Dojče elektriše blekaut a český politiše blekaut

Autor
Štítky

Jak jsem slíbil, dneska si prokydáme německé volby do Bundestágu. Nebudu se pokoušet o žádnou fundovanou analýzu, doporučuju si skočit k Vlkovi na Kosu, ten se těmtotématům věnuje s láskou a péčí, takže se tam dozvíte všechno podstatné i nepodstatné ba dokonce i droboučké maličkosti, které by člověka ani nenapadly. Takže pokud chcete znát přesná číslíčka, volební grafy a podobné věci, pospěšte k Vlkovi. 

Já se pověnuju tomu, co jsem zmínil ve včerejším článku - že německé volby ovlivní ty naše za čtrnáct dní. Jednoduše proto, že to tu u nás máma vlastně strašně podobné tomu Německu. Vlastně je to až neuvěřitelné. Takových let se snažíme nějak vymezit, takových let zdůrazňujeme naše slovanství, takových let jsme to už vlastně jen my blogeři, co upozorňujeme na jisté germánské zločiny za Druhé světové. Vymezujeme se proti nárokům milých krajanů v Landsmanšaftu... a nakonec toho všeho jsme fakt jako sedmnáctý bundesstát. Máme podobnou strukutru ekonomiky, máme podobně organizovanou státní správu a máme i podobné voličské preference. 

Když se podíváte na anše předvolební průzkumy, tak tu máme Babiše, který je takový "středový levičák" a  má dost podobnou rétoriku jako německá Sociální demokracie. Pak tu máme Fialu, který je takový "středový pravičák" čili něco jako CDU. Pak jsou tu Piráti, kteří se zcela a úplně podobají svým německým zeleným kamarádům, se kterými navíc pečou v ojroparlamentu. Okamura je vlastně totéž co v Německu AFD. Naše TOPka, to je něco jako v Německu FDP. 

A když se podíváte na dosažené volební výsledky, tak zjistíte, že se to dost podobá i našim předvolebním průzkumům. 

V Německu jsou karty rozdány asi takto - Buď se spojí tamní Babišovci s tamními ODSáky  a budou mít pohodlnou většinu, která ale neuspokojí nikoho, budou se hádat a ještě jim lidi předhodí, že se nějak rychle zkamarádili, když před volbami na sebe kydali špínu. Ale... byla by to vláda rovného s rovným, rozdělená víceméně půl na půl a zřejmě by se to dost podobalo Sobotkově vládě blahé paměti. 

Nebo se musí tamní ODSáci spojit s tamními Piráty a tamními TOPáky, případně se musí tamní Babišovci spojit s tamními TOPáky a tamními Piráty. S tamními Okamurovci se nepočítá, s nimi slušný člověk nemluví. 

Já po Vidlácku řeknu, že německý blackout se zase o něco přiblížil. Němečtí ekofanatici, i když volebně propadli, mají účast ve vládě skoro jistou. Německá SPD se zelenými mozky nemá žádný problém... ovšem FDP s nimi asi problém mít bude. Ale když tento problém bude vykompenzován dostatečným počtem vládních postů a peněz...  Pokud se Zelení dostanou do vlády a pokud se tam dohodnou dost rychle (a pro to mívá ďábel pochopení) tak by se jim letošní zimu mohlo podařit Německo řádně zhasnout. A není vyloučeno, že se jim to podaří i kdyby se CDU dohodla s SPD. 

Dopadne to u nás stejně, nebo jsme voličsky i politicky o něco dál? 

Na jedné straně Babiš vysílá signály, že se s Okamurou může domluvit... Co by za takový signál dala německá AFD. Ale náš Tomio i jeho místopředseda Fiala klidně řeknou, že s Babišem nepůjdou. Jinými slovy je jim v opozici dobře, asi tak jako tam bylo dobře komunistům. Hlavně neukázat, že umíme kritizovat, ale dělat ne.  Má smysl po takových signálech volit naší SPD?

Před týdnem jsem tvrdil, že volbou SPD donutíme Babiše, aby se zřetelně vyprofiloval. Pokud by Babiš +SPD měli většinu, ale Babiš + ODS neměli většinu, tak Andrejko nebude mít úplně na výběr. A ode dne, co jsem to napsal, tak Babiš dělá všechno pro to, aby to tak bylo. Jede si za Orbánem, vede orbánovské řeči,  vymezuje se proti EU kam jen to jde. Ale zareaguje na to náš polojaponec? tohle AFD v Německu nemá. Ta je tam pořád ještě na indexu a žádné prolomení této situace není na obzoru. U nás už je od Ó Velkého Babiše už prolomena, ale Okamura nechce.... Opět - neříkám jak to je, ale jaké se to jeví. 

A teď z druhé strany - dopadnou u nás Piráti stejně jako v Německu? Zatím to podle průzkumů vypadá, že ti naši fanatici dostanou dokonce víc procent než v Dojčlandu. Ale doufám, že teď mají stažené půlky a přemýšlejí, co v těch průzkumech je pravda a co není. 

Mimochodem... také to vidíte, že profesor Fiala u nás je vlastně úplný klon Merkelové? Také tragéd. Rok od roku je to horší, také svojí stranu v podstatě vykastroval a problémy řeší podobně jako německá kancléřka - vysedí je.  Má i dost podobný veřejný projev. Bude ODSka něco jako CDU? Vezmou si víc jak dvacet procent hlasů a v podstatě na sebe s Andrejem zbydou? Když teda Okamura nechce? 

Podle průzkumů a signálů to u nás vypadá lépe dokonce i za předpokladu, že Pirátstvo uspěje lépe než Zelení v Německu. U nás není Okamura tak na indexu. Ale zároveň u nás není nemyslitelná ani ta "velká koalice" Babiše a ODS. Nebo nás čeká nějaké překvapení a volby dopadnou úplně jinak než v Dojčlandu? 

Pro mě začíná být nepříjemným překvapením právě Okamura. S Babišem jít nechce a vlastně přímo nahrává tomu, aby Andrej složil vládu s Fialou. Není potom lepší prostě hlasovat pro Andreje, aby nemusel vládu skládat nikým, maximálně aby si zkorumpoval pár přeběhlíků? Jaký smysl má volit Okamuru, když už dopředu víme, že bude dobrovolně v opozici a Babiš to prostě bude muset dát dohromady s demoblokem? 

Nebo se dočkáme ještě horších překvapení? Jako že se s demoblokem dá dohromady Okamura. Nebo že se Babiš dá dohromady se starosty a KDU? Nebo že Volný bude tolerovat vládu Pirátostánu a Spolukoalice? Já už si dovedu představit vlastně úplně cokoliv.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (64 hlasů)

Komentáře

Na něco jsem zapomněl, Godote. Kam se řadíte? :-)

Rychlík: A je třeba se podívat, proč to dělá.
Jestli to dělá z vlastní hlouposti, je to jeho věc.
Jestli je to někdo, kdo má ještě trauma z války (takových lidí už je ale jen v řádu stovek).
Anebo jestli to dělá za cizí peníze, pak bychom se měli podívat za čí peníze a proč.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

za čí peníze to dělá Rychlík?
A ty?

Kampak se řadíš, politruku?

Průměrný počet slepic: 4.2 (12 hlasů)

Či snad dokonce váš Bůh ?

No a Rychlík to dělá proč ?
A vy ? Jen neříkejte že kvůli traumatu z války....možná tak jedině z války o pokemony....
:-D)))

Kolik vám teda platí, já bych považoval za vyhozené peníze i 8 korun na hodinu...

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)

Také viděli toho mladého, zdravého, stereotypy nezatíženého mladého muže, kterému patří budoucnost (krásně je vypodobněn v té hospodsko-zahradní scéně ve filmu Kabaret :
https://www.youtube.com/watch?v=SDuHXTG3uyY
No a jen pár let (předtím krize)...a někteří z těchto mladých stali se pochopy německého šílenství. Starci v mladé kůži.

Lidi se moc nemění, stačí nějaká opravdu vážná krize a vaše vlhké a naivní představy se rozplynou v kučerách a uletí jak rychlík....
To je jen vaše snění, že už je hotovo na věčné časy a nikdy jinak, jste asi příliš nasákl triumfalistickým bolševismem. To, že opatrnost nazvete nějakými výrazy hanlivými...to je možná přínosem pro vaši nejistotu (držba stádních memů ji také pomáhá ředit), či drzost, ale nic víc.....
Chce to skepsi, ta neuškodí, zejména v dobách přerodů....

Hezký den. Nebo raději aufvídrzén ?
-----------
Co už snad nenastane , tak to je ten biologický rasismus, že by např. nějaký Rakušan chtěl rozdělovat ekonomicky či sociálně lidi dle toho, zda jsou polovičními Slovany, čtvrtinovými Němci apod. Na to snad už mladá nezatížená generace nebude slyšet, na takovéto Rakušany...Možná ani na to, že se jim slíbí nějaký podíl na ruské kořisti, snad.
Problém nastane zřejmě s tím, jak se vůbec dobrat aspoň např. k vlastnímu bytu. Nebo problém náboženského střetu tu může nastat.
Budete vyvlastňovat starší generaci ? Konvertujete k islámu (dle McKinsey má ubývat atheistů, posilovat má zejména islám) ?
Je toho dost, co může překvapit, nemile. Dějiny nekončí. Lidé zatím kulturně svou přirozenost nepřetvořili až natolik benigně.
Tak ať vám ta vaše zpupnost jednou neudělá bebíčko na vlastním organismu....

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

zmínila svatováclavskou orlici a protelktokrát

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

a to rozhodně nyní v EU není.
Podstata je pořád stejná, jde o to, jak ta která země použije svoje národní zdroje a zda dovolí, aby odtékaly do zahraničí, nebo byly použity ve prospěch zde doma. Obrovské stavby paláců ze 17., 18. a 19. století ve Vídni jsou svědky jak to fungovalo kdysi. Viz. také Bezruč.

Průměrný počet slepic: 3.3 (11 hlasů)

.. ten Rychlík???

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Přijede na pátou kolej...

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Volby a Okamurovci

Miláčkové, jsem rád, že konečně docházíte k závěru, který tu říkám už dlouho, že Japonci nejde o vládnutí v Česku a tudíž o dobro země, ale o příjem za získaný hlas a přežití v klidu a míru do příštích voleb. Jen ještě Godot zatvrzele mlčí v této věci.

Bude zle

Pořád dokola slyším úpění, že velmi brzy nastane Sodoma Gomora. A zároveň jak to ten Babiš vede blbě, takže se mu to nemůže hodit při nastávajících volbách (to radši Komárům, nebo Japonci). Jen mi není jasné, jak to, že ten Babiš nezařídil Sodomu Gomoru už za těch 7 let, co je ve Strakovce? Někteří si tu připadají prý jako vařené žáby. Jenže všechny ratingové agentury hodnotí Česko pořád skvěle, zadlužení je šesté nejnižší v EU a to jsou před námi trpajzlíci, jako Estonsko, nebo chudé Bulharsko. Jsme prý desátou nejbezpečnější zemí a osmou nejmírumilovnější zemí na světě. Můj známý tvrdí, že máme skvělé zdravotnictví, prý kdo si myslí opak, měl by zajet do Velké Malé Británie. A přes všechny nářky se podle jiného známého nedá srovnat úroveň znalostí žáků a středoškoláků u nás a v USákově, dnes už i ve Francii a tam, kde jsou barevné třídy i s Německem.
Ale Kydaři skučí a úpí……jak to teprve bude špatně. A jak vlastně jedinou pomocí je šikmookáč, který NIC NEUDĚLAL.

Volby v Německu

Tak jsem si dal náhled článku vlkodlaka na radu Vidláka, ale nejdřív jsem si najel v prohlížeči Chrome na funkci Najít a zadal do ní Babiš. Nebyl jsem zklamán, vrátily se mi 4 odkazy, včetně hesla Babišland. Tím pro mě vlkodlakův článek plný printscreenů z obrazovky veřejnoprávní ARD skončil. Nulitní hodnota, doplněná tvrdým antibabišismem, jako když poslouchám Pekarovou, stejně úporná a blbá.
Mám svoje zdroje, kupodivu také z ARD a ty hovoří jasně. Volby tam dopadly naštěstí tak, že zelení fanatici nemají šanci na funkci kancléře. A situace je tam taková, že i kdyby brčálníci se vůbec do Bundestagu nedostali, tamní vláda bude stejně prosazovat Green Deal, jen snad ne tak úporně. Volby - nevolby, Německo se ještě neprobudilo, jak z důsledků nelegální imigrace, tak zelené pitomosti, kdy si myslí, že evropských 8% CO2 z imisí celkem za zeměkouli se spraví, když Evropa odstaví své Turowy, které největší špindíra USák a jeho kámoš Číňan hravě rychle doženou a předeženou. Ještě to bude chvíli trvat, než po dvaceti létech bude v Dojčlandu stejně čmoudů, jako Germánů. Ještě si budou chvíli zkoušet svoje výmysly o čistých energiích, než přijde “na psa mráz“, jak říkají Slováci.
Můj odhad je, že se v Německu nic nezmění, pokud jde o vládu. Po měsících hádání se zase stará parta sejde, jenom si vymění post kancléře a ministra financí. Úplně stejně jako posledně. Toť vše.

A nakonec veselé příběhy z natáčení

Zeptal jsem se profesora, koho bude volit. Prý stejně jako posledních 20 let zase ČSSD. Tak to má alespoň hlavu a patu v té zatvrzelé věrnosti praporu.
Profesor mi také poslal kopii předvolání na policii k podání vysvětlení k trestnímu oznámení, které na něj podal nějaký spolek Vlastimilů. Tak tam byl a vysvětlení podal (chtějí po něm Vlastimilové zatím jenom 200.000 Kč). Trochu mu to škodolibě přeji. Jednak Vlastimilové nemají šanci a jednak je to důsledek pravdotrusí ideologie v Česku panující a profesor byl jedním z těch, co ji kdysi adorovali.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)

No, to asi, Laco, neumíte číst?

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

In reply to by Godot (neověřeno)

Trvalý odkaz

On je ten Váš dnešní názor na Japonce ještě horší, než jsem si myslel.
Předpokládat, že by AfD mohla v Německu vyhrát volby může pouze člověk, který věří v návrat poměrů jako v současně běžícím skvělém německém seriálu Babylon Berlín.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

…. a kdo tvrdí, že AfD vyhraje volby? Já ne (i když kdo ví?!). A nevyhraje je ani Okamura (nejspíš). Jenom už ho nebudou moci ignorovat, stejně jako v Německu AfD.
O nic víc nejde.

Průměrný počet slepic: 3.9 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Když už máme ten svátek...z Historie cs potřetí:

Kučera: "Jeden člověk dokázal vlastenectví trošku shodit a smát se mu, byl to Borovský"

Randák: "Havlíček si dělá legraci z takových těch "hejslovanů", z toho vlastencování. Havlíček má ideál českého národního hnutí – pracovitého, aktivního. Já nejsem Slovan, já jsem Čech, to on říkal. Tedy zbavit se nějakých fangliček a podpůrných berliček a brát české národní hnutí kriticky, vážně a uvědoměle."

Průměrný počet slepic: 3.1 (11 hlasů)

In reply to by Dubisko (neověřeno)

Trvalý odkaz

Havlíček varoval před vkládáním nadějí Čechů do onoho velkého dubiska. On tam totiž byl. Tohle varování by mělo mít platnost i dnes.

Průměrný počet slepic: 2.5 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

v letech 1842-1844 jako vychovatel v rodině nějakého vysoce postaveného carského úředníka. Místo mu údajně sehnal P. J. Šafařík.
Z Ruska nepoznal prakticky nic.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

In reply to by Dubisko (neověřeno)

Trvalý odkaz

dobře ví, že Havlíček by dnes volil TOP09 a byl by pro více europy.

Víc takových Randáků...

Průměrný počet slepic: 3.8 (11 hlasů)

In reply to by Dubisko (neověřeno)

Trvalý odkaz

„….Ze všech stran dostáváme nejpochvalnější zprávy o zdvořilém a přívětivém chování se ruských vojáků, zvlášť ale důstojníků, ke všemu lidu vůbec, ale ke slovanským spolukmenovcům na Moravě a Haliči zvláště. A k tomu pocházejí tyto zprávy z nejrozličnějších stran a od lidí nejrozmanitejšího smýšlení; ba viděl jsem tyto dny psaní jednoho emigranta polského, který též v podobném způsobu se vší spravedlivostí o tom píše. Byl bych mohl jiţ napřed podobné věci o ruském vojsku psát, které již dávno znám, lépe však jest, když sama zkušenost za sebe mluví. Ruský voják, jakožto nezkažený Slovan, již sebou přívětivý, úslužný, citlivý a jemný a k tomu ještě nejpřísnější vojenskou kázni zkrátka držený; nedovoluje si nikdy pánovitě a surově vystupovati proti občanským spolukrajanům svým, a ono prožluklé kamašnictví, které dává mnohé vojsko, (nechceme právě žádné jmenovati) tak rádo cítit civilistům, nepozoruje se dokonce u vojska ruského. V tom ohledu by si mnohé vojsko dobrý příklad vzíti mohlo z Rusů, nad nimižto celý svět tak rád rameny krčívá.
Než my se dnes o těchto věcech jen z té příčiny zmiňujeme, ponevadž pozorujeme mnohé lidi, kterým takové dobré způsoby ruského vojska jsou pouhá sůl do očí. Oni, jakožto zatvrzelí
závistníci všeho slovanského, byli by si snad přáli, aby Rusové co nějaká divá zvěř si počínali a tak jejich slovanožroutství ospravedlnili. Tito lidé, kteří se jinak velmi rádi za každý
vojenský šos schovávají, kteří nemohou pokojně spáti než ve stavu obležení, právě tito lidé zas se rmoutí, že my k ruskému vojsku jen spravedlivi jsme, a že je snad netupíme. Nevěděli
bychom věru, proč bychom k libosti několika lidem, o nichž dávno máme důkazy, že by všechno Slovanstvo rádi na Ižíci vody utopili, proč bychom k libosti těmto lidem zamlčovati
měli dobré vlastnosti vojska slovanského, a proč bychom naschvál dobré a přátelské srozumění s tímto vojskem pěstovati neměli. Rusové na rozkaz svého cára přišli do Rakous, a tak jako se náš císař neptal nás, má-li je povolati, tak dobře se jich neptal jejich cár, chtějí-li jíti. Že jsou naši slovanští bratři Rusové ještě pod absolutní vládou, za to my nemůžeme, a nemáme příčiny pohrdati jimi proto….“

„...Nyní ale jest povinnost naše, udržeti se v této moci, a dále pokračovati; nejsme již sekta pokoutní, naše povinnost je nyní, starati se o veškeré blaho své vlasti; my jsme národ český, národ slovanský, a můžeme míti nesmírný vliv na vyvinutí celé pro střední a východní Evropy.
Tak mohou dojíti Čechové opět k takové ba ještě k vetší slávě a moci než za starých dob Karla a Otakara.
Nemysleme však, že nám toto všechno přijde ve snu, náhodou a bez našeho přičinění: svět jest ustavičný boj, síla se silou, rozum s rozumem, národ s národem se měří, slabší slouží silnějšímu a činnějšímu, a kdo myslí, že mezi národy skutecně již nyní nastane bratrství, toho považujeme za nepraktického snílka, jenž se z historie ničemu nenaučil, a jenž svou nepraktickou theorií vlastnímu národu škodí a cizému pomáhá. Nesmíme nyní v ničem spoléhati se na jiné, nýbrž sami se o všechno postarati, co si sami nespůsobíme, to nebudeme míti….“

„...Némečtí a maďarští hegemoni vždy říkají, že politická svoboda jest hlavní věc, národnost že se nemá na ujmu svobody nadsazovati a že oni více o politickou svobodu stojí než o národnost, že národnost jest libůstkářství atd.
„Dobře tedy“ - odpovězte jim: - „ vy chcete politickou svobodu, my, Slované, chceme ale politickou i národní svobodu, my tedy jsme svobodomyslnější než vy “ . Chcete - li jim ale chytráctví zase chytráctvím splatiti, tedy jim odpovězte: „ Vy milujete politickou svobodu, na národnosti si, jak pravíte, nezakládáte. Dobře tedy, u nás Slovanů najdete politickou svobodu; poněvadž ale my, Slované, národnost svou příliš milujeme a vy si na své mnoho nezakládáte, přijměte tedy vy naši národnost, místo co bychom my vaši přijímati měli.
“ Uvidíme pak hned, že to neučiní a své slovo nazpět vezmou, když jim je takto obrátíme: pak budou oni národnost svou zrovna tak vysoce ceniti jako my, Slované. ...“

Tož tak, mám pokračovat ?

Kučera ...no comment. Jednou dokonce psal , že Hitler pozvedl německý národ, Německo hospodářsky, ekonomicky (v určitých letech svého vzestupu k moci).
Což je odporné - neb židé také byli součástí německého národa, byť malou. Anebo političtí nepřátelé Hitlerovi, to také byla součást německého národa.
Ty jeho pořady jsou ale skvělou příležitostí k studiu - pokud se k nim člověk postaví skepticky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak jeden blekaut sledujeme na vlastní oči ve velké Británii - a kdy před ním tady někdo varoval? Ano, správně, nikdo. Naopak, místní exitáři šli nadšeně blekautu vstříc.

Průměrný počet slepic: 2 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Nedávno jsem narazil na YouTubu na přednášku profesora Petra Vorla s názvem "Český vládní bankrot 1615", zde https://www.youtube.com/watch?v=B7YtunZcYnQ
Vorel jako první zveřejnil názor, že Česká válka 1618 - 1620 byla vyprovokovány Habsburky poté, co český sněm stavů v roce 1615 zarazil císaři Matyášovi nejméně na 5 let téměř veškeré platby z Čech do Vídně. Přitom toky peněz do císařského rozpočtu z Čech představovaly 58% všech příjmů soustátí. Tak nezbylo, než Česko rozvrátit válkou a anulovat dluhy císaře evangelíkům.
Je to pořád dokola. U Dunaje strmí paláce, z krve mé a mého potu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

až budu mít čas, přednášku zkouknu.
Dovolím si ale předem tvrdit, že určitě netvrdil, že to byl jediný důvod této války.
Historie tak jednoduchá není.
Ake mohla to být jedna z příčin tohoto konfliktu.

Průměrný počet slepic: 3.3 (8 hlasů)

Podle Vorla byl ten finanční tím hlavním. Dosud se tvrdilo, že šlo především o konflikt náboženský. A když mocenský, tak mezi španělskými Habsburky a zbytkem Evropy (Francií, Nizozemskem, Švédskem atd.).
Podrobně svůj názor rozvedl v článku v Českém časopise historickém, ročníku 118/2020, č. 4.
Zápis ze sněmu českých stavů z roku 1615 s podrobným rozpisem, jak budou vyřízeny dluhopisy císaře Matyáše, které císař vydal na vrub České koruny v rámci slibů před zvolením na císaře ve Frankfurtu v roce 1612
v digitalizované podobě na webu vídeňské Národní knihovny zde www://data.onb.ac.at/rep/10AF138E

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)

Pokud se bavíme o CELÉ třicetileté válce (vy jste zminoval jen tu českou), tak ano, v první fázi, neboli ze začátku, to byl především konfikt náboženský, ale pak se to zvrhlo v boj mocenský,

Průměrný počet slepic: 1.8 (6 hlasů)

In reply to by Dubisko (neověřeno)

Trvalý odkaz

až se dostanu do knihovny, přečtu...

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

In reply to by Dubisko (neověřeno)

Trvalý odkaz

On to byl převážně mocenský konflikt i v první fázi.

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Radi Mikulas Ferjencik Bc. socialnich studii, clen politicke strany,ktera chce znarodnovat byty:

"Obecně nejlepší investice je do vzdělání, tedy pracovat na své kvalifikaci. To nelze nikomu vzít, ani když je inflace, naopak díky tomu poroste člověku mzda. Do budoucna to pak dále vypadá, že ještě porostou ceny nemovitostí a v tomto ohledu, pokud jde o investici, tak se nevyplatí otálet, protože to může být na trhu s nemovitostmi ještě cenově dynamičtější. V tomto případě, ale platí míra rizika, tedy že za pár let tato bublina může prasknout," upřesnil svůj pohled na investování poslanec za Piráty Mikuláš Ferjenčík pro ŽivotvĆesku.cz"
https://zivotvcesku.cz/dobra-rada-nad-inflaci-poslanec-mikulas-ferjenci…

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Piráti chtějí znárodňovat byty? Jakou dedukcí jste na takovou pitomost přišel?

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkus gůgl.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zkus gůgl.

Průměrný počet slepic: 4.3 (6 hlasů)

Zkus gugl.

Průměrný počet slepic: 1.9 (9 hlasů)

a k tomu rádi mudrujou o vyvlastňování a znárodňování nemovitostí.

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

reálný socialismus, na který tady mnoho diskutujících tak rádo vzpomíná, ( byty byly zadarmo, stavěli jsme fabriky a silnice atd.)začal právě vyvlastňováním. S piráty nás tedy čeká zářná budoucnost.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

to měl napsat Františku Kopřivovi, půlka twitteru je na něj momentálně nasraná.
A taky berlínský radnici - teď jim tam proběhlo nějaký referendum.
Určitě tvoje poznatky ocení.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

svůj blbej slint celej špatně - znárodňováním začala masarykovská ČSR. Začala velkou pozemkovou reformou, která probíhala až do 1940.
Znárodňování pokračovalo Benešovými dekrety 1945-46 kdy znárodnil celé rozsáhlé segmenty průmyslu.
Byla to taková hezká prvorepubliková tradice - masarykovská.
Na komunisty už toho moc nezůstalo - živnostníci a firmy do padesáti zaměstnanců. Přišli už k sežranýmu krámu.

Průměrný počet slepic: 5 (12 hlasů)

byty na ně zůstaly.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

v té době se znárodňovalo i v United Kingdom...
... nečekaně...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

pro placeného trolla rk:
Máš to blbý elfe, tkzv. piráti jsou pro svobodu na internetu. A v odkaze níže, slizký trolle, jsou nikým necenzurovaná prohlášení lokálního Pirátstva.
V první fázi samozřejmě ještě nepoužívají, oproti svým německým ojrosoudruhům termín vyvlastnění. Ostatně, jeden z jejich vzorů, nebožka KSČ, postupovala obdobně:
https://www.proti-piratum.cz/l/mate-moc-velky-byt-pirati-bud-dan-za-met…
Pirátstvo je tvořeno "morálně integrovanými", "vzdělanými" jedinci, převážně z větších měst. U nás na lontě se k nim nikdo, podle posledních voleb nehlásí.
Tentok "morálně-integrovaný" exemplář dokonce vyučuje u cajzlů na VŠ:
https://www.proti-piratum.cz/l/neskryvany-marximus-piratskeho-asistenta…
Tak, elfstvo, hajdy do práce, vyvraťte to. Přece Vás vrchní troll Kartous nebude platit za flákání.

https://www.proti-piratum.cz/?fbclid=IwAR3Xi0C5TTT0GKmlNpC5t7-OnQxwsw4f…

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Má pravdu Ferjenčík.

Kupujte nemovitosti jako investici a my korzáři vám je brutálně zdaníme, a ještě navíc vám tam nastěhujeme plaváčky a tlumočníčky.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

do nákupu uměleckých předmětů a starožitností. Jejich tržní hodnota roste meziročně v průměru o +10% a zdanění Piráty nepřichází v úvahu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Viděl jsme několik filmů s piráty, a četl několik knih o nich, ale v žádném příběhu piráti nevybírali daně. Vždy sebrali všechno a všechny okradené povraždili. Veškeré movité věci zdaňovat nebudou, protože je rovnou ukradnou.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

"krotitelé dluhů".
Ještě jsem to neviděl, ale včera jsem na to při přepínání náhodou narazil a zrovna tam byl takový jeden "investor".
Jan Lukáčik, který se rozhodl zbohatnout přes Airbnb.
Pronajal si v centru Prahy desítky bytů, založil si několik eseróček s vkladem 1.- Kč, nabral si spotřební úvěry (nevím za kolik, ale nejspíš půjde o miliony) na jejich údajnou rekonstrukci, rodiče mu na hypo koupili další byt v centru Prahy a on se jim zavázal tu hypo splácet.

Leč prý kvůli covidu přišel o příjmy ze svého podnikavectví a dostal se do situace, kdy má měsíční příjmy kolem 35 000.- Kč (prý pracuje jako tvůrce webových stránek a poslíček pro nějakou zásilkovou společnost), ale měsíční splátky 80 000.- Kč.
V pořadu bylo hodně nejasností ohledně jeho financí a financí rodiny, ale gros bylo to, že chlapec doteď vůbec nechápe, co všechno dělá blbě.

Nejspíš taky jeden takovej "ferjenčík"...
Kvalifikace žádná, vzdělání jakbysmet, ale ego zvící Mount Everestu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

..." díky" vysokým cenám nemovitostí do poměrně nezajímavých čísel.
Pozor ale - výnos ještě není hodnotou, natož užitkovou hodnotou. Pro někoho je tak více když nemá nic, respektive má málo.

Takových rad naseru za měsíc sto. Ještě by mohl poradit, že supr investice je plození dětí, bez nich by totiž to vzdělání (a celý jeho systém) bylo takřka k ničemu. Bez toho by nebyl ani on. :-D

Já tady radil konkretně, před cca rokem, kdo se vykašlal na etiku (já ne) a ten Pfizer koupil, dostal přes 40 % čistého, k červenci tuším že t.r.

Ještě bych přidal tu etiku. Ta je taky důležitá, investovat do ní.
Takový Madoff sice už mi toto nepotvrdí...ale našli by se i další. Nebo najdou - hodně záleží na odpolitizování policie a přístupu k soudním znalcům (to školení soudců , jak navrhuje jedna z těch obskurních figurek, které chcete volit si za své fuhrery/srovnej s " leader"/...to je už poměrně pokleslý druh úpadkového folkloru)..

Průměrný počet slepic: 4.5 (6 hlasů)

Napsal uživatel Homer (neověřeno) dne Út, 28. 09. 2021, 10:36

Pan Ferjenčík má částečnou pravdu, vzdělání nelze nikomu vzít, ale ať to zkusí říct ukrajinskému nositeli vysokoškolského titulu, který u nás kopá kanály.

V době minulé krize i atomový fyzik pracoval ve skladu, přeji panu Ferjenčíkovi, aby tak neskončil.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

nezijeme v dobe znalostni, ale v dobe znamostni, takze nejlepsi investice jsou investice do ziskavani kontaktu a znamosti na co nejvyssi urovni.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Pokud Okamura dotlačí ANO a ODS k sobě a počká čtyři roky bez větších skandálů může být dalším premiérem :)

Průměrný počet slepic: 2.3 (8 hlasů)

Okamura je učebnicovým příkladem /politického/ hochštaplera a jeho popularita je přesvědčivým důkazem mentální úrovně jeho voličů.

Průměrný počet slepic: 2.7 (21 hlas)

Tvůj anonymní postoj bez schopnosti podpisu pak ukazuje tvojí zbabělost. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (17 hlasů)

když tedy do kolonky jméno klinknu rk, znamená to moji statečnost?

Průměrný počet slepic: 2.2 (10 hlasů)

In reply to by rk (neověřeno)

Trvalý odkaz

Znamená to, že jsi reálný kokot.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)