Dojče elektriše blekaut a český politiše blekaut

Autor
Štítky

Jak jsem slíbil, dneska si prokydáme německé volby do Bundestágu. Nebudu se pokoušet o žádnou fundovanou analýzu, doporučuju si skočit k Vlkovi na Kosu, ten se těmtotématům věnuje s láskou a péčí, takže se tam dozvíte všechno podstatné i nepodstatné ba dokonce i droboučké maličkosti, které by člověka ani nenapadly. Takže pokud chcete znát přesná číslíčka, volební grafy a podobné věci, pospěšte k Vlkovi. 

Já se pověnuju tomu, co jsem zmínil ve včerejším článku - že německé volby ovlivní ty naše za čtrnáct dní. Jednoduše proto, že to tu u nás máma vlastně strašně podobné tomu Německu. Vlastně je to až neuvěřitelné. Takových let se snažíme nějak vymezit, takových let zdůrazňujeme naše slovanství, takových let jsme to už vlastně jen my blogeři, co upozorňujeme na jisté germánské zločiny za Druhé světové. Vymezujeme se proti nárokům milých krajanů v Landsmanšaftu... a nakonec toho všeho jsme fakt jako sedmnáctý bundesstát. Máme podobnou strukutru ekonomiky, máme podobně organizovanou státní správu a máme i podobné voličské preference. 

Když se podíváte na anše předvolební průzkumy, tak tu máme Babiše, který je takový "středový levičák" a  má dost podobnou rétoriku jako německá Sociální demokracie. Pak tu máme Fialu, který je takový "středový pravičák" čili něco jako CDU. Pak jsou tu Piráti, kteří se zcela a úplně podobají svým německým zeleným kamarádům, se kterými navíc pečou v ojroparlamentu. Okamura je vlastně totéž co v Německu AFD. Naše TOPka, to je něco jako v Německu FDP. 

A když se podíváte na dosažené volební výsledky, tak zjistíte, že se to dost podobá i našim předvolebním průzkumům. 

V Německu jsou karty rozdány asi takto - Buď se spojí tamní Babišovci s tamními ODSáky  a budou mít pohodlnou většinu, která ale neuspokojí nikoho, budou se hádat a ještě jim lidi předhodí, že se nějak rychle zkamarádili, když před volbami na sebe kydali špínu. Ale... byla by to vláda rovného s rovným, rozdělená víceméně půl na půl a zřejmě by se to dost podobalo Sobotkově vládě blahé paměti. 

Nebo se musí tamní ODSáci spojit s tamními Piráty a tamními TOPáky, případně se musí tamní Babišovci spojit s tamními TOPáky a tamními Piráty. S tamními Okamurovci se nepočítá, s nimi slušný člověk nemluví. 

Já po Vidlácku řeknu, že německý blackout se zase o něco přiblížil. Němečtí ekofanatici, i když volebně propadli, mají účast ve vládě skoro jistou. Německá SPD se zelenými mozky nemá žádný problém... ovšem FDP s nimi asi problém mít bude. Ale když tento problém bude vykompenzován dostatečným počtem vládních postů a peněz...  Pokud se Zelení dostanou do vlády a pokud se tam dohodnou dost rychle (a pro to mívá ďábel pochopení) tak by se jim letošní zimu mohlo podařit Německo řádně zhasnout. A není vyloučeno, že se jim to podaří i kdyby se CDU dohodla s SPD. 

Dopadne to u nás stejně, nebo jsme voličsky i politicky o něco dál? 

Na jedné straně Babiš vysílá signály, že se s Okamurou může domluvit... Co by za takový signál dala německá AFD. Ale náš Tomio i jeho místopředseda Fiala klidně řeknou, že s Babišem nepůjdou. Jinými slovy je jim v opozici dobře, asi tak jako tam bylo dobře komunistům. Hlavně neukázat, že umíme kritizovat, ale dělat ne.  Má smysl po takových signálech volit naší SPD?

Před týdnem jsem tvrdil, že volbou SPD donutíme Babiše, aby se zřetelně vyprofiloval. Pokud by Babiš +SPD měli většinu, ale Babiš + ODS neměli většinu, tak Andrejko nebude mít úplně na výběr. A ode dne, co jsem to napsal, tak Babiš dělá všechno pro to, aby to tak bylo. Jede si za Orbánem, vede orbánovské řeči,  vymezuje se proti EU kam jen to jde. Ale zareaguje na to náš polojaponec? tohle AFD v Německu nemá. Ta je tam pořád ještě na indexu a žádné prolomení této situace není na obzoru. U nás už je od Ó Velkého Babiše už prolomena, ale Okamura nechce.... Opět - neříkám jak to je, ale jaké se to jeví. 

A teď z druhé strany - dopadnou u nás Piráti stejně jako v Německu? Zatím to podle průzkumů vypadá, že ti naši fanatici dostanou dokonce víc procent než v Dojčlandu. Ale doufám, že teď mají stažené půlky a přemýšlejí, co v těch průzkumech je pravda a co není. 

Mimochodem... také to vidíte, že profesor Fiala u nás je vlastně úplný klon Merkelové? Také tragéd. Rok od roku je to horší, také svojí stranu v podstatě vykastroval a problémy řeší podobně jako německá kancléřka - vysedí je.  Má i dost podobný veřejný projev. Bude ODSka něco jako CDU? Vezmou si víc jak dvacet procent hlasů a v podstatě na sebe s Andrejem zbydou? Když teda Okamura nechce? 

Podle průzkumů a signálů to u nás vypadá lépe dokonce i za předpokladu, že Pirátstvo uspěje lépe než Zelení v Německu. U nás není Okamura tak na indexu. Ale zároveň u nás není nemyslitelná ani ta "velká koalice" Babiše a ODS. Nebo nás čeká nějaké překvapení a volby dopadnou úplně jinak než v Dojčlandu? 

Pro mě začíná být nepříjemným překvapením právě Okamura. S Babišem jít nechce a vlastně přímo nahrává tomu, aby Andrej složil vládu s Fialou. Není potom lepší prostě hlasovat pro Andreje, aby nemusel vládu skládat nikým, maximálně aby si zkorumpoval pár přeběhlíků? Jaký smysl má volit Okamuru, když už dopředu víme, že bude dobrovolně v opozici a Babiš to prostě bude muset dát dohromady s demoblokem? 

Nebo se dočkáme ještě horších překvapení? Jako že se s demoblokem dá dohromady Okamura. Nebo že se Babiš dá dohromady se starosty a KDU? Nebo že Volný bude tolerovat vládu Pirátostánu a Spolukoalice? Já už si dovedu představit vlastně úplně cokoliv.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (64 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

…. zase v té nejlepší formě. Takové analýzy, jako napsal dnes - to je jeho parketa!
Mimo jiné se u něj lze dočíst i předpoklad, že vzhledem k předpokládanému vývoji (elektro/klimo/ekono) má AfD v podstatě zaděláno na PŘÍŠTÍ volby a že kdo se ujme v Německu vlády, zaznamená v podstatě Pyrrhovo vítězství. Následující vládní období bude totiž (předpokládá Vlk a já s ním) mimořádně bouřlivé, neb masám se OPRAVDU sáhne do peněženek.

Aniž bych cítil potřebu nějak Okamůru adorovat, dělá vlastně to nejlepší pro příští volby (jako AfD) - nechce se do těch nastávajících průserů namočit, protože zastavit nebo alespoň zmírnit je ani při účasti na vládě nedokáže. Jen by riskoval, že se přidává k těm, kteří budou "společně chyceni a společně oběšeni".

Jsem zvědav, zda si to budoucí vládní squadra uvědomí, překročí svůj stín a převezme významnou část jeho agendy nejen verbálně, ale i věcně (korouhvička Babiš by toho asi schopen byl, ostatní - čerti vědí). Jen to by Japonci dokázalo vzít blížící se bouřlivý vítr z jeho plachet (kurnik, nějak jsem se ocitl na poli básně v próze... :-) )

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

o odkaz na Vlkovy stránky rád bych si taky početl. Dík!

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

Hledejte KOSA NOSTRA zostra a při čtení kriticky přemýšlejte o jeho výrocích o Zemanovi a Babišovi.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nebo vlkovobloguje.

Průměrný počet slepic: 3.8 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

to kritické přemýšlení je opravdu žádoucí :-)
ale jinak je vlk fakt dost bedna.....

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Tady je taky ještě šance i pro Skálovu frakci.

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Skála patří do minulosti, byť se někomu radikální rétorika líbí. Ale už tak akorát jen skalním. Jako konzervativní levice bude mít dříve nebo později KSČM šanci ale spíše s lidmi jako je Konečná a spol. Tu dokáže dost lidí přijmout, Skálův přístup odpuzuje. Ať jsem tradiční volič ČSSD tak za Pocheho, Kulhánka, Vrbětice nedostanou můj hlas ani omylem. Zkusíme Komanče.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Už deset platí, že AfD bude vítězem příštích voleb. Pan vlk předpovídá vítězství AfD stejně často jako předpovídal konec Merkelové kvůli uprchlíkům. Je to prostě vodborník.

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)

neodchází kvůli připrchlíkům :-), tak jsou zdravotní důvody.....njn není nejmladší a ty mlejny... a jé je

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Já bych byl emo pro to, aby se věci, lidi, události i jevy, označovaly správnými termíny - ne zavádějícími, jako je dnes v módě. Třeba se tím dost věcí vyjasní.
Jste pro?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

AfD
Alice Weidel, Tino Chrupalla
83
10,3 %
4 802 097

Průměrný počet slepic: 2 (5 hlasů)

Že vhození hlasu pro např. Spolu by nemusilo být projevem masochismu, ale naopak střízlivého vyhodnocení situace. Prostě jejich odrovnání na další delší časy, následující po rozpadu jejich vlády spolu :-D)) např. s Piráty apod.
Pak už nevím, jaké klony ODS by dokázali vyrobit. Ovšem lidská vynalézavost je velká, zejména když dlužníkovi teče do obzvláště vysokých a hodně děravých bot.

Avšak je mezi námi málo takových, co by dokázali přijmout takovouto taktiku. Loajalita psa spíše zvítězí.

I masám politiků, političek, úředníků a úřednic apod. ?
O tom silně pochybuji, a když tak si prostě ty prachy navýší, z našeho. To jim jde naprosto skvěle, mají různé taktiky - jednu z nich předvedli nyní, že jako nestihnou do voleb s tím už nic udělat....:-D)))))

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Rodinné Štěstí (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak velký masochista teda nejsem.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Je úplně jedno jak dopadnou volby.
Tak jako v Německu dojde zase ke spolupráci CDU-SPD.
Podobně to směruje u nás,že dojde ke spolupráci ANO-ODS.
Hlášky Babiše,že by se spojil s SPD,jen jen taktika,pošpinit SPD,jako o nestátotvorné straně

Průměrný počet slepic: 3.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Volby u nás jsou naprosto k ničemu. Vládu jednou pro vždy už máme ve Wolfsburgu. A ta žádný volby nepotřebuje.

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

A přitom by stačilo odejít z EU a budovat soběstačný stát ... což Češi zásadně odmítají a ve volbách strany požadující odchod z EU vždy vypráskaji.

Proč chtějí být Češi německou kolonií?

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

...mladočeši....

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

Rozhodný podíl mají potomci Oberfuhrera SS a ne zrovna malý podíl má Katar (vládní fond), někdy považován za financera terorismu.

Volby by se daly využít ke skutečné změně. Ale lidi to nechcou.
S tím se nedá nic dělat, hned, nebo v nějaké střednědobé perspektivě.
To je na generace.
To není jak nadatlovat biliony CZK za pár hodin, to vyžaduje čas, možná naprosto promrhaný, kdo z nás je prorokem.....

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Volby jsou nyní jen rvačkou o koryta. Hlavně u stran, které se pohybují kolem 5%. Některé se rozhodly vylézt po zádech ODS, především TOP 09 a částečně i KDU-ČSL. Některé se pomalu smiřují s klinickou smrtí (ČSSD a KSČM), ale doufají ještě v jednu úspěšnou resuscitaci.
A další taktizují na další volby (SPD Okamury). Očekávají ekonomický i jiný průšvih, takže si ty průšvihy vyžere vítěz voleb do mrtě. A průšvihy pochází z EU, takže brzy bude Brusel ve stejné pozici v myslích lidí jako Moskva před 1989. Nás čeká období ekonomické stagnace, rostoucích cen - inflace, zaostávání v technologickém i vědeckém vývoji a spousta ideologických frází. Končit budeme rozpadem nebo spíše vyprázdněním EU, kdy Brusel přestanou státy EU poslouchat.
Okamura zjistil, že jediným způsobem, jak získat další nové voliče, je počkat si, až strany většinové ztratí voliče. A ty ztratí v dobách problematické ekonomiky. Měli by šetřit a místo toho slibují další a další státní výdaje. O splacení státního dluhu se už nikdo ani nepokouší, takže dojde k jeho umoření inflací nebo rovnou měnou (po inflaci).
Nejhorším problémem budoucí vlády budou přespříliš drahé energie pro obyvatelstvo a k tomu drahé jídlo. Návaznost bude jasná, všichni zchudnou. Prodej emisních povolenek zařizuje EU, takže jd eo ejjí příjem = skrytou daň, a toho příjmu se nevzdá. Málokdo sleduje systém emisních povolenek od jeho vzniku ve 2005, ale ohrožené sektory jsou nyní:
elektrárny s tepelným příkonem nad 20 MW,
ropné rafinérie,
koksovny,
železárny, ocelárny,
cementárny
letectví
výroba hliníku a chemikálií

Za skleníkové plyny se považují CO2, N2O a PFC (fluorované uhlovodíky). https://faktaoklimatu.cz/explainery/emisni-povolenky-ets
A jak snížíme emise? Buď technologickou inovací (drahé) nebo přesunem výroby do zemí, které se k systému povolenek nepřipojily. Takže nás čeká odsun výroby a budeme se živit méně energeticky náročnou ekonomikou služeb.
Až se zbavíme výroby ocelí, nebudeme schopni vyrobit zbraně, např. tanky, a budeme vydáni na milost každému nepříteli, který takové zbraně bude mít. Ten někdo sem potom tanky pošle. Bude to Turek nebo Rus? Nebo oba jako spojenci a už si parcelují Evropu? Zemín s muslimskou populací bude vládnout sultán z Istanbulu, zatímco nám opět Moskva?
Plány EK a EU obecně už bohužel ohrožují samotnou bezpečnost jednotlivých států uvnitř EU. Začíná to být dost těžký průšvih a nečeká nás moc hezké desetiletí, a ani po rozpadu EU to nebude lepší, protože státy si budou řešit územní spory. Zaberou Poláci Těšínsko? Zatím se o to pokusili vždy, kdykoliv mohli (1919, 1938).
Teď se tvoří historie na další desetiletí, jen ty signály nejsou moc zjevné. EU už nezachrání ani pozdní procitnutí, její rozpad je už nevratný a Green Deal je jen urychlením konce.

Průměrný počet slepic: 4.6 (15 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na Těšínsku, resp, v části ČR, která byla kdysi Těšínským knížectvím,
1/ už není uhlí, resp. stávající důlní díla jsou pokurvená, jak se jen dalo, takže jejich znovuotevření je více, než problematické. Opravdu významné ložisko je pod Karvinou, což znamená fakticky zbourat město = extrémní náklady. Co obnáší zánik města, zde s poznámkou, že dnešní těžba probíhá snad stonásobně rychleji, tudíž změny tváře krajiny se odehrávají v týdnech a měsících, nikoli v desítkách let.
https://www.alza.cz/media/sikmy-kostel-d5758160.htm?kampan=adwme_eo-a-k…
2/ na Těšínsku stojí půda za hovno, a to i v nížinách okolo Karvinska. Hodí se to max. na rybníky, jinak výnosnost nula nic.
3/ význačným bodem sporů byla rovněž Košicko-bohumínská trať - aktuálně na hovno, protože se vše tahá auty a železná ruda se ze Slovenska už taky dávno nevozí.
4/ Jsme svědky jevu, o němž se hlasitě mlčí - totální likvidace kulturní menšiny na Těšínsku. A to nikoli násilím, nýbrž pouhým mísením obyvatelstva a zejména odchodem mladých zdejších tzv. Poláků do jiných končin ČR, potažmo Polska, potažmo Evropy.
Příklad: synova postelová kamarádka pochází ze zdejší tradiční rodiny - 5 dětí, bydlení ve "štokovci" s prarodiči, seno, brambory, řepa, kozy, prasata, blablabla, a v neděli do kostela, celá rodina se aktivně navštěvuje i s přízní v Polsku, prostě vše, jak má být.
Výsledkem je, že slečnin tatík už nabídl synkovi, zda by nechtěl s dcerou i chalupu, protože žádný z ostatních potomků nemá ochotu zůstat na dědině v zajetí polních prací, resp. tři kusy z pěti žijí v Čechách (Mladá Boleslav, Prágl) a nejmladší kus se aktivně připravuje na vyfičení tamtéž.
Co tím chci sdělit - k provedení amputace tzv. Zaolží budou zoufale chybět lidi, kteří by o to stáli a tvořili by v případě takového pokusu potřebné maňáskové divadlo.

Úhrnem, pokud se Německé unii zdaří zlikvidovat zbytky českého těžkého průmyslu dříve, než se emancipuje Polsko, byla by realizace požadavku na navrácení Těšínska obrovskou ekonomickou zátěží.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Targusi,
argumenty jsou racionálně správné, ale Poláci v roce 1919 i 1938 uvažovali emotivně a bez ohledu na situaci, se o kus dalšího území vždy a znovu aktivně rvali. Prostě jsou takoví rozpínaví. Ale momentálně mají větší šanci u západního kusu Ukrajiny, až se Ukrajina ekonomicky zhroutí.
A jak synek, bere dceru i s chalupou?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

až nazraje čas, lidé s polskou národností tu už jednoduše nebudou.
A případná anexe by znamenala nikoli etnické, nýbrž totální vyčištění prostoru.
A z vlastní zkušenosti vím, že emoce končí v momentě, kdy dojde žrádlo.
Na Těšínsku prostě to žrádlo není už nyní a v dohledné době nebude.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Tak proto odtud prchá miš (medvěd) do Polska.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Tady mi někdo určitě poradí. I Vidlák spekuluje jak by mohlo být povolební uspořádání ano s ods atpod. No a ja furt nevim jak došel k číslu 20% ods, máte někdo nastudovaný jak by se dělil volební výsledek třeba spolu - děleno 3, nebo jak. Těžko lze předpokládat souhlas topky s vládou společně s ano. Lidovci ti vítr a plášt již několikrát osvědčili tam asi problém nebude . Tedy neví někdo seriozně jak by se hlasy dělily.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Koukal jsem už na kandidátní seznamy a koalice tam celkem poctivě střídají postupně členy jednotlivých koaličních stran (Pirát, STAN,Pirát, STAN atd. SPOLU obdobně). Jakýmsi žolíkem je ovšem kroužkování, takže poslanecké mandáty jednotlivých koaličních stran vůbec nemusejí být rozděleny podle tohoto mustru. Takže kolik získá která ze stran koalice mandátů (což je to opravdu důležité) zatím nemůže napovědět žádný průzkum.
Pokud se zisk celé koalice spolu odhaduje na něco kolem 20%, pak asi není moc pravděpodobné, že všechno získá ODS a KDU a TOP nic. KDU určitě něco získá na Moravě, kde TOP to nevím (Praha?).

Je to loterie, kam se serou euromiliony.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Dolsi, i ten Zeman bude posuzovat při tom, kdo je nejsilnější strana a koho tedy jako prvního pověří pokusem o sestavení vládní většiny, počtem získaných křesel jednotlivých stran. Je to i logické. Myslím si, že zejména Spolu se jako koalice brzy po volbách rozpadne - reálně, či bude "spolu" jen a jen na oko. U pirátostanu lze očekávat výdrž. Osoba mladého Rakušana mi tak nějak vysvětluje obrat STANu od pravicové TOP k radikální "levici" Pirátů.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Ale musíte umět obejít pár goril, přesvědčit consigliera o své spolehlivosti a přinést významné dary. Pak by snad vám to řekli, aniž by příliš lhali.
Ale víte jak to chodí - přijde někdo s ještě většími dary....a celá prognoza je rázem v řiti.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nestíhám ten mumraj sledovat do detailů - Okamura se vymezil proti Babišovi nebo proti celé ANO ?

Průměrný počet slepic: 1.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

že nám hrozí blekaut?
Slunce jasné, Venda Havlů,
nám posvítí,
na lavečku usedneme
a bude nám hej.

Totiž v Peru - limě má výstavku:

http://imgway.cz/s/8Q25

a Dáša tam jela instalovat další lavečku
na pozvání tamního čs. velvyslance.
Takže žádný obavy, financí ve veřejných rozpočtech je nejspíš hafo dost,
když jsou na to peníze.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

blik - cvak,
koktám, písmenka se mi pletou //opr. v Limě, hlavním městě Peru, je ta slavná výstava

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

To musejí být Limané a Limanky blahem bez sebe.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

Přesně !!!
Kolik takových volovin rozpočty platí a přitom blekaut hrozí,....

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Konečně na to někdo kápl - za blekaut v roce 2021 může Havel!

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

Nikoliv, jen nám posmrtně posvítí....
Totiž - spočítejte si, kolik podobných volovin platí každý rozpočet, a že jich v republice naplánováno je. Od hasičů, obcí, až po onen státní rozpočet.
A nám holt posvítí Havel - respektive jeho zlatem zaplacená výstavka, lavečka,...
Hold vzdejme těm, kdo z rozpočtů čerpají, oni nám zajisté energie zaplatí,....

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Jen si to spočítejte ... kolik by místo toho mohlo být Čapích hnízd pro další miliardáře, máme jich dost a každý si zaslouží dotace pro malé podniky!

Takže budeme počítat lavičky, ok? Ale ne, nebudete je počítat, to vy dalo moc práce ... vždyť jste po Babišovi ani nechtěli analýzu práce neziskovek, kterou sliboval ... Tuhle debatu na na kydech si moc dobře pamatuji, nadšení bylo veliké, ale Babiš o tom jen brebentil, jeho voliči po něm vlastně víc než žvanění nechtěli.

Takže zatím budeme sypat holdingu dotace z NÁRODNÍCH peněz, desítky milionů nás netrápí. Raději budeme mudrovat o lavičce ... kurva Falťas, ty budeš mít po volbách mafiánské Eldorádo, tahle země se dá škubat jak slepice a vůbec jí to nevadí.

Průměrný počet slepic: 2.1 (11 hlasů)

práce neziskovek chtěl/chtěli?

Povídejte, klidně se rozepište (a zdokladujte).

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

barmských žen mohlo být veselejších...

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Ježkovy voči, totiž matko přírodo, že ten Babiš si nechá postavit také lavečku před hnízdem.
Tož to bych nepřežila, svítila by tam co by hvězda jasná, až vy člověk oslepl úplně.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

I kebab/scallop dostal dneska volno, ani jejich tradiční přicmrndávači nejsou, venku krásně, a jeden musí sedět na stráži nezávadných názorů v agenturnim suteréně. Hele pak to plivání žluči jde tak nějak samo.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

která ukáže průběh úbytku tuku a vitálních funkcí. Ve spojení s chytrými hodinkami a aplikacemi např. Garmin Connect bude člověk moci ovládat průběh své závěrečné životní fáze. Zatím má česká populace v průměru málo vlákniny a proteinů, zato hodně cukru a tuku. Cukr je potřeba zdanit a tuk ubrat a proměnit na zdravý z mořských ryb, v budoucnosti z řas a chaluh. Chytrá váha umožní trénink už letos do vánoc. Konečně po 30 letech nastane utahování opasků. Skončí to utahováním smyček. Ano, i tak se někteří budou mít líp.

Průměrný počet slepic: 3.7 (13 hlasů)

Táta vzpomínal, jak při totálním nasazení v Říši měli vařené klopřivy minimálně jednou týdně.
Ovšem v budoucnosti nebude totálně (na dříve vlastním území) nasazený národ ochuzovat Říši už ani o ty kopřivy, takže určitý racionální pokrok tady je.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jestli Němci opravdu ke konci roku 2021 odpojí jaderné elektrárny, bude rok 2022 pro Evropu opravdu průšvihový. Dotkne se to také nás a ten, kdo bude ve vládě to pořádně odskáče, byť zcela nevinně. Skoro bych radila Babišovi nechat to na opozici. Ale pořád je tu možnost, že Němci si to odstavení jádra ještě včas rozmyslí, zvláště poté, co v jejich vládě bude mít hlavní slovo SPD, která si to nevymyslela. Pak by taktika nechat vládnout v ČR opozici byla hodně špatná, protože by velkou rychlostí zprivatizovali všechno, co ještě zbývá, hlavně důchodový a zdravotní systém.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Ještě jste zapomněl napsat, že opozice chce ukrást lithium!!

Průměrný počet slepic: 2 (12 hlasů)

Jak slunce jasné usmívá se Fiala, také Jurečka.
Že by byli schopni ukrást lithium?
No to je na žalobu,
či alespoň kárný dopis od autora Kydů.
Takto očerňovat naše vysmátá opoziční slunéčka,
dědy Vševědy, kteří nás chtějí zajisté jen spasit.
No fuj,
takto předvolební boj roztáčet do vysokých otáček....

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Ještě chybí Sudeťáci, ale to přijde, nebojte ... každopádně za to může Havel, to je bez debat.

Je sice škoda, že lithium se nikdy díky budelípismu těžit nebude, ale o to víc můžeme brečet nad tím, že nejsme energetický soběstační a nadávat na dojčland ... ono je to jednodušší než se zvednout od prasátek u sebe na dvorku a něco s tím udělat.

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

Ale tož copak děláte Vy osobně?
Já ano, jenže - zatím vždy mne "ukrkali".
Třeba uslyšíme o vás, jak jste to "udělal".

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)