Stále v nedohlednu

Autor

Tušené se stalo skutkem - prezident Zeman včera zveřejnil, že jmenuje novou vládu s výjimkou piráta Lipavského, kterýžto kandidát nemá dostatečnou kvalifikaci, má výhrady proti V4, má výhrady proti Izraeli a chce u nás uspořádat sudetský sjezd.  Moje spekulace, že se o Lipavského nejedná tak vzala za své a dál se jí nebudu zabývat. Média spekulovala správněji. 

Všímáte si, jak Zeman hladce uvedl "alternativní" důvody? Když přeložím oficiální komuniké Hradu do lidové češtiny, tak Ještěr nejmenuje Lipavského, protože má rád arabskou palestinskou svoloč, chce ničit spojenectví s Orbánem, bratříčkuje se s Possettem a kromě toho je to blbec. Máte k tomu co dodat? Takřka všichni z alternativy budou alespoň s jednou věcí souhlasit, leckdo bude souhlasit se všemi. 

Jo a ještě Zeman dodal, že podle jeho pojetí ústavy ministra jmenovat nemusí a hotovo. 

První, co se stane je, že Lipavský ve snaze dokázat, že není debil, dá pár rozhovorů s novináři, které nade vší pochybnost ukáží, že debil je. Úplně vidím jak vysvětluje to svojí bakalářskou práci, jak říká, že pro funkci ministra není magisterský titul zapotřebí, atd, atd. Někteří angažovaní novináři mu s tím pomohou a zveřejní na něj tolik detailů, že se z toho už nikdy nedostane. Tipuju to tak do středy - pak se pro něj objeví přiléhavá přezdívka které se už nezbaví. 

Víte co ale nechápu? Proč Lipavský tak úporně mlčel? Proč prostě nevylezl od Zemana a neřekl na plnou hubu, že prezident ho nejmenuje, protože je to pomstychtivý starý senil, ale on má všeobecnou podporu, celá vláda ho podrží, koaliční partneři ho podrží, všichni ho podrží a vyjasní se to u ústavního soudu. To měl jako ještě nějakou naději? Nebo si svojí podporou není ani trochu jistý? Koneckonců je to nejzbytečnější ministr v naší novodobé historii. Spolu s Bartošem... Kdyby nebyli, nic se nestane, vláda pojede dál a Starostové i ODS mají určitě svoje kandidáty k těmto korytům. 

Druhou věci, na kterou chci upozornit, jsou Fialova silná slova. On už dopředu mluvil o kompetenční žalobě, když Zeman nejmenuje celou vládu komplet. Teď to bude muset splnit, pokud nechce vypadat jako slaboch. Proč myslíte, že byl u v úterý u Zemana? Já myslím, že se předtím diskrétně dozvěděl, že Ústavnímu soudu bude tato záležitost trvat hrozně dlouho a navíc je možné ji ještě značně protahovat pomocí procesních pravidel. 

A mezitím bude Babiš stále u moci. Stále bude podepisovat mezinárodní smlouvy, stále bude jednat s různými státníky, stále bude dělat kroky, které není možné jednoduše a rychle vrátit a nejenže si vyžere podzimní covidovou vlnu, ale při trošce štěstí se dočká i jejího konce a bude si opět moci připnout metál za zvládnutí. 

Zeman postupuje systémem chytré horákyně. Nelze ho obvinit z nekompetence. Nelze o něm říci, že je mimo realitu. Nelze o něm říkat, že je senilní, protože nejmenuje Lipavského, ale zároveň není senilní, protože jmenoval Fialu premiérem. Není možné o něm říci, že zdržuje, protože i přes covid se začal setkávat s budoucími ministry. 

Ale na druhou stranu, nová vláda je ve stejném nedohlednu jako byla první den po volbách. Hodně se toho nakecalo, naslibovalo, nahrozilo, hodně se toho vyběhalo, podepsalo, ale vláda prostě není. 

Fiala má před sebou dvě špatné možnosti. Budťo podat tu kompetenční žalobu.., ale než tak bude moci učinit, musí Zeman nejprve jmenovat ministry bez Lipavského, protože není možné žalovat něco, co se ještě nestalo. A bez ohledu na výsledek to znamená, že o něm kromě Zemana bude rozhodovat ještě parta ústavních soudců, kteří mají svoje vlastní ambice a nikde není řečeno, že za příznivý rozsudek nebudou něco požadovat. A hlavně to potrvá. 

Nebo může Fiala Lipavského obětovat. Při trošce štěstí bude Bartoš se svým bukanýrským kolegou solidární a opustí vládu také. Bude mít dvě korýtka na uplácení svých koaličních kamarádů... a hned od začátku si ponese cejch, že se ohnul před Zemanem. Ale... vláda bude relativně hned. 

Vsadím se, že v ODS je celá řada bafuňářů, kterým se Piráti ve vládě zajídají kam to jenom jde. A myslím že i Vítek Rakušan by si oddechl, kdyby ti, se kterými tak pěkně vyjebal, raději zmizeli v propadlišti dějin. Zároveň si Starostové mohou umýt ruce, protože odstranění Pirátů nebude jejich vina.  Já myslím, že sice navenek se nám vláda prezentuje jednotně, ale uvnitř si už jdou pěkně po krku. 

Fiala celou dobu dělal jeden kompromis za druhým. Musel toho hodně dát, aby se celý demoblok sjednotil. Musel hodně slevit z modroptáckých požadavků a musel mnohdy řádně zvracet nad myšlenkou, s kým musí být v holportu. Ale teď ho Zeman tlačí do jednoznačných rozhodnutí. Tlačí ho do něčeho, co má s kompromisem málo společného. Tlačí ho někam, odkud vedou jen špatné cesty za jejichž použití se platí dost vysoké mýto. 

Všimněte si... Nejprve k sobě ODS musel pustit kalouskovce. Pak se museli spojit s Lidovci, kteří šli vždycky s každým. Pak si museli  podat ruku s Rakušanem, který si ji ještě ani neotřel po vyjebávce s Piráty. A nakonec museli akceptovat jako ministra zahraničí člověka, který chce něco úplně jiného než oni. Pak Zemana odvezli do špitálu a oni nenašli odvahu ho sestřelit. Pak se Zeman vrátil a začal dělat totéž, co už jednou udělal, když vznikala Babišova vláda. Pak uběhlo hodně času... a oni stále vládu nemají. A o největším blbečkovi z vlády jsou nuceni říkat, jak je skvělý a jak za ním stojí.  Pořád jsou na startu. Pořád mají v cestě překážky a pořád to není jen na nich. 

A soudě podle dodržování "rádiového klidu" po Lipavského návštěvě u Zemana, mají i plné kalhoty. 

 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (166 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

A to je rozhodny postoj polske vlady, podepreny parlamentem, ze chteji zrusit platnost emisnich odpustku. Nad tim musi byt Brusel vzteky bez sebe. Povolit to nemuzou - a Polaci jsou tvrdohlavi a silni. Toto je ne de iure, ale de facto "valecny akt" proti EU. Fakticky stav jako by Polsko nebylo v EU. Od ceksych politiku zatim k tomu hluboke mlceni.

Průměrný počet slepic: 4.9 (88 hlasů)

Cenzuru bude následovat umlčení navždy. Tak to v totalitách chodí. Kdo chce přežít, musí se zařadit.

Průměrný počet slepic: 3.8 (16 hlasů)

Je tento komentar poradna rana

a ti Polaci tomu te ministrni zahranici ANALENE SILENE ted pri jeji navsteve asi zkusi dat kapky jejimu KRETENISMU a snad brzy i president tomu Sudetenlandsmanschaftu v cele s piratisky zelenymi okurkisty!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (21 hlas)

...o odstoupení z EU, budeme zase poslední, páč to patrně máme v Ústavě a co kdyby se soudruzi okolo pletli?! Ne, my počkáme a odstoupíme "sametově"! Myš může řvát jen v případě, že jí nehrozí zašlápnutí, tj. historická statečnost.
P.S.: Napsáno rukou sraba.....

Průměrný počet slepic: 4.9 (44 hlasů)

Na posledním zasedání Rady EU si vynutil Babiš úkol pro Evropskou komisi, analyzovat negativní dopad systému emisních povolenek na růst cen energií. Moc se o tom, zejména Němci, nechtěli bavit.
Závěr analýzy byl Evropskou komisí vypracován bleskově, vše je v pořádku.

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3389476-sefove-statu-eu-se-shodli-ja…

Závěry Rady kritizoval také Fiala, tak jsem zvědavý, jak se 16. a 17. 12. 2021 v Bruseli na nové Radě pochlapí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

...t.j. dostal od Babise prikaz to podporit, nova slunickova vlada drzi hubu... Co taky rika temer vse. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-firmy-polsko-torpeduje-srd…

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Maďaři už si několikrát nenechali od EU nasrat na hlavy.
Orbán se prostě zařídil po svém - ostatně je to tam tradice už po Kádárovi.
Kádár, ta kuna mazaná, navenek všude soudruhoval, jenom se z něj kouřilo, uherský francouzáky s Brežněvem hned u letadla, až to bylo trapný - a doma se mezitím šily i prodávaly džíny z echt amerického materiálu, Tungsram a TEV vesele nakupovaly licence na moderní zápaďácký polovodiče - a Beag z nich pak vyráběl licenční receivery Akai :D
Nebo jako to bylo s Orbánem, v případě toho plotu protivetřeleckého plotku :
Média ve zbytku Evropy sice spustila ryk a masírku, jaký je Orbán hnusák a nelida, ale byla to všechna média mimo maďarská - a polská.
Těm svým maďarským a i filiálkám zahraničních agentur totiž Orbán jasně naznačil, kde mají svoje místo a mantinely, jinak mají UPPDKV a pojedou z Maďarska, jak cigánská bouda z kopca.
A Poláci se poučili.
Kromě toho - oni Poláci, už od 2.SV a potom od časů Solidarity nejsou takoví poserové, jako třeba my Češi a Slováci, to je třeba si prostě přiznat. Poláci se dobře dívali i v případě odchodu Britů z EU a viděli, že je možné se té bandě nikým nevolených kurev postavit.

Průměrný počet slepic: 4.9 (16 hlasů)

Slovenske narodni povstani bylo uz v roce 1944 - kdy byl Hitler jeste silny. Prazske 3 dny pred koncem valky :) Listopad 1989 byl v Praze az kdyz uz padli vsechny okolni rezimy - bratislavska velka tzv. svickova demonstrace, o rok drive. Slovaci jsou o neco mene posrani nez Cesi :)

Průměrný počet slepic: 3.8 (10 hlasů)

Tak národní povstani bylo organizované spolu s tím, že se mělo projít duklou, kdy měli zaútočit slovenské jednotky=měli zradit nacisty jednotky slovenské armády a obsadit kopce okolo duikli, ale někdo to prásknul, takže dukla byla pekllo a byl čas porazit povstání ;)

Takže nemáš pravdu "už 44", ale poděli to podobně, jako dementi Poláci, i když přiznávám, že tam to podělal halvní velitel povstání, který nechal popravit parlamentare rude armady a rusove rekli "tak at si to odserou, když něchtěli dodržet termín a udělali povstani drivb a jeste nam zabili parlamentare"...

Průměrný počet slepic: 4.3 (8 hlasů)

na Bile hore. Co byli zoldaci Moravskych stavu. Ktery byli Nemci :D

Průměrný počet slepic: 2.1 (8 hlasů)

Hmm a tím říkáš vlastně co?

Teda když si odmyslím, že jsi chtěl naznačit, že pouze v "našem" vojsku byli žoldáci jiných národností, což není pravda a armády byli slepenec u všech států ze žoldáků různých zemí.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Můj děda jako příslušník jednoho ze tří pěších pluků československých légií bojoval u Zborova 1. a 2. července 1917 a potom až do roku 1920, než je evakuovali z Vladivostoku.
V roce 1939 bojoval děda na Podkarpatské Ukrajině v rámci jednotek SOS proti Maďarsku.
Dědův spolubojovník od Zborova, Ludvík Svoboda zorganizoval v roce 1942 československou jednotku v Sovětském svazu, která ze začátku jako jediná zahraniční jednotka bojovala na straně Rudé armády (a došla v roce 1945 až do Prahy v počtu 60.000 příslušníků) ještě v době, kdy o výsledku války nebylo rozhodnuto a chrabří Poláci se v nejhorší době pro SSSR nechali Rudou armádou vyzbrojit a potom zdrhli na Střední východ.

Hulvathe, napsal jste ŽVÁST!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by Laco G. Mlynář (neověřeno)

Trvalý odkaz

že jen tak mimochodem přehlédl, že Maďaři a Slováci během VV měli své vojenské jednotky zapojené na stejné straně na které bojoval wermacht. A to vím i já, ženská.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

ceske, zas bylo takove kvality, ze dodneska se rika kdyz je nekdo budizknicemu, ze "je tam platny jak vladni vojsko v Italii" :D Ale je taky historickou pravdou, ze uroven denunciace v Protektoratu dosahovala takovych vysin, ze Gestapo to nestacilo prosetrovat...

Průměrný počet slepic: 1 (5 hlasů)

okupované Evropy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

Bohuze nez jsem se stacil kratce otocit vse zmizelo.Ano chapu,ze se chceme spise bavit a jen malokdo ,ze mezitim bude podveden.

To je zaklad ovladani sveta v jenom 6 prioritach ,ktere se tu mozna ani nesmi probirat hned vedle PNZ..
pokud se mi to povede zkusim vam vsem zvednout naladu dlouhym filmem s nazvem KAPITALISMUS SLASKOU.kde na konci dava president ROSWEL(scvalne) radu celemu svetu a radsi potom umre.
Jeho ucednici se rozbehnou do celeho sveta a hle co prinesli za system sousedum,kteri valku prohrali a nyni pry budou platit 12 eur na hodinua z toho tam pekelne zbohatli a budou se dale smat nam potomkum Svejka,ze si dame libit vsachno!

https://m.youtube.com/watch?v=uulYmzscoSM

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Pokud budete mit trpelivost a budete chtit film videt,pod odkazem pry uz neni, musite si dat do hledacku KAPITLISMUS S LASKOU a objevi se vam recenze na film a dale odkaz na VIDEO s ceskymi titulky,takze se pak muzete dozvedet co je kapitalismus BEZ privlastku, nejhorsi druh kapitalismu vychazejiciho z gangsterismu privlecenym do republiky hrbete presidenta.

Nebudete li stat o zmenu v PNZ,tak budete do konce zivota vylupovani jako dopsud o dve tretiny platu,kdy vina za to pada i na odbory,ktere jsou vedeny clenem ASPEN INSTITUTU a ten pry patri Bakalovi potazmo Rotschildovi a byl zvolen samotnymi cleny odboru,kteri ho i plati snad ze svych prispevku,co vsak snad dostava od Bakaly neni znamo.
Kdo to vi a muze to prozradit ten dostane lizatko,no ni?

No a vo tom to je!

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

vítejte v Česku. Jste na správném místě. V zemi, kde Sudetští Němci jsou největšími podporovateli nastupující vlády. V zemi, kde 43% většina je tak hrdá na svůj úspěch, že tvrdí, že za ní stojí většina voličů.
Vítejte v zemi bláznů, schválně jak jim to vydrží dlouho?
Jste v zemi, kde soudci organizují volby, jste v zemi, kde soudci rozhodují o složení vlády. Jste v zemi ve které se někdy dočkáte spravedlnosti po 20 letech. Jste v zemi tajené soudcokracie.
To dopadne špatně.

Průměrný počet slepic: 4.9 (89 hlasů)

In reply to by strejda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Na policejní služebnu byl přiveden chlapík, který prý na veřejném místě křičel a dělal rozruch. Někteří přihlížející mu tleskali, jiní to považovali za výtržnost.
"A co tedy ten člověk vykřikoval?" ptal se náčelník. "Komouše vykopat a Ódéesáky a Fialu na jejich místa!"
"Nó ... ale ... " povídá náčelník, "to přece vzhledem k současné situaci není nic špatného..." "No jo, on to ale křičel na hřbitově."

Průměrný počet slepic: 4.9 (107 hlasů)
Trvalý odkaz

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)

na všech odkazech na mě nejprve vyskočily reklamy. Mě to normální nepřipadá.

Průměrný počet slepic: 4.4 (16 hlasů)

In reply to by Hominid (neověřeno)

Trvalý odkaz

pak lze "přeskočit reklamy". Tak mladej a tak ..... ?
Mě to taky normální nepřipadá. Za našich mladých let tomu tak nebylo.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)

In reply to by Hominid (neověřeno)

Trvalý odkaz

Používejte alternativní prohlížeč (třeba Firefox; bohužel ani ten už není, co býval) a nainstalujte si do něj doplněk pro blokování reklam (momentálně asi nejlepší je uBlock).

Průměrný počet slepic: 3.9 (7 hlasů)

In reply to by Hominid (neověřeno)

Trvalý odkaz

Operu s AdblockPlus a youtube je bez jediné reklamy.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

To je pro tento čas skutečně více odpovídající, než nějaké tahanice o piráta :-)

Ostatně myslím že se ukazuje, jak jsou představitelé nastupující vlády, málo politicky vyspělí. Místo politických řešení postupují metodou ala "Naši furianti" :-(

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

ale přitom pošpiní Zemana.

Průměrný počet slepic: 4.3 (22 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

Sudeťáckej cocksucker je marioneta Dona Pabla. Pan profesor o ničem o své vlastní vůli nerozhoduje.
A to možná ani doma.

Průměrný počet slepic: 4.5 (30 hlasů)

ale že se ozval mi volačo značí.... jo jo oni si počkají...

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

In reply to by Ládik!!! (neověřeno)

Trvalý odkaz

protože důvody proč jsou logické a bleskový rozhořčený zásah toho tlusťocha to ještě podpoří.
Aspoň si myslím...

Průměrný počet slepic: 3.7 (15 hlasů)

Až do tohoto stavu jste dovedli Česko za třicet let.

Kdybyste lidem v 89 na Václaváku řekli tu šílenou budoucnost vyházeli by vás z oken jako 4. pražskou defenestraci.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlák velmi decentně a správně popsal problém hned v první větě. Prostě Lipavský nemůže projít, je v naprostém rozporu s politikou Hradu a vlastně i zájmem našeho státu.
Proti Izraeli, proti V4, proti Východu obecně , to vše poškozuje zájem normálních lidí...Jeho osobnostní profil je myslím naprosto zbytečné hodnotit.
Pokud jsme americká kolonie, potom má Lipavský šanci. Ale snad tak daleko ještě nejsme.

Průměrný počet slepic: 4.6 (39 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

už teď předvádí, jak jsou na koni. To ještě nevládnou. Jen co se koalice rozesere, měly by být volby. … jedině strach z voleb je bude držet pokupě.

Průměrný počet slepic: 4.7 (27 hlasů)

No nevypadá to pro ně dobře. Jsou v rozporu s nadnárodním řízením EU. Volby jistě budou.
Uvidíme, jaký to bude mít dopad na náš stát- prosté lidi. Zatím je vykazovaná inflace cca 6%, což je rekord.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

No ještě před opravnýma volbama Fialova "vláda" vybere dodavatele pro dostavbu Dukovan. jinak to pro ně špatně dopadne:
https://echo24.cz/a/S2EiL/co-nejrychleji-vypiseme-tendr-na-dukovany-jin…

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Vyšší míra inflace byla v roce 1990 – 9,7 %, 1991 – 56,6 %, 1992 – 11,1 %, 1993 – 20,8 %, 1994 – 10,0 %, 1995 – 9,1 %. 1996 – 8,8 %, 1997 – 8,5 %, 1998 – 10,7 %. Jak vidíte, vysoká inflace má podivuhodnou korelaci s působením Václav Klause zprvu ve funkci ministra financí, později předsedy vlády.

Průměrný počet slepic: 4.5 (16 hlasů)

nebolelo
jako měnová reforma z 1.6.1953

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)

In reply to by Tony (neověřeno)

Trvalý odkaz

takové možnosti a pomůcky dneska máte a používat je neumíte?
...po druhé světové válce proběhly peněžní reformy ve všech evropských zemích s výjimkou Spojeného království, Švýcarska, Švédska a Iberského poloostrova. Ozdravění peněžního oběhu se spatřovalo především nebo jenom v nahrazení dosud existující měny měnou novou. Byl to nejjednodušší způsob, jak v jednotlivých zemích sjednotit používanou měnu v podmínkách, kdy v oběhu byla nejen znehodnocená původní národní měna, ale i různé okupační peníze, jejichž kupní síla navíc rychle klesala. V Německu a Maďarsku došlo k hyperinflaci....
V ČSR proběhla měna 1953 jako jedna z posledních v Evropě.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

že němci v tiskárnách tiskli/padělali/ peníze zemí, kde byli a bylo toho tolik, že nic jiného nezbývalo. A asi protože se nedalo zjistit, které jsou legální a které ne a taky kdo je měl za práci a kdo odjinud, tak udělali to dělaní na dva počty. Bohužel se stalo jak se stává, kdo v těch dnech něco prodal a měl víc peněz tak o něm přišel. Peníze, které byly na knížkách a bylo poznat že se šetřilo po malém množství a vázané vklady/ spadaly do nižší kategorie.
Měli těch tiskárem hodně, no v podstatě jako amíci dnes... vzali si z nich vzor.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

In reply to by pragmatik (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pragmatiku,
Lipavský kope za Brusel. USA coby podporovatel Izraele nemohou mít zájem na Lipavském ministru zahraničí.

Průměrný počet slepic: 5 (21 hlas)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

To jste vzal moc černobíle. Lipavský by dělal, co by se mu řeklo.

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

Ale v tom případě už by dělal, co by se mu řeklo, už nyní. Pak by jej nikdo nemohl obvinit, že změnil názory. Nebo mu prohlášení píše někdo jiný.

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)