Přímo z Vidlákova dvorku VII. Můj politický program

Autor
Štítky

Neukázal jsem vám celý svůj prostor.  Ještě jsem nemluvil o pěstování rajčat a jejich zpracování na kečup a protlak. Nemluvil jsem o použití krmné řepy, nemluvil jsem o zavařování okurek, nezabýval jsem se kořenovou zeleninou, bylinkami, koprem, jahodami.  Neřešil jsem slepice. To všechno se na naší zahrádku bez problémů vejde. 

Někdy příště vám ukážu moje malé třítunové  "obilné silo", protože pro prasátka mám vždycky dost obilí, abych je dokrmil do jatečné váhy i kdybych už nesehnal ani gram.  Obilí - to je především ječmen, tedy i ječné kroupy, které si umím oloupat. Takže dostatek kalorií pro celou rodinu na minimálně rok.   V kombinaci se zeleninou, bramborami a uzeným masem ze zabijaček si mohu dovolit tvrdit, že naše soběstačnost je minimálně na jeden rok.

Neukazoval jsem vám prostor pro skladování slámy, přístřešky na nezbytné nářadí, dílnu, garáž, zabijačkovou kuchyni, prostor pro relaxaci. Neprocházeli jsme se po sklepě, ani jsme neprozkoumávali víc ten klenutý sklep šest metrů hluboko. Neukazoval jsem vám studnu, dřevník ani uhelnu. 

Neříkám to proto, abych se chlubil co všechno mám, chtěl jsem tím jen ukázat, co všechno se vejde na tisíc metrů čtverečních. Chtěl jsem tím ukázat, že jeden tisíc metrů je pro sedmičlennou rodinu v podstatě dost na nuznou základní obživu, která by nám umožnila značně prodloužit naše přežití.  Pokud bychom měli dvakrát tolik plochy, umírání hladem by bylo prakticky vyloučené. 

I tak malá plocha umožňuje nejenom vypěstování základních potravin, ale zvládne i vypěstovat "peníze". Se sklenkou marmelády nebo lahví kořalky či portského se dá ledacos dokázat. Živé konzervy v podobě vepřového sice v případě katastrofy udržím jen rok, ale budu rozhodně při síle a mohu svůj čas věnovat i něčemu jinému než shánění jídla hladovým dětem. 

Mimochodem... tohle co dělám já je žít v souladu s přírodou. Ne to, co ukazují v časopisech o bydlení, kde máte hezkou betonovou vilu, na dvoře strom a říkají, že je to trvale udržitelné. Houby s octem. Já mám s přírodou opravdu vztah, já si s přírodou tykám, já s ní obcuju, občas se s ní i peru, občas jí nerozumím a musím pak po ošklivých zkušenostech zjistit, že zase měla pravdu. Já jsem schopen v přírodě přežít a za práci něco z přírody dostat.  

Můj dům pro vytápění nepotřebuje elektřinu. Nepotřebuje ani elektřinu pro čerpání vody. Ruční pumpu pořád mám. I splachování záchodů bude sice nepohodlnější, ale stále možné. Bydlím v kopci... kanalizace teče dolů. 

Až se budete někdy třeba zamýšlet, proč ten Vidlák píše to co píše, proč si dovoluje říkat nepopulární věci (jako třeba že Covid existuje a očkování nejspíš zabere) tak tohle je jeden z důvodů. Já prostě můžu. Na těch tisíci metrech čtverečních nevázne žádná hypotéka, nemám žádné dluhy a mám co jíst. Mohu si dovolit optimismus i sarkasmus. Mohu si ho dovolit docela dost, protože takové tisícimetrové ostrůvky pokladů, ty v naší zemi může mít každá rodina. Ne, tohle není pro jednotlivce, to není pro lenochy, to není pro romantiky a snílky. Tohle je práce, někdy i dřina, je to koule na noze ze které se nedá  na čtrnáct dní odjet. Je zapotřebí tu práci rozdělit mezi víc lidí, ale není to řehole. Musíme pro to sice všichni něco udělat, ale neudřeme se. 

Pokud někdy uspěju v politice, tak tohle je můj program.

Ať budu říkat cokoliv, ať budu muset lézt do jakékoliv řiti, ať budu muset poklonkovat komukoliv, ať budu muset dělat bolestná rozhodnutí nebo ať to půjde hladce a přímočaře, můj  program je, aby každá rodina, každý dříč a pracant, každý hrdý a uvědomělý Čech mohl mít tisícimetrový ostrov pokladů a na něm základ své hrdosti a samostatnosti. 

Uvědomte si, že ten americký farmář, redneck a buran, co má svojí pušku, ten na začátku všeho dostal od US vlády půdu. Nedostal peníze, nedostal sociální dávky, nedostal práci. Dostal kus půdy. Snaž se mladíku a ukaž co v tobě je. Mladík se snažil, obdělal, postavil a nakonec si na zeď zavěsil zbraň, kterou měl co bránit. Mimochodem - zhruba totéž teď dává Putin Rusům - tady máš půdu a ukaž se. Rusko tu není od toho, aby ti utíralo pusinku. 

Nestačí mít jen pušku za zdi. Je zapotřebí mít i co tou puškou bránit. Svoboda bude tehdy, pokud budete mít něco svého, co stojí za obranu. Svoboda je, pokud budete mít rodinu, pokud budete mít děti, pokud budete mít trochu majetku a budete ten majetek mít na to, abyste měli střechu nad hlavou, abyste v zimě nechytli zápal plic a abyste měli co dát na stůl, kdyby všechno kolem vás šlo do háje. Ne nafurt. Ale abyste v té první chvíli mohli dělat i něco jiného, než jen zachraňovat holé životy a koukat, jak vám děti pláčou hlady. 

Nepotřebujeme velké vily, nepotřebujeme stadiony, nepotřebujeme megapole. Nepotřebujeme moře, nepotřebujeme prchavou zábavu, nepotřebujeme pomíjející zážitky. 

Potřebujeme mít národ lidí, kteří mají co ztratit. Kteří mají své ostrovy pokladů, kam jim nikdo nezasahuje. Potřebujeme chlapy, jejichž sebevědomí nestojí na pocitu převahy z pušky, ale na pocitu převahy ze schopnosti být soběstačný. Potřebujeme chlapy, kteří mají svaly z toho, že každý den pracují rukama. Alespoň chvíli. 

Potřebujeme ženy, které chtějí mít děti a chtějí jich mít hodně. Potřebujeme ženy, které umí nakrmit svojí rodinu a umí to v nouzi i bez supermarketu. Potřebujeme ženy, které jsou pracovité, skromné, otužilé. Potřebujeme ženy sebevědomé z toho, že daly život, že se o ten život postaraly, že vytvořily z domu domov a ze dvou jednotlivců že udělaly rodinu. 

Potřebujeme, aby si v této zemi každý schopný a pracovitý chlap mohl vzít schopnou a pracovitou ženu a společnýma rukama aby mohli vytvořit svůj ostrov pokladů ze kterého budou čerpat sílu třeba i proti vlastní vládě. Máme na to dost plochy. Máme na to všechno potřebné. 

Nepotřebujeme, aby byli všichni jihomoravskými vidláky. Potřebujeme vidláky v lesích, na dobytčích pastvinách, potřebujeme vidláky chovající ovce, potřebujeme vidláky, co mají v garáži soustruh a dělají na něm. Potřebujeme vidláky, kteří ráno půjdou do práce a klidně ať pracují pro vydřidušské kapitalisty a nadnárodní korporace...  ale odpoledne ať si  pomohou mezi sebou.  Ať si dělají na svém, ať si mohou přehlédnout své zásoby obilí nebo hutního materiálu, ať si přehlédnou svou zásobu kůže na boty nebo jehelníčky, svojí zásobu bavlny na čepečky, svojí pícku na sklo, klempířské kleště, dílničku se zvedákem na auta... 

Tohle potřebujeme v množství větším než malém. Nemusíme to mít všichni, ale musí nás být hodně, hodně a fakt hodně. Pak můžeme opouštět EU a nebude to katastrofa. Pak se můžeme stavět proti Rusku i USA a zvládneme to. Ale rozhodně to nezvládneme s plnou zemí marginalizovaných jednotlivců, kteří hákují pro nějakou korporaci a sami mají jen dluhy. Nezvládneme to v zemi plné rozvedených, kteří se handrkují o děti, kteří si neumějí uspořádat ani svůj vlastní život. Chodit k volbám ještě nikomu nenapravilo život, který si podělal vlastní blbostí. 

Tohle je Vidlákův program. Dělat na všech úrovních a se všemi nástroji, které jsou mi svěřeny, na tom, aby co nejvíce lidí mělo co ztratit. Aby to, co mohou ztratit, za to stálo. Aby měli rodinu, aby měli dům, aby k němu měli kus základní obživy ať bude vypadat jakkoliv. Aby ta puška, co jim bude viset na zdi, chránila něco, co jim patří. Aby nechránila něco, co ve skutečnosti patří bankám někde na Kajmanských ostrovech. 

Za takových okolností je možné vyzvat na souboj i molocha jako je EU. A jak vidno, i vousatý negramot v sandálích pak může kalašnikovem bojovat i proti USA ve velehorách a může vítězit, může prospívat a může přibývat.  Pokud všichni budeme mít alespoň nuzně do huby a budeme mít něco, co je naše, tak si můžeme vybojovat i víc.  Ale nemá smysl bojovat, pokud nemáme alespoň ten základ. Za Babiše/Zemana/Fialu/EU/ hytlermarkety a bankstery nikdo bojovat nebude. 

Nemyslete si, V této republice je hodně různých vidláků. Jsme země s největším podílem vlastního bydlení. Jsou tu malé domečky, malá hospodářství, malé dílničky. Jsou pod rozlišovací schopnost velkého světa a potřebujeme jich ještě víc. Tento český sen nám může být tím, čím je islám pro Tálibán. To bylo také v Afghanistánu pod rozlišovací schopností Západu. A teď se ukazuje, že nerozhodla převaha továren, letadel a munice, rozhodlo něco, co nebylo vidět.  

Český sen... Česká cesta... Jsem sice věřící evangelík, ale vím, že vás pro víru v Boha nenadchnu. Tak snad bych vás mohl třeba nadchnout pro trochu materialismu v podobě vlastního ostrova pokladů a vlastní soběstačnosti. Mohl bych vás třeba nadchnout pro vizi, aby si každá pracovitá rodina mohla postavit/koupit/zbastlit svůj hrad  - dům a k němu alespoň nuznou obživu. Pokud se někdy v politice uplatním, tak tohle je navždycky můj program bez ohledu na to, co budu muset říkat navenek. A mými nepřáteli budou navždy ti, kteří tohle zlehčují. Kteří mluví o nájemním bydlení jako o cestě vpřed. Kteří bagatelizují práci v malém, kteří se posmívají snahám o sebevědomí skrze soběstačnost v globalizovaném světě a přitom sami mají jen a jenom dluhy. 

Mými přirozenými spojenci jsou všichni, kdo v dnešním světě udrželi úplnou rodinu a mají alespoň dvě děti. Všichni ti, kteří své domy splatili. Všichni ti, co místo drahých dovolených vylepšují své zahrádky, učí se farmařit nebo obrábět kovy. Všichni ti, kteří si místo cesty na Seychely raději koupili 3D tiskárnu nebo novou frézku. Všichni ti, kteří po své práci pracují s motykou, pilníkem nebo kteří zadarmo učí děti poznávat přírodu. S těmi jsem ochoten diskutovat, s těmi jsem ochoten se bavit, ti mají navždy mou úctu a ať budou říkat cokoliv, mají právo na moji pozornost a mají právo, abych o jejich názorech přemýšlel. 

S takovými bych do rebélie šel. S takovými bych si troufnul vyzvat k souboji kohokoliv. 

Takže pamatujte... kdybych se někdy stal premiérem, tak chci, aby každá rodina měla svůj tisícimetrový ostrov pokladů. Své tisícimetrové léno, svůj tisícimetrový hrad, kde budou mít co ztratit a budou mít důvod to bránit. Vidlácký program, vidlácká cesta. Po vidlácku  tu stát není od toho, aby milionářům pomáhal k dalším milionům. Není to od toho, aby Amazonu přispíval na pracovní místa. Není tu od toho, aby pomáhal pracovitým lidem uskutečňovat vrcholné sny o olympiádě nebo o úspěchu v Holyvůdu. Není tu od toho, aby za někoho napravoval jeho chyby. Ale přes všechny české potíže, přes všechna česká specifika, přes všechny problémy, pořád by mohl zvládnout dát každé rodině tisíc metrů čtverečních a nechat je, ať se ukáží. Český stát by tu pořád ještě mohl být od toho, aby pomohl každému pracovitému člověku dosáhnout tohodle: 

dům

A tohodle:  

rodina

Vidlákův politický program.... 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (177 hlasů)

Komentáře

НУЖЕН ПРОГОН Зеннопостером и Олсабмиттером? пишите по контакту: zennoposteralsabmitter@yandex.ru

Что такое ZennoPoster?
ZennoPoster – решение «всё в одном» для автоматизации SEO задач. Независимо от области SEO, он сохранит Вам много времени и денег.

ZennoPoster программный комплекс для автоматизации Ваших действий в браузере. За считанные минуты Вы сможете автоматизировать любую работу в браузере, которую Вы привыкли выполнять вручную.

Для использования ZennoPoster Вам не потребуются какие-либо специальные навыки и знания, это также просто, как конструктор Лего!

Лучшие бэклинки!
Большинство SEO софта на рынке ограничены базами и движками, на которых они обучены. С ZennoPoster вы сможете оставлять свои бэклинки там, где другие не могут это сделать! Самые хорошие ресурсы быстро меняют защиту. Пока другие днями и неделями ждут обновлений своего SEO-софта, Вы за несколько минут сможете восстановить работу своих ботов! После получения некоторого опыта вы сможете писать ботов, работающих не с одним, а сразу с многими похожими и не очень сайтами!
http://2globalmart.com, http://www.giottoclub.ru, http://www.sunonmedia.com, http://www.deklinker.net/, http://itslink.ru, http://www.aofforum.com, http://www.luxflash.ru, http://b-y-b.ru/, http://www.vb-mundo.com, http://www.unix-medical.ru, http://more-krym.ru, http://www.310ltd.com, http://kopano.ru, http://www.harmony-estates.ru, http://fntio.ru, http://sc-formula.ru, http://www.ols-komplekt.ru, http://mutism.ru/, http://www.tk-industr.ru, http://1lig.ru, http://www.castal.ru, http://club4x4kemerovo.ru, http://www.arigote.ru, http://www.new-sound.ru, http://www.grpumps.ru, http://www.videoplata.ru, http://www.chemexjsc.ru, http://makler-blog.ru, http://comp-repairs.ru, http://www.leiten.ru, http://www.poligonauto.ru/, http://debian-handbook.ru/, http://www.sofronoff.ru, http://sportpit73.ru/, http://www.419spb.ru, http://www.uermz.ru, http://www.sb-cottage.ru, http://vipguidetravel.ru, http://www.sfmgupi.ru, http://www.bowling23.ru, http://www.zemlya-s.ru, http://ars-web.ru, http://sdusshor2.ru, http://detsad-kirov.ru, http://www.zoo-kaluga.ru, http://www.ginn-studio.ru, http://www.cheltrol.ru/, http://www.classicinwood.ru, http://www.fly-fisher.ru, http://owls-group.org.ru, http://www.volned.ru, http://kvadratstudio.ru, http://www.megatronica.ru/, http://www.viadelarte.ru, http://promalp-industriya.ru, http://astra-tennis-academy.ru, http://pskekogarant.ru, http://webkredo.ru, http://www.tiyatroevi.com, http://olsana.ru, http://www.almib.ru, http://www.cempostavka.ru, http://www.zapchastiural.ru, http://www.multicrewtraining.com, http://dobrahoz.ru, http://royalroll.ru/, https://limuzinstav.ru, http://www.translations-bureau.ru, http://doxodspb.ru, http://www.mp-sek.ru/, http://cclegalg.ru, http://witchcrossway.ru, http://www.ipotekart.ru, http://drift-ugra.ru, http://partnerconsalt.ru, http://deadfrommayhem.ru/, http://kino2020.ru, http://taxi-jeans.ru/, http://www.gracia-obninsk.ru/, http://www.ftr-region42.ru, http://www.ftnmsk.ru, http://biobendum.ru/, http://webmasterprof.ru, http://ragradvideo.ru/, http://www.morphicon.org, http://www.internettelecom.ru, http://www.ngspb.ru, http://www.elbrus-kmv.ru, http://www.tpbel.ru, http://botmotors.ru, http://absolyut-media.ru, http://apt-di3ain.ru, http://www.ivanovomap.ru, http://oshepkovstudio.ru, http://www.aeg-haustechnik.ru, http://maximshpon.ru, http://www.cbs1svao.ru, http://www.baksheev.ru, http://psyport.ru, http://www.cranes-fan.com, http://www.respublika-shkid.ru/, http://clubkaiten.ru/, http://novavolley.ru/, http://www.ufarama.ru/, http://www.astrakhan-kruiz.ru/, http://www.anelson.ru/, http://www.rtb-metal.ru/, http://mariamsecret.ru/, http://www.leftfordead.ru/, http://www.ksplus-gel.ru/, http://www.elantra-consult.ru/, http://www.evro42.ru/, http://les-dali.ru/, http://zodnn.ru/, http://edimvgorode.ru/, http://pkbiznesreklama.ru/, http://lookinvestment.ru/, http://zspf.ru/, http://www.ms17.ru/, http://steambans.ru/, http://www.dingonn.ru/, http://www.allpskov.su/, http://sibaitv.ru/, http://jobmed.ru/, http://dianitsp.ru/, http://bestsellerscorp.ru/, http://chebpizza.ru/, http://vshklovskiy.ru/, http://www.rdsoft.ru/, http://spavs.ru/, http://r-g-a.ru/, http://www.nika-inc.ru/, https://www.intexso.ru/, http://start17.ru/, http://teddyauto.ru/, http://www.brodjaga.ru/, http://nmzaltay.ru/, http://thaisparelax.ru/, http://avto-dex.ru/, http://fishingmap.ru/, http://uaz-tdm.ru/, http://www.amyadams.ru/, http://www.cronstudio.ru, http://www.splkirov.ru/, http://energiya-sveta.ru/, http://www.avis-design.ru/, http://www.squash-game.ru/, http://www.atlantahotel.ru/, http://metro23.ru/, http://www.salonlilu.ru/, http://flexi-vario.ru/, http://kugarnja.ru/, http://tbazis.ru/, http://www.dibarcafe.ru/, http://mzhizn.ru/, http://www.centrvmeste.ru, http://zoo-poisk.ru/, http://www.elki-kaluga.ru/, http://horda72.ru/, http://str-money.ru/, http://www.strim-avto.ru/, http://www.eurostudio-center.ru, http://mkons-1.ru/, http://www.rti-ufa.ru/, http://bioprom-td.ru/, http://forum59.ru/, http://pumka.su/, http://gabb3r.ru/, http://www.land-rover-restyling.ru/, http://www.climcom.ru/, http://studio-diz.ru/, http://www.avpools.ru/, http://ecovata-izh.ru/, http://pkf-snp.ru/, http://restoran-armenia.ru/, http://www.zierer.ru/, http://www.naspag.ru/, http://nickmason2020.ru/, http://www.vodakem.ru/, http://telma29.ru/, http://rsg-studio.ru/, http://auto-piters.ru/, http://dunai-ekb.ru/, http://elsevar.ru/, http://shinaplus-pskov.ru/, http://www.professionalstyle.ru/, http://zao-bmk.ru/, http://modusnsk.ru/, http://www.zagorodom61.ru/, http://www.gks-strelna.ru/, http://www.marlen-kolpino.ru/, http://www.nurenergo.ru/, http://ukladkaplitki45.ru/, http://www.westa2001.ru/, http://putevoditel-tlt.ru/, http://maminagordost.ru/, http://angmama.ru/, http://www.allfarcops.ru/, http://bmw-locomotors.ru/, http://tamadamurmansk.ru/, http://vesna-akadem.ru/, http://www.samaramuz.ru/, http://www.poni-koni.ru/, http://www.optiplus.ru/, http://priamovverh.ru/, http://xn----7sbabtoj9areqhn1e.xn--p1ai/, http://www.centurion99.ru/, http://binovery.ru/, https://zumfit.ru/, http://www.4krasota.ru/, http://french-auto.ru/, http://7memory.ru/, http://wm-bonus.ru/, http://bg54.ru, http://artairpro.ru, http://www.art-sense.ru/, http://www.chmail.ru/, http://www.csbvk.ru/, http://bookswhite.ru/, http://aromashleyf.ru/, http://www.dussh6.ru, http://www.atonnsk.ru/, http://volgasnab63.ru, http://www.oks-ocm.ru/, http://frrb-chel.ru, http://www.svadba-dress.ru/, http://kamalzant.ru/, http://www.goroda-prizraki.ru, http://www.9ohrana.ru, http://gryaze-lechenie.ru/, http://californicationfan.ru, http://internetsputnik.ru, http://worldwidewatch.ru/, http://www.mini-tennis.ru, http://www.ukr-apartments.ru, http://eusport-spb.ru, http://www.kvartiratlt.ru, http://blog-invest.ru/, http://f1home.ru/
разных пакетах, вам разрешается выбирать только те услуги, которые вам необходимы для вашего бизнеса. Если вы искали лучший сервис SEO для отчетности и анализа, то ALL Submitter-лучшее решение для вас. Чтобы облегчить ваше понимание, позвольте нам сделать его более прозрачным для вас, предоставив услугу SEO-программного обеспечения “Все отправители”.

Allsubmitter не только предлагает вам экспертное решение для отчетов и статистики клиентов. Но is также предлагает вам лучшие доступные услуги по отправке онлайн-каталогов.

<a href=http://2globalmart.com>http://2globalmart.com</a&gt;, <a href=http://www.giottoclub.ru>http://www.giottoclub.ru</a&gt;, <a href=http://www.sunonmedia.com>http://www.sunonmedia.com</a&gt;, <a href=http://www.deklinker.net/>http://www.deklinker.net/</a&gt;, <a href=http://itslink.ru>http://itslink.ru</a&gt;, <a href=http://www.aofforum.com>http://www.aofforum.com</a&gt;, <a href=http://www.luxflash.ru>http://www.luxflash.ru</a&gt;, <a href=http://b-y-b.ru/>http://b-y-b.ru/</a&gt;, <a href=http://www.vb-mundo.com>http://www.vb-mundo.com</a&gt;, <a href=http://www.unix-medical.ru>http://www.unix-medical.ru</a&gt;, <a href=http://more-krym.ru>http://more-krym.ru</a&gt;, <a href=http://www.310ltd.com>http://www.310ltd.com</a&gt;, <a href=http://kopano.ru>http://kopano.ru</a&gt;, <a href=http://www.harmony-estates.ru>http://www.harmony-estates.ru</a&gt;, <a href=http://fntio.ru>http://fntio.ru</a&gt;, <a href=http://sc-formula.ru>http://sc-formula.ru</a&gt;, <a href=http://www.ols-komplekt.ru>http://www.ols-komplekt.ru</a&gt;, <a href=http://mutism.ru/>http://mutism.ru/</a&gt;, <a href=http://www.tk-industr.ru>http://www.tk-industr.ru</a&gt;, <a href=http://1lig.ru>http://1lig.ru</a&gt;, <a href=http://www.castal.ru>http://www.castal.ru</a&gt;, <a href=http://club4x4kemerovo.ru>http://club4x4kemerovo.ru</a&gt;, <a href=http://www.arigote.ru>http://www.arigote.ru</a&gt;, <a href=http://www.new-sound.ru>http://www.new-sound.ru</a&gt;, <a href=http://www.grpumps.ru>http://www.grpumps.ru</a&gt;, <a href=http://www.videoplata.ru>http://www.videoplata.ru</a&gt;, <a href=http://www.chemexjsc.ru>http://www.chemexjsc.ru</a&gt;, <a href=http://makler-blog.ru>http://makler-blog.ru</a&gt;, <a href=http://comp-repairs.ru>http://comp-repairs.ru</a&gt;, <a href=http://www.leiten.ru>http://www.leiten.ru</a&gt;, <a href=http://www.poligonauto.ru/>http://www.poligonauto.ru/</a&gt;, <a href=http://debian-handbook.ru/>http://debian-handbook.ru/</a&gt;, <a href=http://www.sofronoff.ru>http://www.sofronoff.ru</a&gt;, <a href=http://sportpit73.ru/>http://sportpit73.ru/</a&gt;, <a href=http://www.419spb.ru>http://www.419spb.ru</a&gt;, <a href=http://www.uermz.ru>http://www.uermz.ru</a&gt;, <a href=http://www.sb-cottage.ru>http://www.sb-cottage.ru</a&gt;, <a href=http://vipguidetravel.ru>http://vipguidetravel.ru</a&gt;, <a href=http://www.sfmgupi.ru>http://www.sfmgupi.ru</a&gt;, <a href=http://www.bowling23.ru>http://www.bowling23.ru</a&gt;, <a href=http://www.zemlya-s.ru>http://www.zemlya-s.ru</a&gt;, <a href=http://ars-web.ru>http://ars-web.ru</a&gt;, <a href=http://sdusshor2.ru>http://sdusshor2.ru</a&gt;, <a href=http://detsad-kirov.ru>http://detsad-kirov.ru</a&gt;, <a href=http://www.zoo-kaluga.ru>http://www.zoo-kaluga.ru</a&gt;, <a href=http://www.ginn-studio.ru>http://www.ginn-studio.ru</a&gt;, <a href=http://www.cheltrol.ru/>http://www.cheltrol.ru/</a&gt;, <a href=http://www.classicinwood.ru>http://www.classicinwood.ru</a&gt;, <a href=http://www.fly-fisher.ru>http://www.fly-fisher.ru</a&gt;, <a href=http://owls-group.org.ru>http://owls-group.org.ru</a&gt;, <a href=http://www.volned.ru>http://www.volned.ru</a&gt;, <a href=http://kvadratstudio.ru>http://kvadratstudio.ru</a&gt;, <a href=http://www.megatronica.ru/>http://www.megatronica.ru/</a&gt;, <a href=http://www.viadelarte.ru>http://www.viadelarte.ru</a&gt;, <a href=http://promalp-industriya.ru>http://promalp-industriya.ru</a&gt;, <a href=http://astra-tennis-academy.ru>http://astra-tennis-academy.ru</a&gt;, <a href=http://pskekogarant.ru>http://pskekogarant.ru</a&gt;, <a href=http://webkredo.ru>http://webkredo.ru</a&gt;, <a href=http://www.tiyatroevi.com>http://www.tiyatroevi.com</a&gt;, <a href=http://olsana.ru>http://olsana.ru</a&gt;, <a href=http://www.almib.ru>http://www.almib.ru</a&gt;, <a href=http://www.cempostavka.ru>http://www.cempostavka.ru</a&gt;, <a href=http://www.zapchastiural.ru>http://www.zapchastiural.ru</a&gt;, <a href=http://www.multicrewtraining.com>http://www.multicrewtraining.com</a&gt;, <a href=http://dobrahoz.ru>http://dobrahoz.ru</a&gt;, <a href=http://royalroll.ru/>http://royalroll.ru/</a&gt;, <a href=https://limuzinstav.ru>https://limuzinstav.ru</a&gt;, <a href=http://www.translations-bureau.ru>http://www.translations-bureau.ru</a&…;, <a href=http://doxodspb.ru>http://doxodspb.ru</a&gt;, <a href=http://www.mp-sek.ru/>http://www.mp-sek.ru/</a&gt;, <a href=http://cclegalg.ru>http://cclegalg.ru</a&gt;, <a href=http://witchcrossway.ru>http://witchcrossway.ru</a&gt;, <a href=http://www.ipotekart.ru>http://www.ipotekart.ru</a&gt;, <a href=http://drift-ugra.ru>http://drift-ugra.ru</a&gt;, <a href=http://partnerconsalt.ru>http://partnerconsalt.ru</a&gt;, <a href=http://deadfrommayhem.ru/>http://deadfrommayhem.ru/</a&gt;, <a href=http://kino2020.ru>http://kino2020.ru</a&gt;, <a href=http://taxi-jeans.ru/>http://taxi-jeans.ru/</a&gt;, <a href=http://www.gracia-obninsk.ru/>http://www.gracia-obninsk.ru/</a&gt;, <a href=http://www.ftr-region42.ru>http://www.ftr-region42.ru</a&gt;, <a href=http://www.ftnmsk.ru>http://www.ftnmsk.ru</a&gt;, <a href=http://biobendum.ru/>http://biobendum.ru/</a&gt;, <a href=http://webmasterprof.ru>http://webmasterprof.ru</a&gt;, <a href=http://ragradvideo.ru/>http://ragradvideo.ru/</a&gt;, <a href=http://www.morphicon.org>http://www.morphicon.org</a&gt;, <a href=http://www.internettelecom.ru>http://www.internettelecom.ru</a&gt;, <a href=http://www.ngspb.ru>http://www.ngspb.ru</a&gt;, <a href=http://www.elbrus-kmv.ru>http://www.elbrus-kmv.ru</a&gt;, <a href=http://www.tpbel.ru>http://www.tpbel.ru</a&gt;, <a href=http://botmotors.ru>http://botmotors.ru</a&gt;, <a href=http://absolyut-media.ru>http://absolyut-media.ru</a&gt;, <a href=http://apt-di3ain.ru>http://apt-di3ain.ru</a&gt;, <a href=http://www.ivanovomap.ru>http://www.ivanovomap.ru</a&gt;, <a href=http://oshepkovstudio.ru>http://oshepkovstudio.ru</a&gt;, <a href=http://www.aeg-haustechnik.ru>http://www.aeg-haustechnik.ru</a&gt;, <a href=http://maximshpon.ru>http://maximshpon.ru</a&gt;, <a href=http://www.cbs1svao.ru>http://www.cbs1svao.ru</a&gt;, <a href=http://www.baksheev.ru>http://www.baksheev.ru</a&gt;, <a href=http://psyport.ru>http://psyport.ru</a&gt;, <a href=http://www.cranes-fan.com>http://www.cranes-fan.com</a&gt;, <a href=http://www.respublika-shkid.ru/>http://www.respublika-shkid.ru/</a&gt;, <a href=http://clubkaiten.ru/>http://clubkaiten.ru/</a&gt;, <a href=http://novavolley.ru/>http://novavolley.ru/</a&gt;, <a href=http://www.ufarama.ru/>http://www.ufarama.ru/</a&gt;, <a href=http://www.astrakhan-kruiz.ru/>http://www.astrakhan-kruiz.ru/</a&gt;, <a href=http://www.anelson.ru/>http://www.anelson.ru/</a&gt;, <a href=http://www.rtb-metal.ru/>http://www.rtb-metal.ru/</a&gt;, <a href=http://mariamsecret.ru/>http://mariamsecret.ru/</a&gt;, <a href=http://www.leftfordead.ru/>http://www.leftfordead.ru/</a&gt;, <a href=http://www.ksplus-gel.ru/>http://www.ksplus-gel.ru/</a&gt;, <a href=http://www.elantra-consult.ru/>http://www.elantra-consult.ru/</a&gt;, <a href=http://www.evro42.ru/>http://www.evro42.ru/</a&gt;, <a href=http://les-dali.ru/>http://les-dali.ru/</a&gt;, <a href=http://zodnn.ru/>http://zodnn.ru/</a&gt;, <a href=http://edimvgorode.ru/>http://edimvgorode.ru/</a&gt;, <a href=http://pkbiznesreklama.ru/>http://pkbiznesreklama.ru/</a&gt;, <a href=http://lookinvestment.ru/>http://lookinvestment.ru/</a&gt;, <a href=http://zspf.ru/>http://zspf.ru/</a&gt;, <a href=http://www.ms17.ru/>http://www.ms17.ru/</a&gt;, <a href=http://steambans.ru/>http://steambans.ru/</a&gt;, <a href=http://www.dingonn.ru/>http://www.dingonn.ru/</a&gt;, <a href=http://www.allpskov.su/>http://www.allpskov.su/</a&gt;, <a href=http://sibaitv.ru/>http://sibaitv.ru/</a&gt;, <a href=http://jobmed.ru/>http://jobmed.ru/</a&gt;, <a href=http://dianitsp.ru/>http://dianitsp.ru/</a&gt;, <a href=http://bestsellerscorp.ru/>http://bestsellerscorp.ru/</a&gt;, <a href=http://chebpizza.ru/>http://chebpizza.ru/</a&gt;, <a href=http://vshklovskiy.ru/>http://vshklovskiy.ru/</a&gt;, <a href=http://www.rdsoft.ru/>http://www.rdsoft.ru/</a&gt;, <a href=http://spavs.ru/>http://spavs.ru/</a&gt;, <a href=http://r-g-a.ru/>http://r-g-a.ru/</a&gt;, <a href=http://www.nika-inc.ru/>http://www.nika-inc.ru/</a&gt;, <a href=https://www.intexso.ru/>https://www.intexso.ru/</a&gt;, <a href=http://start17.ru/>http://start17.ru/</a&gt;, <a href=http://teddyauto.ru/>http://teddyauto.ru/</a&gt;, <a href=http://www.brodjaga.ru/>http://www.brodjaga.ru/</a&gt;, <a href=http://nmzaltay.ru/>http://nmzaltay.ru/</a&gt;, <a href=http://thaisparelax.ru/>http://thaisparelax.ru/</a&gt;, <a href=http://avto-dex.ru/>http://avto-dex.ru/</a&gt;, <a href=http://fishingmap.ru/>http://fishingmap.ru/</a&gt;, <a href=http://uaz-tdm.ru/>http://uaz-tdm.ru/</a&gt;, <a href=http://www.amyadams.ru/>http://www.amyadams.ru/</a&gt;, <a href=http://www.td-gazovik.ru/>http://www.td-gazovik.ru/</a&gt;, <a href=http://www.splkirov.ru/>http://www.splkirov.ru/</a&gt;, <a href=http://energiya-sveta.ru/>http://energiya-sveta.ru/</a&gt;, <a href=http://www.avis-design.ru/>http://www.avis-design.ru/</a&gt;, <a href=http://www.squash-game.ru/>http://www.squash-game.ru/</a&gt;, <a href=http://www.atlantahotel.ru/>http://www.atlantahotel.ru/</a&gt;, <a href=http://metro23.ru/>http://metro23.ru/</a&gt;, <a href=http://www.salonlilu.ru/>http://www.salonlilu.ru/</a&gt;, <a href=http://flexi-vario.ru/>http://flexi-vario.ru/</a&gt;, <a href=http://kugarnja.ru/>http://kugarnja.ru/</a&gt;, <a href=http://tbazis.ru/>http://tbazis.ru/</a&gt;, <a href=http://www.dibarcafe.ru/>http://www.dibarcafe.ru/</a&gt;, <a href=http://mzhizn.ru/>http://mzhizn.ru/</a&gt;, <a href=http://www.centrvmeste.ru>http://www.centrvmeste.ru</a&gt;, <a href=http://zoo-poisk.ru/>http://zoo-poisk.ru/</a&gt;, <a href=http://www.elki-kaluga.ru/>http://www.elki-kaluga.ru/</a&gt;, <a href=http://horda72.ru/>http://horda72.ru/</a&gt;, <a href=http://str-money.ru/>http://str-money.ru/</a&gt;, <a href=http://www.strim-avto.ru/>http://www.strim-avto.ru/</a&gt;, <a href=http://www.eurostudio-center.ru>http://www.eurostudio-center.ru</a&gt;, <a href=http://mkons-1.ru/>http://mkons-1.ru/</a&gt;, <a href=http://www.rti-ufa.ru/>http://www.rti-ufa.ru/</a&gt;, <a href=http://bioprom-td.ru/>http://bioprom-td.ru/</a&gt;, <a href=http://forum59.ru/>http://forum59.ru/</a&gt;, <a href=http://pumka.su/>http://pumka.su/</a&gt;, <a href=http://gabb3r.ru/>http://gabb3r.ru/</a&gt;, <a href=http://www.land-rover-restyling.ru/>http://www.land-rover-restyling.ru/…;, <a href=http://www.climcom.ru/>http://www.climcom.ru/</a&gt;, <a href=http://studio-diz.ru/>http://studio-diz.ru/</a&gt;, <a href=http://www.avpools.ru/>http://www.avpools.ru/</a&gt;, <a href=http://ecovata-izh.ru/>http://ecovata-izh.ru/</a&gt;, <a href=http://pkf-snp.ru/>http://pkf-snp.ru/</a&gt;, <a href=http://restoran-armenia.ru/>http://restoran-armenia.ru/</a&gt;, <a href=http://www.zierer.ru/>http://www.zierer.ru/</a&gt;, <a href=http://www.naspag.ru/>http://www.naspag.ru/</a&gt;, <a href=http://nickmason2020.ru/>http://nickmason2020.ru/</a&gt;, <a href=http://www.vodakem.ru/>http://www.vodakem.ru/</a&gt;, <a href=http://telma29.ru/>http://telma29.ru/</a&gt;, <a href=http://rsg-studio.ru/>http://rsg-studio.ru/</a&gt;, <a href=http://auto-piters.ru/>http://auto-piters.ru/</a&gt;, <a href=http://dunai-ekb.ru/>http://dunai-ekb.ru/</a&gt;, <a href=http://elsevar.ru/>http://elsevar.ru/</a&gt;, <a href=http://shinaplus-pskov.ru/>http://shinaplus-pskov.ru/</a&gt;, <a href=http://www.professionalstyle.ru/>http://www.professionalstyle.ru/</a&gt;, <a href=http://zao-bmk.ru/>http://zao-bmk.ru/</a&gt;, <a href=http://modusnsk.ru/>http://modusnsk.ru/</a&gt;, <a href=http://www.zagorodom61.ru/>http://www.zagorodom61.ru/</a&gt;, <a href=http://www.gks-strelna.ru/>http://www.gks-strelna.ru/</a&gt;, <a href=http://www.marlen-kolpino.ru/>http://www.marlen-kolpino.ru/</a&gt;, <a href=http://www.nurenergo.ru/>http://www.nurenergo.ru/</a&gt;, <a href=http://ukladkaplitki45.ru/>http://ukladkaplitki45.ru/</a&gt;, <a href=http://www.westa2001.ru/>http://www.westa2001.ru/</a&gt;, <a href=http://putevoditel-tlt.ru/>http://putevoditel-tlt.ru/</a&gt;, <a href=http://maminagordost.ru/>http://maminagordost.ru/</a&gt;, <a href=http://angmama.ru/>http://angmama.ru/</a&gt;, <a href=http://www.allfarcops.ru/>http://www.allfarcops.ru/</a&gt;, <a href=http://bmw-locomotors.ru/>http://bmw-locomotors.ru/</a&gt;, <a href=http://tamadamurmansk.ru/>http://tamadamurmansk.ru/</a&gt;, <a href=http://vesna-akadem.ru/>http://vesna-akadem.ru/</a&gt;, <a href=http://www.samaramuz.ru/>http://www.samaramuz.ru/</a&gt;, <a href=http://www.poni-koni.ru/>http://www.poni-koni.ru/</a&gt;, <a href=http://www.optiplus.ru/>http://www.optiplus.ru/</a&gt;, <a href=http://priamovverh.ru/>http://priamovverh.ru/</a&gt;, <a href=http://xn----7sbabtoj9areqhn1e.xn--p1ai/>http://xn----7sbabtoj9areqhn1e…;, <a href=http://www.centurion99.ru/>http://www.centurion99.ru/</a&gt;, <a href=http://binovery.ru/>http://binovery.ru/</a&gt;, <a href=https://zumfit.ru/>https://zumfit.ru/</a&gt;, <a href=http://www.4krasota.ru/>http://www.4krasota.ru/</a&gt;, <a href=http://french-auto.ru/>http://french-auto.ru/</a&gt;, <a href=http://7memory.ru/>http://7memory.ru/</a&gt;, <a href=http://wm-bonus.ru/>http://wm-bonus.ru/</a&gt;, <a href=http://bg54.ru>http://bg54.ru</a&gt;, <a href=http://artairpro.ru>http://artairpro.ru</a&gt;, <a href=http://www.art-sense.ru/>http://www.art-sense.ru/</a&gt;, <a href=http://www.chmail.ru/>http://www.chmail.ru/</a&gt;, <a href=http://www.csbvk.ru/>http://www.csbvk.ru/</a&gt;, <a href=http://bookswhite.ru/>http://bookswhite.ru/</a&gt;, <a href=http://aromashleyf.ru/>http://aromashleyf.ru/</a&gt;, <a href=http://www.dussh6.ru>http://www.dussh6.ru</a&gt;, <a href=http://www.atonnsk.ru/>http://www.atonnsk.ru/</a&gt;, <a href=http://volgasnab63.ru>http://volgasnab63.ru</a&gt;, <a href=http://www.oks-ocm.ru/>http://www.oks-ocm.ru/</a&gt;, <a href=http://frrb-chel.ru>http://frrb-chel.ru</a&gt;, <a href=http://www.svadba-dress.ru/>http://www.svadba-dress.ru/</a&gt;, <a href=http://kamalzant.ru/>http://kamalzant.ru/</a&gt;, <a href=http://www.goroda-prizraki.ru>http://www.goroda-prizraki.ru</a&gt;, <a href=http://www.9ohrana.ru>http://www.9ohrana.ru</a&gt;, <a href=http://gryaze-lechenie.ru/>http://gryaze-lechenie.ru/</a&gt;, <a href=http://californicationfan.ru>http://californicationfan.ru</a&gt;, <a href=http://internetsputnik.ru>http://internetsputnik.ru</a&gt;, <a href=http://worldwidewatch.ru/>http://worldwidewatch.ru/</a&gt;, <a href=http://www.mini-tennis.ru>http://www.mini-tennis.ru</a&gt;, <a href=http://www.ukr-apartments.ru>http://www.ukr-apartments.ru</a&gt;, <a href=http://eusport-spb.ru>http://eusport-spb.ru</a&gt;, <a href=http://www.kvartiratlt.ru>http://www.kvartiratlt.ru</a&gt;, <a href=http://blog-invest.ru/>http://blog-invest.ru/</a&gt;, <a href=http://f1home.ru/>http://f1home.ru/</a&gt;

hgfkslkjdh

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Doporučuji si vyslechnout na Primě pokec s Vašákovou ( K věci, dneska ). Velice výživný!
Tak, paní náměstkyně obhajovala, blábolila, o neuznávání hladiny protilátek.
S tím, že ÚDAJNĚ nevědí jak ty protilátky proti brebeře se v těle ocitly, POKUD nemají felčaři potvrzení od dalšího felčara, že dotyčný prodělal breberu!
Asi si vážně myslí, že ty protilátky jeden vypil v polívce.
Druhá možnost je daleko horší. Anžto na základě poklesu protilátek se chystají na třetí dávku. Ovšem, to by znamenalo, že ty protilátky NEUMĚJÍ identifikovat a údaje o poklesu si cucají z palce u nohy.
Třetí možnost je nejjednodušší, tedy nejpravděpodobnější a to, že zoufale potřebují podpořit kšeft klanu von Lejnů.
A TOHLE VELÍ NAŠEMU ZDRAVOTNICTVÍ, už se ničemu nedivím.
Žádní vzdělaní doktoři, jen obyčejní lazebníci, felčaři, kupci, kšetaři s nakládanejma chřestýšíma hlavama s fermanem.

Průměrný počet slepic: 4.4 (41 hlas)

přišel dost pozdě.
Na prodejnost doktorských ... ehm (nic slušného mne nenapadá)... jsem upozorňoval již v době zatloukání existence preparátů, které na kovid zabíraly.
Takže speciálně pro vás znovu:
- o peníze jde až v první řadě
- jeden mrtvý je tragédií, tisíce mrtvých jsou pouze číslem ve statistice.

Na nutnost urychleného třetího píchance mám stejný názor, jako na ty předchozí - nikdy a za žádnou cenu, pokud mi u toho bude nějaký 3,14-us vykládat do ouška, že celkový přínos převažuje nad občasnými drobnými komplikacemi. Ať si to ti zjebi převažují sami, já se mám rád a jsem dostatečně zhuntovaný i bez jejich píchanců.

Průměrný počet slepic: 4.5 (35 hlasů)

Zajímalo by mě jak se "opakovanému očkování" staví v případě johana, ktereho se davala jedna injekce a konec.
Jestli tedy nebudou bodat každýho půlroku modernisty s fajzerama?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

v dosahu wifi.

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

Děti by neměly být v dosahu cizí wifi a wifi vůbec, co nejdéle to lze.

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Vente mobil a zapnite vyhledávání wifi a projdite se nejenom po městě, ale i po vesnici ;) Nejvíc super na chytání jsou bytové domy ;)

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

Takový mobil, který by to dokázal, nemám. Mobily mi padají z rukou a na to stačí aligátory, nebo alcately za pár šupů. Pokud je ovšem nepřestanou vyrábět. Pokud se budu potřebovat domluvit na druhý konec světa, snad se to naučím přes PC, přes "faceblázna" a jeho produkty.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Trochu je mi těch wifi dětí líto. Vedou umělej život.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Ale je fakt, že je PC, mobil, tablet hodně zajímá a dokáží rychle najít funkce, o kterých jsem ve svém Xiaomi neměla tušení.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

Jde o to, nenechat se tím ovládnout. Pak to není k užitku.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Teď jsem cosi hledal v diskuzi (a samozřejmě nenašel) a viděl jsem tam dotaz na nářadí, neboli vercajk za traktor, jakož i dotaz na jakýsi vehikl, snad české výroby (kéž by!!!).
Pročež navrhuji obohatit zde nastíněné příští díly o jeden díl navíc, který by byl věnován zemědělskému vercajku. Úplně by stačilo pár foteček.
Abych řekl sám za sebe, zdá se mi poněkud přetažené, že by adekvátní strojky tak markantně snižovaly hodinovou dotaci na vyjmenované práce, ale osobně mám zkušenosti pouze s násadami vidlí, lopat a kos, případně cosi málo motyk (motyky byly "jen pro baby", bo s nimi prý byla "lechka robota, cype"). Jediná mechanizace spočívala ve vlastních nohou a rukou, maximálně jednou za rok v příjezdu koníka, který zoral pole, pokud nepočítám "džichtu", ve které se snášela nakosená tráva z kopců.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

Targusi - někdy v týdnu až bude chvíle času, tak udělám článeček o zemědělském náčiní podle důležitosti. 

To víš, o tom, že se při záhumenkaření člověk nemusí udřít, o tom svědčí to, že tady teď sedím a datluju komentáře a každý den mám čas napsat nový článek. K tomu mám čas i na dovolenou, mám čas chodit na městské zastupitelstvo, mám čas na místním zámku šermovat, mám čas chodit s klukem na ryby, mám čas na knížky a mám čas i na normální flákání.... 

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

devět desetin zdejšího vidláctva by k tobě mělo jít do učení v oboru hospodaření s časem.
Samozřejmě mne nevyjímaje.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

...co je v lidech jako celku. Veda neumi podchytit neco jako "genius loci" ci karmu naroda, nebo jak to nazvat. Ktera urcuje treba ze makaroni maji nejlepsi operu na svete - ale bojovat neumi. Nebo ze nemci jdou stadovite za vudcem a uveri ze je vse jinak az kdyz jim to prijde bezprostredne na krk. Nebo ze novi amici museli dovezt otroky z Afriky, protoze indiani radeji chcipli, ale zotrocit se nedali. Cesi meli sve hvezdne hodiny - treba husity, se kterymi si nevedela poradit cela tehdejsi EU, mobilizaci v 1938, ktera by nebyt politiky vedla ke zniceni Nemecka jako mozneho aktera svetove valky... Ale opavdu nevim zda by akutni slimacko - priprchlicka krize vedla k dalsimu heroickemu vzepeti (nejlepe ve spojeni se Slovaky) nebo ke kapitulaci...

Průměrný počet slepic: 4.4 (31 hlas)

Hulvate, mobvilizace 1938 by vedla ke zničení německa, možná v nějakém superholyvudskem filmu, v realitě by vedla k tomu co v polsku, genocidě čechlů a moraváků, přestaňte opakovat ten nesmysl , který řekl nějakej poloblb ;)
Reálně Polsko nám zároveň tz německem vyhlásilo válku, madarsko taky a británie řekla, kdyžř se budeme bránit bude brát ČSR jako toho co vyhlásil válku, tedy že jsme byli poraženi, by bral celý svět jako spravedlivý trest hovadům z ČSR...

Bodlo by, kdfyby lidi přestali psát bláboli o 38 jako píšeš ty ;)

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Ukazuje se v praxi, že skutečně i malý pozemek dokáže zajistit základní potřeby rodiny na celý rok. Vidlák skvěle popsal, jak je třeba to dělat.
Můžeme projekt zpochybnit, přece na jižní Moravě i koště plodí nějaké ovoce, ano je to pravda, ale i zde je pro ostatní vidláky cesta jak na to na to. Vysoké záhony, permakultura a další recepty intenzivního zemědělství, je cesta, jak překonat zdánlivě nepříznivé podmínky.
Platí historicky ověřené, kde je mysl, tam je cesta.
Jinak přeji celé Vidlákové rodině jen vše nejlepší a pěkný život s minimálními životními problémy.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

minimálně desetinásobek Vidlákovy výměry.
V Gorolistánu je prostě pouze hlad, bída a polské vši. Všude, kam se hneš, je to do kopce a jako bonus zoufalé složení půdy. Nechce na tom vyrůst ani ta blbá tráva pro ovce a kozy.
Jíl, kamení, štěrk a sem tam pro zpestření pořádný šutr z pískovce. A když zaprší, celé to ujede až k potoku.
Sednout si a plakat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (19 hlasů)

V Gorolistanu je pod zemí černé zlato. Sice trochu hlouběji, ale ještě na to přijde, až zvítězí Grean Deal.

Průměrný počet slepic: 3.4 (17 hlasů)

Mám z asie - na kopcovitých jsou udělaná políčka, právě ohraničená nebo vyznačená těmi šutry, balvan a pod. a pěstují tam vše potřebné,,,,tak odhadem+/- 2-3 m šíře, možná víc, mezi nimi půda srovnaná na rovno. Něco podobného jsem viděla i na sicilii....

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

svazích. Leč bolševikovi nějaký idiot zakoupil buldozer a bolševik to srovnal do původních tvarů.
Takže nic.
Abych bolševikovi zas tak moc nekřivdil - za pomoci mechanizace dokázal něco málo vytřískat i z jílu a písku. Minimálně tu trávu a občas len.
A ty svahy ujížděly, i když byly rozparcelovány do teras. Možná méně, to nedokážu posoudit, ale ujížděly.

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

Takováhle políčka bývala i u nás, ve stráni o parametrech černé sjezdovky. Už jen se tam vydrápat byl výkon a jaké tam mohli mít výnosy si netroufám hádat. Rozhodně to obdělávat musela být dřina neskutečná. Dnes je vše zarostlé, něco zalesněno, na větší části džungle. Po políčkách zůstaly téměř neznatelné terénní vlny a kamenice.
Přece jen na svazích Vesuvu nebo v tropech to roste jinak.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

V létě a bylo tam jak v sauně. Teplo i v noci, jo to se to pěstuje a žádný podivný oranžový slimák. Každý den zabiju asi 20 těch mrch. Zajímavý je článek v angličtině na Wiki, patrně jde opět o laboratorní mrchu.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Až budou všichni jako pan vidlák, tak chcípnete i kvůli slepáku, protože na něco tak kavárnického jako studium se nikdo neodváží ani pomyslet. Správný vidlák bude raději drbat pašíka než aby se naučil alespoň anglicky - a ještě bude na svou neznalost patřičně hrdý.

Čtěte než to smažou!

Průměrný počet slepic: 2.5 (38 hlasů)

Nějakých sto let zpátky se tímhle způsobem živilo přes polovinu české populace. Tehdejší průměrný vidlák, lhostejno zda od zemědělství nebo od řemesla, přitom uživatelsky ovládal dva až tři jazyky - po rodičích česky, ze školy německy, z vojny klidně maďarsky, italsky, srbsky, podle toho, kde a s kým byl na frontě. S angličtinou, pravda, moc do styku nepřišli, ale proč taky. Ovšem kdo chtěl, vycházely za pár krejcarů kapesní učebnice všemožných jazyků pro samouky.

Takže já bych to nehrotil. Kdo bude chtít vidlačit, bude vidlačit. Kdo bude chtít studovat, bude studovat. Když vystuduje něco užitečného, o hladu určitě nebude. No a o to přece jde, ne?

Průměrný počet slepic: 4.5 (29 hlasů)

....paštunsky , malijsky ....a vidlák budoucnosti možná ukrajinsky, znovu rusky a naprosto nově čínsky ? Zajímavá perspektiva...
:-D)))

A kdo bude chtít vládnout, tak bude vládnout (ekonomicky, kulturně, masmedialně, justičně, byrokraticky, padagogicky...) ? Anebo jak by tomu bylo v tomto ohledu ?
Asi nějak BY SE TO, že...

Kulihrášci a kulihráškyně, bez změny politického a zejména finančního systému byste pouze způsobili rozvrat a asi i katastrofu.
Melete už zřejmě z posledního, když spásu vidíte v jakési agrarnické verzi rousseauovského návratu k hroudě. Jste už demoralizovaní zřejmě naprosto, buď pantáta oligarcha nebo syslík vidlák.

Průměrný počet slepic: 3.1 (12 hlasů)

přečteno. S tím, že i mnohé selské rody jsou nositeli vzdělání pro své děti.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

a taky nikdy nic dobrého odtama nedošlo......sorry

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

a taky nikdy nic dobrého odtama nedošlo......sorry

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Škebloni škebloni... už ti dochází nápady co? Vem si taky dovolenou. A nauč se ve volném čase číst. A neboj, dneska nerozesíráš, dneska jsi jen za pitomce. Takže to tu rád nechám. 

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Jeden známý je dochtor a zároveň má nejkrásnější sad jablek široko daleko. Ono se to vůbec přece nemusí vylučovat.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

A kdo myslíte, že ta plemena vyšlechtil? Asi Svatý Petr. Právě Velká Británie stála u zrodu dnešních prasat.

Zatím bez slepic

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do takové samostatné VHJ samozřejmě patří. I ta pravidla o nedělitelnosti gruntu.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Jirka (neověřeno)

Trvalý odkaz

Až zemřou - tak se grunt také nebude dělit ?

Průměrný počet slepic: 3.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

soběstačnost a teď na hraně důchodu bude stát usilovat, abych chcípnul.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

co ti delaji ?

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

In reply to by hulvath (neověřeno)

Trvalý odkaz

a věk dožití jsou spojité nádoby. Například. Těch věcí je víc. Mi to ale nevadí, mě stát zocelil. Nemocnici jsem viděl poprvé v 62 a doufám, že naposled.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

už do důchodu dávno vyfičel. S nějakým krácením se do odejít už v šedesáti. Mám kámoše, který to tak udělal a ten si to pochvaluje, jak mu to Babiš hezky dorovnává, takže pokud dožije pětašede, bude na svém.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Akorát tak čekat na smrt

Průměrný počet slepic: 4 (12 hlasů)

čekám už fčilek a všichni ostatní, kteří musejí do háku, jak by smet. Akorát že jsem víc utahaný a nemám čas na to, co bych chtěl z posledních sil udělat.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

Targus se v důchodu uchlastá

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)

In reply to by Sibylino (neověřeno)

Trvalý odkaz

Můj dědeček umřel na cirhózu... super smrt. Nic nebolí, člověk je víceméně v pohodě a jednoho dne prostě játra přestabnou fungovat a zastaví se srdce. Rozumný člověk začne v sedmdesáti pořádně pít... 

Průměrný počet slepic: 2.8 (8 hlasů)

No, nevím nevím, jestli to můj tata měl bez bolestí. myslím, že ne.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

nohy, pak to jde nahoru.
Ty oteklé nohy bolí jak sviňa. Vím o čem mluvím, bohužel mi neotékají z chlastu.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

No, co na to říci - kdybychom si ty otoky před tím aspoň tím, než otečou, tím chlastem užili.
Eh, ještě mi nepraská kůže, že nestíhá otoky pobrat,....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Vlk před pár lety psal o kamarádovi, který odešel do předčasného důchodu tři roky před tím oficiálním věkem řka, že si chce užít svoji chatu. Všichni mu to rozmlouvali, aby myslel na budoucnost a budoucí důchod, ale on ne, že si chce ještě trochu užít. Když dosáhl oficiálního důchodového věku, tedy za 3 roky poté, zemřel. Takže si bez ohledu na dobré rady všech ostatních zvolil správně a zbylé tři roky života, aniž o tom datu své smrti věděl, prožil, jak si přál.

Průměrný počet slepic: 5 (24 hlasů)