Czexit na vícero způsobů

Autor
Štítky

Dnes bych chtěl dále rozvíjet včerejší myšlenku, že při nastolených trendech to bude právě příští volební období ve kterém by už klidně mohlo dojít na lámání chleba, protože naše svobodná, demokratická a jedině správná EU zavádí tak šílené nápady, že se to přestává líbit i Němcům. A pokud dojde byť jen z poloviny na ty stanovené klimatické cíle, tak můžeme očekávat takovou drahotu a takové problémy, že to překoná jakoukoliv kampaň Okamury, Volného, Orbána i Salviniho dohromady. 

Připočítejte si k tomu ještě válku v Afghanistánu, kterou vyhrál Tálibán, koukněte se do Deníku N, kde nám Procházková napsala, že uprchlíci před Tálibánem jsou i náš problém a musíme se o ně postarat. 

Pokud pojedete kolem Hradce Králové, podívejte se na tamní letiště, kolik je tam škodovek a schválně se zkuste zeptat v libovolném autosalonu, kdy vám přistaví nové auto, co si jdete vybrat.... fronty se nám vracejí do módy a vlastně už chybí jen ty poslední - na banány a toaleťák. Ale když vidíte, jak to dneska vedou, nejspíš to bude coby dup. 

Možná se pletu a zbytečně předbíhám, ale každý průser vypadá tak, že se nejdřív dlouho skoro nic nestane, jen se to trochu drolí a vznikají trhliny a pak se 90% všeho stane v podstatě naráz.  Pamatujete na čísla nakažených loni v září? Exponenciální růst, ale dlouho to nebylo vidět. Až pak najednou. 

Proto bych si myslel, že letošní volby už mohou být i o tom, co bude po EU. Možná přeháním, ale v roce 88 si také skoro nikdo ještě neuměl představit, že do roka a do dne bude po všem. 

V letošních parlamentních volbách  se může rozhodovat o tom, kterou cestičkou odejdeme z Evropy zpátky do vlasti. 

Všimněte si, že to beru jako holý fakt a ne něco, za co se bude nějak dramaticky bojovat. Stejně jako se nebojovalo proti Moskvě v roce 89. Rozpad je prostě rozpad a v případě EU je to prostě zákonitost, protože jim tam už definitivně ruplo v kouli.  To nemá co dělat ani s Orbánem, ani se Salvinim, ani s Kačinským. Ti to jenom rozpoznali o něco dřív než jiní. Rozpad EU se odehraje i kdyby Piráti vyhráli s ústavní většinou a i kdyby celý ojroparlament stanul jako jeden muž.  Dovolte mi proto nastínit, jak se mi osobně jeví možnosti toho odchodu: 

1. Pirátostan - nejvíce ojrohujerská banda. Tam je to celkem jednoduché - my neopustíme EU, jednoho dne EU opustí nás. A mezitím ji budeme ještě dotovat, Piráti ještě dopustí nějakou rychlou rabovačku zbytků národního hospodářství, ještě budou chvíli žalovat a hlasovat pro zvýšení pravomocí pro potápějící se Titanic.  S Piráty z Titaniku neslezeme, dokud se nepotopí a pak budeme prostě jen sčítat škody, které budou značné. 

2. Spolukoalice - Oni sami neví, co by dělali. Bylo by to podobné jako s covidem. Dělali by přesný opak toho, co by dělali jiní. Logiku by to nemělo žádnou, jen hromadu keců a  já osobně fakt nechci mít Fialu ani Pekarovou jako lídra šňůry záchranných člunů a fakt bych nechtěl kormidlovat k obzoru, který by nám ukazovali tihle borci. Nemluvě o tom, že tam pořád někde sedí v pozadí ten Hermann, který by mohl kamarádovi Berndtovi dát echo, že teď je nejlepší chvíle k rozhodnému útoku na českou samostatnost. Když teď milý krajan Hermann přebíral medaili, nikomu ze spolukoalice to nestálo za slovo. Tož to by zase nám neměli stát za hlas. 

3. Okamura - s ním odplujeme z EU poměrně rychle. Tak rychle, že už sice budeme podobně jako Británie pryč, ale všude kolem ještě EU bude. A bude to EU krachující, EU mstící se. Bude to EU, kde ještě pořád budou různé Čaputové a podobní hujeři a mohou nám na závěr ještě pěkně zatopit. S Okamurou to bude rychlé,  furiantské a možná i osamělé. Nejsem si jistý, jestli si to můžeme se stavem naší ekonomiky a stavem naší armády dovolit. Ale přímočaré to bude rozhodně. 

4 Babiš - já už si přečetl tu jeho novou knížku... On je prostě pragmatik a pokud si ohlídá svoje firmy a investice, bude mu nějaká EU ukradená. Pokud se má EU potopit, tak se prostě potopí. Pokud je nutné dneska EU chválit a zítra jí třeba potopí on sám. V Babišově knize se ale nikde nevyskytuje slovo Vrbětice. Ale americké vrtulníky se tam vyskytují. I americké přátelství. Babiš se podle mě už z EU ven chystá. Ale chce nás opřít o nové zámořské dubisko. Chce se jistit opět ne o domácí síly, ale o ty americké. EU pomine, ale NATO u nás nepomine. Až jednou budeme EU opouštět, bude americký velvyslanec v Česku telefonovat a urovnávat nám cestu. Tedy tak si to Babiš představuje. Pořád ještě si nedovede představit, že USA nemají přátele, jen zájmy a může dopadnout jako afghánská vláda. Odchod z EU podle Babiše bude odchod křivolakými cestičkami, krok dopředu a dva zpátky, úkrok vlevo i vpravo a se zřetelem na americké zájmy, které třeba Babišovi ohlídají jeho investice v Německu. S Babiše to bude nejvíc počesku - kroucení, vymlouvání, něco jiného se bude říkat a něco jiného dělat, ale rozhodně nám nehrozí, že bychom to uspěchali. 

5. Šlachta - To je Babiš v bledě modrém. Stejný přístup. Opřít se o nevyzpytatelné americké dubisko s vědomím, že Washington je daleko a Pámbu vysoko. Ale.. Šlachta nemá v Německu majetek!  Možná má tajné konto ve Švýcarsku, ale jinak nemusí brát ohled na nějaké německé pekárny. Šlachta není nadnárodní oligarcha, nemá žádné globální zájmy... maximálně ty, na které se nechá zlobovat. Ale sám o sobě nemá v EU žádnou košili, která by byla bližší než kabát. 

 

Bude zapotřebí situaci sledovat. Ale když vidím, jak se události valí, tak ve volbách zřejmě nepůjde ani o koroňáček, ani o protiepidemická opatření, ani o pokovidovou obnovu. Půjde nakonec nejvíc o EU. Myslete na to, až si budete vybírat stranu. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (98 hlasů)

Komentáře

In reply to by A (neověřeno)

Trvalý odkaz

Poznal velmi důkladně oba systémy zevnitř. :-)
Má prostě proti nám komparativní výhodu - podobně jako bývalý zpravodajec Putinožka
Já bych koukal na jeho SOUČASNÉ argumenty, nikoliv na jeho angažovanost před třiceti lety! Nežrat ho i s navijákem, ale neklesnout intelektuálně na úroveň skalopoidního měkkýše a placených EUrotrotlů.
Čučkaře na saka nepúšťať!

O úpadku Západu nám snad nemusí nikdo vykládat, ten dnes vidí i dementní lyska. Ne každý ale vidí jeho příčiny!

Rozhovor doporučuji každému bez ohledu na politickou orientaci.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

že by Západ upadal.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by A (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vykládá o úpadku západu? Ale on, jak to tak vypadá, má recht, jestli vám vadí bolševici, ti u MOCI, doporučuju Vám se juknout do EP, tam jich je...

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

ještě žije?

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

In reply to by Pravda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Určitě, dokonce spolurozhoduje o nás na eurounijní úrovni. Nebo aspoň před časem to dělal, nějak ho nesleduji, není pro mě ničím přínosný...

Průměrný počet slepic: 3.6 (9 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

je Štětina?

Průměrný počet slepic: 2 (8 hlasů)

You're a real pain in the ass,
Otázkou je, zda si svoji předtuchu dokážete sám přiznat.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

pořád plave.
Nebo že by - Neřád plave -?

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

připadá mi české stěžování na poměry i na EU jako až pokrytecké.
Jsme 8. nejbezpečnější země, náš cestovní pas je co do počtu bezvízových vstupů snad na 20 místě, pokud jde jeho sílu na světě (z nějakých 200 zemí).
Máme nejnižší nezaměstnanost v EU. Náš zdravotní systém je jedním z nejstabilnějších a nejlépe fungujících v Evropě. Nikdo tu neumírá hlady.

Tak co tu furt Češi skučíte?

Zajeďte se podívat na Haiti, nebo stačí na jih Itálie!

Průměrný počet slepic: 2.8 (10 hlasů)

je fakt,já za komančů vždycky když přijela z Bulharska,tak jsem si lebedila, jak jsou u nás plné obchody a z Rumunska, to už bylo úplné blaho.

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)

Nemučí se tu, neupaluje, lidi neshazují ze skály, nepožírají je tady zlí draci, dotační šibalovéi se můžou stát dokonce ministry.....
Je toho dost, Nečechu, dost skvělého, fakt, nelžu.

Jen na polích se už nezpívá a do hospody neočkované pustí jen když si zaplatí test. Očkovaní kupodivu test na nenakaženost vůbec nepotřebují - taková trošku segregace, biologický rasismus. Konečně ses dočkal, Lacso, zatím tvým pohledem asi nic moc...ale oni možná přidají...neboj se....
Ale co už, určitě je to někde mnohem horší (avšak před několika dny mi kolega , žijící ve Vídni , sdělil, že tam testují každého, kdo se otestovat chce, bezplatně...že panuje názor, že je to takto obezřetnější, pro společnost výhodnější....). Třeba v Somálsku , že ?

Vakcinaci sis zaplatil ze svého ? Tak, tak, příkladem táhni.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

že nám tu doposud jakž takž fungující bezpečnost, nezaměstnanost a zdravotní systém nám nevybudovala
ani matička EU, ani Haiťani, ani Italové ale my sami A remcáme proto, že se nám s tou EU nechce kráčet
dozadu.
Uf ... ještě aby se tady umíralo hlady. I když ... no .... třeba i tam jednou postupně dokráčíme.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

Je taky pravda,že to vše nemáme díky EU,ale díky navzdoru EU a zatím možná díky setrvačnosti.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Oni vlastně tvrdí : Když vás nakazí očkovaní, tak je to v pořádku. Prostě jste se měli nechat naočkovat. Stejně jim to neprokážete, vy blbečci, protože očkovaní se nemusí nechat testovat - tak jako vy, blbečci. A natož aby si to platili ze svého, vy otrocký hmyze. He, he, he...to jsme na vás zase vyzráli, co ? Nezapomeňte nás i za to znovu zvolit, vy luzo. Čau, makejte ! Za odměnu dostanete dluhy a inflaci, chamradi.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsem kdysi vůbec netušil, že někdo takový existuje.
Jsem byl drsňák a poslouchal jsem hard rock a heavy metal, ale pak jsem se seznámil se svou manželkou a to byla folkařka.
Když jsem jí řekl Led Zeppelin, ona vůbec netušila, o co jde. Si říkám, s něčím takovým já mám strávit celý život? Jenomže jsem jí měl a mám furt rád, tak jsem to prubnul.
Pochopitelně, když se ke mě nastěhovala, tak mi propašovala do baráku svou hudbu.
Takže mi začali znít v obýváku různí Plíhalové, Samsoni Lenkové, Nedvědi, Žalmani a pod.
Tak když má člověk tu ženskou rád, tak nevyškubne to céďo a hele, kotě, jak krásně plachtí z toho třetího patra.
Časem jsem se sklidnil a moje celoživotní hudební láska je Nick Cave.
Jenomže mám v palici i ty Nedvědy. A musím uznat, že mnoho jejich písniček se mi prostě vrylo do paměti, to oni uměli.
Jasně, že to nikdy v hospodě, kde jsem s kamarády, kteří zastydli v HM nemohu přiznat, ale líbí se mi to.
Tohoto chlapíka jsem nikdy se nesnažil potkat, ale potkal jsem ho a jeho věci se mi přes můj prvotní odpor prostě líbí, i když jsem se tomu zpočátku dost bránil, ale přejel mě.

Takže Františku, díky!

https://www.youtube.com/watch?v=th3KdaQhgBs

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

"O úpadku Západu nám snad nemusí nikdo vykládat"

Svatá marxistická pravda, holoubku.

Západ upadá a upadá a upadá a stále upadá....je to taková konstanta našich životů.

Strašně ráda, hlavně k večeru, si sedám do křesla a pozoruji jak ten západ upadá.
Je mi z toho tak nějak hezky u srdce...

Průměrný počet slepic: 1.8 (10 hlasů)

Mimo jiné proto, že jsem stovky let spolu se svými předky i potomky součástí onoho t.č. na hlavičku upadlého Západu.
Ale to je těžké vysvětlovat někomu s naprogramovaným kvíkvé, ať už tykve, škeble, rostoucí trávy nebo fialových milek.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

jaký porno udělali z Ludvíka XIV. co právě běží seriál na Prima Love, to je opravdu úpadek na entou.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

to je fuk.
Hlavně když upadá.

A čím jsme starší, tím více upadá a upadá a upadá...

Průměrný počet slepic: 2.6 (7 hlasů)

působí na všechny orgány

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

"jsem stovky let spolu se svými předky i potomky součástí onoho t.č. na hlavičku upadlého Západu."
Upadl na hlavičku?
Z toho si nic nedělejte. Inu genetika.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Zvláště když vysvětlovač" s naprogramovaným kvíkvé, ať už tykve, škeble, rostoucí trávy nebo fialových milek", toho moc nepobral.
To je opravdu těžké. A téměř nemožné.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Naše země nevzqétá.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Tahle země je naše.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

je o lidech

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

...šlechtického titulu. Během revoluce 1848-1849 vede promarxistické freikorps, v bojích s reakcí v rámci Baden- Palatine povstání mu adjudanta dělá Bedřich Engels. Po porážce emigruje přes Švýcarsko do Anglie. Zde plánuje zavraždění Karla Marxe, kvůli jeho přílišnému konzervatismu také působí ve vedení skupiny , která je proti Marxovi i ideově . Z tohoto vražedného úkladu sejde, nicméně Marxe inzultuje a vyzve ho na souboj. Marx odmítne , zastoupí ho Konrad Schramm. Ten je v souboji raněn, avšak přežije. Willich roku 1957 přijíždí do USA. Je zde znám coby Ohio-Hegelián, v roce 1861 organizuje nábor mezi německými imigranty , narukuje do války Severu proti Jihu a stává se postupně až brigádním generálem Unie. Po válce střídá řadu zaměstnání na amerických úřadech. Roku 1870 se vrací do Pruska a nabízí své služby pruské armádě v prusko-francouzské válce, je ale odmítnut. Studuje a ve svých 60 letech obdrží na Berlínské universitě titul v oboru filosofie. Vrací se do USA, tam později umírá.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Evropská unie se přes léto revolučně mění....!! :-(((
https://zpravy.magazinplus.cz/2548-evropska-unie-se-pres-leto-revolucne…

"...Digitální euro totiž umožní výraznější zdanění celoživotních úspor sražením úrokových sazeb na vkladech hluboko do záporu. Bohatší občané EU tak budou donuceni utrácet, a tím držet unijní ekonomiku nad vodou, protože jinak jejich úspory požere záporný úrok. To je sice nemyslitelné nyní, kdy je ještě možný snadný úprk k hotovosti, ale s digitálním eurem už budou střadatelé rukojmím své banky. Buď úspory utratí, nebo o ně přijdou. Digitální euro nelze jako hotovost schovat do matrace.
Navíc s digitálním eurem přijde totální kontrola nad výdaji občanů. Každá transakce bude zaznamenána. O každé peněžní transakci se bude moci dozvědět třetí strana. Konečná podoba krásného nového, a samozřejmě zeleného, světa tedy může být taková, že občan své peníze, nebude-li o ně chtít přijít záporným úročením, bude muset utratit za zelené zboží nebo služby. Vítejte! "

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud máme vystoupit, tak by to byl CZOUT. To mi připadá výstižnější nez ten původní ang. nelogismus o úmrtí.

Zatím bez slepic