To je najednou strachu

Autor

Tímto článkem bych chtěl reagovat na text, který se předevčírem objevil v diskusi. Pod nickem liška mi tam jistý čtenář napsal následující: 

Vidlák mě přestal bavit, je z něj klasický střední proud. Poslušný střeďák, co mu nevadí, že mu sáhnou na dítě (Tuším se prezentoval úvahou nad vakcinací nezletilé dcery)

Původně jsem chtěl napsat jen krátkou reakci do komentáře, ale ono se mi to začalo rozrůstat a tak to dneska máte jako celý článek. Doufám, že jsem čtenáře lišku nepřestal bavit natolik, aby si to dneska nepřečetl. 

Takže: 

Milý čtenáři liško. Nevěděl jsem, že jsem Vás někdy bavil, takže mi nijak nezáleží na tom, že Vás teď už nebavím.  Ale zaujalo mě to, co jste napsal o mé dceři - že mi nevadí, že mi na ní sahají. Předpokládám, že to myslíte tak, že mi nevadí, že ji očkovali a že jsem jim to dovolil i přes rizika z toho plynoucí. 

Odpovím vám biblicky. Sám Ježíš v jedné své úvaze řekl, že člověka více znečišťuje to, co má v myšlenkách než tím co se dostane do něj. 

Já vlastně hrozně zírám, jak teď najednou všem záleží na dětech. Jak si je najednou bere každý do huby, jak se mluví o tom, že rok seděly doma, že musely nosit roušku...  Zírám,mkolik lidí má najednou péči,  aby děti náhodou nedostaly tyčinku do nosu nebo pigáro do ramene. To je najednou protestů, to se nám formují celé ligy a jiné organizace, fejsbůk je plný srdceryvných příběhů, div se nemobilizuje... 

Ale předtím  je všichni nechali třicet let napospas všem těm neziskovkám, aby jim valily ve škole klíny do hlavy. Třicet let nevadilo jim krok za krokem zničit výuku.  Třicet let jdou dětem znalosti dolů. Třicet let jim klesá jemná motorika,  protože dětem všichni koupili mobily a tablety. Nechali je válet, cpát se brambůrkami, koupili  jim velké televize do pokojů, dovolilo se jim koukat na jakýkoliv škvár a rozumným učitelům, co vyžadují znalosti, se hází  klacky pod nohy. 

Na obyčejných školách se hladce dovolila  inkluze a ti kteří se za ní nejvíc bili, ti pak dali  děti dali na výběrová gymnázia a nechali místní ředitele, ať si s tím nadělením nezvladatelných žáků nějak poradí. 

Třicet let bez problémů prochází, aby různé nevolené a neodpovědné společnosti stavěly děti proti rodičům. Přímo se pracuje na tom, aby děti jednou popřely život svých rodičů, aby je nechaly platit, aby se děti nechaly živit, aby se cítily být Evropany víc než Čechy a aby si pak mezi sebou povídaly o tom, jak je fotr nemožnej. Třicet let se nikdo nemobilizuje, když děti volí ve volbách proti majetku svých rodičů a snaží se, aby živitelé rodin pokud možno o všechno přišli. 

A najednou přijde  covid a všichni tu zahořeli opičí láskou. Najednou někoho zajímá, že děti v covidové době neměly tělocvik. Třicet let to nikoho nezajímalo a pokrokové matky chodily vymáhat do školy úlevy, pokrokové časopisy radily holkám, aby nesportovaly, když nejsou dobře nalíčené a oblečené, dlouhá léta se děti cpou sladkostmi, sedí před obrazovkami, paří hry, ven skoro nechodí, ale najednou v době covidové to začalo vadit. Tvrdím, že drtivá většina spolužáků mé dcery vůbec nepoznala rozdíl mezi distančkou a normální výukou. 

Najednou se řeší, že děti nosily roušku a nemohly pořádně dýchat. Třicet let koukáme, jak se ve školách běžně distribuuje  tráva, běžně se kouří už na základních školách, běžně se zkouší alkohol... nic. Nikoho netrápilo, že kupa dětí si zdraví ničí dlouhodobě a systematicky sladkými nápoji a nevhodnou stravou. Že si ničí plíce i mozek od hulení. 

Třicet let koukáme, jak se nám rozšiřují sítě na drogy. I ve Vidlákově je bez problémů k dispozici pervitin. Nic. Nikoho to nezajímá. Když na to učitel upozorní, tak se rodiče ještě čertí. Ale teď najednou vadí, když se dítěti šáhne do nosu tyčinkou. Tam, kam si normálně hrabe prsty a ti starší tamtudy prohánějí nikotin nebo koks.  Najednou je v tom hrozný problém. 

 Třicet let se to zanedbávalo, třicet let se tomu tleskalo  rodiče to takřka masově přivolávali.  Jestli já jsem dovolil, aby mi injekcí sáhli na dceru, tak v této zemi většina rodičů dopustila, že jejich dcerky jsou  už dávno myšlenkově znásilněné.  Já jsem dovolil, by dcera dostala do ramene něco, co v drtivé většině případů nic neudělá. Ale většina rodičů hladce dopustila, aby jejich děti žily v mizerných vztazích, vychovávané tak, aby poznaly svět a skoro neměly děti a ještě se  tomu tleskalo a považovalo to za pokrok. Statisíce rodičů hladce mrzačily svoje děti tahanicemi po rozvodech, matky byly odhodlány klidně odrovnat svoje děti, jen aby je nedostal nenáviděný bývalý manžel, otcové manipulovali s dětmi, aby je stavěli proti jejich matkám, tisíce mužů nemělo žádné výčitky svědomí, že se nezajímají o svoje syny, tisíce párů nemělo žádné výčitky rozbít rodinu pro prchavý okamžik štěstí bez ohledu na to, co to přinese dětem. Všechno podle zákona... stejně jako jsou i roušky podle zákona. 

Děti už dávno před covidem hynuly a hynou  na neschopnost lásky, neschopnost nasazení, neschopnost víry, neschopnost odhodlání. Jsou neschopné si vybudovat vztah, jsou neschopné dospět, jsou neschopné byť jen pravidelně chodit do práce. Zůstala jim jen snaha nějak vyplnit čas mezi dvěma orgasmy. Nějak zahnat nudu mezi dvěma zábavami. 

A teď se tu někdo třese,  aby tyhle zbytečné životy náhodou nedošly úhony. Aby náhodou nepřišly do nebezpečí. Co je jim platné, že budou žít? Co je platné, že nebudou mít vedlejší účinky od očkování, když už dávno mají vedlejší účinky ze školní docházky, z paření na počítačích, z drog, z mizerných kamarádů a ještě mizernějších milenců?

Na jedné straně zachraňují děti  od injekce a bojují proti systému aby jim je nenaočkoval a na straně druhé je systému každý den hodí do chřtánu, ať jim valí klíny do hlavy, aby se na nich vyřádil Člověk v tísni a Gretini následovníci.  Aby je postavili proti rodičům, aby zničili ty poslední zbytky normálního cítění.  A nic... žádné fejsbůkové výzvy, žádné lízátkové revoluce, žádná podpora učitelům... spíš naopak. 

Takže vy všichni, co to takhle máte... Já budu bojovat nejdřív proti tomu druhému. Moje naočkovaná dcera může mít nějaké ty následky. Ale nikdy to nebudou tak dlouhodobé a trvalé následky, jaké má dneska běžné dítě po několika letech u internetu plného porna a jiné plytké zábavy. Po injekci očkování se nikdy nezhorší život tak jako po injekcích pervitinu. Moje děti to v rouškách chvíli vydrží. Protože pak jdou ven na čerstvý a čistý vzduch, mají dost pohybu, udělají kus práce díky které naberou sebevědomí a víru ve vlastní síly i ve svojí rodinu. 

Já svoje děti i svojí ženu nikdy neopustím. A pokud jsem tím očkováním udělal chybu, tak udělám všechno pro to, abych to mojí dcerce pomohl nést a ponesu za ní, kolik to půjde.  Ale vy co jste svoje děti nechali rozervat mezi nové rodiny, kteří jste jim udělali v hlavách maglajs svým rozchodem, vy už to nikdy nenapravíte. Vy za ně už teď nic nenesete a strachem z očkování to nikdy neurovnáte.  Vy co jste svým nezájmem nechali děti zvlčet, vy to teď bojem proti očkování fakt nevytrhnete. 

Třicet let se zvysoka kašlalo na to, co s dětmi je. Výsledky jsou už zřetelně vidět všude. Nikdo nic neumí, nikdo nic nezná, většina mladých lidí neumí ani přijít včas do fachy. A nikoho to netankovalo. Takže blahopřeji...  poté co jste dovolili, aby vaše děti hlouply, aby se dostaly k drogám, aby uměly jen bušit do klávesnice, aby neměly pořádné vztahy, aby neuměly ani pracovat ani bojovat, ani myslet, tak se vám podařilo je zachránit od vakcíny proti covidu. Jistě díky tomu budou mít mnohem lepší život v nezaměstnanosti a na drogách. 

Vlastimil včera napsal v jednom komentáři toto: 

....Jinak byste věděl, že o virus dávno nejde. Hraje se o civilizaci, svobodu, principy demokracie.... 

Škoda že se podobně razantní obava o principy svobody a demokracie neobjevila už dávno před covidem v době, kdy jsme ještě neměli ztracenou generaci dětí. Škoda že se nenašel nějaký volný blok v době, kdy se hrálo o školní osnovy, kdy se hrálo o principy rodiny, kdy se hrálo o státní majetek, o naše vodárny i kanalizace, o firmy vyrábějící investiční celky. Bylo by pro mě uvěřitelnější, kdyby se bojem o naše děti zabýval někdo, kdo za ně bojoval posledních deset let a ne někdo, kdo teď ucítil příležitost. Neměl bych pocit, že vítězstvím proti rouškám vyřešíme 0,0001% našeho problému. A ten bagatelní zbytek, že máme zblblé děti, že nemáme armádu, že nemáme v našich rukou průmysl, že nám tu skoro nic nepatří, to se vyřeší hned po rouškách.... 

Je to tím počasím. V posledních dnech jsem vysloveně v depresi. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.2 (223 hlasů)

Komentáře

Některé rodiny jsou a vždy byly dobrou hrází proti snahám ovládnout dospělé i děti.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

Dědku,
ohleduplnost vůči ostatním není očkování, ale rouška, mytí rukou a rozestup. Vždyť i lidé očkovaní mohou šířit virus dále!

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kde jsem byť naznačil zbytećnost dodržování 3R. Ty samozřejmé dodržuju a naví jsem už od 14.4.2021 plně očkovaný. A pokud bude doporučeno 3. očkování , tak půjdu.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

3R je přece vždy samozřejmostí.
Tedy jak to, že mnozí lidé se nakazili ve špitálech?
Jak to, že tamní personál neměl roušky?
Jak desinfikovali různé nástroje a přístroje, na kterých vyšetřovali pacienty?
V době mého dětství si děckařka ani její sestra nedovolila nemít roušku a také na hlavě cosi,...
Což ztratili pud sebezáchovy, nebo by si museli platit roušky sami?
Bylo výhodnější čekat a řvát, posléze natáhnout ruku - státe dej, že ano ?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

"Tedy jak to, že mnozí lidé se nakazili ve špitálech?"
***
...třeba, třeba se jedni nakazili od jiných pacientů, kteří seděli v čekárně a čekali na vyšetření?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Spíš jak jsem psala, případně od spolupacientů na pokoji. Žádnými testy nebylo zjišťováno, kdo je a kdo není covid - pozitivní.
A dále - v té době nesměli k pacientům propuštěným ze špitálu domů jezdit ošetřovatelé z charity. Bo chycenej covid. Takže objednat v lékárně pořádnou náplast apod., aby se pacientka mohla sama ošetřit a ránu zalepit.
Kde byl svrab a neštovice? Podobných případů bylo zajisté více. Další takto ošetřovaná žena byla ráda, že přežila a dodnes má následky.
Jako sorry, když něco neznám, tak se zavčas chráním, také pacienty.
Při další hospitalizaci a dalších operacích šlo najednou poskytnout samostatný pokoj,.....a perfektní péči.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zdá se, že peníze opět (viz kdysi to obdobné iluze ve vztahu k justici či zdravotnictví) nezabraly. Uvidíme.

No, nechat si sednout dceru na židli o třech nohách....s tím, že jí pak pomohu nést následky....
To mi teda moc rodičovské nepřipadá, natož kdyby daný rodič de facto za ní o tom rozhodl, že si na takovouto žili sednout má.

Ovšem na stejné straně....jsem docela rád, že já už žádné takové rozhodnutí nemusím udělat. A že se to lehce plká - když se jedná ne o mě, ale o někoho jiného. nebo o někoho jiného dítě.
A docela chápu i ty, kteří jsou natěšeni na to, když by bylo očkování povinné - takto se zbaví své odpovědnosti takřka úplně. Já jim rozumím.
Ale více souhlasím s těmi, kteří by se proti něčemu takovému bránili.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)

Můžete vysvětlit, proč je hloupá skupina lidí co neodmítají očkování, ale odmítají testovací očkování a říkají, když ho stát chce, ať ho přikáže a převezme následky, ale neříká není: povinné, ale kdo ho nemá, toho budeme šikanovat?

A druhou, proč jsou hloupí lidé co na základě svého rozhodnutí zvážili riziko a přínos, a svobodně rozhodli, že si dají tu kterou vakcínu?

Nebo, ne zbytečné se ptát na obě otázky, protože ty jsi rozhodl na základě svého rozumu co je pravda a kdo se tím neřídí je hlupák?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

Takže nevím, proč bych měl na tvé podsouvání mi TVÝCH hodnotících soudů reagovat.
Pokazil bych ti tvou pseudodiskusní idylku (má tak trochu formu výslechu na policii, tvůj problém...radši se neptám, kde tě to naučili), to by mě náramně mrzelo. Lid si mají pomáhat, ne si škodit.

Howgh.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Čím starší účastník očkování, tím horší imunitní odezva. Tedy větší šance, že po očkování nedojde k vytvoření protilátek. Vakcíny jsou úspěšné proti variantě viru alfa, proti variantě gama už je ochrana očkováním horší u všech věkových skupin. A my už jsme v řecké abecedě mutací viru poněkud dále od alfy.

https://www.fnusa.cz/ucinnost-vakciny-pfizer-biontech-v-zavislosti-na-v…

Průměrný počet slepic: 4.6 (18 hlasů)

když máme tolik odborníků na podivné nemoci, tolik na imunitu a pod. Proč už hned od začátku se ti odborníci na to nezaměřili a poslouchají jen to co příjde ze zakopečků. Většina lidí, středního a vyššího věku přece ví, že nic se nemá přehánět a že přebytek vitamínůa pod. , a dalších ať už prášků či injekcí má svůj limit pomoci a v nadbytku škodí a víc než pomáhá. Co je to pak za odborníky, kteří toto nevědí? Stačí si přečíst k jakémukoliv preparátu návod a přibalené upozornění. Proč se na tohleto nezaměřili. Teda ač-li nejde o many many a úkol snížit počet osazenstva na téhle planetě.

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

...pustí po většinu času jen ty, kteří jim potvrzují určitý jeden narativ. Netroufám si tvrdit že ten komerčně zajímavý, to bych nechal panu Hnízdilovi a pod.
Ty další ne. Spíše je jen haní a stavějí do role reptalů ....ba i šarlatánů.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Ono je pro odborníky velmi těžké prosadit jiný názor, který je v příkrém rozporu s dosavadními poznatky. Když uspějí, dostanou Nobelovu cenu. když ne, jsou vyloučeni z vědecké/ profesní obce.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Znáte to o vaření živé žáby?

Ano, proti tomu všemu špatnému, co se dělo a děje, v tom má vidlák pravdu, že odpor byl slabý a neorganizovaný. Jenže to vše bylo dávkováno po kapkách, postupně a nenápadně.

S Covidem to prostě přepálili. Asi jsou už příliš netrpěliví a čas je tlačí. A tak tu žábu dali pro jednou do horké vody. A ona tam najednou kupodivu nechce zůstat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (21 hlas)

In reply to by Ziim (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo to přepálil?

Průměrný počet slepic: 1.8 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ziim

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Co tlačí migraci, inkluzivní školství, likvidaci rodiny, LGBTQIxyz, zelený úděl, atd. atd.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

že si "liška" nezasloužil za jednu větu dostat takovej kartáč.

Průměrný počet slepic: 3.3 (16 hlasů)

Nebojte, ta je z jinýho revíru, tu se na tvrdo nestřílí.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Lišku jsem nezastřelil ještě ani jednu.
Naopak, cca před třemi lety jsem jezdil do práce po jedné lesní cestě a tam vyvedla liška mladé. A takhle ráno ona patrně odběhla někam pro tu chásku něco ulovit, takže je nemohla za nekázeň proplesknout a oni už byli týnejdři, takže byli zvědaví, co to je, když jsem se blížil, takže já když tam denně jezdil, tak v tom místě se pokaždé objevili z chroští tři zrzavé hlavy a čučeli, co se děje.
A já se na ně každý den těšil, bylo to hezké. Od mámy by za toto nebezpečné chování patrně dostali taky pěkný kartáč, ale já jí to neřek, bylo to mezi námi.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Liška je dravec a tak se také chová a je i cítit. Pokud najde malé mládě srnčete, srnče nepřežije. Pokud najde zajíčka, bažantíka,... vše spořádá. Ano, miloučké, hezoučké...... Pro Vás. Ale chápu, takový je život.
Teda doufám, že kladete alespoň návnady proti vzteklině.

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)

vztekliny u lišek, byl ofiko zaznamenán před 20 lety.

Pak snad ještě našli nějakýho netopejra, ale ty nestřílím taky. Ti šmejdi vylétají navečír a dost kličkujou.
To by chtělo brokovnici s rozptylem, ale já mám radši kulovnici, se kterou ale nemám šanci.

Ale vlastně by se mi ani tyto tvory lovit nechtělo, já je mám rád. Divočák na pekáč a netopejr ať mi krásně lítá kolem baráku (a že jich tady mám) a loví si ten hmyzí sajrajt.

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Vy jste masař a srnče, bažantíky, případně zajíčka si necháte ukrást.
Jo a hele, nemluvě o vypleněným kurníku. :-)

Zatím bez slepic

ofiko něco nahlásit, znamená zavřít revír, nebo .... bacha na mor prasat.....

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

1/ Epidemie se vyhlašuje mezi 1600-1800 nemocných na 100.000 obyvatel. Čili NENÍ žádná epidemie natož pandemie.
2/ Proto je strkání špejlí do rypáků dětí i dospělých naprosto zbytečné. Nikdo také nedokázal, že roušky a respirátory hrají nějakou podstatnější roli (viz. podobný vývoj ve státech, kde byl zvolen odlišný přístup).
3/ "Vakcíny" nefungují, kolik důkazů na to ještě proboha potřebujete, vždyť se to potvrzuje dnes a denně (jen totál pošuk to může nechat střeli potřetí).
4/ Očkovaný může onemocnět i přenášet - proč se tedy netestují? A ve vztahu k bodu 2?
5/ Dlouhodobé účinky "vakcín" nejsou zatím známy, proto považuji za zločin píchat to do dětí a takové rodiče považuji za velmi hloupé či příliš důvěřující propagandě.

Jinak tedy dnešní článek jednoslépka jak vyšitá.

Průměrný počet slepic: 3.5 (30 hlasů)

In reply to by Pavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

Babiš i opozice to ví a my to taky víme. Jenže nedělat všechny tyto kroky (očkování, testování, roušky), tak nás EU totálně zavře a ČR totálně zkrachuje.
Co si vyberete?

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Opačná volba je cesta do otroctví.

O totálním krachu nemůže být řeč. To jsou jenom propagandistické kecy. Pořád ještě umíme pracovat a to je naše výhoda. Dokážeme se o sebe postarat i bez cizího majitele.

Až se první statečný evropský stát postaví na odpor, půjde to rychle, další se přidají. Ovšem jasné je, že s Babišem to nepůjde. Ten už nás dávno prodal za třicet stříbrných.

Průměrný počet slepic: 2.8 (15 hlasů)

Nekrmit!

Průměrný počet slepic: 2.7 (12 hlasů)

In reply to by brtnikv brlohu (neověřeno)

Trvalý odkaz

Netřeba vás krmit.

Zatím bez slepic

...Vlastibořem.
Finanční systém globálního kasina je nesmírně mocný. Jen prstíček ukáže - a rozutečete se, celý ten váš spolek, ale nejen on.

Jak si představujete ty fáze odporu ?
No a je to utopie , nemá to má nějaký realný základ ? Pokud možno opřený o podporu většiny psolečnosti.

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)

Očkovat, rouškovat, páč to EU chce, ale dělat to tak nějak po našom, po švejkovsku.

Sice to ofiko bude povinné, ale nebude se to moc kontrolovat, aby koza zůstala celá.

A mimochodem, ono se to už tak trošku děje. Já když vstupuji do malého krámku, tak s respirátorem v ruce, ne na ksichtě. Ve dveřích se rozhlédnu, z čehož poznám vztah majitele k rouškám a když jí on nemá, strčím jí do kapsy. Když jí má, natáhnu si to na hubu.

A ještě jeden hezký příklad.
Jak jsem zde už psal, jedna moje nájemnice chodí s Italem, muzikantem rockovým. A teď tady u ní bydlí celá kapela. A mají mít koncert. Tak jsem se s nimi domluvil, že mě na ten večer zaměstnají.
Takže jednak nebudu muset platit za vstupné, ale hlavně se vyhnu případnému ponižujícímu lustrování papírů mezi dveřmi.
Zadem, jako správný bedňák, přenesu něco z místa A do místa B, kdy místo A bude venku a místo B už bude uvnitř, čímž se ocitnu v areálu bez očkování, bez platného a čerstvého šťouronosu i bez potvrzení, že jsem to nedávno prodělal. A už mám dopředu zjištěno, že členové kapely a realizační tým mohou takto vzadu klíďo projít, jelikož tam jde hlavně o to, že by se mohl někdo zajímat, jestli to organizátor striktně vyžaduje po fanoušcích u předních dveří.

Průměrný počet slepic: 3.7 (10 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale raději dopředu prohlašuji, že nemám.

Howgh.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Bez většiny společnosti to nepůjde. Zatím má strategie boje proti mordoru ve společnosti jasnou menšinu. Ale sledujte trendy, jsou v pohybu. Prozatím můžeme sbírat síly a diskutovat.

Ve skutečnosti je to tak, že když se země, národ, stát sjednotí a půjde svou cestou, žádná nadnárodní síla to nemůže zastavit. Celá jejich konstrukce je jako domeček z karet, postavený především na propagandě a vyvolávání strachu mezi poddanými. A navíc příklady táhnou. Za jednou zemí se vydají další stejným směrem.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Jsme v EU a nic takového, jako vakcína nebo lék platný jen pro ČR právně neexistuje. Proto ani neexistuje žádná česká farma-firma.

Průměrný počet slepic: 3.7 (11 hlasů)

Ano, jsme v EU a nemáme jinou volbu než plnit nařízení z Bruselu, chytrá i hloupá. Nechť ale za hloupé prosazení očkování nese následky stát a žádný informovaný souhlas nestrkají podepsat. Nebo je očkování opravdu dobrovolné, a pak ať k němu nikoho nenutí.
Léky si už opravdu nevyrobíme, tak nám zbývá jen rada babky kořenářky, pokud si v nedostatku léků některé státy stáhnou léky jen pro sebe, jak nám u roušek a jiného materiálu ukázalo Německo.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Ač jsem příznivcem očkování proti kdečemu, u covidvakcin jsem zcela pozbyl důvěry.
Na třetí a další bodla nepůjdu a mohou si pindat, co budou chtít.
A dítěti bych to píchnout nedal. Žádný zájezd či exkurse nestojí za to, abych riskoval jeho pozdější zdravotní problémy.
---------------
Jeden z následků překotné digitalizace včera dělal repec z matiky. S odřenýma ušima i zády a za našeho mimořádného úsilí prolezl.
Dítko je těžce závislé na síťových střílečkách, prakticky pozbylo schopnosti se na něco soustředit, má problémy s pamětí a poruchy spánku a nezvládá sebemenší fyzickou námahu.
Rodiče nespolupracují, doporučení jim daná ohledně nutnosti řešit potomkův problém s odborníky oslyšeli, doporučení o potřebnosti mimoškolní aktivity také, vysvětlování proč je to vážné rovněž, takže dítko jde do vyššího ročníku ve stejném stavu závislosti a neschopnosti zvládat školní výuku, v jakém bylo posledního půl roku :-(
Ale dětí, které už nezvládnou ani kotrmelec nebo skákání přes švihadlo, je mezi školáky minimálně třetina. Je to moc pěkně vidět při velkých přestávkách, kdy chodí povinně na hřiště. Třetina se jich svalí na trávník plkají, třetina hraje míčovky nebo nějaké pohybové hry a třetina jich jen tak courá ve skupinkách po běžecké dráze. Následkem jsou trojky z tělocviku už na prvním stupni; o čemž kolegyně a kolegové s dlouhou praxí říkají, že nic takového nepamatují.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

dělali blbci vždycky,není to nějakou dobou nebo závislostí na něčem.
A o velké přestávce by jako děcka měla dělat co,než klábosit,procházet se nebo si hrát s míčem?

Průměrný počet slepic: 2.4 (12 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zajímalo by měl zda jde Občan příkladem - např. v tom kotrmelcování.

Ale je pravda, že co já pamatuju, tak byli na základce maximálně tak ze dva z celé třídy (zajímavé je, že to dycky byli cvaldové nebo nekňubové, ne cvaldice či nekňubice) co nedali kotoul, potažmo každá přihrávka míčem směřovaná na ně znamenala pro ně ohrožení jejich zdraví. Na střední jeden, na vyšce už nikdo.
Ale nezobecňuju. Jen holá , jednotlivá data.

Kdysi když byla nějaká rodinná oslava, tak jsem trpěl, prostě co nejdřív jsem usiloval o to zmiznout navenek - " honit se". Nebo u televize ano, ale jen Zwierzynec (tam šly animáky co u nás nedávali) nebo Zorro. Jinak opět navenek.
Ale kdyby byly tablety a spol....kdoví jak by tomu bylo.

Neskaj jsou děti příliš středem rodinné pozornosti, to není přirozené (viz tradiční kultury, společenství). Možná že je za tím také nějaký úmysl bank. Dobře zmarketingovaný, včetně školství. Možná i díky tomu se kapitalismus nehroutí.

Průměrný počet slepic: 2.5 (6 hlasů)

Budu vás citovat, Občane:
"Jeden z následků překotné digitalizace včera dělal repec z matiky. S odřenýma ušima i zády a za našeho mimořádného úsilí prolezl."
"...takže dítko jde do vyššího ročníku ve stejném stavu závislosti a neschopnosti zvládat školní výuku, v jakém bylo posledního půl roku".

A já se ptám, proč jde dítko do vyššího ročníku, když na to nemá? Odpověď je: protože jste ho tam vy pustil.
Tak si nestěžujte. Vy jste neschopnému zametl cestičku, abyste se ho zbavil a on šel dál.

Mě životní zkušenosti naučily, že bezdůvodné zametání cestiček je na hovno. Ale takhle si pořádně nabít tlamu, to kolikrát může (taky nemusí) člověka nakopnout.
Vy jste mu tuto možnost odepřel, i když dnes by to byla pro něj ještě brnkačka.
Až si jednou nabije držku v životě, jelikož jste mu k tomu dopomohl i vy, tak to bude pro něj podstatně horší. Nemusí mít pouze pak odřené obočí, ale může mít ten ksicht na kaši.
A vy jste tudíž jeden z těch, kdo se na tom podepsal.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)

berrnarde,
když Občan nepustí dítko dále, rodiče si na něj budou stěžovat u ředitele školy, a Občan bude muset dokazovat, že je dítko úplně blbé a opravdu na postup nemá. Potom jej začnou srovnávat s jinými žáky, dokazovat a kontrolovat. Tak proč by si Občan dělal tolik starostí, když si dítko nevychovali vlastní rodiče? Nechť si to dítko užijí.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Občan si to usnadní a taky se vyhne problémum s rodiči, kteří si myslí, že mají doma nového Einsteina.

Pak ale nemá žádné právo kdekoli machrovat, že jako učitel dělá pro tu budoucí generaci vše, co je pro ně dobré.
Dělá to, co je dobré pro něj.

Já to plně chápu, taky jsem v jistém ohledu sobec, kdy bližší košile než kabát a v rámci mého prospěchu a mých blízkých jsem schopen cizákovi krapet šlápnout na krk, ale alespoň to přiznám a nedělám ze sebe Mirka Dušína.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Když kdo se vrhne na profesi učitele, dělá to přeci jen taky z altruismu, jinak by se na některé problémové žáky vykašlal. A při právech některých žáků si učitel občas řekne: "A máte to mít!" a dítko jim dále pustí.
Podobné téma zpracoval seriál Červený trpaslík v epizodě Nachystejte květináče http://www.cervenytrpaslik.cz/scenare/CZ-38-7_Nachystejte_kvetinace.htm

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

které si nezasloužila, už příliš.

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)

že jde ublížit i nevyřčeným slovem. Natož vyřčeným.

Průměrný počet slepic: 3.5 (16 hlasů)

ale hysterická reakce dokazuje,že vidlák v skrytu duše pochybuje o svém rozhodnutí a liška zasela semínko. Frustrace se odbourává agresí,to vám řekne každý psycholog.
Bohužel si člověk na netu už moc nepoklábosí. Taková je doba.

Průměrný počet slepic: 3.7 (19 hlasů)

ale hysterická reakce dokazuje,že vidlák v skrytu duše pochybuje o svém rozhodnutí a liška zasela semínko. Frustrace se odbourává agresí,to vám řekne každý psycholog.
Bohužel si člověk na netu už moc nepoklábosí. Taková je doba.

Průměrný počet slepic: 3 (15 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

sám se sebou.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Liška osamělému srnčeti, tak, jako kombajn, zajisté neublíží. Aleluja, je z jiného revíru.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

je ta liška zcela jistě uznávaná odbornice přes očkování.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

In reply to by A (neověřeno)

Trvalý odkaz

A taky přes válcování silnic.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)