Czexit na vícero způsobů

Autor
Štítky

Dnes bych chtěl dále rozvíjet včerejší myšlenku, že při nastolených trendech to bude právě příští volební období ve kterém by už klidně mohlo dojít na lámání chleba, protože naše svobodná, demokratická a jedině správná EU zavádí tak šílené nápady, že se to přestává líbit i Němcům. A pokud dojde byť jen z poloviny na ty stanovené klimatické cíle, tak můžeme očekávat takovou drahotu a takové problémy, že to překoná jakoukoliv kampaň Okamury, Volného, Orbána i Salviniho dohromady. 

Připočítejte si k tomu ještě válku v Afghanistánu, kterou vyhrál Tálibán, koukněte se do Deníku N, kde nám Procházková napsala, že uprchlíci před Tálibánem jsou i náš problém a musíme se o ně postarat. 

Pokud pojedete kolem Hradce Králové, podívejte se na tamní letiště, kolik je tam škodovek a schválně se zkuste zeptat v libovolném autosalonu, kdy vám přistaví nové auto, co si jdete vybrat.... fronty se nám vracejí do módy a vlastně už chybí jen ty poslední - na banány a toaleťák. Ale když vidíte, jak to dneska vedou, nejspíš to bude coby dup. 

Možná se pletu a zbytečně předbíhám, ale každý průser vypadá tak, že se nejdřív dlouho skoro nic nestane, jen se to trochu drolí a vznikají trhliny a pak se 90% všeho stane v podstatě naráz.  Pamatujete na čísla nakažených loni v září? Exponenciální růst, ale dlouho to nebylo vidět. Až pak najednou. 

Proto bych si myslel, že letošní volby už mohou být i o tom, co bude po EU. Možná přeháním, ale v roce 88 si také skoro nikdo ještě neuměl představit, že do roka a do dne bude po všem. 

V letošních parlamentních volbách  se může rozhodovat o tom, kterou cestičkou odejdeme z Evropy zpátky do vlasti. 

Všimněte si, že to beru jako holý fakt a ne něco, za co se bude nějak dramaticky bojovat. Stejně jako se nebojovalo proti Moskvě v roce 89. Rozpad je prostě rozpad a v případě EU je to prostě zákonitost, protože jim tam už definitivně ruplo v kouli.  To nemá co dělat ani s Orbánem, ani se Salvinim, ani s Kačinským. Ti to jenom rozpoznali o něco dřív než jiní. Rozpad EU se odehraje i kdyby Piráti vyhráli s ústavní většinou a i kdyby celý ojroparlament stanul jako jeden muž.  Dovolte mi proto nastínit, jak se mi osobně jeví možnosti toho odchodu: 

1. Pirátostan - nejvíce ojrohujerská banda. Tam je to celkem jednoduché - my neopustíme EU, jednoho dne EU opustí nás. A mezitím ji budeme ještě dotovat, Piráti ještě dopustí nějakou rychlou rabovačku zbytků národního hospodářství, ještě budou chvíli žalovat a hlasovat pro zvýšení pravomocí pro potápějící se Titanic.  S Piráty z Titaniku neslezeme, dokud se nepotopí a pak budeme prostě jen sčítat škody, které budou značné. 

2. Spolukoalice - Oni sami neví, co by dělali. Bylo by to podobné jako s covidem. Dělali by přesný opak toho, co by dělali jiní. Logiku by to nemělo žádnou, jen hromadu keců a  já osobně fakt nechci mít Fialu ani Pekarovou jako lídra šňůry záchranných člunů a fakt bych nechtěl kormidlovat k obzoru, který by nám ukazovali tihle borci. Nemluvě o tom, že tam pořád někde sedí v pozadí ten Hermann, který by mohl kamarádovi Berndtovi dát echo, že teď je nejlepší chvíle k rozhodnému útoku na českou samostatnost. Když teď milý krajan Hermann přebíral medaili, nikomu ze spolukoalice to nestálo za slovo. Tož to by zase nám neměli stát za hlas. 

3. Okamura - s ním odplujeme z EU poměrně rychle. Tak rychle, že už sice budeme podobně jako Británie pryč, ale všude kolem ještě EU bude. A bude to EU krachující, EU mstící se. Bude to EU, kde ještě pořád budou různé Čaputové a podobní hujeři a mohou nám na závěr ještě pěkně zatopit. S Okamurou to bude rychlé,  furiantské a možná i osamělé. Nejsem si jistý, jestli si to můžeme se stavem naší ekonomiky a stavem naší armády dovolit. Ale přímočaré to bude rozhodně. 

4 Babiš - já už si přečetl tu jeho novou knížku... On je prostě pragmatik a pokud si ohlídá svoje firmy a investice, bude mu nějaká EU ukradená. Pokud se má EU potopit, tak se prostě potopí. Pokud je nutné dneska EU chválit a zítra jí třeba potopí on sám. V Babišově knize se ale nikde nevyskytuje slovo Vrbětice. Ale americké vrtulníky se tam vyskytují. I americké přátelství. Babiš se podle mě už z EU ven chystá. Ale chce nás opřít o nové zámořské dubisko. Chce se jistit opět ne o domácí síly, ale o ty americké. EU pomine, ale NATO u nás nepomine. Až jednou budeme EU opouštět, bude americký velvyslanec v Česku telefonovat a urovnávat nám cestu. Tedy tak si to Babiš představuje. Pořád ještě si nedovede představit, že USA nemají přátele, jen zájmy a může dopadnout jako afghánská vláda. Odchod z EU podle Babiše bude odchod křivolakými cestičkami, krok dopředu a dva zpátky, úkrok vlevo i vpravo a se zřetelem na americké zájmy, které třeba Babišovi ohlídají jeho investice v Německu. S Babiše to bude nejvíc počesku - kroucení, vymlouvání, něco jiného se bude říkat a něco jiného dělat, ale rozhodně nám nehrozí, že bychom to uspěchali. 

5. Šlachta - To je Babiš v bledě modrém. Stejný přístup. Opřít se o nevyzpytatelné americké dubisko s vědomím, že Washington je daleko a Pámbu vysoko. Ale.. Šlachta nemá v Německu majetek!  Možná má tajné konto ve Švýcarsku, ale jinak nemusí brát ohled na nějaké německé pekárny. Šlachta není nadnárodní oligarcha, nemá žádné globální zájmy... maximálně ty, na které se nechá zlobovat. Ale sám o sobě nemá v EU žádnou košili, která by byla bližší než kabát. 

 

Bude zapotřebí situaci sledovat. Ale když vidím, jak se události valí, tak ve volbách zřejmě nepůjde ani o koroňáček, ani o protiepidemická opatření, ani o pokovidovou obnovu. Půjde nakonec nejvíc o EU. Myslete na to, až si budete vybírat stranu. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (98 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

J

Průměrný počet slepic: 2 (23 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aj Jurečka je bere, tedy jeho hodná paní. A berou je i další. Hyundai pořádal školení pro své zaměstnance v Jižní Koreji a bral na to dotace z EU.
Jiné firmy zase školí zaměstnance v jiných zemích. Ono je to spíše poznávací zájezd a služební cesta dohromady.

Průměrný počet slepic: 4.6 (23 hlasů)

Evix.
To je ten problém kolem Babiše,že řídí stát jako firmu,takže nejdřív beru já dotace a když něco zůstane tak známí a ti co je potřebuji
Napíši to znova,naprostý střet zájmů a zneužití informací.

Průměrný počet slepic: 2.7 (22 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

v tom souhlasím s jeho obhájci, ale : bojoval někdy a bude někdy bojovat proti nesmyslným dotačním titulům které vyčerpávají státní a unijní rozpočty a produkují projekty škodící jedněm a zvýhodňující druhé?

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Hubou.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

vzhledem k tomu, jak všichni bájí o dotacích, nedají na ně dopustit, nevím nevím, co by bylo kdyby s tím začal. malér je že naši ekonomisti/ti správní/ a všichni neumí bez dotací postavit ani kadibudku.
Ti co to uměli, byli fofrem odstraněni. Klauzovic modroftačí letka s pomocí dalších, třeba a nejnověji bank, "přesvědčují "lidi o výhodnosti půjček, tak jako funkcionáře - dotacemi ale v podstatě jde o to, že na to můžeme jen doplatit. Chystám pokračování těch 4 dílků zmizivšího majetku republiky. za posledních 30 let . A toho, co se za předminulých 30 let vybudovalo... žádné ideje či a pomlouvání těch nyní seniorů, ale to co dokázali. A musím Vám říct, sumy jsou to fascinující, zrovna tak jako umění těch našich pomlouvaných a dehonestovaných seniorů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Ta nespravedlnost, ukrást zloději jeho nakradený majetek. Ten svět je ale ošklivej.

To víte, co se dohodlo za Špinavých dohod, to tu máte dodnes.

Co si jít popovídat s Čalfou a podobně?

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

A jak by to bylo správně dle Vás? Vybrat peníze ode všech a potom přerozdělit na dotacích jen dle obráceného klíče? Tedy napřed těm malým co si o ně napíší, potom kamarádům Babiše a nakonec pro firmy Babiše? To budete spokojen?

Průměrný počet slepic: 4.2 (14 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

skoro vůbec pravdu.
Andy má k ruce docela velký aparát, který se živí dojením dotačních fondů. A ten aparát dává setsakra majzla, aby bylo vše podle nastavených pravidel.
Jak jsou pravidla nastavena, je věcí druhou. Jenže nastavování není v Babišovo kompetenci.
Ale to, co dělá Andy, může dělat kdokoli jiný, kdo si podobný aparát vytvoří.

Nejlepší je vždy příklad z praxe.
Představte si, že do obchodu přijde něco, co se bude dávat zadarmo všem zájemcům, ovšem pouhé tři dny. Třeba dobré víno, anebo brambory, prostě něco, co se dá uskladnit a vyplatí se pro to zajít.
Vy se tam vydáte. Abyste toho odtáhl co nejvíc, vezmete si na záda krosnu a do ruky popadnete tašku na kolečkách.
Přijdete k obchodu a zjistíte, že Babiš odváží vydávané zboží pomocí kamionů a na čtyři směny, protože na to má prachy, aby celý ten odvozový cirkus zaplatil.
A vy tam stojíte a čumíte, na zádech krosnu, v ruce tašku na kolečkách a jste nasranej, jak brigadýr po nezdařeném pracovním rekordu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (36 hlasů)

Pane Targus.
To je právě ten problém,že má velký aparát na dojení dotací,ale to hlavní,že mu jdou patolízalové na ruku,každá jiný není premiérem.
Jenže,dotace od EU,jsou spojené s dotacemi od státu.
Aby premiérem byl oligarcha,nepovažuji za šťastné.

Průměrný počet slepic: 3.1 (14 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

pane zemědělče,ale vy jste nic nepochopil.
Babiš by pumpoval, i kdyby premiérem nebyl. Akorát by na něj nebylo vidět.
To je v kostce celý problém.
Jakési kecy o tajných informacích, ke kterým má Babiš exkluzívní přístup, to jsou doslova hovna, která vám cpou noviny a telka do očí a do huby. Nic takového neexistuje.

Jde nám o to, že dotace ruinují v podstatě celé hospodářství, anebo nám jde o to, že Babiš si domněle přikrádá?

Babiš si bere to, co mu umožňuje současné nastavení pumpování dotací. Systém se nezmění, dokud bude co pumpovat, protože takových Babišů jsou tisíce a oni společně nedovolí jakoukoli změnu.
Pokud chcete zachovat alespoň zdání právního státu, nemůžete odstřelit Babiše a ty ostatní nechat pumpovat dál. To je prostě technicky nemožné.
Já chápu, že se vám to nelíbí, ale je to tak.
Znovu vám nabídnu k přečtení a zamyšlení svou stať zde na Kydech. Zadejte do zdejšího vyhledávače slovo "Hanzlík".

Průměrný počet slepic: 4.6 (33 hlasů)

SVJ v Olomouci řeší dotace pro zateplení domů následným způsobem. Na schůzi SVJ se představí absolvent humanitního studia, který se specializuje na vyřízení dotací pro dům. Má kontakty a nastudovanou praxi, včetně příslušných školení. Záloha 50.000,- Kč a doplatek po přidělení dotace dalších 50.000,- Kč. Prý nestíhá a má fůru zakázek. Po inkasování zálohy zjistí, že dům nemá všechny plány nutné pro čerpání dotace. To za dalších 85.000,- Kč dokáže zařídit za projekty vedení odpadů, tlakové vody, požárního zabezpečení, vedení elektroinstalace a rozvodů plynu. Bez schůze, hlasování mailem, protože Covid. Kromě zateplení domu, je výhodné vyměnit všem 20 bytům i nové vstupní dveře a okna. Protože vyšší procento dotace z vyšší kategorie. (Bez ohledu na to, že některé byty již mají nové dveře a nová plastová okna). Do toho navýšení původního rozpočtu z 6.2 Mega o další 1.4 Mega protože Covid a zdražení materiálu. Ale prý to neva, protože prodloužili úvěr z 15 let na 20 let. Vše odsouhlaseno po mailem, protože Covid. A jako náhoda, ti dva z Výboru co vše zajišťovali, na své funkce rezignovali, své byty prodali, a již nejsou.
Vidíte kolik lidí dotace živí a Vy by jste jim to chtěl zatrhnout. Voják se zajímá, voják má.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

V podstatě to stejně funguje i na obcích, školách atp. Pro dotace si sáhnout potřebuješ, protože kdyby ne, jiní si šáhnou o to víc a to, za co neseš nějakou odpovědnost, bude chudé. Když člověk potřebuje opravit chodník ve vsi, může být zásadovým, může spekulovat jak dotace křiví trh (křiví)... ale jestli má po něm ten opravený chodník zůstat, prostě po nich sáhnout musí. Musí se starat sehnat prachy.
A skutečně se ukazuje, že specialista na čerpání dotací, takový ten zprostředkovatel, co ví kde co frčí a co se šustne, je prakticky nutný, protože věc je většinou tak záludná a nepřehledná, že se vlastními silami blížíte do kriminálu nebo k vracení těch peněz. Jednoduše, ten šikovný zprostředkovatel vám ušetří ohromné množství hodin objevování a učení se. Mívá i kontakty (je dobré, je-li jeho odměna závislá na úspěšnosti), zná kličky... To, co je pro vás spousta práce, je pro něj skutečně již jen rutina. A za to si v tomto systému peníze zaslouží. Pokud umí. Když mi praskne trubka k topení, také si budu zvát instalatéra a nebudu se to snažit po večerech učit udělat sám. Důležité ovšem je, abyste se takovým človíčkem nenechali nahnat do akce, kterou nepotřebujete, jenom proto, že si tam lze sáhnout (ty peníze se většinou vyplácejí zpětně, mívají na sebe navázané povinnosti a i ta spoluúčast kterou do toho vrazíte vám může chybět jinde).

Tím ale neobhajuji systém EU dotací. Naopak! Jsou jako první dávky pervitinu, co dává dealer zdarma. Pak jste už jenom závislí.

Nakonec, Ursula nám to se Seznamen/Novinkami jasně a otevřeně říká: EU dotace jsou ve skutečnosti jen prostředek, jak držet pod krkem zlobivé státy: https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/miliardy-pro-cesko-nejdriv-zabr…

Někdy si říkám, jestli ten Brusel není před volbami najatý Babišem. Piráty a Spolukoalici přesvědčovat nemusí - ostatní spolehlivě naseštvou.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

úplně hloupého Standu, protože stránka už jaksi není.
Dobře vám tak a mně taky.
Mohli jsme být krásní, mladí a chytří a ono hovno.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

v Gorolistánu řeší zateplování domů za třetinové, až čtvrtinové ceny.
Ovšem bez dotací...
A družstevníci v každém domě si dokonce mohou vybrat, jestli s dotacemi nebo bez.

Stejnou zkušenost mám, když jsem příbuzné pomáhal řešit výměnu kotle s možnou dotací až jedno sto tisíců Ká čé.
Nejlevnější kotel s certifikátem - cena něco málo přes sto litrů. Plus přípojení certifikovanou firmou za půl sta.
Kotel bez certifikátu ze Slovače stál pětačtyřicet i s dovozem.
Plus kafe a domácí koláč pro Targuse s blitzkami, který to pověsil a zapojil.

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

Jenže já jsem smýkán většinou. Na schůzi SVJ slyší jak dostanou dotaci 1.4 Mega. A jsou nadšeni. Zaplatí dotační experty, zaplatí nutné projekty, zaplatí certifikovanou firmu a celkem přeplatí 3 Mega. Ale je to na úvěr, jen za 2K měsíčně na 20 let. Přehlasují Vás a jste za blba.
Ten kotel to samé, jde to prý přes dotace. Dotace 50K a přeplaceno přes certifikované firmy 100K. A to se vyplatí.
Mám to co čtvrt roku a začínám chlastat. Jinak neusnu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

A ještě nadiktují certifikované technologie (polystyren) certifikovanými firmami. My se naštěstí vždycky trefili mezi dotační okna, respektive jsme svou solitérností nebyli součástí sídliště, takže jsme se postarali sami. A lépe.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jenže Babiš nastavuje i ta pravidla. Takže to má nyní mnohem jednodušší. Nicméně je fakt, že je to pořád legální.
Takže jeden den by bylo možné vozit zboží kamiony, ovšem druhý den pouze vlakem, a třetí den jakkoliv, pouze v případě že sklad pro vámi zakoupené víno, bude ve třetím patře s okny na východ. Asi by o tom vidlák mohl napsat kdyby chtěl. Jednou dotace na nové teletníky, podruhé na modernizaci stájí pro 541 až 782 krav, potřetí na povinně přidávaná biopaliva atd. To že se Babiš posadil na vrchol hromady mu finančně zachránilo krk. Nám to asi může být jedno protože dřív to cedil přes sponzorování opozičních stran.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

In reply to by kejko (neověřeno)

Trvalý odkaz

Aby Babiš čerpal, vůbec dotace nemusí nastavovat. Jen musí být v obraze, mít na to lidi co se nezakecaj a optimalizovat investice. A čerpat a čerpat. Stamiliardy dotací jsou vždy vyčerpány a rozdojeny mezi čerpače (od babiček na ekokotle, přes neziskovky, až po superčerpače na golfová hřiště a Babiše co na to má čerpadlářskej tým.)

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

Máte pravdu, nedokáži vám podat konkrétní příklad (důvody jsou osobní). Omlouvám se za zaplevelení diskuze.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by kejko (neověřeno)

Trvalý odkaz

hoďte sem konkrétní příklad, kdy si Babiš nahrál sám sobě, ale JENOM sám sobě, nemyslím tím nezištnou přihrávku VŠEM podobným chudáčkům, jako je jeho Agrofert.
Že se dotace nastavují pro ty, kteří většinově žádné dotace nepotřebují, je známo více, než dobře.
Nicméně myslím si, že Babiš z titulu funkce předsedy vlády toho moc neovlivní. Předseda není monarcha, který by vládl neomezeně. A k prohlasování nějakého zákona potřebuje parlament.
Ale samozřejmě se mohu mýlit.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)

Jsou dotace, které se vypisují místně (ČR). Co a jak se bude dotovat se rozhoduje na ministerstvech. Konkrétní znění dotačních titulů vypracovávají úředníci a noty dostávají od "náměstků, vedoucích odborů atd". Komu se dotace přidělí se rozhoduje také tam.
Nejedná se o zákony, je to běžná rutinní práce. Která se musí nějak zadat zpracovat a vyhodnotit. To se děje mimo parlament a způsob zpracování je na úřednících. Ono vědět kdy, na co, moc ovlivnit parametry, může udělat velký rozdíl mezi tím dotaci získat nebo nezískat.
Klidně to berte tak, že kecám blbosti. Sám bych svou doušku takto vyhodnotil. A protože nemohu být konkrétnější, tak další obkecávání je jako šlapání v hov....
Přeji pěkný den

Zatím bez slepic

In reply to by kejko (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kalous a spol vymysleli kulišárnu, , stejně jako ostatní se o tom dozvěděl tak je koupil taky, takže část se nedostala kam měla plánováno. Bylo řevu , presstituti se činili a stejně kulový, nic protizákonného a navíc se to na ně provalilo, ostuda jak mraky....
a stejně Grossovic strejčka s půjčkou všichni fšichni tolerují/tolerovali a sBábou je cirkus a žalování do |Brusele už další generací těch co chtějí vládnout... no vládnout, spíš se dostat k lizu

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by kejko (neověřeno)

Trvalý odkaz

jako ty příměsi do paliva co navrchl a dal do parlamentu Kalousek a spol. co ted krici, ze to udelal Babis :D

Jooo, vsechno sám Babiš, ty lumeni jako Jurečka aspol. nic, ten stát od rroku 89 do doby zvolení babiše jel sám, sami sse schvalovali zákony atd. :D

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jasně, ale proč bojovník proti EU vidlák volí ausgerechnet Babiše, když je k Bruselu přímo přikovaný? On sám přeci nemůže myslet vážně, že to omluví PR elaborát Máry Prchala, tak tupá kobliha on být nemůže ...

Pak vidlák je holt ruská rozervaná duše, která podporuje toho, proto kterému zároveň bojuje :-) Logika a racio v tom není.

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

Premiér Andrej Babiš (ANO) bude u Agrofertu a jeho dceřiných firem zapsaný jako koncový příjemce výhod. Od 1. června začíná platit zákon, podle kterého se musí do evidence zapsat skuteční majitelé firem, mezi které tak bude premiér u Agrofertu patřit.
Audit komise se týká unijních dotací holdingu Agrofert, který Babiš vlastnil. V roce 2017 kvůli zákonu o střetu zájmů vložil akcie svých firem do svěřenských fondů, nicméně unijní audit dospěl k závěru, že Babiš je ve střetu zájmů, neboť fondy ovládá, když jmenuje a odvolává jejich činitele.
....................
„Manželka pobírá jen dotace tzv. nárokové na plochu, které dostávají všichni zemědělci v České republice. Všech ostatních dotací jsme si řekli, že se vzdáme, a dokud budu aktivní v politice, tak je nikdy manželka čerpat nebude,“ řekl Právu Jurečka, který je zároveň i první místopředseda KDU-ČSL.

Průměrný počet slepic: 1.9 (13 hlasů)

...tak okrádá svou rodinu.
Neskaj by se mělo říkat, že ten, kdo je bohatý a nekrade, tak okrádá nejen svou rodinu, ale i další její pokolení (neb krádeže nabobtnaly o několik řádů).

Krádež - rozuměj systémové i mimosystémové přesuny bohatství vytvořeného někým jiným, např. právě že přes dotace (systémově).

Kdysi když firma uvažovala že bude stavět filialku v městě A, tak město A od firmy dostalo návdavkem tu kus cesty, jindy nějaké jiné potřebné zařízení.
Neskaj nejprve se firma optá co od města dostane (v Ostravě dokonce kvůli Karolině přesunuli zastávku tramvají) , co od státu....a až kdo dá nejvíce, až podle toho se vidí.
Někdo tomu říká korporátní fašismus, já nevím, nějaký sjednocující (glajchšaltující ?!?) zájem tam je...ale že by docela obyčejní lidičky, co tam v tej firmě makaj - že by to byli nějací fašisti ? Dyť je to tudle Jarda odvedle, Hanička od přívozu, Zdenda z kolonie, Míra z podnikatelského ghetta - samí fajn lidi, večír v pátek se sejdem a tak se dycky zasmějem , tak se náramně tmelíme , jak za mlada !!!
To ne, korporátní fašismus - to je jen takové zlé slovíčko.
Šak každý může se stát Baťou nebo Babišem, no ni ? Ba aji Rothschildem....
Nebo snaď na to mají tkzv., učitelé a tkzv. učitelky jiný názor ?!???
Opavažte se !!

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

viagra online generic <a href=" http://viagracnd.com/# ">viagra in united states</a> - generic viagra where to buy
https://viagracnd.online# viagra from usa pharmacy
viagra boots <a href=http://viagracnd.com/#>viagra alternatives healthstore mfnmwre</a> pfizer free viagra

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

generic ivermectin cream <a href=" http://ivermectinon.com/# ">buy stromectol online</a> - ivermectin over the counter canada

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin for humans <a href=" http://stromectolgnr.com/# ">ivermectin cream 5%</a> - ivermectin canada

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

where to get cialis cheap <a href=" http://cialisgtr.online# ">cialis no prescription canada</a> - viagra and cialis

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

cheap erectile dysfunction pills <a href=" http://pillgtr.com/# ">ed medication online</a> - medicine for erectile

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=https://buystromectolon.com/>can you buy stromectol over the counter</a>

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

price of clomid <a href=" https://clomidgtr.com/# ">clomid</a> - clomid

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

http://buypropeciaon.com/ - finasteride tablets 5mg where to buy

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

cheap propecia canada <a href=" http://propeciaizi.online# ">propecia generic</a> - generic for propecia

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

ivermectin 6 <a href=" https://ivermectinizi.com/# ">buy ivermectin pills</a> - purchase oral ivermectin

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

buy propecia 5mg <a href=" http://propeciaizi.online# ">buy propecia</a> - how much is propecia

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

best price cialis supper active <a href=" http://cialismgz.com/# ">cialis discounts</a> - cialis without a perscription

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

<a href=http://buytadalafshop.com/>best place to buy cialis online</a>

Zatím bez slepic

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

top rated ed pills <a href=" http://indiarxmgz.com/# ">trusted india online pharmacies</a> - ed meds online

Zatím bez slepic