Velké množství zajatců by se Rusům hodilo

Autor
Štítky

Tak nějak zněla čínská odpověď na americký dotaz, kdy je nejlepší zaútočit na Rusko. Číňané promtně odpověděli, že ihned. Rusové právě staví jaderné reaktory čtvrté generace, stavějí plynovody i ropovody přes celou Asii, budují polární loďstvo, stavějí dopravní cesty po celé Sibiři a tak by se jim hodilo velké množství zajatců... 

Ale dost srandy

Už po dva dny se v diskusi množí příspěvky na téma současné diplomatické roztržky mezi USA a Ruskem. Velmi krátce shrnu poslední události: 

Joe Zombiden poskytl rozhovor médiím, kde se rozpovídal o tom, že měl dlouhý rozhovor s LiliPutinem ve kterém ho varoval, ať se nevměšuje do amerických věcí, označil urského prezidenta za vraha a řekl, že ten ruskej hajzl brzy pozná, co to znamená, když se Amerika zlobí. Pak chvilku mlel o tom, jak mají důkazy o ruském vměšování do voleb a pomáhání Donaldu Trumpovi a to bylo víceméně všechno. Na základě tohoto rozhovoru Rusko stáhlo svého velvyslance do Moskvy ke konzultacím. 

Hned na úvod chci říci, že zrovna u nás se kolem toho nadělá víc než jinde, protože naše nezávislá a vždy pravdomluvná média se nemohou dočkat, až strýček Joe spustí ten marš na Moskvu, protože tam je všechno nedemokratické a špatné. Rusko je prostě hrozba prvního řádu a nesmí se s ním spolupracovat na Dukovanech, existuje jen jediná výjimka - náš skvělý západní svět milostivě dovolí, aby nám Rusové dodávali vesmírné technologie, protože toho jaksi nejsme schopní. Takže Dukovany samozřejmě stavět nesmějí, to je hrozné bezpečností riziko, ale raketové motory do USA dodávat mohou (co mohou, musejí), protože to je zcela v pořádku a žádný ruský vliv z toho neplyne. 

Řeknu vám teď jednu věc, podle které poznáme, že jde do tuhého. První výnos, který Putin podepíše, pokud bude opravdu hrozit něco horšího než jen americké kecy, bude výnos o popravách špionů a nepřátel státu. Takže až budeme svědky Navalného videa na Jůtubu, že je Rus, že miluje Putina a bude varovat Ameriku před neuváženými kroky, tak to už je opravdu zle. Samozřejmě se to nedozvíme z České televize, ale to je snad každému jasné. Spolu s Navalného prohlášením zjistíme, že podobná udělali i stovky a tisíce dalších prozápadních Rusů o kterých jsme ani nevěděli, že existují. A ti, co toto prohlášení neučiní, ti skončí potichu v nějakém novém Katyňském lese s kulkou v týle. 

A pak už to bude v Rusku jednoduché. Zapomenou na všechny spory, zazní písně o svaté válce a jak černá křídla nesmějí přikrýt ruskou zem a tak to zůstane až do úplného vítězství. Bez ohledu na ztráty, bez ohledu na problémy, bez ohledu na ženské i děcka, bez ohledu na útrapy a bez ohledu na čas. 

A USA se naproti tomu prohloubí všechny dosavadní průsery. Žádný Putin totiž na Pearl Harbor nezaútočí. Putin má všeho dost. Má na svém území všechny prvky periodické soustavy, má ropu, má plyn, má uhlí, má ocel a má na to všechno i továrny. Putin není tísněn americkým embargem na naftu jako Japonci. Putin nepotřebuje dělat žádné překvapivé útoky. Stačí mu neprošvihnout případný incident ve Vladivostokskojom zálivu. 

Zatímco v Rusku budou natáčet videa typu Sparťanů u Thermopyl, že jestli Joe chce ruskou zem, tak ať si pro ni přijde, v USA se začne řešit, proč mají mladí černí a LGBT transvojáci umírat někde na druhém konci světa. Proč mají feministky rodit děti, aby nahradily padlé a jak mají ti mladí vysokoškoláci zaplatit své dluhy na školném, když musejí narukovat. V Mineapolis se budou lidi ptát, co se asi stane, když i ti zbylí policajti odejdou do války a jak asi začne vypadat migrace z Mexika. 

Jakpak se asi bude plout letadlovým lodím ve Žlutém moři? Když už je válka, myslíte že by byl pro Číňany problém tvrdit, že nějaký ruský diverzant tu letadlovou loď potopil a admirál Švej žu žu si v ponorce ničeho nevšiml? To samé v Hormuzské úžině. Rusáci jsou přece všude a jejich agenti ovlivňují americké volby, že by nedokázali svým superkavitačním torpédem Škval potopit příslušný tankerek na správném místě, kde z toho bude geopoliticky těžit Írán?

Mimochodem - všímáte si že strýček Joe mluví úplně stejně jako Donald? Že se sice vyměnil prezident, ale rétorika zůstala stejná? 

K tomu si přidejte Evropu. Papírově silná francouzská armáda, která ale zbraně vždycky raději odhazuje než z nich střílí, německý Bundeswehr, který Uršulka zdecimovala lépe než Žukov s Pattonem dohromady... vlastně poslední evropané s chutí útočit do ruských stepí, jsou Poláci. Jenže...  do Ruska je daleko a ukrajinská zkušenost, jaké to je bojovat za amerikány, ta je ještě hodně živá. 

Další věcí je, že případná vojna mezi USA a Ruskem se nedá dělat na moři. Tady nepostačí těch deset letadlových lodí, aby uzavřely vzdušný prostor. Tady nemohou vysoko lítat drony a střílet rakety na civilisty dole. Rusko je sice také placka podobně jako Irák, ale je to úplně jiná placka. Hranice mezi Čínou a Ruskem nestojí na jedné železniční trati ani na jedné trubce, ani na jedné silnici. Rusko není možné obtáhnout blokádou a nepostačí srabácky nad ním lítat s bombardéry. 

Možná už dneska Bidenovi někdo opatrně vysvětluje, že Rusko má dneska víc kamarádů a spojenců než USA. Že Rusko má sice svoje problémy, ale USA má větší. Že běžný Rus možná nemá takový životní standart, ale za svojí Matku Vlast život klidně položí. A komu se nebude chtít, tomu pomohou zajišťovací jednotky. Že ruský mužik žije bědný život plný tvrdé práce a strádání, ale že díky tomu se obejde bez elektřiny i bez supermarketů. 

Možná už Bidenovi někdo ukazuje na mapě, jak Rusko doopravdy vypadá, jak se z něj dá snadno dostat do Indie, Číny, Mongolska, Afghanistánu, Íránu... Že ruské radary vidí půlku středozemního moře a že Turecko už možná vůbec není v NATO. Koneckonců, po vítězné válce bude všude dost území amerických spojenců, na kterém by se Turek mohl s ruským požehnáním odškodnit. 

Bidenův projev nebyl hlas mocného císaře, který si dle libosti může dělat co chce. Byl to hlas Jakeše, který si stěžuje, že zůstal jako kůl v plotě. Kterého poslouchá už jen klika hujerů, kteří mu ale s bojem proti Rusku nemohou pomoci jinak, než nadšením. Kejvalové už byli liberálně demokraticky vysáti, průmysl kejvalů byl demokraticky outsorcován nepříteli (ano i tomuhle kejvalové tleskali), hujeři byli už dávno obráni o peníze, vliv i sílu... a z almužny od panského stolu se válka ve jménu americké demokracie vést nedá.

Každým rokem je Putin méně a méně závislý na Západu... a více a více závislý na Číně. Povolání velvyslance ke konzultacím je přesně důsledek této stále větší nezávislosti na vůli liberální demokracie. Nebudu psát, že Rusko zvedlo hlavu, to už se stalo dávno.

Takže... až jednoho dne Navalný natočí ve svém fešáckém koncentráku video o tom, aby se USA nevměšovaly do Ruska a strana Němcovových pohrobků vydá prohlášení o obraně matičky Rusi, ruští vedoucí amerických neziskovek zmizí beze stopy a letadla z Moskvy budou plná zahraničních diplomatů, pak začne jít do tuhého. Do té doby jsou to jen žvásty amerického dědka, který už zítra začne američany nasírat zvyšováním daní a dalších poplatků. Nepochybuju o tom, že daně se nejvíc zvednou těm dole se všemi důsledky z toho plynoucími. 

Ostatně - z té skvělé sluníčkové Kalifornie se už dneska lidi stehují do té hnusné odporné jižanské Tennesee. Vadí jim prý navoněná bída a výpadky proudu... tak daleko se v USA dopracovali. Ano, Biden musí odklánět pozornost naštvaných lidí směrem k Rusku. Ale s materiálem, který v USA za poslední desetiletí vzniknul, s tím žádnou válku nevyhraje i kdyby Pentagonu rozpočet zdvojnásobil. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (114 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

... že žádná horká válka nebude a zůstane jen u té studené 2.0. Dost možná jde opravdu tentokrát o dělostřeleckou přípravu k odlákání pozornosti od toho, co se chystá doma. Navíc to silně připomíná Trumpa po nástupu do funkce, kdy to vypadalo, že od jaderné války mezi USA a KLDR nás dělí dny, či dokonce hodiny.

Průměrný počet slepic: 4.8 (26 hlasů)

samozrejme, z nebude, protoze vidlak o Bdienovi napsal sbirku pitomosti ignoranta, ktery neumi a nechce umet cist aglicke zdroje

Ale a druhou stranu se bude moci prohlasit za zachrance miru, protoze zde vede mirouvou kampan proti valecnemu stvaci Bidenovi!

Průměrný počet slepic: 1.2 (55 hlasů)

Tak je suepr, že chápeš, že když ty aspol. nechcete a nemáte na to umírat za své ideály, tak se těžko vyhrává v sotrém boji :D
Holt, když kromě ideálu nemáte vůbec nic, tak zbívá jenom štěkat jako malej vořech na pitbula, nic víc už sScaloope nemáte, ale je fakt suepr, že si to uvědomuješ ;)

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

....takhle nezřízeně vyskytuju
Trump naznačoval ústup Hegemona z mocenských pozic. Ale PRO MNĚ tenhle "zombií" začíná dost senilně zhurta a nemyslím si, že je stejně svéprávný jako ČR. Je to jen mrtvolná loutka a "Stojí s pěstí", ale ta byla ve filmu opravdovější než tahle živá mrtvola. Asi se jí hliník z vakcíny už kdysi dostal do mozku viz https://youtu.be/dFN5GMUeumU ačkoliv na tom netrvám! Našlo by se víc postižených hliníkem, třeba v Humpolci - Humpolec promine, ale není podstatný v celosvětovém dění a pokud ano, obraťte se na prof. Cimrmana :) Svěrák to řeší, neb stáří znamená zmodření?!
Kdo je za oponou a kdo tu loutku vodí? Pohybuje se sice rychle, ale parně od WC k mikrofonu míjejíc "Meč moci" o třímání ani nemluvě( nápověda: meč! - méééé) Šašek a kdo je královna? Bůhví, možná Nemesis, protože to je mytická bytost hodící se vždy a všude, kde je to potřeba. A je jedno, jakou barvu zrovna má, hlavně, že si zachovala "charakter". Vždycky je potřeba někoho nenávidět a někomu se pomstít - když se to hodí.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Mrtvolna loutka prezidentuje v kotlince, v USA ho nechtela ani Trumpeta. Sice porad vyzahne pullitru bechera bez pobliti, ale kdyz ho na vojezcku vyvezou jak Brezneva nekam do zahranici, nikoho se tam s nim uz nebavi.

S Bidenem se moc a moc chce bavit jisty Vlada - t.c. bohem vybrany vladce a po vsechny casy rozmnozitel ruske rise.

Průměrný počet slepic: 1.1 (40 hlasů)

Vláďa nabízí Bidetovi skok do zdi. Pokud je Bídný Joe alespoň trochu při smyslech, nikdy nabídku k diskusi s Putinem v přímém přenosu nepřijme. Snad mu někdo vysvětlí, že pán, který je tak duševně svěží, že si plete své vnuky a vnučky a zapomíná i jména vlastních generálů, nemá v takové debatě šanci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (45 hlasů)

Osobně si myslím, že Bidet, s pokročilou sklerózou nebo paralýzou, chodící zombie, vůbec nevěděl, která bije. V hlavě, za tu dobu, co je v politice, má někde v hloubce uloženo, že Rusko je špatné. Protože v rozhovoru téměř nevěděl, co říká, vytáhl pár všeobecných frází z US politiky. Ty proti Rusku jsou primitivní, ale snadno uchopitelné. V podstatě zopakoval pár žvástů, jako třeba o ruském ovlivnění US voleb, které u demokratů slýchával dnes a denně, během Trumpovy prezidentury. Ty výhrůžky jsou pak práce komentátora. Bidet musel něco říct. Ničeho, aspoň trochu hlubokomyslnějšího, nebyl schopen. Jen by se ztrapnil. Tak zopakoval pár jednoduchých frází, všeobecných výhrůžek, kterými USA běžně, už dlouhá desetiletí, hrozí jiným zemím. A které má ještě uloženy v hlavě, protože je slýchával dlouhá desetiletí.
Do diskuze nepůjde, totálně by ztrapnil sebe i své voliče. A celé USA.

Co si Bidet myslí, je irevelantní. Na něm nezáleží. Je marionetta. O něj nebo jeho názor, vůbec nejde.
Jde o názor jeho loutkovodičů. Kam až jsou ochotni a budou ochotni, zajít.
---------------------------------+++
V USA probíhá kulturní revoluce. Problémů mraky. Jak to bude s ekonomikou, bezpečností ve městech, když redukovali policii a grázlové těch správných organizací a pleti jsou téměř beztrestní? V souvislosti s bezpečností, probíhá v USA vnitřní migrace obyvatel. Nejen z Kalifornie, ale i z New Yorku a dalších velkých měst, ovládaných demokraty. (V USA, jako celku, se lidem žije také, čím dál, tím hůř. Na globalizaci prodělali.) V některých státech uvažují, že "menšiny" (tozn. všichni, kromě bílých a žlutých), kromě zvýhodňování v přístupu k bydlení, dávkám, vzdělání a zaměstnání, dostanou jednorázovou rasovou finanční kompenzaci (a pak další a další... Pozn. aut). Místně se ruší "bělošské" věci, třeba sochy, pomníky, pojetí historie, včetně holých faktů a událostí, matematika a fyzika na školách, ochrana přírody, vážná hudba... Uvažuje se o rušení plošném, po celém území USA. Vyhazuje se z práce, diskriminuje za pouhý názor. Ale tak nějak demograticky. Do toho Bidetovci povolili téměř neomezenou migraci do země. Nejspíš, aby to "Trumpovi" a jeho voličům, nandali. Tozn. menší dostupnost zdrojů země, pro naprostou většinu populace. A nejvíc pro ty, co jsou už dnes, znevýhodněni.
Jedna absurdita střídá druhou. Nikdo dnes nedokáže říct, kdy a kde, se to zastaví.
Jde o politicky vliv; jako kdysi v Číně. Uspokojit své a zastrašit a zlikvidovat, ostatní. Jenže, kulturní revoluce žádný problém nevyřeší, spoustu problémů, naopak, přináší. Do budoucna je to čistá destrukce. Je jasné, že v budoucnu USA čeká stagnace a technologické zaostání. (První známky tohoto vývoje, můžeme pozorovat už dnes.) Na scénu přijdou země, kde kulturní revoluce neproběhla. (A tomu se snaží dnes USA, nepříliš úspěšně, zabránit politikou "chaosu", jako na Předním Východě nebo hospodářskými sankcemi.)

--------
Pokud je společenský pohyb v USA, takový, tak, jak si myslím, tedy, že každá skupina hraje na svém písečku (Superbohatí financují násilné bojůvky /pro ty nejbohatší platí, že rasa ani náboženství, nehrají roli - !!/, protože na rozbití Status Quo v zemi, ekonomicky získají, členové bojůvek si také ekonomicky polepší. Na školách, úřadech, státní správě, správná ideová rétorika, včetně rasové, člověka vynese nahoru a finančně si polepší. Udáními lze odstranit své soupeře. Zničené musí být nahrazeno a kupují se zbraně, zabezpečovací systémy. Lze udržet předražené zdravotnictví, právo, školství, osekané důchody a ostatní věci, případně ještě zvýšit zisk, protože se nedokáží zorganizovat oponenti. Atd... Každý hlídá každého. Jestliže některé skupiny vyhrají, jiné prohrají. Která to, momentálně je, je jasné.), zájmy se scházejí a rozcházejí, vznikají a zanikají účelová spojenectví, podle momentální výhodnosti v místě a času (dnes třeba US bílí Superbohatí, financují BLM nebo Antifu a financují politické NGO, které za ně dělají špinavou práci, což by bylo ještě před 20 ti lety, nemyslitelné.) něco z toho vyplývá. Každá skupina se snaží systém ovlivnit, podle svých zájmů a možností (peníze, násilí, nátlak, udávání, postihy, atd.). SA, například, může přihazovat petrodolary "svým" v USA, protože systém je, dnes, do určité míry otevřeným. Každý ovlivňuje a prosazuje své zájmy, úměrně moci a stavu prkenice nebo naopak. Proto jsou placeny politické NGO v Evropě Soros Company. Protože jednotlivé státy jsou dnes slabší, než nadnárodní společnosti a EU má vnitřní mechanismy ( přirozeným vývojem) nastaveny jinak, než bránit své země. To, co dělá SA v USA, dělá i v Evropě. Může to dělat a dělá, každý a všude, kde to jde. Subjekty vnitřní a dnes, ve vzrůstající míře, i vnější. Na podstatě systému, se nic nemění. Právě na tomhle, je založen.

Z toho plyne, že
- SYSTÉM NEMÁ CENTRÁLNÍ ŘÍZENÍ. -
-- Pohyby ve společnosti jsou nahodilé.
-- Výsledek je vždy momentální výslednice různých sil, v čase.

(Pozn. Historicky vyšší level je pak to, když opoziční skupinu(y), místo pouhého potlačení či "pouhého" zahnání do ilegality, vykynožíte do mrtě. /Což se nepovedlo ani komunistům v Číně/ Umožní vám to zlikvidovat nebo změnit historii. A lidské myšlení. V řádu staletí, tedy trvale.
A systém pak musí mít totální likvidaci nejmenších odchylek, tozn. jejich nositelů, v sobě zakomponovanou. Výsledkem, po širokém rozmachu, téměř absolutní jednoty, je nehybnost. Po staletí. Následovaná hlubokou stagnací. Myšlenkovou a ekonomickou. Příkladem budiž islámské země.)

Co se týče migrace, např. - (Ne spiknutí iluminátů, ale Merckelová, pozvala migranty do EU. Protože vyhodnotila osobní rizika, při řešení situace hromadících se migrantů na hranicích a zvolila riziko pro Německo /a ostatní země/ ale bezpečí a jistotu pro sebe. Protože tlak na ni byl silný a mohla, ale nemusela, by ho ustát. Volila jistotu.
Momentální situace, vnitřní nastavení Německa a EU, které vpuštění migrantů umožnilo, nebylo záměrné. (!) Bylo dílem předchozích generací, ne Merckelové. Lidská práva jsou dobrá věc. Ale se situací, jaká dnes nastala, nikdo, kromě pár vizionářů, v minulosti, nepočítal... )

Závěrem.
Společenské a z nich se odvozující politické systémy, nápadně připomínají přírodní systémy, prvně popsané Darwinem. V obou totiž probíhá evoluce. (Pane Hample, pokud toto srovnání uvedete v nějaké budoucí knize, tak citovat! 🐵)
Jako v přechodu od prvobytně pospolné společnosti k otrokářství, pak k feudalismu a kapitalismu. Také to nebylo centrálně řízeno. Probíhalo to (řekněme zhruba do 17 století) nezávisle na sobě v Africe a Americe (zde zůstala prvobytně pospolná společnost, která se místně vyvinula v plnohodnotné otrokářství), Asii (zde se to zaseklo na feudalismu) a Evropě, kde vznikl kapitalismus. (A socialismus, což byl, s výhradami, státní kapitalismus.)
(Bylo by fascinující a snad i podnětné, pokusit se o vysvětlení, proč právě Evropa a její odnože USA, Kanada, Australie, dnes předávající místo na slunci východní Asii, to kdysi dotáhli nejdál, ale není prostor.)

Proto nevěřím!!! na nějaké centrální spiknutí. Že to nás šijí ilumináti, zednáři, Židi nebo tak něco. Mohou být klidně součástí systému. Mohou. Ale ne jeho výhradní nebo rozhodující, složkou.
(Víra ve spiknutí nějaké mocenské skupiny, co má absolutní moc, se vyskytuje, podle mého proto, že v tom případě je náš nepřítel, cíl, ohraničený, má jasné kontury, je snadno definovatelný a pochopitelný. Odpovídá našemu, evolučně danému, vnímání světa kolem sebe.
Obdobně "jasně" nebo správněji, pro nás pochopitelně, je definován Otec /vzácněji Matka/, jako něco, co je nad námi /archetyp rodiče/, má absolutní moc a řídí nás a může ovlivnit naše osudy, v náboženských systémech. Víra v tajné spiknutí tak může být přijatelná díky vnitřní dispozici člověka, stejně jako víra náboženská. Pokud je to tak, může víra v tajné spiknutí, víru náboženskou, dokonce, do značné míry, nahrazovat. /Každopádně, víra ve spiknutí něčeho, co je skryto a všemocné, je destruktivní, protože vede k pasivitě jednotlivce. Vše je předem dané, nic se nedá změnit. Takoví věřící méně častěji chodí k volbám, než zbytek populace. T toho plyne, že pokud má nějaká mocenská skupina zájem odlišný, než naprostá většina populace, do jejího "povinného" propagandistického arzenálu by tak měla patřit i popularizace tajného "spiknutí"! ;-)
Momentálně výsledný stav, soupeření různých skupin a jejich zájmů, kde nelze nepřítele jasně definovat, lze myšlenkově uchopit nesrovnatelně nesnadněji.
Vyjadřuje to přesně první a zároveň základní, zákon propagandy "jednoduchá lež je přijatelnější, než složitá pravda")

I evoluce probíhá podle "přirozených" pravidel. Proč destrukce "demokracie", jak ji na západě chápeme, začala? A proč to začalo nejdříve právě v USA?? A přelilo se to do Evropy. Rusko se tomu brání intervencemi státu. Protože, bez iluzí, část populace by tam ráda převzala západní vzor. Ekonomicky vyspělý Dálný Východ odolává, ale jak dlouho? (Mám důvod se domnívat, že první , byť nepatrné, známky toho, co se děje v USA, lze dnes pozorovat v Číně! a jiných tamních zemích...)
Musíme si také položit otázku, jestli to, co dnes chápeme jako "demokracie", konkrétně její západní varianta, nemá v sobě zakomponován sebedestruktivní mechanismus. Takový "Irish elkism". (Motorem evoluce, v přírodním i společenském systému, je konkurence. Ale probíhá to v pevných mantinelech. Stovky miliónů let. Zkuste ty mantinely ve společenském systému, v rámci konkurence, třeba v boji za lidská práva, odstranit. Výsledkem bude totální chaos, ve kterém lidská práva nebudou nikoho zajímat... 🙊)
A dokáže se to šířit na, zatím, nezasažená, území. (Pak bych zvolil jiné přirovnání, třeba nějakou infekci :-/) Obávám se, že to šiřitelné je. Viz., Evropu nepočítaje, to Rusko nebo Východ Asie. Zde platí, že čím je kultura dané země bližší kultuře USA, tím je americký kulturní virus, virulentnější... 🙊
Domnívám se, že vše, co bylo uvedeno v tomto odstavci výše, vysvětlitelné je. A není to zase tak složité...

A USA x Rusko?
Vše bude záviset na tom, jaký bude stav změn (srovnatelných s bývalou kulturní revolucí v Číně) v USA. Čím budou probíhající změny větší, úměrně budou US představitelé uvažovat a jednat, pro ostatní svět, nepochopitelně. Více ideologie (pro okolní svět téměř nepochopitelné - jako v 90 tých letech jsme nechápali US politickou korektnost, tím méně předpokládali, že je to jedna ze známek vývoje k dnešnímu stavu v USA), oproti realismu, natož k zájmům dolní většiny obyvatel. A tím menší budou mít US představitelé, pud sebezáchovy.
Jedno je jisté nabeton.
Vnější nepřítel se hodí vždycky...

Průměrný počet slepic: 4.5 (25 hlasů)

Držte se už reality. Tohle je absolutní nesmysl.

---
- SYSTÉM NEMÁ CENTRÁLNÍ ŘÍZENÍ. -
-- Pohyby ve společnosti jsou nahodilé.

---
Kdyby systém neměl centrální řízení, tak celej mainstream neřve unisono a v případě nečekaného není ticho "čekání na noty".

Kdyby tam bylo něco nahodilého, tak nejde pořád jedním směrem.

---
Pro porovnání jsou reakce na covid, které jsou v každé zemi jiné, pořád se mění.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

"Celej mainstream" řve unisono. Celej mainstream ovšem není celá společnost. U nás, např. mainstream od devadesátek pořád ztrácí, protože si lidi uvědomují, že nehájí jejich zájmy. Mainstream hájí zájmy naprosté menšiny populace, která ovšem má vliv a peníze, takže si ho může koupit. Mainstream řve, v rámci soupeření mezi skupinami.

Ono to, vývoj, nejde pořád jedním směrem. Vývoj probíhá v USA jako jedné zemi, vývoj, vzájemným ovlivňováním, probíhá i v kulturně nebo mocensky propojených blocích zemí. USA, jako nejsilnější země, ovlivňuje Západ. Vývoj v Angole, Zimbabwe nebo Mozambiku, téměř neovlivní. Vývoj v muslimských zemích, protisměrný, vzhledem k USA, ovlivňuje USA daleko víc, přes migraci a vývoz petrodolarů a radikálních kazatelů, než naopak.
Pokud si definujete bod A, pak bod B a protnete je, dostanete přímku. Zdá se, že to jde lineárně, stále stejným směrem. Čím víc těch bodů, na základě nějakých údajů, určíte a propojíte, tím větší budou odchylky. A rychlost v čase odchylek bude také různá.
Ani v jedné zemi, řekněme USA, nejde vývoj stále jedním směrem. Blok skupin s částečně obdobnými zájmy, za meziskupinového i vnitroskupinového soupeření, vývoj někam tlačí. Ale ne po přímce.
Zvolení Trumpa, je důkaz. Bylo krokem jinam. Jeho blok získal převahu. To je důkaz nahodilosti. Že nezvládl mocenské hry, neopevnil se v pozicích, neeliminoval opozici a nechal se vyšachovat konkurencí (velké, finančně silné koncerny, jsou na straně protivníka), na tom nic nemění. Vyhrává ten evolučně lepší.

"Pro porovnání jsou reakce na covid, které jsou v každé zemi jiné, pořád se mění."
EU, jako mocenské centrum, reguluje nás přístup k covidu. A určuje, čím se léčit a čím ne. Prachy. Regionální mocenská centra s ním skrytě soupeří a ve vypjaté situaci mnohde získávají vrch, třeba Italové, Rakušané, Němci (dokonce Slováci) x EU. Jde o používání a výrobu, Sputniku V. A přístup k viru si dnes určují státy samy. Nikdo to centrálně neřídí. Lepší příklad bych nenašel. A tam, kde se EU o řízení pokusilo, viz Sputnik V., soupeří s regiony. Děkuji za příklad.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, mainstream není celá společnost, ale ovládá ji.

Jde o to, kdo ovládá média, o to, kdo vymejvá dětem hlavičky, kdo koho posílá před soudy a od soudů do vězení.

Menšina není schopna vymyslet nic proti. V USA si zvolili Trumpa a nakonec byli jední, či druhým způsobem udolaní.

Není parlamentní strana, která by programově odmítala slavit 17 listopad. Velká spousta lidí ho slaví spontánně a nevidí na tom nic špatnýho. Mainstream dokáže zorganizovat červený karty, pochod buzerantů, protesty na Letné.

Mainstream hájí tu část populace, co ho přímo žere; tu číst populace, co dělá, jako ostatní; tu čast populace, co chce mít klid. Dohromady to je většina.

----

Zrovna Angola by bez USA byla ještě nejspíš portugalskou kolonií, Zimbabwe je člen Commonwealthu a Mugabe strašně sral západ, říkali o něm, že je tamější Hitler a vyměnili ho. Mainstream dostal na kolena i JAR. To jak vypadá celá Afrika je pro mainstream v nejlepším pořádku. Korporace si tam těží suroviny, místní živoří a občas se jim pomůže za peníze chudých a hloupých lidí západu. - Jak jinak by měl vypadat ideální stav?

Když se podívám na vývoj v USA já, tak tam vidím neustálý tlak proti bílým. Nikdy mainstrem nedělal nic jiného. To, že jednou vyhrál Trump na tom nic nemění. Američané, co volili Trumpa, volili zákonnost, proto Trump nedělal revoluci. To, co si myslíte, že měl dělat je jen vidění východoevropana, který má v hlavě jen revoluce místo zákonosti.

Pamatujete si na to čoro-moro, když Kotrba obhajoval špinavé dohody tím, že by tu byla jinak občanská válka? Žádná by tu bejt nemohla, ale to byl křik a jekot, když jsem napsal, že měli kontra-blafovat, že teda jo. (a tím jim předvést, že nemají nic v ruce). - S tímhle přistupem vždycky prohrajete. - Myslet si, že zvolíte Trumpa, pak budete koukat, jak se v tom plácá sám a vy pak řeknete, že to nezvládl - to je málo.

Správně byste měli bejt připravený si jít za svým až na barikády. Nejste, proto prohráváte.

---
Ano přístup k viru si státy určují samy. Nikdo to centrálně neřídí. Proto je pokaždý JINÝ.

Až uvidíte, pokaždé jinou reakci na "Tfuj rasista", tak pak budete moci říkat, že je nikdo NEřídí z centra.

Zatím bez slepic

... jako teorie byly v sociologii populární někdy v druhé polovině devatenáctého století. Nicméně se jejich platnost neprokázala. Společnost se prostě řídí jinými zákonitostmi, řídí-li se vůbec nějakými. Kdybychom se jako lidstvo doopravdy vyvíjeli, nevracely by se nám teď s novodobým kapitalismem věci jako tribalismus (například v podobě BLM či islámu) nebo gangy, které ze všeho nejvíc připomínají život v tlupě našich pravěkých předků. My se posunuli maximálně po technické stránce, civilizační, ale nikoli mentálně. Pořád jsme prostě ty stejné opice, které nejvíc zajímá sex a další fyzické požitky plus zaujmout co nejlepší místo v mocenské hierarchii, v níž jde pořád jen o zastrašování mocí, když ne přímo fyzickou, tak alespoň jejím zdáním. Podívejte se na pohnutky mocných, proč to vše dělají - kvůli moci a požitkům, čím vyšší mocenská pozice, tím rozežranější a zvrácenější choutky. Sem tam výjimky nejsou žádným pravidlem. V tomhle se nijak nelišíme od našich opičích praotců, jen jsme zdokonalili možnosti přístupu k těm požitkům a moci. Jediný, kdo se to alespoň trochu pokusil změnit, byl v tomhle ohledu minulý režim, což je vidět například na již zde zmiňovaném Němcovovi (tedy kým byl před pádem Sovětského svazu, a kým se stal poté). Nicméně požitkářství a mocenské touhy tohle dokonale rozvalily, takže teď tu máme, co máme.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Celá naše společnost funguje podle života v tlupě a přesně podle principů evoluce.

Co všechny debaty o komunismu?

To jen tlupa zvaná "komunisté" vrčí na ostatní. Racionálního v jejich názorech není nic. Vždy nakonec skončí u obhajování evidentních rozporů.

Vždyť i říkají, že obhajují svý tatínky a dědečky a že to nebyli žádní hajzlíci. - Přitom by měli vycházet od toho, co se dělo - "brutální třídní boj" a z toho vyvozovat, co byli jejich příbuzní vlastně zač, tím, že se k tomu přidávali. Nejsou toho vůbec schopni.

Když sem Patrpavel napíše nějakej prokomunistickej emotivní výkřik, tak tam má klidně 85 souhlasných slepic, i když to nevydrží bližší skoumání. - Reakce nemyslící tlupy. (Protože jinak by tam byly nějaký rozbory.

Lidstvo se vyvíjí, ale v tom, která tlupa je líp přizpůsobena vyvraždit jinou. O to jde na prvním místě.

K prdu je, že jste schopen vymýšlet elektrická hejblátka a povídátka na dálku, když jste ztratil schopnost poznat, kdo je váš a kdo ne a vetřelce prostě zlikvidovat.

Minulý režim hrál na to nejprimitivnější v lidech a pro vlastní přežití uděláte nejlíp, když to šupito presto vezmete na vědomí, protože přesně to samé se bude používat i proti vám.

Základní rozdíl mezi Marxem a prorokem je, že Marx jen seděl a psal bláboly, kdežto prorok prověřoval věci praxí pořád dokola, a to asi 15 století, než to začal radit Lenin.

Pokud se nepřemůžete a nevyrvete ze sebe ten marxismus, protože vás jen zaslepuje, tak skončíte jako skončili všichni, který si islám vybral za kořist.

Proč? Protože nebudete ani vědět, co se děje doopravdy.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odvolání velvyslance ke konzultacím znamená, že i americký velvyslanec v Rusku musí domů, to je diplomatická zvyklost. Myslím, že se už nevrátí a česká ambasáda bude zajišťovat diplomatické kanály a konzulární služby pro USA. Bude následovat odstřižení Ruska od Internetu a mezinárodního bankovního systému. Pak budou útoky na Kalinigrad a Krym, a pak už nám to bude všechno jedno…
Bohužel, koronavirová krize ukázala, že naše země není na tuhle válku připravena. Nejsou ochranné pomůcky, nejsou záložní nemocnice, není systém CO, nejsou ani zbraně pro záložáky, protože byly rozkradeny. Nejlepší by bylo vyhlásit neutralitu a doufat, že ji budou ostatní respektovat.

Průměrný počet slepic: 4 (27 hlasů)

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

Koronavirová krize ukázala, že naše země je skvěle na tuhle válku připravena. Byl jsem tento týden v nemocnici na už třikrát odloženém zákroku. Nemocnice dříve, v době míru, plná pacientů je prázdná. Parkoviště pro pacienty, kde se dřív nenašlo místo, prázdné, ale parkoviště pro personál plné. Zatím co naše zdravotnictví zrušilo zdravotní péči pro občany, v nemocnici všichni poslušně připraveni na přísun raněných z východní fronty. Kdyby to nestačilo, tak že zvládáme rychle postavit polní nemocnici bylo již předvedeno. Lidé zavřeni doma nepřekážejí vojenským přesunům směr východ. Z tohoto pohledu musíme souhlasit s protektorátní vládou, že vše probíhá nejlépe, jak může.

Průměrný počet slepic: 4.8 (21 hlas)

Jo to bude ono. Taky trénujeme zakopávání rakví.

Zatím bez slepic

In reply to by Pepa Sláma (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odvolání velvyslance neznamená, že i velvyslanec USA v Rusku musí domů.
Když jede ruský velvyslanec domů na konzultace, znamená to ostré vyjádření nesouhlasu s politikou USA - Bidenovo vyjádření: ,,Je Putin zabiják? Ano."
Zárověň to zřejmě bude znamenat změna rétoriky velvyslance Ruska po opětovném návratu do USA.
Některé instrukce je zřejmě lépe předávat osobně.

Odstřižení Ruska od bankovního systému už hrozilo a Rusko to ve spolupráci s Čínou vyřešilo. Jako záložní variantu to mají stále připravené.
S odstřižením od internetu to bude podobné, navíc by se USA připravilo o možnost přes internet provádět různé ,,operace"

Jak jsem psal včera, obávám se konfliktu na Donbasu, ktrý by mohl přerůst...
Rusko v OSN obvinilo USA z přípravy na válku.
Odpovědí USA (NATO) je vojenské cvičení NATO, které by mělo začít v dubnu letošního roku na ruských hranicích.
Půjde o největší cvičení, jaké Evropa od konce studené války zažila. Účastnit se ho bude 26 států a na 30 různých zbraňových systémů včetně těžkých zbraní (tanky, rakety, dělostřelectvo), loďstvo, i letectvo.
Operace bude simulovat nejen útok na Rusko ze všech evropských směrů, ale také úder na Bělorusko a Kaliningradskou oblast.
Zvláštní důraz bude kladen na obsazení Donbasu a také na obsazení Krymu.
viz:http://www.novarepublika.cz/2021/03/masivni-presuny-armad-nato-k-ruskym…

Můj osobní názor je ten, že v průběhu cvičení napadne Ukrajina, podotýkám pouze Ukrajina, Donbas.
Armády NATO budou ,,pouze" přítomné aby odradily případný protiútok proti Ukrajině.
Takové ,,hraní" může, klidně i omylem skončit konfliktem mezi Ruskem a NATO a použitím jaderných zbraní.
Pak už nás kovid nebude zajímat.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

"S odstřižením od internetu " není odstřižění od internetu, ale že USA aspol. znemožní mužikovi přijímat netflix, BBC, facebook a pod. paltformy, internet v rusku pojede v klidu dál ;)

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přesně tohle si myslím taky, to maxicvičení bude strašák na rusy, aby se neopovážili rebelům pomáhat. Proto je tam soustředěno tolik zemí. Jenže Putin už si nebude moci dovolit ustoupit, nebo nějak lavírovat. Ustoupit pro něj znamená mít Nato a budoucí válku ještě blíž a v Rusku obrovský problém. Jak zněl ten Churchillův výrok, poté, co Chamberlain vrátil z Mnichova a oznamoval mírovou dohodu?
Takže Hrochochodův scénář:
v první fázi, až ukrajinci vtrhnou na Doněck, budou rusové rebelům pomáhat jako předtím, technikou, personálem, zajišťovat protivzdušnou obranu zpoza hranic a radioelektronický boj. Pokud se ukrajinci dostanou hluboko, budou je odstřelovat od hranic jako u Ilovajska. Jestli ukrajinci Doněck a Luhansk dobudou v krátkém čase, najede tam ruská armáda, ve snaze zachránit co se dá. Nezapomeňte, že dobrých 600 000 rebelů má ruské pasy. To bude ještě pohoda. Pokud v druhé fázi, až se nebude ukrajincům dařit, je podpoří vojensky Nato, nebo nějaký jeho člen (USA, Malá Británie, Polsko), máme se na co těšit. V každém konfliktu všechny strany přitvrzují, když se nedaří, až ke skutečně totální válce. Bylo to tak v obou velkých válkách 20. století, např. Britové začínali denním náletem letky Wellingtonů, pokračovali stržením přehrad, náletem tisíci bombardéry tuším na Hamburk a končili destrukcí všech dosažitelných německých měst.
Třetí fáze - Protože té techniky a vojáčků na východních hranicích nemá Nato tolik, aby mohlo do ruska úspěšně vtrhnout a nedokáže je v krátkém čase přisunout, dají se do pohybu rusové, proč by čekali na hranicích, než protivník zesílí. Pokud převálcujou Ukrajinu a Polsko, což pro ně nebude problém, miniarmády ve střední Evropě je nezastaví, zastaví je tak, řekl bych na Rýně. Jaké z toho plynou důsledky pro nás, ponechám na vaší představivosti.
Někdy v téhle době prohrávající strana použije nějaké nekonvenční zbraně, třeba omezené jaderné, nebo chemické údery - a je vymalováno.
Myslíte si, že když nějaký šílenec rozpoutá válku, dopředu počítá se všemi eventualitami a neúspěchem (katastrofou)? Na reakce protivníka, často nepředpokládané se musí také nějak původně nezamýšleně zareagovat, Napoleon tomu říkal běh věcí a i jeho to převálcovalo. Seznam zemí a potentátů, kteří když se doma nedařilo, začali nějakou malou válčičkou pro získání nějakého území a zlepšení domácí morálky je v historii fakt dlouhý. Pak to dopadlo katastrofálně, jenže to neměli jaderné zbraně. Tedy kromě Ardžuny (nebo jak se ten týpek jmenoval), co našel v pralese zbraně bohů a hned je použil. Jenže to bylo jenom lokálně.

Průměrný počet slepic: 4 (7 hlasů)

Jo, dost dobrý! Mohlo by být. Pokud Usáci vyvolají konflikt...
Arménie byla zkušebním kolem. Využití malých dronů, "dodaných"náckům v Kyjevě, bude v co největší míře. NATO bude kryté a ztráty na jeho lidech, minimální. Akorát "za kniplem" dronů, tisíce km jinde, budou gays z USA.
Obávám se, že na Rýn se z východu nedojde. Jednak nejsou kapacity a lidi, byla by to plnohodnotná konvenční válka s válečnými ekonomikami (chraň Bůh) jednak, už by to šlo přes jádro. A Evropané by toho Pindosům, stejně nemohli mluvit... Ale v případě většího konfliktu, při kterém by to Rusko nepustilo, myslím, je reálné, že by došli Charkova, Mariupole a Chersonu. Tamní obyvatelstvo ještě není moc ukrajinizované a chtěli na Kyjevu samosprávu, volili většinově Stranu regionů. Jako Oděssa a Besarabie, ale to je daleko... Ovšem, museli by se zase stáhnout, západní presstituti by běsnili a ostošest lhali, jako o Krymu nebo jak Saakashvili napadl jižní Osetii a tamní mírové sbory. Nedalo by se to obhájit. Sice by tam mohli eliminovat nácky a dosadit lidi, co chtějí víc nezávislosti na Kyjevu, ale to je zase nepřijatelné pro Usáky. Jejich předpolí u Ruska musí být co největší...

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by dexx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jako to je s Ruskem.

Má drony? Nemá drony?

Koukalo se pozorně?

Nekoukalo?

Při větším konfliktu by Rusové nikam nešli a posílali by rakety. Na elektrárny. Pak už by se mohli jen koukat, jak si kdo v panelákách vynáší do 8 patra kýbl vody na spláchnutí. Spousta lidí by znovu objevila, jak hovna smrdí když se 5 dní nedá spláchnout.

Už vidím jak to zvládáme, když je nošení roušky nebetyčný problém, "protože to vláda dost nevysvětlila."

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Nemožné. Pokud by Rusko v regionálním, omezeném konfliktu v Donbasu, zlikvidovalo UK elektrárny, bylo by jednoznačně agresor.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Čmoude, si uvěřil ČT :D Po válce se ukázalo, že drtivá většina ztrát byla po dělostřelbě a většinu dronů sundali...

Ale oushlas, když bdued velký konflikt, tak lítají rakety, nikdo nebude řešit posílání "20 tanků", bude se čekat co zbude až po dopadech raket.
A mužik má daču, umí pěstovat, nevadí mu nedostatek elektřiny, ale západní státy majípodobné obyvatele?

Zatím bez slepic

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

Odvolání velvyslance ke konzultacím znamená, že i americký velvyslanec v Rusku musí domů, to je diplomatická zvyklost. Myslím, že se už nevrátí a česká ambasáda bude zajišťovat diplomatické kanály a konzulární služby pro USA. Bude následovat odstřižení Ruska od Internetu a mezinárodního bankovního systému. Pak budou útoky na Kalinigrad a Krym, a pak už nám to bude všechno jedno…
Bohužel, koronavirová krize ukázala, že naše země není na tuhle válku připravena. Nejsou ochranné pomůcky, nejsou záložní nemocnice, není systém CO, nejsou ani zbraně pro záložáky, protože byly rozkradeny. Nejlepší by bylo vyhlásit neutralitu a doufat, že ji budou ostatní respektovat.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

how long does it take viagra to work <a href=" https://viagracnd.com/# ">viagra 100mg price without prescription ViagraCND100Mg</a> - buy brand viagra online
https://viagracnd.online# buy dapoxetine viagra usa
viagrasales [url=https://viagracnd.online#]average age of man taking viagra[/url] viagra lowest priced

Zatím bez slepic

stromectol for humans <a href=" http://ivermectinon.com/# ">stromectol online pharmacy</a> - ivermectin brand

Zatím bez slepic

stromectol 15 mg <a href=" http://ivermectinon.online# ">buy stromectol online</a> - buy stromectol online uk

Zatím bez slepic

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

natural cure for ed <a href=" http://prescriptiondrugson.online# ">best canadian pharmacy online</a> - ed cures that actually work

Zatím bez slepic

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

cheap ed drugs <a href=" https://prescriptiondrugson.com/# ">prescription drugs without prior prescription</a> - ed dysfunction treatment

Zatím bez slepic

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

lexapro 10 mg generic <a href=" https://lexaprognr.com/# ">lexaprognr</a> - lexapro pills for sale

Zatím bez slepic

hydroxychloroquine <a href=" https://hydroxychloroquinegnr.com/# ">hydroxychloroquine</a> - plaquenil price

Zatím bez slepic

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

foods for ed <a href=" https://pillgtr.com/# ">prescription drugs without doctor approval</a> - pain meds without written prescription

Zatím bez slepic

In reply to by tdx (neověřeno)

Trvalý odkaz

viagra discount <a href=" https://viagragtr.com/# ">viagra without a doctor prescription usa</a> - viagra online usa

Zatím bez slepic

finasteride prostate <a href=" http://propeciaizi.com/# ">propecia for sale</a> - propecia 5 mg for sale

Zatím bez slepic

ivermectin cost uk <a href=" http://ivermectinizi.online# ">ivermectin for humans</a> - purchase oral ivermectin

Zatím bez slepic

ivermectin pills <a href=" http://ivermectinizi.com/# ">ivermectin for humans</a> - ivermectin 2mg

Zatím bez slepic

cheapest cialis review <a href=" http://cialismgz.online# ">cialis discounts</a> - brand cialis

Zatím bez slepic

best medication for ed <a href=" https://indiarxmgz.com/# ">legitimate online pharmacies india</a> - best natural cure for ed

Zatím bez slepic

cialis online free shipping <a href=" http://cialismgz.com/# ">cialis discounts</a> - cialis 5mg price

Zatím bez slepic

stromectol ivermectin tablets <a href=" http://ivermectincovi.com/# ">buy ivermectin</a> - ivermectin otc

Zatím bez slepic

buy ivermectin cream <a href=" http://ivermectincovi.online# ">buy ivermectin</a> - how much does ivermectin cost

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Napsal uživatel Gaia (neověřeno) dne Čt, 18. 03. 2021, 10:08
Pokud chcete něco vědět o božské esenci, doporučuji skouknout tři povídky ze staršího leč mírně šokujícího (jak pro koho) DVD s názvem "Acid House". Je to označováno jako kultovní titul a já ho za 30,- mám a nehodím do popelnice! Je to opravdu kyselost na vlastní adresu a nic na tom nemění účelová sprostota tohoto titulu.
Pokud si položíte otázku, kdo je tvůrcem Boha, dostanete v první povídce odpověď. Pokud nemáte možnost zhlédnutí, dám vám odpověď zcela odpovědně sám. Bůh je takový, jak si ho kdo stvoří! Ale to je dost povrchní. Lepší vidět a všechny tři části.
Nemám, co bych dodal. Jen ....sklenička nějaké dobré dezinfekce k tomu je preventivní prostředek na zakonzervování vlastní iluze :)

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

No nejsem si jistý, zdali nějaký konflikt nebude cvičně zahájen. Určitě se bude jednat o Donbas. Kam to dospěje netuší na světě vůbec nikdo. Ani ty největší počítače nejsou schopny nasimulovat tak velkou hru.
Ve výsledku, pokud k tomu dojde, naše perspektiva přežití bude se blížit nule.

Průměrný počet slepic: 3.8 (14 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Myslite, ze Putin posune hranice imperia zase kus na zapad? V rusku je prirozena a po staleti fungujici strategie ve chvili, kdy carovi klesa popularita, takze muzete mit pravdu.

Průměrný počet slepic: 1.6 (28 hlasů)

Už by to udělal.

Krym byl strategický, Novorusko ne.

Novorusko je poničené válkou a musel by o něj krvavě bojovat a pak ho draho budovat znovu.

Když nezmíráte hlady nebudete bojovat o shnilé jablko.

Průměrný počet slepic: 4.4 (22 hlasů)

In reply to by Čmoud (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jiste, poc by Putin okupoval (aka osvobozoval od fasistu) sve chudsi sousedy, to je preci blbost, ze?

To by Putin NIKDY neudelal! Hold my beer ...

Průměrný počet slepic: 1.6 (31 hlas)

No jeslti nechápeš, že je lepší mít na hranicích "novorusko", které sere USA a brání vstupu ukrajiny do NATO, než to mít připojené a muset platit obnovu a ukrajinu vNATO,
tak seš ještě blbejší než jsem dosud myslel ;)

Průměrný počet slepic: 4.6 (14 hlasů)

Počkáme, co provede dědeček Sviňáček, až mu začne klesat ta jeho "popularita"

Průměrný počet slepic: 3.9 (22 hlasů)