Ultraoptimistická varianta

Autor

Ultraoptimistická varianta – litterate.cz

Ještě než vás sestřelím pesimistickou variantou budoucího vývoje (po nějaké chvíli oddechu), dáme si dneska naprostou utopii. Co by se muselo stát, aby pro nás obyčejné lidi vše dobře dopadlo. Stejně jako včera, nepíšu o žádných tajných ani veřejných plánech, ale pouze spekuluji nad možnostmi. A až si přečtete o pesimistické variantě, vězte, že neexistují jen tři možnosti, které jsem popsal, ale celá řada různých mezistupňů, ale i neznámých faktorů, které mohou celou naší budoucnost otočit úplně jiným směrem, který by nenapadl ani tak nenapravitelného pohádkáře, jako jsem já.

Ale ještě než začneme… hele, víte co mě včera nejvíc dostalo? Jak mi na fejsbůku vyčetli, že můj článek byl další podprahová propagace Babiše. Tak já ho vylíčím v podstatě jako zloducha, který se díky svým vlastnostem (pracovitost, poradci, peníze, informace) zmocní tohoto státu a zavede nás do digitálního otroctví a všechny okolnosti tomu hrají do karet… a ejhle… je to podprahová reklama. Takhle dobrej jsem! Stačí jen napsat slovo „Babiš“ a už mu dělám reklamu… řekněte někdo Márovi Prchalovi, ať mě angažuje… Stačí když až do prezidentských voleb napíšu každý den slovo Babiš do každého článku a Veľký Bocian to má v kapse… Ušetří fakt hodně peněz za kampaň.

Každopádně, vy, co si myslíte, že dělám Veľkému Bocianovi reklamu, tak raději snad ani nečtěte dál. Dneska budu dělat totéž mnoha dalším jménům, které nesnášíte ještě víc. A vůbec… kdybych měl brát ohledy na to, komu dělám reklamu, tak bych musel přestat psát, protože od jisté doby jsem úplně ďábelsky šikovný a spousta lidí má pocit, že když se nějaké jméno objeví v mém článku, tak je to pro něj obrovská výhoda. Vyvracet to nikomu samozřejmě nebudu, protože pokud by se tato obsese ještě více rozvinula, tak bych se možná fakt jako bloger uživil.

Dost bylo srandy, jdeme na to.

Začátek optimistické a ultraoptimistické varianty se nijak neliší. Máme henty demonstrace, které se začínají utrhávat z řetězu, máme henty nátlakové akce, které už Česká televize nemůže opominout, jen panika ve Strakovce je ještě větší a poslanci ještě ochotnější sestřelit vládu. A tak se stane. Ovšem oproti včerejšku se nám to tady začíná lišit. Oproti včerejšku se v této chvíli bojí i Babiš a nechce se mu dělat premiéra po Fialovi, aby si vyžral jeho neschopnost. Na tom se totiž fakt nedá politicky nic získat. Ne, Babiš není blbej a tak udělá to, o čem jsem psal hned v září. Zavolá Rajchlovi a zeptá se ho, co lid chce a co je zapotřebí udělat, aby přestali vozit hnůj před poslaneckou sněmovnu. Pak zavolá Okamurovi, a zeptá se ho, jestli by souhlasil se společnou schůzkou všech.

Ačkoliv to dneska vypadá spíše naopak, na schůzce se sejdou jak organizátoři demonstrací (všichni) i henti odborníci, dokonce tam přizvou i mimoparlamentní opozici, protože si budou umět spočítat, že ten milion propadlých hlasů by se jim hodil. Sejdou se u Vidláka doma. Nesmějte se, tohle je ultraoptimistická varianta, tak ať z toho taky něco mám. Pět let vám tady melduju, že mým politickým snem je být český Benjamin Franklin.

Představte si tu krásu. Český Benjamin Franklin hostí českého Trumpa Rajchla i českého Orbána Babiše, k tomu českého samuraje Okamuru, českého Dona Corleoneho Pabla, i Českého Bratra Jurečku… dál tam sedí Petr Štěpánek, jakožto nestor české pravice v té původní podobě, bude tam Majerová, Klaus, i Zeman… asi i Šlachta, který se do sněmovny skoro dostal, z útrpnosti pozvou Šmardu, pro jistotu i Skálu a Kateřinu Konečnou… A protože můj dům není nijak reprezentativní, jednou o tom nějaký malíř namaluje podobný obraz, jako namaloval Mikoláš Aleš – setkání Jiřího z Poděbrad s Matyášem Korvínem.

Už vidíte první problém této varianty? Představte si anděla, který by takovou schůzku ukočíroval. To by muselo být venku už hodně zle, aby se tito všichni shodli a proti všem zákonům politiky a přírody, se nakonec domluvili… Ale řekněme, že se to podařilo. Máme hentu ultraoptimistickou variantu a já tomu přispěl veškerými zásobami svého Portského. Třeba bych všechny přesvědčil, že tím pravým společným nepřítelem této republiky jsou liberální intervjuci…

Zeman vyhlásil předčasné volby v nejkratším možném termínu, Odborníci se pod dohledem stávajících parlamentních stran chopili vlády, kupodivu jim nikdo neházel klacky pod nohy a nekecala jim do toho Brusel, která má sama svých starostí dost, z Rajchla udělali premiéra, že se na tom odvaří… A ejhle, ono se to ukáže jako celkem úspěšné.

Trochu nám pomůže, že stažení Ruska z Chersonu byl skutečně první krok utajované dohody mezi velkými kluky a to usnadní možnosti jednat s Ruskem a něco skutečně vyjednat. Ukrajina nedělá problémy a pouští plyn přes své území ve velkém. Sice si něco bere pro sebe, ale to se snese. Cena je sice ještě vysoká, ale postupně klesá.

Rajchl okamžitě svolává minoritní akcionáře ČEZu a dává jim na výběr, že buď svoje podíly prodají, nebo druhý den udělá zastropování cen energií na jedné koruně a vyhlásí mimořádný stav, díky kterému mu to projde. Akcie by samozřejmě spadly dolů. Ano, soudruzi akcionáři se sice mohou bránit u soudu, ale než soud skončí, nemusí tady už z ČEZu zbýt kámen na kameni. A tak raději budou souhlasit. Jejich politické loutky v ODS a TOPce jaksi jsou v těžké krizi a pod policejní ochranou, protože lidi sice přestali demonstrovat, ale vztek ještě mají a tak má Černochová a Pekarová Adamová plné ruce práce s neustálým omýváním značky Renaultu ze dveří svých bytů… Tož akcionářům nepomohou, protože mají permanentně v ruce kbelík a ČEZ je opět ve státních rukou.

A pak to samozřejmě najednou jde. Ceny energií spadnou na obvyklou úroveň, Němce se podaří uklidnit tím, že dostanou stále naše přebytky, takže jim to tam nezhasne všechno a dokonce souhlasí s principem megawatta za megawattu – kolik elektřiny my jim, tolik plynu oni nám…

Toto opatření Rajchlovi zvedne popularitu, protože oproti očekáváním udělá fakt něco pro lidi a to se v předčasných volbách projeví. Jen trošku, ale stačí to. Český Trump, český Orbán a český samuraj udělají po volbách koalici.

Vrábel se stane velvyslancem v Srbsku, protože Srbsku jako země hodně dlužíme a nějak mám pocit, že právě on by byl ten pravý, kdo by měl Srbsku naše omluvy tlumočit.

Havel převezme od Pánka Člověka v tísni. Myslím, že by si s ním věděl rady.

Skála se stane velvyslancem v Rusku, protože je asi jediný, který by díky dávným vazbám mohl dát dohromady vztahy, které Lipánek podělal. Zároveň se tím starému komunistovi pomstíme, protože on ze své ideové pozice Putina vlastně moc nemusí.

Samotného Lipánka pošleme jako velvyslance na Ukrajinu a to dřív než řeknete Stěpan Bandera. Bude to mít jako školení o nacismu.

Energetiční odborníci se stanou státními tajemníky na nově zřízeném ministerstvu energetiky, postupně převezmou zásobníky a začnou plánovat další jaderné elektrárny.

Okamura se stane ministrem vnitra, Babiš bude novým prezidentem, Rajchl bude premiérem a kupodivu nebudou hrabat pod sebe, ale řeknou si, že teď dostali životní šanci se proslavit a dostat se do učebnic dějepisu.

Česká republika se stane neutrálním státem a její zahraniční agendou bude výhradně ekonomická diplomacie všech azimutů… a tranzitní zemí, protože přejet přes nás je nejkratší trasa. Budou dálnice i železniční koridory.

Česká armáda bude budována výhradně pro obranu vlastního území podle švýcarského vzoru, vysílat vojáky do jakýchkoliv misí bude ústavou zakázáno. Smyslem obrany bude kousnout případného útočníka tak moc, aby na dobytí naší zemičky nevydělal.

Já si na barák přidělám ceduli, že český sen se začal právě tady a do konce života tam budu dělat průvodce školním výpravám… A až umřu, tak prosím namalovat na tisícovku po Palackém. To mi bude stačit.

Do toho budou všichni jmenovaní dělat po orbánovsku úskočnou diplomacii s EU a NATO. Nebudou vystupovat, ale zaonačí to jako Erdogan – jednou nohou budou venku a postarají se, aby EU víc potřebovala nás, než my ji. Samozřejmě to bude trvat, budou muset dělat různé ústupky, lavírovat, podepisovat, brát zpět, budou muset něco dát, aby jinde mohli něco vzít a nebudou moci říct každému hejhulovi, co je jejich skutečný záměr. Ale národ už to pochopí a nebude z každého politického úkroku dělat národní zradu, nebude vykřikovat, že se konečně odkopali a nebudou požadovat nereálné radikální kroky, které by nám jen uškodily. A najednou překvapením zjistíme, že tu může být český Orbán… jen to chtělo, aby měl českou podporu zdola. Pak nastanou normální časy, kdy se bude ve volbách upravovat, zda to táhnout ala Rajchl, nebo ala Babiš.

A protože naše vztahy na všechny strany budou dlouho poměrně napínavé, bude to mít blahodárný vliv na naší vnitřní soudržnost. Při trošce štěstí by toto období mohlo trvat tak dlouho, aby i libtardi pochopili, že se nám teď žije lépe a radostněji. Nemluvě o tom, že i oni mají trochu majetku, nějaké to auto, mají práci ve které mohou vyniknout, dostanou zdravotní péči a naději na důchod. Sice jim tento dojem bude tu a tam hyzdit nějaký důl v zemi a sem tam bude kouřit komín a pole budou smrdět močůvkou… ale to se ustojí.

Všimněte si, že ultraoptimistická varianta počítá jen se znárodněním energetiky… Protože je to právě energie a její cena, které nám ve skutečnosti dělají henten blahobyt. Inovace a výzkum jsou až na druhém místě. K čemu je Německu vyspělost takřka ve všech oborech, když musejí svoje podniky (například BASF) kvůli grýndýlu odstěhovat do Číny, že? My máme elektrárny, třeba by je odstěhovali k nám. Je to přece jen blíž a na Rajchla či Babiše budou mít vždycky větší páky než na Sitting Pinga.

Co je pro to zapotřebí? Jednota! Kurva Halík, jednota! To je to jediné politické myšlení, které potřebujeme. Jednota nás všech, co o nás říkají, že jsme dezoláti. Neexistuje žádné geniální řešení, které někdo přinese. Je jen spousta drobných krůčků. Je jen spousta chyb, kterými se člověk učí. Není třeba mít na Václaváku hned milion lidí. Stačí, když jich bude přibývat a když bude pódium stále plnější, protože i takový nedouk jako Fiala si bude umět spočítat den, kdy tam už lidí bude prostě moc. Samozřejmě to platí i obráceně – když bude lidí ubývat, Rakušan si bude umět spočítat den, kdy už tam nepřijde nikdo.

A když jsme u toho optimismu… Sedím si takhle u počítače a ťukám tento článek… a najednou telefonát. Láďa Vrábel na drátě. Pozvánka na demonstraci teď 17. listopadu a pokec o tom, abychom se v lednu na demonstraci zase všichni spojili, protože to je prostě výhodné. To víte, že jsem zajásal a hned se mi psalo lépe. A ještě lépe se mi psalo, když jsem se dozvěděl, že Jirka Havel přijde tu demonstraci před Českou televizi podpořit.

A vy všichni, kteří jste z malé roztržky hned dělali zradu planetárních rozměrů – nedělejte z komára velblouda. Přestaňte obviňovat a psát statusy o tom, jak tím či oním končíte, protože se odkopal, atd, atd. Budete za debily. Přichází doba, kdy se prostě všichni musíme domluvit. Všichni musíme kousek ustoupit, všichni se musíme něčeho vzdát a to je přesný opak fejsbůkové militantnosti. Přestaňte dělat vašim lídrům medvědí službu tím, že se pobijete s potenciálními spojenci. Buďto budeme všichni schopni utopie, kterou jsem tady naznačil, nebo se budeme muset spokojit s horšími variantami vývoje… Už jsem to tu psal mockrát – buďto přežijeme víceméně všichni, nebo víceméně nikdo.

PS. Všimněte si, že tato utopie předpokládá, že v politice zůstanou Modroptáci, Babiš i Lidovci. Nepředpokládá, že by byli rozvěšeni na kandelábry. Tak nějak bych optimisticky doufal, že nejhorší pomsta budou pasáže, které o Fialovi zůstanou v učebnicích dějepisu.

 

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (123 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Tak Česká republika bude neutrálním státem a současně zůstane v NATO. A já si doteď myslel, že se to vylučuje. Zase ta má intelektuální nedostatečnost.
Tak Okamura se stane ministrem vnitra, Babiš bude novým prezidentem, Rajchl bude premiérem a kupodivu nebudou hrabat pod sebe, ale řeknou si, že teď dostali životní šanci se proslavit a dostat se do učebnic dějepisu.
Podobných perel je v článku více. Obávám se, že dát této variantě název ultraoptimistická je ultraoptimistické. Spíše by jí slušel název utopická.

Průměrný počet slepic: 2.7 (24 hlasů)

In reply to by Krtek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ještě k oné adoraci Orbána. Na alternativě se má za to, že Orbán je zářný vzor (viz Vidlákův český Orbán Babiš). Jistě, s imigranty výrazně pomohl, tradiční hodnoty zachovává, ale jinak? Člověk by řekl, že ho Putin za jeho postoje k válce na Ukrajině odmění lacinou energií, aby ukázal, že "správný" postoj k Rusku se vyplácí a tím motivoval ostatní ke stejnému chování.
Ale kupodivu nikoliv. Podle maďarských statistiků míra inflace v Maďarsku v říjnu vzrostla na 21,1 procenta, a je tak nejvyšší v zemích Visegrádské skupiny.. Maďarský statistický úřad ve své dnešní zprávě uvedl, že v říjnu se nadále zvyšovaly zejména ceny energií (o 64,4 %) a potravin (o 40 %). Jinými slovy, slavný Orbán nedokázal nic více než méně slavný Fiala.
Ostatně tyto informace už zřejmě zjistili i Babišovi poradci. Všichni si pamatujeme, jak na jaře a v létě Babiš vyzdvihoval maďarský postup, ale od jisté chvíle jsem nic takového nezaregistroval. Ono není divu, jezdím do Maďarska několikrát ročně a ono slavné zastropování cen PHM způsobilo jen to, že mnoho čerpaček bylo zavřených a u zbytku byly občas slušné fronty. Vždy jsem si raději naplánoval cestu tak, abych PHM v Maďarsku nemusel čerpat.
Prostě Vidláku, Vaše myšlenky o zemědělství jsou fajn a čtu je hrozně rád, ale jakmile se dostanete od svých vidlí na území, kde se moc nevyznáte, bylo by dobré se napřed seznámit s fakty a teprve potom psát.

Průměrný počet slepic: 2.8 (17 hlasů)

In reply to by Krtek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zajisté, Krto, máš přehled větší, než obyvatelé České republiky.
Tak nám prozraď, kde to dělají dobře.
Stačí jenom ty naše sousedy za hranicema. Jakože třeba to Čaputovsko? Nebo snad Polsko, Rakousko, Germánsko?
Aha, Orbán to dělá tedy blbě. Budeme to dělat jako Němci! Fiale zavře plynové, uhelné a atomové elektrárny. Zaplatí zaměstnancům odstupné a hodí do programu "Nenecháme nikoho padnout". Kromě "First Ukrajina" budeme ještě "First Grýndýl!".Dostaneme medajli od evropských Velkokomisařek a děti v panelácích budou brečet zimou! Půjdou se ohřát na městský úřad, kde je teplo ve dne v noci. Budou žrát banány a ananasy, protože je to nejlevnější ovoce v koloniálech v češsku. Místo brambor batáty a fíky, protože jsou levnější než české fazole a čočka.
Vládnout budou Pekarová, Richterová, Černochová, protože jsou nejlepší. Lipavkyj nakoupí dřevo a uhlí z Číny. Prodá to sem ovšem Německo za německé ceny. Senioři si na nájem můžou přivydělat na obecním úřadě hrabáním sněhu a listí.

Průměrný počet slepic: 4.8 (4 hlasů)

In reply to by Krtek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přinejmenšim to tady piše.Napadlo mi,že neni sám a tak by mohl nejen převzit program SV tj Společnosti Voličů a začit ho vÿsvětlovat našim zastupcům,ktere si platime a oni všecko motaji a jak se zdá teď to mrvi načisto!
Dokonce se chystaji pry kadeho obrat a poškodit jak se to stalo členu SV panu Vrablovi,ktermu prý nespravedlivě vzali živobyti a nechali ho v dluzich a on se teď brani organizovanym protestem proti zvůli režimu,kter. se ch.sta nas všechn. obrat o všechny penize a aktiva a nechat nas s holym hřbetem,kter. opatři režim Policejniho statu pendrekovymi jelity a zalepi nam kd.ž budeme protesovat pusy cenzurou!
Neni divu,že se stal mstitelem a nyni svolava k protestum celou SV ale ještě ma slaby program,ktery přimo volá po doplněni!
Naštěsti je tu již nyni skoro legendarni program PNZ obsahujici změnu!

ZMENU REŽIMU a to mirovými a parlsmentnimi prostředk.
ZAJIŠŤOVNi kontrolý. aaaaa nami voliči zvolenych a placenych zastupců jinak budou jak utrženi z řetězu v.rabět jen vadne zakony
ODSTRANĚNI 33 let trvani embarga na Zakon o referendu
FINANCOVANI změny a zničeni monopolu na informace pana GŘ TV,kter. si TV za naše penize zprivatizoval
ZASTAVOVANI planovaneho Velkeho resetu zeleneho udělu což je takova sračka,že nam boři cele EU a NATO dohromadý.aaaaaaaaaaaaaaaa

Tak co pane KRTE rozumite tomu aspon trochu a date to k dispozici všem politikum ,abýya,aaa to mohli uskutečnit svorně v parlamentu nebo si mame jako SV dat inzerat,že hledame jine zastoupeni!
No ni významny člene SV?
Chyby mi tu dělaji piratšti spoluobane,kteři na mě trenuji brzky digitalni koncentrak a ak jsem musela v kritickych momentech davat tek.,kd b. jste nerozuměl ptejte se a v. ostatni tak.
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Copak mam snad JA pojist vice maďarske papriky,on tam Orban ma svůj piseček a my se tu mrcasime ve sračkach a budeme mit elektriku na listky a topeni dřevem v krbu nam zakaže vlada,ktera pošle na nas za to policajtý s pendreký!aaaaassssssaa!
Neni divu,že musime všichni podporovat našeho mstitele pana Vrabela na demonstraci a dalši vyznamne osobnosti tedy členy SV ,jak se začinaji už sami formovat a budou hledat pro SV i otop!
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.7 (7 hlasů)

In reply to by Krtek (neověřeno)

Trvalý odkaz

Božena Němcová s Erbenem psali pohádky pro děti. Avcšak s egografomany píšící podobné bláboly o tom jak se stal Babiš Orbánem a Vidlák revolučním Hrdinou se dnes roztrhl pytel. Uznávám, že šílených je nás asi víc, ale proč to násobit. Osobně už se odmítám angažovat a tímto končím. Ani líto mi to není.

Průměrný počet slepic: 1.3 (4 hlasů)

In reply to by Jarda (neověřeno)

Trvalý odkaz

Končete, končete..., a vemte si s sebou i celou šaškovládu.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Dobře se to čte.

Průměrný počet slepic: 4.6 (16 hlasů)
Trvalý odkaz

Všichni tam byly,jedli a pili.
Zazvonil zvonec ČR je konec.

Průměrný počet slepic: 3.5 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

takový optimizmus způsobujícího liquére... Jenže fialový císař pán je nejen "VŮL-í národa zvolen", nýbrž i (zejména?) k vůli podpoře zvenčí a zájmům mimočeským. A ty by se za realizaci takového snu asi hooodně mstily. Přišli jsme o tu míru soběstačnosti, co jsme měli, jako stát jsme závislí, tedy vydíratelní a heslo "musíme se zbavit závislosti" zní v překladu "máme úkol zbavit ČR jakékoli nezávislosti od západních hegemonů a možnosti svobodného rozhodování o svém osudu natož o zahraniční politice". Svět se polarizuje a dokud se tohle šílenství nezastaví, na vlastním písku si můžeme stavět akorát tak vzdušné zámky. Co říkáte na novou slovinskou prezidentku Musarovou? Moldavsko. Slovensko, Slovinsko... a jestli volby v ČR vyhraje Nerudová, nebudu to již považovat za náhodu... (i když Musar je asi odbarvená blond). Orbána závidíme, ale běžnému Maďaři se asi nežije mnohem radostněji. A propos, když již jsme v zahraničí - při cestě napříč Maďarskem v září i nyní začátkem listopadu jsme nezahlédli jedinou ukro-vlajku.

Průměrný počet slepic: 4 (11 hlasů)
Trvalý odkaz

To se dřív Jihočeši spojí s Bavory a vyhlásí samostatnou Monarchii Boiohaimu.
Tam bude vládnout moudrý král. Jeho moc bude omezena parlamentem. A moc parlamentu bude omezena ústavou, která nebude cár papíru, protože Rychetský bude Persona non grata. Takže vládcové dají lavičky do parků a lidem pokoj. Na hranicích s Čechama, Rakušákama a další svoločí postavíme milíře kde budeme dělat dřevěné uhlí z kůrovcového dřeva na Šumavě. Elektřinu nám zajistí Atomkraftwerky Temelín a Isar. Fabie vyměníme za Bayerische Motoren Werke a africká Plzeňská desítka bude postavena mimo zákon. Daně z příjmů firem i osob nastavíme na 5%, takže tu budeme mít centrály všech montoven v evropě. No a za pár let můžeme zavřít Burešovi s Rajchlem (to je nejabsurdnější bod celé té představy) zavřít hubu nějakými těmi dotacemi z Boiohaimských fondů. A Pražákum zavedeme vízovou povinnost.
Budeme skromná země. Auta bez střechy, stará kořalka, plesnivý sýr…
Jen budeme muset vybudovat robotickou Hi-Tech armádu, protože přeci jen od sebe budeme oddělovat největší pitomce Evropy – totiž germány a slovany. Což také přednastaví imigrační politiku. Za dvacetiletou službu v armádě bude občanství pro vojáka, jeho ženu a jeho děti.

Prostě pohoda. Stačí se zbavit politiků z Brna, Prahy a Slovenska a bude líp.
Takže plán bych měl. Nakonec mi to vyšlo o něco realističtější než původní článek, ale co už.

Průměrný počet slepic: 3.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

U nás se nebude měnit nic, dokud se to nezmění na západě. Potom vystoupí Fiala v televizi a řekne ,,Už bylo načase" a jede se dál...

Průměrný počet slepic: 3.4 (5 hlasů)
Trvalý odkaz

Rád bych vypíchnul část vidlákova příspěvku. Ať všichni víte jakou zlodějskou komoušskou špínu tu čtete. Nazývá akcionáře "soudruhy" a přitom by chtěl krást ve jménu většího dobra.

Nejspíš dostanu ban ale: jsi zmrd vidláku. Zdechni na plochý nohy.

>Rajchl okamžitě svolává minoritní akcionáře ČEZu a dává jim na výběr, že buď svoje podíly prodají, nebo druhý den udělá zastropování cen energií na jedné koruně a vyhlásí mimořádný stav, díky kterému mu to projde. Akcie by samozřejmě spadly dolů. Ano, soudruzi akcionáři se sice mohou bránit u soudu, ale než soud skončí, nemusí tady už z ČEZu zbýt kámen na kameni. A tak raději budou souhlasit.

Průměrný počet slepic: 2.1 (14 hlasů)

Tak vono jen zmínit Bafuňku v souvyslosti s ČEZem, poté co se otevřeně blamoval, když se snažil přelhat Drábovou ohledně jaderné energetiky je poněkud...
Jak říkám, realističtěji to vidím na království Bayern & Boiohaim.

Průměrný počet slepic: 2.8 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Pojede z Vidlákova do Prahy na demonstraci autobus ? Asi ne, stejně bych si již netroufla jet takovou štreku.
Ale pokud bude přímý přenos, podívám se alespoň přes počítač.

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Pravá flastenka by šla světa kraj a šla by třeba bosá...přijdete o mnoho
Nejlepší líbačky Vrábela !!! YouTube

Průměrný počet slepic: 3 (8 hlasů)

In reply to by Anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

Když nevíš co, hoď tam bulvár... a´ la Paroubkovy trencle...
Nebo aspoň kousek Vrchlického... :-))

Průměrný počet slepic: 4.6 (5 hlasů)

In reply to by Anonymní (neověřeno)

Trvalý odkaz

su pod plachetkou osoba, starší jak černé uhlí, na nose bradavička, na ní chloupek s veškou ozdobenou DDT. To by nezvládl a tak ho budu šetřit, chránit před svým polibkem.

Ale jinak - vy jste se nemohl narodit, ale vyskytnout.

Průměrný počet slepic: 4 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

rád bych přidal k textíku ještě jednu větičku.

"a berrnard se stane ministrem lesnictví". Děkuji.

Průměrný počet slepic: 3.5 (6 hlasů)

Málo slibujete a nabízíte....

Průměrný počet slepic: 2.9 (7 hlasů)

Ono, když chlap něco slíbí, měl by to pak i splnit. Když ví, že to nedokáže, neměl by to slibovat. Asi bych byl špatný politik.

No nic, tak já teda zase zítra vyrazím do lesa, no.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

To je asi nejlepší, co můžeme udělat. Uvidím, co zítra skihnu udělat.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)

stihnu

Zatím bez slepic

Takový ministr musí být po 70 nebo teplý. Vzpomeňte - i ten Zeman, Topolánek, Paroubek,Onderka a hodně dalších doplatilo na večery ve ztemnělé kanceláří za přítomnosti oddané rozechvělé sekretářky, připravené splnit každé přání.
A to byli někteří docela hnusní.
Snad jen Sobotka zůstal zásadový a navíc mu ta jeho utekla.

Průměrný počet slepic: 3.2 (6 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidlak si prihnul trochu vic toho jeho portskyho a je v rausi tak baji ty svoje pohadky. Zitra bude kocovina, apstak a bolehlav, tak budou apokalyptický vize.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

...Ovšem oproti včerejšku se nám to tady začíná lišit. Oproti včerejšku se v této chvíli bojí i Babiš a nechce se mu dělat premiéra po Fialovi, aby si vyžral jeho neschopnost.
...Sejdou se u Vidláka doma. Nesmějte se, tohle je ultraoptimistická varianta, tak ať z toho taky něco mám …
Vrábel se stane velvyslancem v Srbsku, protože Srbsku jako země hodně dlužíme a nějak mám pocit, že právě on by byl ten pravý, kdo by měl Srbsku naše omluvy tlumočit. Havel převezme od Pánka Člověka v tísni. Myslím, že by si s ním věděl rady.
Samotného Lipánka pošleme jako velvyslance na Ukrajinu a to dřív než řeknete Stěpan Bandera. Bude to mít jako školení o nacismu
Česká republika se stane neutrálním státem a její zahraniční agendou bude výhradně ekonomická diplomacie všech azimutů…
Já si na barák přidělám ceduli, že český sen se začal právě tady a do konce života tam budu dělat průvodce školním výpravám…
Do toho budou všichni jmenovaní dělat po orbánovsku úskočnou diplomacii s EU a NATO.
Pak nastanou normální časy, kdy se bude ve volbách upravovat, zda to táhnout ala Rajchl, nebo ala Babiš.
K čemu je Německu vyspělost takřka ve všech oborech, když musejí svoje podniky kvůli grýndýlu odstěhovat do Číny, že? My máme elektrárny, třeba by je odstěhovali k nám. Je to přece jen blíž a na Rajchla či Babiše budou mít vždycky větší páky než na Sitting Pinga.

Průměrný počet slepic: 4.8 (10 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, tak tam místo slova Babiš pište Nerudová (nám to dojde - a třeba se jim to tak bude líbit.) Pokud nemluvíme stejným jazykem jako vláda a její parta, tzn. , že jim všechno neodkýveme, pak jsme pro ně protisystémoví, dezoláti, proputinští…
A pokud u nás někdo nechce být ve válce, je rovnou fašista (nevím, ale fašisti nechtěli být ve válce…?)
Obraz by se mohl jmenovat setkání Vidláka s restaurátory zdevastovaných českých zemí.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, vidíte, jak se hned chytnou...:-)? Ti na vaše články čekají jak hladoví psi.
Je vidět, že to má dopad a ne že ne. A že jim to nedá spát, protože kdyby tomu tak nebylo, ignorovali by vás. Je to jako s těmi demonstracemi - dělá se, že neexistují, ale přitom se jich bojí.

Průměrný počet slepic: 4.6 (9 hlasů)

To, že jsou tu zmrdi, kteří by znovu rádi kradli a znárodňovali mě opravdu radost nedělá. Máte pravdu.

40 let asi nestačilo ...

Nejhorší na tom je, že to považují za úplně normální a když se proti tomu někdo ohradí tak si ještě libují jak se jich lidi bojí.

Průměrný počet slepic: 1.6 (7 hlasů)

Nebudete nic vlastnit a budete šťastni?!

Jste holenku normalni ?Povidejte jak se připravujete na gryndyl cpat do sebe ponravy ,mlete kobylky odpadky a pavouky,nejste vy plem,plem??
No ni?

Průměrný počet slepic: 3.9 (11 hlasů)

Naprosto přesně jste charakterizoval dnešní vládní mocipány. No vidíte, jak vám to najednou jde.... :-)

Průměrný počet slepic: 4.8 (6 hlasů)

Zase nic k věci. Naučte se držet tématu.

Průměrný počet slepic: 1 (2 hlasů)

Asi jsem si nevšimnul, když rozdávaly ČEZ. Jinak bych si taky kousek koupil.
Taky si platím podíl na České Dvořákovo televizi. Platí si Dvořák taky licenci jako miliony ostatních, Nejsem sice akcionář, ale chci do toho mluvit! Stejně jako chci za své nemalé daně mluvit do dění v MÉ České republice! Zatímco Brusélie nedá na provoz ČR ani korunu, kecá do všeho hodně moc příliš! Nic, kromě ochotných poskoků, jim tady nepatří.
Anonymere, máte tady kousek toho ČEZ? Prodejte to státu Česká republika. Zmrdi, Anonymerere, jsou ti, co mně lezou do kotelny zrevidovat, jaký já mám kotel! Lezou do komína, jestli nespaluju plasty! Lezou do notbůku, jestli nečtu nečtu Londýn, Svobodnou Evropu, Hlas Ameriky, Radio Tirana..Jestli neposlouchám Kryla nebo Ortela. Zmrdi, co chtějí za loňskou muku tronásobek ceny. Stejně jako za cukr nebo za elektřinu, ačkoliv nepostavili jedinou novou elektrárnu !!!
Až zmrdům budeš platit 15% daně z nemovitosti, možná se začneš drbat za rohama.

Průměrný počet slepic: 4.2 (5 hlasů)

ČEZ se prodává na pražské burze. A to i dnes. Pokud jste si kousek nekoupil je to vaše chyba.

Ten zbytek je hromada blábolů, které nějak neospravedlňují okradení (znárodnění) akcionářů ČEZu.

Průměrný počet slepic: 1 (3 hlasů)
Trvalý odkaz

Děkujeme Vidláku za Tvůj dnešní komentář který zní jako nádherná pohádka.

Je to jako ve snu, v tom nejkrásnějším snu.

Je to náš sen a nikdo nám ho nemůže vzít.

A jelikož sny se musí uskutečňovat, huraaaa soudruzi a pánové členové SV jak nás nazývá naše bojovnice ANNA z KSH.

Jak nám radí náš moudrý Vidlák všichni ať jsme spolu sjednocení

a huraaaa do uskutečnění našeho nejkrásnějšího českého snu, s vidlemi ale i bez vidlí.

V tomto snu o našim krásném neutrálním Česku kde nebude lézt do prd..le ani Rusku ani USA viz níže výstižný obrázek.

ČESKO NEPATŘÍ ANI RUSKU ANI USA, ČESKO PATŘÍ NÁM ČECHŮM.

https://www.pokec24.cz/wp-content/uploads/2020/05/ten-na%CC%81pis-je-ta…

Průměrný počet slepic: 4.3 (7 hlasů)

Pan Šef autor članku se stara hledat vhodne reprezentanty pro SV, ale maji tito pry politici o voliče zájem?Nic takoveho neni vidět! Mezi nami se tu z nich nikdo neukazal a mam podezřeni,že chtěji jen naše hlas. a to zdarma sniž by se starsli,že naše potřeby zůstavaji viset ve vzduchu s jsme pro ne luft nebo co?
proto pokud volby vyhrat s pomoci našich hlasů nechtěji,ksšlou na PNZ to jest program voličů,na podiu jen prezentuji SVOJE mnohdy nesmysly tak to by ani oni neměli mit budoucnost a hotovo! aassss
Dokud si neproberou tady s nami v diskusi postulaty PNZ qaqaa1waaqa qaqa s nezařaadi je do svych progrsmů,ktere pry jsou sama voda tak nqaa na co je mame volit!
Rychetsky zpusobil,že bylo vyřazeno na milion voličů!qaqaaaaaas
Tak zkusme se my voliči začit podrazům branit SV tkqqj qaspolecnost voliců ma 8,3 milioqaqany ohlupovanych dušiček!Začněme mezi sebou hledat opravdove zastupce,kteři majii zajem nas zastoupit!
AA teaqam SV navrhuje,aby ja jako mluvči hledals qaqaasisteqanty asistenty mezi lidovymi komentory!qa
Pokud budete chtit Antonine a třeba i Včelka Maja ,můžeme o věcech zkusit qa diskutovat a doporučitq i třeba panu
Reichlovi qpokud o voliče ma zsajem se k nam včas přidat.Podivejte se vichni jsk to piraty štve a komoli to vztekle!qaqa. qaqa
No ni?q

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Nemohl by jednou proběhnout převrat, bez bezpráví a křivd, proč jsou všichni posedlí oloupit jen akcionáře ČEZu? Sám jsem tam ve správnou chvíli dal část majetku, o který mne stát zatím neobral. Když už optimistická varianta, tak šmejdovi Bakalovi se pomůže s návratem domů a ten vzápětí převede "dobrovolně" veškerý svůj majetek do státního rozpočtu a jeho kumpáni z politiky půjdou minimálně těžit kryptoměnu ve šlapacím kole.

Průměrný počet slepic: 3.7 (3 hlasů)

které drží většinu oněch zprivatizovaných akcií v ČEZu - a přes ně nás drží pod krkem a doslova celou naši ekonomiku a občany ždímají. Jiná možnost, jak to zastavit, není.

Průměrný počet slepic: 3.9 (10 hlasů)

Mě nikdo neždímá, tak mluv za sebe ty znárodňovači....
Asi nevíš ,že znárodnění je zločin...

Průměrný počet slepic: 1.8 (5 hlasů)

NEBUDETE BRZO NIC VLASTNIT kromě zeli a ponrav, tsk zo si strč do zadnice!
No ni?qqqwqw1wwaaaaa

Průměrný počet slepic: 5 (1 hlas)

Na hlášky typu? "jiní možnost není", "toto je jediné řešení", "vyberte si a), b), c)" apod. jsem docela alergický, kór když je mi jasné, že jedinou reálnou svobodu, co mám je rozhodovat se. Stejně jako na vládu zemských škůdců a slouhů cizáků, která neumí umravnit Ami a spol. a říct jasně, kdo je tady pánem. Jsem fakt zvědavý, jaká bude dividenda příštím rokem, sice do toho nevidím, ale podle mne to CEZ prodává stejně nějakém prostředníkovi, přes kterého jde tribut do Říše nebo na správná konta. Případně to vláda vytáhne jinými kanály a rozdá lidu, aby je hned nepověsil. Na současnou státní správu bych fakt nespoléhal, i kdyby se vyměnili maskoti nahoře, vždyť dokázali se všemi jejich "kontrolními mechanismy" rozbít stroj na peníze jakým byla Sazka, je to jeden velký Augiášův chlév. I ten Babiš bude ve finále rád, když jej "právní stát" nesemele. Stát fakt nejde řídit jako firmu, možná jako diktátor, jinak je to neřiditelný moloch různých parazitických agend.

Průměrný počet slepic: 3.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Podzimní melancholie. Byl sem ve městě. Prolétlo mi hlavou jak se už víc jak deset let setkávám s myšlenkami a články o stavu země nebo co s tím. V diskusích se psalo pro něco a proti něčemu a melancholie dolehla. Přál bych si abyse dalo sednou do hospody na guláš za pár pětek, k pívu normálně cigárka a cestou potkat akorát tak skupinky nadšených schůzovatelů nebo roháků. V obchodě se mluví česky, žádné tlupy podívných čmoudů, žádné žvatlání ve večerce. Je teho hodně, nebudu s tím votravovat.

Průměrný počet slepic: 4.1 (7 hlasů)
Trvalý odkaz

Mnoho z těch co zkrachovali v 2008 se kutálí dál, další se připojili ke kutálení po zatnutí babišovy mega sekery půl bilionu a další se ke kutálení připojí kvůli energiím letos.

Průměrný počet slepic: 5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

VETO válce na Ukrajině! Orbán včera prohlédl mazaný bruselský plán, zmařil ho, a rozzuřil Eurokraty!
857 korun a úroky z nich za 35 let včera ušetřil každému občanovi Česka a Slovenska Victor Orbán, když nechal vetem zablokovat finanční pomoc EU Ukrajině. Brusel si chtěl u bankéřů na komerční úrok půjčit na 35 let 18 miliard EUR (450 miliard CZK), a všechny tyto peníze chtěl příští rok poslat do Kyjeva, jako velmi výhodnou půjčku se splatností 35 let. Orbán celou finanční operaci zablokoval, protože za splacení dluhu Kyjevem byly všechny země EU povinny poskytnout ručení. Celá operace byla pokusem Bruselu jak mazaně nechat zaplatit občany Unie válku na Ukrajině. Ukrajina potřebuje měsíčně několik miliard EUR, jinak zkrachuje a nebude mít na důchody, na výplaty, ani na základní chod státu. Pro rozhodnutí o půjčce je třeba v EU jednomyslnost, a proto ji mohl Orbán vetovat. Jako důvod Veta Maďarsko uvedlo, že po zkušenostech se společným ručením na minulé půjčky COVID pro Brusel (700 miliard EUR, 17,5 bilionu CZK), které potom Brusel rozděloval především kamarádíčkům do Itálie, Španělska a dalších západních zemí, zatím co východním zemím poslal jen drobné, je Maďarsko ostře proti jakýmkoli dalším společným půjčkám. Česká média Victora Orbána za VETO ostře kritizovala. Proto Vivat Victor Orbán! ( 835 korun je vypočítáno ze zvyklosti Bruselu, že se Česko podílí 2% na obdobných nákladech EU. Jde o kombinaci HDP a počtu obyvatel Česka. U Slovenska je výsledná částka rozpočítaná na Slováka obdobná.)
Válku na Ukrajině rozhodnou peníze. Už 8. listopadu japonská média informovala, že Washington tajně tlačí na americké bankéře, aby obchodovali s Ruskem navzdory sankcím. Tuto informaci přiznal při několikahodinovém výslechu v americkém Kongresu generální ředitel JPMorgan Chase & Co. Jamie Dimon. Podle analytiků Bidenova administrativa politicky potřebuje, aby Rusko zásobovalo země rozvojového světa levnými potravinami, hnojivy a energiemi, a proto dostaly velké americké bankovní korporace tajnou instrukci, aby ruské obchody zprostředkovávaly. Například americká Citigroup, která měla před válkou v ruských obchodech vložena finanční aktiva ve výši 9,8 miliard dolarů, jich v září v těch samých ruských obchodech měla 7,9 miliardy dolarů.
Rusko-americké tiché vyjednávání za zády Bruselu se už projevilo tento týden, kdy Holandsko uvolnilo zadržovaná ruská hnojiva pro Afriku, kdy Rusko oznámilo, že zásilka levných hnojiv zamíří také do Indonésie, která levná hnojiva potřebuje pro produkci palmového oleje, jehož je hlavním světovým producentem. Krátce po vyhlášení Bruselských sankcí, které na jaře zdražily několikanásobně hnojiva, Indonésie vyhlásila, jak jsme tehdy informovali, zákaz vývozu palmového oleje. Na dovozu levného Indonéského palmového oleje jsou závislí evropští a američtí výrobci potravin. Washington se tak uvolněním bankovních sankcí na Rusko snaží odvrátit negativní nálady v rozvojovém světě, které vyvolává Brusel svojí sankční politikou, a zachránit své producenty potravin před zdražováním, a uklidnit Američany naštvané drahotou.
Německý koncern BASF oznámil, že ukončuje svoje veškeré výrobní aktivity v Evropě a přesunuje je do Číny. Důvodem jsou drahé energie, které nedovolují v Evropě podnikat. Brusel tak z Evropy vyhnal jeden z nejvýdělečnějších evropských chemických koncernů. Po jeho odchodu začnou krachovat továrny, které byly na jeho produktech závislé, a používaly je ve svých výrobcích. Ředitel chemického koncernu BASF byl součástí Scholzovi delegace v Pekingu. ( Viz MAP 1503) Po koncernu Volkswagen, který prohlásil, že už považuje Čínu za svou hlavní oblast pro výrobu, a začal tam přesouvat výrobní řetězce, tak další mega-koncern prchá z Evropy. Analytici očekávají velmi rychlý a krutý rozpad evropského průmyslu.
Pokud budou Brusel a fialoví kašpaři pokračovat ve své politice ještě pár měsíců, Evropa zkrachuje a všechny továrny budou odvezeny pryč! Proto je třeba, co nejdříve navázat přátelské vztahy s Ruskem, a ukončit ukrajinskou válku. Tady už jde o základní přežití Evropy a jejího obyvatelstva. Bez průmyslu není život v Evropě možný! Je na nás všech, abychom se za mír zasadili. Jinak Evropa zkrachuje!

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

Předseda ústavního soudu JUDr. Pavel Rychetský má připravenu novelu zákona č. 275/2012 Sb. o volbě prezidenta ČR pro nastávající prezidentské volby. Jednotliví kandidáti mohou utvořit koalici kandidátů a vstoupit do voleb o hrad jako tým. Hlasy, které jednotliví kandidáti získají se sečtou a budou porovnány s počtem hlasů, které získají kandidáti, kteří vstoupí do voleb jako jednotlivci. V případě, že koalice kandidátů ve volbách zvítězí větším počtem hlasů, zvolí si pak koalice v tajném hlasování ze svého středu jednoho, který se pak stane prezidentem České republiky. Na dotaz novinářů zdali tento zákon vstupující v platnost těsně před prezidentskými volbami nemůže poškodit kandidáta, který kandiduje sám za sebe proti přesile koaličních kandidátů, odpověděl JUDr. Pavel Rychetský, že v žádném případě. Jasným důkazem mohou být loňské volby do poslanecké sněmovny, kdy na základě podobné novely volebního zákona pětikoalice SPOLU a STAN jasně a s převahou převálcovala Babišovo hnutí ANO.
A to je to, oč tu běží.

Průměrný počet slepic: 5 (9 hlasů)
Trvalý odkaz

bohužel, zřejmě zcela nereálná, byť to je cesta, jak se naše republika může vyhrabat z nekončícího hnoje. Protože to by musela většina našich občanů uvažovat trochu víc do hloubky - tedy o systému, který produkuje současnost, ne jen o jeho dílčích projevech. A při počtu voliců pětikolky, tedy stran, které jdou ( a vždy šly )vyloženě proti zájmům českých občanů i ČR jako takové, je můj pesimismus, týkající se schopnosti mnoha občanů logicky a nezávisle na propagandě myslet, značný.

Průměrný počet slepic: 4.8 (5 hlasů)

Pavlovův reflex na zvířatech. Stačí vybudovat reflexy a tvor to má do smrti. A teď je spousta možností aplikací.

Průměrný počet slepic: 4.5 (2 hlasů)
Trvalý odkaz

Vidláku, jen bych Vás chtěl přátelsky upozornit, že je tu v posledních článcích poněkud "přeRajchlováno". Vás ten člověk asi nějak uhranul... Já neříkám, že je špatný, ale Vy o něm píšete skoro jak o nějakém novém Masarykovi kříženém se svatým Václavem. Je to jen jeden z mnoha a podle mého jsou "tam" i lepší. Naopak nějak (záměrně?) upozaďujete KSČM. On Vás Skála v simultánce nepřesvědčil? Z těch alternativních stran je KSČM podle mého rozhodně nejblíže k tomu, aby se dostala do Sněmovny. Tady si dovolím trochu toho realismu. Mají členstvo (stále ještě poměrně početné, obzvlášť na dobu, která veřejnému politickému angažování nepřeje), maj jakýs-takýs majetek a příjmy, mají vypracovaný systém výborů od obecních po ústřední. Vydávají vlastní noviny (i když už jen týdeník), který koupíte i na nádraží. Konečnou a její "co týden dal?" zná i běžný truhlář z Horní Dolní, který jinak politiku nesleduje. Takže...
Nechcete ty komunisty trochu více zahrnovat do Vašich plánů budoucího lepšího? Ne, že bych v nich viděl nějakou spásu všehomíra, ale pokud uvažujete (a já Vám to věřím) logicky, strategicky a realisticky, měl byste jejich potenciál vidět.
P.S. Těším se na článek o dystopické variantě, protože ta bude (bohužel) zřejmě přesnou vizí blízké reality.

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)
Trvalý odkaz

Konkretně se pofivejte zde.Doktor Skala si mysli,že se obejde bez voličů,kde je jejich program,proč tu nikdo z nich o našem programu nechce diskutovat!
To jsou otazky,ktere znemožni KSČM navrat do Sněmovny!Jejich stanovy jsou prý vadne ,Web je prazdna skořapka a redaktor jim pry utekl!
To zkuste rozdiskutovst jako prolog a pak tu dejte jejich program ,kde je dyť je to jen funkcionaska buržoasie a kdovi,zda jejich nemovitosti nepatři ješte nam tj lidu!
Tak čekejme zda se ozvou,dyť je to s nimi na draka nikdo z funkcionařů nechce s voliči zejmens tady otevene mluvi a jejich wrby nemaji diskuzni rubriky!!
No ni?

Průměrný počet slepic: 5 (4 hlasů)