Zásah do nejrozstřílenějšího místa

Autor
Štítky

Tak nám konečně vystřelily i hlavní kalibry demokratické opozice. Je pár dní do voleb a letošní Kubiceho zpráva se jmenuje Pandora Papers. Náš premiér oligarcha si v roce 2009 koupil ve Francii jakési nemovitosti. Koupil si je přes svoje zahraniční firmy a těmto zahraničním firmám poslal svoje peníze z Česka. Podle jakýchsi investigativních sil celý tento kšeftík nese známky praní peněz. Má to dokonce i nějaký anglický název a bude se to prověřovat. Vynechal jsem něco? 

Nejsem znalec nákupů a transakcí přes ofshorové firmy, ale po přečtení včerejších novinových článků vím jistě, že ani čeští novináři o tom nic nevědí a tak jen papouškují zahraniční zdroje a jak to kdo z té angličtiny a němčiny přeložil, tak to napsal. Bez jakýchkoliv vědomostí. Už včera jsem zachytil od různých novinářů různé odchylky, které se navzájem vylučují. Ale to vem čert, o tom psát nechci. Stejně tak nehodlám řešit, zda a nakolik bylo Babišovo jednání legální. Jsem si celkem jistý, že pokud se to doopravdy stalo, jak popisují v ARD, tak to bylo na hraně zákona, ale na soud to není, protože správný miliardář má intimnější vztah se svými právníky než se svojí manželkou. Takže se vsadím, že po dlouhém předlouhém vyšetřování se ukáže, že to sice není příliš morální, ale není to nelegální. Dělali a dělají to tak všichni, kdo mají nějaké nadbytečné miliony a miliardy a jejich hlavní náplň řízení firmy spočívá v optimalizaci daní. 

Když jsem si pročetl fejsbůkový cvrkot, zjistil jsem, jak moc mimo je celý demoblok ohledně svého zdůvodnění, proč lidi volí Babiše. Oni mají pořád pocit, že  Babiš svoje voliče nějak obloudil. Že si lid myslí, že Babiš je morální a čestný člověk. A pokud bude demaskován, jeho voliči ho okamžitě opustí a začnou volit demoblok. Dodnes si ani na minutu nepřipustili, že si lid o Babišovi nedělá žádné iluze, ale ještě menší iluze si dělá o demobloku. Podívejte se na notičky našeho místního elfího rozesírače - pořád se snaží ukázat, že jsme nemorální, že volíme nemorální kandidáty. A nechápe, že všichni jsou nemorální, všichni jsou namočení a my jen řešíme, kdo všem průserům poběží vstříc nebo kdo je bude alespoň trochu zadržovat byť jen proto, že to kazí především jeho soukromé kšefty. 

                                                                       *************************************************

Malá odbočka k soukromým kšeftům. Cena hnojiv se za letošek zdvojnásobila.  Abyste měli představu... ještě letos zjara hnojil průměrný zemědělec svá pole za cenu 6000 Kč/tunu močoviny. Teď už močovina atakuje 16000,- Kč/tunu. Něco si zemědělci ještě koupili v příhodnějších časech a za lepší ceny, ale průměrně teď budou pod patu při setí hnojit za 12000,- Kč/ tunu. Příští rok zjara budou hnojit možná už za 20.000,- /tunu. 

Myslíte, že budou hnojit? Hovno budou!  Pardon za ten výraz, ale přesně tohle jsem včera slyšel u nás na poradě. Tohle je naprosto nemyslitelná cena, kterou nezachrání žádné dotace, nic. Zemědělci si spočítají, která plodina jim podle jejich názoru vydělá nejvíc a tu pohnojí. Tak třetinu plochy, protože na víc prostě nebudou mít peníze. Zbytek se zaseje "na krmnou". To znamená, že budou rovnou od začátku hrát na nízké náklady i nízké výnosy a nižší kvalitu. K tomu budou hrát na to, že v půdě nějaký dusík zbyl, takže příští rok to i bez hnojení nedopadne tak špatně. To znamená, že už teď prodává naše firma o dvě třetiny hnojiv méně. Zemědělci vědí, že je to průser, ale prostě na dnešní ceny nemají. Tečka. Tohle nemá žádné řešení. 

Koho to poškozuje?  

Ano samozřejmě - poškozuje to Agrofert. Poškozuje ho to tak moc, že to není sranda. Tak moc, že to ohrožuje všechno, co Babiš za svůj život vybudoval. Je to tak obrovský průser, že to nezachrání ani agrochemie, ani prodej nafty, ani prodej komodit, ani biosložky v benzínu. O síti reprodukčních klinik ani nemluvě. Tohle nezachrání žádný fond Hartenberg, ani michelinská restaurace v Paříži. Já osobně si teď už jednoznačně myslím, že Babiš se postavil proti Unii doopravdy. Protože tohle nepřežije ani Agrofert. A že po volbách dá Andrej  Okamurovi cokoliv. Dokonce i to referendum o Unii, protože to už bude i jeho zájem. Je úplně jedno, co v Unii předtím podepsal, teď bude dělat všechno aby to odpodepsal za každou cenu.  Protože všechny ty chemičky teď vyrábějí hnojiva za nereálně vysoké náklady, které nikdy nikdy nikdy nikdo nemůže zaplatit. Babiš nehraje o roky, ale o měsíce. Zdráhám se říci o týdny, ale takový cvrkot jako teď jsem ještě v práci nezažil. 

Babiš jde proti EU nikoliv, že by to byl náš zájem lidu. Ale protože to teď už je i jeho zájem. Na tužby lidu nevěřím a také nevěřím na dobré úmysly. Ale rozhodně věřím protřelému byznysmenovi, který si nezbytně potřebuje zachránit svoje továrny. A to tak moc, že při tom nejspíš zachrání i továrny dalších byznysmenů. Tak moc, že i padesátiprocentní ztráty jsou přijatelná cena, protože unijní alternativou je už jen krach. Krach všeho. Všimněte si, že útoky proti Babišovi z řad "opozičních podnikatelů" jsou den ze dne slabší, protože si tam stále více uvědomují, že Babiš už teď bojuje i za ně. Že sice EU poklonkovali, ale ona se jim odmění bankrotem.  Dokonce i ve Škodovce to pochopili... o půl roku později než Babiš.  

                                                             ***************************************************************                      

Zpátky k Pandora papers...

Vincek Čerčilů ve své Druhé světové válce s notnou dávkou cynismu píše o tom, jak problematické je bombardování Londýna.  Že na začátku je ohlas značný, a škody velké, ale jak je město postupně ničeno, tak každé další bombardování je slabší a slabší, protože stále více bomb jen "rozvíří suť".  

Tohle přesně je i Babišův případ. Včerejší velký výstřel hlavního opozičního kalibru sice udělal obrovský rámus, ale má špatné zaměření. Zasáhl totiž to nejrozstřílenější Babišovo místo. Trefilo se to přesně tam, kde je už kráter po Čapím hnízdu, kam už udeřil Lex Babiš, kde se střílelo na svěřenecké fondy, korunové dluhopisy,  je to přesně to místo, kam poslední čtyři roky stříleli Piráti svým žalováním do Brusele a kam střílela i evropská komise a všichni čeští novináři. Je to to místo, do kterého se už osm let trefuje Kmenta a jeho Fórum 24, kam střílí Julius Šuman, kam dopadají střely z Bakalonovin a kam střílel těžké granáty i Milion chvilek. 

Mezi řadou kráterů se včera objevil nový, který je sice rádoby velký, ale mezi ostatními zásahy naprosto dokonale zaniká.  Samozřejmě že všechny tyhle granáty Babišovi způsobují škodu. Ale jen na tomto jednom místě. Babiš toto místo už dávno v podstatě obětoval, udržuje tam minimální síly,  nechává bombardovat svojí rozbombardovanou čtvrť a  zatím o kousek vedle se nerušeně pracuje na volebním vítězství.

Babiš obětoval svojí pověst morálního člověka už dávno. Už před minulými volbami. Jeho nepřátelé to stále ještě nepochopili. Oni mají pořád pocit, že voličský sen průměrného českého človíčka je v čestném miliardáři Bakalovi, který nikdy neukradl ani korunku, všechno řádně zdanil tady v republice, lidem levně prodal byty dle svého slibu a každý večer si čte Havlovy spisy. Oni mají pocit, že konečně přijde ten další výstřel díky kterému český volič rozpozná svůj omyl a místo Babiše bude volit Fialu. Zlatý voči... 

Přitom celý tento výstřel, i kdyby se povedl a následovala další ofenzíva, zařídí jediné. Okamura dostane zpátky ty voliče, které mu Babiš sebral svojí Orbánovskou bombou. Pokud vůbec Babiš oslabí, demobloku to nepomůže ani o fous. Tyto hlasy dostane samuraj.  Okamura se od včerejška chechtá až se loupají cihly z jeho Takešiho hradu. Ať se stane cokoliv, on na tom vydělá a zřejmě na tom vydělá víc, než si myslíme. 

A zřejmě na tom vydělá i Babiš, protože má celý týden na to mluvit o komplotu, o tom, že jde o všechno, že pětilháři chtějí této zemi vzít budoucnost a jsou tak zoufalí, že vytáhli dvanáct let starou kauzu, která se čirou náhodou objevila teď před volbami. To by mohlo mobilizovat nějaké nevoliče, kteří si řeknou, že je fakt zle a tak raději k těm volbám půjdou. 

Je to trochu předčasné, ale začínám mít pocit, že v sobotu odpoledne při sčítání hlasů poprvé v novodobých dějinách uvidíme na chvilku údaj, kde bude mít Babiš přes 50% hlasů. On o to pak přijde, jak se budou sčítat velká města, ale po sečtení okrsků malých vesnic si to dovedu docela dobře představit.

PS. Abychom nezapomněli... nejde jen o Babiše, ale o 300 dalších českých podnikatelů a politiků. Celé se to odehrálo v době, kdy Babiš v politice nebyl, takže ti zapletení politici jsou celkem jednoznačně od dnešního demobloku a možná ČSSD. Tři stovky českých milionářů a miliardářů... to jsou skoro všichni ne? Vsadím se, že všichni už vědí, že teď jde i o jejich kejhák, že  v zájmu zničení Babiše mohou být také obětováni. 

Ne, z toho mraku nezaprší. Tihle všichni dneska žhaví telefony, aby to novináři nějak udělali a přestali o tom psát. Tohle se netýká jednoho nepříjemného oligarchického parvenu, tohle se týká i těch nejzasloužilejších sponzorů ODS a TOPky.  Takže to může dopadnout i tak, že výstřel sice zasáhl Babiše, ale zasáhl ho na tom nejméně bolestivém místě, ale střepiny z tohoto výbuchu ještě mohou "pozabíjet" kupu jiných oligarchů. Těch správných a demokratických. Které to bude bolet o dost víc. 

Všímáte se, jak se týden před volbami diskurz posouvá od covidu a rostoucích cen k tomu fundamentálnímu? Podívejte se na Parlamentní listy a celou alternativu. Podívejte se dokonce i mezi zcela konzervativní voliče. Dokonce i programátoři, kteří volili zcela liberálně,  začali na fejsbůku pomalu dávat najevo, že budou volit Babiše. A všichni stále zřetelněji deklarují, že důvodem jsou poslední zbytky samostatnosti tohoto státu. Aniž by to kdokoliv v kampani zdůrazňoval, aniž by kdokoliv hrál na tuto notu, stále více veřejných hlasů dává tyto volby do souvislosti s naší suverenitou. 

Babiš to prostě rozpoznal. Možná ještě před rokem byl prounijní, ale teď prostě jen s předstihem naskakuje do nové lokomotivy dějin. Koneckonců i před těmi třiceti roky vydělal díky tomu, že včas rozpoznal, jak to bude. Teď podle mě dělá to samé. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (186 hlasů)

Komentáře

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

myslím že nic neomezuje starostování/primátorování na obecné/městské úrovni.
Takový Kubera byl primátorem Teplic 5x za sebou a v závěru ještě senožrátor (L).

Senožrátor je můj nový CopyLeft.
Je to od slova senátor. A jak známo, v Římě se senátorem stal i kůň, který žere převážně seno.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

1) tahle pseudokauza se ČR dotýká okrajově
2) víc Babišovi může u důchodců uškodit "Babišova drahota", ale na té vydělat by měl také Okamura

ot: od včerejška po Medianu věřím, že to dá TSS a ta může ještě povolebním vývojem zamíchat

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

A ještě: ta medializace má aktivizovat antibabiš voliče, ne mu sebrat jeho.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

In reply to by volič TSS (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nikdo nezvedne pozadí z křesla kvůli něčemu, čemu vůbec nerozumí. Jak velká je asi znalost offshorů u běžného voličstva? Jak mu chtějí vysvětlit, jak se ho to celé dotýká a dosáhnout u něho pocit naštvanosti?

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

Možná si jen nerozumíme: je úplně jedno, co ta aktuální kauza obnáší! K připomenutí, co je Babiš zač třeba voliči Pirátů stačí ta věta "nemám a takhle mi to poradila realitka".

Že znamená "už dnes nemám, prodal jsem nebo předvedl do fondu" toho, komu je to zesměšní určeno, nezajímá. Vzpomene si, jak B nenávidí a překoná lenost jít k volbám.

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

Bartoš a Fiala děkují za každého Petrpavla. Za každé dva takové mají jeden hlas, a to se vyplatí.
Babiš děkuje voliči TSSovi, za každé dva takové má jeden hlas on.
Jediné, v čem bude rozdíl, že TSS si na těch 30 káčé za hlas asi sáhne.
TSS je jen trochu odbruselená ODS, šídlo v pytli se neutají a projevilo se už mockrát. Otevřeme Česko je ... dobrý argument pro zachování 5% vstupní klauzule do Sněmovny.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

děkuji za zbytečnou pozornost. Tu matematiku znám.

Jožínek Chlorků popsal o kousek výše přesně takového českého volyče jako jste vy. Je tak náročné pochopit že mě je úplně jedno jestli můj půlhlas dostane Babiš, Bartoš, Fiala nebo Hamáček? Okamura svých 20 poslanců dosáhne i beze mě a bude mu to platné jako mrtvému zimník.

Ano, je to jistý luxus volit podle svého svědomí, dopřejte mi ho alespoň v pozdním věku.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

In reply to by Petrpavel (neověřeno)

Trvalý odkaz

abych odepíral luxus volby podle čehokoliv i takovým volyčům jako jste vy. Hodit volební hlas do hajzlu se sice dá i doma, ale zase je to k urně aspoň hezká procházka, že.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

JCh: Kolik vlaků hnojiva kúpiš za cca 8, 7 bilionů USD ? A za 35 ?
***
Předseda komise se stručně otázal: „Stačí?“ ale přec si ještě jeden z členů vyžádal tuto otázku:

„Kolik je 12897 krát 13863?“

„729,“ odpověděl Švejk nemrkaje.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ne, ne, bazíruji na poslední otázce! Pravil jeden lékař z komise a potom teprve přišla ta Vaše hádanka.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Ve skutečnosti předcházelo:
Předseda komise se stručně otázal: "Stačí?" ale přec si ještě jeden z členů vyžádal tuto otázku:
"Kolik je 12897 krát 13863?"
"729," odpověděl Švejk nemrkaje.

Žádné bazírování, nic takového. Z filmového plátna zpět do knihovny...… :-)

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Laco: teprve přišla ta Vaše hádanka.
***
Pan Chlorek chtěl v 5:58 SEČ řešit nějaký početní rébus, přinejmenším o kolik je 35 větší než 7 nebo 8. V tu dobu mnozí lidé mají problém rozeznat ponožku podle barvy a zda jsou v páru. Odpověď znal, ale nedal ji sem. Tudíž: pro mne soudní psychiatr:-)

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Ano, volební podstata je aktuálně v tom, že významná část voličů rezignovala na představy, že někdo může být v politice slušný a nezkorumpovaný a nesledující vlastní zájem.
"Gauneři jsou všichni!"
To posouvá do jiných segmentů možnosti nějak ovlivnit výsledek voleb - legálně či ilegálně, legitimně či nelegitimně, to už je fuk, což vy popisujete celkem realisticky (myslím si).
On k tomuto novému pojetí důvěry v politiku/politiky a argumentace s tím související přišel Babiš jako slepý k houslím. Vykrystalizovalo na základě voličských zkušeností za posledních třicet let, což (jen tak mimochodem) vysvětluje generačně rozdílné volební preference. Příkladem budiž rozdíl mezi volebními preferencemi mých (ne příliš dávno dospělých) vnuků (Piráti, Spolu) a preferencí mojí (Okamůra). Zde platí zkušenost o vlastním spáleném dětském prstu o rozpálená kamna.
Problém s Babišem je ovšem v tom, že neznáme zákulisí a že tudíž nevíme, zda nějaký impuls ho snad opět nenavrátí "na cestu pravou", viz jeho zděšení/až posrání se v kauze Vrbětice, kdy obětoval českou energetiku, a my ani netušíme proč, ale víme, že to hodně smrdí vydíráním.
Může v tomto směru zklamat důvěru voličů i Okamůra? Jasně, že může! Je to jen otázka pravděpodobnosti a vynaložených nákladů.

Kdybych byl o padesát let mladší, taky bych chtěl revoluci.

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

Vždyť už 2.000 let říkají křesťané během mše svaté:

Vyznávám se všemohoucímu Bohu a vám všem, že často hřeším myšlením, slovy i skutky a nekonám, co mám konat: je to má vina, má veliká vina.

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

….. ale jeden slogan říká, že kdyby byly myšlenky trestné, jsme v kriminále všichni.
Někdo holt ty myšlenky uskuteční, jiný ne (nebo ne ve velké míře).
Ale jinak máte pravdu, na každého by se něco našlo..... kdyby to stálo za to. Z jedné moudré knihy ("Všichni jsou zbrojnoši královi"), není to přesná citace:
Muž byl zrozen v hříchu a jeho život pokračuje od smradu plenek až k puchu rubáše. Na každého něco je. Když půjdu u vás dozadu za stodolu a zareju pořádně hluboko, taky něco najdu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Opravdu to bylo jen jednou,kdy využil daňové ráje?
Jinak tito hoši drží při sobě a nepodrazí se.
Babiš jako výrobce umělých hnojiv,určitě má jinou cenu,než obyčejný sedlák.
Jeho odpor vůči EU,je jen chvilkový,před volbami,už nemůže s kola ven.
Jeho opora o Bidena,by se dala označit,jako odklon on EU,jenže.obě možnosti,jsou pro stát katastrofou.

Průměrný počet slepic: 2.8 (20 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdybyste Zemědělče viděl, jak u nás pobíhá manžerstvo po chodbách a jak to div nevypadá na nějaké svaté procesí nebo pogrom (nebo obojí zároveň), jak porada stíhá poradu a stejně to nemá řešení... Samozřejmě můžete mít pravdu, ale Andrejko si podle mě fakt uvědomil, že držet basu s EU má jen jednu odměnu - krach. A o peníze jde vždycky až na prvním místě. Já se teď dívám v přímém přenosu na to, jak oligarcha rychle přehazuje výhybky a snaží se svůj (a nejen svůj) vlak nasměrovat někam jinam než do Brusele. A pokud to neudělá, tak za rok už nebude oligarcha, protože z jeho impéria nic nezbude. 

Průměrný počet slepic: 3.1 (19 hlasů)

Vidlakiáš, kniha 1 - 10. Proroctví vážná, roztodivná, barvitá, pro každého něco, zaměstnanci Agrofertu, důchodci a důstojnictvo sleva 50 %.

Pak by mohla vyjít i serie Vidlakiáš po 20 letech.
Ale to už řada čitatělů(snad ne i Alena)proroctví budou na slávě NEO, zbytek nebude mít na ověřování jejich vyplnění čas. Asi ani chuť.

Tragus by ti napsal předmluvu, v jazyku menšiny - v gorolštině, kvůli dotacím.
--------------------
Kdysi jsem se v nějakém baráku kolem Václaváku setkal s jeho jedním pohlavárem přes nákup, s docela dobrou nabídkou domácího ekvivalentu zahraničnímu produktu, co bral kvanta.
Sem si tam připadal jak u dona Corleone...všecko tmavé a ponuré. Chlad z toho čišel jak když v lednu nezatopíš.

Průměrný počet slepic: 2.4 (20 hlasů)

Pane Vidlák.
Tomu pobíhání se nedivím,někdo má o své dobré bidlo strach,ale pracanti,schopní odborníci strach nemusí mít,jako třeba Vy.Pomoc jen u Orbána nestačí,dveře k Rusku si zabouchl sám a to nás přijde draho.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

V politice není nic nevratné. Všechny smlouvy se dají zrušit a jiné napsat. Spojenectví nejsou nikdy trvalá. Na konci Druhé světové se malovaly plakáty s Velkou trojkou - Rooseweltem, Stalinem a Churchillem proti Německu a za chvíli bylo Německo spojencem proti Stalinovi. To platí i teď.  Jestli to takhle půjde dál, bude Babiš brzy dveře do Ruska zase otevírat a bude první stát v předklonu a vítat Putina. Ostatně... vždyť to o něm všichni říkají. Vždyť o něm říkají, že je to agent východu.  Brzy se ukáže, že je to dokonce i pravda. Protože Putin má a ČR nemá. Protože EU je k ničemu a Němci dobrovolně touží po Pol Potovské budoucnosti.

Jestli to takhle půjde dál, tak budeme Putina prosit, aby nás přišel okupovat.  

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

Když ani před volbami tohle nedokáže, proč by to dělal po, jak bohužel předpokládám úspěšných, volbách?

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Vidlák: Jestli to takhle půjde dál, tak budeme Putina prosit, aby nás přišel okupovat.
***
Je to cynické, ale je to asi tak: podle odtajněných dokumentů sovětského Generalního štábu, trvalo v 68' specnazu obsazení letiště v Ruzyni 9 minut a 21 sekund. Nahlásili (fingovanou) poruchu motoru a po přistání, za necelých deset minut padlo letiště. Údajně se také tvrdí, že známý nacistický diversant a výsadkář Otto Skorzeny, měl akci obsazení letiště označit za brilantní akci...noo a o něco později, posadili vybrané Čechy do letadla a šup, do Moskvy.

Řekl bych, že to "kavárna" ví, že sice letiště je vetší, ale specnaz nebude ani dnes o nic pomalejší a že oni se rychleji mohou dostat do Iljušinu směr Moskva, než do Herkulesu, směr Západ:-)

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Byl by pro kavárnu lepší Iljušin nebo Herkules? Bude kavárna prospěšnější jako mučedník a klacek na Putina nebo jako bezvýznamná nula někde na pomezí Molenbeeku? V horším případě někde na skotské vysočině nebo jihozápadním Michiganu, kde by se nakonec museli živit s odpuštěním prací? Proč se asi Navalnyj "dobrovolně" vrátil do Ruska, když v Reichu na něj Rusové žádné páky neměli? No ano, už by byl užitečný jenom jako oběť zákeřné operace rusosovětských agentů. Přesně tak by se to podalo. Tak se radši vrátil do jámy lvové, kde ale má aspoň nějakou šanci.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Ruzyni nikdo nebránil, spíše naopak; terén bylo dobře známý, takže se jednalo pouze o zrychlené přesuny na předem určení místa. Něco je níže popsáno na uvedeném odkazu, byť bez záruk:
https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/invaze-1968-rusko-sssr-cssr-leti…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

tak nás v roce přepadli (také) Ukrajinci, Bulhaři, Litevci, Němci, Bělorusové...

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)

pochopitelně

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Jrdiné, čeho Demoblok u voličů ANO může dosáhnout, je znechucení Andrejem Babišem. Jenže to už skoro není možné, o Ab si dělá iluze snad jen scalop, když si myslí, že když jej Babišovi voliči opustí, začnou nutně vybírat mezi ostatními stranami, co mají šanci přelézt 5%. Houby s octem, zůstanou doma, protože pokud jejich znechucení dosáhne vrcholu, že opustí Babiše, buď to hodí Okamurovi nebo zůstanou doma. Ale co když je přesně tohle jejich záměrem? Znechutí voliče ANO, až ani nepřijdou k volbám. Při přepočítávání hlasů dostanou o desetinku procenta více a to jim může přihrát o jednoho poslance více. A pak budou sestavovat vládu, protože dají 101 hlasů.
Přesně podle hesla, když něco nemohou urvat, tak to zkazí, aby to bylo nepříteli k nepotřebě.
Jenže je to nebezpečná hra. Když ji Andrej babiš dobře uchopí, může tím naopak požádat voliče o podporu, pokud ukáže, že mu jde o všechno.
Teď se ukáže, jaký je AB politik a jak moc dobrý má ten jeho vychvalovaný tým. Může přetavit hrozbu na vítězství, ovšem musí se vymezit vůči ODS natolik, že sestavení vlády ANO+ODS bude možné jen za podmínky odchodu Babiše a Fialy z politiky.
Nu, uvidíme zajímavý konec volební kampaně, který nám o Babišovi i ostatních politicích hodně řekne. V karetní hře poker by to znamenalo odkrytí karet všech hráčů. Výhry se sečtou už v sobotu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

...a Babiše vykroužkovat ( nebo jak se to dělá, já to přesně nevím, volím trochu jinak...). To by šlo, ne ? Jak ulevit svému svědomí.

To by byl solidní vzkaz - tak jo, my tu vaši partičku považujeme za nejmenší zlo z těch velkých zel, ale toho jednoho z vás si strčte už někam.

Průměrný počet slepic: 2.5 (22 hlasů)

Kdyby nebyl Babiš zvolen, za člena parlamentu.
Byl by prostě jen předsedou vlády. Nebyl by zároveň poslancem i členem vlády.
Vlastně by se mu tím pomohlo. I čistotě demokratické dělby moci.
:-D))

Průměrný počet slepic: 2.5 (13 hlasů)

Babiš u postu poslance touží po poslanecké imunitě. Dost nutně ji potřebuje. Asi ji vymění jen za post prezidenta. :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Proč někomu platit dost vysoké částky ze státního rozpočtu jen kvůli tomu, že nutně potřebuje imunitu ?
:-D
Nemusí tam být až tak zle, kdysi sem to po netu sondoval (pravda, tak 8 roků tamu nazad - mezitím Amíci rozhodili sítě a pár lidí dokonce zavřeli)...a našla se málokerá významná banka, co by tam neměla nějakou céru apod.
Mohl by tam mezi nima přelívat hotovost, jeden známý má za takové transakce(má asi 40 platebních karet) v USA raz za rok zadáčo dovču pro dva, all inclusive. Ne na plovárně v Seattlu, ale třeba na hotelové pláži u Indického oceánu (ne že bych mu záviděl...) ....
Pokud by teda bez toho nemohl být. :-D
----------------
Já si jen robím srandu (tu si nesmíme nechat vzít), šak klidně může být i nevinnej (jenže u takto postavené osoby se to opravdu bere jinak, respektive mělo by) !!!
V tomto. :-D))))

Průměrný počet slepic: 2.9 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Český národ dle pana vidláka může volit jen svině, protože žádné jiné politiky nemá. Inu jaký národ takoví politici, pane vidláku :-)

Jenže lež není názor - za hranicí Hnojníku se toto rozlišuje. A kandiduje dost politiku, pro které není jediným životním cílem vošukat státní cecík.

Průměrný počet slepic: 2.7 (27 hlasů)

Přesně scallope Přesně. Žádné jiné nemá. Jako bych to řekl sám. Ostatně ty sám jsi toho důkazem... jaký národ, takoví elfíci že? Ty si maluješ, že jsi lepší než Babiš, ale přitom jsi ve stejné kategorii. Také svině schopná jenom rozvracet a bořit, která tu nikdy neřekla nic konstruktivního. Jen ses posmíval.  Ty jsi tady naše srovnání. Ty jsi personifikace jiné než Babišovské budoucnosti. Každý kdo si tě tady přečte tak vidí, jakou budoucnost by volil, kdyby dal na tebe. Budoucnost rozesíračů. Ty jsi tady Andrejovi udělal největší službu, protože jsi nepřišel jako zástupce lepšího a kultivovanějšího světa, ale přišel jsi od začátku jako posměváček. Od začátku jsi přišel pokřikovat zpoza plotu. Ty jsi zde na Kydech jedním z podstatných důvodů, proč vedle Andrejko vypadá vlastně docela normálně. 

Průměrný počet slepic: 4.5 (32 hlasů)

dokázal napsat bez jedinýho sprostýho slova?

Mám se co učit...

Průměrný počet slepic: 4.1 (13 hlasů)

politice a v byznyse no a v běžném životě také tak. Křesťané už 2.000 vyznávají při Mši svaté:

Vyznávám se všemohoucímu Bohu a vám všem, že často hřeším myšlením, slovy i skutky a nekonám, co mám konat: je to má vina, má veliká vina.

Vyznávají hlubokou pravdu. Všichni jsme hříšníci a to stále od narození až do smrti. Jde jen o to, zda si to přiznáme a budeme podle toho konat.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Naznačuje amaterský takyprávník Laco Mlynář, nositel titulu Nihilista roku.

Ty jsi hřešil už v peřince ?
Jak, popiš to, to může být docela zajímavé. :-D

Hezký den.

Douška.
No, hlavě že nejsou všichni zmrdy, a to stále od narození až do smrti.

Průměrný počet slepic: 3.4 (10 hlasů)

Scallope, až začnou Bakalomédia Ježibabiše chválit, začnu vážně uvažovat, že mají pravdu ti, kdo tvrdí, že je to lotr.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)

A opačně skončila ČSSD. Přestala být volitelná ve chvíli, kdy ji bakalháři přestali proklínat a začali chválit. Kdy se z "ozubené pleše", "Dluhoslava" a "Socbotky" stal mučedník, oběť Zemana a v Praze (!!!) se za něj šlo demonstrovat s plackami, jejichž výroba a distribuce na klopy náhle prozřivších trvala ani ne tři dny, přičemž jeden z nich byla neděle. A pak se k tomu přidal úhyb od programu, úbytek voličů, další rázný odklon od programu a další úbytek voličů a další odklon od těch, kteří ČSSD kdysi volili. Další změnu v počtu voličů nepíšu, uvidí se v sobotu, ale předpověď lze dát s velkou mírou jistoty. Pokus o rychlou seppuku instalací pochetříčka sice nevyšel, ale dva týdny náznaků soc dem politiky Maláčové a Stropnického to měsíc před volbami nevytrhnou.

Průměrný počet slepic: 4.3 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

V materiálech se objevuje také jméno českého premiéra. Co měl Andrej Babiš udělat?

Kdybych to úplně zjednodušila, to zásadní, na co jsme přišli, je, že Andrej Babiš vyvinul extrémní úsilí v tom, aby skryl fakt, že sám sobě půjčil patnáct milionů eur, tedy necelých 400 milionů korun. Vytvořil k tomu komplikované offshorové schéma, které začíná na Britských Panenských ostrovech, vede přes Washington do Monaka k nákupu nemovitostí na Azurovém pobřeží ve Francii. Kromě vytvoření komplikovaného schématu si také peníze ošetřil smlouvou o půjčce, která vyvolává mnoho otázek.
Mluvíme o 400 milionech, ale není tam žádné ručení, žádná zástava. Není nijak ošetřeno, že ta půjčka bude opravdu splacena.

Jak si mám v praxi představit komplikované offshorové schéma?

Že založil několik firem, které se mezi sebou navzájem vlastní a posílají si peníze. Rozhodně se nedá říct, že by založil firmu, která by následně koupila nemovitosti.

Jaké nemovitosti?

Bavíme se o šestnácti nemovitostech na Azurovém pobřeží v městečku Mougins vzdáleném asi šest kilometrů od města Cannes. Jedná se o vily, domy a parcely.

To znamená, že Andrej Babiš někam vlil stovky milionů korun, založil si několik firem, které si je mezi sebou posílaly a nemusel pak platit tak vysoké daně?

To není pravda.

A jak to tedy je?

My jsme toto schéma konzultovali jak s experty na daně a daňovou optimalizaci, tak s vyšetřovateli finanční kriminality a oni se shodli na tom, že schéma nese znaky praní peněz. Andrej Babiš musel daně z nemovitostí ve Francii zaplatit, a ne úplně malé, takže by zase tolik neušetřil.

V čem je to tedy problematické?

Problematické je to v tom, že kdyby se prokázalo, že Andrej Babiš tímto způsobem vypral peníze, máme premiéra, který může být trestně stíhaný, a to nejen v České republice, ale i ve Francii a USA.

Co v tomto případě znamená praní peněz?

V tomto případě jde o lidový překlad legalizace výnosů z trestné činnosti. To znamená nelegálně nabyté peníze, které je potřeba nějakou napřed méně oficiální a pak oficiální cestou vrátit do finančního systému, aby se daly použít třeba k nákupu nemovitostí.

Kde ty původní peníze Andrej Babiš vzal?

To je otázka, na kterou jsme se Andreje Babiše ptali a on na ni nikdy neodpověděl. Právě proto si myslím, že by se touto otázkou měli zabývat vyšetřovatelé nebo orgány činné v trestním řízení.

Nemáme ani tušení, jaký by mohly mít původ?

Jediný náznak, na který jsme v dokumentech přišli, byl ve smlouvě o půjčce. Ta je psaná dle britského práva. Ošetřuje právní vztah mezi firmou z Britských Panenských ostrovů a firmou z Washingtonu, ale z nějakého důvodu je tam jako místo možné arbitráže – pokud dojde k nějakému sporu – uvedená Ženeva.
Američtí právníci, se kterými jsme to konzultovali, nám říkali, že to je velmi nezvyklé a že si myslí, že Ženeva by tam mohla být právě proto, že původ peněz je z Ženevy.

Chápu to tedy správně, že Andrej Babiš neudělal nic jiného, než že sám sobě půjčil peníze?

Chápete to správně. Velmi složitým způsobem sám sobě půjčil peníze na čtyřprocentní úrok.

A proč to udělal tak komplikovanou cestou?

To je další otázka, se kterou jsme se na pana Babiše obrátili. Bohužel ani na tento dotaz neodpověděl, i když jsme mu otázky zaslali už před dvěma týdny. Přestože jsme ho urgovali a snažili se ho zeptat na jeho tiskové konferenci. Tam nám ale zakázal vstup. Takže na tyto velice zásadní otázky dodnes nemáme odpověď.

Existují nějaká vodítka, která by naznačovala, proč to udělal tak komplikovaně?

Nechci před volbami takto spekulovat. Potřebovali bychom vysvětlení přímo od něj.

Kde je počátek této kauzy?

Ten je tam, kde je počátek těch patnácti milionů eur. Nicméně první dokumenty, které máme k dispozici, jsou z roku 2009. To je také argument, který pan Babiš používá, že těsně před volbami na něj vytahujeme nějakou dvanáct let starou kauzu.
Není tomu ale tak. Ta půjčka byla splatná v roce 2019, což je relativně nedávno. Andrej Babiš ty nemovitosti stále používá a podle všeho by měly být pod jeho svěřenským fondem. To znamená, že podstata tohoto schématu i nadále trvá.

Obchází premiér této země placení daní?

To se budete muset zeptat vyšetřovatelů. Nemyslím si, že toto je jediná mezera v zákonech, kterou Andrej Babiš využívá.

Ptám se na to, protože premiér často apeloval na lepší výběr daní.

Stejně tak apeluje na to, aby vlastenci neměli offshorové firmy.

Kolegové z Deníku N včera konfrontovali Andreje Babiše a ptali se ho, proč si peníze poslal přes daňové ráje. Na to neodpověděl. Napsal ale, že peníze byly zdaněné a neudělal nic nezákonného. Je na zastírání původu majetku něco nelegálního?

Toto je opět otázka na vyšetřovatele. Skutečnost, že někdo zastírá svůj majetek, může mít legitimní důvod. Například hollywoodské celebrity nechtějí, aby někdo řešil jejich majetkové poměry, očumoval jejich dům, hrabal se jim v odpadcích a pak z toho psal texty.
U politiků je ale situace jiná. Samotné právní kanceláře, které zřizují offshorové firmy, vedou politicky exponované osoby jako vysoce rizikové klienty, na které je potřeba speciálně dohlížet. Právě proto by se politici měli vyhnout čemukoliv, co by mohlo jen vyvolat dojem, že něco udělali špatně a netransparentně.

Hrozí Andreji Babišovi, že o tyto majetky přijde?

Ve Francii mu hrozí, pokud začne být vyšetřovaný a nebude schopen prokázat původ těch peněz – a to nejen čestným prohlášením, ale i nějakými dokumenty –, že by o ty majetky mohl přijít.

Bavíme se o téměř 400 milionech korun?

Bavíme se o půlce ulice v městečku Mougins.

Hrozí Andreji Babišovi vyšetřování i v Česku?

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) na Twitteru oznámila, že se zjištěním z Pandora Papers bude zabývat. Řekla bych, že je velice pravděpodobné, že do toho spadá i Andrej Babiš.

Součástí této záležitosti byla i Babišova firma ve Spojených státech. Hrozí mu vyšetřování i v USA?

Ano, hrozí. A myslím si, že tam může mít velký problém, protože na rozdíl od České republiky bude důkazní břímě na Andreji Babišovi, nikoliv na státu či státních žalobcích.

https://denikn.cz/716745/pisou-nam-ze-jsme-spina-a-agenti-kteri-nici-tu…

Průměrný počet slepic: 2.6 (25 hlasů)

Sup: bude důkazní břímě na Andreji Babišovi
***
Ano, dejme tomu, že se to vše potvrdí. Po deseti letech soudních tahanic, dostane Babiš stejně jako Sarkozy, rok domácího vězení s gps-obojkem. Někdy kolem roku 2031 bude všem jasné, co se roku 2009 u Cannes s pozemky odehrávalo. Většina Čechů si oddechne a řekne, že spravedlnost, pravda a láska zvítězila...:-)
Proto platíme daně, abychom si tu celou policejně-soudní šou důkladně užili: svoboda není bezplatná, nebo jak se to říká...

Průměrný počet slepic: 3.3 (12 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kdo platí daně, okrádá rodinu.

Průměrný počet slepic: 2.3 (9 hlasů)

kázali a hojně provozovali ODSáci. Nesouhlasu říkali "nepřípustná kriminalizace úspěšnějších". Jakpak chutná vlastní meducínka? :-)))

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

Taky platíte DPH, když si kupujete blbý rohlík.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

To je pravda!

Průměrný počet slepic: 3.6 (7 hlasů)

Z mého pohledu Babiš nechtěl ušetřit na daních. Udělal si zadní vrátka, kdyby krachl a nedokázal splácet úvěry. Tlaky v roce 2009 byly. Nakonec to oddaluje politikou, ale rezervu si nechává.
Založil řetězec offshore firem a ty koupily nemovitosti na jihu Francie (tam by se rodina přesunula v případě průseru). Firmy nejspíš s jednou akcií na doručitele (kdo má v rukou akcii je majitelem firmy a tedy i nemovitosti, a to se dá změnit i v průběhu dne několikrát). Jištění pomocí půjčky by bylo využito v případě, že by někdo zkoušel zpochybnit vlastnictví offshore firmy (třeba falešnou akcií) v řetězci a tedy i nemovitostí. Proto také to řešení v Ženevě (nejspíš smlouvy napasované na švýcarské právo, řešené švýcarskou právní firmou, a taky je to do Ženevy blíž než do USA).
Takže dosud legálně (nebylo potřeba), ale v případě průseru a stamilionových dluhů by Babiš nadřadil luxusní emigraci (bydlel by v nájmu v nemovitosti offshore firmy a nikdo by netušil, že je zároveň i majitelem této) před splácením dluhů v ČR.

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, já opět nechápu. I když vlastně chápu. Když se ta nová kauza (naprosto nesmyslně srovnávaná s Kubiceho zprávou, to byla lokální banalita oproti tomuto) objevila, tak jsem si nejprve říkal - tak snad konečně Vidlák prohlédne, snad mu konečně dojde, že AB je naprosto stejný oligarcha, jako všichni ostatní. Ale poté jsem si řekl, že ne, že to nic nezmění - a jak vidím, vy dokážete opravdu obhájit naprosto cokoliv. Zeptám se - pokud by místo Babiše figuroval třeba Bakala, nebo Křetínský - věřil byste těm obviněním? Volal byste po jejich důkladném vyšetření a potrestání?
Já myslím, že Vlk dneska naprosto pregnantně shrnul důvody, proč je volba AB špatná, lépe bych to nenapsal. Přidal bych ještě jeden důvod, proč mi AB vadí - protože svou existencí vlastně znemožňuje vzrůst skutečné alternativy. Protože ty možnosti tu jsou, od Okamury přes TSS (moje volba). Proč se proboha fixovat na někoho, kdo tolikrát zklamal? Kdybych měl rád spiklenecké teorie, tak bych dokonce podezříval Aspen, že nám AB nasadil, aby alternativu zlikvidoval - protože AB zatím za celou dobu vždy udělal to, co se po něm chtělo. Ano, hodil místním pár stříbrňáků, ale jinak jel vždy ochotně podle správné linie, včetně Green Dealu a Vrbětic. Až si dokonce říkám, zda případná vláda nedejbože nějaké TOP09 by se nějak moc lišila. V čem? Myslíte, že by kauzu Vrbětic zvorali ještě hůř? To jde? Proč si myslíte, že právě nyní se AB postaví EU? Vždyť problémy, které líčíte, mají další průmyslová odvětví, to je nyní průser všude, viz například bezprecedentní nárůst cen oceli, stavebních hmot atd. V čem by mu to postavení se EU pomohlo? Za osm let, co byl u válu, neudělal nic proti velkým hráčům, ani nenaznačil, že by mu například vadil odliv kapitálu z ČR.
Takže poslední dotaz - co by AB musel udělat, abyste mu přestal věřit? Protože já mám dojem, že zklamal snad ve všem, co alternativa nesnáší, a nějak tu reflexi nevidím.

Průměrný počet slepic: 3.2 (21 hlas)

In reply to by pavt (neověřeno)

Trvalý odkaz

To je strašně jednoduché pavte... Nepřítel mého nepřítele je můj přítel... To je celé. Jestliže Andreje nesnášejí Piráti, kteří se těší na zelenou budoucnost a předání pravomocí do Brusele, jestliže Andreje nesnáší Merkelová, Evropská komise ho vyšetřuje, Bakalomédia na něm nenechají nit suchou, pro sorosovská média je jako osina v zadku, tak jim fakt ten parvenu překáží. Fakt jim šlápl na kuří oka, fakt zabránil něčemu, co oni moc chtěli. 

A samozřejmě lecčemu nezabránil, protože tomu prostě zabránit nemohl, nebo to nezvládl, nebo ho to ani nenapadlo řešit, nebo prostě se na to vykašlal. 

Ale znovu zopakuji... Po Babišovi jde Evropská komise, jde po něm ojroparlament, jdou po něm česká média, jdou po něm sorosovci... 

Co by musel Andrej udělat, abych mu přestal věřit? To je jednoduché... Stačí, aby na něj začali pět všichni chválu. Stačí aby mu Seznam zprávy odpustili a napsali o něm pochvalnou ódu. Stačí aby piráti řekli, že s Babišem rádi půjdou do koalice. Stačí aby Fiala řekl, že Babiš je čestný člověk se kterým rádi sestaví vládu. Stačí, aby Jourová řekla, že Babiš s Orbánem ve skutečnosti nekamarádí, že je to jen divadýlko pro české vidláky, že Babiš dobře ví, jak je EU důležitá. Stačí, aby se nějaké nové Vrbětice obešly bez plukovníka Koudelky. Aby Babiš oznamoval svoje vyhoštění diplomatů radostně jako Hamáček. Aby Koudelka zelenal závistí, že Babiš na Putina tlačí i bez přispění BIS. 

Stačí aby si Babiš vybral do týmu generála Petra Pavla.  Aby pozval Timmermanse a představil tady nový dopravní prostředek budoucnosti - německé nákladní kolo.

Tohle všechno jsem tady už napsal. Že nejlepší způsob jak se zbavit Babiše je, aby ho začali v EU adorovat a milovat. Aby ho Piráti označili za skvělého spojence. Aby na jeho obranu vystoupila Jourová a Timmermans. Aby se o něm pochvalně vyjádřili čeští Zelení a Jihočeské matky. Aby Milion chvilek uspořádal manifestaci za Babišovo znovuzvolení. 

Ale oni všichni ho mají za nepřítele. Všichni po něm jdou. Nepřítel mého nepřítele... nic jiného v tom není. 

 

 

 

Průměrný počet slepic: 4.5 (22 hlasů)

Ale houbeles, dokud Vás bude platit, budete mu muset věřit.

Průměrný počet slepic: 3 (20 hlasů)

Projekce se tomu říká - jak to má scallop u sebe, tak si to projektuje do ostatních. Takže scallop oddaně věří tomu ... kdo ho platí. Až ho bude platit někdo jiný, bude oddaně věřit zase jemu. Ale není v tom scallop zdaleka sám, takovejch je - Komárek a Šafr třeba a budou i další.

Průměrný počet slepic: 4.5 (17 hlasů)