Klid před bouří

Autor

Klid před bouří – litterate.cz

Je to skutečně zvláštní situace. Blížíme se k největšímu průšvihu v novobodobých dějinách naší země. Energetická krize je v podstatě nevyhnutelná. Právě v tuto dobu se k nám z Německa dostávají žalostné zbytky norského a holandského metanu, který Němci v rámci svého šetření nespotřebovali a posílají ho sem. Stačí, aby teploty ještě trochu poklesly a bude tomu konec. Naší elektřinu sice vyrábíme levně, ale jako správná kolonie ji nejprve vyvážíme, abychom ji pak draze koupili zpátky. Řešení je v nedohlednu.

Už se mi běžně stává, že v Penny Marketu chybí po několik dní cukr, nějaký druh mouky nebo mléko. Prostě není. V regálech to zamaskují jiným zbožím, ale už začíná být fakt poměrně běžné, že něco není. Chrám konzumu, který se vyznačoval především tím, že tam všechno vždycky bylo, najednou vykazuje trhliny.

Začíná se propouštět. Firmy se tím netají. Dokonce z toho obviňují vládu a hřímají na sociálních sítích, že příčinou jsou drahé energie, díky kterým jsou nekonkurenceschopní.

Denně chodí dalším lidem nové přepisy záloh, které bývají trojnásobně velké, než původně. Bytovky omezují teplou vodu, domácnosti štelují termostaty na nižší teplotu. Řešení není, jen chlácholení, že se nemusíme bát.

A jediní, komu to vadí, je sto tisíc lidí na Václaváku… Jinak nikdo.

Volby dopadly vlastně úplně stejně jako loni. Apely na taktiku nevyšly, voličské chování se nijak neproměnilo. Vláda si volby může klidně vyhodnotit tak, že dělají všechno víceméně dobře a jen pár kverulantů si stěžuje. Ale skoro nikoho to nezajímá, protože se nekonalo žádné senátní tsunami. Ze sedmadvaceti kandidátů se dostaly jen dvě jedubaby, které sice budou slyšet, ale jsou fakt jen dvě.

Jaký je český volič? Apatický? Rezignovaný? Nebo prostě ta soft power tak skvěle uspěla, že volič vlastně ještě tleská své vlastní zkáze? Nebo se mééédiím podařilo všechny kandidáty tak zahnojit, že se k nim prostě nikdo nechce přiblížit? Proč český volič raději nadává doma, než aby se sebral a vyrazil do volební místnosti? 19% voličů teď stačilo na to, aby senát měl pro dalších šest let legitimitu. O dalších důsledcích jsem psal už včera.

Na druhé straně jsou takřka všude vykoupená všechna kamna. Skoro není šance nějaká sehnat. Nejsou ani roury a kouřová kolena. Lidé se připravují. I v Praze. Jsou to ti stejní, kteří chodí na demonstrace? Ti jediní, kteří ještě bojují? Nevím.

Dneska začínají po celé republice hořet sušárny. Ode dneška se začíná sušit kukuřice. Je to takový poslední větší odběr plynu před příchodem zimy. Za čtrnáct dní už budeme topit úplně všichni. Noční teploty se přiblíží k nule a i když budeme mít na teploměru v obýváku stále ještě 15°C, stěny už budou studené a bude to úplně jiná tepelná pohoda, než před měsícem.

Jste připraveni? Máte zavařeno, nakoupeno, máte nachystaná kamna pro všechny případy? Domluvili jste se se sousedy? Přemýšleli jste o tom, co uděláte první, když se ráno probudíte, nepůjde proud a do večera ho nikdo nenahodí? Přemýšleli jste, co budete dělat v práci, pokud se nikam nedovoláte a nedostanete žádné instrukce? Víte, kde bydlí starosta?

Máte vymyšleno, jak si doma ohřejete vodu, pokud plyn dojde? Co uděláte, když začnou mít děti červené nosy i přes dvě bundy a troje ponožky? Poradíte si? Nebo znáte alespoň někoho, kdo vám poradí?

Vy, co jste připraveni, vy budete brzy vůdci svého okolí. K vám si sousedé přijdou pro radu a pomoc. Pokud to vezmete za správný konec a rozumně se podělíte, tak budete uznávaným šéfem. Pokud se uzavřete a budete bránit svoje, dříve nebo později budete dobyti a vyrabováni. Pamatujte, že to buď nějak zvládneme víceméně všichni, nebo víceméně nikdo.

Všechny okolnosti jsou proti nám, všechny legální možnosti změny byly vyčerpány. Možností, jak uniknout hrobníkovi z lopaty, už moc není. Já osobně vlastně žádné nevidím. Čeká nás hodně ošklivá zima.

Připravujme se na všechny eventuality. Brzy toho bude zapotřebí.

Vy, co jste byli na demonstraci… Mluvte o tom se sousedy. Teď se možná budou ušklíbat, ale za pár neděl, až jim také přijdou nové zálohy a také zjistí, že půlka zboží z nákupního seznamu prostě nebyla v regálech, až jim bude doma zima a v práci kolem nich budou bouchat výpovědi, pak si vzpomenou a zeptají se vás, co mají dělat. Zeptají se vás, kdy že je další demonstrace…

Do té doby nemáme politicky nic jiného na práci. Fakt postačí, když to budete probírat s vaším okolím. Příští týdny ukáží, kdo měl pravdu, kdo viděl dál a kdo se alespoň trochu připravil. Udělali jsme všechno, abychom neradostné budoucnosti předešli. Víc jsme udělat nemohli. Teď za nás bude pracovat počasí a vzrůstající nedostatek. Sledujme to.

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (101 hlas)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jen tak odhadem 50% obyvatel to neví a ti v těch králikárnach už vůbec ne,jak si poradit těch možností tam moc není.
Čekám kdo to z politiků řekne natvrdo.porazit Rusko,budeme mít plyn ropu,ale neřeknou,že stejně za USA ceny.

Průměrný počet slepic: 4.8 (17 hlasů)

Řaekl ODS KLAUS a vykrada dodnes pomoci jeho ODS republiku svym instslovanym režimem kapitalismu bez přivlastků tedy skrupuli vychazejiciho z gangsterismu za potlesku dodnes existujich GŘ TV ohlupenych cinkalistů! aamaaaaa

B.neboli muheeeree

Je tu nově znova je to brzke vykradeni a zniceni zemedělců a k tomu pry Středni vrstvy hlavně rodiny pana Vidlaka s pomoci jeho dnešniho članku ,ktery je ve skutečnosti jen reklamou tovarny na vyrobu bromovych tabletek!
Komu neni radsy tomu neni pomoci!
RADA OSTANIM !
Zeptejte se včas pana samuraje SPD co myslel tim,že v bodě č.1O jeho programu požáaduje RASANTNI změnu systemu.
PRÝ TO ON SAM NEVI!Je to pravda?
Tak a ted povolejte sveho kata a,aáaaaaaa aby mě zas upalil jako pana strejdu HUSA!aâáa
NO NI?

Průměrný počet slepic: 2.2 (18 hlasů)

Kapitalismus chtěla většina obyvatel ČSSR. V roce 1990 volilo KSČ pouze 13% zúčastněných voličů. A kdyby Klaus nenechal rozkrást zemi do rukou českých kapitalistů, tak by tu vládli ještě jistěji ti zahraniční kapitalisti. A samozřejmě více ku prospěchu svých domovských zemí. Naše země by dávno byla ještě méně naší zemí.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Jenže oni to následně rozkradli právě ti zahraniční kapitalisté. Z výroben odvezli stroje, skoupili plynárny, vodárny i elektrárny takže tu bezpečně vládnou a naše vláda jim v tom bezmezně pomáhá.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

Nechtěl NIKDO a ODS za KLAUSE ho implantovala podvodem!Podivejte se do Ustavy a zjistite hned v prvnim članku,že se ji tam podailo zaměrně nedat SOCIALNI STAT a chyybi tak nejen on ,ale i jeho zskony!
Vaš komentář je proto irelevantni nebot vinni nejsou občane,kterym tato vady neni znama a pan Vidlaak neni bohužel vyjimka!
Dodnes tu nevime zda je tim,že tu vyzyva čekat jen zubožena obět ohlupovani režimni prooagandou nebo snad jen spolu s ostatnimi vidlaky mlčici podpindostnik režimu,ktery žeene dav k cili režimu a to je

TOTALNI VYKRADENI PENEZ V SEKTORU ZEMEDELSVi a to pote ,když lrumysl lehne!

Bude to brzy tzv ŚWABISMUS tj instalace Nove digitalni měny tj měny satanismu zla!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.5 (8 hlasů)

Tak je to běžný úzus, že za vše mohou politici a lidi nikdy za nic. Já tuhle víru nesdílím. Lidi před rokem 89 chtěli z většiny na Západ. Kdekdo se tady ze Západu mohl posrat. Většina lidí si ho také idealizovala. A kapitalismus není lepší, horší, nejhorší. Je jen kapitalismus. Poté, co nad námi Rusové pustili otěže, měly naše elity různé možnosti. Buď nedáte Západu vůbec nic a dopadnete jako Srbsko, nebo si Západ nepustíte k sobě vůbec a dopadnete jako Ukrajina, kde nikoho netrápí, že skončí zničena, protože tam nikdo ze Západu nemá velké investice. Nebo mu dáte úplně vše. A nebo se rozhodnete Šalamounsky a něco dáte Západu, aby měl zájem to tu nezničit a něco si zkusíte urvat pro sebe, aby nedostal úplně všechno a tak vám zůstal vliv na domácí politiku. Jiné možnosti po roce 1989 zkrátka nebyly. Jugoslávie měla silné družstevní vlatsnictví podniků a nechtěla se dát zprivatizovat ani trochu do rukou Západu. To byl také hlavní důvod proč byla vybombardována a ztratila několik desetiletí rozvoje. Takže při volbě Klaus nebo bombardování, volím jasně to první.

Průměrný počet slepic: 3.3 (4 hlasů)

zdřevnatělou obrszy z pokrouceneho zrcadla podhozeneho vam a ovčanům DNEŠNICH cinkalistům a ignorujte postulaty dobra zobrazene v potrebach voličů ve formê PNZ a cinkejte zas dal kliči ke kterym vam tentokrat ukradeny i vaše domiky a vily ze socialismu!
Jste reprezentant zubožovaaqneho davu,ktery svemu udělu bude tleskat az do smrti !
Ono tady tomu vzkazu rozumi 5 procent pryq a ostatni jsou tim potleskem zkazy typu CHUCPE majitelům velkych peněz aaa vladni neomarxististicke MOCI jen k smichu qaaaassssssssssss
No nqiq?
No ni?

Průměrný počet slepic: 3 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vaše hodnocení voleb mi příjde trošku zaujaté. Já do senátu volit nemohl u nás se volilo před dvěma roky, ale i kdyby tady volby byly tak bych to Babišovi nehodil, protože to byl on kdo tady nastartoval ten bordel. Je fakt, že mít tu možnost co měl on když premieroval tak bych asi postupoval stejně on si tou inflací snížil dluhy agrofertu na polovinu. On je takový novodobý Janošík bohatým bral na chudé sral. On je stejný klunkr jak fiala. V ostatním máte pravdu je to mega průser, ale Babiš není ten, který to spasí.

Průměrný počet slepic: 2.4 (26 hlasů)

Ale kdepak, nastartoval to Lux.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)

A jak ten Babiš nastartoval ten bordel? Že nepřizpůsobiví museli po 11 měsících z oddělení SSP na oddělení ÚP a přicházeli o sociální dávky pokud nešli dělat? A nebo to nastartoval tím, že rozestavěl 150 km dálnic, což v našich poměrech nemá obdoby? A nebo tím, že dal každému kraji 2 či 3 miliardy na silnice nižších tříd navíc a to po socanském Sobotkovi, který tvrdil, že pokud do vsi vedou 3 silnice, bude se opravovat jen jedna, že na víc nejsou prachy a to přesto, že za Sobotky se země zadlužovala, kdežto Babiš první během 30 let snižova zadlužení země, že do Covidu snížil zadlužení z 45% na 30% HDP? A nebo tím je tu ještě něco jiného na co jsem zapomněl? Vám prostě není pomoci. Jedni havlističtí trolové a druzí pitomci, co jim žerou úplně absurdní lži a výmysly. Jak říkám ani jedněm není pomoci, protože prohrají za svou blbost úplně všichni.

Průměrný počet slepic: 4.3 (13 hlasů)

Ignác.
Když se zvedne HDP,tak i ten dluh vypadá jinak,aniž by to státu pomohlo.

Zatím bez slepic

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Takže co je lepší? Když se zvedá HDP i zadlužení a nebo, když se zvedá HDP a zadlužení nezvedá? Ja jen, že HDP roste téměř vždy a většinou s ním i zadlužení, protože často HDP roste díky dluhům. Ale pokud je růst HDP vyšší než růst zadlužení je to z ekonomického hlediska ideální stav. Českému občanu ale ideální stav nevyhovuje.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zemedelec, jak to vypadá, když máte dluh 20.000,- při platu 30.000,- a jak při platu 40.000,-? Řeku, že je to jedno, prostě nezáleží kolik vydělávám, protože 20.000,- je strašný dluh, při jakémkoliv platu?

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)

Anonym.
Možná jste myslel 200 tisíc
Jinak dluh 20 tisíc k platu 30 tisíc je 75 procent k platu 40 tisíc je to 50 procent.Podobně počítají státní dluh vůči HDP.To vyčítají Babisovi,že se kouzlito s HDP.

Zatím bez slepic

Chybi v Ustave,musi qtam totiž platit PLNE MZDY!
On se nechce opřit o program potřeb voličů ve forme PNZ,proto prohrava a bude přesunut pryq jinam!! aaaaas 5 postulatů řešeni krize pijde tqlqeskajicim davem vnivečq a protoe jsem jedina jeho nositelka občane vychovavani k individualitě a poslußnosti a nikoli k solidaritě a požadavku Solidarniho statu ,qqna to doplati,umrznou jim pindiky a micinkyq ,ocitnou se v situaci naprosteho ničenu nynejsiho druhu kapitalismu ,což bylo rozhodnuto samotnymi bankstery a jeho nyněejši qqqqwwqqq nahrazováni Satanismem Velkeho resetu,1qqqwwwq což nechce ani ten bandita PUTTLER a nedej bože,aby sem přijel denacifikovat,když nas vlada vodzbroji a nacpe zbyvajicich deset tanků pod palbu sovaětskych dělovych hlavni toho čerta Putina!
No ni?

Průměrný počet slepic: 1 (4 hlasů)

Stejně by ji pirati se svym digitslnim koncentrs!em,dnes už ma nazenv DIS sprznili do mrtě mak to tady pedvadeji furt no tak to aspon vypada jsko by to bylo šifrovsne a ty fskta by byly odhaleny a to reim nechce!
Ale kdyby jste něčemu nerozuměl konkretně tak se ptejte!Uvedu přiklad.

Dejme tomu,že bych věděl co je to Socialni stat jako maji sousede ,kteři valku prohrali a ted se nam směji z oken tlustych mercedes,ů budu stejně bohaty jako oni? Dejte jednoduchou odpoveď křižkem. ...

ANO či NE!?
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Anička to tady už několikrát vysvětlovala. Mají skvělý program, ale jdou po ní z BIS, CIA, GRU a FSB a pak jí tady za trest ty texty komolej.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Si vemte. Jsou to jen statistická čísla. Žádný ukazatel není vševypovídající ale mezinárodně uznávaným faktem bylo, že za Babiše se HDP v paritě kupní síly naší země dostal před země jako Španělsko, Itálie, Japonsko a to s mnohem menším zadlužením než mají zmiňované země. A co křičel národ? Že za vzor má Slovensko s Eurem. Co na to, že Slovensko se za Matoviče a Čaputové s Eurem propadlo hospodářsky nejen pod Maďarsko, Polsko ale světe div se i pod Rumunsko! Pak si národ našel ještě lepší vzor. Nejzkorumpovanější a nejchudší zemi Evropy. Ukrajinu. Jediné co se k tomu dá dodat, že této zemi není pomoci. V této zemi je dobře jen proto, že to bylo kdysi jediné území R-U, kde se nacházelo uhlí pro průmysl. Kdyby záleželo na inteligenci místních, je tu dávno bída. Bohužel čekám, že nás brzy hospodářsky předběhene Polsko proti kterému jsme byli vždy Amerika s o 50 až 100% vyšším HDP na hlavu. Vše národ zahodil.

Průměrný počet slepic: 4.7 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

Asi nejvtipnějším heslem, které jsem v těchto dnech slyšel je, že :"Až zhasnou, tak se mnohým lidem v hlavě rozsvítí"! Teprve potom bude rekord "milionu chvilek", tedy 300 tisíc demonstrantů z Letné na Václaváku překován. Přes veškeré systematické vymývání hlav se totiž vládě pětikolky nepodaří v žádném případě realizovat ono bolševické heslo:"Poručíme větru dešti", které bych aktualizoval o další dvě slova:"a plynu". Pokud nevíte, co nám v barvě černé klepe na dveře, prozradím rád:"Budoucnost"!

Průměrný počet slepic: 4.5 (20 hlasů)
Trvalý odkaz

jistou bídy potřebuje, jako prase drbání. Třeba se v té nově rýsující se bídě lidé trochu proberou a začnou se chovat jako lidé! To jen tak, jako na druhou stranu mince.

Průměrný počet slepic: 4.6 (10 hlasů)

Pane Zauber.
Většinou píšete dobře,ale tady bych to uvedl jinak,máme se uskromnit,aby si v USA žili nad poměry nadále.

Průměrný počet slepic: 4.7 (10 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

+ další názor, který jsem slyšela:
"No, asi bude potřeba, abychom se vzdali jedné cesty do Ameriky, jednoho automobilu, jednoho dítěte, ...atd., aby si toto mohli dovolit lidé jinde, případně imigranti."
To znamená, že nejen pro blaho Ameriky, ale i dalších a příště zase dalších, nyní se vybralo na tank,....

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

to už je jen takový povzdech, možná jistá rezignace. Chyba je v systému, ale ještě větší v našem národě. Už dávno nejsme tím českým národem, který toužil mít české národní divadlo. Už ani ten jazyk není příliš český.

Průměrný počet slepic: 4.8 (8 hlasů)
Trvalý odkaz

Vzhledem k tomu, že budoucnost není moc velká hádanka a připravoval jsem se na to 30 let, je tu jistá pravděpodobnost, že ostatní se budou muset snažit více, aby nás vytáhli ze sraček, do kterých nás dostali, protože viníkem je především jejich imbecilní hloupost spojená s chamtivosti či kořistnictvím. Lehké to nebude ale pro nikoho, protože to nejhorší co je součástí celého plánu ještě není ani vidět.

Průměrný počet slepic: 4.2 (6 hlasů)

Tady plnite na opravdu JEDNIČKU!
No ni?qqqqqw2wwwwwqqqwwwwasaaaaaaaaa

Průměrný počet slepic: 2 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

největší a nejpravdivější pravda je úplně na hovno, když jí národ nechce věřit.

Průměrný počet slepic: 4.3 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Zdravím Vás, pane Vidláku,
ve svém dnešním článku zcela oprávněně konstatujete, že "jediní, komu to vadí, je sto tisíc lidí na Václaváku… Jinak nikdo." Osobně se domnívám, že se stále máme přes veškeré komplikace, drahotu a vše, co popisujete, velmi, velmi dobře. Slovy klasika, aby bylo líp, musí být mnohem, mnohem hůř. Tím nic nepřivolávám, jen suše konstatuji, že se máme stále natolik dobře, že není důvod, aby lidé masově vyšli do ulic a dožadovali se změny. Dokud teče voda, třebas i vlažná, jsou k mání alespoň základní potraviny, jezdí MHD, fungují nemocnice, doma je i těch 15 stupňů, tak lidé nemají důvod opravdu masově vyjádřit svoji nespokojenost. Opakuji znovu, aby bylo líp, musí být mnohem, mnohem hůř. Aby se lidé probrali z letargie a apatie, musí být mnohem, mnohem hůř. Životní standard a jistoty většiny lidí musí klesnout na úroveň, která je pro ně v tuto chvíli zcela nemyslitelná, respektive z říše sci-fi.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

Máte pravdu, například se něco pohne až lidi, například jako Vidlák, přijdou o střechu nad hlavou v exekuci nebo jejich přátelé už nedostanou úvěry a jejich děti ze špuntů v uších a s pravdivou navigací mobilů skočí do řeky.

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Ten proces zbídačení bude nejspíš nevratný. Jeden rozhodný krok nad propastí a náš smrtelný pád bude nezvrátitelný. Nemůžu mít radost z toho, že spolu s námi zahynou i idioti, kteří pro to zvedli ruku.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Vymaže zas kat celou diskuzi a mi se tu už teď objevuje sděleni,že jsem pry kurva!!

Proto musim byt jako ve středověku upalena což se dnes děla na intendtu!
Nepomaha ani rana palici do zdevnatělych kedluben davu nechspqajiciho ze demonstrace jsou tak jedine na .....!aaaasssssq
Tak kdyby něco tak se radujte, nashledanou v pekle zla u pana Belzebuba!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Podavaji neskutečne vykony k ukradeni dalšaich peněz ,komoli mi tady pilně komenty,aby jste vy knedlici nerozuměli co pišii, vyhrožuji mi v textu zabitim a pry jsem zradna kurva a ja vim,že bez Solidarity a požadavku SOLIDSRNIHO STATU misto Policejniho statu odsouhlaseneho už do zakona Parlamentem,ktery si odhajluje nyni dal bez kontroly občanů viz postulat nrqqa.2 tkho svateho graalu PNZ všechno zlo světa povede republiku znovu a znovu do neskutečnych sraček!
Je mi jen útěchou,že se stanu nesmrtelnou,to je ale sa!ati fakt malo!
No ni?
qqqqwq2qqqqwqwwwwwwqqa

Průměrný počet slepic: 1.8 (4 hlasů)

Na literate to vede nějakej nula, tam se nigdy nic rozumného řešit nebude. Pravdu, ideje nebo názor kterej nechápe vyhodí do škarpy, jakoby mu patřil svět. Proto se nezmění nic jejich myšlením. PŘESTAŇTE s překlepama a pište jen svoje potřeby. Tak máte šanci, že až bude blboňům zle a nebudou mít ani na nájem oplastovaného komunistického paneláku, na satisfakci. Dneska jim je furt dobře. Kurvy co berou 50 000 a tak podobně, těm je jedno o kolik se zdraží cokoli, no dyk kvůli temu se každej rok bere dluh 300 000 000 000, papírovejch bankocetrlí na futro normálních chudáků, keří ani nemůžou jít volit igdyby chtěli, páč okamžitě na ně najede smečka hajzlů, legitumuj se, gde bydlíš, kolik bereš a ták. Nemá cenu se s něma ani hádat, páč gdyž se naztlobí z nerozumu, okamžitě vás vymyjou jakobyste neexistovali. A furt budou mlet cosi o právech, keré sami nedodržují.

Průměrný počet slepic: 3.6 (5 hlasů)

Jo a teď tam řeší, že soused nemá právo si dotáhnout plynovou bombu do bytu aby ohřál svoje děti. Že by to mohlo blboňovi ustřelit mozek. Kéž by. Muheeeee

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Určitě si vzpomenete na "blázna se staniolovou čepičkou", jak mne zde někteří nazývali. Svého času jste mi vytkl že nejsem trpělivý a laskavý léčitel. To opravdu nejsem. Nabídl jsem čtenářům svérázný, ale funkční systém léčby, na bázi obnovy průtočnosti cévního systému. Systém který funguje a bude fungovat i kdyby v důsledku kolapsu ekonomiky kolabovaly i nemocnice. Pouze idioti v tomto systému léčby nacházeli něco jiného.

Nejsem trpělivý a laskavý léčitel a nikdy nebudu, protože mne irituje tupost davu. Jen připomenu že všichni co si dělali ze mne srandu, posléze onemocněli a vytrpěli si perné chvilky. Svou tupostí potrestali sami sebe. Po celou dobu covidových restrikcí jsem všude chodil bez náhubku. Zaregistroval jsem spousty lidi kteří mi chtěli vyčinit za to že ho nenosím. V takových případech jsem použil taktiku strašlivého loupežníka Sarka Farky, udělal jsem na ně "zlej kukuč" a oni si to v poslední chvíli rozmysleli.

Loni jsem uspořádal jeden školící seminář. Z 5500 tisíce čtenářů a původní stovky zájemců se na seminář dostavilo 13 lidí. Na něm se naučili jinému způsobu myšlení a základní principy lidského těla. A snad se odnaučili i předposranosti z nových neznámých nemocí. Původně jsem chtěl uspořádat víc takových akcí, ale nízká účast zapříčinila, že jsem svou snahu snížit stádní vystrašenost z rádoby pandemií, přehodnotil.

Moje dilema zda semináře pořádat či ne, definitivně vyřešilo počínající zdražování před rokem, letošní protiruský humbuk a strmý růst cen. Začal jsem se starat výhradně o sebe a rodinu. Vyrobil jsem samotížný solární systém na ohřev užitkové vody. Od A do Z, protože výhradně samotížné, bezelektrické systémy nikdo nevyrábí. Kombinovaný bojler jsem od nemrznoucí kapaliny solárního systému oddělil samotížným protiproudým výměníkem, který rovněž nikdo nevyrábí. Předělal jsem systém dvou stávajících bojlerů na samotížný. Bojlery jsem zapojil sériově tak, že kombinovaný je předehřívací a elektrický (vyroben v r.1947!) vodu dohřívá. Systém jsem vybavil automatickou cirkulací vody pro případ kdy je zapotřebí do dohřívacího bojleru přečerpat čerstvě ohřátou vodu z předehřívacího.

Koupil jsem elektrocentrály, další dvě motorové pily a polský špalíkovač na zpracování větví ze sadu a kousku našeho lesa. Začal jsem uklízet přerostený a zapelešený les. Výsledkem je hromada dřeva na 3 zimy.

Založil jsem další kus zeleninové zahrady. Na volná místa jsem vysadil další révu, bobuloviny a stromy.

Nachystal jsem nějaký materiál na stavbu chléva. Nasyslil jsem další zásoby potravin a pohonných hmot.

A najednou jsem zjistil, že na zachraňování jiných nemám čas. Ani na demonstraci. Začal jsem se scházet s lidmi kteří něco opravdu umí, kvůli podobnému náhledu na svět a také kvůli vzájemné užitečnosti. S lidmi kteří nic neumí a ani nechtějí umět, navíc jsou ještě líní, nemá smysl ztrácet čas. Možná i vy přijdete na to, že další lidi do ulic vyžene teprve bída. Až ekonomika zkolabuje, jejich příjmy rapidně spadnou a zvýší se životní náklady. Až bude takřka nemožné cokoli vyřešit.

Průměrný počet slepic: 4.9 (7 hlasů)