Ještě budeme prosit....

Autor

Včerejší diskuse o problémech s energetickou soustavou a zvyšujícím se nebezpečí blackoutu byla docela výživná. Zároveň se v ní objevila celá řada odkazů na zvyšující se ceny emisních povolenek a na to navázané zdražení energií všeobecně, na to se pak naváže zdražení veškerého zboží, protože bez energie se blbě vyrábí ani distribuce nejde zrovna dobře...

 Zeptám se... Má tady na Kydech kromě Milana V. ještě někdo pocit, že se nic neděje, že v tom není problém, protože tu máme henten pokrok a ten nám do několika let přinese tolik měsíčníků, slunečníků a větrníků, které za pakatel naše energetické potřeby pokryjí? Máte někdo pocit, že v celé Ojrópě jdeme správným směrem? 

A budu se ptát dál... kdo tu máte pocit,  že to má snadné řešení? Třeba že se to vyřeší zvolením Okamury / Volného / Zahradníkové / kohokoliv jiného. 

Věříte, že třeba takový Orbán uspěje ve svém protievropském snažení ještě nějak víc?  Nebo že by uspěl Salvini? A pokud ano, věříte tomu, že se mohou udržet v křeslech zcela demokraticky?  

Myslíte, že existuje ještě nějaká varianta, kterak by se dala evropská ekonomika zase nakolejit, kterak by se dala rozhýbat, kterak by se dalo nějak odstavit všechny ty strážce klimatu, byrokraty z Brusele a podobné škůdce a zároveň to udělat demokraticky? Myslíte že v době masivních televizních a fejsbůkových propagand, kdy se dá zpochybnit kdykoliv, kdekoliv a cokoliv, že v takovém světě můžete uspět s nějakým osobním pojetím pravdy? 

Myslíte, že fakta jsou ještě pořád fakta? Že existují pevné body, které se nedají zpochybnit a které sdílí celá společnost? Je možné mít řeč, která nabudí celou společnost?  Vidíte někoho, v kom by byl potenciál společnost sjednotit? Vidíte ještě někde nějakou vlastní domácí národní sílu, která by dokázala naší zemi celkem bez větší úhony vyvést z toho průseru na který je zaděláno? 

Svým způsobem by to přece mělo být jednoduché ne? Stačí zrušit emisní povolenky a cena elektřiny by měla teoreticky slušně klesnout ne? Nebo to nebude tak jednoduché a i kdyby se nějaký Okamura stal premiérem s ústavní většinou, zlevnilo by nám to svícení i pivo? Nebo by se ukázalo, že se stejně nic nezměnilo a zákony trhu jsou neúprosné? Je možné zvolením kohokoliv zvolit i skutečnou změnu? 

Existuje nějaká česká či evropská naděje? Nějaké světlo na konci tunelu, nějaká šance? Nebo jsme podobně jako římská říše odsouzeni prostě chřadnout a slábnout a neexistuje žádný domácí způsob, jak to zvrátit? 

Pochybuju, že se v dnešní diskusi na čemkoliv shodneme. Spíš se tam objeví padesát apelů, které se navzájem budou vylučovat. A ať si probereme cokoliv, tak chleba levnější nebude. 

Já osobně už asi budu volit vysloveně podle mé košile, která je bližší než kabát. Hodím to Babišovi ne proto, že bych uznával jeho pojetí Vrbětic, ne proto, že bych si myslel, že to ekonomicky dělá všechno dobře... kurňa i já vidím, jak moc jsme zadlužení a a vidím, že to asi jednoho dne celé kiksne v nějaké nové měnové reformě.  Nakonec budu volit  asi jen a jedině proto, že Andrejko mi zařídil šest tisíc měsíčně na přídavcích na děti. A pokud se nám premiér vymění, nejspíš to bude chtít proškrtat, ať tam bude kdokoliv. A možná to brzy proškrtá i Babiš sám. Vlastně už je to taková řecká volba. Carpe diem. Ať ještě párkrát přijdou prachy... koupíme za to školní pomůcky a nové boty... nikdo mi neřekl, že dětem rostou nohy...  Co bude potom / příští rok / za pět let, to se stane tak jako tak. I kdyby Bartoš / Fiala / Okamura měli ústavní většinu. 

Na jedné straně mi inflace žere prachy, všechno se zdražuje... a bez těch přídavků už by nám asi bylo ouvej.  A je jasné, že to není žádná cesta vpřed. Ale... když to hodím Okamurovi, bude to lepší? Vyhodnotí si, že jsem ten slušný pracující člověk, co je u něj na prvním místě? Nebo se ukáže, že jsem vlastně socka co stojí s napřaženou rukou a tak bych neměl dostat nic? Budu mít za Okamury šanci na lepší pracovní místo? Když budeme odcházet z té Jůnie, opravdu nám bude o tolik líp a oni nás nechají odejít v klidu a nebude jim vadit, že nás už nemohou dřít z kůže? A to nemusíme ani mluvit o dochodu... dokázal by Okamura udělat něco alespoň s tím odcházením dividend?  400 miliard ročně... to už by leckomu stálo za válku či převrat ne? 

Je Okamura opravdu naděje na změnu? A je v té změně vůbec naděje, že to po ní bude lepší a ne horší? A pokud ne Okamura, kde existují nějací borci, kterých už jsou miliony, vědí co chtějí a půjdou za tím? 

Když o naší růžové budoucnosti přemýšlím, tak ještě pár let a tajnou nadějí obyčejných Evropanů se stane Putin. Protože ten ví co chce, má za sebou slušně velkou zemi, slušné množství lidí a také docela dost tanků a letadel. Ten vypadá, že by mohl disponovat dost velkým potenciálem na změnu.  Ještě chvíli budou zdražovat, omezovat život obyčejných lidí, ještě chvíli si tu budeme užívat život na dluh a pak... pak budeme v tajných přáních přímo prosit Rusko, aby nás přišlo okupovat.  Aby přišlo jako germánský barbar na římskou říši, protože ruská knuta bude příjemnější než evropská svoboda. 

Ne, nijak si to nepřeju. Ale přesně k tomu směřujeme. Už příliš dlouho na prosté lidi kašlou. Už příliš dlouho si dělají svoje dohody, které bez výjimky dopadají na ty dole. A neexistuje žádná síla, která by dokázala udělat nějaké opravdové změny a sama zůstala demokratická. Naděje na změnu z vnitřních sil, tak se zmenšuje a zmenšuje. A i kdyby byla, demokracie v tom bude pramálo. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (117 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

jsou pro peony zajimave dokud maji co do hrnce. Pokud dlouho ne (nebo nejsou k dostani vlozky ci hajzlpapir ci brzdove desticky na bezna auta) tak utoci na Zimni palace... Dejiny s zopakuji ve spirale. To co nebude budou sofistikovanejsi veci - ale take natolik organicka soucast zivota beznych lidi, ze se zacnou nasirat. Jako kdysi na to co chybelo v 1989.

Průměrný počet slepic: 4.3 (21 hlas)

„ … V průběhu celého svého života (já to pozoruji naštěstí jen 30 let…pozn. Petrpavla) jsem pozoroval pozvolnou destrukci své země. Mohl bych to popsat v detailech rok po roce, ale neučiním to. Mladí si toho úpadku nejsou vědomi. Narodili se do morální, politické a právní neřestnosti a zpustlosti, které vnímají jako cosi normálního, protože nic jiného neznají. A věří tomu, že jsou víc napojeni na realitu než já. Mladí neprožili minulost a nemají tudíž představu o tom, co všechno bylo už ztraceno.
A sebejistí ve své nevědomosti kráčejí do destrukce. A země jde s nimi. …“
https://outsidermedia.cz/p-c-roberts-ameriko-odpocivej-v-pokoji/

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

Pavel, který nechce povinně jásat, projevovat radost a nadšení, jak krásně se to tady všecko posralo,
Na nástěnku hanby s vámi!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

a nejen na nástěnku, odstřelit staré a nemocné kusy!
To by v tom byl čert aby se neprosadil nový a ještě novější Deal kde nikdo nebude muset pracovat a všichni budou mít vysoké příjmy či brát dotace a podpory. Samozřejmě s malou výjimkou týkající se nejásajících pouhých 8 000 000 občanů ČR.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)

P.C. Roberts přesně vystihl moje pocity, které mám když v poslední etapě života se ohlížím zpět
a snažím se pochopit co se kolem nás děje, Pochopitelně myslím na své děti a vnoučata s obavou,
jaká budoucnost je čeká. Chci pevně věřit že plány, které se snaží realizovat síly, které stojí za
současnou situaci se nepodaří realizovat. Jako již mockrát v historii skonči na smetišti dějin.
Nejen to. Věřím, že ponesou odpovědnost za zločiny, které páchají. Nejen ti to zosnovali, ale i všichni
co se na tom podíleli. Včetně politiku, úředníků, lékařů soudců, kolaborantů a zemských škůdců.
Jsem snílek, ale snad stále platí: " KDO SEJE VÍTR - SKLIZI BOUŘI", Jen doufám, že se to prostě
obrátí proti skutečnému původci.

Průměrný počet slepic: 4.7 (28 hlasů)

overnight us delivery on kamagra <a href="http://vskamagran.com ">kamagra gold 100mg review</a> buy kamagra jelly india

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

proto jen krátká reakce, a to jen na část článku.
Emisní povolenky?
Vysrat se na tyto zelené odpustky a kouřit si podle libosti. Tedy myslím kouření z komínů. Kdo myslí na něco jiného, je prase!
Jestli jsem dobře četl, německé tepelné elektrárny mají výjimku, tak v čem je problém? Šup do Bruslogradu a vyjednat si totéž. A pokud to neprojde, salám párky na celou Uhniji.
Proč?
Protože tady už opravdu jde z tlustých do tenkých. A odserou to zbytky našeho průmyslu, které nějakou podivuhodnou náhodou přežily.
Neboli ukazuje se, že vyjebanci ze starých států EU - a především Germanistán - si našly opět klacek, kterým nás seřežou jako to pověstné žito. A jestli se jim to podaří, eventuální cesta z EU se nám uzavře úplně.
Kdo to nevidí, či nechce vidět, je naprostý duševní kokot.

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

máte pravdu, EU stojí už dlouho nad propastí.
A ti co jí vedou chtějí udělat krok vpřed.
Rozumní se chtějí otočit a od propasti odejít.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

ale včera jsem v rádiu slyšel rozhovor s paní Jourovou. Její výroky svědčily spíš o tom, že EU se už dávno nachází na dně té propasti.

Průměrný počet slepic: 4.8 (19 hlasů)

venkově - jedna prosperita vedle druhé. Tisíce prázdných domů - a to i v malých městech, zavřené živnosti, leckde už přežívá jen obdoba našich JZD a STS.
V německy mluvících zemích už začínají zdaňovat i "minijoby" a snížili hranici nedanitelnosti na 4500 eur/rok (viz. mnou před několika dny vložený odkaz k tématu "Tagesmutter/Tagesvater").
Začíná "grýndýl" a elektřina s plynem vyrazily raketovou rychlostí do výšin, přičemž přibývá zoráv o nedostatku elektřiny a plynu.

Takže ano - EU našla ještě lepší zkratku na cestě do hajzlu. Tahle vede z kopce, tak to bude rychlejší.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

Gdyby sám Satan zaplatil, vstoupil by s Vidlákem na nebesa. Co řící více, Targusi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

a nějak se vše vyřeší. Pochybuji ale, že jsme schopni dohlédnout na 'Jak' a zcela jistě to nebudou současné metody a technologie které přinesou zářný a světlý zítřek.
Neznám nikoho kdo by si myslel že jsme dosáhli vrcholu vývoje a nic skutečně převratného nás už nečeká.

Průměrný počet slepic: 2.8 (12 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

Gdyž nevíš, drž hubu, uč se., a pokládej otázky.

Průměrný počet slepic: 2.9 (18 hlasů)

Jako obvykle pro mě váš projev postrádá jakýkoliv smysl, souvislost či relevanci.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

berete si do svých úst tak často Okamuru nadarmo (i když věřím že zadarmo), lidé nejsou naivní, na takovou primitivní propagandu pro Babiše vám (doufám) skočí málokdo.
Jestlipak víte kdo nám se ženou zavedl vysoké příplatky na naše poslední dítě které jsme vychovávali v pěstounské péči? Drábek! Myslíte že jsme byli tak hloupí že jsme za to pak volili TOP ?
Ano, respektuji, je to váš názor. Můj ne. Nestojím o tzv. demokracii stávajícího typu pro menšiny, pro cizáky, pro vyšinuté, pro neziskovky, pro grázly, pro oligarchy, pro samozvané světovládce. Stojím o spravedlivou vládu pro pracovité lidi mého i vašeho typu.
Mimochodem, až bude ANO vládnout s někým jiným než s populistickou proevropskou ČSSD zase vám těch jidášských šest tisíc vezme, navíc vám je bere a vezme už jenom nezřízeným zadlužováním a vysokou inflací.

Průměrný počet slepic: 4.4 (40 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

podobným, že musejí se zdravotním defektem podávat vyšší výkony než množina mladých a zdravých.
Vyšší pro neustálou potřebu dokazovat svému zaměstnavateli, že to ještě dnes dají.
Prostě - je to úžasné.¨
Kdo nezažil - neuvěří.
Bůh žehnej soudruhu Drábkovi, je to takový soudruh Jořo Koumes.
A jako příznačné považuji, že to nikdo nechce dát zpátky, bo na co, on je přece zdravý a do parlamentu ho zanesou i na posteli, bude-li potřeba.

Průměrný počet slepic: 4.1 (33 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Až to budete házet Babišovi, vzpomeňte si, milí voliči, na tento jeho škleb:
https://www.pokec24.cz/politika/americka-splatka/
Je určen pro vás.

Babiš bude především plnit příkazy z Bruselu a z Washingtonu. A pro jejich splnění je schopen porušit všechno, co kdy eventuelně svým voličům slíbil. Existují na to důkazy. Ačkoli šel do politiky s proklamovaným záměrem dát do pořádku státní finance, nyní má za sebou dva roční dluhy, před kterými bledne i Kalousek. A dalších několik podobných dluhů do budoucna plánuje. Zákony otevřeně nerespektuje - viz jeho kovidová opatření, ktará soudy průběžně označují za nezákonná a protiústavní. Lidská práva zmačkal a hodil do koše. Všechno, co různým skupinám přidal na důchodech, přídavcích na děti, platech apod, si zase velmi brzy vybere s inflací, která už se utrhla ze řetězu (viz ceny stavebních materiálů) a bude to pokračovat. V podstatě neexistuje nic, čím by si mohl být Babišuv volič jistý, že se nestane. Včetně otevření stavidel migrantům a definitivního apartheidu vlastních obyvatel.

Babiš se dříve jevil jako jasně lepší volba, než jakékoli z ostatních "tradičních" stran demobloku nebo socdem+ksčm. Jenže s příchodem celosvětové kovidové, zelené a migrační války se to změnilo. Došlo k nevyhnutelnému comming-outu a nyní každý, kdo se chce podívat bez růžových brýlí, zřetelně vidí, že jsou všichni stejní i s Babišem. Jediný rozdíl je v tom, že Babiš je všechny finančně a marketingově (nebo lépe propagandisticky) převyšuje. Masochistický volič si je v říjnu zvolí a namíchá si parlamentní a vládní koktejl, který si pak na něj definitivně došlápne. Všechno k tomu směřuje. Protože skutečné problémy teprve přijdou. Stále jsme na začátku resetu a ani kovid nekončí.

Je to na nás, nikdo jiný to za nás neudělá. Mladí mají svůj nevolební, případně levičácký svět a ti, co nečtou Vidláka a podobné obskurní weby, jsou beznadějně ztraceni v mejnstrýmu. Blokační menšinu v parlamenu si musíme navolit my - heterogenní bílí muži (a ženy taky) středního a vyššího věku, kteří se zajímáme o osud země a národa. A neskončí to volbami, protože jeden hlas jednou za čtyři roky je jen základ, který když se podaří, tak se na něm dá stavět. Své poslance budeme muset nejen pozorovat, ale také podporovat. Bude to dlouhý boj a neobejde se bez osobních obětí.

Obyvatelé české kotliny mají jedinou šanci. Pokud se jim podaří nějakým zázrakem se zamyslet a volit skutečně podle svých potřeb, podaří se jim dostat do parlamentu alespoň tři strany, od kterým může očekávat, že se nedají koupit. Už je definitivní, že to může být SPD?, Trikolóra a Volný blok. SPD píšu s otazníkem, protože mám o Okamurovi pochybnosti. Ale stále považuji za možné, že ve správné konstelaci se vrátí ke svým kořenům. Zatím stále nepřekročil rubikon. Ale zpět k myšlence. V případě, že se tyto tři subjekty dostanou do sněmovny a pochopí svoji historickou roli, mohou velmi účinně zablokovat snahy protektorů o pokračování resetu nebo jak to chcete nazvat v české kotlině. Sněmovna je stále svázaná svým jednacím řádem a při důsledné spolupráci tří poslaneckých klubů neschválí nic, co bude tato menšina blokovat, i kdyby čert na koze nebo Jourová na Leyenové jezdili.

Pro mě osobně jsou to první volby v mém životě, které považuji za opravdu důležité. Klíčové a zásadní. Protože po nich přijde buď totalita, nebo obrana před ní. Ještě stále máme šanci se vymanit, protože zákony a ústava prozatím nebyly změněny nevratně. Proto sem píšu a snažím se maličko přispět ke kolektivnímu vědomí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (34 hlasů)

Ten odkaz je na Vidlákovy stránky a jeho článek 3 dny zpět.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

Resp nick "Janinna"?
Protože pokud to tam nedal Vidlák sám, je to docela prasárna.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

který každý den vybírá zajímavé články z alternativních webů. Vidlákův článek má hned v záhlaví odkaz na zdroj. Čili není to prasárna, ale reklama pro Vidláka zadarmo. Tedy předopokládám, že jim za to Vidlák nic neplatí. Stejně tak jsou Vidlákovy články na Pravém prostoru nebo tady:
https://pravdive.eu/

Odkaz jsem použil záměrně, protože se mi hodil ten obrázek k mému textu. A také jako zpětná vazba.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Rusové zakoušejí největší propad životní úrovně za posledních 20 let.
David Horák
Publikováno 19. 7. 2020
Forum24

Průměrný počet slepic: 1.7 (26 hlasů)

jsou na tom skoro jako my.

Ještě v redakci všichni fetujete?
Ono vám to taky podraží.

Průměrný počet slepic: 4.6 (28 hlasů)