Dojče elektriše blekaut a český politiše blekaut

Autor
Štítky

Jak jsem slíbil, dneska si prokydáme německé volby do Bundestágu. Nebudu se pokoušet o žádnou fundovanou analýzu, doporučuju si skočit k Vlkovi na Kosu, ten se těmtotématům věnuje s láskou a péčí, takže se tam dozvíte všechno podstatné i nepodstatné ba dokonce i droboučké maličkosti, které by člověka ani nenapadly. Takže pokud chcete znát přesná číslíčka, volební grafy a podobné věci, pospěšte k Vlkovi. 

Já se pověnuju tomu, co jsem zmínil ve včerejším článku - že německé volby ovlivní ty naše za čtrnáct dní. Jednoduše proto, že to tu u nás máma vlastně strašně podobné tomu Německu. Vlastně je to až neuvěřitelné. Takových let se snažíme nějak vymezit, takových let zdůrazňujeme naše slovanství, takových let jsme to už vlastně jen my blogeři, co upozorňujeme na jisté germánské zločiny za Druhé světové. Vymezujeme se proti nárokům milých krajanů v Landsmanšaftu... a nakonec toho všeho jsme fakt jako sedmnáctý bundesstát. Máme podobnou strukutru ekonomiky, máme podobně organizovanou státní správu a máme i podobné voličské preference. 

Když se podíváte na anše předvolební průzkumy, tak tu máme Babiše, který je takový "středový levičák" a  má dost podobnou rétoriku jako německá Sociální demokracie. Pak tu máme Fialu, který je takový "středový pravičák" čili něco jako CDU. Pak jsou tu Piráti, kteří se zcela a úplně podobají svým německým zeleným kamarádům, se kterými navíc pečou v ojroparlamentu. Okamura je vlastně totéž co v Německu AFD. Naše TOPka, to je něco jako v Německu FDP. 

A když se podíváte na dosažené volební výsledky, tak zjistíte, že se to dost podobá i našim předvolebním průzkumům. 

V Německu jsou karty rozdány asi takto - Buď se spojí tamní Babišovci s tamními ODSáky  a budou mít pohodlnou většinu, která ale neuspokojí nikoho, budou se hádat a ještě jim lidi předhodí, že se nějak rychle zkamarádili, když před volbami na sebe kydali špínu. Ale... byla by to vláda rovného s rovným, rozdělená víceméně půl na půl a zřejmě by se to dost podobalo Sobotkově vládě blahé paměti. 

Nebo se musí tamní ODSáci spojit s tamními Piráty a tamními TOPáky, případně se musí tamní Babišovci spojit s tamními TOPáky a tamními Piráty. S tamními Okamurovci se nepočítá, s nimi slušný člověk nemluví. 

Já po Vidlácku řeknu, že německý blackout se zase o něco přiblížil. Němečtí ekofanatici, i když volebně propadli, mají účast ve vládě skoro jistou. Německá SPD se zelenými mozky nemá žádný problém... ovšem FDP s nimi asi problém mít bude. Ale když tento problém bude vykompenzován dostatečným počtem vládních postů a peněz...  Pokud se Zelení dostanou do vlády a pokud se tam dohodnou dost rychle (a pro to mívá ďábel pochopení) tak by se jim letošní zimu mohlo podařit Německo řádně zhasnout. A není vyloučeno, že se jim to podaří i kdyby se CDU dohodla s SPD. 

Dopadne to u nás stejně, nebo jsme voličsky i politicky o něco dál? 

Na jedné straně Babiš vysílá signály, že se s Okamurou může domluvit... Co by za takový signál dala německá AFD. Ale náš Tomio i jeho místopředseda Fiala klidně řeknou, že s Babišem nepůjdou. Jinými slovy je jim v opozici dobře, asi tak jako tam bylo dobře komunistům. Hlavně neukázat, že umíme kritizovat, ale dělat ne.  Má smysl po takových signálech volit naší SPD?

Před týdnem jsem tvrdil, že volbou SPD donutíme Babiše, aby se zřetelně vyprofiloval. Pokud by Babiš +SPD měli většinu, ale Babiš + ODS neměli většinu, tak Andrejko nebude mít úplně na výběr. A ode dne, co jsem to napsal, tak Babiš dělá všechno pro to, aby to tak bylo. Jede si za Orbánem, vede orbánovské řeči,  vymezuje se proti EU kam jen to jde. Ale zareaguje na to náš polojaponec? tohle AFD v Německu nemá. Ta je tam pořád ještě na indexu a žádné prolomení této situace není na obzoru. U nás už je od Ó Velkého Babiše už prolomena, ale Okamura nechce.... Opět - neříkám jak to je, ale jaké se to jeví. 

A teď z druhé strany - dopadnou u nás Piráti stejně jako v Německu? Zatím to podle průzkumů vypadá, že ti naši fanatici dostanou dokonce víc procent než v Dojčlandu. Ale doufám, že teď mají stažené půlky a přemýšlejí, co v těch průzkumech je pravda a co není. 

Mimochodem... také to vidíte, že profesor Fiala u nás je vlastně úplný klon Merkelové? Také tragéd. Rok od roku je to horší, také svojí stranu v podstatě vykastroval a problémy řeší podobně jako německá kancléřka - vysedí je.  Má i dost podobný veřejný projev. Bude ODSka něco jako CDU? Vezmou si víc jak dvacet procent hlasů a v podstatě na sebe s Andrejem zbydou? Když teda Okamura nechce? 

Podle průzkumů a signálů to u nás vypadá lépe dokonce i za předpokladu, že Pirátstvo uspěje lépe než Zelení v Německu. U nás není Okamura tak na indexu. Ale zároveň u nás není nemyslitelná ani ta "velká koalice" Babiše a ODS. Nebo nás čeká nějaké překvapení a volby dopadnou úplně jinak než v Dojčlandu? 

Pro mě začíná být nepříjemným překvapením právě Okamura. S Babišem jít nechce a vlastně přímo nahrává tomu, aby Andrej složil vládu s Fialou. Není potom lepší prostě hlasovat pro Andreje, aby nemusel vládu skládat nikým, maximálně aby si zkorumpoval pár přeběhlíků? Jaký smysl má volit Okamuru, když už dopředu víme, že bude dobrovolně v opozici a Babiš to prostě bude muset dát dohromady s demoblokem? 

Nebo se dočkáme ještě horších překvapení? Jako že se s demoblokem dá dohromady Okamura. Nebo že se Babiš dá dohromady se starosty a KDU? Nebo že Volný bude tolerovat vládu Pirátostánu a Spolukoalice? Já už si dovedu představit vlastně úplně cokoliv.

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 3.8 (64 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

komančům...
Ti s Bábou půjdou a snad možná zas trochu přitlačí na důchody...

Chjóó...

Průměrný počet slepic: 4.8 (49 hlasů)

Odulá Vendula ve svým Mudrování v neděli strašila, že by se nemuseli dostat a 9% propadlých hlasů (ještě ČSSD) proti pentagramu už je moc. SPD se určitě dostane a bude Babiše leckde korigovat, ale zároveň je dost nevyzpytatelná podle toho, jak se polojaponec vyspí. Kromě toho si pořád myslím, že při zisku 15% nebo ještě víc přitáhne jejich poslanecký klub pozornost čučkařů natolik, že ho s pomocí pár neřízených střel zase rozštípnou.
Komáři budou Bábu korigovat stejně spolehlivě a nedělaj ramena dopředu. Nicméně se závěrem souhlasím ... to jsem dopad :-/

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Bolševici budou korigovat leda tak hovno. Zatočené a kouřící.
Pamatujete si ještě, jak si bolšáni ohledně čehosi kladli podmínku, sebrat deset miliard z rozpočtu armádě?
A jak rychle estébák ty prachy armádě vrátil? Nadvakrát, po pěti giga?
Na páně Vidlákovu otázku uprostřed článku, při plném vědomí svých šedin odpovídám, že dopadneme jako vždycky. To jest citelně hůře, než Němci.
Pan Vidlák si může udělat u tématu článku, nebo té otázky záložku. Popíšeme si svoje pocity třeba už za rok.

Průměrný počet slepic: 2.4 (10 hlasů)

No nazdar... tak já na stará kolena budu nakonec stejně krásná, mladá a chytrá jako Targus a vidím, že k tomu dochází i další Kydaři.

Prostě mě to také už napadlo, že zbývají jen komanči. Vlastně tam u nich mám dost lidí docela ráda. A ač mají velkou většinu názorů na EU, NATO, migraci, grýndýl, atd. stejnou nebo možná jsou někde ještě tvrdších jako SPD, tak nedělají kolem sebe tolik povyku a co je nejdůležitější - je to jediná strana mimo Hnutí ANO, která byla a zůstává státotvorná. A to se počítá.

Jednoduše a prostě: Okamura, který rozhodně nechce jít do vlády s Babišem, je nám na hovno.

Průměrný počet slepic: 4.7 (59 hlasů)

mé krásy, okamžitě vyházejte všechna zrcadla z baráku přes zavřená okna.
Neznám nic horšího, než po ránu čistit poblitou poličku s toaletními potřebami.

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)

jen proto že se o komančích nepíše a sami jsou potichu aby na sebe náhodou neupozorniili ještě neznamená že jsou o něco lepší volbou než ostatní. Schválně se na ně zkuste zaměřit, jsou naprosto nevolitelní. Netuším jací asociálové jim to házejí.

Co se týče SPD kladu si otázku, zda ještě vůbec mohou udělat méně pro to aby jim to člověk hodil. Méně, protože nedělají téměř nic, japonec asi spoléhá na pohodlných 10 - 15 % a pobyt v teple opozičních lavic.

Průměrný počet slepic: 2.4 (30 hlasů)

In reply to by PzKpfw (neověřeno)

Trvalý odkaz

když mainstreamu pijou krev natolik, že neváhají utrácet veřejnoprávní peníze na pátrání, kde kurva ten Tomio sehnal zboží za nežidovský ceny na jarmarky ...
A ano, komanči jsou natolik chytří, že dokážou držet huby v situaci, že kdokoliv promluví, tak ztrácí preference. Jní mohli mlčet taky. Ale on radši nahlas vytrubujou "nevíme nic a umíme hovno, ale Babiš musí odejít". To se pak těžko divit, že mlčení je lepší.

Průměrný počet slepic: 4.7 (37 hlasů)

Okamura řekl, že s Babisem ne, neřekl ale , že s ANO ne. To je trochu rozdíl. Nakonec půjde i s Babišem pod heslem, že záchrana republiky stojí za tu oběť..

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Ano, rozdíl to je. Tohle vlastně říká i Fiala. Vzhledem k povaze ANO jde ale o poměrně zásadní podmínku, která je v podstatě jen a pouze alibi - oni vědí, že nejdříve do prezidentské volby jde o podmínku ANO jen těžko akceptovatelnou. Takže se mohou honosit prohlášeními "Já byl konstruktivní, já byl pro kompromis, ale AB byl ten, kdo se nechtěl dohodnout."

Nakonec, bylo by zajímavé sledovat, s kolika dalšími podmínkami a s jakými by se Okamura vytasil, kdyby Babiš řekl: "OK, pane Okamura. Ve vládě tedy nebudu ani já, ani vy. Berete?" Protože jestli má něco SPD s ANO společného, pak tu závislost na pánovi na vrcholku.

Ale něco mi říká, že když už by Babiš byl ochotný na něco podobného kývnout, šel by nejdříve za Fialou.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

Hoď to rovnou do popelnice. Skončí to na nejbližším směťáku nebo v kotelně a to je jediná jistota.

Průměrný počet slepic: 2.6 (21 hlas)

Tak k tomu jsem došel včera večer po zprávě o nákupu raket na BV - poslední hřebík. A při vzpomínce na 50 let starou povinnou četbu (tehdy trochu otravnou) F. L. Věk. Neuvěřitelné se stává skutkem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Uvažuji stejně. Komanči jsou v podstatě konzervativní soc.dem, Obsadili Sobotkou uprázdněnou pozici. To je mi blízké.

U SPD mě mrzí, že přijde vniveč práce Davida a Foldyny.

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)

Poslední roky v chování představitelů naší republiky týkající se zahraniční politiky a ochrana zájmů obyčejných pracujících lidí platících daně, tj. nižší střední třídy, která republiku ekonomicky táhne jde vniveč. Proto budu také volit: https://www.youtube.com/watch?v=n_pLleIU41A . Je škoda, že staří dinosauři nepustili k veslům mladší krev, bylo by to zajímavější.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vůbec jsem netušil, že takové reporty existují a že se takovýmto reportům : https://cesti-elfove.cz/wp-content/uploads/2021-06-MM.pdf říká " hlášení" (viz Syrovátko a jeho pravidelná hláš...eh, jeho pravidelná osvětová činnost na aktualně,cz ...ten se tím také živí ?)..
Tady už jde o vážnou věc, o vytváření jakési politické policie, nechci použít expresivnější výraz, odkazující na minulé časy, o kterých jsme soudili, že už pominuly...
Možná že je v těchto " hlášeních " (Meldung) i hrubě porušován zákon o ochraně osobních údajů......

Průměrný počet slepic: 4.7 (30 hlasů)
Trvalý odkaz

Stejně žádné volby nikdy nic nezměnily, psi si poštěkali a karavana jde dál tam, kam ji vede protektor.
Změnu přinese až hlad a bída nebo násilí. Volby ne.

Průměrný počet slepic: 4.6 (27 hlasů)

Opravdový restart lidstva by přinesla jenom opravdová světová válka.
Lidi by byli nuceni se s pokorou vrátit k přírodě a být její přirozenou součástí i bez umělých dekadentních grýndýlů.

Průměrný počet slepic: 3.7 (17 hlasů)

kdopak to jenom řekl,že ve 4. světové se bude bojovat jenom kamennými sekerami.Že by Einstein?

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Maneco,
nepřivolávejte válku a neraďte Grétě a podobným, protože oni jsou schopni se jednoho dne dovtípit, že všechny ekologické problémy jsou řešitelné omezením lidské populace. Už teď se mnozí z klimatické úzkosti vzdávají dětí. Teď už jen zbývá otevřít další Overtonovo okno, aby s tím přerušeným plozením dětí pomohli i zbytku populace, která nějak děti pořád rodí. A možná se i děje prostřednictvím vakcín, to je ideální příležitost vpravit do těl lidí potřebnou látku. Jestli se tak opravdu stalo, se dozvíme, až po dlouhodobých testech mRNA vakcín.

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

Problém je neřízený kapitalismus. Ten má svoje problémy a rozpory, které jsou v daném systému neřešitelné, ale je alespoň nutné je pojmenovat a o jejich řešení se pokusit a cesty hledat. Válka (typický příklad je 1. sv) nastala tehdy, kdy se vyčerpaly všechny fígle, jak udržet ještě kola kapitalismu v chodu - tj. docilovat zisk v penězích.
Válka zpravidla nic neřeší a problémy jen odsouvá, aby se projevily ještě horší (viz 2.sv jako přímý důsledek výsledku 1.sv). Válku opravdu nepřivolávejte.
Je takové divné období, kdy se zdá, že se nedá dělat nic. Hlavně proto, že nikdo není ochoten, schopen pro své vize obětovat majetek, způsob života či život jako takový. Na to se máme pořád ještě moc dobře, po materiální stránce a také není moc na výběr žádná alternativa, ideový směr.
Takže jediné rozumné co můžeme udělat je snažit se dobře vychovat svoje děti. (v našem případě spíše vnoučata). Což je ovšem úkol nadlidský, kam se hrabe revoluce :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (34 hlasů)
Trvalý odkaz

...také obětí katolické zhůvěřilosti a katolického hovadství, jehož výročí jsme si připomněli před nedávnem a které popisoval kdysi i časopis Havlíček :
"BARTOLOMĚJSKÁ NOC časopis Havlíček číslo 5 ročník XIII 1924 katolicismus katolická církev antikrist papež nevěstka ze zjevení 17.doc"
Bylo by to od něj milé, stačila by modlitba. Netřeba nějakých slavnostních ceremoniálů, natož přenášení model v podobě ostatků a klanění se před zlaceným oltářem, v prostorách připomínajících palác prefekta Piláta Pontského.... ....Prostě křesťanská pieta, v srdci - jak pravil Kristus.

Tož snaď se událo, nebudeme samozřejmě vyslýchat či upomínat. To by také nebylo křesťanské.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

"Polská církev se chová jako obchodní firma, tvrdí kniha"
***
(...) V polské katolické církvi vládnou moc, strach a peníze spolu s primitivním konzumním způsobem života, kdy jsou věřící odsouzeni platit kněžím za často nekvalitní, povrchní nebo nesrozumitelné služby. V knize Gomora to tvrdí autoři Artur Nowak a Stanislaw Obirek. (...)

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/polska-cirkev-se-chova-…

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

To ví každý a všichni jsou s tím smířeni. To je tristní výsledek demokracie. Svobodné volby. Svobodné volby!! K čemu byl ten cinkot klíčů? Že by k hovnu?
Svobodnými volbami k horším zítřkům.

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

klíčema,měli od bytu,chaty i garáže. Možná poslední generace. Kór Pražáci,na jakou nemovitost se tam zmůžou.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Příště možná budou cinkat klíči francouzskými :)

Průměrný počet slepic: 4.5 (15 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

V roce 1968 dokonce jich řada darovala vlastní zlato na fond republiky. Dneska už nic podobného nehrozí, dokonce je nedostanete ani k volbám. Atmosféra ve společnosti neumožňuje vyrůst jiným politikům, než hlasitým egoistům, dostáváme se k Margaretě Thatcherové, totiž poznatku, že společnost neexistuje.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

jste blbost.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

s tím se nic nenadělá

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

To byl rozkvět české státnosti? Nebo dekády zaprodanců?

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

zlodějů?

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Volby nejsou vhodné pro každého, pane Ládíku. Lokaj je spokojenější pod karabáčem, svoboda ho děsí.

Průměrný počet slepic: 2.2 (24 hlasů)

karabáč, jo? No radši nechci vědět úplný podrobnosti.

Průměrný počet slepic: 4.6 (22 hlasů)

Jak píšu - volby nejsou vhodné pro každého, pane Martine. Nenutím je Vám ani panu Ládíkovi.

Průměrný počet slepic: 2.1 (19 hlasů)

Nemějte obavy.

Průměrný počet slepic: 4.2 (20 hlasů)

Díky za info, že se lokajům pod Kartouzovým karabáčem líbí a svoboda je děsí, užijte si to do sytosti, jenom nemusíte zacházet do technických podrobností.

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

Ládik!!!
Přesně,po volbách bude o hodně hůř.
Ono je to rok od roku horší,pomalé vaření žáby.
Proto jsem už napsal o spojení ANO-ODS a přeje si to i Jourová-Brusel.
Protože,bude potřeba prosadit mnohé nepopulární,zákony,opatření,tak musí být silná vláda a ne nějaký slepenec,natož SPD,která brojí proti EU.V případě,že by neměli dost poslanců,tak ČSSD,nebo KSČM rádi podpoří.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Ládíku, ovšem stejně lze napsat, že hůře by bylo, i kdyby volby nebyly. Obecně či třeba jen z hlediska zdražování energií, atd, atd. -usmívající se smajlík

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

In reply to by Alex (neověřeno)

Trvalý odkaz

roli státu.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Ale ten skoro milión nadšených lidí na Letné! Celá Praha tam byla, i s přidruženými guberniemi.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Právě nopak - získali 14,8% hlasů, což je o 5,8 p.b. víc než minule.
Co si od nich Němci slibují, mi není jasné. Tuším, že Milan V. včera napsal, že Němci jsou technicky vzdělaní a proto preferují OZE. Mne to však vede k domněnce, že německé technicé školy jsou nějaké divné, což vysvětluje ten voličský příklon z zeleným.
Nebo jsou Němci totální pokrytci a nalhávají si, že jim vlastně vůbec nevadí elektřina a teplo z uhlí z Turowa, elektřina z našich jaderek a pod.; oni mají doma ty OZE a co pochází ze zahraničí, se nepočítá.

Co se týče koalování CDU/CSU s SPD, nebo jedné z nich s FDP, případně obou s FDP a v posledních 30ti letech pak ještě se zelenými, tak to je v Německu zcela běžná praxe.
Nejpozději Schröder se svými HARZ I-IV prokázal, že SPD to se sociálnem nemyslí nijak vážně a že demoška je vlastně jen o schopnosti domluvit se na pobytu u koryta.
Nyní se v podstatě Německo možná vrátilo zpět k předmerkelovskému modelu - CDU/CSU dá s SPD dohromady pohodlnou většinu a nebude potřebovat ani FDP, ani zelené. Což by pro celou Evropu byla asi ta lepší varianta.
Horší varianta jsou zelení ve vládě v koale s FDP a SPD nebo s FDP a CDU/CSU. To smrdí fakt průserem a rychlou "zelenou smrtí".
Jinak se na německé politice nezmění nic. Dál bude pevně vetknuté v US zadeli, protože Německo je dodnes okupovanou zemí, dál pojede politika konfrontace s Ruskem a současně pokoutních kšeftů s tímtéž, dál nás a další kolonie bude Německo vysávat.
Dokud se něco opravdu masivně nepodělá, budou si Němci myslet, že to, co dělají a jak to dělají, je v poho a zůstane to tak navěky. I když, možná ani to s nimi nehne. Za porážku ve WWII a za eventuální zločiny během ní přece také mohlo jen pár jedinců - o tom je i dnes pevně přesvědčena naprostá většina Němců.

Ty volby vlastně byly úplně zbytečné, protože Němcům to tak, jak to je, vyhovuje. Volební účast byla cca 76%, takže výsledky jsou relevantní.

Jak by to mohlo ovlivnit volby u nás, si neumím představit.
Zelení a socdem jsou asi mimo hru, komunisté možná prolezou, ale bez koaličního potenciálu, a výsledkem bude v nejlepším případě středopravá prokorporátní vláda, zcela (p)oddaná EU a USA.
K volbám nejpíš dorazí kdovíjestli 55% voličů, protože rasantně přibylo lidí, kteří nemají koho volit nebo už zcela rezignovali.
Řadové pracující tak čekají opravdu zlé časy a ty z velkých měst tuplem.

Průměrný počet slepic: 4.8 (31 hlas)

neznáte to jedině správné rozfázování boje za zelené zítřky.
První fáze - Naše elektrárny musejí platit emisní zelené odpustky,
Druhá fáze - ceny odpustků se ztrojnásobí, protože k nim přibude další složka - poplatek chudáčkovi, který musí za trest tu naši hnusnou českou elektriku použít.
Voilá - Soudruzi ze Čtvrté říše budou žít z toho, že využívají tu jedině hnusnou a neekologickou elektřinu.
Bác - a jsme v cíli!!!

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

důchodové fondy prý v Praze staví baráky,aby Prazaci platili činži a němečtí důchodci z toho měli pěkné penze

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

In reply to by Sibyla (neověřeno)

Trvalý odkaz

Německé fondy to jsou i Lidl a Kaufland, fotovoltaické elektrárny a spousta dalšího. Češi už německým důchodcům na jejich důchody přispívají mnoho let.

Průměrný počet slepic: 4.8 (32 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tohle je dobrý ... nepřispíváme i Židům na jejich milionová bankovní konta? Třeba skrze Zemanem privatizované banky 😉

Průměrný počet slepic: 2.5 (19 hlasů)

Ale Japoncům a Japonkám zřejmě ano, jejich největší penzijní fond GPIF investuje zejména do bank (finančních domů). Jen za uplynulý kvartál vydělal 45 000 000 000 dolarů. Především na růstu zahraničních aktiv.
Ovšem budou to miliony v jenech. Možná desítky milionů.
Aktualně uvažují o rozšíření svého portfolia co se týče investic do čínských aktiv.

Na Židy budete zřejmě odborníkem vy, to takoví zoufalci , živící se trollingem, většinou dělají, že všechnu svou bídu svedou na Židy.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 4.1 (16 hlasů)

Češi, Moravané a zbytky Slezanů přispívají i jiným národům než Němcům a Židům. Třeba Francouzi nám draze prodávají místní vodu. A banky nevlastní jen Židé, spíše jsou v menšině oproti jiným národům. Třeba Italům a Unicredit. A vůbec, co máte proti Židům? Jestli hledáte antisemity, musíte na jiný blog.

Průměrný počet slepic: 4.8 (18 hlasů)

Anonym.
Určitě přispíváme.
Zrovna teď,když si nakoupíme naše radary od Izraelců za 50 mld.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

jsou stranou městskou, stranou mladých, studentů a městské (netechnické :-) střední třídy. Jezdí na kole / MHD do práce / na Uni, proud jde ze zásuvky a mléko dodává krabice ze supermarketu. Navíc je zelená dnes v módě. Je to takový chiliasmus dnešních dní, který umělým vytváření histeria a malováním nových a nových katastrofických vizí (šířených senzacechtivými médii) ovlivňuje voličstvo.

S tím jak přichází realita každodenního života (rodiči sponzorovaný student -> práce, párty single -> rodina atp.) se počet zelených voličů zmenšuje.
Také počítám s tím, že srážka s realitou ve formě blackoutu(ů) po odpojení Německých uhelných a jaderných elektráren + stoupající ceny energie (↑ elektřina, ↑ plyn, ↑ emisní povolenky, ...) + elektromobilita vedoucí k omezení osobní mobility leckomu otevře oči.

Průměrný počet slepic: 4.9 (24 hlasů)

In reply to by blbec pepík (neověřeno)

Trvalý odkaz

zda Zeman s těmi bankami mohl dělat něco jiného. V tehdejší situaci. Ono po bitvě je každý jenerál. Myslím, ale, že kdyby financi udělali jednu jedinou novou českou banku, docela by to pomohlo.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)

jsme si sami dovedli

všechny rozkrást

je to jak s bytama ( dneska na cnn Stropnický přesvědčivej )

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)