Jízlivě o eliminaci blbců

Autor

Krátký výsadkářský úvodník: 

Zdá se, že nejlepší způsob jak ukončit nepokoje pokojných demonstrantů se zbraněmi v rukou, je dát na internet videjka, kterak ruští výsadkáři nastupují do letadla směr Almata. K tomu nějaké to povídáníčko o mírotvorcích, stabilitě a pořádku.... A ejhle, hned po shlédnutí všechny pokojné demonstranty s kulomety opouští revoluční zápal a místo stavění barikád a bojování za ideály až do konce,  místo nápodoby pařížské Komuny i s jejich zdí komunardů, raději se začínají vytrácet a přesvědčují sami sebe, že s trochou štěstí se nepřijde na to, že u toho byl. 

K tomu těm pokojným pižlačům policejních hlav ještě dělají medvědí službu Kazaši v exilu a Sákašvilli, kteří z podezření na zahraniční foukání do ohně udělají v podstatě neochvějnou jistotu. 

Jen taková taktická poznámka - když ty nepokoje začaly, vláda hned vypnula internet. Pak ho zase zapnula... ausgerechnet zrovna v době, kdy po zuby ozbrojení mírotvorci nastupovali do letadel a obrněných transportérů... a pak ho zase vypnula. To jen tak na okraj - nejprve jim znemožníte dokonalou koordinaci, pak jim ukážete, co je čeká a pak je zase necháte bez komunikace, aby se s tím jejich orientální fantazie vyrovnala. 

Nechci radit Fialovi... ale až začne něco podobného u nás, měl by zavolat Putinovi. Poté co se na internetu objeví první letadlo s ruskými výsadkáři, bude po demonstracích. Putin svoje lidi neopouští a dodrží slovo. Tož Fialo, šupky dupky se rychle uháněj skamarádit s Vladimírem Vladimírovičem. Budeš mít alespoň šanci. 

 

A teď už dnešní text: 

Přátelé, v poslední době se nemohu ubránit dojmu, že pro blbost platí úplně stejné zákonitosti jako pro covid. Také to dlouho vypadá, že se nic neděje a jen nemnozí o tom mluví, pak se o tom začne mluvit všude, ale v té chvíli to tak rychle narůstá, že se stejně nedá nic udělat. Když sleduju ten výron debilit nejen z Brusele, ale i nadšené přikyvování našich lokajů, tak se nemohu bránit dojmu, že teď začíná ten zdaleka viditelný exponenciální nárůst proti kterému jsme všichni bezmocní, protože reprodukční číslo překročilo jedničku už kdysi dávno, ale dlouho jsme to ignorovali. 

Petr Hampl před pár dny napsal, že Spojené státy sice prohrály v Afghanistánu, ale nic to neznamenalo. Žádný generál nebyl sesazen, žádný důstojník se nezastřelil, nedošlo k žádné změně v organizaci armády, nebyla zrušena žádná oddělení tajných služeb a všichni papaláši zůstali pevně v křeslech. 

U nás mluvil analytik Šnobr dlouhá léta o tom, že jadernou energii nepotřebujeme, že energie je dost a je levná. Teď zase mluví o tom, že na jádro je pozdě a nestihneme ho postavit včas. Stalo se mu něco? Nic. Sedí pevně na svém místě, dál je analytikem, dál nás bude oblažovat svými řečmi. 

Evropská unie vespolek liberalizovala trh s elektřinou, že se to lidem vyplatí, že díky tomu bude levná a ekologická. V přímém přenosu sledujeme opak, ale nesledujeme ve stejném přímém přenosu žádnou čistku v bruselských úřadech. Opět sedí všichni pevně v křeslech.  Jako kdysi za Ludvíka VI. - generálové prohrávají války, ale nejsou za to popraveni, ale povýšeni. 

Naše zemědělství je na kolenou, ale nic to neznamená. Ta skvadra co to tak daleko přivedla, ta v tom bude pokračovat... 

Prostě blbosti je už tolik, že se proti ní nedá bojovat. Je zbytečné že se teď objevují zpozdilí Vondrové, Klausové a Zahradilové. Je zbytečné, že se objevují Kellerové a Ivanové Davidové. Je zbytečné, že se objevil Ivo Budil, Petr Hampl, Martin Konvička, Pavel Cimbál, Jan Červenka, Marie Divišová a další. I když jiskří intelektem, stejně se nic neděje, protože blbosti je už na tolik, že než usvědčíte nade vší pochybnost z hlouposti jednoho, už dávno se jeho agendy ujalo deset dalších. 

Všechny protiblbostní mechanismy, které nám odkázali naši předkové, ty jsou dávno v tahu:

Školství... však to tu meldujeme dnes a denně, jak to tam chodí, kdo má doopravdy navrch a jaká je šance někoho něco naučit. Máme to z první ruky od Občana i od Targuse. Učitel je prostě bezmocný i kdyby nakrásně chtěl. A pokud jsou nějací učitelští supermani s dostatkem autority, tak jich je tak málo, že to nevytrhnou. 

Křesťanské hodnoty... jen řečičky, protože tu nejdůležitější hodnotu pevné monogamní párové rodiny nedodržuje skoro nikdo. To ostatní jako nezabiješ, nepokradeš a nesesmilníš, to se nedodržovalo nikdy. 

Cance culture, mee too, pozitivní diskriminace... prostě demokracie je to tehdy, když to hlásáme my, když to hlásají oni, je to populismus. Pokud někdo poukáže na nějaké bezpráví, tož bude umlčen mediální smrští, řevem neziskovek a kdyby to nestačilo, zasáhnou soudy. 

Dlouho se ještě udrželi špičkoví pracovníci ve firmách, náměstci pod blbými ředitely, schopní technici pod idiotskými manažery... ale ti už jsou většinou v důchodu a těch pár posledních už to nevytrhne. A najednou jsme jako nemocemi prolezlý šedesátník, který má zlikvidovanou imunitu, protože si jí třicetiletým zhýralým životem cíleně odstranil. 

Jednoho dne to prostě přijít muselo. I když ještě kolem nás máme lidi, co varují a upozorňují do jakého průseru se řítíme, už je to vlastně jedno. Blbost se množí rychleji než je potírána. Infekce byla dlouho jen latentní. Pár Halíků a podobných intelktuálních kecálků prostě se společností nepohne. Ale když jsme postupně odstranili všechno, co je udrželo někde v koutě, tak teď se množí exponenciálně. A i když vidíme dnes a denně, jak se mobilizují obranné mechanismy, je už prostě pozdě, protože blbost se množí ještě rychleji. 

Ŕíkám to nerad a vlastně mě to úplně děsí, ale zdá se, že dějiny pokroku nejdou cestou adorace inteligentů, ale cestou vyhynutí blbců. Prostě blbost rozkvete a přivede se do zkázy. Zničí svého hostitele, zničí všechno a tím pak zajde. Průvodními jevy pak bývají pochodně, šibenice, katovské špalky... a nejasný pocit, že jedni jakobíni likvidují jiné jakobíny, revoluce požírá děti - to se prostě blbci musejí mezi sebou vyvraždit. 

No a vzhledem k tomu, že jsme jako lidstvo pořád tady, tak je z hlediska evoluce asi lepší, když se blbci vyvraždí a při tom sebou vezmou i nějakého chytrého či nezůčastněného, než kdyby to bylo naopak. Zdá se že příroda to vidí tak, že je lepší sejmout i nějaké normální lidi, než kvůli ochraně rozumných dopustit příliš dlouhodobé přemnožení pitomců. 

A až se blbci pobijou natolik, že klesnou pod kritické množství, až se ostatní přestanou bát pojmenovávat jejich duševní výplody pravým jménem, až se beze studu bude o blbovi říkat že je blb, tak to zase chvíli půjde. Zase se zaskvějí nějací ti inteligenti, nastaví se nějaká karanténní pravidla na udržování blbosti v patřičných mezích a dokud ve společnosti zůstanou opatření na potírání blbosti a její odkazování do patřičných mezí, bude všechno v cajku. 

A pak... se zapomene, jaké to je, když vládne blbost. Když se boří, ale nestaví, když se zakazuje bez alternativy, kdy takřka na všech vedoucích místech sedí lidi, kteří na to mají sebevědomí, ale nemají kvalifikaci. Zapomene se, že to takhle někdy bylo a začnou se odbourávat všechny mantinely. 

Dlouho se nic neděje, jen staří oškliví a hloupí mluví o tom, že se seje vítr a jednou z toho bude bouře. Ale skoro nikdo je neposlouchá, naopak jsou zesměšňováni, protože se přece nic neděje a ten maličký nárůst blbosti je nepatrná daň za svobodu. Co na tom, že se to každý rok zdvojnásobuje, vždyť to nic neznamená. Jakýpak exponenciální nárůst, kapacitu máme obrovskou, sociální i finanční polštář velký. 

A tak jsme ve stejné situaci jako Babiš předloni na podzim. Nárůst nemocných je obrovský a ať se dělá co se dělá, vše přichází pozdě a nedostatečně. Chytrá řešení jsou hloupá, na silová řešení není síla, na ekonomická řešení nejsou peníze a dluhy jsou řešeny větším zadlužením. 

Teď už je vlastně úplně jedno, co bude Fiala vyjednávat v Bruseli. Je úplně jedno, že Vondra věří ve šťastný obrat. Je úplně jedno, že si Babiš myslel, že sem z Brusele dostane peníze a udělá za ně něco smysluplného. Je jedno, že se Hampl pokouší racionálně argumentovat a je jedno, že se Budil pokouší kandidovat na šéfa Trikolóry. Je jedno, že chce Zeman vystoupit ze Zeleného údělu. Už je prostě pozdě.  Blbost se utrhla z řetězu. 

Možná ještě není pozdě pro Poláky a Maďary, ale mezi námi... vzhledem k tomu, že se nemohou zavřít do karantény proti této explozi hlupství, já myslím, že Orbán prohraje, nebo bude prohrán. Ani Poláci to podle mě neustojí - možná se trhnou včas od EU, ale budou muset o to hlouběji zaplout do americké řiti. A tam to není o nic lepší. 

Prostě blbci se přemnožili a jsou všude. Vyskakují i z míst, kde jsme si to před pár lety neuměli ani představit. Skoro bych se vsadil, že pár jich sedí už i na Temelínském velínu a v řízení letového provozu. Mezi piloty se jeden Lubitz už našel. I když jsou to segmenty, kde je obrana proti blbcům nastavená velmi silně, stejně se tam dostanou, protože to prostě někudy obejdou. 

Já prostě přestávám věřit, že existuje způsob, jak tuto infekci zastavit. Nejde o to, že by tu nebyli chytří a schopní lidé. Ale těch bylo vždycky málo. Poblém je v tom, že je moc blbů. Ta blbost prostě převálcuje všechno.  I proto, že máme demokracii. Halíka do církve nedosadil nějaký nepřítel pomocí bodáků a výhružek. Fiala se nestal premiérem kvůli nátlaku EU a Babiš nebyl premiérem kvůli nátlaku Ruska. Všichni ti Klausové Schwabové, Uršuly Leyenové, Angely Merkelové a další, ti všichni byli nějak zvoleni. Když je inaugurovali, tak se tleskalo. 

Naposled se evropští blbci eliminovali v ruských stepích. Vzali sebou i hodně chytrých a vzdělaných, vzali sebou hodně nezúčastněných a ještě víc nevinných. A když přicházeli na dějinnou scénu, tak vlastně nikomu nevadili. Nikdo nevěřil tomu, že to Fírer myslí s eliminací židů vážně. Nikdo nevěřil tomu, že Slované budou považováni za podlidi. Těch pár varovných hlasů bylo prostě přehlušeno. A pak to stálo strašně krve a odnesla to i spousta chytrých, vzdělaných osobností.  

Začínám se obávat, že se schyluje k něčemu podobnému. Nikdo nevěřil, že by Němci mohli zavřít atomové elektrárny. Nikdo nevěřil, že by EU mohla zakazovat úplně všechno, co z nás dělá civilizaci. Teď nevěřícně zíráme, jak se po volbách hladce zapomnělo na ty podnikatele s offshorovými firmami a ty slavné vrbětické důkazy nám také zůstali dližni. Tu nebetyčnou blbost už nejde zatlačit zpátky. Dějiny opět půjdou cestou nezbytné eliminace pitomých nápadů i pitomých lidí. Přírodní zákony raději dopustí, aby spolu s blbci odešli ze světa i nějací chytří, než aby se pro záchranu rozumných nechalo příliš mnoho blbců na světě. 

My se v tom prostě ocitneme. Nebudeme v klidu stát stranou a i když se můžeme trochu více připravit, vždycky to bude málo. 

 

Jo... jeden praktický příklad exponenciálního růstu debility ze Seznamu: 

Stanjura může schodek srazit bez škrtů. Zde zdroj: 

https://www.seznamzpravy.cz/….cz

Takže Schillerová si nechala rezervu a nakonec vždycky hospodařila líp než předpokládala, ale podle intervijuků Seznamu je to chyba, protože považte... ona schodek NADHODNOCOVALA!!!!!!! (svině jedna).  Raději se ani nedomýšlím, co je podle Seznamu správné hospodaření. Vlastně to vím... Bude se slibovat vyrovnaný rozpočet a pak to bude o 300 miliard v mínusu. To bude rozhodně lepší. 

Mě fascinuje, jak bezelstně nám Seznamáci řekli, že Babiš hospodařil vlastně v rámci covidu dobře. Připravovali rozpočet na to horší, aby se pak stalo to lepší. Takhle to dělali i před covidem. Naplánovali schodek 100 miliard, ale nakonec to bylo třeba jen deset.

Lukačevič by měl měl toho novinářského debila vyhodit. Je to nějaký Petr Holub - podle jeho profilu jde o zkušeného analytika s velkým rozhledem . (Asfaltový holube, budete se muset přejmenovat, vedle takového tupého opeřence přece nemůžete být... ) Tak dlouho naši pravdomluvní novináři pracovali na Babišově drahotě a strašných deficitech, aby pak naprosto hladce napsali,  že Schillerová dokázala totéž co Stanjura. Přečtěte si to sami. Debil... 

Připomeňte mi, až budu ten diktátor, že Holub bude pást kozy... když má ten velký rozhled, tak se bude rozhlížet z beskydské salaše. A z úcty k našemu Asfalťákovi se bude muset přejmenovat na Petra Imbecila. Nebo prostě zavedeme nový titul...  Imb. Petr Holub dem. et deb. 

Lukačevič si ho tam nechá, protože takhle s to teď dělá...  čím větší vůl, tím jistější povýšení. 

 

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.8 (215 hlasů)

Komentáře

chemického bumbálka, bolševického lampasáka, uřvaného exhibíka a permanentní Zděšeny se holt musí činit, aby nezapadla.

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

In reply to by Martin V. (neověřeno)

Trvalý odkaz

vsichni jeden Havel

Průměrný počet slepic: 4.5 (13 hlasů)
Trvalý odkaz

Tak tady je (a sekunduje jí Daniel Herman):

"Jako srpen 68, zvací dopis, Majdan. Džamila je v šoku z krve v Kazachstánu. Cítí Rusko"

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Jako-srpen-68-zvaci-dopis…

Průměrný počet slepic: 4 (9 hlasů)

a vadil Dzamile Havluv zvaci dopis?
myslim ten, kde prosil Bushe aby uz na ten Irak konecne zautocil a vybombardoval to tam. Humanitarne samozrejme, jak jinak.

Průměrný počet slepic: 4.2 (13 hlasů)

In reply to by Sakura (neověřeno)

Trvalý odkaz

něco úúúplně jiného! (Tedy, v reálu ten rozdíl spočívá jen v tom, že kulisákovi scházely tři dny do konce mandátu.) Ono vám to tady nějaké to Alžbětko už vysvětlí. Nebo se aspoň pokusí ... nebo aspoň plivne žluč ... nebo se s ní aspoň poprská.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

dáváte ošidné příspěvky (15:16, 15:33).
Dát pět za upozornění, nebo jedna za obsah? :-)

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

ale nejhorší na tom je, kolik blbců je v alternativě. Kolik blbců si myslí, že to nejdůležitější je nenechat se očkovat a nenosit roušky, zatímco se na ně řítí Eurosviňárny...

Průměrný počet slepic: 2.9 (14 hlasů)

Já myslím, že není problém v tom, že existují blbci. Ale problém je v tom, když tito blbci sedí na vysokých postech a všem to přijde normální. Alternativa se vyznačuje především tím, že jsou to lidíéí, kteří byli od blců vyházeni, ožebračeni a kteří zjistili, že svůj globalizační závod prohráli. Pak jsou na Alternatově lidi, kteří se nechtějí podílet na ničení státu, hledí s obavami na genialitu EU a podobně. Alternativa hlavně nesmí udělat stejnou chybu jakou udělali ti dnešní mladí krásní a chytří. Pokud vyhraje, nesmí svým blbcům dát funkce. Tak jako je dneska největščí kvalifikace pro premiéra být rosofob, tak největší kvalilfikací pro alternativního premiéra opravdu není atiwaxerství, ale schopnost dosadit na odpovědná místa odpovědné lidi, řídit je, mít zpětnou vazbu a být schopen dělat rozumné změny. Halasné vykřikování o covidovém koncentráku je poněkud málo.  Ale platí to i obráceně. Pokud máme kompetentního člověka schopného zastávat premiérskou funkci, tak bychom měli být schopni se vyrovnat s tím, že nechce povinné očkování a že covid označuje za zveličený problém. 

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

...Menší Zlo !!!) ...musí mít krom přináležité organizace (včetně vedení , způsobilého jednat - ne pouze vydávat různé traktátky) i sjednocující téma, to může být i obecné, avšak rozpracované do dílčích kroků, včetně toho, jak vytvořit předpoklady k jejich realnému uskutečnění.
Vyhrožování flákancem konformním hlupákům a otrokyním skutečně není programem a vyjadřuje možná kompetenci - ale pouze k tomu být v období eventualního revolučního teroru gorilou na špinavou práci.
No ale povinné očkování vakcinou proti viru, který je velmi odlišný od původního viru, to je flákanec do tváří všech dosud aspoň trochu rozumných lidí....

U nás je ale nemožné vytvořit aletrnativu, přefeminizovaný " vzdělávací systém" už dosáhl totiž svého. Už se jen hrají " počítačové hry", včetně zoufalých představení na náměstích, když zrovna nemrzne nebo není zákaz vycházení...
Možná doktoři nebo učitelé, ti by asi dokázali si vyřvat...zvýšení svých platů.....
:-D)))))
Soudci si to zvýšení prostě vysoudí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

je na čase přestat být blbcem a věřit že eurosviňárny a povinné očkování nejsou jedno a totéž, z jednoho hnízda.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdejší pan domácí má s panem domácím z webu D-Fens víc společného, než si myslí.
Pan D-F totiž ty blbce rovnou nazývá zmrdy a dokonce o tom napsal i knižní sérii. Zdejší pan domácí se zatím drží zpátky a nazývá je pouze blbci. Všeho do času - jen do té doby, než se zdejší pan domácí s nějakým echt blbcem-zmrdem doopravdy srazí.
Třeba i v rámci své velké rodiny, svého hospodaření, nebo nedejbože v zaměstnání - tam prý je to úplně nejhorší, protože tam není bez balíku peněz žádá šance, se zmrdovi ubránit.
Myslím, že jenom ta smířlivost a umírněnost, která je hluboce věřícím lidem vlastní, brání zdejšímu panu domácímu nazývat ty osoby přiléhavějším označením, vystihujícím jejich skutečnou podstatu.
Jak ale píšu, všeho do času.
Mám jednoho kamaráda, který byl do určité doby a určité události ještě mírnější a smířlivější, nežli zdejší pan domácí. Pak mu ale sáhli na rodinu a lítalo peří, víra nevíra. A jen my kamarádi od útlého mládí, jsme zabránili tomu, aby skončil v kriminále.
Byla to typická srážka s echt-zmrdem a navíc poměrně inteligentním (to zmrdi obvykle nebývají, jsou jen vychcaní), co se překvapivě jednoduchým způsobem infiltroval mezi komunitu věřících.
Slovy bezpečnostních složek to byl "dvojitý agent", pracující pro stát. Zakročil až místní duchovní, někdo z diecéze a později zakročili i sami fízlové, když se nakonec po krátkém vyšetřování ukázalo, že infiltrovaný zmrd totéž a ze zcela zištných důvodů, provedl několika dalším rodinám.
Jsou to zmrdi, pane domácí. Ne blbci, to je jiná kategorie. Ti, o kterých píšete, to jsou zmrdi. Je načase, zakoupit komplet zmrdologii od pana D-F a proštudovat.

Průměrný počet slepic: 4 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Opět jsme připravováni na další zdražení v drahém armádním tendru na nová BVP. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-nejvetsi-zakazka-v-h… Má jít o nákup 210 vozidel za asi 53 mld. Kč. To je 252 milionů Kč na jedno vozidlo = přibližně 10 milionů eur za vozidlo. V roce 2013 se udávala cena tanku M1A2 Abrams 124 milionů Kč. Merkava byla za 100 mil. Kč. https://www.kurzy.cz/tema/detail/vite-kolik-stoji-nejdrazsi-tank-na-sve… Ceny se snad o tolik nezměnily, takže kdyby armáda místo předražených BVP raději koupila pomalé Merkavy nebo jejich modifikaci pro naši zemi (se slabším pancířem), měla by za nižší cenu podstatně lépe chráněné vozidlo s větší zbraní. A Merkava Mk1, do které se nacpe v nejhorším až 10 vojáků, stojí v Lešanech v muzeu. Je s podivem, že už ani nejsme schopni stejné úrovně reverzního inženýringu, co Číňané. I kdybychom nakoupili Merkavy od Izraele, pořád bychom na tom byli lépe než s předraženými BVP s cenou za kus 250 milionů, tedy skoro dvojnásobnou proti tanku Merkava.
Naše armáda už ani není schopna koupit vyřazené tanky Abrams, kterých se zbavuje US námořní pěchota.
To snad ani není pravda, jak drahou hromadu šrotu je ČR schopna nakoupit, a to dokonce ani u svých spojenců není schopna koupit výrazně levnější vozidla. Celý tendr na BVP je už od počátku chybně zadaný a nová ministryně obrany to nezlepší.

Průměrný počet slepic: 4.3 (10 hlasů)

Gerde, chybu máte už v myšlence.
Izraelci darovali do Lešan očesanou jedničku a to ještě se spoustou podmínek, o kterých ani nevíte. Z Mk.I. si ale nic nevezmete, zrovna zahle verze byla v podstatě jen vývojová platforma, na které si vojáci i firma, ověřovali platnost a proveditelnost do budoucna zamýšlených řešení.
Použitelnou Merkavu Mk.II, natož tak trojku či čtyřku, Izraelci nikomu neprodají. A nikomu u nich v Izraeli znamená nikomu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

těch nesmyslů je tam bohužel víc. Do žádné z Merkav se nevejde deset vybavených pěšáků, do první sériové verze se nacpalo s velkou bídou šest lidí.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

neví, že:
1/ na střechu každého vozidla se dá namontovat zahrádka
2/ autobusy řady RTO tahaly za sebou vlečňáky.

A problém s deseti nevhodnými, resp nadbytečnými kusy bude rázem vyřešen.

Průměrný počet slepic: 2.5 (2 hlasů)

In reply to by Zapadlo (neověřeno)

Trvalý odkaz

Podstatné je to, že Izraelci zásadně neprodávají to, co sami vymysleli a vyrobili přednostně pro vlastní účely. Týká se to nejenom těch tanků, ale hlavně radioelektroniky, navigace, komunikace a inteligentního řízení.
Ty radary, které se nakoupily pro ČR, to je standartní a ničím výjimečná produkce, kterou dělá spousta jiných firem. Izraelci, ale ani NATO samozřejmě nebude vytrubovat do světa, že pro vlastní účely mají systém MADR upraven a modifikován úplně jinak - dost podobně, jako byly modifikovány pasivní Tamary a Věry pro naše účely a pro případný export, který nám stejně zatrhli, protože neměli jistotu, že se kupujícímu nedostane do ruky "náš" software, se kterým měly ty pasivní radary zcela jiné, doslova diametrálně odlišné schopnosti. V exportní konfiguraci nešlo (až na unikátní, patentovanou anténní technologii) o nic moc výjimečného.
Ale nahráním jiného softu, přidáním dodatečných pamětí a hlavně tedy - našimi lidmi pracně vytvořené, zčásti i neoficiálně vyšpióněné signálové databáze, se zrovna z té docela nenápadné Tamary, bohužel stalo něco zajímavého, z čeho měli řádné lufty i ti Izraelci.
Ono to docela nasere.
Léta se patláte se všemožnými stealth technologiemi, vrazíte do nich bůhvíkolik miliard dolarů, roků vývoje - a pak se najdou nějací neopatrní chytráci z jakési České republiky, kteří všecky ty drahé stealth technologie, docela dobře viděli a uměli identifikovat. :D
A tak by, tím případným zviditelněním těch technologií, všecku tu snahu a ty náklady, spláchli do hajzlu.
Tak to tedy ne...
Proto měly Pardubice na nějaký čas UPP, no ale naštěstí ne DKV.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

In reply to by Leoš (neověřeno)

Trvalý odkaz

Leoši,
má myšlenka především byla, že je to možné za poloviční prachy postavit podstatně lépe chráněné vozidlo. Jestli Izrael neprodá Merkavu, budiž. Třeba by ji prodali bez nějakého vybavení, ale hlavní je, že ČR už ani neumí postavit BVP sama. A to ani v případě, že má inspiraci v muzeu.

Zatím bez slepic

Pane Gerd.
Když musíme,tak je to jasný.
Letadla Cassa,helikoptéry,děla,teď BVP
Topolánkove BVP zrušila jedna škodovka,tak se koupí lepší.
I takto lze navýšit vojenskou výzbroj NATO u nás,než dojde na zřízení základny NATO u nás.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane zemědělče,
ČR platí výpalné a tak umožňuje firmám ze států zde podnikajících ten obrovský luxus. Například onu zmiňovanou vysokou přidanou hodnotu na výrobek, z toho plynoucí daně a financuje tím ekonomické imigranty.
Bohužel jsme kolonie a nevítaná konkurence pro německé firmy byla zlikvidována. Třeba konkurence v zemědělství.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)

In reply to by Gerd (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pustili za Hitlera v Berlíně do jakékoliv restaurace čtvrtinového žida či čtvrtinovou židovku ? Tuším že ano, v jistých obdobích této diktatury.
Za Šolce chystají nevpustit člověka pokud má jen jednu dávku vakcíny (natož neočkovaného člověka)....
V této jedné konkretní věci zdál by se tak být hitlerismus režimem přívětivějším ?!?

Očekávám českou imitaci téhož, jak už bývá v závislých zemích, korumpovaných např. dotacemi (nejenom) , zvykem....

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)

z reality show ocelova srdce

v nemecku se hromadi vyrazena americka technika a kolik hummeru a dalsich za cenu srotu bys nikde nenasel

borec to za levno zprovozni a nase armada muze byt vybavena jako zadna jina

https://zoom.iprima.cz/ocelova-srdce

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

V malebné krajině německého pohoří Westerwald leží největší inventář starých armádních vozidel. Michael Manousakis je shání, odkud se dá. Má dokonce exkluzivní smlouvu s americkou armádou na odkup všeho, co se vyřadí z provozu. Džípy, náklaďáky, tanky i další stroje restauruje a prodává. Občas je to pořádná fuška… Německý dokumentární seriál (2014)

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

zbláznil.
Vy si fakt myslíte, že někdo z papalášů řeší nějakou bojeschopnost AČR?
Jste k smíchu...

Průměrný počet slepic: 5 (8 hlasů)

Spíše jsem naivní. Ale především ČR žádnou armádu nemá. Má expediční sbor, nikoliv armádu.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

...zkorumpovaná dotacemi v očích lidu naprosto nedůvěryhodnou. Ale není, stále ji voliči a voliči ustanovují sobě i ostatním za fuhrery (srovnej s anglickým " leader").
Proč je tomu tak ?
Nu opět " díky" fiasku tkzv. vzdělávacího systému, lidé téměř přestali kriticky myslet, stávají se čím dál tím více podobni předrevolučním mužikum. Čehož moc samozřejmě ráda využije, byla by hloupá, kdyby ne.

Průměrný počet slepic: 3.3 (6 hlasů)

Říkají tomu "debilizace vzdělávacího systému" a v podstatě mají pravdu.
Když totiž srovnám to, čemu všemu učili nás a ještě i moje děti - a čemu učí ty současné, tak mne napadá totéž.
Podstatné se jenom proletí, nebo dokonce zamlčí a děckám se valí do hlav nepodstatné a často i škodlivé věci. Ty se potom ptají doma, kde se jim samozřejmě dostane úplně opačného vysvětlení - a děcka namísto toho, aby si uložila do hlav, co je správně, tak v tom mají neskutečný guláš.
Vidím to a slyším to doma. Chodí sem na doučování hromada děcek - za našich časů chodili na doučování jenom ti absolutně nejhloupější, aby nějak prolezli a aby nepropadli. Něco z toho nepochybně zavinila chřipečka, resp. zbytečné zavírání škol a naprosto neskutečný bordel v online výuce, která fakticky výukou vůbec nebyla. Mohl jsem dění doslova přihlížet - něco takového by se ve škole, za fyzické přítomnosti žactva, vůbec dít nemohlo. Co jsem kolikrát viděl v záběrech kamer u Teams, to bylo až neskutečný - a touhle debilizací chtěli nahradit skutečnou školní výuku? A proč vlastně zavřeli, pak zase otevřeli a zase zavřeli školy?
Aby se ukázalo, že dětem zaprvé nic nehrozí a zadruhé jsou stejnými vironosiči, jako kdokoliv druhý? To naši slovutní virologové ve vládě nevěděli? K čemu potom to jejich vzdělání bylo?
Nemohlo to být spíš tak, že cílem bylo vyvolat ve školství bezprecedentní bordel a chaos, aby to už nikdo nedal dohromady? Za přispění takových kurev, jako je Kartous - pokřivit školní výuku tak, aby vyhovovala jejich partě o 57 pohlavích?

Průměrný počet slepic: 4.1 (15 hlasů)

Podle toho je s ním i naloženo a v budoucnu nakládáno i bude.
To není nějaký povzdech nebo urážka...to je konstatování faktu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

..pardon, milé dámy.

Průměrný počet slepic: 4.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

https://www.patria.cz/zpravodajstvi/4881176/na-podzim-bude-mozna-nutna-…

Cituji z odkazu ".........."Stále se domnívám, že na podzim 2022 a dál do budoucna budeme potřebovat boostery," uvedl výkonný ředitel Moderny Bancel. Jeho společnost také údajně pracuje na vakcíně přizpůsobené koronavirové variantě omikron, ta nicméně s největší pravděpodobností nebude v nejbližších dvou měsících dostupná. Reuters připomíná, že opakované očkování je pro Modernu výhodné a že firma nedávno pro tento rok avizovala potenciální tržby z posilujících dávek v USA ve výši dvou miliard dolarů (přes 43 miliard Kč).
Někteří experti v souvislosti s podáváním druhých posilujících dávek nabádají k opatrnému přístupu. "Nemůžeme všechny očkovat každých čtyři až šest měsíců. Není to udržitelné a nemůžeme si to dovolit," řekl listu The Daily Telegraph šéf výzkumu vakcín na Oxfordské univerzitě Andrew Pollard....."

Tuším že pan Petráš (když tak se omlouvám) z UK to byl, kdo tvrdí, že příliš častá vakcinace může poškodit přirozený imunitní systém........A že 5. dávka je poměrně neobvyklou záležitostí, v sektoru vakcinačním, zejména pokud se neověřuje, zda očkovaný jedinec získal plánovaný stupeň ochrany....

Průměrný počet slepic: 4.9 (8 hlasů)

Nevyzkoušenou, neprověřenou a hlavně NEúčinnou.
Žblabuň, u které potřebujete "přeočkování" co 4-5měsíců, není žádná vakcina. Jak to nazvat, vlastně nevím. Možná "potravinový doplněk" - ty mají podobou "účinnost".

Už mě i napadlo, jestli ty reinfekce naočkovaných prodělavších (a infekce očkovaných) nezpůsobují právě ty "posilující" dávky. Které jsou vnucovány a aplikovány, aniž by se někdo z lékařů&spol. obtěžoval zkontrolovat stav imunitního systému obětí, a které obětem rozhodily imunitu. Resp.u nich vyvolávají reakce jako u vážného průběhu -zánětyorgánů vč.plic a srdce, dušost, horečky a pod.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

vysadkari z ruska jsou v kazachstanu, letadla taky odletela, pozornost se prenesla jinam

idealni cas spustit treba v noci ze soboty na nedeli utok na ukrajine, aby se putin nasral pred setkani s Bidenem, kterej bude v pondeli delat to my nic, to pokojni demonstranti

utok nemusi byt moc velky, ale vazat prostredky dle RAND dokumentu soucasne v syrii a kazachstanu a do toho ukrajina se primo nabizi

--------------
Střelba v centru Almaty se v pozdním odpoledni zmírnila, hlásí náš zpravodaj.

Jestliže se 7. ledna ráno pravidelně ozývaly zvuky výstřelů poblíž náměstí Republiky, k večeru se to výrazně utišilo. Oblast obsazuje armáda s samopaly, z techniky tam jsou nákladní auta a obrněné transportéry. Čas od času se dva nebo tři z nich vydají do okolních ulic a jezdí po městě.
https://t.me/tass_agency/99392
Rozsah pokusu o státní převrat v Kazachstánu svědčí o zradě v nejvyšších patrech moci v zemi. Doktor politologie, diplomat a veřejný činitel Jermuchamet Jertysbajev to uvedl ve vysílání televizního kanálu Chabar-24.

"Rozsah pokusu o státní převrat, ozbrojené povstání jsou tak zarážející a organizace byla tak silná, že bez zrádců v nejvyšších vrstvách moci, zejména v bezpečnostních složkách, by to nebylo možné uskutečnit," řekl Jertysbajev.
https://t.me/tass_agency/99393
Bývalý poradce Nazarbajeva Jertysbajev ve vysílání státní televize řekl, že v zemi několik let existovaly výcvikové tábory ozbrojenců - ale Výbor pro národní bezpečnost o tom neinformoval. Účelem spiklenců bylo podle jeho názoru odstranění Tokajeva od moci.
https://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=15&t=123&sid=a9649f985…

Průměrný počet slepic: 4.7 (6 hlasů)

Putina nenasereš, rozhodně ne tímhle. A rozhodně to na sobě nedá znát.
A co by tou Ukrajinou získal?
Vyžraný, rozkradený a politicky komplet rozložený stát, s vysokými milióny naprostých chudáků.
Kterým kdyby po skutečné anexi opět nepomohl, třeba aspoň šňůrami bílých kamiónů Iveco jako po Majdanu, tak ho svět sežere zaživa?

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Britští těžaři plynu mají extrémní zisky. Zvyšme jim daně, navrhují ostatní
Ve Spojeném království se vede debata o extra zdanění těžařů v Severním moři, protože jim loni výrazně stouply zisky, plyn podražil devětkrát. Vybrané peníze mají ulevit domácnostem při placení vysokých účtů.

Průměrný počet slepic: 4.5 (11 hlasů)

Ano, tak se to taky dá řešit, ale je to řešení "přes ruku" neřeší podstatu, že by energie neměly jít pře burzu, že by měly být vázány dlouhodobou smlouvou.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Stupňuje se hrudní buchot.
Půjdu vybrat první důchod.
To je na náměstí lidí!
Nechci, ať to někdo vidí.
Dostal jsem strach o ten balík
Hlavně, ať tu nejde Dalík,
Staňura a tak
či jiný chmaták.
Na bankomat slunko svítí
říkám si, tak to je v řiti
tak počkám, až zaleze
zkusím, co je askeze.

Průměrný počet slepic: 4.4 (14 hlasů)
Trvalý odkaz

Stovky let porad dokola. Myslíte si, že byli spláchnouti do hajzlu, ale oni ze septiků nějak vylezou. Co Vy na to Vidlaku?

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

Jen se uklidili, aby nebyli tolik na očích, takže ze žádných žump ani nemuseli vylézat.
Jestli z něčeho vylezli, tak ze svých luxusních sídel, vybudovaných na konci devadesátek, někteří i dřív. Ucítili prachy a příležitosti, protože ta předchozí vláda posrala, co se dalo.
Když jsem zmínil ty devadesátky:
Papaláši z ODS a jejich kmotři sice kradli, jen se jim z účtů kouřilo, ale obyčejný lidi, jako jsme my, nechávali na pokoji a žít.
Nikdo nikoho nebuzeroval kouřením v soukromých hospodách, bezdotykovými bateriemi a unisex hajzly, nikdo nikoho neměl potřebu zaklekávat. A kdo v malém podnikal a platil rozumný daně, měl naprostý klid.
Jak já sám, tak i spousta mých kamarádů, v devadesátkách takto vlastně "začala znovu". Třebaže někteří (i já) měli "Povolení pro poskytování drobných služeb obyvatelstvu" od Národního výboru už z konce roku 1986.
Dílem proto, že jejich původní podniky (často i dobře funkční a perspektivní, jako zemědělská družstva, kvalitní kovo- a elektrovýroby) kde pracovali, byly naprosto násilně a cíleně likvidovány ve prospěch západní konkurence. A dílem také proto, že chtěli být pány své situace a to nejen finanční, protože už někdy v roce 1992, začaly mít i ty funkční, transformované podniky potíže s platební morálkou.
A devadesátky na to byly prostě skvělé, pro ty obyčejný lidi.
A Rusko se dnes nachází zhruba tam, kde jsme byli my, na konci těch devadesátek.
Kdo se tam nesere do politiky, hledí si své práce, nebo se nesere do většího džobu jiných, tak se má tak dobře, jako my v těch "našich" devadesátkách.
Ostatně, jak to panu domácímu popsal slovenský miliardář na zabijačce - tam stát neháže chytrým lidem klacky pod nohy, jako tady házeli Čubovi, Svitu, ZPS a spoustě dalších. Tam stát chytré lidi s rozumným záměrem podporuje a jak jsme mohli číst, tak docela velkoryse, protože není až po uši zadlužený u západních bank.
Málokdo ví, že ten zmíněný Svit byl, i přes ty nepovedený námluvy s T. Baťou juniorem, připravený na dobrou transformaci a mohly odtamtud odjíždět na východ, resp. do států bývalého SSSR, kde jsme byli velmi dobře touto výrobou zapsaní, celé vlaky bot. Protože ty státy na tom byly už před rozpadem SSSR v tomto směru blbě a chybělo tam všecko, včetně bot. Oni uměli vytěžit i prodat ropu a plyn, ale neuměli si sami vyrobit kvalitní boty, nebylo to tam tradiční, ani zařízeno na takovou výrobu.
Svit měl uzavřené už platné smlouvy s dvanácti zeměmi bývalého SSSR, jen začít znovu vyrábět - dobrých a zkušených pracovníků byly ještě spousty, v roce 1988 měl Svit 23.000 stálých zaměstnanců.
Byly vyřízeny překlenovací úvěry na financování výroby-nákupu novějších strojů, nebo na rozšíření stávající. Úzce navázaný podnik ZPS, ale i vlastní provozy Svitu, si uměly potřebné obuvnické stroje vyrobit přesně a na míru, včetně forem i celých linek.
Hodil do toho vidle stát. Proč a jak, to je...
Kdybych Vám tu podrobně přepsal vyprávění tehdejšího, skutečného insidera, pracujícího přímo v 8.etáži 21.b (znalí vědí, kdo a co tam tehdy sídlilo), tak by to fakt bylo na dlouho a dvěma třetinám byste možná ani neuvěřili. Náš tehdejší podnik, ještě neskomírající, měl se Svitem dlouhodobou smlouvu na údržbu specifických, vybraných zařízení, takže jsme tam s kolegy byli každou chvíli a mohli "online", ale spíš na vlastní oči a uši sledovat, jak tu firmu stát poslal nejprv do potíží, pak do sraček a nakonec na smetiště.
Hodnota celého toho obrovského areálu, včetně infrastruktury, zásob, technologií, ale i hodnoty opravdu kvalitních a zkušených lidí z vedení i výroby, byla v tom r. 1988 odhadnuta na přibližně 750 miliard tehdejších korun. Fabrika na boty s hodnotou třičtvrti biliónu tehdejších korun československých, byla o pár let později a konkrétními lidmi z vlády, kompletně spláchnuta do hajzlu.
Osobně považuju likvidaci Svitu, společně s likvidací ČKD, plzeňské Škody, ale i některých podniků Tesly za ty největší škody, jaké tehdy republice mohly vzniknout a které už nikdo nikdy nenapraví.
V podniku ZPS se tak snadno nedali a firma v určité konfiguraci přežila dodnes. Jak to dokázali, to by bylo na knížku a metál tomu, kdo program záchrany ZPS vymyslel.
Čuba, to je úplně samostatný příběh. Tam byl obrovský potenciál opět ve zkušených, chytrých, vzdělaných a inovativně myslících lidech.
Kdo a proč Čubu zařízl, je myslím všeobecně známo. Až ten člověk, co to celé spískal konečně zdechne, půjdu se z radosti hrozně ožrat..

Průměrný počet slepic: 4.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

....budou moct, za jisté vyhrocené situace - když by "epidemie" eskalovala, např. zdravotníci chodit do práce (tedy dle dosavadního přístupu nejen to minsitesrtva pro produkci zločineckých nařízení, tam, kde je hustota výskytu lidí patřících do rizikových skupin nejvyšší). Dotyčný ministr tvrdí, že " prostě půjdou místo karantény domů..... do karantény do práce". :-D))))
Nic proti pravomocem vámi navolených exotů a mužatek vydávat různá protichůdná prohlášení a opatření....ale neměli by přeci jen navštívit psychiatra ? Tak ze dvakrát do měsíce ?

Průměrný počet slepic: 3.7 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Plkáte tady bezmocnč kokotiny a mezi tím vás stříhají do hola a lalkulujou na jatění. kokoti jedni blbí počmáraní. Jako v mateřský školce gdy se malí blboni hádaj o hračku. Se děte bodnout plagiátoři internetových blábolů. Sodoma Gomora na vás. Muheeeeeeee

Průměrný počet slepic: 4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Dnes jsem byl zde opět napaden kvůli tomu, že jsem Žid. Mě už tito internetoví bojovníci začínají unavovat.
Prosím tímto ofiko, aby všichni židobijci požádali Vidláka o můj mail, já mu tímto dávám svolení k tomu, aby jim ho dal a prosím, pak přijeďte, postavte se metr ode mě a do očí mi řekněte, že jsem sráč proto, že jsem zasranej židák.
Jestli někdo teď očekává akční scénu, kdy já mu skočím po krku a zmuchlám ho, tak se nedočká.

Já se mu pokusím vysvětlit, že jsem normální chlap, který miluje svojí rodinu, živí se rukama, k večeři si negriluji palestinská miminka, ale občas žeru i květák, když se setkám s přáteli, tak neplánujeme ovládnutí světa, ale prostě kafráme o blbinách a mě se pouze nelíbí, když někdo začne napadat.
Pokud mě tady Jožinek označí za blba, to je v poho, to snesu, to bylo mířeno adresně na mě. Pokud ale u toho napadne moje předky, to v poho není. Ti se bránit už nemohou.
Jožinku, ještě jednou se otři o moje předky a půjdu ti po krku, ty sráči!

Průměrný počet slepic: 2.3 (10 hlasů)

Ne tvou vylhanou interpretaci, to neokecáš.
Popiš to, jak na myčce ucpeš bahnem kanál a pak se jen ohlížíš, jestli tě někdo neviděl.....abys mohl utéct...
Popiš ty své daňové podvody, kterými se navíc, jak ten poslední kretén, kasáš na internetu.
Popiš jak tě napadám proto, že jsi žid (klidně si buď i buddhistou nebo katolíkem). Lháři ulhaná.

Tvoje předky neznám - tedy nevím jak jsem je mohl napadnout, to je jen tvá další pomluva.
Kopíruji tvou výhružku (dokonce má formu " veřejného prohlášení" !!!) a posílám ji svému právníkovi. Zatím jen k evidenci.
Modli se ke svým předkům ať se mi v dohledné době nic nestane....

Hezký den.

Průměrný počet slepic: 3.8 (8 hlasů)

Vzhledem k tomu, že jsi zde kdysi nechtěně prozradil, jak jsi na tom finančně, dej mi kontakt na svého právníka, já mu koupím pár klubíček, aby si mohl zaštupovat ty díry na loktech.
Jo a mám vyřídit, že můj kámoš, který dnes zde dělá advokáta městu a místní smetánce, se kterým jsme kdysi zkoušeli hrát v kapele, to je zase můj právník, se na toho tvého těší.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Uznávám, že toto byla ode mě podpásovka, jelikož můj právník si tím tvým vytře prdel, ale začal sis zase ty s vyhrožováním právníky..
Ale proč jsi mě tak vytočil, bylo, žes napsal: "Jakého že jsi to náboženského původu"
Kurva, proč jsi do toho musel tahat můj původ. Tím jsi do toho zatáhl mé předky a já je musím bránit.

Průměrný počet slepic: 1.6 (5 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

Do kolikátýho kolena?
kdosi si kvůli tomu nechal i přeoperovat nos. Aby náležitě vypadal.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by berrnard (neověřeno)

Trvalý odkaz

si připadám jak ve Vidlákově, kdy občan podává trestí oznámení na neznámého pachatele, aniž tuší, že zodpovědným pachatelem je on sám.
P.S.
chudoba cti netratí.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

takže pánové to oné. Ale zase máme to jak z první řady v dívadle. Kluci holt blbnou.
Z jiného konce, navzdory všem předpovědím, díky šetření světlem o +/- 1/3 se snížil světelný smog a vyčistil taky luft, takže po hodně letech jsou zase vidět na obloze oba vozy a je to nádhera.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

děláte chybu. Normální chlapi, kteří se živí rukama a milují svoji (SVOJI!!! Kurva, abych neklel, ne svojíííí, už se to proboha digitálního jednou i s Vidlákem naučte - tohle číst je fakt utrpení) rodinu, to jsou přesně ti, kteří by měli ovládnout svět, nebo se na jeho ovládnutí přinejmenším spolupodílet. Ne proto, že tahle skupina je dílem dělnická třída a dílem pracující inteligence (no dobře, tak i rolnictvo a v hlíně se vrtající inteligence - jsme na Kydech, že), ale proto, že tihle chlapi držíme ruku na matérii světa, z něhož povstává veškeré vědění. - Z toho mmch jasně plyne, že soubor 3,14čovin o 74 genderech a podobné xračky za vědění nepočítám.

Ale vaši nabídku přijímám. Postavím se metr od vás - neřeknu Vám nic o židákovi, poněvadž si nic takového nemyslím, ale se zájmem Vás budu pozorovat, jak žerete květák. - Každý pochopí, že tohle si nemůžu dát ujít.

Průměrný počet slepic: 4 (4 hlasů)