Není to normální lichva?

Autor
Štítky

https://www.litterate.cz/neni-to-normalni-lichva/

Minulý týden byl bohatý na hosty. Postupně se zmíním o všech, o víkendu jsem měl první letošní zabijačku a to bez návštěv už vlastně nedělám, ale dneska vám poreferuji o někom, kdo mi udělal opravdu radost. U mého stolu jsem měl Rostislava Čubu. Ano, syna TOHO Františka Čuby, který ve Slušovicích vytvořil baťovskými metodami podnik, který byl tak unikátní a úspěšný, že se nehodil ani do socialismu ani do kapitalismu.

Tři hodinky jsme si moc pěkně popovídali.

Zavzpomínalo se na minulost, jak ve Slušovicích stavěli most, jehož stavba byla projektově rozplánovaná na šestnáct měsíců a oni ho postavili za šestnáct dní… a rovnou dva vedle sebe, mě hodně zajímalo, jak během krátkých několika let zvýšili plošně dojivost krav v celém Československu, jak zvýšili během jednoho roku výnos kukuřic o mnohem víc než dvacet procent, ale to byla jen taková omáčka…

Oni ti Čubové jsou skutečně vizionáři. Většina našeho rozhovoru se netočila kolem minulosti, ale kolem budoucnosti. Pan Čuba mi nasvítil směr, kterým jsem se ještě nikdy nepodíval, protože mě to prostě nenapadlo. Starého pana Čubu to napadlo už dávno a pan Čuba mladší tomu nezůstává nic dlužen. Ukázal mi pár grafů, vysvětlil mi jejich smysl a…. já vám to vlastně ani nemůžu napsat, protože byste to asi nepřijali a jednom bychom se tady hádali o pojmech. Jo, postupně vám to všechno napíšu, rozepíšu a vysvětlím, ale potrvá to. A vy, co si myslíte, že vás Vidlák zbytečně podceňuje, vám pustím jen jednu drobnost – Zavedení digitální měny. Snesete to? Pokud ano, mohu pokračovat dál.

Většina vizí je vlastně hrozně jednoduchá. Jen člověk musí unést tu přímočarost a vydržet ránu své ješitnosti, když se ukáže, že myslel blbě a někdo jiný myslel podstatě lépe. Že se prosazuje něco, co sám nechtěl a prosazuje se to, protože to je lepší, silnější, výkonnější a schopnější. Že některé trendy jsou v podstatě zákonitostmi a nemá smysl s nimi bojovat. Že se některé věci prostě stanou, i když se nám to nelíbí. Když jsem s Čubou mluvil, měl jsem chvílemi pocit, že je to vlastně jen o nutnosti se smířit s nevyhnutelným a využít to ku svému prospěchu.

Ale o tom to dnes nebude. Ještě hodněkrát se k Čubovi vrátíme. Dnes se budeme držet mnohem přízemnějšího, ale bezprostřednějšího tématu, které se nás bezprostředně dotýká. A tím je zvyšování cen elektřiny nad jakoukoliv myslitelnou míru. Když jsme toto téma nakousli, Čuba to ohodnotil jednoduše:

Vyrobit u nás kilowatthodinu energie stojí korunu. Se vším všudy. Dokonce i v dnešní předražené době. Pokud si ovšem kupujeme tutéž elektřinu na deset korun, tak je na tom marže tisíc procent. Nejmenuje se to náhodou lichva? Nemáme náhodou paragraf 218 trestního zákoníku? Přečtěte si ho a zjistíte, že to lichva je. Nezáleží na tom, že někdo vymyslel systém burzovních spekulací, které to umožňují. Lichva má v zákoníku svojí definici a tohle jí víc než dobře odpovídá. Máme nějakou policii a ta by to měla vyšetřit, ne?

A tak vymyslel žádost o prověření, zda nebyl spáchán trestní čin. Někdo tu prodává elektřinu s marží tisíc procent. Vypadá to skoro jako zločinné uskupení, které ohrožuje samé základy tohoto státu. Hrozí nám výpadky proudu, hromadné propouštění, hrozí nám energetická chudoba a přitom k ní není žádný důvod. To je slušný zločin, ne?

Kromě toho, že demonstrujeme, tak tu máme celou řadu policejních orgánů, kteří se tím snadno mohou zabývat. Stačí jim jen poslat příslušný dopis a vybídnout je, aby konali.

Jasně, když přijde jeden dopis, tak se nestane nic. Ale když jich budou stovky a tisíce, všechny poslané doporučeně, tak si na to budou muset na policejním ředitelství svolat nějakou poradu. V diskusi na poradě zjistí, že se různí právníci mohou začít ptát, co s těmito oznámeními policie dělá. Mohou se ptát různí novináři, redaktoři a další hlídací psi demokracie. Musejí to mít zapsané v došlé poště a protože byrokracie je byrokracie, musejí u toho mít štempl, jak to vyřídili. Musí se k tomu vyjádřit nějaký nadřízený, tomu se nebude chtít, aby náhodou neudělal něco blbě. Nějaký státní zástupce může zažít horkou chvilku, jak se ho někdo od Parlamentních listů zeptá, proč to shodil ze stolu. Nějaký vládní politik bude muset vzít na sebe to, že před kamerami bude muset říct, že paragraf 218 trestního zákoníku se na to nevztahuje. Oni nebudou mít chuť tohle udělat, protože na tom se dá jen prodělat.

Tak si třeba někoho z ČEZu pozvou k podání vysvětlení. Ten si tam sedne, policie se ho bude ptát a on může kváknout nějakou blbost, která se dostane do protokolu. To může nějaký aktivistický právník vzít a rajtovat na tom. Atd, atd. Prostě pojďme využít samotné zákony ve svůj prospěch.

Je to jednoduché – Čuba sepsal mustr. Stačí kliknout. Ke stažení ho máte zde:

https://www.vidlakovykydy.cz/zadost_o_provereni.docx

Je to normální wordovský soubor. Stačí dopsat jméno a adresu, zjistit, které krajské policejní ředitelství je to vaše, podepsat se, strčit to do obálky a doporučeně poslat. A není to napsané jako dogma. Nelíbí se vám v tom textu něco? Tak to vymažte. Chcete tam něco dopsat? Tak to tam dopište. Nemáme na to žádný kopyrajt.

Není žádný důvod říkat, že je to neuděláte, protože je tam nějaká blbost, kterou nezkousnete a která tam prostě nesmí být. Prostě ji vymažte. Nebo se to nedá poslat, protože tam chybí něco důležitého? Tak to tam dopište. Žijeme přece v údajně právním státě, máme tady orgány, kteří mají toto právo zajišťovat a vymáhat, máme právo jim poukázat, že se tu děje cosi nekalého a desetinásobné ceny energií jsou pořádně nekalé. Tak ať se orgáni snaží. Ať to na podatelny přijde tisíckrát. Ať popíší celé stránky knihy došlé pošty tím stejným.

Psalo mi hodně příznivců, že nám na demonstracích fandí, ale sami tam nemohou dojet pro různé životní překážky. Tak nám pomozte takhle. Stáhněte text, doplňte, vytiskněte a pošlete doporučeně. Když nemůžete hulákat na náměstí, tak zahulákejte byrokratům jejich vlastní řečí. Ať si na to pěkně udělají porady, ať si lámou hlavu, jak zamést deset tisíc dopisů pod koberec, ať se bojí, že se jich někdo přijde oficiálně zeptat, jak konají. A ať si mezi sebou vyberou nějakého sebevraha, který vystoupí v České televizi a řekne národu, že tohle žádná lichva není a že je to v naší velmi hodnotné EU normální

Jednoduchá věc, která vás bude stát padesát korun a cestu na poštu. Není to nic nelegálního, není to nic špatného, Cempeři a spol. to dělají denně. Každou chvíli někdo dává trestní oznámení. Tak to pojďme udělat hromadně. Nebo jsme na tom už tak špatně, že nedokážeme ani zahltit podatelny krajských policejních ředitelství? Budeme zase vědět předem, že je všechno špatně že to nemůže vyjít, že to nikdo nepošle a i kdyby poslal, tak se nic nestane?

Nebo si prostě řekneme, že tohle je tak jednoduché a tak přimočaré, že těch padesát chechtáků za to stojí?

Já s tím jdu na poštu dneska.

 

Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.7 (102 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Jsem moc zvědavý co pan Čuba vymyslel s digiměnou. Třeba s ním i budu souhlasit. Ale nezapomínejme na fakt, jak snadno Vás mohou ti nahoře odstřihnout, pokud bude jen digitální měna a Vy zrovna systému nevoníte a jaké fiasko nastane, pokud bude třeba dlouhodobý blackout a Vy prostě nijak nic elektronicky nepošlete. Najde se asi i řada dalších otázek..

Průměrný počet slepic: 4.6 (32 hlasů)

doufám, se nedožiju.

Platební kartou jsem platil v životě přesně 2x. Vždy to bylo v prodejně Stihl, kdy jsem si naporoučel věci, on mi to spočítal, já mrknul do šrajtofle a kurva, tak to nemám. "To neva, tak mi to dáš až příště pojedeš kolem". Jenomže já dělal zrovna na opačné straně města, tak tam přeci zítra nepoletím, tož jsem, nerad, vytáhl tu kartičku. Jinak zásadně hotově. Ale je to čistě z praktických důvodů.

Když mi dojdou peníze, stavím se u bankomatu, vyberu desítku, dvoulitr dám do přední přihrádky a zbylé 4 papírky do takové kapsičky na zip. A jak mi postupně ubývají, tak mi přijde, že mám větší přehled, kolik utrácím.

A něco na tom asi bude, jelikož manželka má zverimex a říkala, že od té doby, co zavedla platby i kartami, tak ti zákazníci se pak víc rozvášní, než když to fyzicky musí vylepit na dřevo. Vono pípnout to je celkem jednoduché, ale když vidíte ten litránek, který vás opouští, už člověk přemýšlí opatrněji.

Pochopitelně mladá generace to má jinak. Jedinou hotovostí, kterou u sebe nosí moje dcera, je desetikoruna na košík, připevněná na klíče od auta.

Průměrný počet slepic: 3.6 (22 hlasů)

Dělám to podobně, vždy mě pohled do peněženky včas zarazí, když se chci rozvášnit moc v nákupu.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

by se tady mezi nami avantgardy SV na webu selskeho rozumu mel ozvat a začiit spolu s nami sqilou budoucnosti, diskutovat o postulatech PNZ z nichž prvni je jak zmenit režim a na co,když nam krade dvě tretny mezd a zbytek nici inflaci za potlesku ničemu z piratske neomarxisticke vlady nami zvolenych divesantu zla a hladomoru ,demokracie čumilu,ktera ma pry brzy přimrznout k divanu !
Jen si vzpomente za vlady ODS to vždy skoncilo katastrofami a naposledy i sprostou prkhlubujici se instalaci kanibalixmu bez přivlastku neboli skrupuli,ktery krade a loupi dal i kdyz to je jen pry brzy jen 2O procentni inflaci!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

A ráda slyším, že geniální pan Čuba má pokračovatele.

Průměrný počet slepic: 4.7 (12 hlasů)
Trvalý odkaz

Může změnit zmíněný paragraf 218 k obrazu svému, ale může taky takovou "podpisovou" akci kriminalizovat (ochromení chodu státní instituce). Vzpomeňme na slavnou protikovidovou "vlnu".

Průměrný počet slepic: 4.1 (8 hlasů)

sice paragraf 218 k obrazu svému změnit může, ale mělo by to platit od data změnění. Tudíž, pokud by to tatíček chtěl soudit podle nových a upravených pravidel, byla by to retroaktivita, která je, tuším, nepřípustná.

Průměrný počet slepic: 4.2 (15 hlasů)

Myslím, že zrovna Piráti si v případě windfall tax s nějakou retroaktivitou nelámou hlavy a prostý člověk ani netuší, co to ta retroaktivita je a jaká je její škodlivost.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Kandidát na prezidenta Pavel Fischer si pro svou kampaň zvolil heslo "Česká republika na 1. místě"!!!
No proč to udělal... Protože ví, že je to velká síla lidí, která se pod tímto heslem účastnila demonstrací.
Protože se potřebuje na heslo "přisát" a doufá, že z toho něco "kápne". Ti chytří mu to nezbaští, ale nejspíš se najde plno takových, kteří to neprokouknou, kteří na demonstraci nemohli přijet..., a budou si myslet, že je na straně demonstrantů proti vládě.
Ten už neví, jak se dostat do vysněné funkce. Ten by byl schopný si dát na promo-plakát snad i fotku Václavského náměstí s tak dehonestovaným a diskutovaným stotisícem "ruských švábů". Možná i s Karlem Gottem a královnou Alžbětou...

Průměrný počet slepic: 4 (15 hlasů)
Trvalý odkaz

Tj naš program Svobody a blahobytu a k tomu pisemny sslib
Zajistim všem z SV moje zlata Společnosti Voliču nejen pohledy do rovnych zrcadel ,aale i hezky štavnste BIFTEKY misto planovanaych ponrav a pomletych kobylek ze sračkoveho zeleneho udelu toho ŠWABA viz boj proti nemu v bode 5 PNZ a jeho na nas připravovaneho Velkehoho resetu obdoby Mein Kampfu pana fašisty Hitlera!
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.3 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

A náhodou neobchoduje se takhle s elektřinou na burze, jaké prodávání za korunu, uvedl by jste mi odkazem, kolik se prodává a nakupuje. A ta demonstrace, to byla podpora Ruska, toho co přidal českou republiku na seznam nepřátel. Takže i těch ceskych občanů,kteří ho za to, že jsou pro něj nepřátele, ano jsou. Tak oni to Rusko za to ještě chválí. To jsou ovce, co nevidí dal, než jen z pohodlí domova na demonstraci a pak zpět na gauč. A to jsou občané, kteří nadávají na to,jak to všechno drahé, chtějí ještě sosat ze státního rozpočtu, aby místo gauče a demonstrace šli ty ovce něco dělat. Mají snad ruce a viděl jsem na sociálních sítí, jak jsou to lide v produktivním věku,kteří můžou pracovat. Ale oni jsou ovce, kterým z Kremlu něco řeknou a jen dokážou následovat, to nejsou občané, neboť jinak by nemohli chválít nepřítele. Za války by vlastizradcem. A to paradoxně ještě křičí, že za to může vláda, ano ta vláda české republiky,a třeba byť začala si s Ruskem, tak snad pokud jsem hrdý občan a prohlásí teroristé z Ruska, že všichni občané České republiky jsou nepřátele, tak jak je buď jak buď ať je vláda třeba šílená, tak by měli bránit republiku. Ale ovce nechápe, že republika není vláda.... že to je jejich zem. Ať vláda je taková jaká je, s tím pak můžou poprat. Ne, zde následuje se nepřítel. A hrdá ovce hlásá že je vlastně hrdým občanem. Ale svojí zem ta ovce za prodává. Což jak sem již psal, ovce nechápe. Dostane zrní z Kremlu,pochvalu a jde pak na protest, kde svojí zem dává nepříteli zadarmo. To moje poklona

Průměrný počet slepic: 1.4 (22 hlasů)

In reply to by Nepek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Nam tady předvadi pohledy do pokrivenych zrcadel jako mustr !Pepku oblbeneho člena SV ,ktery bude tvrdit,že na Vaclavaku se sešli zbiti Puttlerovci je tu fakt treba jak osinu v zadnici!!
A co tam maate Nepku dal?Ven s tim !
No ni?

Průměrný počet slepic: 2.4 (8 hlasů)

In reply to by Nepek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ale to se jen opakujete po nešťastném aparátčíkovi KSČ, kterému strčili do ruky žezlo. Taková teď žezlí v parlamentu.
Ještě žijí pamětníci bolševické propagandy, která byla stejná jako je tahle liberálně grýndedová. Vidí, že komplot Německo & Rusko je konec nadvlády USA nad Evropou. Vidí, že židovské západní hodnoty tohle nepřipustí za žádnou cenu. Opravdu nejsou všichni obyvatelé ČR nepřátelé.

Průměrný počet slepic: 1 (1 hlas)
Trvalý odkaz

No tak elektřina pro osobní potřebu měla být u nás už dávno zadarmo, ale ceny se používají jako daně. Ve školách se blboni učej číst a psát jen proto aby uměli přečíst kolik musej zaplatit a poslat to. Pracovní otroctví je oblíbeným obojkem vrchnosti, ale vytváří to přebytky a nedostatky surovin. Proč nemá každá rodina zdroj elektřiny doma je jasný, protože by byly ty rodiny svobodné a to je nežádoucí. Režim vždy nechá "pracovním úsilím generací" postavit nějakej drahej velkej aparát na kerej natáhne dráty a roury a výsledky pak jen těm pitomcům prodává za úplatu.

Průměrný počet slepic: 4.4 (17 hlasů)

Nedávno jsi zde rozdával každému kus pozemků zadáčo, dnes bys rozdával elektřinu zadáčo, až dáš i pivko zadáčo, budu tě volit.

Průměrný počet slepic: 1.7 (6 hlasů)

Celé generace našich předků, né tvojich, budovaly lepší pro potomky. Už bysme měli mít společnost, kerá jen přerozdělí rovným dílem to, co se za ta staletí vyklubalo v hlavách předků a dílem jejich paží postavilo. Ale to ne, dycky vyleze z díry nějaká krysa, kerá začne balamutit mozky potomkům, že bude nejlepší aby se o to všechno, co bylo vybudováno, a né leckdy bez krveprolití, rozdalo jako pašalíky a léna jekýmsi vychytralým hajzlům, co mají v hubě sto jazyků, že tak je to nejlepší. Já prcám na všechny minulé imigranty, keří se tady rozmnožili a jejich potomci nám tady kážou jak to má být. A prcám na současné imigranty, ať táhnou tam gde jim jejich předci šli příkladem. A bude klid. Pívo si můžeš uvařit z trávy. Vem si velkej keg sud, nalej do teho na lehko uvařenou slámu a bylinky a ucpi to v něm a za čtvrt roku máž ležák. Nic jinýho to není.

Průměrný počet slepic: 4.9 (11 hlasů)

tvých předků zadáčo chleba. To je přeci věc, kterou potřebuje každý. A dobře by to vypadalo i na volebních plakátech. Chléb zdarma.

Pak se jim po týdnu podívej do popelnic a hádej, co tam najdeš. Rozdávej v dobré víře pozemky a energie a dopadne to obdobně.

A ještě k tomuto: " Celé generace našich předků, né tvojich, budovaly lepší pro potomky." Generaci mojich předků se podařilo vytvořit hrdý stát, který, kdyby mu nějaký rusák zabombardoval elektrárnu, druhý den už ty kanóny nebude mít i s okolní oblastí. Pokud by na tento stát vyslal stihačky, či bombardéry, druhý den už by neměl ani to letiště, z kterého startovali.

A to přerozdělování si nabouchej. Kdo posouvá společnost dál? Ti pracovití a chytřejší, nebo ti vzadu s nataženou dlaní? OK vezmi těm prvním, což je ten zasranej socialismus, který mimochodem se v praxi ještě nikdy a nikde neosvědšil  a dej to těm druhým. Budeš mít spravedlivou společnost. Co udělají ti první, když zjistí, že je už za hranou odíráš? Zaplují ti do šedé ekonomiky. Pak už je nebudeš mít jak odrbat, oni se přizpůsobí situaci a kde ty pak vezmeš na ten chleba zadáčo? Půjčíš si od bank, které patří těm zasraným židákům, jak to tady melduje zemědělec? Tak a kdo vlastně vyhrál, milý socialisto Sasine, který to myslí dobře, ale chraň nás ruka páně, aby se o toto někdo pokusil v reálu.

Průměrný počet slepic: 1.5 (8 hlasů)

do USTAVY hned v prvnim bodě chybejici Socialni stat!Chce tedy a možna to ani nevi,aby byl odstranen ten PODVOD na SV,kde se novinaři v tisku předhaněji v tvzeni ,že tam JE a oni ho tam NEDALI a lžou tak namisto blahobytu vlada neomarxisticke ODS může okradat nebohe voliče z SV,kterych je 8,5 milionu o DVĚ tretiny platu,nebot ten zkurveny režim instaloval president ODS a nechce se za ten zločin SV doposud omluvit!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Moje vize je ta, že gdyž sou bílí otroci tak žhaví furt pracovat, není v budoucnu problém si odvodit, že experiment jevropa bude odpískán, malá asie se připojí kulturně s velkou Asií, tam můžou běloši vyrábět doalelujá, Rusko to všechno spotřebuje nebo zrecykluje. Klidně bude do malé asie posílat vagony rud, plynů, ropy kolik si budou bílí otroci přát aby mohli propracovat celej svůj marnej život.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Pane Vidlák.
Vůbec jsem se nedočetl současnou zemědělskou činnost,jak prosperují,co je jejich hlavní záměr,jestli rostlinná výroba,nebo i živočišní výroba.Jinak řečeno zlatý socialismus,to se jim dařilo,prakticky konkurence žádná.Jak se oficiálně uvádělo,zemědělská činnost přestavovala 6% výroby a zisku,hlavní činnost byla přidružená výroba a různá obchodní činnost.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)

In reply to by zemedelec. (neověřeno)

Trvalý odkaz

Doma se nekonkurovalo, ale gdyž se to muselo vyvízt ven, tak už to fungovalo jako dneska v korporátních obchodech kam s úsměvem choděj nakoupovat blboni. Popisovat ten mechanizmus podrážení nebudu.

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Hz to někdo popisoval,banky potřebují hotové peníze a ne naklikane počítačem. V případě krachu banky,budou občané na pokraji zhroucení. Nebudu si ani půjčit od kamaráda. Bude zajímavá situace,když někomu po můžete v nesnázích, zaplatíte mu nákup.

Průměrný počet slepic: 5 (3 hlasů)

Když se mluví o vizi, pak si musíte představit, že banky nebudou. A to je digi měna o které je řeč!

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Fiala bude nadbíhat tomu, kdo má pro nás pokud možno co nejdražší energie…, co by neudělal pro svou zemi a český lid....
Premiér Petr Fiala před pár dny poskytl rozhovor Deníku N, ve kterém konstatoval, že Maďarsko má vůči Rusku jinou politiku než ostatní členské státy EU.
„Maďarsko má vůči Moskvě jinou politiku než ostatní členské země. Každý to ví a vidí. Vy vidíte politiku české vlády, a to je jasná odpověď. Nelíbí se mi nadbíhání Rusku, na druhou stranu jsme předsednická země a to vyžaduje určitou zdrženlivost, protože musíme moderovat některé druhy konfliktů. A abychom to mohli dělat efektivně, nečekejte ode mě silná prohlášení.

Průměrný počet slepic: 3.8 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

že budou přesně vědět, co kupujete. Podle ideologie se pak bude váš nákup hodnotit. Pokud budeme bojovat proti globálnímu oteplování, podle vašich nákupů vám oznámí, že vaše spotřeba zatěžuje planetu větší uhlíkovou stopou, tudíž, až budete od banky chtít úvěr, výše úroků bude od tohoto odvozena.

A nedělám si prdel, už to začalo. Např. Komerční banka už nebude spravovat vaše peníze, začne vás vychovávat.

https://www.kb.cz/cs/o-bance/vse-o-kb/podnikame-udrzitelne/environmentalni-udrzitelnost

Průměrný počet slepic: 2.6 (5 hlasů)

Když to takhle půjde dál, tak jednou budu mít defekt, zajedu s ním do pneuservisu a tam majitel, člen ekologického hnutí Extinction Rebellion mi jí neopraví, ale probodne mi i druhou a sdělí mi, že tou mojí velkou kraksnou, která žere 12/100 kurvím planetu a ať si koupím Clio. Tak je fakt, že s Cliem bych ušetřil za naftu a nezatěžoval tolik tuto planetu, akorát bych se s ním nedostal do těžko přístupných míst, kam běžně jezdit musím.

Průměrný počet slepic: 2.4 (7 hlasů)

A to třeba kamión se spotřebou 43 litrů na 100 km a nákladem 25 tun je pořád na přepravu Jednička! Jakou má CO2 a HN4 stopu primátor, který si vozí zadek sám jednom elektro enviro eko autě?

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Digi měna nejsou peníze, je to nafouknuté nic, po kterém se budeš muset položit na záda, roztáhnout nohy a vrtět jazykem. Kokotům a píčusům dbeska nestačí pípat kartičkou v krámě, voni už v předpažení mají nachystaný mobilní ohlupovací krabičky s Qr kódem. Dneska sem to říkal u kasy jedné pindě, že kvůli takovým zrušej peníze, a vona říkala, munmlajmajblaj cosi.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Zlatý zlatý standard...

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)

Dolar je kryty naftou a je jako měna tak zadlužen,že počita i s ta naftou co je doposud pod zemi a začina proces Amiky nasmolit a nedat jim ji!
Tim padem může dolar padnout a dostanete na zakoupeni ponrav a mletych kobylek Velky reset toho ŠWABA!
No ni ?

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

„V Maďarsku mají mnozí evidentně pokřivenou představu o fungování médií…. “ napsala Pekarová Adamová na twitteru.

Průměrný počet slepic: 4.5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Novým britským premiérem bude Rishi Sunak. Už se to blíží dementi, jednou i u nás bude podržtaškou Dežo Lakatoš. Byl sem v obchodě a tam se vietnam rozmnožil. Malí vietnámci se proháněli mezi prošlým zbožím. Mluvili něco a já nevěděl co. No a do kebabáren se dneska chodí za odměnu. Slyšel sem to na vlastní uši. Gdyž něco udělám dobře, můžu dostat halal sendvič.

Průměrný počet slepic: 5 (5 hlasů)

že ty kebabárny jsou nějaký podezřelý. My se s kámoši nedávno v jedné stavili, když jsme táhli z jedné hospody do druhé, já tam žádal vepřový kebab a koukali na mě ti čmoudi nějak divně.

Průměrný počet slepic: 2.4 (5 hlasů)

ať si pindá. Nechme ty Brity, ať jsou čmoudama bity!

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Slušovice - Čuba,. Anebo Fidel Castro - Cuba! Jo, to už je dávno, včera.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

s tím policejním orgánem nechci mít nic společnýho. Je to fakt, moc velkej orgán.

Průměrný počet slepic: 3 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

ta má ale štávu. Asi jí mám raději, než tu ranní kávu.

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

žít na Starém bělidle u rodiny Prošků. Mít tam moudrou babičku a lásku k vlasti alespoň trošku.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)