Když dělá Seznam propagandu...

Autor

Já se vážně omlouvám, ale dneska se s vámi musím podělit o další neuvěřitelnou PR práci Seznamu. Včera totiž zveřejnili reportáž jakéhosi Václava Dolejšího, který si vzal kameru a šel natáčet na Babišovy mítingy. Jmenovalo se to "Podívejte se na Babišovy mítingy, jak vám je jeho PR nikdy neukáže".

Lukačevič už je asi řádně nervózní (ale furt není ochoten dát dost peněz za pořádného šéfredaktora), protože vypustit něco takového a doufat, že to s premiérovými preferencemi zacvičí, to už není zbožné přání, to je prostě hovadská ignorace. Pardon za moje příkrá slova, ale nemohu jinak.  Zde máte odkaz, stojí to za to: 

https://www.seznamzpravy.cz/…956

Pokud se na celou reportáž kouknete, tak vám na začátku tajemně naznačí, že s těmi úsměvy u Babišovy zmrzliny to není tak horké. Že se lidi fotí a premiér jim podepisuje knihu, ale na periferiích těchto mítingů, tam dochází ke rvačkám, tam se lidi hádají a musí zasahovat bodygárdi, kterých je tam vždycky jak naseto.  

Pak vám pustí záběry z kamer. Patřičně krátké střihy, aby se člověk nikdy nedozvěděl, co bylo předtím a co bylo potom. Prostě jen nejvhodnější vteřiny nějakých šťavnatých nadávek či strkanic a pak ty ostré hochy, kterak někoho pacifikují.  Záměrem zřejmě bylo ukázat, že premiér není takový, jakým se zdá být a pokusit se trochu zarazit tu jeho rozjetou mašinérii na hlasy. Na závěr se dozvíme, že nikdo neví předem, kde se premiér bude nacházet a kde bude příští míting. 

Lukačeviči... dovol mi pár dobře míněných slov. 

Ten tvůj Václav Dolejší se sice ve střižně snažil, ale nemohl zakrýt jednu věc - že to jsou právě Babišovi odpůrci, kteří dělají bordel. Že sprosté nadávaky začínají u těch, kteří pokřikují na lidi, že jsou hloupí, že jsou ovce, že nemají paměť. Vážně si tam u vás v Seznamu někdo myslí, že tohle je nejvýhodnější způsob, jak lidi přesvědčit o tom, že Babiše nemají volit? Já se na to podíval a pocítil jsem přímo nebetyčnou chuť to Andrejovi hodit. Jen proto, že mi nějaký primitiv a hulvát nebude říkat, co je demokracie. 

Dále onen Dolejší nemohl zakrýt, že Andrejko má svoje akce dobře připravené, že mu na tom makají profesionálové. Třeba i tím, že seznamáčtí reportéři se o akci dozví jako poslední, ale lidí je tam jak naseto. Jak to ten Andrej dělá? Vám novinářům nikdo nic neřekne, ale lidi se to dozvědí... A kupodivu to Babišovi funguje ve městech i na vesnicích.

Já fakt nemohu uvěřit té vaší hlouposti. Řekněte mi, že si vás Andrejko koupil, že kdyby takové debilní odpůrce neměl, tak by si je musel vymyslet... Řekněte mi, že je to placený kompars, který Babišovi dotváří kampaň. Řekněte mi, že to Babiše stálo hodně milionů, aby měl kampaň takhle vymakanou. Protože jestli jste tuhle reportáž udělali za svoje, jestli tam ti lidi přišli hulákat a nadávat zadarmo a vy jste dobrovolně natočili a zveřejnili, že bordel nedělá Babišův příznivce, ale Babišův odpůrce, tak se vážně musím ptát, jak se ti podařilo stát se miliardářem. 

Já vím, když jela před časem prezidentská kampaň, tak vám to nedocházelo. Že Zemanovi příznivci nechali Drahoše, ať si kecá kde chce a co chce, že ho nerušili, nepískali, nemávali, nenadávali, ale byli to právě Drahošovi voliči, co u Zemana dělali bordel a mysleli si, že tím svému stahovači králíků pomohou. Ale teď jsme o čtyři roky dál. Už jste si mohli dávno zanalyzovat důvody vašeho neúspěchu. A vy, místo abyste se poučili, tak jedete přesně jako tenkrát. A ještě přitvrzujete. Ukazujete národu v přímém přenosu tu nejprimitivnější hulvátskou hloupou chuligánskou a fanatickou Pražskou kavárnu a ještě se k tomu hrdě hlásíte. Babiš musí skákat nadšením. 

Prosím prosím prosím, řekni mi, že ti Andrej za tuhle reportáž dobře zaplatil. Řekni mi, že to máte domluvené jako oligarcha s oligarchou. Řekni mi, že Mára Prchal přišel s lukrativní smlouvou a vy teď provádíte její plnění. Řekni že to děláte za peníze. Protože jestli tohle děláte zadarmo, tak bude brzy po Seznamu. Tahle hloupost se musí brzy projevit i v účetní bilanci. Ta se musí projevit i na poradách vedení a musí se projevit v manažerských rozhodnutích. Když se podívám na Babišovu kampaň, tak se nedivím, že Agrofert jede jako nikdy. Profíci pracují... peníze tečou.  Když se podívám na tvoje reportáže, tak se začínám bát, že český vyhledávač bude brzy minulostí. Těch blbečků tam bude víc než jeden Dolejší. Tohle ti brzy proroste celou strukturou vedení firmy. Jednoho dne zjistíš, že je Seznam jen prázdná slupka. 

Uvědom si, že Volný i Okamura si říct dali. Od toho průhonického vajíčkování si hoši zřejmě dokázali ukočírovat svoje lidi a reportáže o zdivočelých odpůrcích očkování úplně zmizely. Nebo jste je vy vystříhali? Nechali jste tam místo Volného bojůvek hulákat jen příznivce Pražské kavárny?  Volný i Okamura si teď jedou svoje na své úrovni a nedělají si škodu napadáním ostatních. To jen kafírníci se přímo předhánějí ve vulgaritách, vy to zadarmo natáčíte a zadarmo ukazujete celému národu. Babiš si nemůže přát nic jiného. 

Až ti Lukačeviči přijde po volbách od Babiše velký pugét a flaška kvalitního chlastu, tak se nediv. Bude to to nejlevnější poděkování, že jsi Andrejovi vyhrál volby a poškodil líbodémo víc než kdokoliv jiný. Že jsi v přímém přenosu za svoje vlastní peníze ukázal ten spolek politických sebevrahů, kteří mají ještě pořád pocit, že to snad dělají dobře.  

Heleď já chtěl, aby to Babiš neměl zadarmo. Aby mu došlo, že má jen voliče. Aby mu došlo, že se musí víc snažit. Ale on nemusí. On si klidně může lézt do americké řiti, klidně může stát využívat ku prospěchu Agrofertu, klidně může dělat kiksy. Protože nemá žádné soupeře. 

A já byl také blbec. Před několika měsíci jsem tvrdil že by Piráti mohli volby vyhrát... já zapomněl, že v kampani začnou mluvit. Stejně tak jsem si nemyslel, že nějaké médium může být tak zoufale imbecilní. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (154 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

A proč by měl říkat, že je státem ve státě. Gdy se jeho demosgráca zastavila před demosgrácou ostatních se psát nebude. Nedostatek informací. Muheeeee

Průměrný počet slepic: 1.2 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

V listopadu 1989 jsem byl v redakci Svobodneho slova v Melantrichu na Vaclavaku, sel dav pod okny a skandoval : "Svobodne slovo, zitra zase pravdu !" Jeste ted mi jdou slzy do oci, kdyz si na to vzpomenu... Byt novinarem to jeste do cca 1995 bylo NECO. Bylo to vazene povolani, ktere bylo pro mnoho lidi co ho delali i jejich neze konickem, ale primo vasni. Pak zacal sesup, az po dnesek, kdy slovo novinar je temer nadavka. A znate cesky system novinariny 18-18-18 ? 18 lety maka v redakci za 18 tisic 18 hodin denne :)

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

Jakej je informační výstup novin?
Nula, nula, nula.
Jen samý krávoviny den dva starý, co si přečtou jinde.
To nejsou novináři, ale pouzí přepisovači starých zpráv. Kde kdo je rychlejší než tahle banda darmožroutů.

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

Jenomže i ty krávoviny (a že jich není zrovna málo) musí někdo sehnat, zpracovat, graficky upravit, schválit, zkontrolovat, připravit vydat a dostat mezi lidi. Stylem 18-18-18.
Bláboly se tisknou už dob kdy poprvé rozumně zlevnil papír.
A chudí duchem je už od onoho památného data čtou a vyprávějí o nich dalším.

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

asi ty volby tak neprožívám.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

„Hovado Dolejší.“ Takhle mluví kancléř prezidenta republiky s novináři.
Forum24

Průměrný počet slepic: 1.2 (21 hlas)

je bystrý pozorovatel...

Průměrný počet slepic: 5 (27 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

a ještě bystřejší podnikatel.

Průměrný počet slepic: 1 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

včera na konci 5. strany máte odpověď na Váš dotaz.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

Mám holé ruce, tužku a papír. Nemám žádný výrobek. Vezmu tužku do ruky, ta pojezdí papír (tou stranou, kde je tuha). Popsaný papír se náhle stal výrobkem. Předtím měl hodnou nula (0), nyní má hodnotu sto (100). A teď si představte, že ho prodám za peníze. Třeba zrovna Vám. Dáte mi 100. Já z těch 100 vezmu 21 a poběžím do okýnka (berňák), kde je odevzdám. Je to daň? Berňák mi řekne, že jsem přidal hodnotu z nuly na 100 a proto má nárok na 21. Je ta daň nějak svázaná se mzdou? Je těch 100 mzda? Nebo je mzda zbylých 79? Pouvažujte. Potom oddělím z darované stovky patnáct (15) a znovu běžím do okýnka je odevzdat, bo jsem měl příjem. Tomu se říká daň z příjmu. Zbylo mi 64 ze stovky. A běžím do dalšího okýnka zaplatit zdravotní pojištění a důchodové pojištění podle předpisu. Něco mi pořád zbylo. Kolik to je? Můžete si to vygůglit. Pak potřebuju koupit nový papír a kousek tuhy, abych operaci zopakoval. Papír koupím levněji, bo jsem tím plátcem DPH. Místo za 0,001 ho koupím třeba za 0,00079 a tím jsem za vodou. Je to tak, že?

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

A tak z toho, co vydělám prací, odevzdám na fungování státu cca polovinu. Přijde jakýkoliv zaměstnanec a začne mi nadávat: Ty hovado podnikatelské! Ty jsi černý pasažér, já odevzdávám státu 50% a ty co? Ty si neodvádíš na důchod to co já! Hovado!
Mezi mnou a zaměstnancem je jediný rozdíl. Zaměstnanci práce spadne do klína (když ne, má sociální siť), mi práci nikdo nepřipravuje. Musím se postarat sám a můžu si vydělat, kolik umím. Další rozdíl je ten, že já zaměstnanci rozumím, bo za komanče jsem tak sloužil 7 dlouhých let.

Průměrný počet slepic: 4.3 (14 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

než si od Vás objednám práci, vyžádám si nabídku. Do nabídky napíšete cenu za práci a k ní přičtete DPH. Stejně tak faktura od každého OSVČ obsahuje cenu za práci, materiál, případně dopravu a zcela a úplně dole je uvedena DPH. Takže DPH vám zaplatí zákazník a Vy peníze přepošlete státu. O ničem dalším než o DPH se s vámi nepřu ani OSVČ nenadávám. Sám jsem byl jednim z nich, takže vím, že do nákladu- a tedy i odpočtu DPH se cpou položky značně problematické- viz dříve cpané mřížky do aut aby se DPH neplatilo.

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

uvedu včetně DPH, protože to platí z DPH. Papír má pro něj cenu 100, jinak mu ho neprodám, třeba sh0tkovi za 82. Na faktuře mu rozepíšu, ať ví, kolik z jeho peněz odnesu do okýnka jako DPH.
Auto jsem nikdy nevlastnil, vždy byla majitelem lízingovka a já platil leasing. Až teď jsem si koupil auto do důchodu za svoje zdaněné peníze a do toho berňáku nic není, s tím nepracuji nebo v něm jedu za své režie.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

a na účtence to beztak není uvedeno (... i když, nevím, účtenky jsem nikdy nečetl a vždy vyhodil).

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

ale kdybych musel, tak bych začal tím, že ten papír neměl hodnotu 100 (buď měl 82 a Vy jste odvedl ze 100-ky 18káčé jako DPH, nebo 100 byla cena bez DPH...) ale v každém případě tu daň z př.hodn. zaplatil Váš zákazník (jelikož jste plátcem). Pokud takhle počítáte (a dál je to ještě zajímavejší) v reálu tak čekejte kontrolu z finančáku...

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

na začátku bylo hovno, čili já a papír. 100 je pro zákazníka, jinak mu to nedám.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

Jestliže jste prodal za 100, a pak běžel poslat státu 21, tak jste bl... bláhovej a málo rozumnej.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

že když nebudu dělat, dostanou NULU. A mohou ji počítat, jak chtějí. Kdo myslíte, že tu DPH vytvořil? Stát? Z čeho? Vždyž před vyrobením výrobku o mě ani nevěděl! Zákazník? Ten taky ne, ten si objednal výrobek, v němž je obsažena moje práce. Moje práce je včetně daně. Zákazník mi za práci zaplatí a já s 21% jeho peněz běžím k okýnku.
Mnoho lidí si pořád myslí, že peníze rostou na stromě.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

šel jsem se podívat na účtenku. Je tam DPH za rohlík 15%. Myslíte snad že to DPH platí státu Lídl? Ne, platí ho zákazník. Lídl ho jenom přepošle, stejně jako Vy a každý plátce DPH. DPH jde z peněz zákazníka, ne z peněz podnikatele. Kdybyste nebyl plátce DPH, byly by vaše "výrobky" levnější a zákazník by ušetřil. Že to nejde vysvětlit Targusovi se nedivím- také podnikání brzo nechal- ale že to nechápete Vy, inženýr, to je mi divné.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

já nic nepřeposílám. Tužka mi pokreslí papír a dostanu za to 100 včetně DPH. 100 není cena, ale hodnota díla. O penězích jsem zatím nepsal. Je to moje práce, a kupec mi dá za ni peníze, jejichž část si stát vezme jako trest za to, že jsem pracoval. Když mi dá kupec peníze, jsou v té chvíli moje. Když část nedám státu, stát mě zavře. Kupec tedy platí pokutu, že si koupil můj výrobek.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

“Jako DPH odevzdáte jenom ty peníze které jste od zákazníků vybral- ne za práci ale jako DPH.”
Opakuji: myslíte, že obcházím auta na parkovišti a vybírám prachy s vysvětlením, že to je DPH?
Já dostanu peníze JENOM za práci. Za nic jiného mi lidi neplatí. Má to i název: daň z přidané hodnoty. Mám papír Nula a prací mu přidám hodnotu na Sto. Z této přidané hodnoty platím daň. Ty peníze jsem vydělal já a odvedu je taky já. Že jsem to prodal, je jasné. Jinak bych si své Sto mohl strčit někam.

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

Vy nedostenete peníze jenom za práci, vy dostanete ještě 21% které pak odvedete státu. A jestliže pak ještě z té stovky platíte 15% daň z příjmu, děláte strašnou blbost. Protože daň z příjmu platí OSVČ ze zisku a ne z toho co si vydělá. Vy, protože asi nemáte moc nákladů uplatňujete náklady paušálem, pravděpodobně 60%, max.1200000, také jistě uplatňujete slevu na poplatníka a možná ještě další slevy. Také zdravotní a sociální pojištění se počítá ze zisku. Takže těch, podle vás 50% se ve skutečnosti smrsskne nanejvýš na 25. Pokud by Vás to opravdu zjímalo přesně, vyhledám svoje poslední daňové přiznání a tam uvidíme kolik to dělá procent.
A tím dnes končím, přesčasy nemám placeny.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Pane Občan.
Ještě ro není úplné.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nevím,jak se tak objevil Občan,když to patřilo pod Ládik!!!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

z mé práce zaplatí zákazník státu 21% mi a já to státu odnesu. Jinak bych musel státu platit za to, že pracuji, 36% z každého úkonu a to by mě zřejmě přimělo jít na pracák pro peníze. A zákazník by nemusel platit DPH a byl by spokojený. Než by zjistil, že nic nefunguje a peníze by si mohl kaźdý tisknout doma.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

1/ neumíš počítat procenta (já vím, bylo to zjednodušení pro idiota).
2/ vysvětlováním něčeho soudruhu eRKáčkovi jsi ztratil půl hodiny života.
ERKáčkovi ani hovno!!!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

jenže jsem se nezmínil o ceně. O dani. Pořád melu o hodnotě práce 100. To asi nejde pochopit.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

kam zalez přeslavný investigativní taky novinář Janek Kroupa?
Vždyť sliboval další senzační odhalení kolem Vrbětic?
To mu čučkaři nedodali noty ke zpěvu?

Průměrný počet slepic: 4.8 (33 hlasů)

investiguje

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

že to bylo na komoru.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Podívejte se na Babišovy mítinky, jak vám je jeho PR nikdy neukáže
VÁCLAV DOLEJŠÍ
.............
Petr Pokorný
Před 13 hodinami

Ty záběry kolem 4:30, kde tam důchodkyně a očividně příznivkyně prolhaného Babiše dloubou agresivně klackem do odpůrců, snaží se jim shodit brýle, to nějak narušuje tu pohádku Babišovců, jak oni jsou "ti slušní" a jeho odpůrci "ti nevychovaní" 😄 "Jaký máte vzdělání vle" bylo taky dobrý. A "my vás nedáme", to už snad ani neni normální.

Průměrný počet slepic: 1.9 (42 hlasů)

Takze mam zaber na kterem duchodce se brani odpurci babise, kdyz toto pustim, tak chcete rici, ze duchodci po republice reknou "zlej babis" :D Ty bdues dobrej PR poradce, jenom vic takových jako ty pro piraty :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Není toto příjmení tak trochu nomen omen? Dříve slavný server blisty jsem přestal číst od doby, kdy tam nastoupil jakýsi totální pablb, co své články podepisuje jako Karel Dolejší. Nejsou to náhodou bratranci?

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Tak to tam cvičně zavítejte. Blisty neustrnuly, mají novou krev - jmenuje se Petr Haraším. A ten se pane povedl! Dále také ing. Maděra, odborník na energetiku všeho druhu - naposledy objevil, že dočasné vedení vysokého napětí u Břeclavi, vybudované místo tornádem zničeného, představuje smrtelné nebezpečí. Jinak ale klasika, Tak třeba že se Británie po brexitu řítí volným pádem do katastrofy, ale kromě Čulíka to nikdo neví, atd. Nejvíce mě ale pobavil článek Beno Trávníčka, že by se s auta se spalovacím motorem mohla předělávat na elektromobily, že by výrobci dodávali příslušnou soupravičku, zvanou variabilní set (motor, baterky a tak), a zájemce by si to přehodil tak nějak podomácku; že prý to takhle dělají v Severní Makedonii se Zastavami.

Průměrný počet slepic: 3.8 (22 hlasů)

A nebyl nápad Beno Trávníčka jen vtipem? Tak nějak podomácku předělat auto se spalovacím motorem na elektroauto znamená, že použijí část podvozku a a interiér, ale hlavní čás tauta musí vyměnit. A to zrovna tu nejdražší část, takže nějaké domácí předělávky nemají u starého auta smysl.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

špatný a pro průměrného kutila není vůbec neproveditelný. Tohleto dokonce spáchal jeden pán ještě za socíku se Škodou Favorit. Na dojíždění do práce ideální stav.
To by se ovšem jak průměrný kutil, tak automobil samotný nesměl nacházet v Evropské Uhniji.
Jen nabrnknu - mění se pohotovostní hmotnost, rozložení hmotnosti (tlaky náprav), dále vyvstává otázka změny deformačních zón při nehodě, blablabla.
Otázky poměrně lehce řešitelné, avšak nikoli v EU, bo peníze jak pro zkušebny, tak pro další bandu zmetku napojených na tento penězovod.
A samozřejmě by to znamenalo zásek naprosto šílených rozměrů pro automobilky - a to je, oč tu běží...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

To by tak hrálo, aby šéfové automobilek a komisaři EK, kteří dělají všechno možné, aby si lidé konečně koupili předražené elektrokřápy nové, si je doma bastlili na koleni! Takže zapomeňme, že by nějaké domácí předělávky prošly. STK, hasiči, automobilky, EK - ti všichni nám odborně vysvětlí, jak není domácí výroba elektromobilu dobrý nápad. Ale jde jen o prachy za nové elektromobily, které si stejně moc lidí nekoupí. Po prvotním nadšení najednou zjistí, že zákazníci ochotní koupit elektrokřáp došli.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

to je zas nějakej reklamní šmoula

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Heslo „Za vaši a naši svobodu“ na Rudém náměstí stálo Litvinova pět let na Sibiři a nucený exil

V pravé poledne 25. srpna 1968 se na Rudém náměstí v Moskvě sešlo osm sovětských občanů. Skupina známá také jako „osm statečných“ se posadila na zem a roztáhla plakáty s protestními hesly proti okupaci Československa vojsky zemí Varšavské smlouvy. Patrně nejznámější z hesel, „Za vaši a naši svobodu“, rozvinul na náměstí fyzik a matematik Pavel Litvinov, v té době jedna z čelních postav disidentského hnutí.
...........

Litvinov se proto vydal protestovat na Rudé náměstí – a s ním dalších sedm lidí:
studentka Taťána Bajevová
anglista Viktor Fajnberg
lingvista Konstantin Babickij
básník Vadim Delone
dělník Vladimir Dremljuga
básnířka a překladatelka Natalja Gorbaněvská
lingvistka Larisa Bogorazová.

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/2545879-heslo-za-vasi-a-nasi-svobodu…

Průměrný počet slepic: 1.8 (29 hlasů)

které úplně spolehlivě lidi rozdělí na dva nesmíiřitelné tábory, které se do krve pohádají. Já jsem v tomhle ohledu, ale spíše "Mašínovec", než "Palachově". Tím nechci říct, že schvaluji konkrétní činy Mašinovy skupiny, ale ,že pasivní resistence je celkem vzato k hounu a mnohem lepší je jeden zastřelený nácek (komouš), než deset upálených Palachů...

Průměrný počet slepic: 2 (34 hlasů)

Palach byl kovaný svazák a nadějný mladý komunista. Několikrát na pobytu u rusáků a natolik ideově uvědomělý, že ho soudruzi vypustili i na pobyt na západě.
Neprozřel, jenom se mu zhroutil svět a jako každý slaboch to řešil únikem do nicoty.
S Mašíny bych ho nesrovnával to si rod Mašínů nezaslouží, projevili mnohem víc vůle a odhodlání než kolik bylo potřeba na nákup benzínu a éteru.
Zbytek jsou pohádky svatoušků, médií a všech dalších parazitů co se dodnes na jeho smutném konci snaží přiživit.

Průměrný počet slepic: 2.5 (31 hlas)

Mašíny a Palacha. Srovnávám dva principy- mašínovsko- anthropoidovská aktivita, versus palochovsko- gándhiovská pasivita. Stojím na straně aktivity. To jsem chtěl říct.

Průměrný počet slepic: 2.7 (20 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oba přístupy jsou ve výsledku stejné, protože platí universální zákon Velké nuly neboli Akce a reakce. Jakékoliv akce vyvolá stejně velkou reakci, opačně orientovanou, která systém vrací do rovnovážného, nulového stavu.

Průměrný počet slepic: 2.9 (19 hlasů)

Ne. Takhle jednoznačné je to jen ve fyzice.
Společnost nikdy není v rovnováze, pravidlem je vpodstatě permanentní změna.
A pokud to dlouho vypadá "že se nic neděje" přijde zpravidla změna revoluční.

Průměrný počet slepic: 3.5 (22 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ten, kdo to celé programoval, potřeboval zajistit, že se mu systém nerozletí jedním směrem. Tak si to jednoduše pojistil reakcí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)

kolosální, esoterická kravina, že to ani nebudu rozebírat. Strůjce...dost dobré :-)

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

In reply to by MANDALADAN (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak potom nepoužívejte ta jména. Vy si o Palachovi a Mašínech cosi vysníte, nějak to zobecníte a pak prohlásíte za princip. Ještě existují pamětníci a lidé, co o tom vědí reálné věc. To není legenda o Ježíškovi, nebo Muhhamadovi.

Kdyby Gabčík s Kubičem podpalovali lidem úrodu a zabili pošťáka jen proto, že potřebovali prachy a on přece podporoval jako profese protektorátní režim, tak by na ně lidé taky hleděli jinak.

Jinak ... ono asi dost záleží na situaci. Běžet se sekerou proti kulometu je možná aktivní, ale spíš palachovské než anthropoidovské ... statečnost a sebeobětování vedou k vítězství jen v nějakém kontextu, většinou dobře připraveném a naplánovaném. Nebo aspoň správně načasovaném.

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)

In reply to by gogo (neověřeno)

Trvalý odkaz

ve sporu. Souhlasím. Ta jména však vyjadřují ty principy ať se vám to líbí či nikoliv.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)