Teda jestli to byl záměr...

Autor
Štítky

Dnes se ještě jednou vrátíme k Ferimu a k jeho výbušnému konci kariéry, který zřejmě bude mít ještě dlouhou a ošklivou dohru a to i za předpokladu, že nakonec skončí osvobozen. Nechci se dneska zamýšlet nad tím, co doopravdy spáchal, nebo pátrat v jeho duši, zda je zvrhlík, nebo dotěra. Nehodlám řešit jeho etiopské kořeny a pouštět se do spekulací o genetických předpokladech pro znásilňování. Nebudu se ptát, zda vůbec znal svého otce, jestli náhodou nebyl jen produktem mladické chyby své matky, nebudu řešit, zda jeho dnešní chování náhodou nemá svůj prapůvod v jeho dětství. Tohle všechno už jsem si na internetu přečetl. 

Já se spokojím s tím, že existuje vícero žen a děvčat, které se neznají navzájem a které popsaly, jak přímočaře šel Feri na věc, jak si vynutil/vypřemluvil milostné dobrodružství. Spokojím se s konstatováním, že Feri tohle dělal dlouhodobě a v příslušných kruzích byl touto stránkou své povahy pověstný. Stejně tak konstatuji, že zřejmě žádnou holku nezbil, neznehybnil, nevyhrožoval... prostě měl jen dostatečné seběvědomí a pramalé ohledy. 

Já bych se chtěl dneska zaměřit na politické a propagandistické hledisko. Feri totiž nebyl žádné politické ořezávátko. Už jsem tu psal, že tu jeho řepu jsem Kalouskovi ze srdce přál... Feri tuhle stránku politického řemesla uměl velice dobře. Všichni ho znali, všichni věděli, kdo je a nikdo nevěděl, jaké má názory. Já si musel přečíst wikipédii a celou řadu odkazujících textů, abych vůbec zjistil, co on v tě sněmovně vlastně dělal. Jasně, byl to další kafírník, TOPák... podpořil Mee Too, což by se od mladého nadějného a blbého dalo čekat... ale ruku na srdce, víte o něm někdo ještě něco jiného? 

Feri byl především politik ksichtu. Politik instagramu, fejsbůku, televize. Politik přeipravených marketingových frází, politik, který je tváří kampaně. Politik, který nikdy nestál tváří v tvář nějakému nepříjemnému redaktorovi a vlastně si ani nevybavuju, že by někdy čelil nějakému opozičnímu řečníkovi v nějaké jiskřivé debatě. A když jednou v moravském sklípku mluvil, dostal na budku. 

Pozor, já se nesnažím říci, že by Feri byl hlupák nebo že by sebou nechal manipulovat. On prostě jen velmi dovedně využíval sociální sítě. Dělal to, v čem byl dobrý a vyhýbal se situacím, kde my mohl být nachytán na švestkách.  I teď byl v podstatě jedinou nadějí stárnoucích seladonů a odkvétající dominy na hlasy prvovoličů. 

A najednou pic... a je konec. Najednou vylezou kostlivci ze skříní... a zřejmě to ani nebylo těžké. Feriho pověst byla ve správných kruzích rozšířená. Vlastně stačilo, aby nějaký nájemný pisálek šel tam, kde se Feri vyskytuje a začal se vyptávat. Možná to ani nebyl pisálek. Možná to prostě bylo schválně.  Možná se ani nemuselo hledat, ale takové informace se třeba dají snadno koupit. 

Feri teď bude obviněn a bude mít štěstí, pokud se nějaká holčička nerozhodne, že se na něm zkusí zahojit. Pokud se najde nějaká, že bude vypovídat, skončí Feri v lochu. Možná ne nadlouho, ale skončí. Právě on se svým zjevem, se svým projevem... právě on, který podporoval mee too a stejnopohlavní páry. Hádejte, jak se na tohle všechno budou dívat jeho spoluvězni. Být Ferim, sbalil bych svých pět švestek, dokud nejsem obviněný a odjel co nejdál. Někam, kde nevydávají českým úřadům. 

Čím déle tuto kauzu sleduji, tím více mám dojem, že to někdo pohání. Koneckonců Feri se nijak neliší od tisíců podobných příběhů. Po každé diskotéce je "znásilněna" celá řada přiopitých holek, které se druhý den stydí, že daly tomu nepravému. Kdybychom měli právě toto chování důsledně kriminalizovat, mohli bychom kapacitu věznic zvednout na desetinásobek. Téměř každý muž má v zásobě podobnou historku, kterak potkal na diskošce pěknou koc, kterou připil, udělal na ní dojem svým šarmem a pak se nenechal zastavit jejím nesouhlasem, patřičně si užil... a ona koneckoců taky. Ovšem Feri není jen tak někdo. Je politicky důležitý. 

Vlastně bych si dovedl představit, že celou tuto kouzu objednal kupříkladu Babiš.  On potřebuje vyhrát volby, protože mu jde fakt o hodně a hodně mu hrozí. Dovedu si představit, že bude nejen dělat krásnou kampaň v bílé košili a slibovat modré z nebe, ale že Mára Prchal má i svojí skupinu pro speciální nasazení. Protože volby se nedělají jen tím, co nám prospívá, ale i tím, co škodí těm druhým.  Babiš má dost peněz, aby si o každém politikovi zjistil  všechno. 

Ovšem mladí prvovoliči, kteří byli okouzleni Ferim, ti Babiše stejně volit nebudou. I když teď slyšíme srdceryvné příběhy, kterak kinderposlanec rozbil naděje tisíců dětí i mladých lidí, všichni tito zhrzení voliči svojí frustraci nikdy nepřetaví v hlasy pro hnutí ANO. Ztráta Feriho není ziskem ani pro hnutí ANO, ani pro KSČM, ani pro ČSSD, ani pro Okamuru, ani pro Volného. 

Ztráta Feriho je jednoznačně ziskem Pirátů. Protože jen Piráti mají podobného ksichta Bartoše a podobné idoly mezi mladými. Jen Piráti mají v této době kouzlo přitažlivosti pro prvovoliče. Konec Feriho nechal Babiše chladným, možná mu to trochu pomůže po volbách při vyjednávání se samotnou ODS, ale hlasy do urden mu to nezařídí. Pro Babiše by bylo vhodnější, aby Ferigate přišla až těsně před volbami, nebo klidně až po volbách. 

Největší zájem na Feriho konci mají jednoznačně Piráti. Neříkám, že právě oni tu štvanici spustili. Ale rozhodně se jim hodí. Oni jediní mohou za Feriho nabídnout podobně kvalitní náhradu. Všechny hlasy, které by Spolukoalici přinesl Feri, ty teď dostanou oni. Nedivil bych se proto, že právě z těchto řad  se najde někdo, kdo nějaké to trestní oznámeníčko podá, kdyby náhodou holky nechtěly. Že se najde nějaký  pirátský a kavárenský dobrák s plnou hubou spravedlnosti, který teplické řepě namydlí schody. 

Feri teď zjišťuje, že lidé se kterými sdílí stejné hodnoty a kteří jsou jeho přirození spojenci ho teď možná posílají na dlouhý soudní proces a možná i do tepláků. Zcela nemilosrdně. Že se za něj prakticky nikdo nepostavil. Respektive že sice tu a tam někdo utrousil nějakou větu o tom, že Ferimu věří, ale jinak nechají všichni konat příslušné orgány a za měsíc, až mu přijde předvolání, rádi na něj zapomenou a budou se snažit, aby i voliči zapomněli, do které strany Feri patřil. 

Feri teď zjistí, jak na tom doopravdy je. Že ho sice plácali po zádech, ale skutečnou vděčnost nebo přátelství si tím nevysloužil. Že se ho snaží potopit ti, se kterými měl být po volbách v koalici. Že prostě začal někomu překážet, že jako mouřenín už vykonal svojí úlohu a je na čase, aby šel. 

Vlastně by mě nepřekvapilo, kdyby se po tomto střetu se syrovou realitou ve Ferim odehrálo něco podobného jako ve Stropnickém. Vlastně až teď pro něj začíná skutečný život. Až teď v nouzi pozná přítele. Teď teprve zjistí, jak na tom doopravdy je. Že není nadsamec, lev salónů. Zjistí, že nemůže všechno a že se jeho dosavadní kolegové nejspíš pokusí naložit mu na záda i hříchy které spáchal někdo jiný... že dělá obětního kozla i ostatním. 

Za rok či dva třeba budeme překvapeni, jak rozumně Feri mluví. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (102 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Feri jako abstraktní pojem je naše budoucnost. Politik již nebude muset mít vize. Bude jen muset být dobře marketingově připraven. Hýbat s ním budou ti vzadu, ti, co nepotřebují slávu ale reálnou moc. Ti, kterým je zcela jedno jakého Feriho si vyberou. Jen bude muset být pro daný segment voličů působivý. Tím vstoupíme do doby postdemokratické, nakročeno již máme - a možná, ani to nevíme, jsme v ní.
Jestli to bude doba lepší či horší nelze odhadnout, jen je jisté, že bude jiná, možná hodně jiná.
Problém bude v tom, že zákulisní hráči mají silný sklon v hromadění moci a majetku a tak se konstrukce jednou zřítí, obzvlášť když neovládne celý svět. Bude zajímavě, mladí to poznají a ti starší o to přijdou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (38 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

budoucnost ? Vždyť toto zde funguje již delší dobu. Nepamatujete první prezidentskou volbu Zemana ? Už jsem tu někde v diskusích zmiňoval, jak se marketéři Schwarzenberga ani nestyděli přiznat, že jejich amant měl kouzelné naslouchátko a oni našpiclované uši. K tomu připočtěme tzv.číro - sedmdesátiletý pankáč, tomu může naletět jen opravdu mladý hlupec a ono JO. Člověk v podstatě bez vzdělání (učňák lesnické školy, nepletu se ?), v téměř rodném Rakousku se nedostal ani do místního zastupitelsva, protože tam asi poznali, co za nulu mají před sebou, ale u nás stačilo říct: "On je ale moudrý..." a u mládeže bodoval. Velmi mladý kolega z bývalé práce mi i říkal, že bylo tehdy ve středoškolském kolektivu v podstatě povinností říct, že je študák voličem Schwarzenberga (nebo TOP09, nevím už, o které volby se přesně jednalo), jinak by se v kolektivu znemožnil.

Jinak, na rozdíl od Vidláka, jehož úvahy ohledně Feriho jsou zajímavé, bych to rozhodně neviděl tak černě. Bez ohledu na barvu pleti onoho predátora.
Tipuji, že ačkoliv nějaké to vyšetřování proběhne, nevyšetří se vůbec NIC, věc postupně utichne (až nebude potřeba) a vyšumí do ztracena. Žádné tepláky ani nově nabyté homozkušenosti nebudou.
Viz paní Naťová - Nečasová a její současný choť.

Pokud by to byla práce Babiše a spol., trochu nerozumím, proč při jeho finančních možnostech a jako revanš za Čapí hnízdo neobviní rovnou Kalouska.
Jeho do nebe volající drzost při uplácení tří politiků ODS a následné PŘIZNÁNÍ na obrazovkách ČT(09) nemá v republice obdoby. Nezapomenu, jak s úsměvem vysvětloval redaktorovi, že jen "nabídl" coby ministr financí odcházejícím poslancům teplé fleky ve vedení státních firem a na policii v souvislosti s tím byl jen podat vysvětlení. Ano, chápu, že toho hajzla za to nikdo nezavře, ale pěkně to provětrat před soudy, nějaké ty výslechy, připomenout tu kauzu hloupému lidu, určitě by to udělalo také spoustu předvolební práce...Asi mají recipročně nějaké to kompro jeden na druhého.

Průměrný počet slepic: 4.8 (46 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

20 let nestojí péro, anebo se před potenciální akcí zlinkuje tak, že nedokáže ani mluvit. To je jednoduché.
A proč nebyl nikdy obviněn, je jednoduché rovněž. Na spoustu vysoce postavených "člověků" v jedině správných, protože parlamentních stranách má kompro.
Problém je vyřešen.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

jak měli novináři schůzku, kde Kalouska měli skoro na lopatě? A on tam měl donašeče a ještě v noci jim volal, že nejenže všecko ví, ale ví i na ně. A bylo vymalováno.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

Kraďousek mne nemůže nijak překvapit.
Je to prostě prototyp dvounožců, kterým se u nás říká zmrd.

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Kalousek je křivák. Tehdy totiž Kalousek tvrdil, že má údajně nahrávku z jednání novinářů, kde se domlouvali, jak budou psát proti nějakému jeho "zlepšováku pro lidi"(myslím šlo o DPH). Pak se ukázalo, že lhal, jako obvykle. Ale on tehdy opravdu nevěděl (jen je strašil lží), a po pár dnech to komentoval slovy, že nelhal, že jen mystifikoval. Pamatuji závěr téhle aféry v titulcích : Kalousek přísahá na své děti, že žádnou nahrávku nemá... páteř samá zákruta :-)

No a dneska zase na PL - Nejsem alkoholik, v práci nikdy nepiju. Nejspíš zas pod tlakem sám přizná, že i když sice každý den pije, do rána se z toho vždycky vyspí. A to alkoholici přece nikdy nedělají :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (22 hlasů)

Alkoholik K. nelže. V práci skutečně nepije, protože si odklonil mystifikací tolik, že pracovat nepotřebuje. zato doma chlastá od rána do večera. Jen o pití v práci mluvil pravdu. Zapomněl dodat, že pracovat už ani nebude.

Průměrný počet slepic: 4.4 (13 hlasů)

Politická korektnost stranou. Je Feri bílej ? Ne není. Je černej. A je to sexuální predátor, jak je to u nich běžné. Pojďme si aspoň tady na dvorku s hnojem kydat pravdivě a bez té jejich korektnosti. Začněme aspoň tady říkat pravdu bez politické korektnosti. Kdo volí Piráty je postižen idiocií. Je to lump, vlastizrádce a jde proti svému národu. Konec. Tečka. Tak to prostě je.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

ještě před lety na ksichtoknize (dnes už tam nejsem) a zveřejnil jsem jako jeden z prvních status, že,, dochází ke genocidě bílého muže," dostal jsem tolik facek, že...... a možná i od Vás kydači.....no, svět se zhoupnul a dnes už je to snad jasné skoro všem. A Feri byl jedním z těch, kteří měli této genocidě pomoci. No, naštěstí se ukázalo, co je zač. Já nejsem rasista. Vyjdu s každým slušným člověkem a je mi fuk, jakou má barvu. Jeden z mých kamarádů (černoch) se dokonce stal ministrem ve své zemi.(jmenovat nebudu) Myslím , že on se stal předobrazem Mirečka z ,,Básníků." No, ale dál, ti doktoři a inženýři, co je sem k nám chtějí nasunout bukanýři, to rozhodně nejsou žádní ,,Mirečkové." Čeká nás nelehká budoucnost. Musíme se bránit. Hledat možnosti a dívat se na to bez politické korektnosti. Přiznejme si už konečně pravdu a začněme ji šířit. Jinak skončíme v propadlišti dějin.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

25,5 % bílých lidí. My jsme ta menšina, která by měla být chráněna..............

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

viagra free samples <a href=" http://viagracnd.com/# ">deals on viagra ViagraCND100Mg</a> - cialis vs. viagra recreational use
http://viagracnd.com/# can i buy viagra at walgreens
viagra 25mg <a href=https://viagracnd.com/#>top viagra store</a> viagra for sale in shop in melbourne

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

stromectol 3 mg dosage <a href=" http://ivermectinon.online# ">buy stromectol online</a> - stromectol drug

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

stromectol 6 mg dosage <a href=" https://stromectolgnr.com/# ">buy stromectol</a> - buy stromectol canada

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

clomid buy online <a href=" https://clomidgtr.com/# ">clomid purchase online</a> - clomid online cheap

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ed trial pack <a href=" http://pillgtr.online/# ">ed medication online</a> - ed medication

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

purchase clomid online <a href=" http://clomidgtr.com/# ">clomid for sale</a> - clomid purchase online

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

cheapest propecia for sale <a href=" http://propeciaizi.com/# ">propecia</a> - buy generic propecia

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

where to buy ivermectin pills <a href=" http://ivermectinizi.com/# ">ivermectin</a> - buy ivermectin cream

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

zithromax 500 mg lowest price pharmacy online <a href=" http://zithromaxizi.online# ">zithromax antibiotic</a> - generic zithromax medicine

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

new ed treatments <a href=" http://canadarxmgz.com/# ">most trusted canadian online pharmacies</a> - erectial dysfunction

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

buying ed pills online <a href=" https://indiarxmgz.com/# ">trusted india online pharmacies</a> - prescription drugs canada buy online

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin 90 mg <a href=" http://ivermectincovi.online# ">buy ivermectin</a> - ivermectin 250ml

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://buylasixshop.com/ - lasix common side effects

Zatím bez slepic

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=https://buylasixshop.com/>what foods to avoid when taking furosemide?</a>

Zatím bez slepic