Jízlivě o eliminaci blbců

Autor

Krátký výsadkářský úvodník: 

Zdá se, že nejlepší způsob jak ukončit nepokoje pokojných demonstrantů se zbraněmi v rukou, je dát na internet videjka, kterak ruští výsadkáři nastupují do letadla směr Almata. K tomu nějaké to povídáníčko o mírotvorcích, stabilitě a pořádku.... A ejhle, hned po shlédnutí všechny pokojné demonstranty s kulomety opouští revoluční zápal a místo stavění barikád a bojování za ideály až do konce,  místo nápodoby pařížské Komuny i s jejich zdí komunardů, raději se začínají vytrácet a přesvědčují sami sebe, že s trochou štěstí se nepřijde na to, že u toho byl. 

K tomu těm pokojným pižlačům policejních hlav ještě dělají medvědí službu Kazaši v exilu a Sákašvilli, kteří z podezření na zahraniční foukání do ohně udělají v podstatě neochvějnou jistotu. 

Jen taková taktická poznámka - když ty nepokoje začaly, vláda hned vypnula internet. Pak ho zase zapnula... ausgerechnet zrovna v době, kdy po zuby ozbrojení mírotvorci nastupovali do letadel a obrněných transportérů... a pak ho zase vypnula. To jen tak na okraj - nejprve jim znemožníte dokonalou koordinaci, pak jim ukážete, co je čeká a pak je zase necháte bez komunikace, aby se s tím jejich orientální fantazie vyrovnala. 

Nechci radit Fialovi... ale až začne něco podobného u nás, měl by zavolat Putinovi. Poté co se na internetu objeví první letadlo s ruskými výsadkáři, bude po demonstracích. Putin svoje lidi neopouští a dodrží slovo. Tož Fialo, šupky dupky se rychle uháněj skamarádit s Vladimírem Vladimírovičem. Budeš mít alespoň šanci. 

 

A teď už dnešní text: 

Přátelé, v poslední době se nemohu ubránit dojmu, že pro blbost platí úplně stejné zákonitosti jako pro covid. Také to dlouho vypadá, že se nic neděje a jen nemnozí o tom mluví, pak se o tom začne mluvit všude, ale v té chvíli to tak rychle narůstá, že se stejně nedá nic udělat. Když sleduju ten výron debilit nejen z Brusele, ale i nadšené přikyvování našich lokajů, tak se nemohu bránit dojmu, že teď začíná ten zdaleka viditelný exponenciální nárůst proti kterému jsme všichni bezmocní, protože reprodukční číslo překročilo jedničku už kdysi dávno, ale dlouho jsme to ignorovali. 

Petr Hampl před pár dny napsal, že Spojené státy sice prohrály v Afghanistánu, ale nic to neznamenalo. Žádný generál nebyl sesazen, žádný důstojník se nezastřelil, nedošlo k žádné změně v organizaci armády, nebyla zrušena žádná oddělení tajných služeb a všichni papaláši zůstali pevně v křeslech. 

U nás mluvil analytik Šnobr dlouhá léta o tom, že jadernou energii nepotřebujeme, že energie je dost a je levná. Teď zase mluví o tom, že na jádro je pozdě a nestihneme ho postavit včas. Stalo se mu něco? Nic. Sedí pevně na svém místě, dál je analytikem, dál nás bude oblažovat svými řečmi. 

Evropská unie vespolek liberalizovala trh s elektřinou, že se to lidem vyplatí, že díky tomu bude levná a ekologická. V přímém přenosu sledujeme opak, ale nesledujeme ve stejném přímém přenosu žádnou čistku v bruselských úřadech. Opět sedí všichni pevně v křeslech.  Jako kdysi za Ludvíka VI. - generálové prohrávají války, ale nejsou za to popraveni, ale povýšeni. 

Naše zemědělství je na kolenou, ale nic to neznamená. Ta skvadra co to tak daleko přivedla, ta v tom bude pokračovat... 

Prostě blbosti je už tolik, že se proti ní nedá bojovat. Je zbytečné že se teď objevují zpozdilí Vondrové, Klausové a Zahradilové. Je zbytečné, že se objevují Kellerové a Ivanové Davidové. Je zbytečné, že se objevil Ivo Budil, Petr Hampl, Martin Konvička, Pavel Cimbál, Jan Červenka, Marie Divišová a další. I když jiskří intelektem, stejně se nic neděje, protože blbosti je už na tolik, že než usvědčíte nade vší pochybnost z hlouposti jednoho, už dávno se jeho agendy ujalo deset dalších. 

Všechny protiblbostní mechanismy, které nám odkázali naši předkové, ty jsou dávno v tahu:

Školství... však to tu meldujeme dnes a denně, jak to tam chodí, kdo má doopravdy navrch a jaká je šance někoho něco naučit. Máme to z první ruky od Občana i od Targuse. Učitel je prostě bezmocný i kdyby nakrásně chtěl. A pokud jsou nějací učitelští supermani s dostatkem autority, tak jich je tak málo, že to nevytrhnou. 

Křesťanské hodnoty... jen řečičky, protože tu nejdůležitější hodnotu pevné monogamní párové rodiny nedodržuje skoro nikdo. To ostatní jako nezabiješ, nepokradeš a nesesmilníš, to se nedodržovalo nikdy. 

Cance culture, mee too, pozitivní diskriminace... prostě demokracie je to tehdy, když to hlásáme my, když to hlásají oni, je to populismus. Pokud někdo poukáže na nějaké bezpráví, tož bude umlčen mediální smrští, řevem neziskovek a kdyby to nestačilo, zasáhnou soudy. 

Dlouho se ještě udrželi špičkoví pracovníci ve firmách, náměstci pod blbými ředitely, schopní technici pod idiotskými manažery... ale ti už jsou většinou v důchodu a těch pár posledních už to nevytrhne. A najednou jsme jako nemocemi prolezlý šedesátník, který má zlikvidovanou imunitu, protože si jí třicetiletým zhýralým životem cíleně odstranil. 

Jednoho dne to prostě přijít muselo. I když ještě kolem nás máme lidi, co varují a upozorňují do jakého průseru se řítíme, už je to vlastně jedno. Blbost se množí rychleji než je potírána. Infekce byla dlouho jen latentní. Pár Halíků a podobných intelktuálních kecálků prostě se společností nepohne. Ale když jsme postupně odstranili všechno, co je udrželo někde v koutě, tak teď se množí exponenciálně. A i když vidíme dnes a denně, jak se mobilizují obranné mechanismy, je už prostě pozdě, protože blbost se množí ještě rychleji. 

Ŕíkám to nerad a vlastně mě to úplně děsí, ale zdá se, že dějiny pokroku nejdou cestou adorace inteligentů, ale cestou vyhynutí blbců. Prostě blbost rozkvete a přivede se do zkázy. Zničí svého hostitele, zničí všechno a tím pak zajde. Průvodními jevy pak bývají pochodně, šibenice, katovské špalky... a nejasný pocit, že jedni jakobíni likvidují jiné jakobíny, revoluce požírá děti - to se prostě blbci musejí mezi sebou vyvraždit. 

No a vzhledem k tomu, že jsme jako lidstvo pořád tady, tak je z hlediska evoluce asi lepší, když se blbci vyvraždí a při tom sebou vezmou i nějakého chytrého či nezůčastněného, než kdyby to bylo naopak. Zdá se že příroda to vidí tak, že je lepší sejmout i nějaké normální lidi, než kvůli ochraně rozumných dopustit příliš dlouhodobé přemnožení pitomců. 

A až se blbci pobijou natolik, že klesnou pod kritické množství, až se ostatní přestanou bát pojmenovávat jejich duševní výplody pravým jménem, až se beze studu bude o blbovi říkat že je blb, tak to zase chvíli půjde. Zase se zaskvějí nějací ti inteligenti, nastaví se nějaká karanténní pravidla na udržování blbosti v patřičných mezích a dokud ve společnosti zůstanou opatření na potírání blbosti a její odkazování do patřičných mezí, bude všechno v cajku. 

A pak... se zapomene, jaké to je, když vládne blbost. Když se boří, ale nestaví, když se zakazuje bez alternativy, kdy takřka na všech vedoucích místech sedí lidi, kteří na to mají sebevědomí, ale nemají kvalifikaci. Zapomene se, že to takhle někdy bylo a začnou se odbourávat všechny mantinely. 

Dlouho se nic neděje, jen staří oškliví a hloupí mluví o tom, že se seje vítr a jednou z toho bude bouře. Ale skoro nikdo je neposlouchá, naopak jsou zesměšňováni, protože se přece nic neděje a ten maličký nárůst blbosti je nepatrná daň za svobodu. Co na tom, že se to každý rok zdvojnásobuje, vždyť to nic neznamená. Jakýpak exponenciální nárůst, kapacitu máme obrovskou, sociální i finanční polštář velký. 

A tak jsme ve stejné situaci jako Babiš předloni na podzim. Nárůst nemocných je obrovský a ať se dělá co se dělá, vše přichází pozdě a nedostatečně. Chytrá řešení jsou hloupá, na silová řešení není síla, na ekonomická řešení nejsou peníze a dluhy jsou řešeny větším zadlužením. 

Teď už je vlastně úplně jedno, co bude Fiala vyjednávat v Bruseli. Je úplně jedno, že Vondra věří ve šťastný obrat. Je úplně jedno, že si Babiš myslel, že sem z Brusele dostane peníze a udělá za ně něco smysluplného. Je jedno, že se Hampl pokouší racionálně argumentovat a je jedno, že se Budil pokouší kandidovat na šéfa Trikolóry. Je jedno, že chce Zeman vystoupit ze Zeleného údělu. Už je prostě pozdě.  Blbost se utrhla z řetězu. 

Možná ještě není pozdě pro Poláky a Maďary, ale mezi námi... vzhledem k tomu, že se nemohou zavřít do karantény proti této explozi hlupství, já myslím, že Orbán prohraje, nebo bude prohrán. Ani Poláci to podle mě neustojí - možná se trhnou včas od EU, ale budou muset o to hlouběji zaplout do americké řiti. A tam to není o nic lepší. 

Prostě blbci se přemnožili a jsou všude. Vyskakují i z míst, kde jsme si to před pár lety neuměli ani představit. Skoro bych se vsadil, že pár jich sedí už i na Temelínském velínu a v řízení letového provozu. Mezi piloty se jeden Lubitz už našel. I když jsou to segmenty, kde je obrana proti blbcům nastavená velmi silně, stejně se tam dostanou, protože to prostě někudy obejdou. 

Já prostě přestávám věřit, že existuje způsob, jak tuto infekci zastavit. Nejde o to, že by tu nebyli chytří a schopní lidé. Ale těch bylo vždycky málo. Poblém je v tom, že je moc blbů. Ta blbost prostě převálcuje všechno.  I proto, že máme demokracii. Halíka do církve nedosadil nějaký nepřítel pomocí bodáků a výhružek. Fiala se nestal premiérem kvůli nátlaku EU a Babiš nebyl premiérem kvůli nátlaku Ruska. Všichni ti Klausové Schwabové, Uršuly Leyenové, Angely Merkelové a další, ti všichni byli nějak zvoleni. Když je inaugurovali, tak se tleskalo. 

Naposled se evropští blbci eliminovali v ruských stepích. Vzali sebou i hodně chytrých a vzdělaných, vzali sebou hodně nezúčastněných a ještě víc nevinných. A když přicházeli na dějinnou scénu, tak vlastně nikomu nevadili. Nikdo nevěřil tomu, že to Fírer myslí s eliminací židů vážně. Nikdo nevěřil tomu, že Slované budou považováni za podlidi. Těch pár varovných hlasů bylo prostě přehlušeno. A pak to stálo strašně krve a odnesla to i spousta chytrých, vzdělaných osobností.  

Začínám se obávat, že se schyluje k něčemu podobnému. Nikdo nevěřil, že by Němci mohli zavřít atomové elektrárny. Nikdo nevěřil, že by EU mohla zakazovat úplně všechno, co z nás dělá civilizaci. Teď nevěřícně zíráme, jak se po volbách hladce zapomnělo na ty podnikatele s offshorovými firmami a ty slavné vrbětické důkazy nám také zůstali dližni. Tu nebetyčnou blbost už nejde zatlačit zpátky. Dějiny opět půjdou cestou nezbytné eliminace pitomých nápadů i pitomých lidí. Přírodní zákony raději dopustí, aby spolu s blbci odešli ze světa i nějací chytří, než aby se pro záchranu rozumných nechalo příliš mnoho blbců na světě. 

My se v tom prostě ocitneme. Nebudeme v klidu stát stranou a i když se můžeme trochu více připravit, vždycky to bude málo. 

 

Jo... jeden praktický příklad exponenciálního růstu debility ze Seznamu: 

Stanjura může schodek srazit bez škrtů. Zde zdroj: 

https://www.seznamzpravy.cz/….cz

Takže Schillerová si nechala rezervu a nakonec vždycky hospodařila líp než předpokládala, ale podle intervijuků Seznamu je to chyba, protože považte... ona schodek NADHODNOCOVALA!!!!!!! (svině jedna).  Raději se ani nedomýšlím, co je podle Seznamu správné hospodaření. Vlastně to vím... Bude se slibovat vyrovnaný rozpočet a pak to bude o 300 miliard v mínusu. To bude rozhodně lepší. 

Mě fascinuje, jak bezelstně nám Seznamáci řekli, že Babiš hospodařil vlastně v rámci covidu dobře. Připravovali rozpočet na to horší, aby se pak stalo to lepší. Takhle to dělali i před covidem. Naplánovali schodek 100 miliard, ale nakonec to bylo třeba jen deset.

Lukačevič by měl měl toho novinářského debila vyhodit. Je to nějaký Petr Holub - podle jeho profilu jde o zkušeného analytika s velkým rozhledem . (Asfaltový holube, budete se muset přejmenovat, vedle takového tupého opeřence přece nemůžete být... ) Tak dlouho naši pravdomluvní novináři pracovali na Babišově drahotě a strašných deficitech, aby pak naprosto hladce napsali,  že Schillerová dokázala totéž co Stanjura. Přečtěte si to sami. Debil... 

Připomeňte mi, až budu ten diktátor, že Holub bude pást kozy... když má ten velký rozhled, tak se bude rozhlížet z beskydské salaše. A z úcty k našemu Asfalťákovi se bude muset přejmenovat na Petra Imbecila. Nebo prostě zavedeme nový titul...  Imb. Petr Holub dem. et deb. 

Lukačevič si ho tam nechá, protože takhle s to teď dělá...  čím větší vůl, tím jistější povýšení. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (215 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Na pár krocích od domu máme Penny, na druhé straně Alberta, vedle Iceland. Mezi tím v ulici u nás se usídlili v dvoupatrové rozlehlé vile Vietnamci, přistavěli a otevřeli rozlehlý typický jejich obchod s potravinami. Otevřeno od nevidim do nevidim. Zhruba při každé páté cestě kolem tam vidím jednoho zákazníka, jinak ne, buď nedočkavý kuřák pro jedny cigára nebo hladový a žíznivý dělňas pro plechovkové pivo a rohlík se salámem. Obchod přetéká zbožím, mrazáky, lednice, ovoce…Může mi někdo vysvětlit jak může prosperovat?

Ve vedlejší ulici domorodci měli u vilky dřevěný kiosek s občerstvením, pár vožralů tam chodilo nassávat. Před léty to pronajali vedle žijícím Indům, vyzdili a obložili, vznikla Indická restaurace. Velký výběr jídel, pití, tedy na jídelním lístku. Otevřeno po celý den do pozdního večera, hosta tam nevidět . Jak můžou prosperovat?

https://www.nasrestart.cz/dostali-jsme-do-posty/4821-vietnamci-v-cr

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Nevim, jak je to konkretne u Vas, a nerad bych jim krivdil. Vietnamci totiz umi dobre makat, kdyz vedi, ze z toho neco kapne.
Ale uplne stejne umi i obchazet dane a zakony, protoze z toho taky neco kapne.
Takze uz kdysi davno chodily zvesti, ze hodne jejich obchodu je nerentabilni (hodne jich taky ale urcite prosperuje), a ty funguji jako pradelny na penize z pestovani a prodeje marihunay, a vyroby a prodeje dalsich drog. Prodavaji u nas, ale hodne i do Nemecka a dal.
O Indech nic nevim.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)

Včera jsem zjistila že z miniobchodu v bývalé Večerce udělali něco podobného. Ale tam je to zajímavé, že mají sice obrovský sortiment, ale jen tak po pár kouscích, žádné velké zásoby hmm čertví Možná v tom je pes zakopán. Nemají staré zboží....

Průměrný počet slepic: 2 (2 hlasů)

chlebíčky, zákusky a podobné pochutiny, jak bylo zvykem, pouze nekazící se zboží.. to taky dělá hodně aspoń si myslím. hmm

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

chlebíčky, zákusky a podobné pochutiny, jak bylo zvykem, pouze nekazící se zboží.. to taky dělá hodně aspoń si myslím. hmm

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

"...U nás mluvil analytik Šnobr dlouhá léta o tom, že jadernou energii nepotřebujeme,..."
Michal Šnobr je spekulant v energetickém sektoru, a nikdy se s tím netajil. Dělal/(stále dělá?) pro spekulanty z J&T. Vlastní docela dost akcií ČEZ-u a chce na nich (relativně krátkodobě) vydělat co to dá. Je docela inteligentní a velmi zasvěceně a erudovaně o energetice píše, samozřejmě vždy ze svého úhlu pohledu. Pohled ze strany státu či nějaké energetické bezpečnosti je mu cizí. Toho "analytika" z něho udělali novináři, kteří nedosahují jeho přehledu z oblasti energetiky. Že kope výhradně "za sebe" jim v záplavě jeho odborných textů uniká.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Erudovaně znamenalo kdysi "učeně/odborně", ale když někdo napíše "nepotřebujeme", tak si říkám, fakt se jeho osoba dá označovat "erudovaně mluvící o energetice".

Hele je to člověk co má hodně dobrý čuch na to jak vydělat prachy, obkecat o čem ví prd (v práci takových lidí na vyšších postech máme taky dost, co obkecají cokoliv, ale když se zajde na technické detaily, tak zase odpovídají obecnýma kecama), ale erudovaný v energetice fakt není, je erudovanej v tom jak EU vytvořilo "nadstavbu" trhu z energiema co byl desítky let a fungoval a přikázal mít "obchodníky", na trh obchodníků je erudovanej, tomu věřím, tam člověk musí mít kachní žaludek, ale o energetice ví míň než většina zdejších kydačů....

Průměrný počet slepic: 4.8 (9 hlasů)

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ted jsem si vsiml, ze jste byl rychlejsi.
Omlouvam se za dvojpost.

Průměrný počet slepic: 4.7 (7 hlasů)

In reply to by Johan Pohan (neověřeno)

Trvalý odkaz

https://www.youtube.com/watch?v=TEq4ItBk6KI
"Michal Šnobr: Bez jádra si budoucnost české energetiky neumím představit"

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Petr Holub je profesionální blb a novinář už někdy od devadesátých let, své názory na ekonomiku dřív pravidelně uveřejňoval i na Neviditelném Psu. Tam se označoval za ekonoma a obvykle tehdy vcelku jednoduše papouškoval klausisty. Na webu seznamzpravy.cz tohoto svého momentálního autora/reportéra charakterizují "...Zkušený novinář a analytik s velkým rozhledem...", což hovoří za vše.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)
Trvalý odkaz

Nechci tomu rikat kadrovani, ale pokud si chci precist nejakou smysluplnou analyzu, tak musi byt od nekoho, kdo to tam neni (financne) zahackovany.
Ja si myslin, ze Sojbr odbornik je, ale protoze je to velky akcionar CEZu, tak se na jeho rady divam s velkou neduverou a radsi to zkontroluji i u nekoho dalsiho. (vim, maly pisecek, vsichni v tom nejak jedou)
Jeho zajem ze predevsim jeho vlastni zisk, ktery mu zabezpeci co nejvyssi ceny elektriky.
Takze on je ten prvni, kdo vita prodeje pres neneckou burzu a za nemecke ceny. On je ten prvni, ktery jasa pri levne vyrobe za ceske ceny.
A proto taky leta tvrdil, ze zadne nove reaktory nepotrebujeme, ze elektriky je dost. Protoze kdyby ji bylo jeste vic, tak by cena sla dolu.
Ted se vsichni upinaji na zatim neexistujici modularni reaktory, protoze mame befel od spojence. A Sojbr dobre vi, ze k realizaci je tedy hooodne daleko, takze je znacna pravdepodobnost, ze ceny pujdou nahoru dal.
Kdybych mel jeho podil v CEZu, delal bych to same.
Proc Ceska televize a dalsi tyhle lidi a jejich nazory bere jako nezaujate nemam zdani. Ten stret zajmu je tam do oci bijici.

Jinak, nezvysujte seznam.zpravy ctenost. Ja jsem tam byl nekdy kdyz zacali parkrat, a od te doby uz nikdy. Orientace i cil jasny, muz s brasnou tam nema sanci. Maximalne nekdy preletim titulky, a to mi bohate staci.

Průměrný počet slepic: 5 (14 hlasů)

do Googlu napíšu dotaz "Petr Holub" a už první odkaz na mne vyskočí včetně kousku anotace (samotný odkaz neotevírám - stačí mi ta krátká anotace):
Petr Holub - Seznam Zprávyhttps://www.seznamzpravy.cz › Autoři
Petr Holub. reportér. e-mail. Zkušený novinář a analytik s velkým rozhledem. Zkoumá trendy a souvislosti ekonomiky a politiky, vydal knihu o dopadech ...

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Ked tak pozeram na raznu reakciu silovych zloziek neda mi si nespomenut tu mierovu ratolest co ponukol demonstrantom Janukovic pod tlakom zapadu.
A vysledok vidime sicia.
Mne to pride, ze UA posluzila ako vzorovy priklad.
V UA nechali vsetko na Janukovica ( sak nach si to vyzerie ) a nebudeme si robit zle meno na zapade. Vysledkom su tisice mrtvych a krajina (UA) v prdeli a mraky problemov, z ktorych permanentne nieco vykvapkava. Taha sa to roky.
V BY to Lukasenko riesil pozvolna, az nakoniec sa prislo na to, ze mu tak ci tak isli po krku a ze situacie treba riesit razne. Tahalo sa to par tyzdnov.
V KZ je za par dni hotovo. ODKB sa ukazalo ako zivotaschopne a akcieschopne.

A na sankcie serie pes.

UA ako laboratorny pokus bude este par rokov sledovany.

The Q is - ci to vobec UA prezije.

Som zvedavy, ci by v pripade nejakej prestrelky medzi UA a RU Putin aktivoval rovnaky clanok v ODKB.... Si myslim, ze hej.

Průměrný počet slepic: 4.9 (21 hlas)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

aktivaci "rovnakého článku" ostatní jen překáželi.
Čímž vůbec netvrdím, že by tam "úklidoví hoši" nefungovali.
Ostatně z vyprávěnek na vlkově Kose dobře víme, že alespoň občasnou přítomnost "úklidových čet" připouštěli i samotní vatnici - opolčenci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

a) Policie se ani omylem nepřidává k "pokojným demonstrantům".
Oni totiž ti "demonstranti" jenom včera zrakvili 13 policistů. Což přiznala dokonce i ČT09!!!
Čímž policisty i vojáky mocně nasrali, takže ti už teď loví "demonstranty" jako škodnou (ostatně o nic jiného než o USraelem placenou škodnou nejde). Bez milosti.
b) "Demonstranti" se vedle vypalování veřejných budov zabývají také rabováním obchodů a podpalováním vozidel policie a záchranné služby.
Čímž nasrali ještě mocněji majitele obchodů a záchranáře, již se přidali k policii a armádě a spoluúčastní se lovu "demonstrantů".

ZATÍM to tedy vypadá, že bažiči po kazašské ropě, Kaspickém moři a základnách v zádech RF, Číny a Íránu projeli majdan ještě dřív, než pořádně začal.

Mimochodem: Minimálně v Praze žije několik tisíc Kazachů na tzv. "doplňkovou ochranu", a to nejméně 10 let.
Vyznačují se zejména tím, že jejich manželky jsou ortodoxní muslimky, které v rozporu se všemi kazašskými sociokulturními zvyklostmi chodí v hidžábu a v sukních až na zem. Plus rodí jako o život, takže nejsou vyjímkou rodiny s osmi dětmi. Pochopitelně si pravidelně chodí pro přídavky na děti, příspěvek na bydlení a pod., neb tenhle druh Kazašek rozhodně nehodlá pracovat.
MV i MZV o téhle prapodivné skupině usilovně mlčí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (25 hlasů)

Nekde prece tu "opozici" vypestovat musi.
ISIL taky hodne stavel na mladych muslimech z Anglie a Francie Nikdo mi nerozmluvi, ze jejich export do Syrie tamejsi tajne sluzby nepodporovaly, se zamerem tomu dodat ty prave grady.
Sef soucasne Kazasske opozice ma kancelar v Kyjeve a zije ve Svycarsku/Francii. Hlavne proto, ze je na nej zatykac nejenom doma, ale uz i v na te Ukrajine...
EU/USA si vzdycky za "vudce" opozice vyberou takovouhle svini, kterou u nich doma nemuzou ani citit, a pak se divi, ze doma nema podporu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (20 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

důvodů zdržuje na Ukrajině.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

"manželky jsou ortodoxní muslimky, které v rozporu se všemi kazašskými sociokulturními zvyklostmi chodí v hidžábu"

Já lituji ty, co chodí v nikábu. Si vemte, když si takhle zahalená ženská uprdne, kudy to může ven? Jedině tou škvírou na oči.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

není určen nám, ale těm, kteří jsou stejně blbí (nebo ješte blbější) než Holub sám. A pozor! Vůbec jich neni málo. Je spousta lidí, kteří jsou rádi, když jim někdo řekne, co si mají myslet. A jsou často i na vyských postech, že, Fialo a Pekarko!

Průměrný počet slepic: 4.7 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Podívejte se na mapu - KDE se nachází Kazachstán a JAK je obrovský.
Kdo jej ovládne, bude získá kontrolu nad celou střední Asií, nad Kaspickým mořem a nad velice bohatými přírodními zdroji.
To si dobře uvědomují jak Čína a Rusko, tak Írán. A dobře vědí, že ovládnutí Kazachstanu USraelem by znamenalo jejich konec. Takže v Kazachu momentálně probíhá malinkatá WWIII.

P.S.: A jestli se někdo chlácholí, že WWIII nehrozí, tak si dovoluji ho upozornit, že probíhá už skoro 10 let a postupně se rozehřívá.
Jak "západ" upadá, kope kolem sebe jako správná chcípající kobyla stále víc. Začalo to všemožnými sankcemi, pokračovalo různými "jary" a teď už neskrývaně jede válka proti Rusku, Íránu a Číně.

Průměrný počet slepic: 3.9 (21 hlas)

lehce souhlasit.
Pokud sejmeme z nosu brejle splácané z ideo-hoven (ideo-hovno jsem vymyslel fčilek, heč!), můžeme si lehce vystrejdogůglit, kolik lokálních konfliktů předcházelo oficiálnímu datu WWII. - 1. 9. 1939.

Průměrný počet slepic: 3 (11 hlasů)

Středoasijský stát je největším producentem uranu na světě, na globální těžbě se podílí více než čtyřiceti procenty.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

nestačím se divit, jak jsou z toho frantíci divocí, kde se hrabe ukradina.... njn

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

https://aeronet.cz/news/video-australska-vlada-zavrela-novaka-djokovice…

V Austrálii v provincii Severní teritorium zbývá neočkovaným jedna hodina vycházek denně výhradně za účelem nákupu potravin. Proč? Protože naměřili jedno promile pozitivních.

Jaké bude stadium poslední? Zavřou všechny neočkované do koncentračního tábora nebo je rovnou naženou do plynových komor?

Průměrný počet slepic: 3.6 (14 hlasů)

neockovani už v Austrálii v koncentráku jsou,dokonce prý dostávají jídlo s červy,psalina idnes

Průměrný počet slepic: 2.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

špatného pití a napsal tu svou "blbost".

Průměrný počet slepic: 1.8 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Tato situace vznikla k vůli tomu,aby sešlo z rozhovoru Putin Biden.
Každý mohl čekat,že Rusko zasáhne a o to šlo.Budou jenom rozhovory USA,EU,NATO.
Takže,spíš čekejme bububu na Rusko,třeba vyhazov nějakých diplomatů a to důležité-sankce.
To další o čem píše pan Vidlák,je popsáno v Protokolech sionských lichvářů.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Kazachstan mel slouzit jako klacek Bidenovi pri jednani s Putinem.
Evidentne ale dochazi k efektu "opici packy", takze klacek bude nakoc drzet pri jednani Putin ... :-D

Průměrný počet slepic: 4.5 (12 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

"bezočivo" (to je krásný slovenský výraz, že?) směje našim spřáteleným soudruhům!!!
Fuj je to!!!
Odpoledne vás pošlu klečet do kouta!
Akorát koukám, že mi došel hrách, tak ho nahradím vaší klábosnicí!!!

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

K tomu článku na seznamu - je to ten stejný Holub, co dnes na Neviditelném Psu píše nesmysly o energetice ? Již jsem se dnes jednou rozčílil.

Průměrný počet slepic: 4.1 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Pro diktatory i bezne ovcany v KAzachstanu a vsech tech zemich kolem musi byt Ukrajina hrozne odstrasujici priklad spoluprace s EU/USA...
Ted prave ctu, ze Poroseknovi kyjevsky soud zmrazil majetek, ktery ma na Ukrajine a je na nej vydan zatykac za velezradu.
A takovy lokaj to byl. Vlastni zemi podle pokynu znicil, obchodni a hospodarskou spolupraci zlikvidoval, jenom aby Rusakovi trochu uskodil. I do obcanske valky sel, jenom aby Rusko mohli za neco malovat na cerno.
A to vsechno k nicemu. Velezrada. Asi to vsechno bylo pro americke soudruhy malo.
Doufam, ze to Tajwanec cte taky.

https://www.rt.com/russia/545332-poroshenko-assets-arrested-ukraine/

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

pochopení smyslu této naučné bajky (opravdu je to jak od Ezopa, anebo od La Fontainea) moc blbej.

P. S. už jsem tu dlouho nikoho nenasral, takže vám asi začnu nadávat do Třešňáků, anebo Slivoňů.
Můžete si vybrat.

Průměrný počet slepic: 4 (6 hlasů)

jazyka českého. Číslo otázky si bohužel nepamtuju, takže jako bych nic neuměl...
My měli u maturity na češtinu náramnou svini - chlapa.

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)
Trvalý odkaz

"Takže Schillerová si nechala rezervu a nakonec vždycky hospodařila líp než předpokládala"

Takže, když zakopnu na schodech a v letu budu počítat s tím, že si po pádu vyrazím 10 zubů a pak dole zjistím, že jsem si jich vyrazil jenom 5, mám být rád? Můžu se pak vytahovat, jaký jsem přeborník v padání ze schodů?

Průměrný počet slepic: 3.1 (17 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pan Vidlák psal, že Schillerová to dělala dobře.
Pokud bych měl dotáhnout svůj příměr, tak ona očekávala, že si každý vytluče 60 zubů, ale dopadlo to nad očekávání dobře, každý si jich vytloukl pouze 32.
Jsme skoro na 50% pod předpokladem. Hurá!!!

Průměrný počet slepic: 2.7 (11 hlasů)

Me se cesti ministri financi nelibi obecne, ale zrovna Schillerova, bych rekl, mezi nima vycnivala. Ziskala si me hned na zacatku navrhem na orezani financi politickym neziskovkam, ktery ji Babis neuveritelne ostudne hodil na hlavu.
Skoda, ze slouzila pod nim, mozna by dokazala lepsi veci.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pokud si pamatuji,tak s tím přišel Babiš z těch 13 mld.pro neziskovky trochu pokrátit,pak z toho nějak rychle sešlo.Jinak se Schilerové říkalo Kalousek v sukních.

Průměrný počet slepic: 2.3 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

kdo to o ní říkal. Kruciš zemědělče, co je špatného na rezervách. Vy doma nemáte takovou rezervu, kdyby stávkovaly banky? To mi neříkejte.....

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)

Paní ema.
To není uspořená rezerva,ale jen vypůjčená vyšší částka.

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

když si půjčíte větší sumu, jsou pevně dané podmínky splácení a výše úroků. Když část oddělíte na rezervu, taka jse jištěwný . Když ale všechno utratít a vyskytne se nutnost další půjčky, jistěže Vám každý rád půjčí. Má to ale háček - zcela jiné podmínky splácení a zcela jiná výše úroků. Což může/ a bývá likvidační. Biohužel tohle mnozí nechápou. Protože podlíhají všeobecně rozšiřovanému ... jak jsou fšichni lidumilové= a jak Vám/Nám moc chtějí pomoci. Jo tůdle nuidel získat majetek a výhodně byla vždycky snaha bankéřů.. odkudkoliv.

Průměrný počet slepic: 3.2 (9 hlasů)

pro vládnutí Babišova slepence zosobněného Schillerovou a Vojtěchem.

Průměrný počet slepic: 3.4 (9 hlasů)

odučit tupé zvíře nežrat trávu.
Zkoušel to jeden číman už ve starověku a dostal se až na jedno stéblo denně. Málem to tenkrát dokázal, kdyby mu ten blbec osel nezdechnul na podvýživu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Akorát já to slyšel trošku jinak.

To se takhle chlapík vytahoval, že málem naučil koně nežrat. Kůň byl v tréninku a kdyby to vydržel ještě aspoň dva dny, už by to uměl. On ale chcípl hlady.
Člověk má dobrou myšlenku, ale ten materiál, na kterém jí zkouší, hovno vydrží. Kdyby byl odolnější, jó, kde jsme už dneska mohli bejt...

Průměrný počet slepic: 2.5 (8 hlasů)

z pětikolky dokáží zázrak, to vím na beton!

Skočíte na hubu se schodů a namísto 60 zubů si jich vymlátíte 120.
Nebojte, oni to dokážou, protože to jsou naše sluníčka!!!

A těch 70 nových jakoženáměstků nebude makat zadáčo, oni za to budou eráru ještě platit. To je na tuty! Kdybyste byl z Gorolistánu, napsal bych, že to uvedli v listu Głos ludu. Ale jelikož byste věděl hovno, vo co gou, tak napíšu Rádyjo Jerevan. To je asi tak nastejno.

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak to vypadá, že to pseudohumanisti a pseudodemokrati projeli.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

nezvysujte jim ctenost. oni si pak mysli, ze to delaji dobre.
a navic jim jde vic penez z reklamy.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

Máte pravdu.

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)