Antibabiš

Autor
Štítky

Před pondělkem přidám ještě jeden povolební článek. Popovídal jsem si s mým bratrem Masterem, který mě upozornil na pár zajímavých věcí o které bych se s vámi rád podělil. Jejich leitmotivem je nadpis tohoto článku. 

Čím déle se nad věcí zamýšlím, tím více docházím k tomu, že jsme všichni podcenili to co Andrejko sám říkal. Program Antibabiš. Když teď pročítám fejsbůk, kde figuruji i v jiné bublině než alternativy, tak jsem si nemohl nevšimnout těch oslavných ód, že Babiš je jde konečně od válu.

Vůbec se neřeší, jaký mělo ANO program. Je úplně jedno, jaký program má SPOLU a PIRSTAN. Prostě šlo od začátku do konce o to, že Andrejko leckoho nebetyčně sral. Pardon za ten výraz, ale on vysvětluje všechno. To platí i pro leckeré významné blogery alternativy... Když o tom přemýšlím, já byl vlastně skoro jediný, kdo v Babišovi neviděl zloducha. Ale jinak... Vlk, Lu-Lina, D-fens, Laďa Větvička, a další a další, všichni v Babišovi viděli především škůdce. 

Já jim to nezazlívám. Prostě to tak je. Ale tento fenomén jsme nikdy neprokydávali. Nikdy jsme se nezamysleli nad tím, že Antibabiš je poměrně velkým leitmotivem nejen na straně demobloku, ale i u alternativy. 

Včera jsem napsal, že podle výsledků TSS, Volného bloku i SPD je zřejmé, že nějaké strašení koroňáčkem a koncentráky moc nezabralo. Výsledek voleb hovoří jasně. Ale na druhou stranu - Andrej v době covidové opravdu lavíroval, měnil stanoviska, nezvládal, opozice mu mydlila schody, tvrdil jakou máme skvělou chytrou karanténu a měli jsme prdlajs, měnil ministry jako ponožky a to mu prostě uškodilo. Lidi se neztotožnili s primitivní rétorikou Volného, ale zvládání epidemie od premiéra oligarchy je prostě štvalo. Toto naštvání se vůbec nepřeneslo směrem k Volnému bloku,  protože lidi prostě nejde oblbovat příliš okatě, ale přeneslo se směrem k ODS, protože Babiš prostě lidi vytáčel příliš. Sice pochybuju, že by to Fiala zvládl lépe, ale prostě se to jevilo tak, že to Babiš nezvládá. 

SPOLUkoalice pak velmi dobře na tento program Antibabiš vsadila a vyhrála s ním volby. Babiš se stal tak nepřijatelným, že i přes určitou mobilizaci voličstva a antiunijní program včetně vysávání programů ostatních stran stejně ztratil a Fiala získal. Kovídek nijak nepomohl Volnému ani SPD, nepomohl ani Trikolóře, ale velmi dobře prospěl Fialovi. 

Proč to všechno píšu... 

Fiala jel na programu Antibabiš. Za Antibabiše dostal všechny ty svoje hlasy. Nedostal je, protože je chytrý, protože je schopný, protože ví co chce. Tohle téměř nikoho z jeho voličů vlastně nezajímalo. Domoblok byl zvolen především proto, že Babiš spoustu lidí štval a ti se teď radují, protože vyhráli. Babiš je poražen a odstaven. Pro tohle šli k volbám tohle hodili do urny a tohle se jim splnilo. 

Demoblok prostě nemůže udělat nic jiného, než se od Babiše odvrátit. Nemůže udělat nic jiného než se chopit vlády se svojí většinou. Kdyby byť jen minutu uvažovali o koale s Babišem, tak jsou v tu ránu na svých trpaslických preferencích. Babiš raus. To je heslo dne. Tohle je hlavní leitmotiv voleb. Babiš musí pryč. Ekonomika či budoucnost této země v tom nehrála žádnou roli. Kýženého ráje bude dosaženo už tím, že Babiš nebude ve vládě.

Proto si myslím, že žádná Babišova a Zemanova snaha neuspěje a že to Babiš už ví. Proto avizoval, že nějaké povolební strategie bude se Zemanem probírat až ve středu a ne dnes. Protože potřebuje ještě minimalizovat škody, potřebuje chvíli času, ale pokud mají v ODS jen trochu smyslu pro sebezáchovu, nemohou Babišovi na žádné námluvy kývnout.

Pokud Babiš jen trochu za něco stojí a je schopen strategicky myslet, tak se o skládání koaly ani nepokusí. Prostě půjde do opozice. Zítra ještě půjde vyjednávat do Škodovky, možná ještě udělá nějaké gesto pro těch jejích 50 tisíc zaměstnanců a pak... nechá Fialu, ať si vyžere celé to dávání Česka dohromady. 

Ono se zatím nic nestalo. To jen vidláci bijí na poplach, že jde ekonomika komplet do kopru. Jen vidláci se ozývají, že se děje něco, co se s kovidem nedá vůbec srovnávat. Ostatní zatím dostali od Babiše home office, prakticky celou svojí mzdu i když byli doma, dostali plnou zaměstnanost a dostatečnou svobodu si myslet, že je Babiš ten největší gauner a byli strašně naštvaní, že Babiš existuje. 

Teď budou mít prostor přemýšlet, jestli Babiš byl opravdu hoden takového opovržení. Námět k přemýšlení jim dá Fiala a jeho skvadra azůra. Vláda sebevrahů. Vláda, která nemá šanci prakticky nic udělat, která bude žít z Antibabiše, ale vzhledem k blízké budoucnosti jim to moc dlouho nevydrží.

A budou další volby... 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (254 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

...jednak vysvětil na kněze budoucího papeže Ratzingera (r. 1951, rok před svou smrtí), jednak coby první příslušník kleru v moderní historii Německa obdržel válečné vyznamenání Železný kříž, druhého stupně. Deutsches Reich verze Weimar neměl příliš v lásce, kvůli tomu, že republika svrhla legitimního vládce (veškerá moc jest od Boha) a kvůli jejímu idealu oddělení církve od státu.
Podporoval spolek s názvem Amici Israël, vatikánským " svatým officiem" rozpuštěný roku 1928.
Co se týče jeho vztahu k židovství, je možné nalézt mnoho rozporů, někteří autoři tvrdí, že se zastával židů jako takových - svých bližních, jiní zase, že jednoltiví židé mu byli lhostejní a že bral v ochranu pouze židovství coby pietu a most k starozákonním příběhům, proroctvím atd., najdou se i tací, kteří tvrdí, že zastával názor, že křesťané jsou židům mnoho co dlužni (v dobrém slova smyslu) a měli by to napravit.
V roce 1936 jede za Hitlerem na Berchtesgaden. Odtud si údajně odvezl dobrý dojem z toho, jak se Hitler staví k bolševismu, což zřejmě souznělo i s tehdejšími oficiálními postoji římského církevního dvora; a dále také svůj poznatek, že Hitler je hluboce věřícím křesťanem. O stupni jeho (Faulhabera) angažmá při tvorbě pastoračních listů podporujících nepřímo Hitlera v jeho plánech jak zatočit s bolševismem lze spekulovat, zdá se ale že "poněkud aktivnějším" byl.
Roku 1933, když bylo v Bavorsku zatčeno na sto kněží, proti této zvůli a porušení svobody vyznání protestoval. Stejně tak i později, v případě individuálního zatčení jesuity. A také proti nucené sterilizaci a programu euthanasie (což je v tomto případě eufemismus pro hromadné vraždy).
Roku 1941 protestuje proti odstraňování krucifixů ze škol, ovšem výrokem, že v době, kdy vojáci Wehrmacht plní své poslání hrdinných křižáků (to bylo poměrně časté, taková vize jisté části duchovenstva i věřících laiků) v boji s bolševismem na východě, bojuje jejich stát s křesťany v jejich vlasti. Souhlasí s použitím kostelních zvonů pro válečnou výrobu, je to prý oběť svatá, a také i nutná - k porážce bolševismu. V letech 1942 - 1945 se k bolševismu nevyjadřuje (zřejmě se leccos dozvěděl o genocidách na východě) , začíná s tím opět až po válce.
Při hitlerovském záboru částí Československa r. 1938 vyjadřuje v dopise Hitlerovi poděkování za to, jak dokázal zabránit válce. Roku 1944 obdrží dopis od Pia XII, kde se bývalý nuncius v Německu Pacelli (Konkordát s Vatikánem že byl vyměněn s určitými německými politickými stranami za jejich podporu Zmocňovacímu zákonu, to byl také výsledek i jeho práce) vyjadřuje v tom smyslu, že kdyby Německo prohrálo válku formou mírových jednání, má se zasazovat o to, aby Rakousko a Sudety zůstaly součástí Říše.
Jako jeden z mála příslušníků vyššího kleru se zastává Josefa Tisa. Ve stejném čase usiluje o to, aby se do Německa navrátili vyhnaní židé, dokonce zakládá za tímto účelem sbírku k pokrytí dopravních aj. nákladů. Ostře se po válce vymezuje proti antisemitismu, tvrdí, že požádá papeže, aby vydal encykliku proti antisemitismu. Ostře kritizuje snahy amerických okupačních úřadů liberalizovat německé školy (zde má poznámka - byla to právě že také i neschopnost Výmarské republiky změnit vzdělávací systém, co vedlo k tomu, že se Hitler tak poměrně snadno dostal k moci).

Na archive org. je k přečtení jeho kniha Judaism, Christianity and Germany.

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

Ve 14:00 něco sdělí šéf Vojenské nemocnice!

Tak uvidíme, co (zda vůbec) si s Babišem stačili sdělit
a jak to bude s prezidentem dále,
když navíc skladba i PS už nyní nebude vůbec na jeho straně.

Nějaké postřehy- volební:
1.
Nový přepočet to Ústavou"rovné volební právo a zásadu poměrného zastoupení" vyřešil tak nějak stejně nerovně.
Babišovi na druhém místě stačilo na mandát (zaokrouhleně jen celé hlasy) 20251 hlasů a Okamura potřeboval 25695, SPOLU 21040 a PirSTAN 22696.
Tedy se mi na první pohled jen "JEVÍ", že sama SPOLU koalice očekávala, že bude druhá a na to upekla zákon.

2.
Proti 2017 ubylo 98.749 z celkového součtu zapsaných voličů. (tedy občanů nad 18 let)

3.
Proti 2017 ale přišlo k volbám letos POZOR o 320.004 voličů více!
Platných hlasů bylo více letos pak o 314.345.
Kde berou "skuhrači" na neúčast voličů podivný předpoklad, že by další % spadla kam oni doufají, netuším.

4.
Proč je i letos celých 39547 hned "ztracených" hlasů již jen ze sumy "vydaných obálek" ve volební místnosti mínus nakonec platné hlasy, netuším.
(Přitom je fakt a tak zní zákon, že jen platné hlasy ovlivní mandáty i peníze v těchto volbách-tak to bylo i je.)

5.
O milionu hlasů platně odevzdaných, ale spadlých pod uzavírací klauzule 5 %, věděl a měl vědět každý a riziko dosažení 5 % voliči znali a přesto i tak nehodlali volit ani Babiše ani SPD, kde ta jistota překročení uzavírací klauzule byla.
A mají na to (dle mne) plné právo stejně jako i nevoliči, nedat hlas nikomu.
Házet "vinu" na druhé je sice také možné,
ale ničemu to nepomůže. "Alternativa" je fakticky rozhádaná a "změna" byla pro účel voleb pragmatičtější.

6.
Většina bojovala PROTI Pirátům (boj se i Márovi a spol. povedl), jen se "ti třetí smějí", tak už to bývá.

7.
Babiš dostal proti 2017 "jen" o 41973 hlasů méně,
2017 měl 1.500.113, letos Babiš 1458.140.
A i kdyby dostal stejně jako minule, 101 by letos nedal (bez někoho z pěti Antibabiš), Okamura nestačí.

8.
Skokanem voleb je STAN, z 6 mandátů v 2017 skočili na 33 (tedy proti pirátům volili asi jinde absolutně všichni.)

9.
U Pirátů bude vystřízlivění i z koaliční smlouvy veliké.
Z 22 mandátů v 2017 spadnout jen na 4, to bude i finančně dost "fičák...."

10.
Ústavní většinu v PS "změna" nemá!
(Tedy bez poslanců z ANO, či SPD)

Další události uvidíme , máme lístky v první řadě............

Průměrný počet slepic: 5 (19 hlasů)

Viz bod 9: Piráti i STAN trvají na tom, že se státní volební příspěvek rozdělí fifty-fifty, takže na peníze (snad) Piráti neprodělají (pokud STAN neřekne "Vítěz bere vše!" a Bartoše nepodrazí, ale já věřím, že si pověst podrazáků nerisknou).
Něco jiného jsou peníze z poslaneckých platů a vliv ve sněmovně - tady Piráti prodělali kalhoty a dobře jim tak!

Průměrný počet slepic: 4.3 (11 hlasů)

udavačské svině není zločinem. To je záslužný čin. Držím STAN (jen v tomto) palce. Kopat jak do zadnice, tak i z druhé strany.

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

Bartoš asi premierem nebude. Možná Bartošek, anebo Bartošíček. Po nějaké době, až se pan Pěšinka znemožní....
Ministra pro "sportovní události a financování jejich papalášů" by mohl dělat. Získal by určitě cenu fair play - každého s kým by šel do holportu by nechal vyhrát....
:-D))

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

domácí úkol, je Rakušan.
Vyzmizíkoval Pirátstvo efektivněji než britská admiralita. Do té míry, že opozici jsou k prdu a budoucí vládní většině na hovno.
Ono, po pravdě, kdo by potřeboval takovýhle DEBILNÍ šťouraly, když jsou stovky miliard na stole, že?

Průměrný počet slepic: 5 (37 hlasů)

Záleží na ministerstvu, které budou po pirátsky ku.vit. Obávám se, že dostanou školství a tím budou šířit pirátskou ideologii dál do budoucnosti.

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

Četl jsem vlka, který si myslí, že Piráti by měli odejít do opozice. Tím by zachrámili svoji stranu. Taky jsem dnes četl rozhovor Kalouska, který říkal, že Piráti by měli být ve vládě, i za cenu kompromisů ve vládní koalici. Z vyjádření Kalouska vyvozuji, že Piráti by pro sebe udělali nejlíp, kdyby šli do opozice :)

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

No to snad ne! A ještě za to může třídní nepřítel. Ale hlavně že jsou banány, nejsilnější zbraň v boji proti komunismu a totalitě.

Průměrný počet slepic: 4.9 (41 hlas)

T Rusové mají prsty všude! :-) :-)
Myslím, že bychom měli Britům pomoci... aha, že už u nás osvoboditelé z EU rozkradli i papírny? No tak nic...

Průměrný počet slepic: 4.7 (23 hlasů)

aby kamara pralesní trpěla hlady, to nechcete!
Toaletní papír není třeba, kromě člověka ho stejně žádný primát nepoužívá.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Diskuse už funguje. Omlouvám se za technické obtíže. 

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

tak není. Je zde: 48.2157167N, 18.6045656E

Průměrný počet slepic: 5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidláku, teď jste mne překvapil. Já myslil, že program antibabiš je snad každému jasný už dávno. "Babiš krade", to byl a bude dlouhodobý leitmotiv. Čapí hnízdo, kde se nic neprokázalo, dotace, na které má nárok každý, kdo splní podmínky, řepka, atd. Prostě zkřížil cestu loutkovodičům.

Průměrný počet slepic: 4.7 (31 hlas)

Antibabiš ani antibartoš nefungoval. Nakonec Babiš i Bartoš tím poštvali voliče proti sobě.

Průměrný počet slepic: 1.9 (16 hlasů)

Ale podcenili jsme sílu tohoto programu. On měl značný ohlas i na alternativě. A nešlo jen o Čapí hnízdo, v tom problém asi nebyl. Šlo o (ne)zvládání covidové pandemie - zjara jsme viděli Babišovy preference pěkně dole... a říkali jsme, že je to kvůli pandemii. Ale pak se rozvolnilo, preference se víceméně vzpamatovaly, ale ten signál jsme podcenili. A přitom ho všude bylo dost. Babiš se už na své nevrátil. Sehnal si jiné hlasy - u Okamury, u ČSSD, u komunistů... ale přišel o svoje. Přišel o svoje hlasy předevšímv  Praze  a na tento odliv v podstatě nijak neregoval. Zřejmě ho tam u Máry Prchala také podcenili. 

Já jsem na fejsbůku viděl spousty výzev, že Babiš musí pryč, spousty těšení až Babiš opustí post premiéra, ale nevěděl jsem, že je to tak silné, že by to přehlušilo všechno. Že Fiala může klidně naprázdno žvanit, může mluvit o spásné EU, může dělat co chce, stačí když bude "likvidovat" Babiše. Že mu stačí mluvit o demokracii, o uklízení a nemusí mít žádnou představu jak to udělat. Stačí když Babiš půjde, protože lid štval. 

Je to vidět také v naší tipovačce. My jsme vlastně nikdo netipovali úplně mimo. Babiš skutečně měl svá procenta. Komunisty jsme přecenili o 2%. Piráty jsme tipli celkem přesně. I ostatní malé strany jsme tipli celkem dobře. Přecenili jsme Okamuru... ale také ne o moc. Ale všichni jsme se mýlili v odhadu výsledku SPOLU. Tam jsme se všichni mýlili - ale jen o blbých 5 - 6 procent. Což je těch 12 poslanců, kteří překlopili výsledek i když Pirátstvo uspělo hůř. 

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Já ho tam nehodil ne, kvůli nějakému čapímu hnízdu, ani kvůli korunovým papírkům ani kvůli tomu chaosu, co vláda předvadla v boji s tím covidem.
Já ho tam nehodil proto, že kdysi prohlásil, že bude stát řídit jako firmu, což je jasný pravicový program.
Ale pak se vydal doleva a kdyby své firmy řídil jako tento stát, tak už má každá z nich parte.

Tím mě zklamal a proto jsem ho tam dát nemohl. Na nějaký antibabišismus peču. U mě si to posral sám.

Průměrný počet slepic: 2.8 (24 hlasů)

neznamená, že by se neměl starat o obyčejné lidi. Myslíte, že škodovku snad vedou levičáci? Nechte si vyprávět jaké všechny bonusy její zaměstnanci mají. Může se vám o nich jenom zdát.

Průměrný počet slepic: 4.9 (29 hlasů)

Podívejte se jak volila Mladá Boleslav, léta bašta ODS. Na prvním místě ANO. Pro mne opravdu velké překvapení. Kdyby se ODS neschovala do koalice kdoví jak by dopadla.
Jinak všeobecná poznámka - Babiš ty volby vyhrál navzdory covidu, navzdory roky trvající dehonestaci navzdory palbě ze všech mainstreamových zbraní může být vcelku v klidu a asi také je. Včera na té tiskovce to byl úplně jiný člověk.
Nezapomínejme, že kdyby ti B5 šli do voleb sami za sebe, tak kde by byli? Už dopředu si nevěřili, že museli vytvořit ty slepence?

Průměrný počet slepic: 4.7 (32 hlasů)

In reply to by Anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

dost rozumím, i jeho volbu (pokud ji nezměnil) schvaluji. Znovu opakuji, po tom všem, co se dělo během kovidu, tak před ANO klobouk dolů. Ano, ve svých odhadech jsem jim dal procenta, ve kterých jsem téměř nechyboval. Ale kdybyste se mě zeptali na tip tak před dvěma, třemi měsíci, ubral bych min.deset procent.

Babišovi bych vyčetl zásadní věc, že jako premiér nerozkopal ČT09 v prach. Tam je zakopaný pes. Nebo svině.

Průměrný počet slepic: 5 (18 hlasů)

My jezdíme každý rok na dovču na jedno místo, kde je většina lidí, kteří dělají ve škodovce.
Já vím a od nich slyším, co mají všechno za bonusy. Já žádné bonusy nemám. Co si nevydělám svýma pazourama, to nedostanu.
Ale o jejich bonusech se mi nezdá, jelikož mám tak 3x víc, než oni.

Průměrný počet slepic: 1.4 (18 hlasů)

Mám kámoše, který bez bonusů vlastní čtyři lesní traktory, dvě vyvážečky a fakturuje každý měsíc víc jak mega.
Mám kámoše, který se jako kapitán nechává najímat bez bonusů pro obyčejné lidi na Rýn za 500 euro za den.
Mám kámoše, který za 7000 dolarů měsíčně vozí jako kapitán kaolín z Brazílie do Kanady.

Všichni tito jsou na tom líp, než ti vaši nebozí s bonusama. A víte proč? Protože vědí, že je vždy něco za něco, tak sebou musí pořádně mrskat.

Průměrný počet slepic: 2.5 (24 hlasů)

jsem se spletla, že jsem po druhé co jste se tady zjevil na vás zareagovala. Paměť máte zřejmě dobrou.
Vole....to je za tu Majdalenku.

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

In reply to by Anna2 (neověřeno)

Trvalý odkaz

A musím uznat, že Vy máte paměť taky dobrou.
Tu Majdalenku jsem tady použil na Vás cca před dvěma lety a Vy si to furt pamatujete.
Hele, můžeme se v něčem neshodnout, ale nemusíme u toho být nepřátelé.
Berete?

Průměrný počet slepic: 2.1 (17 hlasů)

"...Mám kámoše, který bez bonusů vlastní čtyři lesní traktory, dvě vyvážečky a fakturuje každý měsíc víc jak mega...."

Ano, to jsou také docela solidní zdroje inflace. Takovíto.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

co budete s kámošem dělat, když to tu fšecko vyrubete?

Průměrný počet slepic: 4.9 (14 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

V Tipsportu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (10 hlasů)

In reply to by ema (neověřeno)

Trvalý odkaz

sázet, což nám ten váš slavný stát královsky zaplatí, protože na to nejsou lidi, kterým se chce makat.
Pak budeme v létě ožínat, aby ty sazeničky nezastínilo kapradí a neudusilo ho, to nám zaplatí taky.
Pak budeme na to stříkat postřik, aby to zvěř neokousala.

O nás se neobávejte, člověk, který se práce nebojí, ten se uživí.
To možná ten s nataženou dlaní a s tím: dej, já mám právo, když se to tady začne bortit, tak asi na tu dlaň dostane něco, co tam mít nechtěl. (teď nechci být konkrétní, ale asi víte, co to bude)

Průměrný počet slepic: 2.8 (16 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ano, na sázení nejsou lidi. A přeci jen kopat díru může kdokoliv, ale sázet už ne.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

jak to děláte s pařezy, taky dolujete nebo necháváte.Proč se ptám, u nás na UH /založen koncem 19 stol. horní část po válce rozšířena/spadl strom a taky naplánovali "revitalizaci" zeleně . Pokáceli co se dalo, a včil nastal problém, protože pařezy nechali osudu a zhruba po roce se začaly hroby/nejhorší je to u těch zakrytých/ propadat, a docela fest a nikdo se nemá k nápravě, jednotlivci musí sami,. marně dumám jestli je to těmi pařezy či proč. Sent v Brně kameníka co by to opravil je kumšt.
Prozradíte jak to u těch stromů funguje?

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

Pařezy se v lese nechávají a stromek se zasadí vedle něj, prostě se obejde. Je to zásoba dřevní hmoty pro nový stromek, drží vláhu, a do 5 let je obvykle už narušený a vhodný k zetlení. Ale do roka pařez nezetlí, propadání hrobů musí mít jinou příčinu. Asi je tam vykopáno už moc hrobů, nebo jste narazili na nějaké středověké/starověké hroby, co jsou pod těmi Vašimi. Nebo něco jiného, ale pařezem to nebude.

Průměrný počet slepic: 4.4 (9 hlasů)

O hrobech vím dost, o stromech bohužel prd, takže budu jen hádat. Hroby se zpravidla propadají v důsledku změn vlhkosti podloží. Pokud chybějící stromy přestaly odvádět z podloží přebytečnou vlhkost, to se nasosalo, začalo "pracovat" a hnulo se. Nejzábavnější je v tomhle ohledu jíl ve svahu, jako je třeba koryto zaniklého potoka: hroby stojí plus-mínus pořád na svém místě, ale nebožtíci putují svahem dolů. Sice pomalu, ale přece. Na vlastní oči jsem viděl hrob, kterému z boční stěny výkopu trčela kost od sousedů.
Až potkáte hrobníka, tak se ho schválně zeptejte, jaké je tam podloží a jak moc je vlhké.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

jste, berrnarde zřejmě idiot, že? A kde by byli všichni ti vaši veleúspěšní živnostenští kamarádi bez takových škodovákům podobných? Postavil by si kámoš sám čtyři traktory, ten na Rýně by mohl jezdit tak ve vantroku a nevím čím byste vy dělal svoje kubíky a tak podobně. Ne každý může nebo chce podnikat, sám jsem toho nechal, protože jsem na to neměl žaludek. A řemeslník mi do baráku nesmí, měl jsem tam takové dvakrát, protože plyn, a tragédie. A z vyprávění jiných lidí opravdu nemám důvod svůj náhled měnit. A víte co je nejhorší? Že nejhorší jsou ti, co jsou na sebe pyšní. Takže to, že někdo dělá jako závislák ještě není důvod k tomu jím pohrdat, protože dělá pod někým. Protože bez nich by ti, co dělají jen na sebe, byli dost často víte kde. Čest vaší práci

Průměrný počet slepic: 4.7 (25 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

co já zde nikdy nenapsal.

Já nepohrdám zaměstnanci. Když jsem podnikal v obchodě, vždy jsem se k nim snažil chovat korektně.
Jasně, vyžadoval jsem po nich práci ale za ní jsem vždy nabízel adekvátní plat.

Každopádně, vaše první věta vypovídá víc o vás, než o mě. Všimněte si, že já se zde k tomuto nikdy nesnížil.

Průměrný počet slepic: 2.3 (15 hlasů)

co, berrnarde, omlouvám se a uvedu to na pravou míru. Jste pro mne idiot pouze v tom pohledu na to,co jste napsal, protože v mnoha věcech s vámi mnohdy souzním. Ale nic vám nepodsouvám, vy jste to vyjádřil jen zabalené do spousty slov a čísel. A já už jsem moc starej na politickou korektnost. Raději všechno zhodnotím pokud možno co nejstručněji. To další potom bylo už jen vysvětlení, proč je můj názor na to nebo toho(nebo i ji) takový jaký je.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)

In reply to by Xixao (neověřeno)

Trvalý odkaz

že jste to na Berrnarda dost přehnal, já kdybych mu něco chtěl vyčíst, tak by to bylo to, že sám si dost věří, což určitě moc fajn, ale pak bych přidal, že vše souvisí se vším. Což on určitě ví. Když elektrogreténi nařídí čipy jen do elektrogreténských samohybů, které prakticky nikdo normální nekupuje, pak automotive stojí. Lidi začínají pociťovat nedostatek peněz, pak si ani nekoupí služby od Berrnarda, jeho kamaráda na Rýnu nenajme Holanďan, protože nebude co vozit a tak dále. Rýn samozřejmě nesouvisí s automotive, ale slyšíme nedostatek hnojiv, různých granulátů, co já pamatuji kluky na řekách, dost se vozilo uhlí. Já ho třeba kdysi vezl do Velké Británie.

Průměrný počet slepic: 3.3 (7 hlasů)

In reply to by Auto (neověřeno)

Trvalý odkaz

že lidi, kteří s sebou i dneska mrskají a nestojí s nataženou rukou, tak v době, kdy jim Maláčová nebude sypat, aby přežili, oni sice zrovna nebudou moci vozit zboží po Rýnu, nebudou moci dělat fůru jiných věcí, ale se svým přístupem k životu si najdou cestičku, kterou se dokáží uživit. Sebe a svou rodinu.

Dle mého je demokracie poněkud nedokonalý systém.
Víte, já např. vždy obdivoval Petra Kellnera. Nikdy jsem ho nenačapal u nějaké sviňárny. A zde čtu celkem běžně, že tady lidi nadávají na to, že ČR se stává montovnou a chlapíka, který dokázal svým podnikáním mít přesah i do světa a tam něco dokázat, tak ho nesnášeli. Dle mého je to jejich závistí.
A teď si představte, že tento chlapík si takhle v rámci té demokracie přijde k volbám a má ten samý hlas, jako támhle od vedle Dežo Horváth, který nikdy v životě nic nevytvořil, pouze kradl a pak chodil na sociálku s nataženou daní.

A myslím si, že až to jednou ty úspěšné přestane bavit (pochopitelně, např. zde pro zemědělce to bude samý Žid), tak se naserou, takhle fláknou do stolu a řeknou: fajn, do teď to šlo podle vás, ale bylo to k ničemu, tak teď to bude podle nás.
A já asi budu radši, když mi bude šéfovat někdo s koulema.

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

Vasi kamosi nedelaji od-do jako zamestnanci Skodofky, rekl bych ze makaji od nevidim do nevidim a bez socialnich jistot.
V pomeru cena/vykon muzou na tom byt zamestnanci lepe.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)

Jsme svědky typického bezstrukturního řízení. Kdy nikdo neví proč, ale všichni ví, že Babiš je to nejhorší.
Kdo tento předmět diskuse podstrčil do veřejné diskuse, je ten, kdo silně manipuluje s naši společností.
Bezstrukturní řízení je nejsilnější nástroj, jak dosáhnout daného řídícího cíle. Je prováděno způsobem, že se nějaká otázka nenápadně rozšíří ve společnosti a časem ji všichni vezmou za svou. Pak podvědomě jednají v souladu se zamýšleným cílem. V našem případě volí Antibabiš.
Musí Babiš silně ležet v žaludku určitým kruhům v EU nebo se jedná o Agrofert a malý český trh?

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Rozumím. Nicméně já to viděl trochu jinak a ten extrémní antibabišovský tlak ze všech stran jsem cítil už dávno. Mimořádně odpornou roli v tom sehrávala ČT, která si snad nikdy neodpustila do AB a jeho vlády aspoň rýpnout, a když ne přímo, tak třeba poskládat podtitulek během rozhovoru s AB tak, aby podvědomý dojem vyšel pochybovačně.
No protože ten tlak byl opravdu ze všech stran a jistě stál spoustu peněz, nezdá se mi příliš obtížné udělat si názor na to, kde má asi původ.

Průměrný počet slepic: 5 (15 hlasů)

jsem psal, myslím, včera. ČT09 se nestyděla nepokrytě zvát na protibabišovské demonstrace Michprdů, detailně zobrazovat, kdo že nám to mluví do duše - různí Svěrákové, můj kdysi oblíbený Ondřej Havelka atd. Rozumím, pokud je v Republice demonstrace cca 200 000 lidí, že je o tom třeba informovat. Ale ne několik dnů před tím na ni upozorňovat, přesněji dělat jí reklamu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

a babiš ať už toho dosáhhl jakkoliv ta je úspěšný. bohužel je tu i typicky česká vlastnost která mu zatloukla hřebíček - když nemám kozu já tak ať chcípne i sousedovi,

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

Tak prosim zkuste jim dat vedet at nejaj uzavrou ten Turow. Polaci budou mit tezke s EU bez tak a verim ze to byl i zamer schvalir tu pokuru tak rychle aby to rozbyli V4. A pak hned na nejake prvi schuzi skusili vytahnout "zlutou kartu na"Green deal.. cetl jsem ze parlament muze jeste rozporovat Premierum souhlas. Ted to asi na mobilu nenajdu....

Průměrný počet slepic: 2.8 (4 hlasů)