Zase jednou kovídek

Autor

Covid neexistuje

Vyrobili ho v laboratoři

Ještě nikdo na něj neumřel

Ale pokud ho chytnete, pomůže vám jedině Ivermektin. 

Takhle by se daly krátce zhodnotit přistupy našich anticovidních spoluobčanů. Máme už dokonce i ligu proti rouškám, máme i antikoronavirovou politickou stranu, máme plný fejsbůk protirouškových výzev... jen ta epidemie ne a ne znovu přijít. Loni v tuto dobu už se to rozjíždělo na plné pecky a já jsem řešil, jestli ještě odjet do Chorvatska nebo raději to nehrotit. 

Letos nic.  Dlouhé týdny se počty nakažených víceméně drží na stejných hodnotách. Pokud to jeden týden trochu vystoupí, druhý to zase trochu poklesne. Zároveň konstatuji, že existuje stále víc a víc veřejných prostor, kde se o roušky nikdo ani nepokouší. Moje oblíbená benzínka, kde si téměř každý den koupím Kofilu, tam bývá zpravidla plno a nikdo tam roušku nemá. Vlastně poslední místo ve Vidlákově, kde se ještě roušky nekompromisně nosí, je místní Ping-Pong, který ví o respiračních chorobách svoje a svou špatnou a šišlavou češtinou stále trvá na tom, že v jeho obchůdku se roušky prostě nosit budou. Pokud ale budete hledat roušku někde jinde, najdete ji nejspíš v kapse a rozhodně ne na ksichtě. 

Také nějak postrádám ty iluminátské vládní představitele, kterak připravují novou rouškovou totalitu. Už je to všechno tak rozvolněné, že se musí dělat postrach z toho, že si děcka ve škole vytřou tyčinkou předek nosu, kam si normálně strkají prsty... ale i tohle už řeší jen poslední zoufalci, protože je to dost směšné.  Navíc ty samotesty moc nefungují, takže pochybuju, že by se po testování v příštím týdnu našly nějaké podstatnější počty nakažených dětí. 

Jinak nic. Babiš už mluví o tom, že žádný lockdown nikdo ani neplánuje. Britové si svoje rozvolnění víceméně pochvalují, Dánové se k nim teď přidali a také zrušili všechna opatření. Naše střední Evropa je sice ještě trochu opatrná, ale loňská nedisciplinovanost obyvatelstva teď bude mít své výhody. Jsme prostě promoření. Covid tu sice zůstane, tu a tam někoho zabije, ale jinak se v podstatě nic neděje. 

Vždycky to tak bývá. Teď, když je všechno nachystané, když jsou všude zásoby roušek i respirátorů, když jsou připravené mechanismy jak čelit pandemii, tak to vlastně bude zbytečné, protože pandemie se nějak nechce vracet. Ani ti ilumináti jí nechtějí vrátit, ani Babiš jí nechce vrátit... Vlastně jediný, kdo ji ještě potřebuje, to je Lubošek Volný. Ale tomu jsem prorokoval, že covid jako program mu moc platný nebude. 

Dnešní text v podstatě píšu pro Okamuru... Ten se sice stavěl do opozice proti vládě a brojil proti covidovým opatřením, ale nikdy to úplně nepřehnal. Ani teď to nepřehání se zdůrazňováním covidové totality, která jaksi samočinně odplouvá na smetiště dějin. Přesto bych mu doporučil, aby se pokud možno covidovému tématu úplně vyhnul. Pokud bude příliš hlasitě zdůrazňovat, jak nás chce vláda a EU zotročit pomocí trvalých lockdownů, tak by se mohl ukázat jako blbec... Pokud ovšem bude mluvit o green dealu, o chybějících čipech o neschopnosti EU cokoliv organizovat a bude mluvit o podělané misi v Afghanistánu, tak nemůže prohrát. Pokud ovšem pojede na anticovidní vlně, tak ta zmizí v tu pro něj nejméně vhodnou chvíli. 

Loni v tuto dobu jsem mluvil o exponenciálním růstu, o nefunkční chytré karanténě a o tom, že roušky samy o sobě nemají potenciál zastavit epidemii. Letos mluvím o tom, že už se nic zvláštního nestane. Vláda se ještě bude pokoušet namotivovat lidi, aby se nechali očkovat, ale výsledek bude o něco horší, než jsem si myslel v červnu. Překročíme tak nějak šest milionů očkovaných. Víc toho nebude, ale rovnou říkám, že ani nemusí. Jsme dostatečně promoření, reinfekce covidem jsou vzácné a ještě vzácnější jsou opětovné nákazy, které mají horší průběh než poprvé. 

Já prostě neposlouchám kecy od novinářů. A jen s velkou rezervou beru to, co říkají všichni ti, co jsou ve zdravotnickém byznysu. Osobně mám rád Duška z ústavu zdravotní statistiky a mám rád Prymulu. Všimněte si, že velekněz svědků kovidových už říká v podstatě totéž co já. 

Podle mě si to Babiš akorát načasuje a opravdu v tu vypočítanou a podle něj pravou chvíli vyhlásí sejmutí okovů. Udělá totéž co Británie a totéž co Dánsko. Zřejmě ani nebude první z našich sousedů. Ale byl by hloupý, kdyby tohoto žolíka nepoužil. Až přijdou plískanice, zřejmě se ještě jednou znemožní pár politiků, protože přijde epidemie pozitivních testů, ale už nepřijde zahlcení nemocnic. Zřejmě zůstane nařízení, že se mají nosit roušky, ale to bude formálnější a formálnější, až tak nějak samovolně zanikne. 

A samozřejmě - žádný očkovaný člověk nebude chtít dodržovat cokoliv, aby tím chránil nějakého neočkovaného. Proto zůstává poslední nedořešená otázka... co bude s těmi, co jsou v rizikovém věku, ale očkovat se nenechali... ti budou skutečně ohrožení a prakticky všechny letošní oběti covidu budou z jejich řad. A nad jejich skonem se bude krčit rameny a říkat něco ve smyslu, že každý je svého štěstí strůjcem. 

Tím vám samozřejmě neříkám, abyste se šli očkovat... riziko nevyzkoušené vakcíny oproti riziku nebezpečné choroby, to si musíte rozvážit sami. Troufám si tvrdit, že pár ohrožených si nechá píchnout i třetí dávku, někteří neočkovaní si nechají ďobnout pod dojmem úmrtí svého souseda, který se také covidu nebál, někteří další prostě umřou a jiní to překonají i ve vysokém věku. Letos ještě jednou křivky úmrtí trochu vystoupají, ale už jen minimálně. 

A nikdo se k tomu nebude chtít vracet. Volný se ještě odvaří, opozice si prohraje volby a nikdo se vlastně nebude chtít rochňat v tom, co všechno bylo špatně. Že ty chytré karantény fakt nefungovaly, že roušky byly v podstatě k ničemu, že se úplně proměnila ekonomika a její řetězce. Vlastně si jen tak trochu oddechneme a přijdou ty německé blackouty, přijdou pořádné problémy elektromobility, přijdou ti Afghánci (mimochodem tomu věřím úplně nejmíň. Když všichni melou o milionech uprchlíků, tak to znamená, že nepřijde žádný), přijde tuhá zima, protože když nemáme naplněné zásobníky plynu, tak je dlouhodobý mráz skoro tutovka. K tomu se má ještě pohnout inflace, ze všech stran slyšíte o tom, jak se nikomu nahoře nedá nic říct, protože se všichni bojí i ubohých starých páprdů, inu realita nás zase jednou bude dohánět a nebude to nic příjemného. 

Tchán mě teď poslední týden pořád nutí, abych někam šel vybírat brambory. Zjara mu to nějak vyšlo a domluvil si skoro dvojnásobek záhumenků co jindy. Ani jsem nevěděl, co všechno kde má. Už mám sklep skoro plný a jsme v půlce. K tomu mám letos spoustu selátek. Zjara jsem koupil hodně uhlí, komíny jsem opravil, střechu mám hotovou. Víno zraje, červené řepy je neurekom. Ječmene na krmení mám víc než dost...  Jako by sám Pánbůh zařizoval, abych byl připraven. Jako by mě Hospodin sám nutil, abych měl všechno pod střechou. A nejen já. Urodilo se v celé republice, všechna sila jsou plná k prasknutí. Člověk tu krizi vlastně už úplně větří... Sedm tučných let je za námi a co to co přichází, to přestává být sranda. 

Možná je to tím počasím... Ale prorokuju, že naším problémem v nejbližších měsících fakt nebude koronavirus, ale náš ze všech stran pošahaný svět. 

 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.7 (101 hlas)

Komentáře

Dio kolika jste bydleli i s rodinou u odičů? Každý jeden pokoj a hospodařilo se společně? A včil chtějí/je jim podsouváno/ každý své a hned?

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

No ale jestli je u vás někde kolem 30 - ky "hned", tak to se pak nedivte, když vás "hned" např. klepne pepka (samozřejmě že vám nepřeji ani aby vás klepla až budete mít 100 let)......

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)

situaci řeší. Znám několik vrstevníků, i mladších vysokoškoláků a nikdo se nehodlá vrátit, ačkoli by mohli, kdyby chtěli.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Byl jsem přibližně ve stejné době v úplně stejné situaci. Vyhodnotil jsem situaci zcela opačně a dal jsem se do stavby RD , ale bez půjček! Měl jsem tehdy tušení budoucnosti. Stejné tušení o budoucnosti mám i dnes.
Rozhodně nájemní bydlení není řešením, než pro majitele bytu.
Rozhodně nekupovat akcie, které jsou určeny jen pro někoho, pro koho není problém házet pravidelně peníze do kanálu. Není to v žádném případě produkt pro lidi práce.
Rozhodně se vyplatí poslouchat lidi, kteří hlásají podobné recepty jako řešení důchodového pilíře, ale zachovat se přesně obráceně.
Na závěr několik proroků dle předchozí věty: Kysilka, Zamrazilová, Kovanda, Niemayer a další.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
když banky vydělají na poskytnutí hypoték na bydlení i na zprostředkování nákupu akcií. Protože ale někteří lidé na cenu bytu už nedosáhnou a trh hypoték je tím celkem saturovaný, bankéři zjistili, že kdo nemá na byt např. 5 milionů Kč, pořád si ještě může koupit akcie za několik tisíc Kč.

Průměrný počet slepic: 4.3 (12 hlasů)

na nakup akcii nepotrebujete zadneho bankere, akcie si pres brokera muzete koupit sam.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

I banky poskytují brokerské služby.

Zatím bez slepic

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Soud teď řekl jasně: Airbnb a podobné služby jsou podnikatelská činnost jako každá jiná, a když tak někdo podniká, tak by měl také zaplatit normální daně.

Zdroj: https://konecnakaterina.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=775072

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

dva se hádají a třetí z toho má užitek.
Jedni zastánci nájemního bydlení, druzí zase vlastnického. Třetí (banky, nájemci, developeři) se jim smějí.
Neschopný stát tomu přihlíží a řeší, a řeší, a řeší ... politiky a komentátory za velké peníze... a nevyřeší. Protože ne(z)řízený trh bez přívlastků.

Průměrný počet slepic: 4.4 (15 hlasů)

- omyl, žádný neschopný stát.
Ksindlové v politice a jejich loutkovodiči.
To, že stát za něco může, je oblíbená a opakovaná lež staré i nové ODS a jejího zakladatele.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Vzali sme si pred 14 rokmi hypoteku, a mesacna splatka bola tenkrat o nejaku tisicovku viac, nez podnajom ... a viac nez polka manzelovej vyplaty ... dnes mi place kolega na pleci, ze byva v podnajme (pretoze najomne byty prosto nie su), dcera pana domaceho chce byvat 'vo svojom', a on sa nema kam prestahovat, pac vsade to s energiami dava viac, nez je polka jeho platu ... ale na hypo dnes uz nedosiahne ...

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

okurková sezóna.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

ve Varech sezóna vrcholí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Nesdílím optimismus pana Vidláka.
Je to podobné,jakoby to napsal Babiš,do voleb potřebuje klid na práci,všichni by chtěli vyhrát a Babiš obzvlášť,tak proto dělá všechno možné.Ač jsem Babišův odpůrce,ale jak to sleduji,tak vítězství má na dosah,za pomoci demobloku a zahraničí.
Krize teprve přijde,napíši jen toto,jsme absolutně závislí na zahraničí.
Jak píše Maneca-Lídl,co může nastat,bližší košile než kabát,že si budou Němci nejdřív zásobovat Německo a co zůstane,přijde k nám.

Průměrný počet slepic: 4.7 (20 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

obyčejný hrách. Už rok.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

v popelnicích, každé třetí silo se tam může rovnou přesypat. Každý může jíst v průměru o třetinu méně a nic se nestane, jen ušetří třetinu peněz na další nezbytnost, třeba na elektrokoloběžku za 50 000, která bude kouřit z komína druhému ekologovi někde v dálce.

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

dřív byly dvoukilové či kilové bochníka a vydržely dokud se nesnědly. Dneska si koupíte půlku 40ti dekového a pokud ji hned nesníte, můžete ji druhý den vyhodit, protoe ty plesnivé fleky z kdovíjak starého chleba povolili přidávat to holt nezvládnou a kdo ví proč to někdo povolil a co za t. Totéž z "českými" vodoponními rajčaty bez chuti a vůně, plastový kelímek s 1/4 kilem obsahu, kdo ví jak starý za dv dny můžete vyhodit. Sorry, když pamatuji, jak dlouho a v jkaém stavu vydržela zelenina dřív, je to k vzteku, co všechno, kdoví jask starého kupujeme a jíme. Pak se divte. A začalo to už dřív, kdy jsem si koupila nevečer v Ahlodu šunku na ráno do práce a ráno byla zelená, nepoživatelná. |A postupně se to zhoršovalo... sorry, pak se diví kolik se toho vyhodí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

Možná problém začíná právě tím, že se šunka místo u řezníka kupuje v Ahlodu, Kaufhladu či Blile.
Nevím, třeba to tam u vás jinak nejde, třeba tam žádného řezníka nemáte nebo prodává stejný šunt jako řetězce. Ale pokud to jenom trochu jde, je to první krok.

Rajčata ze selské tržnice vydrží pořád stejně dlouho jako dřív, a to bez kelímku. Je fakt, že jsou k mání jenom v sezóně, ale na tom vlastně není nic až tak divného... nejsme přece v pohádce o dvanácti měsíčkách.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jak do toho zapadá Izrael? V čem jsou pozadu, nebo spíš napřed?

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Eta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Izrael se dohodl s Pfizerem, že použije jejich vakcínu a očkuje s ní obyvatelstvo. Takže se tam projevují jako první všechny vedlejší účinky. Například úmrtí a případy myokarditidy mladých i starších pacientů po zhruba 5 měsících od očkování druhou dávkou Pfizeru v případě zvýšené fyzické námahy, kdy tělo potřebuje přečerpat větší množství krve.
https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/zdravi/koronavirus-ockovani-vedlej…
https://www.lidovky.cz/svet/pripady-myokarditidy-v-izraeli-pravdepodobn…

Vakcína Pfizer obsahuje:

mRNA složku proti onemocnění covid-19
ALC-0315 (lipid)
ALC-0159 (polyethylenglykol a lipid)
kolfosceryl-stearát (DSPC - fosfatidylcholin)
cholesterol - příliš vysoká koncentrace způsobuje onemocnění srdce, ale v injekci bude koncentrace mizivá
chlorid draselný (E508) - a taky se využívá jako poslední látka zastavující srdce při popravách smrtící injekcí v USA - opět mizivá koncentrace v injekci
dihydrogenfosforečnan draselný - regulátor kyselosti v potravinách (kyselina fosforečná se používá v potravinářství, značená jako E338)
chlorid sodný
dihydrát hydrogenfosforečnanu sodného
sacharóza
voda pro injekci

Vakcína Pfizer se vyrábí množením DNA v bakteriích Escherichia coli, namnožením, usmrcením, přečištěním, přidáním lipidů (tukový obal chránící řetězec RNA, který je jinak nesmírně křehký)
https://cs.wikipedia.org/wiki/Vakc%C3%ADna_Pfizer%E2%80%93BioNTech_prot…

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Kdysi jsem si něco načetl a většina prepperů nakonec dospěla k závěru, že v případě kolapsu státu jsou nejdůležitější zbraně. Dobře vyzbrojený desetičlenný gang Vám vše jednoduše vezme. A Vy by jste si měl položit otázku, zda budete ochoten a schopen si své zásoby ubránit před vyhladovělými sousedy. Protože jinak máte zásoby pro lidi kolem.

Průměrný počet slepic: 4.3 (15 hlasů)

In reply to by Eta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Eta.
Ono se to může jednat i o byty,jak jsou zprávy z Německa,když Vám to nevezme radnice,tak při velkém počtu násilných migrantu,tak oni sami.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Samozřejmě. Pokud se zhroutí stát, tak byty jsou bezcenné a rozhodně je nebudu bránit s puškou v ruce a ztrácet čas.

Průměrný počet slepic: 4.8 (14 hlasů)

Včetně lokality vymezené bytovým domem.

Zbraně jsou důležité, ale zbraně samy o sobě jsou jen kusem železa , nebo dřeva, plastu...
Jednotlivec je také důležitý, ale sám o sobě je jen hromadou masa, kostí, šlach, kůže.....

Hezkou neděli vinšuji.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Žádné zhroucení není trvalé. A puška je nepraktická, není-li samonabíjecí.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

In reply to by Eta (neověřeno)

Trvalý odkaz

je spolupracujici (a ozbrojena) komunita vic nez jenom ozbrojeny gang.
Bohuzel spousta lidi vychazi ze zkusenosti nemecke okupace, kdy tady vladl nemecky "ordnung", a diky nemu se dalo mit nekde schovane zasoby, ktere Vam zadny gang neukradl.
Osobne, v pripade rozpadu statnich struktur, cekam spis sitauci, ktera byla v byvale Jugoslavii, Argentine ...

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

Ano teoreticky by mohla existovat taková prepperská vesnice, kde by měli lidé dostatek zbraní a střeliva a dovedli s tím zacházet. Měli by i dostatek zásob jídla, otopu a léků pro všechny. Ideálně by se dohodli na nějakém vedení a spolupracovali by k vlastní obraně. Tak ti by šanci měli.
A všem ostatním jsou zásoby (myšleno měsíce) jídla neubránitelné a nedostatečné (okradení nebo soucit).

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

tudy vede cesta k preziti.
A dle meho, nejvetsi devizou nebude ani strelivo, ani zasoby jidla, ale znalosti.
Zejmena potom znalosti z oboru mediciny.
Tyoto znalosti mate vzdy u sebe a muzou byt kdykoliv meneny za zivot, vodu, jidlo, teplo atd ...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

S prostřelenou hlavou moc znalostí nepředáte. Ani nevyměníte.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

US preppeři jsou těžcí individualisté, kteří si budují každý svůj vlastní pidisvět.
Zatím jsem se nikde nedočetl, že by cokoli budovali SPOLEČNĚ.
S největší pravděpodobností by se nejdřív pomlátili a okradli mezi sebou a ti nejúspěšnější by šli vraždit a krást jinam poté, co by vyžrali zásoby svých zrakvených sousedů.
A tím končí Vaše pohádka o "prepperské vesničce".

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne. Existují tam i prepperské vesnice.
Pak tam máme i preppery vírou (např.amišové, mormoni), kteří rovněž tvoří samostatné a samosprávné komunity s vlasními pozemky, zvířaty, trhem a řemesly.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

O jednom zajimavém projektu tam vím. Platíte si jakési "pojištění" za právo pobytu na opevněné, ozbrojenci hájené, soběstačné farmě uprostřed divočiny. Není to podvod, ta farma skutečně existuje: fortituderanch.com
Zajímavé je to samozřejmě především pro ty preppery, kterým abonenti vlastně financují jejich koníčka.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Tykačova manželka taky nechala zbudovat pevnost.
Jak jasnozřivá dáma.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Byly za Raichu trestné a ke konci války je vykradli Němci.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Covid existuje.
Je lhostejné, jestli jej vyrobili v laboratoři nebo vznikl přirozeně. Jeho další mutace jsou už přirozené.
Ještě nikdo na něj neumřel? Umřel, ale statistiky byly poněkud zkresleny a nevíme, zda statistická jednotka, za kterou se skrývá člověk, umřela na Covid19 nebo s Covidem19.
Ale pokud ho chytnete, pomůže vám jedině Ivermektin. Možná, spíše nám pomůže imunita, a tu lze získat několika způsoby, očkování je jen jedním z nich.

Příznivci očkování proti Covidu19 si vyberou pohodlné argumenty k vyvrácení, ale nevyberou ty méně pohodlné:

1. Co se stalo s českou vakcínou z inaktivovaného viru, kterou představili Adamu Vojtěchovi poslední den jeho prvního ministerského období (září 2020?). Vidlák se v článku vyznává z obdivu k Duškovi a Prymulovi. První jako statistik zdravotnictví poněkud zkreslil výsledky, takže dodnes nevíme, jakou měl Covid19 opravdu smrtnost. Druhý nepovolil testy připravené české vakcíny z inaktivovaného viru a je zodpovědný za stav, že když řekneme vakcína, automaticky myslíme jen Pfizer.

2. Pfizerovic vakcína míří jen na 1 spike protein, zatímco virus Covidu19 má proteiny 4. Proto se dá předpokládat, že s postupujícím prostupem Pfizeru populací virus zmutuje do podoby, která se zaměří na jiný ze tří proteinů Covidu19, na který Pfizer necílí. Možná už zmutoval.

3. První dávku vakcíny Pfizer očkovaní zvládali v pohodě. Druhá už měla u mnoha pacientů za následek cytokinovou bouři. Prostě lidé měli v sobě protilátky z prodělaného Covidu19 (nejen ta první dávka vakcíny, ale i přirozené onemocnění), takže druhá dávka jim spíše nepomohla a reakce organizmu byla bouřlivá. Těm, kdo hůře snášeli druhou dávku vakcíny, může třetí dávku stejné látky vyvinuté proti viru dávno zmutovanému do jiné podoby doporučit jen člověk, který vlastní lékařský diplom neprávem. Při aplikaci třetí dávky vakcíny klesne počet těch, kterým pomůže a ochrání, a naroste počet lidí, kterým vakcína naopak uškodí. A když nyní trvají na třetí dávce, kdy začnou propagovat dávku čtvrtou?
Srovnejme propagované očkování Pfizerem (vakcína mRNA) s očkování proti virové hepatitidě A (vakcína z inaktivovaného viru), které potřebuje jen 3 dávky. Po úvodní dávce vakcíny proti žloutence A se aplikuje druhá dávka za 6-18 měsíců. Po první dávce trvá ochrana alespoň jeden rok, po přeočkování nejméně 20 let, ale pravděpodobně i celý život.
Vakcína Pfizer vydrží jen 6-12 měsíců. Důvod? Virus zmutoval. Aby byla vakcína účinná, musí se přizpůsobit i ona. Proběhlo nějaké přizpůsobení vakcíny Pfizer? Asi ne.

4. Všimněme si, že třetí dávka vakcíny je nutná u virových onemocnění léčených inaktivovaným (umrtveným) virem: poliomyelitida, hepatitida A, vzteklina. Ještě k nim patří chřipka (jedno z koronavirových onemocnění), ale ta se třemi dávkami vakcíny neléčí, protože stíhá zmutovat a druhá nebo třetí dávka se kvůli tomu nepodává. Proto nebude mít třetí dávka vakcinace Pfizerem účinek, jaký ministerstvo zdravotnictví očekává. Smysl by měla očkovací dávka složená z úplně jiných vakcín při první a druhé dávce, což je princip Sputniku V vyrobeného na dvou adenovirech Ad26 a Ad5. Takže první dávka očkování klidně Pfizer, druhá třeba Astra Zeneca nebo Janssen (za podmínky, že AZ a J vyřeší problémy s trombózou způsobovanou jimi používaným nosičem - adjuvantu). A nebo vakcína vyrobená z inaktivovaného viru.

5. Sice zde horuji pro vakcínu z inaktivovaného viru, ale je nutné dodat, že od doby, kdy Bayer prodal závod na výrobu vakcín v Bohumili u Prahy Novavaxu, nemáme jiný závod, který by byl schopen vyrábět vakcíny. Dost mizerná situace pro příští pandemie. Pokud by s eněkdo pod dojmem mého textu rozhodl pro inaktivovanou vakcínu čínského původu, měl by se nejdříve zamyslet, zda není alergický na beta-propiolatkon (toxický) nebo hliník (není významně toxický, ale toxický nevýznamně je a používá se k zesílení imunitní odezvy), protože ty čínské vakcíny obsahují.
Zklamu i zastánce Sputniku V. Čím je člověk starší, tím více je pravděpodobné, že se v průběhu života setkal s onemocněním založeným na bázi adenoviru Ad26 nebo Ad5 a už má proti němu vytvořenou imunitní odpověď. Tam se reakce organizmu čekat nedá.

6. Očkování Pfizerem ani Modernou nebo jinou mRNA vakcínou nezapůsobí, protože koronavirus zmutoval. Na počátku zavedení mRNA vakcín pro něj výrobci a zastánci mRNA vakcín uváděli, že používanou část řetězce RNA lze snadno přizpůsobit jiným mutacím koronaviru. Jenže žádné přizpůsobení se nekonalo (jinak by jím Svědci Pfizerovi argumentovil už dávno). Navíc udávaná účinnost 94% u Pfizeru nám nějak v poslední době klesá, protože koronavirus mutuje a vakcína za jeho mutací zaostává.

Jak jednotlivé druhy vakcín fungují?
https://www.vscht.cz/files/uzel/0058062/0005~~C0vMTs7Mq4xPzC4pTczJrEpMT…

Co bych za sebe doporučil?
Asi nejrozumnější by byla vakcína s inaktivovaným virem. Pokud není, a koronavirus už populací několikrát prošel, je další očkování zbytečné. A na podzim na měsíc (od 40. týdne dále) povinně roušky, mytí rukou a rozestupy. Nebo alespoň šátek přes ústa, protože je opravdu lhostejné, zda používat respirátor FFP2 nebo FFP3 či jen vypraný šátek. Respirátor nás sice chrání, ale při pohybu se může občas nadzvednout, nebo jej sejmeme, apod. Proto staší i šátek, který nemá takovou ochranu jako FFP2 respirátor.
Šátek sice neochrání dotyčnou osobu, která jej nosí, ale jeho okolí, protože se díky šátku virus nešíří na takovou vzdálenost. Osoba se šátkem je proti viru chráněna jen trochu, ale stačí to pro letmé setkání dvou osob se šátkem na ústech a rozestupem kolem sebe.
Jestliže je někde kolektiv osob (rodina, práce), pak lze očekávat, že se lidé navzájem už dávno promořili.
Všimli jste si, že zmizela chřipka? Respirátory a roušky zabraly i proti koronaviru chřipky. Ano, chřipka je také koronavirový kmen. A když zabraly proti chřipce, zaberou i proti Covid 19. Lépe a levněji než vakcína.

Tak bez ohledu na opatření nařízená vládou, pokud můžete a chcete, jděte do obchodu s hadrem přes ústa. Bez hadru se setkávejte jen s těmi, se kterými se setkáváte pravidelně. A často si myjme ruce.
Imunitní systém posiluje jakákoliv fyzická aktivita na čerstvém vzduchu. Třeba procházka, běh, sklizeň brambor nebo rytí zahrádky.

Průměrný počet slepic: 4.9 (22 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pa lete Gerd.
Perfektní.
Bohužel,musím potvrdit špatné zprávy o Pfizeru.
Dva dobří kamarádi mají problémy,jeden přes 60 let,druhý přes 70 let.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Práce kvapně,málo platná.
Proto znova,Pane Gerd.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
pokud by se kamarádi chtěli nechat očkovat, ať si jako třetí dávku nedávají Pfizer, ale vyberou si jinou vakcínu. Tím sníží riziko nežádoucí reakce. Tedy pro případ, pokud si neřeknou, že dvě dávky už stačily a třetí je zbytečná, a mermomocí chtějí ještě další dávku vakcíny. Když měli horší reakci po druhé dávce, Pfizeru, třetí dávky by měli raději vyvarovat.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd.
Díky,pokusím se je přesvědčit.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Gerd, tady jsem poprvé uviděl argument, že nejsilnější je posilování imunity otužováním, pohybem na čerstvém vzduchu a ne seděním u televize a v noci nespat, že nejsem očkovaný. Jen roušky, rozestupy a potom očkování. Mně z toho vychází jen získat prachy a zastrašit. To se jim povedlo, jezdím na kole lesy a potkávám lidi , jdou sami a mají náhubek, to aby se nadýchali vydýchaného vzduchu

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Perfektní a ucelený souhrn, jen pár maličkostí:

z bodu (2) plyne, že účinnější než vakcína je promoření. Nikde to nepopíráte, jen kvůli nesmyslnému postoji tupců z MZČR a České vakcinologické to explicitně uvádím. Kdo nemoc prodělal (skutečně a ne je test), je chráněn lépe než vakcinací.

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

Ano, promoření také způsobuje imunitní reakci organizmu a zvýší hladinu protilátek v krvi. Vždyť očkování je vlastně záměrné infikování organizmu oslabenou nemocí. Při vlastní nákaze nebo očkování dojde k tomu, že B-lymfocyty rozeznají spike proteiny a fragmenty proteinů nemocné mrtvé buňky a začnou za pomoci T-lymfocytů produkovat protilátky.

https://www.vscht.cz/files/uzel/0058062/0005~~C0vMTs7Mq4xPzC4pTczJrEpMT…

Je lhostejné, jestli B- lymfocyty s pomocnými T-lymfocyty začnou chránit organizmus po aplikaci očkování nebo po prodělání nemoci. Koronavirus prošel populací poprvé na jaře 2020 dávno před reakcí vlády, a poté ještě několikrát.
Proto je očkování každého dobrovolnou akcí, může chránit a nemusí. Nebo se tělo ochrání samo navzdory očkování. při celé mediální kampani na podporu očkování se vytrácí roky 2020 a 2021 a všichni zastánci očkování se chovají, jako kdybychom byli na počátku epidemie Covid 19, virus byl pro nás nový a nikdo nebyl ještě očkován.
Proč to dělají? Přeci nepřiznají, že vůbec neví, co si s očkováním počít a jakou ochranu proti Covid 19 navrhnout. Pokud má někdo protilátky, je lhostejné, zda je získal uměle očkováním nebo přirozenou cestou proděláním nemoci. S jednou výjimkou, a tou je zaměření na spike protein. Pfizer působí proti jednomu proteinu. Koronavirus má 4.
Pokud nás ministr zdravotnictví chce nadále očkovat, Pfizer může zapůsobit jen u těch, kdo si jej ještě aplikovat nenechali. Ale už druhá dávka měla být jakoukoliv jinou vakcínou. Třetí dávku Pfizeru už může prosazovat jen člověk, který by očkování neměl doporučovat vůbec nikomu.
Kdo se chce očkovat třetí dávkou, ať si vyžádá jinou vakcínu. Třetí dávka Pfizeru v lepším případě nepomůže.

Prymula neměl ukončit vývoj té české vakcíny z inaktivovaného viru. Teď by jen usmrtili aktuální verzi viru Covid 19 a měli bychom vakcínu, u které by stačila jen 1 dávka podaná všem v rozmezí jednoho měsíce na zvládnutí celé epidemie. Místo toho máme vakcínu působící jen na část viru a když to nejde silou, musí to jít větší silou.
Řekl bych, že lidské tělo si zatím poradí s Covidem 19 navzdory akcím ministerstva zdravotnictví, které mu v tom brání.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Prodělali jsme (za cca 10 dnů) se ženou skutečně, bez testu, loni na jaře a .... dobrý.
Imunitu posilujeme prací, neobžerstvím a vitamíny.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Pokud nemoc proděláte a přežijete, neznamená to, že to na Vašem zdraví nezanechá následky.
V budoucnu dříve či později přijde jiná nemoc které byste nepodlehl, kdyby Vás očkování uchránilo před předchozím těžkým průběhem covidu.

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

průběh měli jenom ti které se jim povedlo dorvat do nemocnic, dílem kvůlistatistickým číslům, dílem kvůli jiným vážným onemocněním.
Čím to jenom asi je? Náhoda?

Průměrný počet slepic: 3.5 (12 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne. Všechny těžké případy se do nemocnic či k lékaři ani nestihly dostat. Mě takhle doma ze dne na den umřel strýc. Jedno odpoledne jsem s ním mluvil a ve dvě v noci ho teta našla....

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

žádné zbytečné kecy, text s hlavou a patou a k věci. Já bych to tak podat neuměl a jsem rád, že to Gerd podá za mě.
Čerstvé povětří, přiměřené otužování, přiměřený mezilidský kontakt a normální hygiena.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Proti infekci Covid 19 by pomohlo ještě jedno opatření, a to vyhlásit uhelné prázdniny a zavřít celou zemi na dva až tři týdny. Například mezi 24. prosincem až 6. lednem. Vyhlásit to včas, umožnit lidem i firmám, aby se připravili. A výjimky, kdy by bylo nutné vycházet daleko z domu nebo pracovat, jedině s respirátorem a přes něj pruh látky.
Proč? Izolace by ukázala nakažené lidi a umožnila, aby se virus už dále šířil jen v izolovaném ohnisku. Při důsledně provedené izolaci by se do dvou týdnů projevilo nakažení lidí infikovaných Covidem 19. Nákaza by propukla. Tam potom izolovat rodinu ještě další dva týdny od zjištění nákazy. Všechny ostatní potom po dvou týdnech (období od 24.prosince do 6. ledna) pustit a nechat je nosit jen roušky nebo šátky ještě minimálně dva týdny. A bylo by po nákaze vyjma těch, kdo se vrátí ze zahraničí. Tam by pomohla opět dvoutýdenní karanténa po návratu. Ta by mohla být i taková, že by se dotyčný prostě jen po dobu dvou týdnů nesetkal s nikým jiným na vzdálenost kratší dvou metrů a povinně by nosil respirátor pořád po dobu 1 týdne, pokud by se s někým setkával. Prostě by bydlel 2 týdny v samostatném pokoji.
Vycházky ven povoleny, ale jen s rouškou a odstup od ostatních minimálně 2 metry. Člověk v lese nebo sám v autě, i kdyby cestoval na druhý konec ČR, nikoho nenakazí.
Asi je to utopická představa, ale kdyby se na 2 týdny opravdu vše zavřelo a skutečně dodrželo takové opatření spolu se smysluplnou izolací nemocných nebo potenciálně nemocných, bylo by po koronoviru přes veškeré proklamace o očkování a promoření.
Stačí jen zavést minimální opatření a vysvětlit je lidem. Jenže vláda umí jen nařizovat, ve vysvětlování selhává.
Protože je to nereálné, stačí, aby se každý chránil sám. Stačí posilovat imunitu, dodržovat odstup, když to nejde, mít látku přes ústa a nos, a mýt si ruce. Všimněme si, že očkování v tom nehraje žádnou roli. Není totiž nijak potřebné, takže by mělo být výhradně dobrovolné.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

ale to proste nejde, nemecko potrebuje nase desetitisice levnych pendleru, rakousko taky, navic pres nas jezdi kazdy tyden tisice levnych polaku do vidne

tento napad mohl byt funkcni za socialismu, kdy bylo mozne kontrolovat presuny lidi mezi staty

ani uzavreni cele UE by to podle mne nevyresilo, protoze prece musime mit spoustu lidi z indie, pakistanu, plavacku atd.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

ztrácí důvěryhodnost. Budou muset nastoupit lithiové nebo bateriové prázdniny.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)