Jízlivě o eliminaci blbců

Autor

Krátký výsadkářský úvodník: 

Zdá se, že nejlepší způsob jak ukončit nepokoje pokojných demonstrantů se zbraněmi v rukou, je dát na internet videjka, kterak ruští výsadkáři nastupují do letadla směr Almata. K tomu nějaké to povídáníčko o mírotvorcích, stabilitě a pořádku.... A ejhle, hned po shlédnutí všechny pokojné demonstranty s kulomety opouští revoluční zápal a místo stavění barikád a bojování za ideály až do konce,  místo nápodoby pařížské Komuny i s jejich zdí komunardů, raději se začínají vytrácet a přesvědčují sami sebe, že s trochou štěstí se nepřijde na to, že u toho byl. 

K tomu těm pokojným pižlačům policejních hlav ještě dělají medvědí službu Kazaši v exilu a Sákašvilli, kteří z podezření na zahraniční foukání do ohně udělají v podstatě neochvějnou jistotu. 

Jen taková taktická poznámka - když ty nepokoje začaly, vláda hned vypnula internet. Pak ho zase zapnula... ausgerechnet zrovna v době, kdy po zuby ozbrojení mírotvorci nastupovali do letadel a obrněných transportérů... a pak ho zase vypnula. To jen tak na okraj - nejprve jim znemožníte dokonalou koordinaci, pak jim ukážete, co je čeká a pak je zase necháte bez komunikace, aby se s tím jejich orientální fantazie vyrovnala. 

Nechci radit Fialovi... ale až začne něco podobného u nás, měl by zavolat Putinovi. Poté co se na internetu objeví první letadlo s ruskými výsadkáři, bude po demonstracích. Putin svoje lidi neopouští a dodrží slovo. Tož Fialo, šupky dupky se rychle uháněj skamarádit s Vladimírem Vladimírovičem. Budeš mít alespoň šanci. 

 

A teď už dnešní text: 

Přátelé, v poslední době se nemohu ubránit dojmu, že pro blbost platí úplně stejné zákonitosti jako pro covid. Také to dlouho vypadá, že se nic neděje a jen nemnozí o tom mluví, pak se o tom začne mluvit všude, ale v té chvíli to tak rychle narůstá, že se stejně nedá nic udělat. Když sleduju ten výron debilit nejen z Brusele, ale i nadšené přikyvování našich lokajů, tak se nemohu bránit dojmu, že teď začíná ten zdaleka viditelný exponenciální nárůst proti kterému jsme všichni bezmocní, protože reprodukční číslo překročilo jedničku už kdysi dávno, ale dlouho jsme to ignorovali. 

Petr Hampl před pár dny napsal, že Spojené státy sice prohrály v Afghanistánu, ale nic to neznamenalo. Žádný generál nebyl sesazen, žádný důstojník se nezastřelil, nedošlo k žádné změně v organizaci armády, nebyla zrušena žádná oddělení tajných služeb a všichni papaláši zůstali pevně v křeslech. 

U nás mluvil analytik Šnobr dlouhá léta o tom, že jadernou energii nepotřebujeme, že energie je dost a je levná. Teď zase mluví o tom, že na jádro je pozdě a nestihneme ho postavit včas. Stalo se mu něco? Nic. Sedí pevně na svém místě, dál je analytikem, dál nás bude oblažovat svými řečmi. 

Evropská unie vespolek liberalizovala trh s elektřinou, že se to lidem vyplatí, že díky tomu bude levná a ekologická. V přímém přenosu sledujeme opak, ale nesledujeme ve stejném přímém přenosu žádnou čistku v bruselských úřadech. Opět sedí všichni pevně v křeslech.  Jako kdysi za Ludvíka VI. - generálové prohrávají války, ale nejsou za to popraveni, ale povýšeni. 

Naše zemědělství je na kolenou, ale nic to neznamená. Ta skvadra co to tak daleko přivedla, ta v tom bude pokračovat... 

Prostě blbosti je už tolik, že se proti ní nedá bojovat. Je zbytečné že se teď objevují zpozdilí Vondrové, Klausové a Zahradilové. Je zbytečné, že se objevují Kellerové a Ivanové Davidové. Je zbytečné, že se objevil Ivo Budil, Petr Hampl, Martin Konvička, Pavel Cimbál, Jan Červenka, Marie Divišová a další. I když jiskří intelektem, stejně se nic neděje, protože blbosti je už na tolik, že než usvědčíte nade vší pochybnost z hlouposti jednoho, už dávno se jeho agendy ujalo deset dalších. 

Všechny protiblbostní mechanismy, které nám odkázali naši předkové, ty jsou dávno v tahu:

Školství... však to tu meldujeme dnes a denně, jak to tam chodí, kdo má doopravdy navrch a jaká je šance někoho něco naučit. Máme to z první ruky od Občana i od Targuse. Učitel je prostě bezmocný i kdyby nakrásně chtěl. A pokud jsou nějací učitelští supermani s dostatkem autority, tak jich je tak málo, že to nevytrhnou. 

Křesťanské hodnoty... jen řečičky, protože tu nejdůležitější hodnotu pevné monogamní párové rodiny nedodržuje skoro nikdo. To ostatní jako nezabiješ, nepokradeš a nesesmilníš, to se nedodržovalo nikdy. 

Cance culture, mee too, pozitivní diskriminace... prostě demokracie je to tehdy, když to hlásáme my, když to hlásají oni, je to populismus. Pokud někdo poukáže na nějaké bezpráví, tož bude umlčen mediální smrští, řevem neziskovek a kdyby to nestačilo, zasáhnou soudy. 

Dlouho se ještě udrželi špičkoví pracovníci ve firmách, náměstci pod blbými ředitely, schopní technici pod idiotskými manažery... ale ti už jsou většinou v důchodu a těch pár posledních už to nevytrhne. A najednou jsme jako nemocemi prolezlý šedesátník, který má zlikvidovanou imunitu, protože si jí třicetiletým zhýralým životem cíleně odstranil. 

Jednoho dne to prostě přijít muselo. I když ještě kolem nás máme lidi, co varují a upozorňují do jakého průseru se řítíme, už je to vlastně jedno. Blbost se množí rychleji než je potírána. Infekce byla dlouho jen latentní. Pár Halíků a podobných intelktuálních kecálků prostě se společností nepohne. Ale když jsme postupně odstranili všechno, co je udrželo někde v koutě, tak teď se množí exponenciálně. A i když vidíme dnes a denně, jak se mobilizují obranné mechanismy, je už prostě pozdě, protože blbost se množí ještě rychleji. 

Ŕíkám to nerad a vlastně mě to úplně děsí, ale zdá se, že dějiny pokroku nejdou cestou adorace inteligentů, ale cestou vyhynutí blbců. Prostě blbost rozkvete a přivede se do zkázy. Zničí svého hostitele, zničí všechno a tím pak zajde. Průvodními jevy pak bývají pochodně, šibenice, katovské špalky... a nejasný pocit, že jedni jakobíni likvidují jiné jakobíny, revoluce požírá děti - to se prostě blbci musejí mezi sebou vyvraždit. 

No a vzhledem k tomu, že jsme jako lidstvo pořád tady, tak je z hlediska evoluce asi lepší, když se blbci vyvraždí a při tom sebou vezmou i nějakého chytrého či nezůčastněného, než kdyby to bylo naopak. Zdá se že příroda to vidí tak, že je lepší sejmout i nějaké normální lidi, než kvůli ochraně rozumných dopustit příliš dlouhodobé přemnožení pitomců. 

A až se blbci pobijou natolik, že klesnou pod kritické množství, až se ostatní přestanou bát pojmenovávat jejich duševní výplody pravým jménem, až se beze studu bude o blbovi říkat že je blb, tak to zase chvíli půjde. Zase se zaskvějí nějací ti inteligenti, nastaví se nějaká karanténní pravidla na udržování blbosti v patřičných mezích a dokud ve společnosti zůstanou opatření na potírání blbosti a její odkazování do patřičných mezí, bude všechno v cajku. 

A pak... se zapomene, jaké to je, když vládne blbost. Když se boří, ale nestaví, když se zakazuje bez alternativy, kdy takřka na všech vedoucích místech sedí lidi, kteří na to mají sebevědomí, ale nemají kvalifikaci. Zapomene se, že to takhle někdy bylo a začnou se odbourávat všechny mantinely. 

Dlouho se nic neděje, jen staří oškliví a hloupí mluví o tom, že se seje vítr a jednou z toho bude bouře. Ale skoro nikdo je neposlouchá, naopak jsou zesměšňováni, protože se přece nic neděje a ten maličký nárůst blbosti je nepatrná daň za svobodu. Co na tom, že se to každý rok zdvojnásobuje, vždyť to nic neznamená. Jakýpak exponenciální nárůst, kapacitu máme obrovskou, sociální i finanční polštář velký. 

A tak jsme ve stejné situaci jako Babiš předloni na podzim. Nárůst nemocných je obrovský a ať se dělá co se dělá, vše přichází pozdě a nedostatečně. Chytrá řešení jsou hloupá, na silová řešení není síla, na ekonomická řešení nejsou peníze a dluhy jsou řešeny větším zadlužením. 

Teď už je vlastně úplně jedno, co bude Fiala vyjednávat v Bruseli. Je úplně jedno, že Vondra věří ve šťastný obrat. Je úplně jedno, že si Babiš myslel, že sem z Brusele dostane peníze a udělá za ně něco smysluplného. Je jedno, že se Hampl pokouší racionálně argumentovat a je jedno, že se Budil pokouší kandidovat na šéfa Trikolóry. Je jedno, že chce Zeman vystoupit ze Zeleného údělu. Už je prostě pozdě.  Blbost se utrhla z řetězu. 

Možná ještě není pozdě pro Poláky a Maďary, ale mezi námi... vzhledem k tomu, že se nemohou zavřít do karantény proti této explozi hlupství, já myslím, že Orbán prohraje, nebo bude prohrán. Ani Poláci to podle mě neustojí - možná se trhnou včas od EU, ale budou muset o to hlouběji zaplout do americké řiti. A tam to není o nic lepší. 

Prostě blbci se přemnožili a jsou všude. Vyskakují i z míst, kde jsme si to před pár lety neuměli ani představit. Skoro bych se vsadil, že pár jich sedí už i na Temelínském velínu a v řízení letového provozu. Mezi piloty se jeden Lubitz už našel. I když jsou to segmenty, kde je obrana proti blbcům nastavená velmi silně, stejně se tam dostanou, protože to prostě někudy obejdou. 

Já prostě přestávám věřit, že existuje způsob, jak tuto infekci zastavit. Nejde o to, že by tu nebyli chytří a schopní lidé. Ale těch bylo vždycky málo. Poblém je v tom, že je moc blbů. Ta blbost prostě převálcuje všechno.  I proto, že máme demokracii. Halíka do církve nedosadil nějaký nepřítel pomocí bodáků a výhružek. Fiala se nestal premiérem kvůli nátlaku EU a Babiš nebyl premiérem kvůli nátlaku Ruska. Všichni ti Klausové Schwabové, Uršuly Leyenové, Angely Merkelové a další, ti všichni byli nějak zvoleni. Když je inaugurovali, tak se tleskalo. 

Naposled se evropští blbci eliminovali v ruských stepích. Vzali sebou i hodně chytrých a vzdělaných, vzali sebou hodně nezúčastněných a ještě víc nevinných. A když přicházeli na dějinnou scénu, tak vlastně nikomu nevadili. Nikdo nevěřil tomu, že to Fírer myslí s eliminací židů vážně. Nikdo nevěřil tomu, že Slované budou považováni za podlidi. Těch pár varovných hlasů bylo prostě přehlušeno. A pak to stálo strašně krve a odnesla to i spousta chytrých, vzdělaných osobností.  

Začínám se obávat, že se schyluje k něčemu podobnému. Nikdo nevěřil, že by Němci mohli zavřít atomové elektrárny. Nikdo nevěřil, že by EU mohla zakazovat úplně všechno, co z nás dělá civilizaci. Teď nevěřícně zíráme, jak se po volbách hladce zapomnělo na ty podnikatele s offshorovými firmami a ty slavné vrbětické důkazy nám také zůstali dližni. Tu nebetyčnou blbost už nejde zatlačit zpátky. Dějiny opět půjdou cestou nezbytné eliminace pitomých nápadů i pitomých lidí. Přírodní zákony raději dopustí, aby spolu s blbci odešli ze světa i nějací chytří, než aby se pro záchranu rozumných nechalo příliš mnoho blbců na světě. 

My se v tom prostě ocitneme. Nebudeme v klidu stát stranou a i když se můžeme trochu více připravit, vždycky to bude málo. 

 

Jo... jeden praktický příklad exponenciálního růstu debility ze Seznamu: 

Stanjura může schodek srazit bez škrtů. Zde zdroj: 

https://www.seznamzpravy.cz/….cz

Takže Schillerová si nechala rezervu a nakonec vždycky hospodařila líp než předpokládala, ale podle intervijuků Seznamu je to chyba, protože považte... ona schodek NADHODNOCOVALA!!!!!!! (svině jedna).  Raději se ani nedomýšlím, co je podle Seznamu správné hospodaření. Vlastně to vím... Bude se slibovat vyrovnaný rozpočet a pak to bude o 300 miliard v mínusu. To bude rozhodně lepší. 

Mě fascinuje, jak bezelstně nám Seznamáci řekli, že Babiš hospodařil vlastně v rámci covidu dobře. Připravovali rozpočet na to horší, aby se pak stalo to lepší. Takhle to dělali i před covidem. Naplánovali schodek 100 miliard, ale nakonec to bylo třeba jen deset.

Lukačevič by měl měl toho novinářského debila vyhodit. Je to nějaký Petr Holub - podle jeho profilu jde o zkušeného analytika s velkým rozhledem . (Asfaltový holube, budete se muset přejmenovat, vedle takového tupého opeřence přece nemůžete být... ) Tak dlouho naši pravdomluvní novináři pracovali na Babišově drahotě a strašných deficitech, aby pak naprosto hladce napsali,  že Schillerová dokázala totéž co Stanjura. Přečtěte si to sami. Debil... 

Připomeňte mi, až budu ten diktátor, že Holub bude pást kozy... když má ten velký rozhled, tak se bude rozhlížet z beskydské salaše. A z úcty k našemu Asfalťákovi se bude muset přejmenovat na Petra Imbecila. Nebo prostě zavedeme nový titul...  Imb. Petr Holub dem. et deb. 

Lukačevič si ho tam nechá, protože takhle s to teď dělá...  čím větší vůl, tím jistější povýšení. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (215 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

A zase se musím vrátit ke kandidatuře pí Michailidu na pirátopředsedu.
Komentuje to Vyvadil: http://vasevec.parlamentnilisty.cz/domaci-politika/demokraticka-komunis… Píše: „A proč ne? Zamlada jsem patřil k těm, komu pojem socialismus rozhodně nebyl cizí.” “A tak jen uvítal, kdyby tato dobré žena zvítězila. Alespoň by přišlo něco osvěžujícího pro to pomalé historické odumírání.”

To stojí za to se nad tím zamyslet a okomentovat to.

Předesílám. Nejsem antikomunista. To bude způsobeno asi tím, že jsem ročník 61 a život jsem do 89. roku prožil nikoli v ideologicky vypjatém období vyfutrovaném radikálními blázny, ale ve státě, který vlastnil veškeré výrobní prostředky, osobní vlastnictví ale nebylo zpochybňováno, moc byla konzervativní, základem státu byla rodina, ideologie se hlásala, ale jen tak, aby se neřeklo, nikdo, ani ti, co hlásali, nevěřil na Trockého permanentní revoluci. Opozice se potírala prakticky pouze v rámci udržení příslušnosti k imperiálnímu bloku.
Žilo se mi v tom socíku příjemně, prožil jsem spokojené dětství a dospívání, byl jsem přiměřeně zajištěný, kromě holek mě zajímalo podle Maslowa nejvyšší patro pyramidy potřeb – potřeba hrát si, bavit se.

To vše jsem si spojoval dost nepřesně s pojmem „komunizmus“. Ani četba Bábela ve mně nedokázala vybudit ty správné asociace, nedokázal jsem si ani donedávna představit, že je základem echt komunistického programu přeměna člověka, jeho přeprogramování a ani jsem si nedokázal představit, co to vlastně v praxi obnáší.

Zpozornět mě přinutily až trendy, které nabraly na síle v posledních cca 10 letech. Genderismus, LGBT tisíc pohlaví, protěžování sexuálních menšin, útok na tradiční rodinu, ekologický extrémizmus. Teprve, když se tyto trendy, nad kterými jsem jako konzervativec nevěřícně kroutil hlavou, přetavily v novou kvalitu, teprve když se jejich protagonisté dostali k reálné moci a jali se to s mocnou podporou médií, s nekonečnými prostředky za zády uvádět do praxe mi to docvaklo. Tohle je ten komunizmus, tohle to vlastně obnáší.

Kandidátka na pirátopředsedu je prý podle svého přesvědčení komunistka.
Nebudu rozebírat, co to vlastně podle ní obnáší, jestli je komunistka, elitářská anarchistka, Trockého dítě. V každém případě je součástí mocného proudu ovládající EP, EK, velkou část zemí západní Evropy, modifikovaných rudozelených komunistů, kteří zase chtějí dnes v rámci zeleného údělu, gender, BLM, LGBT šíleností měnit člověka.

Proto si myslím, že všichni kdo hledí na kandidátku na pirátopředsedu s mírným sympatiemi, poměřuje ji optikou zkušeností s konzervativním socíkem dělá chybu. Neuvědomuje si rozdíl mezi socíkem s echt radikálními směry komunistů, anarchistů a zelených ala EP, toho směru, který paní Michailidu s největší pravděpodobností zatupuje.

On se jim ten člověk podařit změnit nemůže, to co člověk je a kam směřuje je pevně ukotveno v genech a žádní ideologičtí blázni s tím nic nenadělají, to nedokáží, ale zničit evropskou civilizaci dokážou, v tom jsou nebezpeční. V tom tkví také nebezpečí skryté v kandidatuře Michailidu na pirátopředsedu.

Získá li post pirátopředsedy, získá li levicové voliče, je nepřítel ne před hradbami, ale vně hradeb.

Průměrný počet slepic: 4.1 (11 hlasů)

Rozumná úvaha, ale pokud ta slečna zvítězí, rozpoutá vnitřní i vnější bouři a Piráty pod tím tlakem rozloží. Proto ani nejlepší úvahy nemusí být z hlediska cílů správné. Pokud máme na mysli marginalizaci Pirátů je volba Jany Michailidu racionálním řešením.
Ale!
To neznamená, že na jejich troskách nevyrostou noví bojovníci. Piráti se nevymysleli sami, jsou jen reakcí na současné těžko řešitelné problémy. A problémy přibývají.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

"To neznamená, že na jejich troskách nevyrostou noví bojovníci."

Přibližně tohle jsem chtěl říct.
Levicové strany jsou v troskách, levicové hlasy leží na ulici. Sebrat se je pokusí mnozí, Ježibabiš už se hlásil, Lidovci se budou snažit.

Pokud je seberou europarlamentní zelenorudí reprezentovaní Michailidu, potěš nás Pán Bůh.

To už snad raději Kalousek.

Průměrný počet slepic: 3.1 (8 hlasů)

Kalousek v dozorčí (nebo správní?) radě VZP bude asi tak 100x nebezpečnější než nějaká pirátská komunistka s kroužkem v nose.

Návrat Kalouska do politiky považuju za velkou hrozbu, protože patří mezi pár nejinteligentnějších autentických politiků za dobu existence České republiky.

Kalousek bude ze zákulisí tlačit do vlády znovu svou politiku, kterou byl nucen opustit před nějakými 10 lety (a pak už ho zejména Babiš nikam nepustil). Bude to mít dopad především na důchodovou reformu a důchodce. Pokud nová vláda navrhne zdanění důchodů, pak za tím bude Kalousek.

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)

Maneca.
Chtěla jste napsat,velice inteligentní podvodník.
Já si pod slovem inteligent,představuji úplně jinou osobu a ne Kalousek.

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

mýlíte se. Napůl.
Inteligent je (zjednodušeně) člověk, který si vydělává svým intelektem.

Jak vysoký je ten jeho intelekt
jak svůj intelekt umí používat
a k jakému účelu ho používá jsou věci další.
------
Kalousek je mimořádně inteligentní politik, nejspíš nejinteligentnější v současné garnituře.
V tom má Maneca naprostou pravdu.
V té druhé půlce máte prozměnu pravdu vy.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Kalousek není můj oblíbenec, ale pokud bych měl volit mezi blázny ala zelenorudí viz EP, tak raději Kalousek.

Nic víc a nic míň.

Zatím bez slepic

Nic nového pod sluncem.
Podobně dopadl Okamura,že je rozložili zevnitř,Okamura se vzpamatoval.
Podobně dopadli Bártovci,kdepak je Peake,nebo Bárta.
Podobně dopadli VV.
Straničky na jedno použití
Takto dopadnou i Piráti.

Průměrný počet slepic: 4.3 (4 hlasů)

Pod topolem nad jezerem
sedí vodník před večerem
hadí oči dredy bílé
zítra přijde její chvíle
grýndýl v duši srdce rudé
demonismus chystá všude.

(demonismus = demokratický komunismus)
-----------------
Pokud ta paní vyhraje (a myslím, že se to nestane), pak to bude mít za následek především "občanskou válku" uvnitř Pirátů a jejich rozklad do ztracena.

Každopádně bych se zlomyslně těšila na nějakou první tiskovou konferenci updatovaných lídrů bruselské pětky, kde vedle rozvážného tatíčka Fialy budou u mikrofonů stát sociální traktorista, bundestágová pekari, vykulenec a tahle jurodivá komunistka.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)

" ... jestli je komunistka, elitářská anarchistka, Trockého dítě. V každém případě je součástí mocného proudu ovládající EP, EK, velkou část zemí západní Evropy, modifikovaných rudozelených komunistů, kteří zase chtějí dnes v rámci zeleného údělu, gender, BLM, LGBT šíleností měnit člověka. ..."
Nevíte o ní vůbec nic, nevíte nic o jediné komunistce Konečné v EP (vaše bludy tam nikdy nešířila a šířit nebude, naopak se staví proti nim), nevíte nic o Mich. činnosti u Pirátů (já taky ne), ale víte dopředu všechno.

Vězte, že člověk komunistického smýšlení je schopen je schopen nastavovat sociální statuty i v kapitalismu přestože víme že je to náročné ba nemožné, ale bez takového myšlení umí jen vést zemi tam kam ji vedou po 30 let stále stejní ne a antikomunsité které jste určitě taky volil a pořád si na jejich vládnutí stěžujete.

V tomto případě je mlčeti a čekati zlato.

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)

Admirále, předpokádám, že místo vně hradeb mělo být uvnitř. Jinak bohužel naprostý souhlas.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Nejstrasnejsi silou je sila zvyku milionu. Snad radsi ani nebudu rikat autora (stejne si nejsem jisty).

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Sakasvili...
Porosenko...
Navalnyj...
Chodorkovskij...
Savcenkova...

cista pravda a laska, jeste by jim u nas mohli postavit lavicku.

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

To nejni blbej nápad!
Hospodářské problémy např. Japonska by se daly rázem vyřešit odklonem od elektronického průmyslu a jeho přeorientováním na průmysl lavičkárenský.

Průmyslová výroba laviček výšezmíněných pravdolaskavých velikánů a jejich exportu do Číny, kde je jich akutní nedostatek, by mohla rozhýbat zadrhávající se kola globální ekonomiky.

Výhodou je i to, že výroba laviček Václava Havla v moderních japonských robotizovaných továrnách se dá v případě přechodného jedno - či dvougeneračního neúspěchu bleskově přeorientovat pouhou výměnou softvéru na výrobu rakví, kterých bude pro změnu nedostatek u nás.

Průměrný počet slepic: 4.5 (10 hlasů)

To byla naprosto excelentně vymaštěná blbka - a tady se jí málem klaněli. To v tehdejší vládě už nebyl vůbec nikdo normální, kdo by řekl "bacha lidi, to je jenom nastrčená kráva"? Proboha živého, kolik ještě?

Průměrný počet slepic: 4.9 (10 hlasů)

Savčenková?

Naopak, ta byla excelentní. Putin jí zaklecoval a Kalousek s knížetem plédovali, vyzývali Putina, aby ji nešťastnici demokratickou pustil.

Hezky se vzali okolo ramen, rozběhli se s velkým křikem, aby se to nedalo přeslechnout, proti dveřím ruské totality a - dveře se otevřely, Putin Savčenkovou pustil.
Oni setrvačností běželi otevřenými dveřmi dál a ukázalo se, že místnost, do které vběhli, je plná hrábí.
Přijali Savčenkovou v Praze, Kalousek jí věnoval dýku. Kníže se s ní fotil a blahosklonně se usmíval.
Pak jí zavřel Porošenko, prý že chytala státní převrat, bláhová - v zemi, kde je už vše převráceno.

To už Kalousek s knížetem neplédovali, byli zticha. Ani nevím, jestli Kalousek požádal, aby mu vrátila tu dýku.
Takhle jim to ta kurva Putin zavařil. oni chtěli, aby ji pustil a on ji pustil.

Ví někdo, kde je jí konec?

Průměrný počet slepic: 4.9 (13 hlasů)

nezastavili. Asi jí řekli - když nebudeš držet hubu, krok a řadu, půjdeš do báně a žádný Putin tě už nezachrání.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Poděkování Putinovi
Tokajev ocenil postup ruského prezidenta Vladimira Putina, který na prosbu o pomoc zareagoval „vřele soudružsky“. Do země vyslal výsadkáře, kteří pomohli zajistit letiště v Almaty.
Poděkoval i premiérovi Arménie a prezidentům Běloruska, Kyrgyzstánu a Tádžikistánu, což jsou země, které slíbily vyslat své síly. Za podporu poděloval i čínskému a tureckému prezidentovi.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

Pacta sunt servanda ОДКБ

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Podivuji se,když se někde píše,že se snad jedna o 20 tisíc cizích protestujících,jak to mohli bezpečnostní složky nezaregistrovat,nečinit opatření.

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zemedelec: 20 tisíc cizích protestujících,jak to mohli bezpečnostní složky nezaregistrovat,nečinit opatření.
***
Odpověď na "nečinnost" některých silových služeb spočívá v tom, že jde o vnitroklanový spor alias starý prezident Nazarbaev (on a jeho dcery prý opustil Kazachstán) a nový prezident Tokaevem, který vygradoval přes neřešené sociální konflikty (viz https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B8%D0%B7%D1…). Všimněte si vlastnické struktury u Тенгизшевройл. Jsou tam Američané a pokud budete klikat dál na odkazy vlastníků, dojde k vládnímu fondu, kde jediným akcionářem je vláda. Tu prezident odvolal. Mlčí také nejvyšší vojenské velení...

Pokud přehlednéme k řetězci "náhod": kazachstánská ropná spolecnost s americkým většinovým majitelem, začne přes burzu(!!!) prodávát rafinérkám ropu za světové ceny, tak je 2x zdražení na světě a konflikt exploduje. Zvlástě pak, když v těžarské oblasti propoustěli lidi (40 000), vedou se tam stávky za zvýšení mezd. Tam to byl sociálni konflikt, v Almaty to by bylo rabovani a loupeže.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

In reply to by petr w. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes, 7. ledna, byl v Almaty zadržen synovec bývalého prezidenta Kazachstánu Nursultana Nazarbajeva Samat Abish. Před dvěma dny byl odvolán z funkce místopředsedy výboru pro národní bezpečnost republiky.
Informuje o tom telegramový kanál Orda.kz. s odkazem na zdroj.

Průměrný počet slepic: 4.8 (11 hlasů)

In reply to by Homer (neověřeno)

Trvalý odkaz

Už to bylo dementováno, orda.kz se omluvila

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Petr Hampl: Maďarsko, migrace a lidská práva
---------------------------------------------------------------

<< OTÁZKA TÝDNE >>
"Když v prosinci maďarský ústavní soud nařídil Orbánově vládě, aby ignorovala rozsudek Evropského soudního dvora (že má strhnout ploty a vpouštět do země migranty), česká velká média kupodivu neroztočila hnojomety, nýbrž se pokusila událost zatajit.

Petr Hampl, nezávislý sociolog
7. ledna 2022 - 03:20

Komentář Viktora Orbána k záležitosti je zde.

Vzhledem k tomu, že Evropský soudní dvůr nemá žádné bezpečnostní složky, které by mu umožnily na Maďarsko zaútočit a rozhodnutí uvést do praxe, nemá smysl se tím dále zabývat. Velmi důležité je, že vznikl precedens.

Rozhodnutí Evropského soudního dvora jsou směrodatná pouze v případě, že je nezruší národní ústavní soud.
Pro Českou republiku to ovšem žádná výhoda není – vzhledem ke složení ústavního soudu.

Zajímavé je, jak maďarský ústavní soud argumentuje (vycházím z Orbánovy interpretace).

Stát je k tomu, aby chránil životy a svobody svých občanů
Občan není něco, co existovalo izolovaně. Nemělo by žádný smysl podnikat formální kroky na obranu jeho života a svobody, pokud by přestalo fungovat prostředí, ve kterém žije. Občan musí mít možnost vydělat si na živobytí, sehnat bydlení a řadu dalších záležitostí.
Součástí toho prostředí je i kulturní identita. Jsme bytosti závislé na tom, že kolem nás existuje určité společenské prostředí. Že žijeme mezi určitými lidmi a že funguje systém zvyklostí, mravů, zákonů, hodnot a dalšího. Klíčovou roli v tom prostředí hraje národ.
Jestliže má stát chránit osobu, musí chránit i toto prostředí. Bez toho je obrana svoboda pokrytecká, nesmyslná a zbytečná činnost.
Stát je tedy povinen chránit národ, národní jazyk, kulturu, životní styl a další související záležitosti. To není na překážku vývoje, nicméně musí být vývoj národního celku, vycházejícího z kořenů a hodnot toho národa. Nikoliv převálcování vnějším vlivem.
Pokud by migrace změnila jazyk, zvyklosti, mravy, náboženské poměry a podobně, občan by už nemohl pokračovat ve svém dosavadním životě. Byla by tak narušena jako identita – to je zásah do soukromí srovnatelný s tím, jako by byl svévolně uvězněn nebo svévolně přinucen změnit své soukromé poměry.
Je tedy povinností vlády chránit své občany před takovou migrací, která by způsobila změnu kultury a životního stylu.

To je první a základní povinnost vlády. Žádná vnější síla na tom nemůže nic změnit. Žádný mezinárodní soud, žádné nařízení, vůle žádného spojence a žádná mezinárodní smlouva. Vláda, která by se takovým tlakům podřídila, je vláda tyranská.

Všimněte si, že je argumentace přesně opačná té evropsky převládající, podle níž je idea lidských práv vykládána tak, že občan musí být „osvobozen“ od svých tradic, předsudků, zvyklostí, národního cítění atd. Však také Orbán ve svém komentáři konstatuje, že maďarský ústavní soud „odmítá rozvrácené pojetí lidských práv a staví je zase zpět na nohy.“

Práva národů jsou lidská práva! "

Průměrný počet slepic: 4.9 (19 hlasů)

"Národ" je (podobně jako třeba pohlaví) pouhý konstrukt.
Národy tedy ve skutečnosti neexistují.

Výjimkou jsou pouze ty národy, jejicž existence je nezpochybnitelná!
Já znám pouze čtyři, jejichž popírání by mohlo být dokonce za hranou tuzemského ústavněsoudního zákona.

- Americký národ
- Romský národ
- Tibetský národ
- Židovský národ

Všechno ostatní jsou konstrukty, přičemž nejnekonstruktivnější virtuální hyperkonstrukt je tzv. národ "český".

(p. s. : Možná existuje i národ sudetoněmecký, na němž neexistujícínárod český spáchal genocidu).

Průměrný počet slepic: 4.6 (20 hlasů)

růžový kotoučku!
Ještě jeden tak hluboce geniální příspěvek a já vám budu nucen ZDARMA zaslat univerzální čistící sadu na obzvláště vyvinuté kloaky!!!
Zaslal bych vám i třeba nějaký naleštěný metál, anebo pugét, ale metál by vás při letu táhl na stranu, a kytku ptákovi..., nevím, nevím...

Průměrný počet slepic: 5 (13 hlasů)

Ale kyticí ptačího zobu, konzervovanou v demižonu slivovice (tzv. "živé květy")nemůžete nic zkazit.

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

mi vytanuly na mysl článek z idnes asi 2 dny zpět,jak na nějaké klinice estetické medicíny odhalili,že jim tam operuje doktor z Chile,který vůbec není doktor,ale udivila mě jeho specializace,bělení konečníků. Čím se jeden může živit.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

a proč se někomu nelíbí růžová prdel?

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

prokazuju, když tady můžete číst moje hovna.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

muzete AH poslat vyzvu k nastoupeni trestu do veznice dle jeho vyberu, pokud tak jiz neucinily organy pro Ochranu tech nejspravnejsich nazoru ... :-D

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Ze zivota:

V daňové oblasti Fialův kabinet slibuje třeba i to, že odstřihne firmy z daňových rájů od veřejných peněz. „Prosadíme pravidla transparentního doložení skutečných majitelů společností, které čerpají dotace, investiční pobídky a získávají veřejné zakázky,“ píše nová vláda v programovém prohlášení, s nímž 12. ledna předstoupí před poslance se žádostí o důvěru.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/programove-prohlaseni-vlady-petra-fi…

Ja nevim, probrali to s Rakusanem?

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Oni byli premnozeni. Blbec si za sve nastupce a podrizene vybere vzdy blbce a nasleduje exponenciala jejich mnozeni (chce to jen trochu casu, staci generace, 20 let).
Na zacatku staci usadit nekolik blbcu do vedeni par uradu a oni se pak uz namnozi sami. Ovsem na pocatku musi stat vzdy zamer.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Exprezident Nazarbajev i s dětmi opustil Kazachstán.

Průměrný počet slepic: 3.2 (11 hlasů)

In reply to by Anonym (neověřeno)

Trvalý odkaz

Je tam slovíčko "údajně". 

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

mu kopete do bábovičky

:-)))

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vážený pane Vidláku,
nejsem historik, ale zajímám se o historii dost a nějak si nedokážu vybavit, kdy vlastně došlo k vymlácení blbců. Dovolím si proto navrhnout jinou teorii.
Blbci byli vždy a vždy jich byla většina. To, jaký měli vliv a jak moc byli vidět, se odvíjí od ekonomické vyspělosti dané společnosti. Řada blbců je totiž nejen blbá, ale také v jistých směrech schopná, a jakmile společnost zbohatne natolik, aby si mohla dovolit lidi pracující hlavou, začnou mezi ně pronikat i nadaní blbci. Když je společnost dostatečně bohatá na to, aby uživila spoustu schopných blbců, začne to s ní jít z kopce. Následuje ekonomický sešup, většina lidí musí začít makat rukama nebo zemřít, a tím je možné nastartovat nové kolo cyklu.
Dnešní explozivní rozvoj blbosti je dán tím, že jsme dosáhli historicky bezprecedenčního bohatství. Je dobré si uvědomit, že ještě před pár sty lety by vám na otázku "co děláte ve volném čase" lidé odpověděli otázkou "v čem"? Běžný člověk se probudil, pracoval, šel spát. Na blbosti neměl čas ani energii.
Takže buďme vděčni Evropské Unii za její odvážný program rozvoje naší sdílené společnosti. Je to první krok k zahnání blbců zpátky do děr. Svým dětem tu mezifázi než opět začne rozumná životní úroveň ale moc nezávidím. Pro jistotu se učí střílet :-).

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

ZPRÁVY:

Čína podpořila kazašské úřady a odsoudila vnější síly „provokující chaos“
Čína odsoudila akce vnějších sil vyvolávajících násilí v Kazachstánu. Oznámil to dnes, 7.ledna, oficiální zástupce ministerstva zahraničí ČLR Wang Wenbin.
Více než 40 % Američanů nevěří v legitimitu Bidenova vítězství
P.C.Roberts: Rusko obklíčeno
Loď Royal Navy údajně zasáhla taženým sonarem ruskou ponorku
Kazašský opozičník Abljazov je hledán za zpronevěru miliard dolarů
Spojené státy v procesu zakládání asijské NATO?
Budujeme neoliberální socialismus
Jak skončí Majdan v Kazachstánu?
Ukrajina znovu objevila Volkssturm
Bavorský premiér: Zahraniční politika „zelené“ ministryně je naivní
Ruský plyn pro Čínu: Zůstane Evropa bez plynu?
Kirby:Pokud naši spojenci požádají o navýšení našich sil, pak to zvážíme
Cenzura a falešné zprávy v televizi
Roček: Kamarádi z 2.světové války nevědí co s Čínou
Britští vojáci se připravují na útěk z Ukrajiny v případě ruské invaze

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

aby se jim situace v Kazachstánu vymkla z rukou.
A protože na Východě obecně je cena lidského života menší než na Západě, tak se s tím nemažou...

Průměrný počet slepic: 2.3 (18 hlasů)

Vítejte do služby, kadete Bieglere. Vaše příspěvky našemu mocnářství jistě dopomohou ke konečnému vítězství.

Průměrný počet slepic: 4.5 (21 hlas)

Dubisko.
Neříkal něco Putin o červené čáře?
Tady je první signál pro Bidena.

Průměrný počet slepic: 4.7 (13 hlasů)

A na kolik si Alzbetko ceni cenu 1 200 000 lidskych zivotu v Iraku?
Nebo v Libyi, Afghanistanu, Vietnamu, Paname, Grenade, Nicaragui... mohl bych psat jeste hodinu.
Ale Alzbetko ma instrukce a muz s brasnou u nej nema sanci.

Průměrný počet slepic: 4.3 (17 hlasů)

Já dám tolik , co stojí sada střeliva do dronu, kterým jste bez soudu popravovali svatebčany a svatebčanky v Iráku, i malé děti. Dá někdo více ?
Poprvé, podruhé....

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

"Za všechny dary populistů v budoucnu zaplatíme. Po osmi letech temna opět prozápadní směřování, oceňuje profesorka Nerudová"

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Za-vsechny-dary-populis…

Průměrný počet slepic: 4.6 (11 hlasů)