se tam na ksicht dají půjčit neuvěřitelné deseti, možná i stamiliony korun. 

5. Babiš si stále jede svou... očkovat, očkovat, očkovat. Za každou cenu, jakýmikoliv prostředky, s marketingem, soutěžemi, s čímkoliv. Říkejte si co chcete, ale on to na těch zhruba sedm milionů očkovaných dotáhne. Koncem týdne nejspíš překročíme čtyři miliony plně naočkovaných a první dávku má v sobě přes pět milionů lidí. V posledních dnech sice klesl zájem o první dávku, ale neklesl k nule. Jen se zpomalil. A stačilo vyrukovat s možností očkování bez registrace - pro náhodného kolemjdoucího, lidí se našlo dost. Samozřejmě to nevím jistě, ale koncem září bych to viděl na 6.850.524 naočkovaných. K tomuto číslu jsem se dopracoval trojčlenkou a bral jsem do úvahy kontinuální pokles zájemců. Z osobních zdrojů z firmy jsem stále přesvědčený, že v září přijde velké snímání okovů po vzoru Velké Británie. 

6. ČSSD se do sněmovny nedostane a podle mě se tam nedostanou ani komunisti. Stejně tak neuspěje ani Trikolóra, protože bez Klause je prázdná a neuspěje ani Volný, protože ty demonstrace na jeho podporu jsou poněkud malé. A je mi líto, že to musím říct takhle natvrdo, ale víte, mám řadu podřízených v práci a znám se prakticky se všemi lidmi, co u nás mají co do činění s obilím. Nálepku s Volného blokem mají na autech spolehlivě ti největší lemplové, ulejváci a nemakačenkové. V mé osobní sociální bublině je Volný blok doménou těch, které bych osobně nejraději už dávno vyhodil z práce, ale... nejsou lidi. Nevím jak je to jinde, nemíním to paušalizovat, ale pochybuju, že právě tyto typy lidí jsou schopni ve svém volném čase udělat nějakou dobrou politickou kampaň. Militantnost není v naší zemi dobrým základem pro politickou kariéru. 

7. Okamura je na svém, určitě neztratí, spíše získá. Nejspíš se k němu vrátí většina těch, co teď ještě jsou ochotni volit Volného i Majerovou Zahradníkovou, až se chvíli před volbami ukáže, že hlasy pro ně jsou spláchnuté do záchoda. Zároveň to Okamurovi hodí i leckdo od ČSSD nebo komunistů. Pokud náš polojaponec neudělá nějakou hloupou chybu, posílí. Ale dovedu si představit, že bude pokračovat ve své tradici... do sněmovny se v jeho hnutí dostanou strašní kreténi a Okamura bude zakládat třetí stranu. 

Víte jaký dojem to na mě všechno dělá? 

Že premiérem bude Šlachta...  Koneckonců stejně mu kampaň platí Andrejko. 

Babiš, Šlachta a Okamura dají dohromady malou většinu. Pirátostan a Spolukoalice dají dohromady možná 90 - 95 mandátů, ale nepostačí to. Podle mě budou pokračovat v pozvolném pádu a nakonec na tom nebudou o moc lépe než dneska. 

Okamura je ten nejlevnější a možná ani nebude muset s Andrejem dělat koalici. Stačí, když pro všechny svoje věrné dostane dobře placené pozice náměstků, což mu Babiš rád splní, protože Okamurovo vedení strany se vejde do výtahu. Šlachta je nový a jde mu hlavně o tu korupci a vyšetřování... co kdyby mu Andrej dal premiérské křeslo a sám si nechal většinu ministerstev? Na vládě pak ANO vždycky Přísahu přehlasuje, Andrejko půjde na finance, Schillerová na místní rozvoj a v krajním případě by možná mohli dát Okamurovi ministerstvo práce. On by se tam bavil škrtáním dávek pro nepřizpůsobivé a ukázalo by se, že škrtá hlavně chudým bílým, co ho volí, takže by mu tahle hra mohla vystačit celé volební období. 

Je to nejvíc win-win dohoda. Andrejko nepůjde od válu, Šlachtův čestný a neokoukaný ksicht bude budit důvěru, budou si hrát na nějaké vyšetřování, které nikam nepovede a za další rok bude Andrejko kandidovat na prezidenta a hladce vyhraje...  Všichni dostanou to svoje. 

A národ nakonec bude také rád... že covid skončil, že Piráti nedostali šanci na svoje experimenty, že Fialu vyhodili první den po volbách... Andrejko dostane šanci ukázat, jak je to doopravdy s naším zadlužením, Schillerová bude schvalovat projekty pro obce, což je hodně volebních hlasů napříště, Okamura bude mít šanci mě přesvědčit že není tlučhuba... a než budou další volby, budeme mít už úplně jiné problémy, které si dneska ještě ani neumíme představit. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (114 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Cehunom evidentne nestacil Siroky, Dubcek, ani Husak :D

Průměrný počet slepic: 1.5 (24 hlasů)

Cehuni blbnou. Mysli si, ze volbama se neco zmeni. Haha.

Internet se bavi: "Vsichni chteji nase dobro. Nenechme si ho vzit!!!"

Průměrný počet slepic: 4 (22 hlasů)

V

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

Chápeš znalče, že v době "Husaka" nebyli pouze čehůni, ale i slováci=ČSSR, předtím ČSR? A byla dohoda kterou porušil až Klaus z Havlem, že bud president slovak a cech premier nebo naopak, takže než napíšeš fakt něco na úrovni Scaloopa, tak se zamysli ;)

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

neříkali, odkud to má vědět tak jenom kváká

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

že byl společný staát čechů a slováků, že jim neřekli? nebo nedokáže ve svém mozečku pochopit, e když se stát skládá ze dvou národů, že se překvapivě může stát politekem někdo z jednoho nebo druhého národa? Spíše byh hádal pančecháčkovskopražskou aroganci, kdy chtěl napsat "nevedl ten náš, tak to všechno byli šmejdi", ale zabalil do do rasistického příspěvku...

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

,,V posledních dnech sice klesl zájem o první dávku, ale neklesl k nule. Jen se zpomalil. A stačilo vyrukovat s možností očkování bez registrace - pro náhodného kolemjdoucího, lidí se našlo dost. Samozřejmě to nevím jistě, ale koncem září bych to viděl na 6.850.524 naočkovaných. K tomuto číslu jsem se dopracoval trojčlenkou a bral jsem do úvahy kontinuální pokles zájemců. Z osobních zdrojů z firmy jsem stále přesvědčený, že v září přijde velké snímání okovů po vzoru Velké Británie. " Tolik citace. Myslím, že v tomto je Vidlák optimistou. Spíše se přikláním k tomuto názoru: https://www.protiproud.cz/zdravi/5904-ockovani-mrna-vakcinami-legalni-g…. A vo vo vo tom to je. To ostatní je jen omáčka. A blbec Vojtěch tlačí a tlačí. Už ani Bába do toho raději nechce mluvit.: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/rakousko-dal-rozvolnuje-cesko-ne-n… .

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Nic se nemá přehánět, ani prognózy.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

mne sice taky nadchnul, ale já spíš tipuju stojedničkové či stodvojkové souboje, ze stran nejistých a nemilých... Ale rád se v reálu seknu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

K smíchu tak i pláči, a zárověň krutá pravda : http://nonserviam.cz/takhle...

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Milí přátelé, dlužit je krásné!

Včera jsem tvrdil opak a zítra také otočím o 180 stupňů, ale teď přeci chcete slyšet, že dluhy se platit nemusí ... tak Vám to tedy říkám.

Přeci byste nevolili někoho, kdo Vám řekne, že současné dluhy nejdou splatit bez vyšších daní. Jasně, každý z Vás to moc dobře ví, ale přeci nebudete volit někoho, kdo řekne nahlas pravdu! Takového blbce by přeci žádný vidlák nevolil.

Průměrný počet slepic: 1.6 (29 hlasů)

Současné dluhy nejdou splatit ani s vyššími daněmi. Nás čeká krásný záporný úrok a povinný nákup vládních dluhopisů skrze penzijní fondy. Tím bude na splátky úroků. Jistinu dluhu přeci nikdo platit nebude, a nechce to ani dlužní, ani věřitel. Stačí platit úrok a pravidelně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jejda, kdyby to dokázaly vyřešit "jenom" vyšší daně a záporný úrok. To by se krásně žilo, to by byl ráj.
Jenže ono tyhlety experimenty končily v minulosti v tom lepším případě hyperinflací, kdy lidi přišli o všechno, nebo válkou... kdy lidi přišli o všechno.
A ano Andrej nás nejspíš nezachrání, Ale takový Fiala s Kalouskem už vůbec ne.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kondratěvův cyklus nebo Hackettova dlouhá vlna vždy končí inflací a válkou. Stačí vydržet dost dlouho a dočkáme se. A nezachrání nás vůbec nikdo, ani nikdo z českých politiků a všem těm světovým jsme srdečně u krysího pozadí. Nám ovšem pomůže přežít to, že se budeme věnovat rozvoji znalostí potřebných pro přežití a být připraveni se přesunout do příznivějších podmínek. Ovšem pokud budeme migranty do cizího prostředí, musíme mít co nabídnout, jinak nás nikdo nebude živit jen proto, že jsme tam zrovna přišli.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Woody (neověřeno)

Trvalý odkaz

A proč by měli lidi hyperinflací přijít o všechno? Přečtěte si Černý obelisk (Remarque). A dnes jsme ještě dál. Naberte půjčky a nakupte pole, zlato nebo nejlépe si založte účet v novozelándských dolarech ve Švýcarsku. Až se přežene hyperinflace, tak z nepatrné části splatíte dluhy a jste vysmátej.

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Konečně i Češi pochopili, že dluhy se neplatí. Tedy dneska .... zítra otočím a moji voliči se mnou. Ale i na ty úroky dnešní dané nestačí .... ale nebudeme to říkat nahlas (mrk, mrk) a rozhodně nebudeme volit toho, kdo to nahlas řekne!

A mezitím si půjčíme, na jaký úrok to nás netrápí. Vy si samozřejmě pamatujete, jak jsem se před pár lety chlubil, že si půjčujeme extrémně levné. No teď o tom raději nemluvím, ale Vy, můj milý vůči, mi jistě rozumíte. Přeci nevadí půjčovat si skoro nejdráž v Evropě. Dlužit je krásné a krása něco stojí!

Ano, bude hůř :-)

Průměrný počet slepic: 1.8 (13 hlasů)

eurozóny. Za ty totiž ručí ECB. Jenže mít euro znamená, že peníze odtékají zase jinudy.
Ten rozdíl mezi námi a majiteli eur je asi + 0,5% per annum. Celkem přijatelná cena za měnovou nezávislost.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Jiste - vetsina clenu eurozony plati na ksefty babisu a orbanu. Ale nemyslete si, ze to takto potrva natrvalo, proti tomu uz se prilis mnoho obcanu eurozony bouri - nechteji delat stredoevropskym oligarchum dojnou kravu.

Takze si pujcujeme draz a mame vetsi inflaci nez eurozona. To je preci vyborny obchod! Volte Babise!!

Průměrný počet slepic: 1.4 (11 hlasů)

Kdyby se soudruhům v eurozóně vyplatilo nás vykopnout, tak by nás již dávno vykopli. Ti si svůj krmelec budou držet zuby nehty.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)