Jízlivě o eliminaci blbců

Autor

Krátký výsadkářský úvodník: 

Zdá se, že nejlepší způsob jak ukončit nepokoje pokojných demonstrantů se zbraněmi v rukou, je dát na internet videjka, kterak ruští výsadkáři nastupují do letadla směr Almata. K tomu nějaké to povídáníčko o mírotvorcích, stabilitě a pořádku.... A ejhle, hned po shlédnutí všechny pokojné demonstranty s kulomety opouští revoluční zápal a místo stavění barikád a bojování za ideály až do konce,  místo nápodoby pařížské Komuny i s jejich zdí komunardů, raději se začínají vytrácet a přesvědčují sami sebe, že s trochou štěstí se nepřijde na to, že u toho byl. 

K tomu těm pokojným pižlačům policejních hlav ještě dělají medvědí službu Kazaši v exilu a Sákašvilli, kteří z podezření na zahraniční foukání do ohně udělají v podstatě neochvějnou jistotu. 

Jen taková taktická poznámka - když ty nepokoje začaly, vláda hned vypnula internet. Pak ho zase zapnula... ausgerechnet zrovna v době, kdy po zuby ozbrojení mírotvorci nastupovali do letadel a obrněných transportérů... a pak ho zase vypnula. To jen tak na okraj - nejprve jim znemožníte dokonalou koordinaci, pak jim ukážete, co je čeká a pak je zase necháte bez komunikace, aby se s tím jejich orientální fantazie vyrovnala. 

Nechci radit Fialovi... ale až začne něco podobného u nás, měl by zavolat Putinovi. Poté co se na internetu objeví první letadlo s ruskými výsadkáři, bude po demonstracích. Putin svoje lidi neopouští a dodrží slovo. Tož Fialo, šupky dupky se rychle uháněj skamarádit s Vladimírem Vladimírovičem. Budeš mít alespoň šanci. 

 

A teď už dnešní text: 

Přátelé, v poslední době se nemohu ubránit dojmu, že pro blbost platí úplně stejné zákonitosti jako pro covid. Také to dlouho vypadá, že se nic neděje a jen nemnozí o tom mluví, pak se o tom začne mluvit všude, ale v té chvíli to tak rychle narůstá, že se stejně nedá nic udělat. Když sleduju ten výron debilit nejen z Brusele, ale i nadšené přikyvování našich lokajů, tak se nemohu bránit dojmu, že teď začíná ten zdaleka viditelný exponenciální nárůst proti kterému jsme všichni bezmocní, protože reprodukční číslo překročilo jedničku už kdysi dávno, ale dlouho jsme to ignorovali. 

Petr Hampl před pár dny napsal, že Spojené státy sice prohrály v Afghanistánu, ale nic to neznamenalo. Žádný generál nebyl sesazen, žádný důstojník se nezastřelil, nedošlo k žádné změně v organizaci armády, nebyla zrušena žádná oddělení tajných služeb a všichni papaláši zůstali pevně v křeslech. 

U nás mluvil analytik Šnobr dlouhá léta o tom, že jadernou energii nepotřebujeme, že energie je dost a je levná. Teď zase mluví o tom, že na jádro je pozdě a nestihneme ho postavit včas. Stalo se mu něco? Nic. Sedí pevně na svém místě, dál je analytikem, dál nás bude oblažovat svými řečmi. 

Evropská unie vespolek liberalizovala trh s elektřinou, že se to lidem vyplatí, že díky tomu bude levná a ekologická. V přímém přenosu sledujeme opak, ale nesledujeme ve stejném přímém přenosu žádnou čistku v bruselských úřadech. Opět sedí všichni pevně v křeslech.  Jako kdysi za Ludvíka VI. - generálové prohrávají války, ale nejsou za to popraveni, ale povýšeni. 

Naše zemědělství je na kolenou, ale nic to neznamená. Ta skvadra co to tak daleko přivedla, ta v tom bude pokračovat... 

Prostě blbosti je už tolik, že se proti ní nedá bojovat. Je zbytečné že se teď objevují zpozdilí Vondrové, Klausové a Zahradilové. Je zbytečné, že se objevují Kellerové a Ivanové Davidové. Je zbytečné, že se objevil Ivo Budil, Petr Hampl, Martin Konvička, Pavel Cimbál, Jan Červenka, Marie Divišová a další. I když jiskří intelektem, stejně se nic neděje, protože blbosti je už na tolik, že než usvědčíte nade vší pochybnost z hlouposti jednoho, už dávno se jeho agendy ujalo deset dalších. 

Všechny protiblbostní mechanismy, které nám odkázali naši předkové, ty jsou dávno v tahu:

Školství... však to tu meldujeme dnes a denně, jak to tam chodí, kdo má doopravdy navrch a jaká je šance někoho něco naučit. Máme to z první ruky od Občana i od Targuse. Učitel je prostě bezmocný i kdyby nakrásně chtěl. A pokud jsou nějací učitelští supermani s dostatkem autority, tak jich je tak málo, že to nevytrhnou. 

Křesťanské hodnoty... jen řečičky, protože tu nejdůležitější hodnotu pevné monogamní párové rodiny nedodržuje skoro nikdo. To ostatní jako nezabiješ, nepokradeš a nesesmilníš, to se nedodržovalo nikdy. 

Cance culture, mee too, pozitivní diskriminace... prostě demokracie je to tehdy, když to hlásáme my, když to hlásají oni, je to populismus. Pokud někdo poukáže na nějaké bezpráví, tož bude umlčen mediální smrští, řevem neziskovek a kdyby to nestačilo, zasáhnou soudy. 

Dlouho se ještě udrželi špičkoví pracovníci ve firmách, náměstci pod blbými ředitely, schopní technici pod idiotskými manažery... ale ti už jsou většinou v důchodu a těch pár posledních už to nevytrhne. A najednou jsme jako nemocemi prolezlý šedesátník, který má zlikvidovanou imunitu, protože si jí třicetiletým zhýralým životem cíleně odstranil. 

Jednoho dne to prostě přijít muselo. I když ještě kolem nás máme lidi, co varují a upozorňují do jakého průseru se řítíme, už je to vlastně jedno. Blbost se množí rychleji než je potírána. Infekce byla dlouho jen latentní. Pár Halíků a podobných intelktuálních kecálků prostě se společností nepohne. Ale když jsme postupně odstranili všechno, co je udrželo někde v koutě, tak teď se množí exponenciálně. A i když vidíme dnes a denně, jak se mobilizují obranné mechanismy, je už prostě pozdě, protože blbost se množí ještě rychleji. 

Ŕíkám to nerad a vlastně mě to úplně děsí, ale zdá se, že dějiny pokroku nejdou cestou adorace inteligentů, ale cestou vyhynutí blbců. Prostě blbost rozkvete a přivede se do zkázy. Zničí svého hostitele, zničí všechno a tím pak zajde. Průvodními jevy pak bývají pochodně, šibenice, katovské špalky... a nejasný pocit, že jedni jakobíni likvidují jiné jakobíny, revoluce požírá děti - to se prostě blbci musejí mezi sebou vyvraždit. 

No a vzhledem k tomu, že jsme jako lidstvo pořád tady, tak je z hlediska evoluce asi lepší, když se blbci vyvraždí a při tom sebou vezmou i nějakého chytrého či nezůčastněného, než kdyby to bylo naopak. Zdá se že příroda to vidí tak, že je lepší sejmout i nějaké normální lidi, než kvůli ochraně rozumných dopustit příliš dlouhodobé přemnožení pitomců. 

A až se blbci pobijou natolik, že klesnou pod kritické množství, až se ostatní přestanou bát pojmenovávat jejich duševní výplody pravým jménem, až se beze studu bude o blbovi říkat že je blb, tak to zase chvíli půjde. Zase se zaskvějí nějací ti inteligenti, nastaví se nějaká karanténní pravidla na udržování blbosti v patřičných mezích a dokud ve společnosti zůstanou opatření na potírání blbosti a její odkazování do patřičných mezí, bude všechno v cajku. 

A pak... se zapomene, jaké to je, když vládne blbost. Když se boří, ale nestaví, když se zakazuje bez alternativy, kdy takřka na všech vedoucích místech sedí lidi, kteří na to mají sebevědomí, ale nemají kvalifikaci. Zapomene se, že to takhle někdy bylo a začnou se odbourávat všechny mantinely. 

Dlouho se nic neděje, jen staří oškliví a hloupí mluví o tom, že se seje vítr a jednou z toho bude bouře. Ale skoro nikdo je neposlouchá, naopak jsou zesměšňováni, protože se přece nic neděje a ten maličký nárůst blbosti je nepatrná daň za svobodu. Co na tom, že se to každý rok zdvojnásobuje, vždyť to nic neznamená. Jakýpak exponenciální nárůst, kapacitu máme obrovskou, sociální i finanční polštář velký. 

A tak jsme ve stejné situaci jako Babiš předloni na podzim. Nárůst nemocných je obrovský a ať se dělá co se dělá, vše přichází pozdě a nedostatečně. Chytrá řešení jsou hloupá, na silová řešení není síla, na ekonomická řešení nejsou peníze a dluhy jsou řešeny větším zadlužením. 

Teď už je vlastně úplně jedno, co bude Fiala vyjednávat v Bruseli. Je úplně jedno, že Vondra věří ve šťastný obrat. Je úplně jedno, že si Babiš myslel, že sem z Brusele dostane peníze a udělá za ně něco smysluplného. Je jedno, že se Hampl pokouší racionálně argumentovat a je jedno, že se Budil pokouší kandidovat na šéfa Trikolóry. Je jedno, že chce Zeman vystoupit ze Zeleného údělu. Už je prostě pozdě.  Blbost se utrhla z řetězu. 

Možná ještě není pozdě pro Poláky a Maďary, ale mezi námi... vzhledem k tomu, že se nemohou zavřít do karantény proti této explozi hlupství, já myslím, že Orbán prohraje, nebo bude prohrán. Ani Poláci to podle mě neustojí - možná se trhnou včas od EU, ale budou muset o to hlouběji zaplout do americké řiti. A tam to není o nic lepší. 

Prostě blbci se přemnožili a jsou všude. Vyskakují i z míst, kde jsme si to před pár lety neuměli ani představit. Skoro bych se vsadil, že pár jich sedí už i na Temelínském velínu a v řízení letového provozu. Mezi piloty se jeden Lubitz už našel. I když jsou to segmenty, kde je obrana proti blbcům nastavená velmi silně, stejně se tam dostanou, protože to prostě někudy obejdou. 

Já prostě přestávám věřit, že existuje způsob, jak tuto infekci zastavit. Nejde o to, že by tu nebyli chytří a schopní lidé. Ale těch bylo vždycky málo. Poblém je v tom, že je moc blbů. Ta blbost prostě převálcuje všechno.  I proto, že máme demokracii. Halíka do církve nedosadil nějaký nepřítel pomocí bodáků a výhružek. Fiala se nestal premiérem kvůli nátlaku EU a Babiš nebyl premiérem kvůli nátlaku Ruska. Všichni ti Klausové Schwabové, Uršuly Leyenové, Angely Merkelové a další, ti všichni byli nějak zvoleni. Když je inaugurovali, tak se tleskalo. 

Naposled se evropští blbci eliminovali v ruských stepích. Vzali sebou i hodně chytrých a vzdělaných, vzali sebou hodně nezúčastněných a ještě víc nevinných. A když přicházeli na dějinnou scénu, tak vlastně nikomu nevadili. Nikdo nevěřil tomu, že to Fírer myslí s eliminací židů vážně. Nikdo nevěřil tomu, že Slované budou považováni za podlidi. Těch pár varovných hlasů bylo prostě přehlušeno. A pak to stálo strašně krve a odnesla to i spousta chytrých, vzdělaných osobností.  

Začínám se obávat, že se schyluje k něčemu podobnému. Nikdo nevěřil, že by Němci mohli zavřít atomové elektrárny. Nikdo nevěřil, že by EU mohla zakazovat úplně všechno, co z nás dělá civilizaci. Teď nevěřícně zíráme, jak se po volbách hladce zapomnělo na ty podnikatele s offshorovými firmami a ty slavné vrbětické důkazy nám také zůstali dližni. Tu nebetyčnou blbost už nejde zatlačit zpátky. Dějiny opět půjdou cestou nezbytné eliminace pitomých nápadů i pitomých lidí. Přírodní zákony raději dopustí, aby spolu s blbci odešli ze světa i nějací chytří, než aby se pro záchranu rozumných nechalo příliš mnoho blbců na světě. 

My se v tom prostě ocitneme. Nebudeme v klidu stát stranou a i když se můžeme trochu více připravit, vždycky to bude málo. 

 

Jo... jeden praktický příklad exponenciálního růstu debility ze Seznamu: 

Stanjura může schodek srazit bez škrtů. Zde zdroj: 

https://www.seznamzpravy.cz/….cz

Takže Schillerová si nechala rezervu a nakonec vždycky hospodařila líp než předpokládala, ale podle intervijuků Seznamu je to chyba, protože považte... ona schodek NADHODNOCOVALA!!!!!!! (svině jedna).  Raději se ani nedomýšlím, co je podle Seznamu správné hospodaření. Vlastně to vím... Bude se slibovat vyrovnaný rozpočet a pak to bude o 300 miliard v mínusu. To bude rozhodně lepší. 

Mě fascinuje, jak bezelstně nám Seznamáci řekli, že Babiš hospodařil vlastně v rámci covidu dobře. Připravovali rozpočet na to horší, aby se pak stalo to lepší. Takhle to dělali i před covidem. Naplánovali schodek 100 miliard, ale nakonec to bylo třeba jen deset.

Lukačevič by měl měl toho novinářského debila vyhodit. Je to nějaký Petr Holub - podle jeho profilu jde o zkušeného analytika s velkým rozhledem . (Asfaltový holube, budete se muset přejmenovat, vedle takového tupého opeřence přece nemůžete být... ) Tak dlouho naši pravdomluvní novináři pracovali na Babišově drahotě a strašných deficitech, aby pak naprosto hladce napsali,  že Schillerová dokázala totéž co Stanjura. Přečtěte si to sami. Debil... 

Připomeňte mi, až budu ten diktátor, že Holub bude pást kozy... když má ten velký rozhled, tak se bude rozhlížet z beskydské salaše. A z úcty k našemu Asfalťákovi se bude muset přejmenovat na Petra Imbecila. Nebo prostě zavedeme nový titul...  Imb. Petr Holub dem. et deb. 

Lukačevič si ho tam nechá, protože takhle s to teď dělá...  čím větší vůl, tím jistější povýšení. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (215 hlasů)

Komentáře

In reply to by JosefS (neověřeno)

Trvalý odkaz

to " při letmé návštěvě" a co fšecko zjistil.... Je vidět že je mladý a blbý. Co za letmou návštěvu o životě v zemi zjistíte. A kdo vůbecc se s Vámi bude bavit. Leda nějací aktivisté, ale to tam nemusel letmo, to stačilo vykomunikovat mejlem či zapnout fantazii na potřebnou úroveň.
Dneska už je odborníkem kdejaký trotl. Ta ubohost je děsná, proto tyhle ZARUČENÉ" ZPRÁVY ROLUJI.. JE TO VŠECHNO NA JEDNO BRDO.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Na zprávách z Kazachstánu mne zaujalo, že jsem na Seznamu narazil i na tento článek: https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/v-almaty-zemrelo-12-polic… Možná už si to nepamatuji, ale v době Majdanu byla podobná zpráva vlastně nemyslitelná. Na videu hořeli berkuťáci a na seznamu psal Pehe o "neuvěřitelně mírových demomnstracích"... A celkově se zatím naši mienkotvorcovia drží relativně zpátky v hodnocení - rozměj, ve správném výkladu...

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Bílý dům uvedl, že Spojené státy sledují vstup mírových jednotek ODKB do Kazachstánu a že nevědí, zda bylo jejich pozvání legitimní.
USA mají otázky ohledně zákonnosti žádosti Kazachstánu o rozmístění sil ODKB v zemi, řekla Psaki.
USA varují: "celý svět se dívá", pokud ruské jednotky poruší lidská práva v Kazachstánu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (12 hlasů)

Jo, už nesledují, už jenom čumí, že jim to nevyšlo po Bělorusku v další zemi, že to začíná vypadat, že oražnovky přestávají fungovat...

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

hned se všechno ví, hned se všechno lidi dozvědí....dost těžko se myslící oblbuje. S nemyslícími to holt......

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Uz jsem to tu mozna psal, ale byly doby, kdy jsem bral Nadaci jako skvelou sci-fi. Omyl. je to literatura faktu. Pane Asimove, klobouk dolu.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Jednička dobrá, ale pak už se to nějak moc natahovalo. Mám všechny.

Průměrný počet slepic: 2.8 (5 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dlouha byla jen Nadace a Zeme, ale skvele byly vsechny.

Průměrný počet slepic: 3.3 (3 hlasů)

Dávám za pravud bernardovi, jednička byla skvělá, ty další díly, měli být spíše na maximálně 2 díly.

Průměrný počet slepic: 4 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

A mimochodem... Lubitz nebyl prvni ani jediny.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Holuba byste si mohli pamatovat jako sefkomentatora aktualne, ne?

Zlaticko to je. Mimochodem, co vam ty kozy udelaly? Holuba bych nenechal krmit ani kamennou zed.

Průměrný počet slepic: 4.4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

hlavách bych řekl, že tohle soudruzi ve velící centrále nezvládli. S řezáním hlav měli pár dní počkat, páč na to nejsou Ojrosoudruzi ještě zvyklí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Řezání hlav bude označeno za urban legend, nepotvrzenou zprávu, ruskou dezinformaci nebo za putinskou propagandu. Místní kolovrátek Vám to tady jistě předvede - dávám tomu tak tejden. Maximálně dva.
Jo a samozřejmě hlavně se o něm bude hluboce mlčet, stejně jako o gruzínském půlnočním ostřelování spícího sídliště v Cchinvali před "ruskou agresí" do Jižní Osetie.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Mě by jen zajímalo kde k té čtečce Kindle Keyboard sháníte baterie, nebo Vám 10 let vydržela ta původní? Výrobce ještě podporuje upgrade software? Zabezpečení? Takže sice zatím využíváte, ale ty nové jsou mnohem lepší, takže se logicky musíte omezovat.

Postavil PC, tedy poskládal z komponent, z roku 2009. Ano také "funguje", ale Raspberry Pi stojí pár stokorun a bude mít lepší výkon a dvacetinovou spotřebu. Jenže nové Windows na něm nerozjedete a s tím máte fůru dalších omezení. Od her, přes bankovnictví, zabezpečení, až po jakýkoliv náročnější soft. Klávesnice, myš jistě vyměněné. Hard má kolik? Grafika? Procesor? Základní deska neumožní nic rozumného přidat, konektory taky zastaralé. To je tak na procházení netu a jako psací stroj.

Snad jedině ten router přes pevnou linku. Já jej ale musím co pár let měnit, protože poskytovatel neustále mění protokoly za novější (bezpečnější, rychlejší, stabilnější) a je nutné jej povyšovat aby byl kompatibilní.

Auto 30 let? Jako hobby jistě, to již je veterán, se všemi plusy a hlavně se všemi mínusy. Stejně tak pračka, lednička, sušička, myčka... Jaká by byla spotřeba. Nájemnice měla historický mrazák a divila se proč má takové doplatky na elektrice. tak jsem jí změřil spotřebu, hned měnila.

Prostě vývoj jde tak rychle, že věci stejně rychle zaostávávají. To je jako by jste chtěl aby hokejisté hráli na 30 let starých bruslích se stejně starými hokejkami. Skokani na lyžích vzor Raška? Lyžaři? Tenisté? (Neuvádím rychlobruslení, biaton, boby, ...) Kolikátí by končili?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

protokoly, ktere meni Vas poskytovatel, mate nejake blizsi info, ze doslo ke zmene v IPv4 nebo IPv6 ?

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Já mám v baráku (stěhoval jsem se před 8 lety) již 3. wifinu. Prostě provider suše oznámil, že přecházejí na jiné protokoly a nebudou již zpětně kompatibilní. Podruhé jsem měnil při změně providera.

Tak to bylo i receiverem na Sklinink, kdy přešli na Cryptoworks. Nutná výměna.

Dcera kvůli škole (a nejen jí) musí mít také výkonný mobil, bo tam jedou na různé školní aplikace, což jsou žrouti.

Klukovi na Vánoce povýšení 16GB RAMky na jeho PC o dalších 16GB, protože minimální hardwareové požadavky neustále rostou. Jinak nenaistalujete.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

kouknout se po starším - původním modemu. Já mám modem 20 let/tenkrát takový výběr "specialit" nebyl/. vlastně tenkrát ještě wifina nic moc existovala. A během doby, co začaly pouštět do drátů, jsem zjistila, že nepotřebuji nový, a že tam už všechno je. Dokonce funguje i na placák a další. Tak čo viem.....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

V devadesátých jsme meli firmicku a prodávali do sveho softu data na akcie z burzy a RM systému. Huceli mne doma 3 modemy ZyXel přes pevnou. Ted již jako uživatel mam jen WiFi router, tedy vzduchem. Musím se přizpůsobovat providerovi, takže mne starší vážně fungovat nebude.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

funguje po celém bytě, včetně balkonu. tak nevuím...jen mi to tak připomělo, že když mi kdysi začala blbnout lednička a opravářa jsem se ptala, jestli opravit či vyměnit, tak mi řekl: Dokud půjde opravit - nevyměňujte. To samé s pračkou a vydržely další léta.... tenkrát to byly ještě výrobky co dělali machři, nikoliv to oné co včil...

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Nějak se mi to to nezdá. Čili: 1) jste připojen k providerovi skutečně bezdrátově? 2) Skutečně máte připojení k providerovi přes WiFi, tj. některým z protokolů 802.11? Pokud ano, pak bych doporučoval prozkoumat, zda u vás není možné využít pevné připojení. WiFi je velmi užitečná technoogie, ale v současnosti se už na budování distribučních sítí nehodí.

Zatím bez slepic

Na optiku čekám, jak na smilování. Jenže bydlím v baráčku a tam je jediná možnost a to přes moji anténu na druhou anténu, co je na střeše nedalekého paneláku.

Zatím bez slepic

... a telefonní pevná linka tu nikdy nebyla přivedena, bo celá ulice je nově postavená před těmi 8 lety, a to se jim pevná nevyplatí natahovat, takže se čeká na optiku, co je ve výhledu.

Zatím bez slepic

plno nakecaj, jak má váš modem (stále funkční, před pěti lety koupený u téhož poskytovatele) zvýšenou chybovost, atd, kecy, atd. Nabízej za šest tisíc modernější, lepší, barevnější, s více funkcema, atd. A když jsem se ptal, kdože to vlastně volá, tak se dost neochotně představěj, noname firma xy, prý z pověření O2. Na mne to už zkoušeli nejmíň 3x, než jsem začal bejt méně zdvořilej a típat jim volání. Modem dosud modemuje, loni jsem na něm (při výpadku domovního anténního rozvodu) bez problémů rozchodil i IPTV.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

To máte těžký. Když pracuji z domu, když občas i manželka je na home office, když to dost užívají i děcka. Když se Vám rozpadá spojení a řeší se to ponížením rychlosti. Na reklamace Vám opakují, že musíte vyměnit router, nejlépe za ten jejich. A cena je "jen" 15 stovek. Budete s nimi dále bojovat nebo kývnete a vyměníte?

Průměrný počet slepic: 3 (1 hlas)

bych asi přežil (to stál i ten můj stávající), ale mně loni na podzim nabízeli jen ten za šest tisíc, jinej z jejich sortimentu že prej IPTV neumí. Sice mi ho nabízeli na splátky asi 100 Kč na pět let, ale stejně. Navíc byl jen jako stožárek na polici, nedal se dát na zeď. Po delším úsilí (a hraní si s konfigurací) jsem nakonec rozchodil ten IPTV spec.port i na tom mém starém modemu. Až pak jsem zjistil, že v alze maj fungl novej modem s IPTV výstupem jen za přijatelných cca 1500 Kč, ale tou dobou už jsem ho nepotřeboval, vedu to jako záložní variantu, pokud mi ten stávající třeba časem klekne.

Zatím bez slepic

Bez patlafounu se do nastavení vůbec nedostanete
https://www.lupa.cz/clanky/velky-test-o2-smart-boxu-druhe-generace-bezp…
a s patlafounem se změny v nastavení tu a tam neukládají.
https://www.lupa.cz/clanky/velky-test-o2-smart-boxu-druhe-generace-mozn…
Za šest klacků.. Ouvej! Tů! Tů! :-)

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Dobrý. Ale az Vám to klekne a budete off-line par dni, neřeknete si "měl jsem radši zaplatit". Proste řešit stovky a potom mit problémy radove násobky?
Mne to připadá, že byste klidně jeli Dakar se starým autem a ušetřili par stovek tisic, ale režie byla v milionech a potom se divili.

Zatím bez slepic

Chce to upřesnit, jak jste připojen do Internetu (přes televizní kabelové rozvody, přes "telefonní linku", bezdrátově, ...). Pokud by se jednalo o "pevnou telefonní linku", tj. xDSL, pak dneska máte celou řadu poskytovatelů připojení, na stejných drátech. Vlastníkem fyzické infrastruktury (drátů a připojovacích zařízení - DSLAM) je totiž prakticky výhradně Cetin a poskytovatelé připojení, jako je O2, T-Mobil a desítky dalších, jsou jen jedním z jeho zákazníků, kteří přeprodávají služby koncovým uživatelům (mohou ale leccos přidat).

Zatím bez slepic

Skutečně wifi, tedy vzduchem. Na optiku se čeká a pevná telefonní linka do naší ulice (vznikla před 8 lety jako mini satelit) nikdy přivedena nebyla a nebude, bo bude optika.

Zatím bez slepic

"Auto 30 let? Jako hobby jistě, to již je veterán, se všemi plusy a hlavně se všemi mínusy"

Moje auto již oslavilo 20 let. Musím se o něj starat. Neseru se s ním při jízdě, ale pak mu dám náležitou péči. Loni mě vyvaření a nástřik spodku vyšly na dvacku. Tento, dle vás, veterán, má ještě dvě šaltpáky a ne, ta moderní kolečka.
Přijeďte s novým, moderním Hilluxem a rozdáme si to.
Vy budete řídit poslední výkřik techniky a já toho veterána a vyrazíme do terénu.
Jo a ještě jedna věc. Vím, že to je různorodě zmačkaný kus plechů, vespod je motor a pod. ale já ho mám rád. Mohl by žrát míň ten jeho 2,5litr, ale na druhou stranu, já, když vydám výkon, tak toho taky sežeru dost. Co bych mu nedopřál.

Průměrný počet slepic: 2.8 (6 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Moje okresni auto taky letos oslavi dvacatiny. Nemenil bych.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Pokud jste s ním spokojený, jezdí to, vy víte, co ho občas trápí, tak to dokážete vyřešit, aniž byste u toho musel rozebrat pod přední haupnou půlku těch kravin, co tam jsou, nechte si ho.

Na tohle mám taky historku.
Jednoho mýho kámoše kdysi jmenoval president Klaus soudcem, takže dobrej plat. On ale koupil před tím se ženou barák, tak ty peníze cpal do něj. Auto neřešil. Mimochodem, on tyto věci neřeší dodnes, furt má tlačítkový mobil.
A já, když tehdá chodil kolem parkoviště, kde tato smetánka parkovala, tak: Audi, BMW, Audi, Mercedes, orezlá Škoda 120, Audi a BMW. Myslím, že uhodnete, který z těchto vozů byl mého kámoše.

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Nemam v umyslu, ze stejnyho duvodu jako pan soudce :-) Ted dostalo dozadu novy tlumice, v pondeli dostane novy gumy, az takhle mu verim :-) A pristi mesic technicka.

Průměrný počet slepic: 4.4 (7 hlasů)

Když dožijeme do doby, kdy se stáváme neviditelnými, auto se stává jen dopravním prostředkem jako třeba autobus MHD.

Můj známý si na stará kolena splnil sen a koupil ojeté BMW Z3, se kterým se přijel pochlubit. Když jsem ho viděl jak dlouho a jakým způsobem z auta lezl, musel jsem se smát ještě když odjížděl.
Střecha dole, tmavé brýle a určitě pocit, že ty baby na chodníku se dívají jen na něj.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Stat se neviditelnym je muj (asi dloho jeste nesplnitelny) sen :-)

Nedavno jsem na par dni mel "nahradni" auto, cca stejneho stari. Obycejny hatch nizsi stredni. Kdyz jsem do nej sedal, mel jsem pocit, ze sedim na chodniku. Nene... me uz MPV a doadvky zsuatnou tak dlouho, jak to jen pujde :-)

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Minule, když jsem se na ní chystal, tak jsem prvně klackem v lese odloubal ty největší hroudy bahna, pak na to u benzínky 20 minut stříkal ten proud vody, pak se rozhlédl, jestli mě někdo nevidí, jelikož se mi podařilo jim ucpat ten odtokový kanálek a pak jsem s klidným svědomím předal vozidlo mechanikům.
Když mi pak auto předávali, tak mechanik říká: "Byla tam vidět snaha, ale stejně jsme z něj před technickou vydloubali 8 kýblů bahna"
Takže letos chci být důslednější a pokusím se to srazit alespoň na 5 kýblů.

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)

".... pak se rozhlédl, jestli mě někdo nevidí, jelikož se mi podařilo jim ucpat ten odtokový kanálek a pak jsem s klidným svědomím předal vozidlo mechanikům...."

To je důležité -mít za každých okolností klidné svědomí.
To posiluje individuální zdraví i světový mír.

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 4.5 (8 hlasů)

In reply to by Jožinek Chlorků (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tam nikde nemaj ceduli: zákaz vjezdu příliš zabahněným vozům.
Až si jí tam daj, použiji svůj Karcher, ale do té doby si nehodlám dělat čurbes před barákem.
Ani jedno pravidlo jsem neporušil.

Průměrný počet slepic: 2.2 (6 hlasů)

Nejsem na auta odborník, ale co bezpečnost posádky? Co očekávat od cesty do Norska na ryby k Trondheimu, či ještě kousek výš? Až do něj nějaký ten maník v BMW na silnici narazí, která posádka to bude mít horší?

Auto jsme vždy koupili "nové" z nějaké předváděčky se stotisícovou slevou, a na firmu. Nechali si vrátit DPH. Za čtyři roky účetně odepsali, ponížilo to zisk, a potom prodali. Ve výsledku nás stálo tak do 100 tisíc za 4 roky. Žádné opravy. Až teď je výjimka a Touran slouží již 6 let. A žere již docela prachy za opravy. Jenže neumím se rozhodnout, co koupit.

Průměrný počet slepic: 2.7 (6 hlasů)

Scenar 2000

Jak muzete jezdit autem dvacet let starym, vzdyt je to pojizdna rakev?

Scenar 2020

Jak muzete jezdit autem dvacet let starym, vzdyt je to pojizdna rakev?

Vite v cem je problem? To auto, ktere v tom roce 2000 melo byt spasou je dnes pry zahubou. Samozrejme, muze byt koroze, ktera vyrusi umysly konstruktera, ale jinak si troufam rict, ze auto, ktere bylo bezpecne v tom roce 2000, bude bezpecne i dnes. Samozrejme, existuje vzdycky existuje scenar, pri kterem nemate sanci. Ale to plati pro kazde auto.

Navod na skoro nove auto za dva litry mesicne je sice hezky, ale takovy hrabeci. Ne kazdy si muze koupit auto na firmu, ne kazdy si muze (uz tak nejak z principu) koupit predvadecku. A pokud zere sestilete auto penize za opravy, je to vetsinou rukama. Kdyz tak nad tim premyslim, tak mlade jsem nikdy nevlastnil (13-16let, odchod na srot, 11-18 let prodej, 13-16 let odchod na srot, 11-13 let, prodej, 8-16 let odchod na srot a v soucasnosti 7-13 slouzi + 18-20, slouzi)

A kdyz myslim odchod na srot, tak kuprikladu auto "8-16 let" absolvovalo mesic pred odchodem na srot dovolenou ze ktere se vratilo cestou 1600km na jeden zatah. Akorat proste zacalo co dva mesice vymyslet nejakou blbost, tu za litr, tu za tri. Potreboval jsem neco spolehlivejsiho a nemel ho kde ustajit, jinak to bylo skvele auto a do svych 300+ tisic km slouzilo dobre a to jsem ho nesetril.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)

Já to chápu jinak. Auto stare 20 let vždy bude risk. V jakekoliv době. Cokoliv v nem přece degraduje časem a kdykoliv muže odejít. Od matičky i sroubku počínaje. To bych musel dělat rozboru a zborku.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Vy to správně považujete za spotřební zboží. Což taky je.
Můj problém je, že si k těm věcem vytvořím osobní vztah.

Když jsem ještě štípal dříví růčo, tak jsem měl sekyru, kterou jsem před štípáním hladil namočeným brouskem. Mazlil jsem se s ní. Všichni kámoši už používali Fiskars. Furt ostré a topůrko umělohmotné a nezničitelné. Já měl topůrko ze správně zahnuté větve jasanu, ale vydrřelo míň. Časem jsem ho musel obměnit.Ale moje sekyra byla originál. Ten Fiskárs mi přišel moc uniformní. Vím, že moje sekyra už měla nějaký ten zoubek, asi by ten Fiskars sekal líp, ale byla to moje sekyra, kterou jsem měl rád a nikdy bych jí nikomu nepůjčil.
Moje žena, když jsem jí poznal, měla vodopád vlasů až do pasu. To už dnes nemá, taky už nejsou zrzavé od přírody, ale z těch vodiček z drogerie. Taky její figura už vypadá trošku jinak, než tehdá.
Já vím, že moje sekera, moje auto, moje žena nejsou uplně dokonalé. Ale já je mám rád a nehodlám je měnit za něco lepšího, načinčanějšího.

Průměrný počet slepic: 4.2 (18 hlasů)

Eh, připomněl jste mi pohádku, kdy děvčica musela prošlapat kovové boty, aby našla a osvobodila prince,...
Zrovna se mi rozbily boty, které jsem velmi dlouho nosila, teď již to nepůjde, zatéká do nich :-( Jenže ty prasklé umělotiny se nedají opravit. No co, vezmu si na památku do dalších bot alespoň růžový tkaničky. Snad další boty, až si je pořídím, také vydrží několik let.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

Mít kožené - stačí je namazat občas sádlem a vyleštit a máte je nafurt.

Zatím bez slepic

5 slepic. Máte naprostou pravdu. Já auta nemusím, tak jen se chci přepravit z bodu A do bodu B bezpečně a bez problémů, s co nejmenšími náklady. Zamyslel jsem se a nikdy se nám nestalo, že by auto někde na trase kleklo.
To že někdo má své auto rád je ta lepší varianta. Já to mám tak s běžkama - celodřevěné MADHUS, či jak se původně jmenovali, made in USSR (takže tak přes 30 let),celodřevěné (jasan a bříza?) ošmirglovaný nápis a jen nalakované, vázání a boty již moderní. Líbí se mi a používám. Jízdní kolo Cannondale s leftynou, mám již 25 let, kdysi to byl můj sen, ale tehdy 150 tisíc byly nereálné peníze, koupil jsem si je od závodníka z Brna, 2 roky "staré" za "jen" 50 tisíc. Všichni se kolem mlátili do hlavy. Jezdím na něm dodnes, občas si jej ti starší vyfotí a optají se na něj. Dosud naprosto spolehlivé, jen loni jsem do původních (!!!) bezdušáků již musel dát duše. Jiné kolo si již nekoupím.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Eta (neověřeno)

Trvalý odkaz

cesty do hospody a pro rohlíky originál soc prc Sobíka. I s origo světlem na dynamo. Akorát s origo žárovkami je trochu problém...
https://www.idnes.cz/technet/technika/sobi-20-velamos.A160208_133010_te…

Je jak nové a synka stálo jedno sto korun českých.
Vykoupil jej ve sběrných surovinách a investoval do něj dvě hodiny poctivé práce...
... a dvě nové duše...

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

Jsem mel. Desna hajtra, strasne lehky prevod a chopper riditka. Ale v terenu to zas projelo kde ce :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Na rozdíl od auta, to kolo mam a beru jako srdeční záležitost. Ne jen přesun do cíle. Vidim v nem první pokus o kolo v carbonu a to ještě hand made, tak jak v počátcích teto technologie bylo na kolene vyrobene. I ta Lefty je něco mimo realitu a zustala bez perspektivy, ale s duší, i když se ji dosud drží.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)