Tak už je to zase tady

Autor

Od pondělka sekáme. Žně jsou tady. Zatím máme jen takový pozvolný rozjezd, protože všechno ještě není zralé, ale do pšenic už se vjelo. Stejně jako loni, začátek žní se vrátil na předrevoluční úroveň. Nějak nám to globální oteplování ustoupilo... K tomu si připočtěte studený květen a také to, že letos žádné pětatřicítkové teploty netrvaly dlouho. 

Srážky jsou podle mě spíše podprůměrné, ale v půdě to není znát. Není slunce, není odpar. Předběžné výnosy jsou poměrně vysoké. Zdráhám se tvrdit, že budeme mít letos rekordní úrodu, ale rozhodně od ní nebudeme daleko. 

Loni dávaly výkupy za obilí téměř jakoukoliv cenu, kterou si zemědělci řekli. Cena během podzimu a zimy rapidně stoupla a tak nakonec vydělali všichni a spotřebitelé to zaplatili. Letos jsou ceny vysoké už teď, takže obchody nepůjdou tak hladce. Opět se budou všichni handrkovat o každou korunu a obezřetně sledovat situaci. Pokud ceny klesnou, budou mít obchodníci spíše ztráty než zisky. Zemědělci se ale budou tetelit blahem. Jejich úroda je o dost větší lež loni a ceny jsou o tisícovku na tuně výš. 

Protože teď v červenci dost napršelo, pole jsou zase docela dost polehlá. Po silnicích se proto už přesouvají staré východoněmecké kombajny s malými žacími lištami, protože moderní kombajn je sice větší, úspornější, má GPS a souvraťovou automatiku, umí najíždět přesně na hranu posečeného... ale dvanáctimetrová lišta na polehlém poli je úplně k ničemu.  Nejstarší kombajn, který jsem letos viděl v provozu je Claas z roku 1952.  Bez kabinky, s dýchavičným motorem... ale jak jsou hoši rádi, že ho mají. Třímetrová lišta může brát úplně při zemi. 

 

V příštích čtrnácti dnech budu psát ve střípcích a možná i nepravidelně. To víte, každý teď chce sklidit co nejdřív než mu deště vymyjí ze zrnek dusík. Teď to čerstvě dozrálo a rozdíl mezi cenou dnes a cenou po nějaké bouřce může být i tři stovky na tuně. Takže jsem od nevidím do nevidím v práci. 

 

 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (98 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

se po cestách pohybují americké konvoje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

A ty banky, co na ně půjčily , mají v pořádku Green Asset Ratio ?
"Velké evropské banky varují před zásadními nedostatky v metrice měřící jejich zelenost"

V příštích válkách by měly spolu válčit toliko zelené technologie. A zelení roboti. Kdo nebude mít zelené armády, ten si bude muset koupit povolenky. Jinak uvidí !!

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

s touto informací jsem čekala! Tak ne sv. Markéta, ale Čeněk nebo Eliáš. Tak ať se kluci snaží!
Vidláku, díky.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Překlad pro Evropana :
Uslyší-li toto zvolání Evropan, tak je to příkaz, aby zalehl na zem a chránil si hlavu před případnými střepinami.

Ke žním: včera jsem kráčel do dubového lesa pro houby na smaženici (zadařilo se) kolem lánů obilí. Pšenici jsem jasně rozpoznal, stejně jako ječmen. Na jednom pozemku rostlo obilí, klas obdobný jako u pšenky, ale mělo to ostiny, jako u ječmene, trochu kratší. Asi to bude nějaký hybrid.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Žito by to být nemohlo?

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Žito znám dobře, to, co popisuji má krátkou slámu.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Kolik bude stát benzin v roce 2040?

Pokud posloucháme politickou a veřejnou debatu posledních dní, nelze přeslechnout, jak se český odpor proti evropskému plánu na snížení emisí, tzv. Green Dealu, mění na obranu českých montoven. To je pozoruhodný posun. Montovny přece kdysi měly být dočasným řešením, jakousi přechodovou fází naší ekonomiky od bankrotujícího komunismu k evropsky normálně bohatému státu. Pak je měla nahradit výroba s vysokou přidanou hodnotou založená na výsledcích práce české vědy a vzdělaných zaměstnanců. To se - jak víme - v posledních třiceti letech až tak úplně nepovedlo, Green Deal tedy přichází v téhle souvislosti jako na zavolanou. Dá se totiž vnímat jako příležitost, jak zmíněný přechod povzbudit a z velké části i zaplatit.

Mnozí politici se teď ovšem tváří, že montovny byly tím cílem - tím, co musíme zachovat, ubránit. Jako by tak chtěli červeně podtrhnout, že patříme k chudé a zaostalé východní Evropě, a ještě si přitom lžou do kapsy. Hlavní ekonomický expert ODS dává evropskému komisaři odpovědnému za Green Deal demonstrativně model “českého auta” - asi jako ohrožený druh, který chceme zachovat. Jenže všechny ty skvělé škodovky, které teď sjíždějí z výrobního pásu, nejsou českým autem. Je to spíš německé auto montované v Česku a vybavené českým logem.

Samozřejmě i v eko-friendly ekonomice budou montovny, ale dá se čekat, že s výrobou technologicky vyspělejších aut se vytvoří šance pro domácí firmy a vědecké kapacity tak, aby našly perspektivu do delší budoucnosti v bezemisní ekonomice. Pokud Česko coby malá země nevnímá jako svoji prioritu snižování emisí (a globálně v tomto směru skutečně nic nevytrhneme), mohlo by si vzpomenout na svou inženýrskou tradici a využít dalekosáhlou proměnu ekonomiky na další vzestup své technické vzdělanosti, která kdysi patřila k nejlepším na světě a spoluurčovala technologický vývoj.
..........................
Razantní snižování emisí spojené se zákazem klasických aut není jen výmysl Bruselu. Připravuje jej Británie, Čína nebo některé státy v USA. Půjde o tak velkou proměnu energetiky a dopravy, že se na ně musí automobilky dlouho dopředu připravit. To by jim měly usnadnit pevné termíny, které potřebují i politici ke zpracování podpůrných programů a schválení nových zákonů, pro výstavbu dobíjecích stanic a hlavně přípravu energetiky. To v principu není nic nového, dlouhodobé plány, jak vyrábět elektřinu a uspokojit poptávku, se na úrovni států přijímají dlouhá desetiletí.

Ani to však samozřejmě neznamená, že nemáme do plánů Evropské komise mluvit a snažit se je ovlivnit. Pokud se Evropa shodne, že se nová auta na benzín a naftu přestanou prodávat v roce 2035, mohou chudší východoevropské státy usilovat o rozumně dlouhou periodu, po kterou budou moct být v provozu a prodávat se alespoň použité benzinové a naftové vozy. Mnoho z nich stále bude dobře fungovat, a i když produkují emise, z ekologického i praktického hlediska by bylo lepší je nechat rozumně dosloužit.

Tuhle periodu “dojetí” benzinových aut není nutné stanovovat hned, ale až později podle ekonomického a technologického vývoje, případně se dá později změnit. Také by mohla být různá v různých částech Evropy. Proč by se nemohla prodávat a používat ojetá benzinová auta na východě EU déle než na západě EU, pokud budou majitelé ochotni platit možná překvapivě drahý benzin a sehnat si někde náhradní díly? Ani uhelné elektrárny, atentát na klima, dnes nemají jednotný unijní termín odstavení od provozu.

Záležet bude i na diplomacii: pokud se totiž nepovede přesvědčit Čínu, Ameriku a další velké země, aby emise rovněž stlačily k nule, nedává smysl, aby se Evropa obětovala sama. V tom vlastně spočívá nejsilnější argument proti Green Dealu: pokud dnes chtějí státy bohatého severu výrazně snížit emise v chudších zemích, musí jít samy příkladem. Bez dalších velkých producentů znečištění však jednotný evropský zákaz aut skutečně problém neřeší a stal by se pouhým gestem pro ukonejšení vlastního špatného svědomí. Pokud ale budeme řešit v první řadě špatné svědomí, ztrácí jednotný evropský postup smysl.

A pak je tu ovšem ještě jeden faktor — sama změna klimatu. Tornádo na Moravě, rekordní srážky v Německu nebo padesátistupňová horka v Kanadě naznačují, že extrémní projevy počasí mohou do téhle diskuse promluvit víc, než si dnes připouštíme. Prostě bude stále obtížnější nedělat nic, užívat si starých levných špinavých strojů a utěšovat se tím, že povodně byly tu vždycky. A pro jistotu ještě jednou: provozovat benzinové či naftové auto v roce 2040 bude velmi pravděpodobně podstatně dražší záležitost než dnes.

https://www.respekt.cz/komentare/otazka-za-sto-bodu-kolik-bude-stat-ben…

Průměrný počet slepic: 3.4 (13 hlasů)

Je to opravdu divný jenom mně, že se "grýndýl" týká jenom osobáků, ale už ne náklaďáků, busů, lokomotiv, lodí, letadel, agrotechniky, stavebních strojů, těžebních strojů, vojenské techniky, sanitek, hasičáků atd.?

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

"ANALÝZA: Paradox rozmachu vesmírné turistiky v době zákazu spalovacích motorů"
*************************
(...) Soupeření miliardářů Jeffa Bezose a Richarda Bransona, kdo dřív dosáhne vesmíru, vyvolalo oprávněně velkou pozornost. Představuje ohromný průlom, je to poprvé, kdy se do vesmíru dostali soukromníci ve vlastních aparátech, což trochu připomíná pionýrské doby letectví z počátku 20. století. Oba to však nedělali jen proto, aby si splnili svůj sen, ale míní vydělávat na dopravě dalších zájemců k hranici kosmu, což představuje ekologickou zátěž. (...)

(...) Bude to jen pro bohaté, ale letů bude přibývat. Branson plánuje pravidelné každotýdenní lety už od příštího roku. Vynášet do vesmíru turisty míní i SpaceX Elona Muska, která je bude dopravovat na vesmírnou stanici ISS.
To vše už v době boje s globální změnou klimatu, v jehož rámci plánuje EU zákaz prodeje benzinových vozidel od roku 2035 a překopání celé ekonomiky. (...)

https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/analyza-paradox-rozmachu-…

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

Tak po roce 2035 bude lítat do vesmíru elektroraketou s prodlužovačkou. A námořní doprava přejde zase na galéry.

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

Mámo táto, poletíme do vesmíru!
Dcero, každý, kdo má do prdele díru
na letenku nevydělá,
to jsi, holka, nevěděla?
Nesměla bys kouřit, chlastat
pak by třeba mohlo nastat
že bys nešla po Kampě,
ale stála na rampě.

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Jára Cimrman
"Piš barde, střádej, a až budeš mít dvacet milionů, přijď, zúčtujem spolu"
Piš, barde , piš, a taky brzy poletíš.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Tahle nemá chybu! Moderní doba celá shrnuta do pár veršů.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Ziim (neověřeno)

Trvalý odkaz

široké americké duši.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Ziim (neověřeno)

Trvalý odkaz

Široká americká duše
miluje George Bushe
zejména staršího
měl ho delšího.
Miluje burgry, kolu
ten, kdo má prdel holú
nemá v duši místo.
Pojď, vytáhnu tě, hlísto.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Držte se ...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Jo, žňové zpravodajství, to je jedna z věcí, které mi z minulého režimu opravdu chybí. Hrozně rád jsem se díval, jak stateční hoši bojují se zrnem, jestli to letos stíhají a jaké budou výnosy. Sice jsem tomu dohromady drek rozuměl, ale na těch doprovodných záběrech vyrovnaných kombajnů doprovázených náklaďáky bylo něco uklidňujícícho a povznášejícícho.

Ale když je velká úroda, nepůjdou ceny dolů? Nebo už to už u nás máme taky zařízené jako v písničce "Svět naruby": "Je to divný svět, divné věci, když je pro lidi třeba pálit laciný žito v peci, aby zdražil chleba"?

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Jasně, mohl bych mu ho poslad soukromě mailem, jenomže se toto týká i jiných lidí zde.
Já na včerejšek vypotil ten článek o genderu a dnes koukám, že je na Pravém prostoru. A všiml jsem si, že Vidlákovi články jsou tam dost často vydávané, tak jasně, on je zde největší spisovatel, ale i od jiných zdejších autorů jsem si už párkrát všiml, že to tam měli. A mě by zajímalo, jestli se vás někdy někdo zeptal, jestli vám nevadí, že to tam přetisknou?
Jó, jsou tam texty od Kechlibara, Hampla atd, si řikám, jsi v dobré společnosti, ale zeptat by se mě někdo asi měl, ne? Tomu se říká slušnost.
Já když někam vlezu, tak pozdravím - slušnost. Když ve veřejném prostoru mezi dveřmi načapu pěti, nebo stoletou ženskou (většinou je to někde mezi tím) vždy jí podržím dveře - slušnost. Pokud si někdy udělám svůj web a budu chtít otisknout něčí text, zeptám se ho - slušnost.
Byl by to, kurva, takový problém? Vím, bylo to podepsáno pod nickem, ale psal jsem to pro Kydy, tudíž by stačilo napsat Vidlákovi, on mi žádost přepošle a já maníkovi sdělím, ať si s tím dělá, co chce, no problémos.
Ale bylo by to čisté.
Ale takhle?
Tak jasně, nehodlám to hnát někam ke Křečkovi, ale prostě mi to tak nějak nepřijde úplně košer.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Aký kraj, taký mrav.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

divný,doufám,že se tam ještě neplartí předplatné

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

A bude hůř - už jste oficiálně jedním z autorů v pravoporstoru, takže Vás má v merku i elfí chlouba naší země. Až tu hybridní dezinfoválku vyhrajou a všecko tady zaberou, tak si příjdou i pro Vás, v levé ruce provaz, v pravé články od Vás... no však to znáte.

jo a pro pana Vidláka - jako autor jste sice furt pod pravoprostorem/ novorepublikou, ale čím dál častěji citujou Vaše články (minulý týden dokonce dva ze tří). Asi si Vás brzy v té centrále "krok po kroku k pokroku" budou muset brzy připíchnout na velkou tabuli.

Což je vlastně dobrá zpráva pro Škeblinu - asi vás brzo povýší na "vrchního dozorčího hnojiště". Nový kancl, zbrusu nová sešívačka, ergonomická židle, lepítka olíznutá samotným Kartouzem, vlastní asistento, kávového klistýru co věnec ráčí...

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Zapomněl jste na další benefity jako zelený elektromobil a rotoped s dynamem pro pohon notebooku.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Jo berrnarde, to je jednoduché - Pravý prostor se na dovolení nikdy neptal a neptá. Prostě si přeberou, co se jim líbí, seškrtají a upraví podle potřeby a vydají si to. Svolení si pokud vím nevyžádali u nikoho a prostě předpokládají, že blogerům zvyšují dosah a tak budou berrnardové vlastně rádi. Když mě na PP objevili, tak jsem si s nimi napsal jeden mail, kde jsem je požádal, aby alespoň dávali odkaz, odkud si ten text vzali, což udělali.  Vidlácky si myslím, že je to lepší než kdyby si prostě text převzali tak jako tak. 

Berte to tak, že vyřčením myšlenky už nad ní ve světě internetu nemáte žádnou kontrolu. 

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Halt někdo neumí pozdravit.
Sám články na tomto webu čtu, vnímám to tak, že se snaží jisté názorově shodné články soustředit.

Horší by bylo, kdyby scallopovi kámoši někdy vzali nějaký můj text, náležitě ho poupravili a pak ho vydali na A2Larmu
Tam bych patrně těmto anarchistickým teoretikům dokázal konečně předvést, jak ta jejich anarchie vypadá v realitě.
Páč, když se naseru, tak i tu anarchii umím.
Pravý prostor může být v klídku, jenom jsem se zeptal.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Sorry, ale nase pangalakticke zdruzeni elfu (ja, Bim, a stopadesattisic IP adres z Vodafonu) jeste A2larm neovladlo. Az se nam to podari, budete tam mit pravidelnou rubriku "Bernardyn zachranuje hnojnik a svet", ale do te doby se musime smirit s tim, ze a2larm pivni moudra nepublikuje.

Zatim se tedy musite smirit s tim, ze budete ekologicky zrecyklovan tim Pravym prostorem. A neni Vam tam lip? Tam nejlepe oceni zakladni ideu tradicni spolecnosti: spravny chlap prdi, kdezto spravna zenska ani psouk.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

No a tak se celý ten humbuk, doufám že ne obrovská katastrofa, může pak nazvat " tržní".
Jen jak dosáhnout i na např. ruské banky (např. ty islamistické se prolnou nebo zničí) ?
Co když ty stále budou půjčovat na projekty a výroby související s fosilními palivy ? Co s firmami západní provenience, tam působícími? Trestat ?
Asi se bude muset ještě více přitvrdit, což ale může vyvolat ještě větší umělý nedostatek.
Komu by to asi tak vyhovovalo nejvíce ? Toť stěžejní otázka. Nelze ji odbýt tím, že " šílencům". Určitě ne těm, kteří prodávají toliko komponenty, potažmo finální výrobky, ale přes zprostředkovatele.

Ovšem největším pokrytectvím bude " zelený zbrojní průmysl", to bude zhovadilost na entou.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

" zelený zbrojní průmysl", to bude zhovadilost na entou.

Máte recht.

Ostatně, máme to už vyzkoušené na gender přístupu k armádě - viz uniformy pro těhotné vojačky. A odborníky na takový přístup máme v těch nejnejvyšších patrech Úúúnie.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

že pokud centrálně zákony zakážete využívání fosilních paliv, tak patrně banka nebude mít komu na co půjčovat.
A je úplně šumák, jestli je schovaná někde v Íránu, ale subjekt zde ty prachy prostě nemůže investovat, jelikož mu to zapovídá zákon.

To je jako bych zítra přišel do banky:
Dobrý den, banko.
Dobrý den, pane berrnarde, co potřebujete?
Chtěl bych půjčku.
Kolik.
Půl mega.
Na co to potřebujete, jestli se smím zeptat.
Ále, sere mě manželka a ten nájemný zabiják chce 500 kolíků.
Jasně, tak to bychom mohli dát tak na osm let s úrokem 10 %.
Beru!

(omlouvám se za případné chybné počty, netuším, kolik v současné době stojí zastřelení manželky, možná jsem to s tím půl mega přeťáp, ale šlo mi o ten princip)

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Ono to spíš bude vypadat takhle:

B1 (bankéř): "Aaa, dobrý den, pane Berrnarde; tak co pro Vás mohu udělat"
B2 (Berrnard): "Hezký den. Potřebuji úvěr."
B1: "Tak se na to společně podíváme. Jaký bude účel úvěru?"
B2: "Pilu. Potřebuju novou, ta stará motorovka už sotva sípe."
B1: "Výborně! To Vám mohu nabídnout náš nejnovější produkt "E-cokoli do vaší rodinky""
B2: "Bezva. Co to vobnáší?"
B1: "Jen pár maličkostí. Tadyhle mi vyplníte na I-padu žádost a já to hned pošlu našim analytikům. Mezitím Vám za velmi výhodných podmínek nabídnu tadyhletu skvělou mobilní solární elektrocentrálu, kterou budete pohánět to novou pilu"
B2: "Elek...cooo??? Na co centrálu? Jak ji dostanu do kopců a polomů, dyk já jsem dřevobrubec!!! Já potřebuju jenom novou motorovku!!!!!"
B1: "Už se na tom pracuje, pane Berrnarde, analytické už mi vrátilo Vaši žádost. Tak se vrátíme k té elektrocentrále - samozřejmě si ji nemusíte kupovat, protože my Vám ji za směšný poplatek půjčíme na celou dobu životnosti pily.
B2: "Já NECHCI elektrickou pilu, ani centrálu. Já CHCI pilu, co s ní budu moci vlézt do porostu, polomu, rokle a napižlat s ní divně popadaný stromy. Nebo stopadesátiletý stromiska ve svahu."
B1: "Určitě se dohodneme, pane Berrnarde. Analytici mi poslali propočet celkových níkladů na pořízení pily a zapůjčení centrály na 5 let; dělá to necelých 4350 Kč měsíčně ... Pane Berrnarde, kam jdete? Počkejte! Ještě jsem nedo..."

Kamera opouští banku a najíždí na zápraží Berrnardova domu. Berrnard sedí na schůdku, koleny svírá rám pily a jeho ruce se činí se speciálním pilníkem na broušení ručních pil. Na jeho čele tepe žíla a ústa se neslyšně pohybují...

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale bohužel, přesně tímto směrem dnes směřuje Huskqarna.

Tam se zamilovali do robotických sekaček a aku pil, takže vývoj benzínových dali k ledu a patrně si přestavují, že v budoucnu, aby se mi to vrtělo ještě k poledni, tak s sebou budu vláčet pár náhradních baterií a nebo si budu na záda muset připnout ten solární panel za 4350 měsíčně.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Já, zrovna tam, kde dnes dělám, tak jsem se ocitnul v teritoriu jednoho srnce, takže když já tam ráno dovalím, tak on mi sice nepřijde vynadat zoči voči, ale vedle z houští na mě štěká.. Takže moje první cigáro tam a když si připravuji vercajk, tak furt držkuje, že se mu tam nelíbim.
Když nastartuji pilu, tak odběhne. Ale až tam budu s tou aku pilou, s tím panelem na zádech, tak se bojím, že nejenom, že mi bude nadávat celý den, ale bude se mi i smát.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Váš problém se srncem vyřeší elektrický ohradník napájený tou solární elektrárnou, co dovlečete na zádech. Spíše byste si místo pily měl pořídit ještě káru, abyste to všechno unesl. :-)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale takzvaně pláčete na špatném hrobě.
Mě ten srnec zase až tak moc nevadí, prostě si držkuje támhle někde v mlází. Já když tam pak rozdráždím těch 130 decibelů, tak zdrhne, tudíž ho spíš seru já.
Takže vaší nabídku na el. ohradník napájený solární elektrárnou spíš směřujte na něj.
Ale nevím, nevím, přijde mi, že to zrovna není fanoušek moderních technologií.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)

Proč srnci tak držkují. Nám to dělá párkrát týdně srnec na skále nad chatou, chodí, kouká a držkuje. V podvečer a ráno to je až strašidelné, děti se bojí.
A já nevím proč?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

když jsem viděl záběry vyplavených obchodů a skladů.
Obávám se, že to nebudou jen auta, ale i náhle se objevivší "outlety" se spotřebním zbožím a možná i oděvy.
Po povodních 2002 se jich objevilo docela dost.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

No ono je to kapku složitější. Utopené auto nemusí být špatný Kauf. Párkrát jsem si takové pořídil a spokojenost. Ale samozřejmě jsem o tom věděl, pak je to ok. Horší je nic netušit. Dobře opravená utopenka může být bezva otrok.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

Budou zaručeně nebouraná!

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

je 25km x cca 0,3km = 8km2 území. Škoda (údaj pojišťoven) je 4,5 mld Kč…. cca půl miliardy na km2. To ta naše kotlinka má pěknou cenu.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Šak také jistá nejmenovaná banka tu rýžuje víc jak doma (kde je průměrná mzda cca dvakrát tak vyšší jak u nás).
Zem žírná, lid přičinlivý, vedení zkorumpované - co více si přát ?!??

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

máme pro celou ČR škodu 40 bilionů kaček. Průměrné roční HDP = 5 bilionů. Na zmrtvýchvstání ze škody 80 bil. (kdyby letošní živel poničil jen polovinu majetku) do původního stavu bychom potřebovali 16 let, kdybychom nežrali a jen pracovali - nebo 42 let, kdybychom žrali, platili nájem a šatili se.
Pomohl by maršálův plán?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

když tady bude jen sedmina poslušných bezpohlavních čipy dálkově ovládaných oveček zvaných obyvatelé či občané.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vladimír Vladimírovič. Ale.....
Putin se probudil a zjistil, že po 20 letech jeho vlády jsou problémy. Hned to vyřeší.
Forom 24

Průměrný počet slepic: 2.5 (4 hlasů)

Na každý druhý komentář musejí něco ublinknout...

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

z Číny od Pavla Dvořáka, vybaflo na mě v nabídce i tohle:

https://www.youtube.com/watch?v=olSbwUtsR4o (A farmer couple shuffles in a corn field in Wenzhou).
Jsou dobří, obávám se, že to bych neuskákala :-))

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

není Čech. Představte si tak skákat muslimy.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Mutaz Barshim is a Qatari high jumping world champion, holder of the Asian record and, at 2.43m

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic