Antibabiš

Autor
Štítky

Před pondělkem přidám ještě jeden povolební článek. Popovídal jsem si s mým bratrem Masterem, který mě upozornil na pár zajímavých věcí o které bych se s vámi rád podělil. Jejich leitmotivem je nadpis tohoto článku. 

Čím déle se nad věcí zamýšlím, tím více docházím k tomu, že jsme všichni podcenili to co Andrejko sám říkal. Program Antibabiš. Když teď pročítám fejsbůk, kde figuruji i v jiné bublině než alternativy, tak jsem si nemohl nevšimnout těch oslavných ód, že Babiš je jde konečně od válu.

Vůbec se neřeší, jaký mělo ANO program. Je úplně jedno, jaký program má SPOLU a PIRSTAN. Prostě šlo od začátku do konce o to, že Andrejko leckoho nebetyčně sral. Pardon za ten výraz, ale on vysvětluje všechno. To platí i pro leckeré významné blogery alternativy... Když o tom přemýšlím, já byl vlastně skoro jediný, kdo v Babišovi neviděl zloducha. Ale jinak... Vlk, Lu-Lina, D-fens, Laďa Větvička, a další a další, všichni v Babišovi viděli především škůdce. 

Já jim to nezazlívám. Prostě to tak je. Ale tento fenomén jsme nikdy neprokydávali. Nikdy jsme se nezamysleli nad tím, že Antibabiš je poměrně velkým leitmotivem nejen na straně demobloku, ale i u alternativy. 

Včera jsem napsal, že podle výsledků TSS, Volného bloku i SPD je zřejmé, že nějaké strašení koroňáčkem a koncentráky moc nezabralo. Výsledek voleb hovoří jasně. Ale na druhou stranu - Andrej v době covidové opravdu lavíroval, měnil stanoviska, nezvládal, opozice mu mydlila schody, tvrdil jakou máme skvělou chytrou karanténu a měli jsme prdlajs, měnil ministry jako ponožky a to mu prostě uškodilo. Lidi se neztotožnili s primitivní rétorikou Volného, ale zvládání epidemie od premiéra oligarchy je prostě štvalo. Toto naštvání se vůbec nepřeneslo směrem k Volnému bloku,  protože lidi prostě nejde oblbovat příliš okatě, ale přeneslo se směrem k ODS, protože Babiš prostě lidi vytáčel příliš. Sice pochybuju, že by to Fiala zvládl lépe, ale prostě se to jevilo tak, že to Babiš nezvládá. 

SPOLUkoalice pak velmi dobře na tento program Antibabiš vsadila a vyhrála s ním volby. Babiš se stal tak nepřijatelným, že i přes určitou mobilizaci voličstva a antiunijní program včetně vysávání programů ostatních stran stejně ztratil a Fiala získal. Kovídek nijak nepomohl Volnému ani SPD, nepomohl ani Trikolóře, ale velmi dobře prospěl Fialovi. 

Proč to všechno píšu... 

Fiala jel na programu Antibabiš. Za Antibabiše dostal všechny ty svoje hlasy. Nedostal je, protože je chytrý, protože je schopný, protože ví co chce. Tohle téměř nikoho z jeho voličů vlastně nezajímalo. Domoblok byl zvolen především proto, že Babiš spoustu lidí štval a ti se teď radují, protože vyhráli. Babiš je poražen a odstaven. Pro tohle šli k volbám tohle hodili do urny a tohle se jim splnilo. 

Demoblok prostě nemůže udělat nic jiného, než se od Babiše odvrátit. Nemůže udělat nic jiného než se chopit vlády se svojí většinou. Kdyby byť jen minutu uvažovali o koale s Babišem, tak jsou v tu ránu na svých trpaslických preferencích. Babiš raus. To je heslo dne. Tohle je hlavní leitmotiv voleb. Babiš musí pryč. Ekonomika či budoucnost této země v tom nehrála žádnou roli. Kýženého ráje bude dosaženo už tím, že Babiš nebude ve vládě.

Proto si myslím, že žádná Babišova a Zemanova snaha neuspěje a že to Babiš už ví. Proto avizoval, že nějaké povolební strategie bude se Zemanem probírat až ve středu a ne dnes. Protože potřebuje ještě minimalizovat škody, potřebuje chvíli času, ale pokud mají v ODS jen trochu smyslu pro sebezáchovu, nemohou Babišovi na žádné námluvy kývnout.

Pokud Babiš jen trochu za něco stojí a je schopen strategicky myslet, tak se o skládání koaly ani nepokusí. Prostě půjde do opozice. Zítra ještě půjde vyjednávat do Škodovky, možná ještě udělá nějaké gesto pro těch jejích 50 tisíc zaměstnanců a pak... nechá Fialu, ať si vyžere celé to dávání Česka dohromady. 

Ono se zatím nic nestalo. To jen vidláci bijí na poplach, že jde ekonomika komplet do kopru. Jen vidláci se ozývají, že se děje něco, co se s kovidem nedá vůbec srovnávat. Ostatní zatím dostali od Babiše home office, prakticky celou svojí mzdu i když byli doma, dostali plnou zaměstnanost a dostatečnou svobodu si myslet, že je Babiš ten největší gauner a byli strašně naštvaní, že Babiš existuje. 

Teď budou mít prostor přemýšlet, jestli Babiš byl opravdu hoden takového opovržení. Námět k přemýšlení jim dá Fiala a jeho skvadra azůra. Vláda sebevrahů. Vláda, která nemá šanci prakticky nic udělat, která bude žít z Antibabiše, ale vzhledem k blízké budoucnosti jim to moc dlouho nevydrží.

A budou další volby... 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (254 hlasů)

Komentáře

Ano Vidláku, tyhle volby neměly jiný leitmotiv než všichni proti Babišovi. I ten Okamura se na konci přidal. My Babišovi domá říkáme Jájínek, já, já, já pořád jenom já. Já jsem byl v Bruselu, já bojuju, já jsem získal atd. Už jsem ho měl taky dost. Potom taky ta jeho zpatlaná husákovská česko-slovenština a lhaní pořád dokola. Kdyby byl jsen trošku chytřejší, tak za něj mohl mluvit žvanil Havlíček a on ho mohl jen vodit na provázku. Jenže on to neumí, má pocit, že musí řídit všechno. I v té největší zdravotní krizi se on nedoktor snažil mluvit do všeho. Potom to svaloval na všechny okolo. To byl chaos.
Jenže udělal tady to co nikdo před ním. Přesekl penězovody ODS.. A to se nezapomíná, proto ta nenávist.
Pro mne jediná satisfakce je zmizení ČSSD z PS. Strana, co si na stranu pracujících jen hraje. Jejich šikana zaměstnavatelů je obří. Nikdy v historii nebyli pod takovým tlakem kontrolních orgánů. Jako zaměstnavatel nemáš šanci neporušit nějaký zákon, vyhlášku nebo nařízení. To nelze. Komunisti dojeli na to svoje salóní chování za 30 let. Mysleli si, že těch 10% jim tam automaticky spadne vždy. Chyba. Kdo je potřebuje, vždyť nehájí zájmy nikoho.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Že jsou komouši pryč je ok, ČSSD pryč bužiž, ale hlavně že piráti v podstatě skončili. Do týdne je starostové hodí přes palubu a se Spolu začnou plánovat...

Průměrný počet slepic: 3.5 (11 hlasů)

Tipuji, že minimálně jeden z těch pár pirátských poslanců ještě "prozře" a rychle změní stranický trikot.

Průměrný počet slepic: 4.5 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Podstatou volby proti Babisovi byl reflektovany antikomunismus. U uren se ve vzacne shode sesli zamrzli antikomuniste a mladez, pozadujici svoji generacni revoltu. Mottem jejich volby bylo heslo z epochy zaniku socialniho statu v 70. letech: Nevim co chci, ale vim, jak toho dosahnu.
Volba antibabise tedy neni tak povrchni, jak se zda, jde o hlubsi proces, souvisejici s generacni vymenou. Z toho vyplyva, ze tento trend je tezko politicky ovlivnitelny a ze pokud neco na volice funguje, pak to nejsou ideje, ale gesta, obrazy, moralni apely a tak dale (obecne receno emocni vlivy).

Průměrný počet slepic: 4.2 (27 hlasů)

"Pulka vesnice, mladi i stari slavila celou noc, ze Babis a komunisti jsou konecne od valu! Pivo, gulasek, chlebicky!"
Tahle zprava mluvi za vse, netereba dalsich politologickych rozboru. Za svuj prispevek vyse bych nemel dostat jednu slepici, ale deset!

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

Jo máte recht. Obdobný slavení jem zažil když Paroubek málo vyhrál parlamentní volby.
Paradoxně v naší "sociální bublině" radostí nejvíc řvali zaměstnanci státu (řadoví vojcli a poliši).
A pak jim to rozpočtově odpovědní spočítali.
S debilitou běžného voliče, co se "nechá" informovat mainstreamem lze počítat jako s neměnnou konstantou.
A není to jen naše "špecifíkum", stačí si připomenout žabožrouty s jejich nekrofilním prezidentem Macronem.
Přitom, démonizovaná Marie Le Pen má rozumnej sociální program.

Průměrný počet slepic: 4.7 (17 hlasů)
Trvalý odkaz

Bertík Posselt se svými českými kamarády.

Průměrný počet slepic: 3.9 (18 hlasů)

Jako bych slyšel trávu růst, nebylo to veškerý čechounský vysírání Rusů jen příprava na přepsání výsledků II. světové války?
Takzvaný církevní restituce, nedokázal jsem si představit, jak by takovej megašvindl mohl projít.
A tumáš, čerte kropáč: svobodný rozhodnutí demokraticky zvolenýho patlamentu, čirou náhodou zrovna v dni datu výročí naší porážky na cajzlovské Bílé hoře. Kouzlo zastupitelské demokracie.
A s ohledem, kdo to vlastně byl vyvolen na správu našich věcí veřejných, nemám vůbec obavy, že by prof. Fiala, zapoměl na oprávněné nároky svých sponzorů z řad milých krajanů.
A ostatně, kníže s Orlíku se krátce po plyšáku nechalo slyšet: "žádný strach, času máme dost, až nebudou češi mít co žrát, naše restituce projdou".
Pro kolaboranty otěhotněla doba nadějným očekáváním.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

by nechat připomenout Klause, co mu Eurohitlerovci slíbili za výjimku, Benešovy dekrety, když jim podepíše Lisabonský diktát ?

Zatím bez slepic

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

Klaus se k podpisu LS rozhoupal poté, co jeho ochrankou bez problémů prošel týpek s kuličkovou pistolí a nasypal to do něj z bezprostřední blízkosti. Ani nebylo nutné dávat mu do postele koňskou hlavu.

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

To je jen zbožné přání.
Je to pro ně rána, ale otřepou se.

Piráti nejsou strana na jedno použití jako VV, ani byznys projekt jako SPD.
Budou tady ať se to někomu líbí nebo ne.

Průměrný počet slepic: 2.6 (13 hlasů)

Piráti nebudou součástí vlády. Jestli skonči nebo neskončí, to je teď jedno. Ale žádný pirátský ministr tady nebude. A pokud bude, bude první odejít

Průměrný počet slepic: 4.2 (9 hlasů)

Europoslankyně Gregorová: Je to prohra Pirátů. Budeme rádi za jedno ministerstvo
Přes „vykroužkování“ velké části pirátských kandidátů, očekáváte, že budete mít posty v nové vládě?
Pokud to nebude blokovat Spolu, věřím, že nejméně jednoho ministra dostaneme. Spolu má ale opravdu hodně velkou podporu a budou to velmi tvrdá vyjednávání.
Zdroj: https://www.denik.cz/volby-ps-2021/gregorova-volby-pirati-prohra-202110…

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Teď můžou prcat a nikdo je u toho nebude rušit.

Průměrný počet slepic: 4 (13 hlasů)

Feri byl z TOP, ne ?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

S transparentem, že chce prcat, demonstrovala euposrankyně od místního Pirátstva.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

Oni už skončili.

Průměrný počet slepic: 4 (10 hlasů)

Ale když se kouknu na váš nick, tak ono se to asi dalo čekat.

Průměrný počet slepic: 2.1 (9 hlasů)

Bernie, já su natvrdlej, myslíš jako "rastafarián" = hulič trávy?
Tím by se příspěvek diskutéra dal vysvětlit.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

uznávám, byla to trošičku podpásovka, ale přesně toto jsem měl na mysli.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

...ministerstvo zdravotnictví. :-D
A pak poslat dotyčného ministra Pirátů velvyslancovat do Turecka....přes Středozemní moře. :-D

Chytrá horákyně prostě vyjela oblečená, ale dorazila na místo polonahá, ba skorem vysvlečená. Ušili z jejích hader stan, zlý jazyk by řekl že boudu.....

Průměrný počet slepic: 3.9 (9 hlasů)

se Vám na Pirátech líbí?

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

hrají na rovinu...jako jediní ukazují veřejnosti o čem se dohadují a jak jednají
nejsou navázáni na žádné kmotry
nemají korupční skandály
během 4 let v opozici byli velmi aktivní
jsou proevropští

Průměrný počet slepic: 1.4 (11 hlasů)

In reply to by Rasta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kde že nemají ty korupční skandály?
Výběrový řízení v Práglu?
Pán je šprýmař, či jak nesměle naznačoval berrnard, pán je pod vlivem?
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/443936-primator-hrib-ma-problem…
zdroj hoaxu je mainstream, žádnej putinovskej obskurní web, připodotýkám

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by Rasta (neověřeno)

Trvalý odkaz

"...hrají na rovinu...jako jediní ukazují veřejnosti o čem se dohadují a jak jednají..."

No právě.
Lidi nechtějí platit 50 000 daň z nemovitosti za byt, jen proto, že si to Piráti mezi sebou dojednávali (asi nedojednali, ale proč to teda neřekli na rovinu, proč ty tahanice kolem toho, co je materiálem pracovním nějaké velké menšiny Pirátů...a co už je přes jejich papaláše průchodné jako návrh do sněmovny nebo do vlády...).

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Rasta (neověřeno)

Trvalý odkaz

to píšu dalšímu pitomci. Vy máte rád UDAVAČSKÉ SVINĚ ?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by Rasta (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejsou proevropští. Jsou prounijní. To je rozdíl.
Evropou se rozumí kontinent osídlený Evropany. Evropskou unií se rozumí toto: https://i.imgur.com/uDVX1o9.jpg

A že jsou aktivní? No, to byli svazáci taky...

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Jardo Efko, kde jsi? Už můžeš vylézt, je po volbách, vyhrál jsi na celé čáře: voliči Tě zvolili, i když jsi byl po dobu voleb zavřný ve sklepě.

Teď máš ještě pár měsíců na vysávání státních penízků, tak šup šup, stoka za chvíli přestane téct.

Průměrný počet slepic: 3.4 (12 hlasů)

Heč.
I přes aféry Faltýnek v Olomouckém kraji získal přes pět tisíc preferenčních hlasů.
Zapisuji si Vás do deníčku.

Průměrný počet slepic: 3.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

USA žádají své spojence o kompenzace za válečné ztráty v Afghanistanu odhadované na ca. 85 mld. dolarů. Reakce jednotlivých spojenců:
Francie: nooo, tak my tedy dáme tu zakázku na ponorky...
ČR: nooo, tak my dáme Budvar, ČEZ a vykacíme vše v Lesích ČR
Slovensko: nooo, my vyprovokujeme spor s Maďary u nás na Slovensku a pomůžeme tak svrhnout diktátora Orbána, který chtěl okupovat Skovensko...

***
Važněji: Bude to asi nejspíše Fijalova vláda, která bude rozhazovat zelené miliardy z EU na digitalizaci a "zezelenaní" ČR...kde jaké odesácko-kdu-topácke "Čapí hnízdo" dostane eko-bio-lokální nátěr...

Přitom se nechají zbytky také pro ČSSD* 2.0, protože těch sociálních konfliktů přibyde a také, až se to zase prohodí a ČSSD 2.0 bude "odhalovat" korupci a rozkrádání fondů EU z doby odesácko-kdu-topácké vlady, tak aby v tom nebyli moc úspěšní. Zase se objeví nebo nezmizí nějaký Šlachta, který to bude chtít "odhalovat", aby znovu oslabil ČSSD 2.0...

Protože vláda nebude "rozhazovat" peníze z vrtulníku, vyostří se konflikty: typicky se zkrouhnou platby za pacienty, to nevydrží lékaři a tak se zavede 50 Kč poplatků za všechno, zaplatí to ti, co nemají šance to změnit jinak, než ve volbách pomocí ČSSD 2.0, která to bude řešit spolu s korupcí a rozkradaním, viz výše:-)

Euro bude buď za 28-30 Kč a to nejen proto, aby exportéři se zahojili, ale aby ten prodej Budvaru a dalších, byl ještě levnější než by jinak byl. Přijetí eura bude podobném v inflačním kurzu...
Odesácko-kdu-topácká vláda skončí ještě s větší sekerou, alimentovat budou muset lidi z automobilového průmyslu, aby se nebouřili - to v lepším případě, v horším, je svrhnou důsledky grýndýlu, protože někdo jako ČSSD 2.0 přijde s řešením, tisknout ještě více peněz...
Kruh se uzavírá:-)

*ČSSD 2.0 symbolický pojem pro "maloměšťácké", socialně-tržní politické strany

Průměrný počet slepic: 4.1 (19 hlasů)

S většinou nemohu úplně souhlasit, především pro ČSSD nezůstanou žádné zbytky. Než se znovu vzchopí, a kdo ví jestli, budou už úplně jiní politici.
Souhlasím ale s kurzem pro EUR, bude inflační. Jakmile začnou stanovovat termín přijetí EUR, bude to signál EUR urychleně nakoupit.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

...dejme sázku. Ale ne tak mlhavou, že vy řeknete " jednou bude euro inflační někde kolem 27 - 28" . Sdělte kdy , plus minus měsíc.
A já dám sovu predikci.
To je solidní nabídka, ne ?

Když vyhrajete vy, tak já vám dám tolik peněz , co jsem obdržel na dotacích od státu za posledních 30 let.
Když vy - tak obdobně.
-----------
To tu byl tež jeden takový prognostik, Klaus tuším že bylo jeho příjmení.
Prognozoval, že se rozpadne EU..
Podle mě měl zaručeně pravdu, protože jednou se EU určitě rozpadne, určitě nevydrží déle než naše planeta, ve stavu vhodném pro život na ní.
:-D))

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

To jsme to ještě neměli - koalici pěti stran.
Program, na kterém se všechny shodnou je jasný. Odstranit Babiše! Pracovali na něm celé 4. roky.
A co dál, až se to povede? Nic, prázdno!

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

To už jsme tady taky měli nějaký prý Paroubek shodil vládu při předsednictví v Evropské Unii a pak se divil co dál sakra sakra

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Čert vem ty ostudy, co nám ve světě dělal. Aniž bych kdykoliv sebeméně uvažoval, že bych ho snad mohl volit, pořád jsem si ještě říkal, že je "menším zlem, než demogratura", popřípadě, že "za tu srandu, jak demograturu vytáčí, to stojí". Jenomže v posledních dvou letech už má na svědomí zločiny neodpustitelné. Vedle dalších případů zrady národních zájmů, především zavedení na trajektorii asi už neodvratného zadlužení a definitivní ztráty suverenity.
Vždycky jsem byl přesvědčen, že Babiš je jenom"plánem B" majitelů klíčů, převozníkem od jedné demogratury ke druhé. Objektivně vzato, udělal jen to, co by udělali i ti, které dočasně nahradil. Vykonával funkci protektora zájmů našich kolonizátorů.
Volby dopadly téměř nejlíp, jak mohly. Zdravím vidláctvo!

Průměrný počet slepic: 3.2 (21 hlas)

Václav Klaus starší ukradl v Chile v přímém přenosu protokolární pero. Pardon, roztržitě si je zastrčil do jedné kapsy a pak pod stolem přesunul do druhé. A už se na to skoro zapomnělo. Za 4 roky se zapomene i na Babiše, a možná už za dva.

Průměrný počet slepic: 3.7 (6 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

to byla deonestační akce ČT09. Že ona sama to natočila a pak s radostí rozesl(R)ala všem těm zahraničním TV stanicím. Moc dobře se na tu dobu pamatuji. O Klausovi se v TV vysílalo podobně jak dnes o Zemanovi (Klenoty atd.) Konec konců, když byl tehdy tím arciďáblem, neschylovalo se tehdy k podpisu Lisabonského diktátu ?

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Kveten 1921, od CSSD se oddeluje radikalnejsi cast a vytvari novou politickou stranu pod nazvem Komunisticka strana Ceskoslovenska.
Kveten 2022 vstanou novi bojovnici ?

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

tady se nikdo radikalizovat nebude.
Komunisti umřeli už dávno a nikomu nechyběli a z ČSSD zbyla jen prázdná obálka s ksichtem Hamáčka - sociální demokrati z ní utekli a zbyli tam jen pocheovci, dienstbierovci a sirotci po Sobotkovi.

Kde by se kdo od koho odloupl a koho by zradikalizoval?
A čím? Zradikalizovat může lidi jen myšlenka. Zbyla na levici ještě nějaká myšlenka?
A jaká?

Víc europské unie?

Průměrný počet slepic: 5 (17 hlasů)

In reply to by pithart (neověřeno)

Trvalý odkaz

borce jako fico-
z wiki

1 Osobní život
2 Politika
2.1 Komunistická strana Slovenska
2.2 Strana demokratické levice
2.3 SMĚR - sociální demokracie
2.4 Integrace levicových stran

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

Noví bojovníci a KSČ nevstanou, U Kaštanu mají zavřeno, a ceny už nejsou v hospodách lidové. :-)

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

o odstoupeni rakouskeho kanclere Kurze

Speciální prokuratury jako viditelné ruce „hluboké Unie“

Nyní pro tuto chvíli končí ve funkci kancléře Sebastian Kurz. A stejně jako v případě Stracheho za velmi podivných okolností. Speciální prokuraturou pro korupci a hospodářskou trestnou činnost byl obviněn z uplácení i přijímání úplatků současně a jako bonus také ze zpronevěry. Vídeňský soud minulý týden na základě obvinění z těchto zločinů s trestní sazbou přes 10 let vydal příkaz k domovní prohlídce v sídle ÖVP a v kancléřském úřadě.
V celém trestním spisu, který speciální prokurátoři v pátek v plném znění zveřejnili, není popsán jediný Kurzův úkon, který by splňoval zákonnou definici trestných činů zpronevěry ani přijetí úplatku nebo jeho nabízení.
Valná většina spisu je tvořena odposlechy, respektive záznamy telekomunikačního provozu mnoha tehdejších ministrů, státních úředníků a vysokých i tehdy řadových členů členů ÖVP.
Důkazem údajné defraudace peněz z ministerstva financí je podle prokuratury SMS mezi Kurzem jako ministrem zahraničí a novinářem z mediální skupiny Österreich. Novinář měl napsat ministrovi zahraničí, aby se podíval zítra na nejnovější průzkum veřejného mínění. Kurz mu měl odpovědět „OK“.

Teto týden jsme na plénu Evropského parlamentu projednávali zprávu o údajném zločinném špehování novinářů v Maďarsku a Polsku pomocí izraelského špionážního software Pegasus. Europoslanci kvůli tomu navrhli Maďarsku a Polsku zastavit dotace a odebrat jim hlasovací práva v Radě a polským a maďarským europoslancům i v Evropském parlamentu. V Rakousku je zveřejněna informace o mnohaletém šmírování mimo jiné i novinářů – a je ticho po pěšině. Vsadím se, že po odchodu Kurze nikdo nebude navrhovat postihování Rakouska.

Zde je na místě si položit několik dalších otázek. Je plošné špiclování politických stran běžnou praxí v Rakousku? Nebo takto byla fízlována jen lidová strana – přestože jde o největší vládní stranu? Kdo ty odposlechy nařídil a proč? Neděje se něco podobného i u nás? Kolik poslanců, senátorů, ministrů i řadových členů parlamentních i neparlamentních stran je takto sledováno s cílem najít na ně nějakou špínu, kterou by bylo možné je vydírat a přimět k rozhodnutí, které by bez tlaku trestního stíhání nikdy neudělali. Při přemýšlení o těchto otázkách se mi vybavuje zcela nelogické, a jak se ve včerejších volbách ukázalo, „politicky sebevražedné“ vystupování členů české vlády v cause Vrbětice.
https://www.facebook.com/MUdrIDavid/posts/1467387753701731

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)

mohli šmírovat i Merkelku.........

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

na dálkové pálení uhlí, na boj proti suchu a proti vodě. Na konec výrob a rozmach služeb, kdy všichni budou sloužit všem, zasypáni penězi.

Průměrný počet slepic: 4.6 (13 hlasů)

Sehnali jsme dřevo, mladý nechápe, máme plyn, tak proč ještě topit. Nějak po svatbě zblbnul.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)