Putinův bolehlav

Autor
Štítky

https://www.litterate.cz/putinuv-bolehlav/

Vjedné věci mají mééédia pravdu. Rusko rozumí jen síle. To bych jim z fleku podepsal. Musím k tomu přidat i to druhé – všichni rozumí jenom síle. Válka je pokračováním politiky jinými prostředky a nastupuje tehdy, když už řečičky nikam nevedou. Jeden čin je víc než tisíc letáků, říkával starý anarchista Bakunin. Být silný alespoň tak, aby byl nepřítel bolestivě pokousán. Mít arzenál, který útočníka odradí. Jednoho dne skončí všechno zastrašování a předstírání, skončí prosby i hrozby a dojde na bodáky.

Ano, tohle je Putinův svět. Nesdílím romantické představy, že by Rusko bylo nějakým strážcem civilizačních hodnot, že přináší světlo do zkaženého světa liberální demokracie. Ale rozhodně odmítám i ten opak – že by Rusko bylo něčím anticivilizačním, absolutním zlem, že by průměrný Rus byl nějak horší než průměrný Američan. A už vůbec si nemyslím, že by se Putin jakožto autoritářský vládce nějak vymykal obvyklému standardu mezi jinými autoritáři.

Putin je technolog moci. Umí to. A že nesdílí naše evropské hodnoty, to není dáno nějakým ďábelstvím, ale prostě poznáním, že západní hodnoty mají Rusko oslabit a ne posílit. Výsledkem západních hodnot není místo pro Ruko, které mu dle Putina náleží, ale jeho rozparcelování a vydrancování. Viz nedávná konference „protiputinovské opozice“ v Praze. Jestli Putin potřeboval nějaký důkaz, co se na Rusko chystá, stačilo se kouknout na jůtub.

Putin bere moc jako prostředek. On podle mě žije ve světě, kde má pravdu ten, kdo má větší kanóny, víc továren, větší zásoby surovin. Pravdu má ten, kdo umí efektivněji, kvalitněji a rychleji vyrábět. Pravdu má ten, kdo si včas zajistil strategické suroviny i strategické spojence.

Proč tohle všechno píšu…

Víte, já si představuju, jak tam Putin sedí v Kremlu a přečte si v Dojče Welle, že Rusko bude poraženo tím, že si budeme mýt jen podpaží a zadek. Že Rusko potrestáme tím, že snížíme teplotu na hajzlech. Já myslím, že prostě nedokáže uvěřit tomu, že to myslíme vážně a posílá svoje tajné agenty, aby hledali, co je za tím.

Jo, kdyby Němci vyhlásili, že rozjíždějí válečnou výrobu a od příštího roku sjede z výrobních linek nových tisíc tanků, vyroluje tisíc nových Eurofighterů, postaví se deset tisíc děl, sto tisíc kulometů a vzniká dvacet nových továren na náboje, tak tomu by Putin rozuměl a začal by řešit, odkdy se to na bojišti může projevit.

Kdyby Evropa řekla, že otevírá nové doly na uhlí, že se bude šetřit plyn, protože každý snížený stupeň při topení znamená sto tanků, tak tomu by Putin také rozuměl. Rozuměl by i tomu, kdyby Francouzi oznámili výstavbu padesáti nových jaderných bloků v celé EU, spustila by se výstava strategických železničních a silničních koridorů ze západu na východ, kdyby EU vyhlásila, že začíná dělat milionovou armádu a přes odpor obyvatelstva se to dařilo, tak by Putin opravdu porozuměl a začal by zjišťovat, jestli to Rusko zvládne nebo nezvládne. A podle toho by reagoval.

Ale nic takového se neděje. Trestáme Putina tím, že od něj nenakupujeme suroviny. Místo abychom začali nakupovat ve velkém, abychom dělali nové plynové, ropné i jiné zásobníky, místo abychom začali makat, makat a makat, tak se snažíme Putina odstřihnout od peněz. Jinými slovy, od papírků. Chceme zvítězit vlastní chudobou a nedostatkem proti zemi, která má úplně všechny suroviny.

Já bych řekl, že si Putin furt myslí, že je to nějaký rafinovaný plán. Že prostě nedokáže uvěřit, že jsme až takhle blbí. Myslí si, že je to jen pro utajení. Pořád čeká, kde vzniknou ty továrny, jak bude zapojeno obyvatelstvo do válečné výroby, čeká, odkud na něj vyjede ta záplava vojenského materiálu… a ono nic.

To si jako fakt někdo myslí, že je možné Rusko oslabit odstřižením od dolaru? Zemi, která má na svém území všechny prvky periodické soustavy a všechny těží a zpracovává? Rusko je možné oslabit stovkami stíhaček a desítkami tisíc děl. Rusko je možné oslabit pomocí tisíců tanků. Ale vážně si nedovedu představit, že Rusko oslabí, když od něj nic nekoupíme.

Vždyť do Ruska už dávno teoreticky nic neprodáváme. Na to jsme zavedli sankce už před lety. A co byl výsledek? Rusko si to vyrábí samo. Sice se to jmenuje Mercedes, ale továrna je tam v ruských rovinách a ruská armáda si jí může kdykoliv vzít. Stačí jen chtít. A že se některé díly dovážejí? A to jako znamená, že Rusové teď pokývají hlavou a smíří se s tím, že díly nejsou? To se jako nezvednou ze židlí, nezačnou je hledat jinde a nezačnou přemýšlet, jak je nahradit?

Vždyť my Putina denně přesvědčujeme, že stačí jen počkat. Že přijde den, kdy vojenský materiál pro Ukrajinu dojde. A pak teprve začne ten skutečný tanec.

Putin rozumí jen síle… a my říkáme, že ho porazíme tím, že budeme slabší. Že budeme méně topit, méně svítit = méně vyrábět, budeme žít hůře, a tím strádáním zvítězíme. A ještě nám to zdaní a zdraží.

Místo abychom zvýšeným úsilím dohnali svoje resty, místo abychom ve velkém začali budovat zásobníky a dělat zásoby, místo abychom naplno využili surovinový a technologický potenciál Evropy, místo abychom vyráběli, cvičili a hromadili, tak ořezáváme všechno, co ještě k něčemu bylo. Tohle je podle mě poprvé v dějinách… dojem, že se dá nad jadernou velmocí vyhrát sebemrskačstvím.

Podle mě tohle Putin nedokáže pochopit. Že to není kamufláž, že to není habaďůra. On nechápe, že je to myšleno vážně.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (82 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Rusové rozumí jen síle a Američané nerozumí vůbec ničemu, jenom se do všeho serou. Proto je ten náš svět v tak krizovém až kritickém stavu.

Průměrný počet slepic: 4.9 (35 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Tak se na to tady v diskusi chystam,aby bylo jasno,po lopatě a proč se toho vladnouci třida neomarxistů boji jako čert křiže,nebot se odhaluji jako nositele zla a neomarxismus je dnes de fakto kryci výraz pro někdejši fašismus a fašisty,kteři chtěji totalni rozval republiky,aby poté okradeni a zuboženi doomorodci tzv holota z bananove republiky přijali všecko i vybuch žumpy vladnich sraček pod nimi!

Fuj,fuj fuj at žije ten zly hnůj!
No ni pacani?

Průměrný počet slepic: 2.6 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Zkuste si vzpomenout jak web Protiproud jako jediný uveřejnil plan na ukončeni cele éry kapitalismu a stejně jako ve středovku byl pomalu uskutečněn přechod od feudalismu ke kapitalismu si banksteři vytvořili nařizeni pro celý svět JAK!

Mělo to byt uskutečněno ihned tj 29.3.roku 19 ,ale TRAMP je uprosil at to udelaji po volbach,nebot se domnival vyhru!Zgablo!Ve světě podvodů ho jednoduše odstranili a stanovili nov data!

O tom všem byl naš hrdina Putin informovan a sedêl už tehdy pod palbou děl 8 let tiše a pripravoval se na jeho heslo

NA CO NAM BUDE CELY BANKSTERY ZDEMOLOVANY SVET KDE NEMA BYT MISTO PRO RUSKO!

U tehdy věděl co bude s dolarem a začal s procesem banksteru,kteři ho MUSEJI sami odstrant spolupracocovat! Musi se totiž od padajiciho systemu banksterů oddělit a proto je tu to ,BRICS nyni i Moscow World Standart MWS atd přimo ped nosem doběla vzteklych podvodniků,kterym plive do jejich ZUPPY!!
Co myslite lidovi komentatoři je to pravda nebo lež? A vo tom to je!
No ni pacani?

Průměrný počet slepic: 3.5 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

No vzhledem tomu, ze zapad misto tanku a stihacek leta letouci resil genderovou identitu a prava LGBTXZ, tak Voloda se asi nicemu nedivi. Podle meho nad nami uz zlomil hul. Vi, ze jestli bude, nebo nebude se zapadem kamaradit je v podstate jedno. Technologie a sikovny ruce jsou na jih od Ruska, tedy v Cine. S tou se kamaradi. Vi, ze slavnej zapad se bude placat v problemech a proc by se s nim pral? Vzdyt by tu moc neziskal. On ma suroviny. Zapad jen dluhy. Vidi EU ktera se chova jak dementni duchodce, ktery byval mocny a vykonny, ale dnes je dementni a zmateny. Co s nim? Proc se rozcilovat?

Průměrný počet slepic: 4.7 (22 hlasů)
Trvalý odkaz

článku Není to o síle přišel jakýsi pithart s objevem že v Tunisku se pije skoro dvakrát více alkoholu než v České republice. Našel totiž jakousi zprávu plnou statistik z které si vybral jednu, kde se například píše, že největší spotřeba alkoholu je v Afghánistánu. I jiné muslimské země měly větší spotřebu než evropské nemuslimské.
Kdo není imbecil hned zavětří že tady něco nehraje. Není totiž statistika jako statistika. Stačilo si pořádně přečíst čeho se ta statistika týká a zjistíte, že musíte hledat jinde, jen pár stránek vedle a tam je už ta pravá, kde je Afghánistán tam, kde má být....na chvostu.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

psala tam sloupky nějaká baba, která dělá někde v Emirátech, nebo u Saudů, to bych kecal a psala, že tam arabové lejou celkem fest.

A kámoš, který jezdí na zámořské lodi, taky říkal, že muslimové ve svém volnu se alkoholu rozhodně neštítí, naopak. A prý, když se jich ptal, jak je to možné, vždyť přeci nesmí, tak mu odpověděli: "Tady jsme uprostřed oceánu, sem Alláh nevidí". A šup tam další.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Kámoš se před lety přestěhoval do Teplic, kde je dost silná arabská komunita a co vyprávěl, tak muslim abstinent se možná vyskytují v těch dvou slavných knížkách, jedna se jmenuje Korán a druhá Pohádky tisíce a jedné noci, ale realita je trošku někde jinde.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

První ukazovala množství vypitého alkoholu v populaci starší 15 let.
Druhá ukazovala množství vypitého alkoholu v populaci starší 15 let, ale týkala se JENOM pijáků, neboli lidí, kteří předešlý rok požívali alkohol.
A to je zásadní rozdíl.

Když si vemete jako pithart tu druhou tabulku a nepřemýšlíte o tom, co máte před sebou tak dojdete k názoru že v Tunisku či Afghánistánu se pije dvakrát více než v Česku. Nepije.

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Pochopitelně, podle správně srovnaných statistik vám dokáži, že mám největšího pinďoura v okolí, když do statistického výzkumu pojmu sebe, pár vietnamců, pár ženskejch a Pepu, kterého jsem viděl čůrat.

Ze statistik bych si hlavu nedělal. Mě na vašem postu zaujalo to nechlastání muslimů, to jsem vyzvedl, jelikož statistikám dávno nedávám moc velkou váhu.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Když si projedete nějaké muslimské země, zjistíte že tam nejsou hospody, kde se místní lidé nalévají a v obchodech alkohol buď chybí vůbec nebo je někde vzadu.
Nevidím samozřejmě jak to vypadá doma, ale faktem je, že běžný muslim alkoholu běžně neholduje.
Jinak v diskusi šlo o to, jak moc se pije v Rusku. Pithart tvrdil, že Rusové nepijí více než ostatní Evropané a uváděl právě statistiku.
Jenže zapomněl - nebo to nezmínil schválně - v Rusku pijí samohonku.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Já tam u nich nesmím diskutovat, tudíž tam nechodím ani šmírovat.

Každopádně, pokud psal, že se v Rusku nechlastá víc, než jinde, já tam párkrát byl, poněkud se jeho statistiky míjí s mýmy zkušenostmi. Pochopitelně, je ale možné, že od mé poslední návštěvy rusáci šli do sebe, přestali chlastat, kouřit, začli cvičit a jedí zdravě (to byla ironie, pro některé zdejší čtenáře, kteří hůře chápají ((si všimněte, Čtenáři, poslední větou jsem si zase zvýšil oslepicovanost svého postu, to nikdy nezklame)).

A k té samohonce. Jsem četl ještě větší vychytávku, co tam prováděli. Ani pálit nemuseli. To se takhle do zavařovačky nacpal různorodý sajrajt, na ní se navlékla gumová rukavice, uvnitř to začalo různě bublat a kvasit a když se rukavice nafoukla a zvedla, šlo to vychlastat. Tyto vymoženosti ale asi v Pithartových statistikách nebudou.

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Zastupitel Putin ví, že nemůže žít bezpečně ve věžáku s imbecilama, keří si v přízemí hrajou se sirkama na teplouše. Sestupte prezidente Putine z hůry a vyžeňte ty šváby.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Vždyť někdo nemá ani ohebný jazyk a nikdy se nikdo nedozví, co jiní říkají. Třeba ta která strana dříve či později vytuší, co má kdo na mysli. Jsme v půlce. (kt. se stále ovšemže posunuje).
(tak dlouho rozuměl jejich síle, až se nebál mluvit otevřeně nahlas) (někdy si myslím, že většinovku už musí od smíchu bolet břicho od doby, co byla poprvé očerněna informace)

Průměrný počet slepic: 2.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

No jo, globální politika, do té teď dělaj všichni... ale jestli nebude v zimě pořádně mrznout, tak nás příští rok na zahrádce sežerou všechny ty plísně a jinej sajrajt zaživa. Nemám přesnou statistiku, ale sleduju rok co rok horší a horší stav, ruku v ruce s tím, kolik zim jsem neměl na nohou zimní boty a nenadával na "mráz jak samec"...

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Putin asi tak blbej nebude, ten to ví, jak tady plaveme v průserech, které jsme si sami udělali.

Já to vidím taky. Já se netajím tím, že bych tomu ruskýmu kriplovi nejradši zakroutil krkem, ale čím? Když převedu naši ekonomickou strategii na vojenskou, tak by mi do války dali slepý k dělostřelectvu, hluchý ke spojařům a jako paradezantí jednotky bych měl vozejčkáře. To se ale pak dost blbě bojuje, to by nedal ani Žižka.

Já s autorem souhlasím, že to tady děláme úplně na piču, ale rusáka prostě rád nemám. Nevěřím mu.

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)

berrnarde, zavítal jsem sem omylem a vidím, že je to tu celkem zábavné.
Rusáka rád nemáte a nevěříte mu. A koho rád máte a komu věříte? To by mě celkem zajímalo....

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Svojí ženě, Stanislavě "berrnardové", té veřím. 29 srpna to bude 30 let, co jí věřím.

Kominíkovi, můj nejlepší kámoš. Na nic si nestěžuje, maká, ale umí žít.

Oťasovi, kterého jsem kdysi vyhodil ze svého baráku, on se časem polepšil a mám ho rád ne proto, že by nedělal průsery, ty dělá furt, ale je to rovnej chlap. Když udělá další průser, postaví se k němu rovně a ví, že za vše se platí.

Standovi, který začínal s motorovkou, dnes mu jezděj po lesích dvě vyvážečky, pět traktorů, ale tenhle chlapík, který fakturuje mega měsíčně se nad nikoho nevyvyšuje a v lese byste ho nepoznal, jelikož se nikterak neodlišuje od svých zaměstnanců, furt drandí od rána do večera na traktoru.

Pokud chcete další příklady, mohu pokračovat...

 

Průměrný počet slepic: 2 (3 hlasů)

Ne, díky, to stačí. To jsme na tom podobně, i když osoby a obsazení jsou pochopitelně jiné.
Možná by stálo za to sestavit opačný žebříček, tj. komu nevěříme (od stovky k nule), ale to by byl hodně dlouhý seznam.
Mějte se dobře sbohem a šáteček.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Které mame radi,ale to nam nikdy nedovoli milovat!Domnivam se,že do vedeni dosadil sve agenty viz porodni asistentku lejno a jouru v
EKkterá pry bude cenzurou tajit,že to jsou jeho agentky a jako za komuny maji řidit blbě celou naši vladu a
EU,ktera odešle i všechny patrony,necha jenom slepaky a miny do vodyc,aby jsme se proti němu nemohli branit až nas přijde jak on řika denacifikovat!

Jo pane Bernarde ideologie už porazila kdysi CCCP to bylo panečku ozbrojene po zuby no a tak na nas přišli s novotou tj vladnim NEOMARXISMEM , nam nic jineho nezbyva než se Sjednotit a stat ANTINEOMARXISTY a pote valečni štvači budou ne slepice ,ale kokoti!
No to fakt skonči tim,źe delostelectvo dostane špuntovky,spjařky budou bez uši,paragani bez padaků a ja musim nosit přes oko, kde mi zoperovali peřeje pasku jako znak imitace strejdy Šišky jinak se z průserů, naš silny dřevorubče ,nevyhrabem a na kominy navic musime platit odpustky jako ua Husa a dat se za to vypalit!
No ni pacani?

Průměrný počet slepic: 3 (6 hlasů)

udělal taktickou chybu. Měl ještě nějaký čas počkat, až se tady ugrýndýlujeme a budeme v prdeli definitivně. Takhle odkryl karty v době, kdy na držku ještě nepadáme, zatím máme pouze odřená kolena. A to se dá ještě furt vyléčit. Jak jsem psal už dřív, já jsem životní optimista.

Ale každý musí hlavně začít sám u sebe a připravit se na náraz, jestli přijde, aby se pak nedivil. Na tohle kdysi zpívala jedna slovenská skupina písničku s trefným textem:

Jednu radu ti dám

poraď si sám.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

Vy, Aničko, nadáváte na neomarxisty, zemědělec na židáky a původní osazenstvo, které se přesunulo na web s tím intelektuálním názvem, na všechno. A já jsem dnes Alefovi vděčný, že mě tamodsud vyrazil. Jelikož na mě četba jejich stížností měla negativní účinky.

Já mám kámoše, bejval to fajn kluk, ale časem zblbnul a když dnes jedu kolem jeho baráku, vidím auťák, tak šlápnu na plyn a profrčím, jelikož na kafe se stavit nechci, protože vím, že bych poslouchal celou dobu jak je všechno na fiču, všichni jsou kurvy a jde to od desíti k pěti. Když jedu kolem kominíka, to se stavím vždycky. On mě nepřivítá s kyselým ksichtem, jako že ještě žije, ale nic moc, ale s hubou od ucha k uchu, dáme kafčo, poklábosíme o babách, o muzice, kdy si to zase rozdáme v bowlingu a kdy zapaříme.

Já vím, je to možná trochu alibistický přístup, ale já nevěřím, že když budu někde furt držkovat na netu, že tím něco nějak moc změním. Akorát se budu permanentně utvrzovat v tom, jak je všechno na fiču. A já na této planetě mám vyměřený určitý čas a nehodlám ho promarnit tím, že se budu furt rochňat v problémech. Hodlám si ho užít a sem chodím proto, abych se pobavil a sem tam zakafral.

A co se týče reálného života, ať tam bude jakýkoli režim a jakákoli ekonomická situace, vždy se budu snažit vyrazit co nejlepší životní podmínky pro sebe a pro lidi, které mám rád. Za komančů jsem byl na třech seznamech stb jako podezřelý z podvratné činnost, ale finančně jsem na tom byl nejlíp z lidí v mém okolí, dnes si taky nemohu stěžovat a když se ten režim opět změní, já to dám zase, tomu věřím. No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Ale NEJSEM tupy sociolog,ktery za podpory zlych kapitalistů,dobři kapitslisti plati pokladnim v Lidlu 14 eur na hodinu, sepisuje pozorovani občanů odevzdavaji raporty zlym kapitalistickym zmetkum oproti odměně rznych prebend a vyhod tedy svym chlebodárcům a NESMI nikdy dodat do svych članků navrh řešeni.
JA JSEM ASI DŽENI a jedina v republice,ktera ma navrhy řešeni a otevira borcum svobody okno skwěleho řešeni tim PNZ!

Člen AA teamu SV mi vypravěl,že se u jednoho hampelmana tj panaček na zdi s provazkem dole,kde po zataženi panaček mava ručičkami a nožičkami ,objevil pod jeho člankem,kde byla zpocatku otevrěna rubrika diskuse!

OKAMŽITE BYLA RUBRIKA UZAVŘENA!

Tak teprve lze rozpoznat falešne karty režimu zla!Mi tu hrozi nepřetržitě nejen zabiti,ale i upaleni!Texty jsou mi komolemy a moje hrdinna smrt způsobi,že se stanu nakonec nesmrtelná a budu umirat jen jednou!
Bacha na to slyšela jsem,že salati budou mučeni nedostatkem proudu,plynu,chleba a vajec a stejně maji kvůli přelidněni tim
Gatesem byt nezdravymi bacilly možna i z Ukrajiny zabiti a pry se planuje z nich vyrobit červy do polivky,aby se uspořily penize pro bankstery,kteři se budou cpat jen biftaeky !!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Tak pane Bernarde se neda nic dělat!Jede jak pila!Ano musime se všichni poradit nad Programem Narodni Zachrany PNZ! Jsou tam teď 4 postulaty a ja chci dodat paty KUS!

Bude to požadavek dat do USTAVY placeni všech účtu a nakupů v HOTOVOSTI jako znsk Svobody!Mohl by jste se zeotat vaši lani zda vám to povoli schvalit?Jinak bude bezhotovostni otroctvi,koupite si rohliky a banksteři vam přiksžou k nim povinně koupit zelene kobylky a žive ponravy na polivku!
To je myšlenka piratů tahjicich za sebou misto dřevěneho kačera fialovou okurku,považuji se tak za novodobe komunisty!
Pozval by jste mezi nas doktora Skalu,ktery se planta sám v jeho TV www.stripkyzesveta.cz a odmita podporu nas voličů nebot nevi,že vlada zkurvila Marxismus na neomarxismus a tak ji proto musime volit jako antineomarxiste, nebot jsme pry ti pravi pravaci a když ne tak hlava dolů a injekci do zadnice a šup do hladomorny!
Tak co rozeberem si tu HOTOVOST nebo ni drahy a silny bohatyre??
AAtSV

Průměrný počet slepic: 3 (4 hlasů)

Kdyby zakázali platbu v hotovosti, dost by mě nasrali, jelikož já kartou zásadně neplatím. Ale není to kvůli představě konspirace, že mě budou sledovat, ti už mě mají dávno, i všechny kolem, přečtené, ale je to kvůli tomu, že pak v peněžence vidím ty bankovky jak ubývají a já mám přehled o tom, kolik jsem utratil. Dělám to takto: vždy na začátku měsíce se podívám do kešeně a pak jdu k bankomatu a doberu peníze tak, abych v ní měl 20 kolíků. A potom průběžně utrácím, ale mám fyzický přehled o těch bankovkách.

Bezhotovostní platba je dobrá pro obchodníka. My se kdysi na svých prodejnách přijímání bezhotovostních plateb bránili zuby nehty, jelikož tehdá banky po nás chtěly 2% z obratu, když to profičelo krz jejich dráty. Pak se to snížilo a já už dělal v lese, ale manželka se bavila s maníkem, který měl prodejnu kousek vedle na počítače a on prý, že jak začal poskytovat bezhotovostní platby, tak se mu zvýšily tržby. Žena na své prodejně do toho šla taky, dnes přijímá bezhotovostně cca 60% tržeb a potvrdila, že měl pravdu. Lidi, když musejí vytáhnout bankovky, víc přemýšlí nad útratou. Když to pípnou kartou, dovedou se víc odvázat.

 

 

Průměrný počet slepic: 3.2 (5 hlasů)

ANNA proletářka.
Jak se bude platit dížko,jinak bude o všem vědět finančák.
Je to absolutní příprava na nepodmíněný příjem a jeho kontrola,kam jdou útraty.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ukradne komplet VŠECKO a i to diško!Nebudete nic vlastnit chodit budete aaaaa v rozvrsanych džinach ,budete smrdět a smoliat budete jako kdysi v dřevěnych budkach nebot voda nebude!Větrniky seberou větru energii a mraky nedorazi do pohoři aby tam daly vodu a led!

Teď už vysychaji v Nemecku řeky a lodě musi naložit jen třetinu nakladu uhli pro elektrarny!Pirati skočili na špek vladě,aže maji v elektrarnach palit swetry!Zkusila jsem to,ale svetry jen čoudi a tak misto zelneho udělu ,bude jen čmoud!
Řešeni je jasne muasime se za každou cxenu zbavit ODS,kde přeceda vyhral tituly v tombole,
KDU naprostych neznabohů a propagatorů satanismu ,TOP pry starosthů STAN,kteři ukradli hlasy svym kolegum ze strany Piratů takž ztaratili desitky teplych křeslel v PRDlamentu a nyni visi ve vzduchu s těmi GŘ TV poblblymi vladnimi neomarxisty a nevi co to je za swinstvo!
Kamaradi pirati,pojďte ke mě schovam vas všechny pod sukynku je tam sexy vyhled!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

„Každému, kdo se drží historicky nepravdivé - a naprosto nemorální - doktríny, která praví, že 'násilím se nic nevyřeší', bych radil, aby vyvolal ducha Napoleona Bonaparta a vévody z Wellingtonu a nechal je to prodebatovat. Hitlerův duch by mohl soudcovat a v porotě by klidně mohli sedět ptáci dodo, alka velká a holub stěhovavý. Násilí, holá síla, vyřešilo v dějinách mnohem více než kterýkoliv jiný faktor, a opačný názor je jenom toužebné očekávání v té nejhorší podobě. Druhy, jež na tuto základní pravdu zapomněly, vždycky platily svými životy a svobodou.“ — Robert Anson Heinlein, kniha Hvězdná pěchota

Zdroj: https://citaty.net/dila/hvezdna-pechota-317/

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

ad.
berrnard dne Po, 15. 08. 2022, 19:24

....bych tomu ruskýmu kriplovi nejradši zakroutil krkem, ...
.... rusáka prostě rád nemám. Nevěřím mu....

Řekla bych, že Putin to má daleko, daleko jednodušší, než Vy.
Ví totiž, že by mu všichni nejraději zakroutili krkem, že mu nevěří.
Hrrrrrr, všichni na jednoho.
Jednodušší to má v tom, že může nevěřit všem najednou, iluze si dávno nedělá.
A také podle toho racionálně jedná.
A že by bez výhrad věřil Číně, Indii a dalším "spojencům"?
To soudný člověk neudělá, aniž by si chránil záda.
Jestli si zbytek Evropy chrání záda vůči spojenci "nejvěrnějšímu, nejdůvěryhodnějšímu,"
nebo i vzájemně mezi sebou?
Pohádka z Tisíce a jedné noci je důvěryhodnější.

Průměrný počet slepic: 3.5 (4 hlasů)

Podpis - matka

Zatím bez slepic

Mě, když se někdo líbí, dám mu to najevo, když mě někdo sere, taky to celkem rychle zjistí. A toto čekám i od druhé strany. Proto bych já nikdy nemohl být politikem.

Průměrný počet slepic: 2.3 (3 hlasů)

No jo no, politici umí jaksi dávat kudlu do zad neplněním slibů,...

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Politici republiky jsou slabi na hlavu už 33 let a tudiž na ně musime použit postulat Nr.2 PNZ tj zajištni totalniho dozoru všech občanů voličů dnem i noci nad jejich nám ukradenou moci a at se nedělaji blbi,že msji mezi ušima žaludy to se na ně jde nejlip se sekyrou a motorovou pilou!

Žadny strom nevyroste do nebe a tak bacha na to udělame jim naše progresivisticke divdlo a to pravych pravaku i levaků a bude bleskoklid s to na elektriku a plyn včetně, az těm ptakum bude ze zobaků padat zrni !
Jen vajca jim budou dale chybět jako jsou stejně plani jen jako bezkulečnici,tedy na nic !
No ni pacani?

Průměrný počet slepic: 1.5 (4 hlasů)