Okamura bude vládnout příště

Autor
Štítky

Po volbách nebude vládnout ten, kdo má pravdu, kdo je morální a kdo má hluboce zakotvený smysl pro čest. Nebude vládnout ten, kdo to myslí dobře, kdo do toho dal všechno, kdo ukázala charakter i srdíčko. Po volbách bude vládnout ten, kdo od prezidenta dostane nominaci na premiéra a komu dá důvěru většina v poslanecké sněmovně. Tečka. Jestli to k tomu navíc bude člověk čestný a charakterní, to je jen příjemný bonus, ovšem není nijak vymahatelný. Vládnout bude ten, kdo poskládá většinovou podporu.  

Já se Vidlácky snažím politiku analyzovat právě podle tohoto kréda. Já nehledám, kdo je v politice morálnější, kdo chce pro tento národ to největší dobro, kdo je charakternější a morálně vyspělejší. Neporovnávám u politiků ideály, protože zpravidla žádný premiér před volbami vůbec netuší, jaký okruh problémů se na něj pak sesype a co bude muset v dnešním zdivočelém světě řešit. Jen si to vezměte - Babiš rozhodně nebyl zvolen, aby řešil pandemii. A přece na tom nechal prakticky půlku svého funkčního období. Stejně tak nikdo neví dne ani hodiny, kdy si nějaký americký deep state řekne, že je načase se domluvit s Ruskem/Čínou/Asadem/Íránem/Ukrajinou (nehodící se škrtněte), případně že se vytvoří celý nějaký nový pakt a najedou bude naše země i přes všechny Vrbětické snahy a další rektální alpinismus vržena do nové situace a nikdo neví, jak se to vlastně bude řešit. Stejně tak je docela dobře možné, že dojde v zimě na nějaký ten blackoutek a je klidně možné, že příští léto už nebudou existovat ani emisní povolenky ani EU.  A ani deset Babišů, dvacet Bartošů, padesát Fialů a jeden Okamura v této chvíli netuší, co z toho bude a jaké možnosti řešení budou existovat. A já to samozřejmě také nevím. 

Já osobně se při politických analýzách soustředím na primitivnější cíle. Snažím se zjistit, kdo bude mít většinu. Snažím se odhadnout co se dá udělat pro větší volební úspěch a jak by se dalo jiným jejich snahu zhatit. Sleduju, co voliče přitahuje a co je naopak odpuzuje. A tvrdím, že pro volby je důležitější, jak se věci jeví, než jaké doopravdy jsou, protože volič volí nikoliv podle objektivních skutečností, ale podle své víry. Politik totiž nejdřív slibuje a pak teprve volič volí. Obráceně to nejde. 

Do voleb je ještě víc než čtrnáct dní. Ty nejzajímavější věci se teprve stanou. Zbraně hlavních kalibrů jsou zatím stále pod maskovací sítí a vystřelí tak někdy po  svatém Václavovi. Přes očekávanou nejistotu vývoje bych vám dneska rád nastínil jeden povšechný pohled, který podle platí, ať se ještě stane cokoliv. 

Alternativa to má podle mě letos poměrně jednoduché a přehledné.

O Spolukoalici a Pirátostánu se nemusíme bavit. Tam je názor alternativy dlouhodobě zcela konzistentní. Všichni ojrohujeři a předávači moci do Brusele či předávači vlivu nadnárodním korporacím, ti prostě alternativou voleni nejsou. Protože na jejich blbé nápady jsme vždycky doplatili. .  Zůstává zde vlastně jen drobná nejistota - kam zařadit euroskeptickou ODS. Ale ta nám to usnadnila sama a ústy svého předsedy se hlásí do holportu s těmi, co by tu zítra chtěli mít euro a ještě větší smršť ojropravidel. 

Stejně tak není nutné se bavit o Okamurovi. Ten má svoje priority víceméně pořád stejné - pryč z EU, nepřijímat žádnou ojroměnu, obnovit české zemědělství i průmysl, držet politiku všech azimutů, přijmout zákon o obecném referendu. Jak jsem už psal, dějinný vývoj jde přesně tímhle směrem. EU jde do kytek po všech stránkách a s ní celý dnešní západ. Koneckonců čtvrtá nejvyspělejší ekonomika - Německo se dopracovala k tomu, že se bojí nedostatku proudu v tuhé zimě. Je k tomu zapotřebí něco dodávat?  Tento trend se nijak neotáčí, naopak se urychluje a  tak se program SPD postupně stane programem všech, protože ti co ho mít nebudou, ti prostě projedu volby. Budoucnost směřuje k tomu, aby měl Okamura pravdu a vlastně žádnou kampaň dělat nemusí. Tu mu teď dělá EU sama. 

Velkou neznámou zůstává Babiš. Na jedné straně přítel Viktor Orbán, na druhé straně skvělá ojrokomisařka Jourová. Na jedné straně přiznání se k obyčejným pracujícím lidem, fotka se zmijovkou, zdůraznění, že si Andrej kdysi sám postavil svépomocí barák. Na straně druhé pak holdingové impérium ve čtyřech zemích včetně Německa a určitá závislost na dotacích. Na jedné straně pokusy o rektální alpinismus směrem k EU, okaté spojenectví s USA, na straně druhé ho v EU nesnášejí a možná i jinde a tak mu nic jiného než český volič nezbývá. Na jedné straně splnění programu ODS a ČSSD zároveň, protože snížil daně a zároveň zvedl přídavky, k tomu máme skoro plnou zaměstnanost, na straně druhé rozběhlá inflace, rostoucí zadlužení, pandemie s třiceti tisíci nadbytečnými mrtvými, neschopnost tvrdého a zásadového postoje. 

Ode dneška do voleb budu razit heslo, že bychom si letos Babiše vlastně měli definitivně vyzkoušet. Přestat spekulovat, na které straně stojí, protože to v této chvíli neví ani on sám.  Měli bychom ho donutit, aby se ke všem těmto otázkám musel postavit. Donutit ho, aby musel jasně říct, kde stojí a aby to musel říct nejen nám - občanům České republiky, ale aby to musel říct jasně a zřetelně i unijním šíbrům. 

V principu je to jednoduché:

1.  Vy co Babišovi věříte, tak mu to prostě hoďte. Takových lidí je poměrně hodně, Babišovo vítězství se v podstatě předpokládá. Zeman ho jmenuje premiérem. 

2. Vy co Babišovi nevěříte, vy to hoďte Okamurovi. I za cenu, že polojaponce nijak nemilujete. I za cenu toho, že jste to chtěli hodit Trikolóře, Šlachtovi nebo Volnému. Běžte a hoďte to SPD. Pokuste se o to, aby SPD byla silnější než ODS, nebo ještě lépe než celá Spolukoalice. Neubírejte Oamurovi, netříštěte hlasy. Dostaňte Okamuru na druhé místo. 

3. Vy, co si rozmýšlíte mezi Babišem a Okamurou, vy to hoďte Okamurovi. Babiš bude mít i bez vás dost hlasů na vítězství. 

4. Vy, co chcete volit ČSSD nebo KSČM, vykašlete se na to a všichni to hoďte Okamurovi. 

Letos je rozumné dosáhnout dvou věcí - aby ANO + SPD měly ve sněmovně většinu a zároveň aby ANO + ODS neměly ve sněmovně většinu. Aby pro Babiše existovala jedině koalice s SPD a nebo pak nějaká velká široká kočkopsí koalice se Spolu a možná i s Piráty.  

Jourová už se ozvala, že ANO s SPD vládnout nesmí, protože by to naštvalo EU. Jourová je Babišova kamarádka.

Zároveň vláda s SPD by se už hodně podobala Orbánovskému Maďarsku. Orbán je Babišův kamarád.

Ať se nám Andrejko rozhodne, který kamarád je pro něj důležitější... Ať nám všem ukáže, kde bije jeho srdce, ať nám ukáže svojí prohnanost, ať klidně kličkuje, ale v tomto ohledu se to jasně vyjeví. Ať to vidíme nejen my, ale i Orbán a EU. 

Pokud SPD a ANO budou mít ve sněmovně většinu, všechny líbodémo strany přilezou, budou se u Babiše lísat a dělat z nouze ctnost, že zachraňují republiku z rukou xenofobního Okamury.

Pokud by Babišovi k vládě stačila místo SPD sama euroskeptická ODS, tak to ještě nebude úplně průkazné, ale pokud bude k takové vládě ještě Babiš potřebovat i Pekarovou, Jurečku a nebo třeba Rakušana, tak není co řešit a nebude těžké voličstvu ukázat, že se s podporou oligarchy moc netrefili. Navíc taková vláda nevydrží dlouho... za dva roky budou předčasné volby a hnutí ANO skončí na smetišti dějin, protože není nic horšího než zhrzená očekávání. 

Pokud si Babiš vybere Okamuru a půjde do holportu s ním, ukáže celé EU a vlastně i svým americkým kamarádům, že věci se už mají trochu jinak. Že je u nás voličská síla, kterou je nutno brát vážně i kdyby se Biden vzteknul.  A nám to zřetelně ukáže, že Babiš sice nemá sám žádné ideály, ale je pořád pragmatik, který jde cestičkami klikatými a nevadí mu měnit cíle, když se mění situace. 

V ideálním případě potřebujeme zabránit tomu, aby existovala varianta ANO a samotné ODS. Potřebujeme, aby Okamura dostal někde okolo dvaceti procent a možná i víc. Potřebujeme, aby dostal všechna ta procentíčka od Trikolóry, Šlachty, ale i od Volného nebo té Švýcarské demokracie. Potřebujeme, aby ideálně uloupl pár procent i od ANO. Aby se vláda dala buďto snadno složit mezi ANO a SPD a nebo velmi blbě složit mezi ANO a líbodémo. 

Já nevím, jak se v takovém případě Babiš rozhodne.  Ale ať si musí vybrat mezi Jourovou a Orbánem. Pro mě by to byl naprosto dostatečný výsledek voleb a byl bych naprosto spokojený, kdybych tohle mohl dostat. Já o tom pak budu psát. Bez ohledu na to, jestli Andrejko moje tajná přání vyplní nebo zavrhne.  Ať je Andrej nucen se rozhodnout. Ať nemá žádnou záložní variantu, kde by mohl tvrdit že ODS je také euroskeptická a proto raději povládne s ní.

Všechny volby nových malých stran jsou vyhozenými hlasy i v případě, že se některé do sněmovny dostanou. Protože dohromady dají možná těch deset procent, ale koaliční potenciál mají naprosto nulový. Všechny jsou vlastně ještě radikálnější než SPD, všechny mají krátkou a podivnou historii. Já neříkám, že jsou primárně špatné, ale jejich volba celkem spolehlivě zařídí, že Babiš bude vládnout s ODS a varianta s SPD bude až tou poslední možností. Volný blok uškodí jedině Okamurovi a skoro bych se vsadil, že ty čtyři procenta pro Volného budou znamenat, že vládu složí Pirátosán se Spolukoalicí. Což všechny příznivce Volného bloku jistě potěší, protože to bude lepší než vláda Babiše a SPD. 

Podle mě je letos v našem zájmu, aby SPD byla bohatá nevěsta s velkým věnem. Aby se ženichovi sakra vymstilo dát jí košem. Ať má Babiš na výběr Okamuru a nebo všechny ty Bartoše, Rakušany, Jurečky, Pekarové, Fialy dohromady... ať s tímhle materiálem skládá vládu, ať si to užije... Tomio pak celkem spolehlivě bude vládnout příště a zřejmě na nebudeme ani  dlouho čekat. 

PS. Poznámka těm, pro které covid neexistuje a toto zjištění je pro ně ta nejdůležitější věc na světě:  Okamura je také proti covidovým opatřením, takže upřednostněním SPD před Volným blokem nic nezkazíte... 

 

  

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.5 (136 hlasů)

Komentáře

Ano a zachráníme to volbou Volného bloku... 

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)

Ale je to jeden krok na cestě. Čtyři roky koncentrované do jednoho okamžiku. Budeme si volit protivníka, který nám čtyři roky půjde po krku. Menší zlo.

Hamáčka s vodním dělem.
Babiše s genovou terapií.
Bruselskou pětku.
Okamurův jarmark.

Teď je všude kolem, kam se podíváš. Slibuje a rozdává drobné.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vlastně by se ty naše současné volby měly do historie zapsat jako volby "na férovku". Pěkně po cigánsku pět na jednoho.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)
Trvalý odkaz

Dneska Vlk rovněž o volbách: https://vlkovobloguje.wordpress.com/2021/09/21/ruske-parlamentni-volby-…

Ale, kam se hrabe na Vidláka, všichni mu dávají jen po jedné slepici, vlastně hvězdičce.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

Dnešní První zprávy:

"ZE ZAHRANIČÍ: Ruské velvyslanectví v USA doufá, že americké úřady poskytnou úplné vysvětlení kyberútoků z území USA, zaznamenaných během voleb do Státní dumy"

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

USA neuznaly volby do Státní dumy Ruské federace na „dočasně okupovaných teritoriích Ukrajiny“. Ruská vláda nedala svému lidu možnost realizovat svou volbu a omezila jeho politická práva, myslí si ve Washingtonu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

si vždy před jeho přečtením, abych neztrácel čas, zadám do prohlížeče Google Chrome v části Najít text "Babiš" a "Zeman".
Pokud se některé z hesel objeví, odcházím jinam.
Nyní v článku o ruských volbách se objevil přítomný Babiš.
Zase si kopnul, blb jeden.

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

Jedná se o výtah z článku v Babišově MF DNES. Že by MF DNES nebyla součastí mainstreamu? Jednoznačně je, taky ji proto nečtu.
Umanutost Vlka i Laca je srovnatelná, Babiš a Antibabiš :-) .

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Přesně to stejné dělám u Vidláka,a zadávám "kebab". Potom jen roluju přes červeně označená slova.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Napsal uživatel Narcis (neověřeno) dne Út, 21. 09. 2021, 02:31

260 jednohvězd v tuto dobu, to je známka kvality.

Elfové měli noční.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

úvaha. Plný kurník. Jen s tou Koblihovou vybranou stranou Vidlákovi trochu pomůžu- Velkokobliha stojí především na svojí straně. Modleme se, aby si jako svou stranu vyhodnotil tu bez ojra, Brusele, negrů a zeleného dýlu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Jen jeden příklad v duchu Vašeho sdělení Mandaladane... Málokdo to ví, ale Agrofert je jeden z největších prodejců nafty. Zemědělcům. Nemá sice benzínky u silnice, ale takřka v každém svém areálu má pořádnou nádrž a rozvážkovou cisternu. Tak snad bude Andrejkovi vadit, že se má benzín zdražit nebo úplně zakázat a bude proti tomu vystupovat když ne ve jménu národa tak alespoň ve jménu své firmy. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

naplněné modlitby- zelený díl je částečně pokryt. Tak si přejme , aby bylo pro to jeho JZD nevýhodné obchodovat ojrem a aby pochopil, že "Ukrajinci" na stavbách, jsou sice krátkodobě pro stavební firmy výhodné, pro dlouhodobou národní a sociální integritu národních států, naprostá zhouba.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Bude mu jedno, z čeho to posype.
Je uvyklý dokonce nechat si dotovat pálení potravinové plodiny, hlouběji už snad ani nejde klesnout...
On si už nějak poradí, i kdyby měl jezdit na slitky zlata...

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Smysl pro kšeft... Všechno co o Andrejkovi zatím vím je to, že mu to myslí a staví svoje kšefty dlouhodobě. Předpokládal bych, že vidí to samé co my - že z toho jednou bude průser za který se bude věšet - všechny kteří tomu tleskali, spolupracovali s tím a dokonce možná i ty, kteří šli náhodou kolem. 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

možnost vydělat na megaprůseru pořádný balík.
Čím větší průser, tím větší balík.

A Bába už na tygrovi jede, tak co...

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Ja být vlastenecký "spin doctor" ve volebním týmu SPD, tak ještě rozehraji historickou kartu zrady západních spojenců v 1938...ono to totiž také rezonuje se situací co nastala v Afghanistanu (propaganda postupně připravovala odchod/zradu, přičemž však také udržovala dojem dodržení dohod).
Těsně před volbami připomenout, jak nás zradili a Angličané dokonce chtěli kontrolovat, jak vyklízíme Sudety...že nikdo za nás nechtěl a také nikdy bojovat nebude. Maximálně bude Francouz nebo Angličan bojovat do posledního Čecha...no, však to znáte. Ale i dějiny po 1938, ukazují, že jim osud Čech byl vždycky jen tehdy významný, když z 1 dolaru investovaného hrozilo, že (ne)budou mít 3 dolary...

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

Hana Lipovska + Karolina Stonjekova na Xaver live
https://youtu.be/HLCM-FxT_0A

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

za upozornění

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlákova úvaha dobrá, ale nevzal v úvahu ještě pár důležitých okolností: prezident, ekonomický vývoj, Babišovy ambice a Čapí hnízdo.

Čapí hnízdo se ukázalo býti klackem, kterým AB mlátí po hřbetě. Voličům ANO sice Čapí hnízdo nijak nevadí )není moc velký rozdíl mezi dotací 50 mil. na Čapí hnízdo a 48 mil. dotací pro Petra Fialu), ale ten problém tu pořád je. Naopak odpůrci Babiše užívají ČH jako argument proti Babišovi a pořád. Jenže o ČH rozhoduje nyní státní zástupce a po něm soud. A i státní zástupce a soudce chtějí své vysoké platy, proto se státní zástupce bude do voleb držet zpátky a čekat, jak volby dopadnou. Jestli AB vyhraje ČH slavně skončí na nějakém §. A státní zástupce dostane nějaký náznak, jak má konat, třeba nějakou kontrolu jeho činnosti. Se zadáním hledat, dokud nenajdou. Jestli AB prohraje, státní zástupce ČH pošle k soudu a AB bude mít o poznání problémů více. Že máme trestně stíhané premiéra nikoho z voličů ANO neštve, považují ČH za prkotinu ve srovnání s miliardami, co zmizely za jiných vlád.

Prezident Zeman má před sebou poslední rok funkčního období, Čili se rok 2022 stane rokem volební kampaně za nového prezidenta, a bookmakeři favorizují AB. Jenže AB nemůže vykonávat funkci premiéra i prezidenta. Možná za sebe po volbách nastrčí Faltýnka do funkce premiéra. Nesleduji tolik situaci v ANO, ale kdo je dvojkou ANO po AB? AB klidně může dojet na to, že ANO=AB a nebude mít nikoho do funkce premiéra. Ale možná tu funkci přenechá koaličnímu partnerovi.
Jestli bude AB prezidentem, ještě nevíme. Ale pokud se o to pokusí, má na dost dlouho vystaráno, aby nebyl trestně stíhán. a kdyby byl stíhán člen jeho rodiny, udělí mu amnestii.

Zbývá nám ekonomický vývoj. ten je nepříznivý a budoucí vláda povládne v době ekonomické recese. Tak se volební vítězství může ukázat býti vítězstvím Pyrrhovým. Jestli by vyhráli Piráti, je ekonomický úpadek ČR dost jistý a jejich pád do bezvýznamnosti také. Dovedu si představit situaci, že Piráti volby vyhrají, postaví vládu, a ekonomický vývoj srazí hlasy voličů do dalších voleb někam k nule. Ale na předčasné volby by to nevypadalo, i s nulovou podporou by vláda vládla dál, aby se za 4 roky pořádně napakovala.

Průměrný počet slepic: 4.5 (14 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

nakrade a rozkrade příští vláda, nýbrž o to, jak moc se NEVRATNĚ poškodí kotlinková ekonomická základna.
To je, oč tu běží...

Průměrný počet slepic: 4.6 (17 hlasů)

Průmysl už není náš a veškeré dřívější dovednosti se ztrácejí. Inkluzivní školství spolu s adorací kariéry celebrity, youtubera, influencera, pracovníka neziskové organizace, apod. se už postarají, aby i zbytek populace byl nepoužitelný - a to zcela a k čemukoliv.
Řekl bych, že se jedná o to, kolik imigrantů přivážených neziskovkami přes Středozemní moře se podaří nacpat každé zemi EU. Cílem je, aby jich bylo co nejméně, a při ekonomickém krachu byl dostatečný prostor pro ty, kteří mezitím zemi něco přinášeli. Imigranti byli dosud prospěšní jejich zemi, ze které prchají, a pašerákům lidí maskovaných za neziskové organizace.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

nejspíš by se postarali, aby už žádné další volby nebyly.

O těch dalších - nejen ekonomických - nevratných změnách ani nemluvě.
Euro, migranti, grýndýl, daně z nemovitostí a další plánované chuťovky, které ještě nestačily prosáknout na veřejnost.

Uvidíme, jak dopadnou zelení ideologové ve volbách v Německu.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

volby by byly, krásné nejdemogratičtější, přes apku v Ajfounu aby mohl volit každý kdo má mobil. Tím by se odstranila i ta chyba s minimálním věkem.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by kejko (neověřeno)

Trvalý odkaz

Díky za doplnění.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

In reply to by kejko (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kolik máš SIM karet, tolikrát si člověkem (voličem).

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

a president je stále v nemocnici.
To se mi přetává líbit.
Pokud ho tam nedají dokupy a došlo by k nejhoršímu, může se nám těsně před vobami nebo během nich zrodit bytelná ústavní krize.
Bez presidenta totiž nebude mít kdo jmenovat nového premiéra. Stejně tak by neměl kdo podepsat zákony - zejména ne státní rozpočet na rok 2022.
Takže doufám, že president má skutečně tuhý kořínek a že to dá.

K programu SPD:
- Ústavní zákon o obecném referendu nemá šanci. I kdyby SPD získala podporu v sněmovně, neprojde přes senát.
- To samé případný pokus o vystoupení z EU.
- Protiimigrační politikumu nevěřím z toho důvodu, že laciní gastarbeitři z kdovíodkud SPD nijak nevadí. Jenže ono to nejde rozdělit podle barvy pleti nebo náboženského vyznání. Takže jediné, co by se mu snad mohlo podařit prosadit, by bylo takové zpřísnění azylového řízení, že získat azyl v ČR by bylo prakticky nemožné. Ale sociální dumping nijak omezovat nebude.
Takže co nám vlastně zbylo z programu SPD?

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

Kdyby zůstal úřad prezidenta neobsazen, prezidentské pravomoci přebírá předseda vlády. Takže Andrej Babiš by pověřil sestavením vlády ............ někoho podle svého uvážení. :-)

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Chce to ústavního právníka, ale myslím, že zrovna tahle pravomoc přechází na předsedu senátu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

je to dost jasně napsáno v Ústavě:

Článek 66

Uvolní-li se úřad prezidenta republiky a nový prezident republiky ještě není zvolen nebo nesložil slib, rovněž nemůže-li prezident republiky svůj úřad ze závažných důvodů vykonávat a usnese-li se na tom Poslanecká sněmovna a Senát, přísluší výkon funkcí podle čl. 63 odst. 1 písm. a) až e) a h) až k) a čl. 63 odst. 2 předsedovi vlády. Předsedovi Poslanecké sněmovny přísluší v době, kdy předseda vlády vykonává vymezené funkce prezidenta republiky výkon funkcí prezidenta republiky podle čl. 62 písm. a) až e) a k) a dále čl. 63 odst. 1 písm. f), jde-li o vyhlášení voleb do Senátu; uvolní-li se úřad prezidenta republiky v době, kdy je Poslanecká sněmovna rozpuštěna, přísluší výkon těchto funkcí předsedovi Senátu, kterému též přísluší v době, kdy předseda vlády vykonává vymezené funkce prezidenta republiky, výkon funkce prezidenta republiky podle čl. 63 odst. 1 písm. f), jde-li o vyhlášení voleb do Poslanecké sněmovny.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

"... a usnese-li se na tom Poslanecká sněmovna a Senát..."

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Keď Pán Boh dopustí,
aj motyka spustí.

Přiznávám dobrovolně, že velmi zřídka...

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Někdy Pánbůh mívá velmi uhozený smysl pro humor... 

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Počkal bych si na výsledky sčítání,pak můžeme diskutovat o možných koalicích.
Jinak jede propaganda na plné obrátky,po volbách se na všechny sliby zapomene.
Jourová se nemůže přetvařovat jako Babiš,ale určité informace dodává Babišovi,proto ji tam prosazoval.
Pan Vidlák jen doplnil.co všechno ovládá Babiš,také prodej zemědělské techniky,servis,náhradní díly a to není levná záležitost.
Bez diagnostiky se nic nespraví,všude čidla kamery.

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

….. že jste moji osobní zde před drahnou dobou ohlášenou volební taktiku rozvedl do epické šíře. Sice i trochu modifikoval, ale nikoliv příliš.
Do voleb se sice může ještě přihodit ledacos, ale podle mého soudu jen atomová bomba by mohla Bureše připravit o cca 30% a Japonce o cca 15% hlasů (tomu Kanimůrovi možná trochu fandím - přání otcem myšlenky).

Bureš by se samozřejmě raději spojil s ODS, ale u té opravdu nevím, co dokáže z toho svého trojspolku vytěžit. U obou "libodemo" spolků je totiž záhadou, co přinese kroužkování. Příznivci všech pěti tam seskupených stran budou samozřejmě prosazovat ty své a je otázkou, kteří budou disciplinovanější a půjdou k volbám ve větším počtu. Odhady jsou tu sázkou do loterie.

Občan se právem ptá: "Takže co nám vlastně zbylo z programu SPD?".
Referendum neprojde (souhlasím), vstoupení z EU neprojde (ani kdyby referendum prošlo), to snad jedině vystoupení z NATO (a měli bychom válku s USA na krku).
Takže co zbyde? Zbyde trend! Pokud Okamůra zesílí tak, aby to mělo nějakou váhu (podle mě na těch cca 15%), bude to jasným signálem o náladách ve společnosti a varováním pro ty, kteří je neberou na vědomí. A to k těm náladám nezapočítávám všechny ty Šlachta a Volné a další, kteří skutečně Okamůrovi ubírají hlasy. Kdyby jsou chyby, ale kdyby nebyly, tak má Japonec 20% jen to hvízdne.

Tyhle volby jsou ostatně trochu legrační. Náladu ve společnosti a voličskou přízeň ovlivní (daleko více než nějaký chladnoucí covid) masově blížící se nedostatek elektřiny a všeobecné zdražování a inflace. Pokud se tam uskuteční očekávané trendy (a proč by neměly?), to teprve bude maso! Bude to "vinej nevinej, berte to po řadě!".
Viník bude muset být nalezen a pro mnohé (i pro mne) to bude EU.

Obecný odpor proti ní bude přesně to, co zbude z programu SPD.

Průměrný počet slepic: 4 (15 hlasů)

Vidláku, vaše "že co je dobré pro Agrofert, to je dobré i pro republiku." je mi signálem, že (možná, snad) čtete stejné knihy, jako kdysi já. Některé nestárnou a Yossarian se v letadle stále třese strachy..... :-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (8 hlasů)

Hellera jsem měl vždycky rád. Hlava 22 je dobrá, ale já měl raději jeho Golda za všechny peníze nebo Helenu. 

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Helena? To nějak nedokážu zařadit.
Přiznám se, že se mnou víc než Gold zamávalo Něco se stalo, Nemalujte si to (hezký vhled do té athénské demokracie) a Bůh ví.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

To je o Heleně - matce císaře Konstantina, která jde do Svaté země vykopávat Kristův hrob...  V podání Hellera je to neskutečné čtení. 

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

A skutečně jde o Hellera? Protože v jeho díle nic takového nevidím. Hádal bych spíš na tohle (nečetl jsem): https://www.databazeknih.cz/knihy/helena-63635 - zajímavý detail - překlad J. Čulík ;)

Zatím bez slepic

Kšeftař Milo (Minderbinder?) co zašmelí letovým posádkám jejich padáky a bombarduje vlastní letiště, není to tak trochu Andy?
Uvidí se po volbách, i když mnozí "už vědí".
Proto "Japonec".

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

Svým způsobem ANO

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

40% ANO+SPD
40% Bruselská pětibába
20% Volný blok

Jediná šance, jak se vyhnout koncentráku po vzoru Austrálie. Je to naše šance poslední. Protože pokud ji nevyužijeme, končíme. Stačí sledovat, co se děje ve Francii, Itálii, Norsku, USA, na Slovensku...

Po volbách, pokud nezvolíme blokační menšinu, už to bude bez rukavic. Všichni by se měli bát. Včetně Vidláka a jeho rodiny. Já už strach mám.

Průměrný počet slepic: 3.1 (16 hlasů)

Vlastimile, dovolte mi dotaz... i kdyby to nakrásně dopadlo jak říkáte, s kým ten skvělý Volný blok půjde do koalice? S Bruselskou pětkou? Nebo s Babišem a Okamurou? Nebo se samotným Babišem, kdyby nám oligarcha docela dobře uspěl?  Nebo tam Volný bude jen sedět v parlamentu v opozici? Jen se ptám...

Na mě to totiž dělá dojem, že Volný jaksi už předem všechny varianty vyloučil... Čili z toho plyne, že i kdyby měl Volný dvacet procent, tak vládnout nebude, protože nebude mít s kým. A vlastně dosáhne jediného, aby se ti ostatní nějak smířili. Třeba že se spojí Babiš, Okamura a ODS... 

 

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Volný blok bude v opozici a bude blokovat totalitní zákony. K tomu lze využít jednací řád sněmovny. Pokud se přidá SPD a Trikolóra, žádné takové zákony neprojdou. Je to otázka života a smrti, protože to, co přichází do Evropy, je válka proti nám všem. Ještě to stále neberete dost vážně, milánkové. Až na to přijdete, může být pozdě.

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)