Osmnáctičlenné direktorium

Autor

Tak nám naše Bé Pětka podepsala koaliční smlouvu. Vybrali si příznačné datum bitvy na Bílé hoře.  Jsou tam hoši všichni. I ti čtyři Piráti. Sto osm hlasů ve sněmovně, velmi pohodlná většina a k tomu mají k dispozici svého obětního kozla na kterého budou házet všechny své domnělé i skutečné hříchy a kterého mohou vyhnat do pouště.  A i když to udělají, stále budou mít většinu sto čtyř hlasů. 

Spolukoalice dostane 11 křesel, Pirátostáni (nebylo by lepší říkat Starostopiráti?) jich budou mít sedm. Tři ministři budou bez portfeje, kdybyste nevěděli co to znamená, tak ti budou chodit po vládě a hledat portfej... 

Fiala a spol. si vezmou Finance = sbírání a rozdělování peněz, Práci = největší vydávání peněz, Dopravu = nejlepší kšeftíky, Kulturu = spřátelená média a pozitivní obraz v novinách,   Zemědělství = pašalík pro Jurečku, tam střet zájmů vadit nebude (update - Jurečka má jít na MPSV, čemuž skoro nemůžu uvěřit - že by se Modroptáci vzdali největšího koryta v této zemi),  Životní prostředí = klimatické neziskovky a byznys kolem nich, Spravedlnost = přikrývání sviňáren v režii Dona Pabla a pak nějakého Ministra pro výzkum a inovace = nikdo neví, kde se ty prachy utopí. 

Nechápu proč si vzali zdravotnictví. Tam se to teď dá dělat jedině blbě. Ledaže by se Válka potřebovali zbavit, protože je to taková osina v zadnici. 

Starostopiráti si vezmou Vnitro = seberealizace pro Rakušana a možná i osobní úchylka, Zahraničí = Lipavský bude národu vysvětlovat, že EU dobře a Rusko špatně, Školství = zdebilizovat děti co nejrychleji, aby se ti šmejdi malí nenaučili pokládat provokativní otázky, Místní rozvoj = taky dobré kšeftíky,  pak ještě Ministr pro evropské záležitosti a pro legislativu = s EU až do hořkého konce, zcela podle zákona. 

A dohromady prý mají tři základní pilíře. Zkrocení zadlužování, prozápadní orientaci  a ochranu klimatu. 

Pochopil jsem to správně, že jejich tři hlavní pilíře zařídí, že se na ně naštvou úplně všichni? A že jim nepomůže ani to, že vládnou bez oligarchů, že chtějí zakopávat příkopy mezi lidmi  a že vyslyšeli volání po změně. 

K tomu chtějí ještě rychleji stavět dálnice, ještě více přidat armádě, neubírat důchodcům a přispět chudákům na energie. Hele... dovedete si představit, kolik tohle bude stát průměrného lehce přizbohatlého Pražáka? Jeho hypotéka bude dražší, jeho ultramegasuperchytrý dům plný čipů a jiných hračiček a bez komína se dá vytápět jen elektřinou či plynem. Žádná kamna, žádné dřevo. Jeho děti na školách nebudou mít slevu na jízdném. Jeho zaměstnavatelé budou přesouvat byznys do Indie. Bez automotive tu nepojede v podstatě nic. A navíc žádná šance na změnu. 

Průměrný zchudlý vidlák má už dávno doma kamna, dávno si z práce tahá domů rozbité palety a doma je řeže na otop. Už dávno se naučil minimalizovat spotřebu elektřiny. Už dávno skoro nikam nejezdí, nakupuje jen to nezbytné, přiživuje se v šedé ekonomice a umí si sám všechno opravit. Děti posílá do místní školy a střední školu jim vybírá podle vzdálenosti. Na důchod má už dávno splacený dům nebo byteček, takže i s malým důchodem se dá dělat velké divadlo. 

Ne vážně... na těch chudých už se moc šetřit nedá. A pokud ano, tak ty náklady vylétnou zase někde jinde. Běžný obyvatel sídliště je už v podstatě nevydíratelný. Už se mu bere maximum. Pokud se mu sebere víc, tak bude méně utrácet a to se zase projeví na HDP. A pokud se na něj sáhne příliš zhurta, mohl by mít pocit, že má smysl se bránit. 

Na těch opravdu bohatých se zase šetřit nesmí. 

Takže zbývají přesně ti voliči, kteří dali Fialovi mandát. Ti a jedině ti mají ještě něco v kapse, ještě si pořád hráli na nějaké kšftíkování s kryptoměnami, povídali si o svém akciovém portfóliu a vyváželi české korunky v drahých dovolených na Maledivy. Tady je co brát. Tady se dá s malým úsilím sehnat nějaké ty miliardy. 

Prozápadní orientace zase celkem spolehlivě naštve ty, kteří Babiše nesnášeli za Vrbětice a za vyřazení Rosatomu. Při trošce štěstí se ukáže, že oligarcha byl dost mizerný rektální alpinista a ti noví předvádějí neuvěřitelné kousky. A to všechno v době, kdy se slavná energetická burza v Lipsku stává součástí problému a ne součástí řešení. Kdy je jasné, že proevropská orientace je tu jen od toho, aby Němci měli a my neměli. 

O ochraně klimatu ani nemusím mluvit. To je zase nejvíc o těch, co si udělali doma elektrické tepelné čerpadlo, které se teď tak nějak přestává vyplácet a teď je čeká výdaj za elektrické auto, které nikam nedojede a není ho kde nabít. A protože se přitvrzuje stále rychleji, nikdo neví, jestli dnešní velké investice do zelené budoucnosti nebudou zítra nedostatečné, překonané a bude nutné si pořídit ještě zelenější drahé hračky. 

Oni mi opravu připomínají to třicetičlenné direktorium stavovské povstalecké vlády. Také si zažili svůj triumf v podobě defenestrace, také si vzali úplně všechno, také své soupeře sice vyhodili oknem, ale oni to přežili. Také se chopili vlády a pak teprve zjistili, že na nic nemají peníze, že mohou dojit jen omezené zdroje, že ti bohatí jim stejně na válku nepřispějí a ti chudí nic nemají. Také se obraceli na pomoc do Německa i Anglie a také nic moc nedostali. A nakonec je sami Němci prodali Habsburkovi za příslib území. 

A národu byla ta jejich válka totálně ukradená, protože od první chvíle bylo jasné, že obyčejná člověk z toho nebude mít nic. Jen případnou výměnu pána. 

Jak dlouho to páni Budovcové, Harantové a Šlikové vydrželi? Jak dlouho to vydržel Fridrich Falcký? Jak dlouho trvalo, než došly peníze na žold? Kolik opravdu věrných mužů měli k dispozici? 

 


 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (167 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

A

Průměrný počet slepic: 1.4 (41 hlas)

In reply to by Scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Život jde dál a o tom Vidlák přesvědčivě píše. Vy si opravdu myslíte, že se volebním "vítězstvím" něco vyřešilo a zachránil stát? Vy si myslíte, že se teď Česku začnou hrnout peníze a přijdou šťastné a spokojené časy? Vy si myslíte, že konglomerát pěti odlišných subjektů se do sebe nevrhne s cílem získat pro sebe co nejvíc?
Myslíte?

Průměrný počet slepic: 4.7 (64 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

K

Průměrný počet slepic: 1.4 (22 hlasů)

In reply to by Scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale, proč podsouváš svoje slova, která jste vykládali o Babišovi nebo Zemanovi "není můj premier/úresident" druhé straně? Fakt jsi ještě nepochopil, že hodnotit svět "podle sebe soudím tebe" neukazuje, že druhý má mindrák, ale že míndrák máš ty ;)

Jooo, teĎ zbývá jenom breček jak to děláš, když si i ty uvědomuješ, že GreenDeel bude vysvětlovat 5koalice, a že si to odsere hlavně město, protože jak píše Vidlák, dědiny už jedou v nouzovém režimu (pokud tam nepočítáš satelity, což lidé jako ty sjou schopni udělat :D)

Tak co jak se těšíš, zdražili MHD v Praze, zavedou na auta emise, ale i na topení, což ti zdraží měsíční odvody :D Elektřina trochu klesne, ale protože je inflace když se podíváš kolem sebe cca 20-30procent, tak neklesne na původní hodnotu a to vše půjde za tvojí peněženkou :D

A co víc, on ten debilní lid co má krátkou pamět to bude dávat za vinu vám ne Babišovi :D A i elf si to uvědomil a teď chodí fnukat sem, aby tím, že zde píše, přesvědčil sám sebe, že tím že zvolil tuto pětikoaliciu, tak si život newposral on, ale ti zlí lidé co volili někoho jiného než ty :D

Jooo, elfe, jak sis ustalal tak si lehneš ;) Brekot zde nepomůže...

Průměrný počet slepic: 4.7 (45 hlasů)

N

Průměrný počet slepic: 2.1 (21 hlas)

In reply to by scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Elfe, vidlák smazal co jsi napsal a tam bylo "není to jeho vláda", a já napsal styl myšlení a dal příklad "není to můj president", tedy nejenom že lžeš, ale i trapně se pokoušíš na základě této lži manipulovat ;)

Takže ano, jsi podvodník a navíc lhář, co tvrdí, že něco nenapsal ;)

A navíc na základě této lži o sobě tvrdíš jaký máš morální status a obviňuješ s jednání které jsi dneska sám udělal druhou osobu, takže jsi navíc nejenom lhář, ale podvodník ;)

Fakt považuješ chování, které předváděl v této zemi naposledy Hitler jako normální? 'Fakt chování Hitlera a tedy se dá říci "chování jak se chovali nacisté" považuješ za svůj morální standart komunikace?

Průměrný počet slepic: 4.4 (23 hlasů)

Klid, žádný politik není "můj" nebo "Váš". Miloš Zeman je zcela demokraticky zvolený prezident České republiky - nic víc, nic míň.

Ovšem když ve volbách vyhrála demokratická opozice, vidlák z toho hned cítí potřebu udělat "direktorium", tj. něco nedemokratického.

Průměrný počet slepic: 2.2 (13 hlasů)

Ale scallope... ty nevíš, že za stavovského povstání vládlo třicetičlenné direktorium? Já přirovnávám současnou vládu k té stavovské. Kromě data podpisu mají ještě další společné rysy. A jestli ve všem vidíš narážky na nedemokratičnost, tak se nech vyšetřit. Nejlépe u Cimického. 

Průměrný počet slepic: 4.6 (12 hlasů)

že podprahově čtenáři podsouvat něčí nedemokratičnost má především ten, kdo používá ten propagandistický (a nakonec i vecně lživý) termín „demokratická opozice“...

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by Scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal uživatel Anonym (neověřeno) dne Út, 09. 11. 2021, 00:09

Když zbytečně zdraží plyn tím že si jej dlouhodobě neobjednám, zdraží mi i vše ostatní ( bydlení, potraviny, doprava, atd).

To je opravdu k smíchu pouze pro IQ TYQE.

Průměrný počet slepic: 4.3 (23 hlasů)

Tohle psal jiný anonym.

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

In reply to by Josef původní (neověřeno)

Trvalý odkaz

A je to! :-)

Průměrný počet slepic: 4.2 (10 hlasů)

Dobře děláte :-)

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)

In reply to by Scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

...... mnozí. I ti, kteří to ještě nevědí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (57 hlasů)

Řekl bych že takových je většina.

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

Tak spočítejme jen ty, kteří na volbách vydělali. Moc jich není:
18 nových ministrů a nový premiér
108 nových či staronových poslanců
a jejich rodiny
pár dalších sponzorů v pozadí a jejich rodiny

Odhadem 1 až 2 tisíce osob.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by Scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

nebrečíme. My se těšíme.

Průměrný počet slepic: 2.9 (8 hlasů)

In reply to by Scallop (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nejak mas stazene pulky, ze po vyhranych volbach klid a najednou takova urputna snaha jeste vetsi jak pred volbama psat? Ze by dochazelo, ze ekonomika jde do zadele, takze to bude vsechno na vas a cvaka prdelka, ze lid nepochopi, ze za to muze Babis, ale budou vinit vas :D

No, necekal jsem, ze to pochopi nekdo od elfu tak rychle, ale diky, ze jsi Vidlakova slova potvrdil, ze i elfove z jejich omezenyma mozeckama si uvedomuji, ze vyhrali, ale neco co nechteli :D

Průměrný počet slepic: 4.7 (29 hlasů)

Soudružské tykání Vám jde.

Ale jinak máte pravdu, mejdan skončil. V kritických chvíli lidé volí raději tradiční strany, na budelípismus a korporátní demokracii teď není čas.

Průměrný počet slepic: 1.3 (24 hlasů)

Nu zaměňovat tykání, za oslovování soudruhu? Naposledy tuto rovnost dávali komunisté v roce 48 jako příkaz, ty jsi komunista, že ještě 30 let po revoluci používáš slova na které ostantatní zapomněli, kolikrát denně toto používáš ve svém koliktivu komunistů, protože nikdo jiný jkako komunisté už toto solovení nepoužívají, až teda na lidi jako ty ;)

Proč jsi komunistou? Přesvědčení nebo nějaká úchylka? Byl jsi v říši na odhalení pomníku nebo se ještě stydíš za to , že jsi komunista, takže soudruhuješ pouze anonymně, tedy jsi sráč co se bojí? :D

Průměrný počet slepic: 3.8 (18 hlasů)

Nechci bejt na Vás vošklivej, ale ruhle bábovičku Vám asi trošku rozkopnu.

STANkaři vznikli roku 2010, stejně jako ANO, Piráti a TOP09 v r. 2009. SPD dokonce až v r. 2015.
Jediné dvě tradiční partaje jsou v současné sněmovně pouze ODS a KDU-ČSL. Ovšem pouze hypoteticky, protože do sněmovny NEBYLY, kromě ANO a SPD, zvoleny jednotlivé strany, ale dva slepence partají, které si říkají SPOLU a PIRSTAN.

Takže momentálně není ve sněmovně ŽÁDNÁ tradiční politická strana.

Průměrný počet slepic: 4.7 (16 hlasů)

In reply to by Občan (neověřeno)

Trvalý odkaz

...rozbití Československa či loutkovodičství kmotrů.
A tak bych to spíše viděl na tu nulu, KDU ČSL možná, ale taky je tam ta tradice poněkud nevoňavá....

Vzniká zřejmě nová tradice - ještě nevím jak ji pojmenovat, ale tak trochu to připomíná Pětku z cca 100 let starého úseku dějin, akorát ty postavičky jsou více obskurnějšími.. Však uvidíme, možná časem dojde i na vstup nějaké té neohenleinovské strany...na takto otevřenou scénu podivné části podivného politického spektra.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

V Rusku ložiska jsou a zbytek ovládá Čína.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

O to, kde jsou nebo nejsou ložiska jmenovaných prvků, přece vůbec nejde - podstatná je (kromě jejich vzácnosti) i energetická náročnost dobývání těch prvků.

Vy jste ten článek asi nečetl, že.

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

Ale ložiska jsou i v Číně, proto třeba hořčík a jeho vývoz bude mít dopad v EU...
Dá se říci, v šude je něco, jenom v EU a severní americe je prd...

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

... jenom v EU a severní americe je prd...
Slovy klasika: "srab a neštovice" - pardom COVID ...
Tak dlouho o to bojoval, ten LID dole, až to konečně dostal ... a má co chtěl - bídu, "idioty" v zastupitelských orgánech, "vychcánky" v dodavatelských vztazích ... a td.

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

Omlouvám se, v evropě jsou "progresivní liberální ekologický kavárenští politici", což zase chybí ve zbytku světa, takže máš pravdu, v evropě něco je ;)

Průměrný počet slepic: 4.4 (12 hlasů)

To je zase naprostá blbost. V eu je všechno, akorát se to tu nevyplatí těžit skrze předpisy, politiku a výnosnost. Kdyby se nehledělo na cenu není nutné nic dovážet. Kromě ropy.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Pořád si je B5 jistá, že Zeman jmenuje ministrem zahraničí navrženého piráta Lipavského?

Pirát Lipavský „úřaduje“: Vojtěch nemá jít do Finska ani Zemanův člověk do Kyjeva
https://echo24.cz/a/SNpCz/pirat-lipavsky-uraduje-vojtech-nema-jit-do-fi…

Průměrný počet slepic: 4.5 (23 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

No pane jo, podle mě má všechny předpoklady bejt dobrým šéfem diplomatů. To by nenapadlo ani blbíše = nastrat Ještěra ještě než ho stačí jmenovat, to ukazuje na těžký IQ, něco jako Pepa Vyskoč!
To bude jistě další talentovanej přeborník z tý plejády borců, který zdolávali tu před lety Schwarzenberkem nasazenou vysokou laťku:
Schwarzenberg-Stropnický-Hamáček-Petříček-Kulhánek ... Lipavský

Průměrný počet slepic: 4.7 (33 hlasů)

Xaver někde v rozhovoru řekl, že Piráti se už nějakou dobu vyznačují schopností vypustit minimálně jednou měsíčně nějaký příšerný výrok, který vyděsí a nasere velké množství lidí a kterým se zase o kousek dál odrovnávají.

Nechápu, že Piráti nevidí jako hlavní důvod své porážky ve volbách svůj politický masochismus.

Pokud budou zítra problémy s volbou pirátky Richterové na post místopředsedkyně sněmovny a pokud Starý Ješrtěr odmítne Lipavského na post ministra zamini, pak účast Pirátů ve vládě neprojde celopirátským hlasováním, které by mělo tuto účast ratifikovat a Piráti se odporoučí do opozice.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Ale piráti a starostové mají prý ve své, před volbami podepsané koaliční pirstanové smlouvě "spolu do vlády, spolu do opozice". Jsem zvědavá, jak se starostové z toho vylžou. Tipuji, že piráti budou tvrdit že nejsou sice ve vládě, ale nejsou ani v opozici proti ní.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

In reply to by babaluba (neověřeno)

Trvalý odkaz

ti už si nějak poradí. Ostatně, neměli oni Piráti s STANem taky dohodu o nekroužkování?
Jak napsal klasik:
„Diplomacie
Díky bohu, smlouva je uzavřena, teď jen musíme vymyslet, jak ji budeme porušovat.“

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

ten název si nevazli zbytečně. Akorát si nepamatují jak jejich vzory dřív či později skončily, byť z počátku je ...panovníci brali.... ...

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

In reply to by Maneca (neověřeno)

Trvalý odkaz

No prdel, bude, když ho Zeman nejmenuje, ale zbytek jo, tedy by pak nemohli vytáhnout 66, protože by tím řekli, že jmenování nebyl schopen :D

Průměrný počet slepic: 4.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Sou s tím špatné zkušenosti.

Tož hlavně ať nevytvoří nějaké konsorcium pro kažení měny..... a sami pak levně (sami sobě si příjmy pouze zyyšují, administrativně, nijak nekopírují svou produktivitu práce...plus bokovky) nenakupují velké statky. Když už tedy připomínáme události související s Bílou horou (jediný Witte přijal faktickou odpovědnost a skočil do studny, ostatní pouze zbohatli, Valdštejna zavraždili, ale asi ne kvůli konsorciu)..
Samozřejmě že i výprodeje do zahraničí (je ještě co ?!?) za zkaženou měnu by byly kriminálními činy velkého rozsahu. To by také lid asi nechtěl ( respektive necelých cca 25 % lidu, to je asi ten faktický stav menšiny, která teď bude vládnout většině, v zastoupení přecedajícího a jeho spolků ....) . Nebo jo ?!??. Co by z toho těch necelých 25 % lidu mělo ?

Průměrný počet slepic: 4.4 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

Evropská komise z té Brusele se chystá zachránit planetu a její klima vyšším zdaněním majitelů nemovitostí a aut:
https://echo24.cz/a/SGNRB/brusel-chysta-klimatickou-dan-pro-vlastniky-d…
A co na to osmnáctičlené Direktorium?
"Ministerstvo životního prostředí
ČR se zavázala, že bude zmírňovat dopady klimatických změn a přispěje k dosažení uhlíkové neutrality v EU do roku 2050. Green Deal je pro ČR příležitostí,...." = příležitostí, jak ještě víc oškubat ovce.
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/prehledne-body-koalicni-smlouvy-me…

Průměrný počet slepic: 4.5 (19 hlasů)

kdy bude zavedená daň z komínů a daň z výfuku. Myslím, že to dlouho trvat nebude.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)

daň z komínu už zavedená je.
Je to povinnost jednou do roka si nechat zkontrolovat od kominíka komín.
Chtějí většinou cca 600,-Kč za jeden komín.
Státu odvedou DPH a to je ta daň z komína. Tady 120,- Kč.

Ale na komíny a výfuky se připravují daně z CO2.

Nakonec budeme platit i daně na příští rok. (někdo je už platí - formou záloh)

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

In reply to by Jan z Helvajzu (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože revize komínů probíhali i za socialismu, jenomže tehdy to dělali dobrovolní hasiči a zadarmo, jenom to chtělo mít dobrý trénink, protože v každém domě se nalévalo. Ti kdo nemají pojištěný dům, a je jich dost, tak revizi komínu ani nepotřebují, protože revize je hlavně papír pro pojišťovnu pro případ požáru. Já si komín vymetám sám, protože jedno vymetení za topnou sezonu nestačí. To revize kotle je nepřímá daň, protože je absolutně o ničem, protože se při ní nic neměří a jenom se opisují údaje z kotle.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

...jsem nalezl , když jsme tam hledal informace ohledně Masarykova finančního fondu, na který údajně mu (takřka abstinentovi !!!) milionovými obnosy přispívali i majitelé lihovarů, nalezl jsme tam dokument pod odkazem " milodary". https://www.prazskyhradarchiv.cz/file/edee/fondy_sbirky/m01.pdf
Poměrně obsáhlý , je tam např. uveden i majitel cirkusu, nebo poznámka " vztah k rodičům T-G.Masaryka".
Neví někdo o tomto něco bližšího ? Z čeho byly milodary udělovány a jak se miloobdarovávaní vybírali, potažmo kým ?

Průměrný počet slepic: 3.9 (8 hlasů)

Někdy kolem let 1950-1952 vyšla kniha o finančních darech Masarykovi. Zkusím zjistit její přesné jméno. Mívával jsem ji na chalupě.
Očekávalo se, že Masaryk jako osvícený panovník peníze použije na bohulibé účely. Bohatí vesměs přispívali z přesvědčení. O tempora, o mores. Masaryk měl takou autoritu a pověst, že nikdo nepochyboval že to použije pro sebe. Pak jsme již takovou autoritu neměli. No, někteří byli skromní, jiní ne.

Průměrný počet slepic: 4.1 (14 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Což byl zhruba tříroční plat ministerského řidiče.
Byl tak jednou mimo republiku přes měsíc, tedy déle, než byl president Zeman indisponován nyní.
Skromný člověk by asi nežil na zámku, a neměl de facto služebnictvo a panské manýry, včetně milenky z uměleckých kruhů.

Průměrný počet slepic: 3.5 (21 hlas)

Kniha je sborník dokumentů nazvaný: Dokumenty o protilidové a protinárodní politice T.G. Masaryka,
Vydal ho Orbis Praha v roce 1953.
Na netu jsem našel zdigitalizovaný jen úvod, jinak je kniha k dostání v antikvariátech.:
Z předmluvy: Ve sborníku jsou otištěny písemné doklady, úřední i soukromé záznamy i dopisy, které byly nalezeny v tajném archivu presidentské kanceláře T.G. Masaryka a v jeho soukromém archivu, a které byly v úseku let 1918-1920 doplněny materiály z Vojenského historického ústavu. Soubor materiálu je závažným, ba otřásajícím svědectvím, které vrhá prudké světlo na předmnichovskou kapitalistickou republiku a definitivně rozbíjí lživé buržoasní legendy, stejně jako některé naivní iluse o T.G. Masarykovi jako o "nadstranickém filosofu a státníkovi", "osvoboditeli národa", "příteli dělnictva a pracujícího lidu" a pod. Dokumenty usvědčují naopak Masaryka z vědomého přisluhovačství americkému, anglickému a francouzskému imperialismu, odhalují ho jako vedoucího exponenta velkokapitalistů, jako hlavu vykořisťovatelských a fašistických sil v předmnichovské republice, jako válečného štváče a organisátora protisovětských a protikomunistických tažení.

Průměrný počet slepic: 3.9 (24 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

MŇAM!

Průměrný počet slepic: 2.5 (16 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

a poučné pro dnešek...nenechne se omámit vábničkou Západu...to je naše zhouba!

Průměrný počet slepic: 2.4 (27 hlasů)