Dovedu si představit...

Autor
Štítky

Dnes se krátce vrátíme k naší politické scéně a blížícím se volbám. Mílovými kroky se také blížíme k zřetelnému a zřejmému vyústění covidové pandemie, protože kompletně naočkovaných budou do konce týdne už nejspíš čtyři miliony lidí. Pokračují volební kampaně, vláda pokračuje v činnosti a pomaloučku polehoučku se nám stále více vyjasňuje situace. Dneska vám nabídnu zase jeden další z mnoha úhlů pohledu na letošní volby. Ne, není ani pravdivý ani zasvěcený. Je pouze představitelný... alespoň pro mě. A snad budete mít alespoň důvod se nad ním zamyslet. 

1. Od mé poslední předvolební analýzy se v  podstatě ve všech průzkumech potvrdilo, že Piráti ztrácejí. V toto případě je to jejich vlastní chyba, protože asi z nedočkavosti neudrželi šik a podobně jako Sirotci u Lipan vyrazili na mohutnou zteč, aniž by pochopili, že jejich soupeři ještě nejsou poraženi. Jsem ze srdce rád, že k jejich propadu jsem přispěl svým dílem.  Zaznamenal jsem docela dost lidí, kteří byli odhodláni Piráty volit, ale když si sami na pirátských fórech přečetli, co na ně jejich milovaní politici chystají, začali couvat. Inu, peníze jsou až na prvním místě. Od té odby Pirátská kampaň funguje systémem zveřejni a smaž. Příjemně mě překvapilo, že tento způsob žalostné sebeprezentace převzali i Starostové. Je to jak nákaza. Jedni s  tím začnou a místo aby je ostatní umravnili, začínají to dělat také. 

Podle mě se toho do voleb stane ještě víc... Volební lídři Pirátostanu teď musejí před voliči slibovat, že neudělají to, co udělat chtěli.  A členská základna na ně začíná bušit, protože to přece mělo vypadat celé jinak. Očekávám proto v té jejich koalici ještě zajímavé otřesy. 

2. Mám své zdroje, které říkají že vrchní Michprd Benjaminn Roll se vrací k teologii a od září nastoupí jako vikář (to je roční praxe v některém sboru, při které se má naučit dělat farářinu). Existuje slušná šance, že to bude sbor mého přítele JakuPa a pokud to dopadne, pozvu Rolla na zabijačku. Určitě se dozvím hodně zajímavého.... Každopádně z toho plyne, že finančně i materiálně nejvyfutrovanější aktivistická skupina to balí a do voleb zřejmě nezasáhne ani jako politická strana s Minářem, ani jako demonstrační cirkus s Rollem. 

3. Fiala je debil... a s ním i Pekarová Adamová i Jurečka... jako sláma z bot z jejich kampaně čouhá, že na jejich předvolební mítinky nikdo nechodí. Fiala se fotí, kterak osaměle brouzdá o vinicích a spolu se fotí na houpačkách... ale především kolem nich nikdo není. Ani noha. Já nevím jak vy, ale pro mě z toho plyne, že Spolukoaliční marketéři celkem správně odhadli, že ty tři není možné pustit mezi lidi, protože by jednak kecali nesmysly a jednak by brzy dostali nakládačku. 

4. Zato Šlachta je všude. Ale úplně všude. Dokonce i ve Vidlákově mám pocit že existují nejméně dvě šlachtovské skupiny které spolu snad dokonce soutěží. Nemine týden, abych jeho Přísahu netahal ze schránky. Fajsbůk mi ho vnucuje dnes a denně. Bilbórdy má také všude. Jeho plakáty tu visí po plotech a dělá to stejně jako kdysi Babiš. Lidi ať budete v Přísaze volit kohokoliv, volíte především Šlachtu. 

Jasně, na takovou kampaň si kluk vzal úvěr... Zajímalo by mě u které banky, protože tam chci taky. Zřejmě se tam na ksicht dají půjčit neuvěřitelné deseti, možná i stamiliony korun. 

5. Babiš si stále jede svou... očkovat, očkovat, očkovat. Za každou cenu, jakýmikoliv prostředky, s marketingem, soutěžemi, s čímkoliv. Říkejte si co chcete, ale on to na těch zhruba sedm milionů očkovaných dotáhne. Koncem týdne nejspíš překročíme čtyři miliony plně naočkovaných a první dávku má v sobě přes pět milionů lidí. V posledních dnech sice klesl zájem o první dávku, ale neklesl k nule. Jen se zpomalil. A stačilo vyrukovat s možností očkování bez registrace - pro náhodného kolemjdoucího, lidí se našlo dost. Samozřejmě to nevím jistě, ale koncem září bych to viděl na 6.850.524 naočkovaných. K tomuto číslu jsem se dopracoval trojčlenkou a bral jsem do úvahy kontinuální pokles zájemců. Z osobních zdrojů z firmy jsem stále přesvědčený, že v září přijde velké snímání okovů po vzoru Velké Británie. 

6. ČSSD se do sněmovny nedostane a podle mě se tam nedostanou ani komunisti. Stejně tak neuspěje ani Trikolóra, protože bez Klause je prázdná a neuspěje ani Volný, protože ty demonstrace na jeho podporu jsou poněkud malé. A je mi líto, že to musím říct takhle natvrdo, ale víte, mám řadu podřízených v práci a znám se prakticky se všemi lidmi, co u nás mají co do činění s obilím. Nálepku s Volného blokem mají na autech spolehlivě ti největší lemplové, ulejváci a nemakačenkové. V mé osobní sociální bublině je Volný blok doménou těch, které bych osobně nejraději už dávno vyhodil z práce, ale... nejsou lidi. Nevím jak je to jinde, nemíním to paušalizovat, ale pochybuju, že právě tyto typy lidí jsou schopni ve svém volném čase udělat nějakou dobrou politickou kampaň. Militantnost není v naší zemi dobrým základem pro politickou kariéru. 

7. Okamura je na svém, určitě neztratí, spíše získá. Nejspíš se k němu vrátí většina těch, co teď ještě jsou ochotni volit Volného i Majerovou Zahradníkovou, až se chvíli před volbami ukáže, že hlasy pro ně jsou spláchnuté do záchoda. Zároveň to Okamurovi hodí i leckdo od ČSSD nebo komunistů. Pokud náš polojaponec neudělá nějakou hloupou chybu, posílí. Ale dovedu si představit, že bude pokračovat ve své tradici... do sněmovny se v jeho hnutí dostanou strašní kreténi a Okamura bude zakládat třetí stranu. 

Víte jaký dojem to na mě všechno dělá? 

Že premiérem bude Šlachta...  Koneckonců stejně mu kampaň platí Andrejko. 

Babiš, Šlachta a Okamura dají dohromady malou většinu. Pirátostan a Spolukoalice dají dohromady možná 90 - 95 mandátů, ale nepostačí to. Podle mě budou pokračovat v pozvolném pádu a nakonec na tom nebudou o moc lépe než dneska. 

Okamura je ten nejlevnější a možná ani nebude muset s Andrejem dělat koalici. Stačí, když pro všechny svoje věrné dostane dobře placené pozice náměstků, což mu Babiš rád splní, protože Okamurovo vedení strany se vejde do výtahu. Šlachta je nový a jde mu hlavně o tu korupci a vyšetřování... co kdyby mu Andrej dal premiérské křeslo a sám si nechal většinu ministerstev? Na vládě pak ANO vždycky Přísahu přehlasuje, Andrejko půjde na finance, Schillerová na místní rozvoj a v krajním případě by možná mohli dát Okamurovi ministerstvo práce. On by se tam bavil škrtáním dávek pro nepřizpůsobivé a ukázalo by se, že škrtá hlavně chudým bílým, co ho volí, takže by mu tahle hra mohla vystačit celé volební období. 

Je to nejvíc win-win dohoda. Andrejko nepůjde od válu, Šlachtův čestný a neokoukaný ksicht bude budit důvěru, budou si hrát na nějaké vyšetřování, které nikam nepovede a za další rok bude Andrejko kandidovat na prezidenta a hladce vyhraje...  Všichni dostanou to svoje. 

A národ nakonec bude také rád... že covid skončil, že Piráti nedostali šanci na svoje experimenty, že Fialu vyhodili první den po volbách... Andrejko dostane šanci ukázat, jak je to doopravdy s naším zadlužením, Schillerová bude schvalovat projekty pro obce, což je hodně volebních hlasů napříště, Okamura bude mít šanci mě přesvědčit že není tlučhuba... a než budou další volby, budeme mít už úplně jiné problémy, které si dneska ještě ani neumíme představit. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.4 (114 hlasů)

Komentáře

H

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co?

Zatím bez slepic

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

V

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

stojí byt. To je 1/3 životních nákladů v produktivním věku. 45 let práce a je hotovo, důchod. A čeká se na úmrtní list. Čím dříve, tím státu lépe.
Přimigruje muslim a chce nejen výše uvedená práva, ale více. Bydlení, dávky, důchod. Piráti to zařídí.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

ještě větším chudákům, než jste sám.

Průměrný počet slepic: 1.9 (20 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kde se mají imigranti lépe, než domorodci?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Údajně to má být kolem 39 000 Kč. Částka, o které si většina zaměstnanců může leda nechat zdát.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

bylo,o tom žádná

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

T

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Hodně drsně, až skoro "po Valašsku" pojmenovaný vzestup preferencí ANO:

Prakticky denně máme možnost sledovat z první řady, jak se s každou špínou, nakydanou našimi "demopotraty a Piráty" na hlavu Babiše, zvedají úspěšně nahoru, ke spokojenosti nás, jeho voličů, preference ANO. Mudrci, považující sami sebe za lepšolidi si nechtějí připustit, že jim na jejich filozofii, sny o NWO a genderově vyváženou pseudohumanitu sereme v Čechách, Slezsku a na Moravě, z hodně velké výšky. Mně osobně je u řiti každý Afričan či Arab, obzvláště, jestli ještě navíc vyznává zločinnou a ve středověku zamrzlou ideologii, jménem ISLÁM. Nechodil jsem 40 roků do práce proto, abych na stará kolena v důchodu „solidárně“ pečoval o kdejakého negramotného vychcánka, odkusi z koňovy řiti. Mně bohatě stačilo, že mě dostatečně srali desítky let cigáni, vyhýbající se systematicky poctivé práci, zneužívající sociální systém, pobírající nadstandartní finance na děcka, která si nadrbali, a o která se nestarali.

A všem těmto Reflexům, Fištejnům, tunelářské pravici, s černoprdelníky v řiti vůbec nevadilo, že se do pologramotných nefachčenků a pedofilů, uplatňujících zcela bestrestně incestní plemenitbu, cpaly roky a roky miliardy. A výsledek? Nula, nic, hovno. Vy pracující si utahujte opasky, abychom si tady mohli my, demopotrati a Eurohujeři z vlád Klause, Paroubka,Topolánka, Nečase i Sobotky pěstovat línou verbež, kterou jsme úspěšně naučili, že i bez práce jsou koláče. A nejen koláče. Značkové hadry, značkové telefony, cigarety a chlast.

Jen klidně dál, vy namyšlená elito, kydejte špínu tomu Babišovi na hlavu ještě víc. Rád bych se dožil toho, (už se toho dokonce bojí i Reflex), až bude mít ANO v brzké době i ústavní většinu. To je jediná medicína, která platí na všechny ty Marky Bendy, Bělobrádky, Němcové, Langšáglové, Pekarové, Kalousky, Bartošky, Fialy, Stanjury, Gazdíky, Farské a jejich spolky, stejně jako na jejich zainteresované podržtašky a poskoky.

Merklovka, která zařízla Evropu migračním šuntem je v prdeli, Macron dostává od Frantíků tak po vajcách, že se bojí vylézt i s prohlášením, Britové neví s

Brexitem čí jsou, Italy už "Lékaři bez hranic, FRONTEX a další pašeráci také serou, a je jisté, že dostanou brzy po čuni, protože jen díky jim, je dnes větší třetina Evropy v hajzlu. Naštěstí, a k vaší smůle, V4 a dalších 7 států jim už sere i na Marrakéš s machometánama. Chtěli jste, pravdoláskaři, havloidi a kavárníci nasrat obyvatelstvo omíláním lží a pičovin o Rusku, Číně, Ukrajině, Krymu, atd. Dnes už nikdo nezobákuje kolem Dalajlámy kdesi mezi kopečky Himalájí a nasrali jste si vrchovatě do vlastních bot v České kotlině. Dokonce už vám nikdo nežere ani ty kydy o Čapím hnízdu, nebo Kalouskem vymyšlených, a veřejně propagovaných korunových dluhopisech
Asi to dá hodně práce policistovi Nevtípilovi, nepředat spis o údajném „trestném činu“ našeho premiéra k soudnímu projednání ! Tam to totiž nejspíš i naši cinknutí soudci budou muset smést ze stolu osvobozujícím rozsudkem. A to se přeci nehodí – „demopotrati“ potřebují mít stále otevřenou causu. Jen tak totiž mohou oblbovat lid, že má „trestně stíhaného premiéra“ !!!
Tak si tedy, vy zákonodárný a soudní odpade, ještě chvilku užívejte bezpracného nicnedělání v politice. Váš konec se blíží !!!

S pozdravem a starou pravdou, kterou vy, politikáři, šíbři a odkláněči nejste schopni pochopit: "Kto sa kokotom narodil, ako kokot aj zomre."

(to ví každý bača na Těrchovej, jenom lídři a jejich řiťolezci z demokratického bloku o tom nemají ani páru.)

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

Tož Vy dnes jedete jak šinkanzen, pragmatiku.

Máte můj souhlas, pobavil jste mě a způsobil dobrou odpolední náladu, díky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

hned je tan svět.....

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

JUSTICE
Vyšetřovatel Čapího hnízda končí u policie. Spis uzavřel a navrhl podat obžalobu.
14.5.2021 14:52

Průměrný počet slepic: 2.8 (11 hlasů)

Valašska?

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)

In reply to by Pozorovatel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevoní Ti pravdu, elfí zmrde?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Do kamene tesat!

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Antibartos jede naplno - nic jineho totiz kobliha neumi.

Pro mne jasny duvod volit piraty. Kdyz antibartise jeste zesilite (nic jineho stejne nezmuzete), tak jim zajistite jeste vice volicu. Drzim Vam palce!

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

Hele, táhni si drandit "karla" někam jinam Bíme.
Asi máš orgasmus z toho, že tu není Vidlák, aby tě promptně ty tvoje chujoviny smáznul, co?

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Fakt nic jineho nez Antibartose neumite?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Ad) Laco G. Mlynář (neověřeno) dne Út, 13. 07. 2021, 10:53
------------
Babiš) V podstatě souhlas s Lacem.

Šlachta) Pro mě zatím zcela nesrozumitelný.

Piráti)
"Viz. pirátský návrh, jak získat peníze do rozpočtu příští rok navíc, když vezmou Babišovi dotace, jako podnikajícímu členu vlády."

Ale vždyť to je podstata pirátů co svět světem stojí!!! Někomu něco sebrat...

Spolu) Smutný spolek, je velmi žalostné sledovat toto alegorické seskupení. Jejich voliči budou tvrdě kroužkovat a může se stát, že dojde k překvapením, kdo se do sněmovny nakonec nedostane.

SPD)
"Okamura je hrůza. Oblbovač a obchodník s teplou vodou."

Nesouhlasím s Lacem. To je mejnstrýmová rétorika jak vyšitá.

KSČM) Tato strana má dost chytrých a schopných lidí, bylo by škoda, kdyby se nedostala do parlamentu.

ČSSD) Maláčová je v Praze na čele kandidátky a na 2. místě bude mít Matěje Stropnického... zajímavá kombinace. Řekla bych, že voliči vykroužkují Stropnického na 1. místo.

Mimochodem, myslím si, že Babiše by nebavilo dělat ani Kačínského, ani prezidenta.
Babiš je politický vidlák a ne politický židlák.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

Šlachta je možná nesrozumitelný. Pro mě nevolitelný, protože řekl, že věří našim bezpečnostním složkám. Myslel tím čučkaře. Ale je jisté, že se nespojí s Pětilháři, ODS zná jako své boty podle složek a narkotika prosazovaná Piráty taky nemusí. Takže taková lepší ČSSD do příští koalice.
No jasně Piráti, někomu něco sebrat. Jenže oni tím řekli, že Babiš příští rok bude ve vládě a tudíž, že podvědomě počítají s tím, že oni nevyhrají volby.
KSČM má možná chytré lidi, ale bohužel už líné bafuňáře v čele.
Dobrá definice Babišák je politický vidlák, ne židlák. Jenže už má roky.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

právě potvrdil
vyváženost vysílání ČT09

( vetem dovolby rady ČT )

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

Prosím.
Kde a kdy/právě/ to Stanjura vetoval?
Nemohu to dohledat. Ve Sněmovně to zřejmě/právě/ NEBYLO.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

In reply to by Jarda efko (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zeptej se svý vrchnosti. blbe. Třeba Kartouze nebo pornoJandy.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Pornokačenky.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Jarda efko (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poslanec Martin Kolovratník: Dobré odpoledne, kolegyně, kolegové. Já se na vás obracím už standardně jménem volební komise s prosbou o zařazení volebních bodů do tohoto týdnu a prosil bych o dvě hlasování. Nejdříve první hlasování - zařadit do programu schůze úplně nový bod, je to Návrh na volbu členů orgánu nezávislé kontroly zpravodajských služeb. Rychle vysvětlím. Je to reakce vlády na zákon, který tedy určuje, aby tento orgán zřídila. Ono se to stalo 1. ledna 2018, od té doby se ho ale bohužel nedařilo personálně naplnit vzhledem ke kvalifikačním požadavkům. Velmi krátce - zákon pak byl zmírněn, vláda na to už reagovala, takže tím návrhem sem pro Sněmovnu byla úspěšná, nominační dopis předsedy pana předsedy, pana premiéra nám poslali kolegové z vlády 1. července. Volební komise na konci toho posledního týdne před 14 dny rychle reagovala, takže 2. července jsme obdrželi veškeré informace včetně životopisů. To jsme rozeslali všem klubům i členům volební komise, a právě 2. července volební komise přijala usnesení per rollam číslo 200, které už mají, tedy ta lhůta desetidenní je dodržena, všechny kluby k dispozici. Takže pro to, abychom šli vstříc liteře zákona, Sněmovna by hlasovala o návrhu vlády, který sem byl zaslán. Takže ještě jednou prosím o zařazení nového bodu - Orgán nezávislé kontroly zpravodajských služeb, to je ad 1.

A ad 2, následně prosím o pevné zařazení celého bloku těch volebních bodů, tak jak se v těch posledních týdnech ustálilo, na středu večer na 18. hodinu, a to v tomto pořadí: Nejdříve návrh na volbu dozorčí rady Vinařského fondu, je to druhé kolo, poté Návrh na jmenování člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, také druhé kolo, poté teď zmíněný nový bod - Orgán nezávislé kontroly zpravodajských služeb a konečně ještě na závěr několikrát přerušený bod Návrh na volbu členů Rady České televize. Jen opakuji, zítra ve středu 14. července na 18 hodin. Děkuji.

Předseda PSP Radek Vondráček: Děkuji. Paní poslankyně Golasowská. S přednostním právem pan předseda Stanjura.

Poslanec Zbyněk Stanjura: Děkuji za slovo. Já bych chtěl jménem pěti poslaneckých klubů, a vyjmenuji je, ODS, Piráti, KDU-ČSL, TOP 09, STAN, vetovat
zařazení nového bodu, o kterém před chvíli mluvil předseda volební komise.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Stříž převzal nejvyšší státní zastupitelství.
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/tiskova-konference-nejvyssi-statni-z…

Slibuje nezávislost.

To je to nejhorší, co by mohl pravděalásce udělat.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

„Je teď vůbec šance bez členství v KSČ a posluhování minulému dosáhnout na nějakou funkci?

Průměrný počet slepic: 1.9 (8 hlasů)

Tobe ani to clenstvi nepomuze

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

Jarda efko.
Ono se to ukáže brzy,jestli Stříž bude dělat nezávislou činnost na státním zastupitelstvu,zatím to nepředvedl.
I když dotace na Čapí hnízdo je jen třešničkou na celkových dotacích pro Agrofert.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Komouši dělali tak zvanou kádroou politiku, ne jako dnes Řízení lidských zdrojů. A tak se stalo, že do StB a na vyšší posty se dostali opravdu kvalitní lidé. Ale už vymírají.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

že odcházejí. Těm starším, bych za tu kvalitku, ještě rychle zvýšil důchody.
Tento ex-soudruh, na své kvalitě, jako řízený lidský zdroj, aktivně pracoval od 23 let.
Je to zasloužené.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Laco G.
Jen to popište trochu víc,protože si to mnozí pamatuji velice dobře.

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)

Základem fungování státu je ekonomika a vzdělanost populace. Ti, co o nich rozhodovali od kádrových rezerv vedených KV KSČ výš zajistili, že stát se nezadlužil, jako Polsko, Maďarsko, nebo Rumunsko a byl připraven na změnu poměrů vysokou úrovní vzdělanosti národa. Nemohli udělat víc, než jim povolovaly mezinárodní poměry. Ale svoje udělali v zásadě dobře.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdyby tam byli kvalitní, odborně schopní lidé, rozhodně by nedopustili v r. 1989 převrat.

Průměrný počet slepic: 2.7 (10 hlasů)

+ byla to nenažranost, chtěli začít využívat zdroje. I lidské.
A to se daří skfffěle, až tak, že to vede k psychickému zhroucení lidí.

Průměrný počet slepic: 2.7 (7 hlasů)

Bez těch kvalitních a schopných lidí tam by ten převrat nebyl. Že do toho nebyli zasvěceni všichni, je druhá věc.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Asi hrozí, že chce být doopravdy nezávislý. Jinak by jste na něj s tak malou kudličkou nešli.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Ve svém věku se musíš hlídat, nezapomeň.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Škoda, že jste, Vidláku, nepoužil trojčlenku onehdy, když jste se vypsal ze zbožného přání (očkovací konspirace). To by Vám vyšlo, že při proočkování populace 70% tvoříme "zlatou miliardu" my neočkovaní.

Průměrný počet slepic: 3.5 (17 hlasů)

In reply to by Tom (neověřeno)

Trvalý odkaz

clovek pry je meta elit. Zlata miliarda z lidi, co se daji opit rohlikem. No kdybyste bylo jelito, chteli byste od tech, co drzi svet pohromade hlavne to, ze uveri kazde blbine? Se mi to jaksi nezda.... :-)

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Myslím, že by Babiš preferoval spíše vládu s ODS plus "někdo za něco", v "bolestivější" variantě v ní nebude ani on (spíš bych viděl premiérem Havlíčka), ani jeho předsednický partner.
Klíčové bude:
a) Jak dopadnou volby uvnitř koalic - kroužkování může být pro ODS smrtelné. Což by pohřbilo Fialu, pro Babiše plus, ale zase poslalo do sněmovny méně odesáků, pro Babiše minus. Očekávám vliv KDU-ČSL (Mimochodem, lidovecký nápad snížit důchody bývalým komunistům mě zaujal. Neměl on by se totiž vztahovat i na lidovce z někdejší Národní fronty?!).
b) Kdo bude a za jakých podmínek předsedou sněmovny.
c) Na kdy budou vyhlášeny prezidentské volby a zda nedojde k úmrtí či zneschopnění Zemanaa v daném momentě tedy rozhodující vliv předsedy Senátu (měl by v podstatě 90 dní pro sebe).

Pokud se dalo našponovat Topolánek I,II a Babiš I,II na cca 7 měsíců, mohli bychom se do situace, kdy Babiš dovládne až k prezidentským volbám, kdy na premiéra rezignuje a pokusí se o ten úřad prezidenta (ten musí být zvolen musí být nejpozději o víkendu 4.-6. ůnora, první kolo tedy musí být 20-21. leden - ty mohou být vyhlášeny tedy nejpozději 20. října 2022 předsedou Senátu.). Nejvýhodnější pro něj je jít do volby z pozice poslance (imunita), ale asi už ne z pozice premiéra (model ústupu z ministerstva financí), aby vyzněl nadstranicky (otázkou je, jak moc se bude ochotný spoléhat na nejistotu volby).

No, bude to zajímavé období. Raději bych, aby ta zajímavá období byla jinde, ale co už naděláme... Podtrženo sečteno, může se stát cokoliv...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli někdo tvrdí, že Šlachta bude premiér, tak je úplně mimo.
Pokud nám média takhle někoho tlačí, tak každý s vlastním mozkem dá od něj ruce pryč.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)