Poslední z Prognosťáku

Autor
Štítky

Včera měl svůj poslední prezidentský projev Miloš Zeman, kterému skončí mandát v březnu roku 2023. Samozřejmě jsem si ho poslechl, protože Bimbo dokázal z prezidentské role udělat skutečnou sílu, která ovlivňovala směřování české politiky v posledních deseti letech, ačkoliv je u nás prezidentská funkce spíše formální. Byl to právě náš první přímo zvolený prezident, který po deset let dokázal využívat mezer v ústavě a slabosti politických protivníků k realizaci svých záměrů, které mnohokrát značně překračovaly možnosti prezidentského úřadu. Přesto toho byl schopen, protože většinu českých politiků převyšoval o hlavu. Myslel bych si, že si tedy zaslouží pár slov.

Byl to Zeman, který v roce 2013 přijal demisi Petra Nečase, čímž ukončil velmi neúspěšné období vládnutí ODS. Byl to Zeman, který po čtyři další roky „umravňoval k obrazu svému“ premiéra Sobotku a s chutí pomáhal ČSSD do politického záhrobí, protože to už nebyla ta ČSSD, kterou vydupal ze země. Byl to Zeman, který si za politickou podporu otevřel u Veľkého Bociana neomezený kredit služeb, ze kterého čerpal až do loňských voleb. Byl to Zeman, který se jediný postavil čučkaři Koudelkovi, byl to Zeman, který aktivně zasahoval do výběru ministrů i soudců, byl to Zeman, který vyhrál i druhou prezidentskou volbu svojí politickou intuicí, kdy ve správnou chvíli věděl, co má před kamerami říci. Byl to Zeman, který své odpůrce štval tím, že sice byl „prolezlý“ lecjakou nemocí, ale tvrdošíjně odmítal (a stále odmítá) umřít. Byl to Zeman, kterého už loni na podzim všichni odepisovali, ale on ještě přímo z nemocnice dokázal odhadnout, jakého budeme mít ministra zahraničí a vlastně docela přesně odhadl celou naší vládu. Byl to Zeman, kterého už odepisovali (i Babiš ho měl za odepsaného), ale on se vrátil a včerejším projevem ukázal, že sice tělesně schází, ale zdaleka ne tolik, jak by mu to přáli jeho nepřátelé.

Hele, já myslím, že Zeman z funkce odejde ve velkém stylu. On ještě něco chystá. Jeho „sbohem a šáteček“ znělo hodně potměšile. Já myslím, že ještě bude nějaké překvapení. Větší, než bychom všichni čekali. Bimbo má sloní paměť a má ještě leckomu co oplácet. On si to ujít nenechá, to by prostě nebyl on, aby jen předal úřad a zmizel. On se postará, aby jeho odkaz žil ještě celé jedno prezidentské období.

Nebýt války na Ukrajině, Zeman by nejspíš doprezidentoval zcela konzistentně. I ve včerejším projevu řekl, že upřednostnil bezpečnostní zájmy nad těmi obchodními. Nevím, co přesně tím myslel, ale ten tlak letos zjara musel být šílený. Já osobně nemám moc rád, když se v politice vynášejí absolutní soudy. Jako že někdo definitivně zradil, že se konečně odkopal a podobně. Na to jsem v životě viděl příliš mnoho názorových veletočů. Politika není daná. Mění se ze dne na den. Mění se zájmy, mění se tlaky, mění se možnosti, mění se postoje. Většina politiků se dostává do situace, kdy si vybírá mezi dvěma zly. Až dávno zpětně se zjistí, že jejich rozhodnutí v kontextu doby třeba dávalo smysl.

Zeman je pořád stejný. Včerejší projev se nijak nelišil od těch deseti předchozích. Zeman má pořád ten stejný mozek a tak si hodnocení jeho veletoče ohledně vztahů s Ruskem nechám na později. Zeman je u mě v kategorii lidí „když to říkám já, tak mě poslouchej.“ Je tam vedle Mariana Kechlibara, Jana Kellera, Václava Bělohradského, Davida Martínka a dalších. Nemusí se mi vždycky líbit, co tito pánové říkají, ale vždycky stojí za to si je poslechnout a zamyslet se.

Včera jsem tak poslouchal henten projev a říkal jsem si, že se Zemanem tak nějak symbolicky končí sametová revoluce. On je poslední z prognosťáku. Klaus, Ježek, Komárek, Dlouhý, Dyba, Kocher, Ransdorf… Tihle všichni se podíleli na formování nových poměrů po roce 89. Skoro všichni se potkali v OF, každý z nich měl v určité chvíli otevřené dveře, aby udělal něco zásadního, co bylo tak nějak mimo zákony… Zeman je poslední. Třiatřicet let od plyšáku… Kdybych měl dost fantazie, abych si uměl představit že by se novým prezidentem stal Bašta, tak by se nám vliv sametovky protáhl skutečně na dvě generace.

A to je ten důvod, milé děti, proč Židé po exodu z Egypta chodili čtyřicet let pouští… dokud nezemřel poslední, kdo si ještě pamatoval egyptské manýry…

Nebo máme ve vrcholové politice ještě někoho, kdo pamatuje staré časy a kdo formoval devadesátky? Možná ještě Marek Benda, ale ten se vždycky staral o to, aby nic neudělal. Kdo nic nedělá, nic nezkazí… Mimo politiku patří do staré garnitury ještě možná Šimon Pánek… všichni ostatní jsou už produkty nové doby. Se všemi pozitivy a hlavně negativy.

Až teď s odchodem Zemana začnou skutečně nové časy. V politice už není nikdo, kdo by vzpomínal na Československo. Není tam už nikdo, kdo by trpěl nostalgií po starých časech, kdy naše strojírenství mělo zvuk a využívali jsme všechny suroviny, které se na našem území nacházely. V politice už není nikdo, kdo by stříhal pásku u atomové elektrárny, kdo by zažil výstavbu přehrady, otevírání (ale i uzavírání) nějaké šachty, kdo by s nejmocnějšími tohoto světa podepisoval kontrakt na plyn nebo železnou rudu. To všechno je už minulost.

Ti všichni noví, to už budou jen servisáci, co dodělají kousek koordinační práce práce pro nějakou korporaci. Uniper je už dávno důležitější než Transgas. Rafinérie v Litvínově patří polskému Orlenu. Místo Slušovic máme Agrofert. O spotřebním zboží rozhodují nadnárodní obchodní řetězce. České banky? To neexistuje, stejně jako dost často neexistuje ani česká voda. Svět se prostě změnil. Porovnejte si Zemana a Fialu… Je zbytečné cokoliv dodávat. Vezměte libovolný zemanův projev a srovnejte ho s libovolým projevem našeho derniéra.

Nevím, jak bude jednou Zeman hodnocen. Nevím, jestli se jednou historici shodnou, zda byl úspěšný nebo neúspěšný, ať už jako premiér či v nejvyšší funkci. Nevím, jak bude jednou hodnoceno uplynulých třicet let. Nemáme odstup a těžko říci, jaké existovaly jiné alternativy. Ale myslím, že mohu s klidným svědomím říci, že se Zemanem symbolicky končí celá jedno období. Éra lidí, kteří to tady vzali po komunistech a dovedli to tam, kde je to teď. Je vlastně docela příznačné, že právě v tuto dobu začínáme pociťovat problémy s elektřinou, máme za humny válku a s rozšířenými zorničkami zjišťujeme, jak to s námi ta Evropská unie vlastně myslí. To dochází ke svému vyvrcholení celá tato doba. Doba, kdy jsme věřili Západu, že nás skutečně chce přijmout, že nám chce dovolit vyrůst na jejich úroveň a že nám nabízí něco víc, než jen konzumní pozlátko. Je vlastně zcela logické, že Zeman odchází a nám padají šupiny z očí. S odchodem Zemana teprve začne diskuse nad tím, co nám změna poměrů dala a vzala. Až dořešíme tuto otázku, pak teprve budeme moci začít hodnotit i všechny ty politiky z Prognosťáku.

Zeman byl na začátku této doby a zřejmě bude i na jejím konci. Je ještě předčasné se dohadovat, jak tento konec bude vypadat, ale jako by právě Miloš byl jejím barometrem v tom dobrém i špatném.

Hele, nemáte někdo číslo na Ovčáčka? Docela rád bych se se Zemanem na deset minut potkal. Měl bych na něj několik otázek, které mu ještě nikdo nepoložil a než definitivně odejde na odpočinek, rád bych znal odpovědi. Pokud byste nás někdo mohli propojit, potěšilo by mě to.

 

 
Hodnocení
Průměrný počet slepic: 4.6 (178 hlasů)

Komentáře

Trvalý odkaz

Zeman mě nakonec docela potěšil tím, že vyznamenal Zelenského a odsoudil ruskou agresi, a také tím že Putina označil za nebezpečného šílence.
Také ta aféra s rudými trenkami na Hradě, které tam vyvěsilo občanské sdružení Zhotoven, byla velmi vtipná... , bylo na to mnoho velmi vtipných karikatur, Zeman spalovač trenek :-))) byla s ním někdy i sranda.
Zeman se nakonec zachoval jako demokrat, jako člověk, který hají hodnoty naší civilizace.

Průměrný počet slepic: 1.5 (97 hlasů)

Mohl jsem si o něm myslet, co jsem chtěl, ale býval dost vtipný. Takže po vyvěšení tohoto práporu jsem očekával, jak zůstane nad věcí a vtipně to okomentuje. On se ale tehdy zachoval jak ublížená hysterka.

Jinak jeho projev se mi líbil a chápu, že zdejší společenství mu neodpustí jeho podporu napadenému. Mě baví sledovat reakce lidí a všiml jsem si, že na starých Kydech zde byl mnohými Zeman označovám zásadně za "pana presidenta", aby po tom pro rusy nevítězném únoru, když prohlásil tu větu o Putinovi, se z něj pro ty samé lidi najednou stal vychlastaný mozek. JJ, masy jsou nevděčné někdy a stačí troška, aby se z milovaného stal vyvrhel. (já už zde vyvrhel jsem, tož nemám co ztratit. tak vítej do klubu, Miloši)

Průměrný počet slepic: 2 (49 hlasů)

volič Miloše Zemana to vidím trošku jinak. Když převzal Zeman zdecimovanou ČSSD po jakémsi navrátilci z a Ameriky (tuším Horákovi) stal jsem se voličem ČSSD. Líbil se mně Zemanův projev, prostě viděl jsem v něm skutečnou politickou kvalitu a osobnost. Zeman mě zklamal schválením masakru v bývalé Jugoslávii, dále mě zklamal tím, že se zastal smečky nemakačenek v Ústí nad Labem, kteří dokázali vyhnat původní slušné obyvatelé z Matiční ulice. Zeman sám ve své knize přiznal, že se dokáže mýlit v politice. To, že dnes schvaluje způsob jakým současná vláda podporuje Ukrajinu, to je pouze jeden z dalších omylů Miloše Zemana. Jenže, dnes ještě více než dříve platí: Kdo chce s vlky žít, musí s nimi výt! A tak Miloš vyje a normálního konce v úřadu se třeba i dožije.

Průměrný počet slepic: 4.7 (60 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Článek jsem poslala mailem prezidentovi (jiný kontakt nemám).
Už se stalo, že mi asi 2x odpověděli z kanceláře prezidenta republiky, že děkují, a že mu můj email předali...(dokonce prý, že ho potěšil...), takže doufám, že se povede i teď.

Průměrný počet slepic: 5 (31 hlas)

No jistě, Pepku. Tak sis sám sobě odpověděl a teď vyskoč!

Průměrný počet slepic: 4.9 (17 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pepku, už zase kvičíš, ty novodobý politruku? Kdybych nevěděl, že jsi za to placený, divil bych se, že ze sebe děláš idiota zadarmo. A teď vyskoč!

Průměrný počet slepic: 4.9 (15 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Opravdu nevím jaké tlaky a výhrůžky směřují a směřovaly směrem k presidentovi, ČR je velmi malý stát, ale to je Maďarsko taky, zajímavé by bylo, pokud by se v EU, či v OSN hlasovalo anonymně, aby státy nemohly být vydírány, jak se tomu děje dnes a denně ...........

Průměrný počet slepic: 4.9 (9 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

To co jsi napsal, je produkt tvé tuposti, nebo ti to nařídil náčelník?

Zatím bez slepic
Trvalý odkaz

Cz piratsky nepriteli vlady lidu a solidarniho statu ktery chce diktauru policejniho statu darebackych prizivniku udelej nam tu zas to svoje žabi
Q q q a narujuj branit tvoji vlast do ukrajinskych zakopu !
No ni zbabelce??

Průměrný počet slepic: 2.9 (23 hlasů)
Trvalý odkaz

Do valky proti sve vlasti tj ukrajine a pomahaji odzbrojit tomu lejnu z ek komise ; celou evropu aby pomohli splnit panu putinovi jeho ukol obsadit zas celou evropu a s pomoci nasi vlady nemehel odzbrojit a k tomu i vykrast nase uspory a hotovost!!fuj fuj fuj ti dva jsou hnuj!
No ni ???

Průměrný počet slepic: 2.5 (19 hlasů)
Trvalý odkaz

ako bude vyzerat clanocek o Zemanovi tak o 50 rokov.

Co vlastne ten chlap pre CR urobil??

Odmyslime si zabomysie vojny s vladou, ci s parlamentom. Za 50 rokov tu nebude ani Zeman, ani my a ani nik z mysi a ziab, ktore spolu bojovali.
Co napisu o Zemanovi ti, pre ktorych bude Zeman len kratka epizoda v historii??

TGM zalozil CSR.
Benes sa poddal Reichu i komunistom, ale zato zachoval mraky zivotov v kotlinke, pac nebola ziadna vojna ani obcianska.
Komousi zindustrializovali Slovensko.
Husak ma na krku husakove deti, kralikarne, ktore dnes stoja takmer nedostupny majlant, urobil z CSSR technologicku spicku v ramci vychodneho bloku.

Co urobili prognostici? Rozpad CSSR, privatizacia a ozobracenie obyvatelstva (Klaus), upadok CR na uroven montovny a dojnej kravy cez dividendy.

Zeman bol len mensie zlo a neurobil pre CR nic. Nic dobre. Nic statotvorne. A na konci zivota sa snazi este zabezpecit cerenku a prestal ist proti prudu.

Průměrný počet slepic: 4.7 (53 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ale zůstal jen politikem.

Průměrný počet slepic: 4.6 (29 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

ty jako Slovák a možná tím pádem bývalý partyzán, víš o Zemanovi úplný hovno! Zatleskej si svojí Zuzce a neser se do české politiky.

Průměrný počet slepic: 2.8 (24 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Chápu, že máte potřebu urážet mě nebo Cz kvůli našim narážkám na ruskou invazi, ale tenhle osobní útok mi přijde lehce mimo.

Zvlášť když do toho taháte národnost a jste záměrně vágní.

Průměrný počet slepic: 2 (32 hlasů)

tak jsem to fakt, přepískl. Nicméně, s takovým hodnocením politika Zemana nesouhlasím. Cos e národnosti týče, tak si troufám tvrdit, že Slovák Husák byl ve srovnání s brňákem Fialou super státník a charakterní politik. Pokud se do druhého kola dostane třeba taková brněnská Nerudová s Babišem, tak jednoznačně volím Slováka Babiše.

Průměrný počet slepic: 4.7 (36 hlasů)

Blbe... Husák byl zločinec a diktátor, defacto srovnatelný s Hitlerem, za jeho totality tu probíhala tzv. Akce Asanace, tedy bolševická hyedrichiáda..., kdy zde byli pronásledováni, vězněni a mučeni disidenti a protibolševický odboj, tyto hrdiny bolševik věznil a kradl jim majetek. to co si napsal ,je na hranici schvalováni zločinů komunismu či jiných totalit a podpora těchto zločinů. Podpora a propagace hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka, ospravedlňování nacistického či komunistické genocidy a zločinů proti lidskosti.

Ale jsi taková bezcharakterní nula, že mi nestojíš ani za to trestní oznámení, si idiot a blb a to je pro tebe už ten největší trest... :-)

Průměrný počet slepic: 1.4 (46 hlasů)

První varování.... 

Další už bude poslední

Průměrný počet slepic: 4.6 (39 hlasů)

Za co ho konkrétně varujete?

Pokud za osobní útoky, tak ty jsou tu proti odpůrcům ruské invaze na Ukrajinu běžné. Tak jsem zvědav, jestli budete měřit stejným metrem.

Průměrný počet slepic: 1.8 (32 hlasů)

ty a možná "chlapeček" a skoro inteligent Fuck Putin, prý Cz, jste úplně obyčejní fanatici. Já jsem v osmdesátých letech měl jednoho starého kolegu, který měl dceru provdanou v západním Německu. Dobře se pamatuji, jak mně vyprávěl o tom, že mu německý zeťák důvěrně sdělil, že si prezidenta Husáka v NSR považují, protože má opravdu státnický projev a vystupování.

Průměrný počet slepic: 4.5 (34 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Ok, tak jsme mě "obšťastnil" historkou o tom, že všichni v NSR si Husáka považovali protože to říkal bývalého kolegy dcery manžel ... a taky mě nazval fanatikem.

No fajn. K věci to ale není.

Průměrný počet slepic: 1.3 (32 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Oni "jen" obhajují fašistický režim. O tom, co tam skutečně bylo a je, dnes vědí a píší média ve všech koutech světa (toho objektivního), jen u nás je jako vždy delší vedení a čeká se, jak to dopadne. Potom se zdejchnou a vypaří jak pára nad hrncem a budou rádi, že pes po nich neštěkne.

Průměrný počet slepic: 4.3 (24 hlasů)

No tak honem, buďte konkrétní a řekněte nám, na čem Vaše obvinění (fašistický režim) stojí.

Průměrný počet slepic: 1.8 (28 hlasů)

Přece to psali na sputniku a taky to ještě říkala Růžena z prasečáku a ta tomu hoví...

Průměrný počet slepic: 1.8 (33 hlasů)

Házení perel..., už bylo mnohokrát popsáno. Pro vás, kteří méně chápete, je zbytečné cokoliv opakovat. Už se ani neobtěžujeme.

Průměrný počet slepic: 4.4 (28 hlasů)

Neobtěžujte...

Průměrný počet slepic: 1.4 (28 hlasů)

Chápu, nejlepší způsob jak neprohrát je nehrát.

Aneb těžko reagovat na něco, co nebylo řečeno. Zbabělost vládne světu.

Průměrný počet slepic: 1.3 (27 hlasů)

To není hra, to je historie. Takže, pokud schází informace, tak šup do knihovny a studovat.

Průměrný počet slepic: 4.7 (14 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Jsi se nějak rozkvičel, Pepku. Skoro jak tvůj fotr, co dělal bachaře v Jáchymově. Ale jen si kvič. A teď vyskoč!

Průměrný počet slepic: 4.9 (18 hlasů)

In reply to by Cz (neověřeno)

Trvalý odkaz

Dnes je ČESKÁ REPUBLIKA svobodnou, suverénní, demokratickou zemí, nebo zemí vazalskou, obyčejnou kolonií, či spíše " EKONOMICKÝM PROTEKTORÁTEM ZÁPADU A AMERIKY " ? V listopadu 89 jsem chtěl, aby jsme byli svobodnou a suverénní zemí a jsme ? ? ?

Průměrný počet slepic: 5 (6 hlasů)

Nepřepískl!

Průměrný počet slepic: 4.8 (13 hlasů)

Proti Fialovi byl super státníkem i Jakeš. I když nebyl Slovák. A taky, že bychom měli politiku dost značně "odbrňákovat". Zdá se mi, že Brno je MNOHEM "progresívnější" než Praha. Možná je to tím, že je tady ta slavná Masarykova univerzita, Fialova Alma Mater, která tady dost značně otravuje vzduch.

Průměrný počet slepic: 4.7 (18 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Přátelé, zřejmě jde do tuhého - dostali pokyn a smečka magorů se sem nafutrovala, dřepí tu denně a klofe jak o závod.
Přišly na ně nejspíš krušné časy a potřebují si vydělat..., jinak se totiž uživit neumí a teplo je a bude drahý. Co by chudáci jinak dělali...

Průměrný počet slepic: 4.5 (33 hlasů)

Chápu. Představa, že existuje názorová opozice motivovaná jenom vlastním svědomím a znechucením z obhajoby ruské agrese na Ukrajině je pro Vás těžko pochopitelná.

Je jednodušší si nalhávat, že jde o placené "trolly", protože přece každý rozumný člověk stojí na Vaší straně.

Inu, nestojí. Spoustu lidí, kteří stojí proti ruské agresi si rozhodně nemá problém vydělat svou prací a nepotřebují být placeni za popírání nesmyslů.

Průměrný počet slepic: 1.5 (33 hlasů)

Tak co tady děláte? Běžte si kvičet tam, kde s vámi souhlasí, nebo si myslíte, že někoho z nás tady obrátíte na vaše nemyšlení?
A samozřejmě - každý rozumný člověk stojí na naší straně, na straně "ČR na prvním místě" a až potom všechno ostatní.
Tato vláda nebere ohled na ty, co s ní nesouhlasí a aniž by se nás ptala, zatahuje nás do něčeho, co nechceme. Nebo vy chcete posílat zbraně do ciziny? Vy chcete z našeho "bohatého" rozpočtu financovat statisíce lidí - možná brzy už milion..., na což naše zemička nemá, protože nemá ani pro svoje?! Proč jste byli zalezlí a neklofali proti válce v Jugoslávii, kde vám nevadily desítky tisíc mrtvých včetně dětí!
Fotky zavražděných matek s dětmi na východě Ukrajiny vám zřejmě taky nevadily. Vylezli jste z děr až teď, vy "hrdinové".

Průměrný počet slepic: 4.8 (39 hlasů)

ad "běžte jinam" - Diskuzi s lidmi, kteří se mnou ve všem souhlasí nepovažuji za přínosnou.
ad "ČR na prvním místě" - Rozpínání Ruska na východ a "požírání" sousedních států není v zájmu ČR. Respektive normalizace porušování územní integrity obecně není v zájmu ČR. Samozřejmě jde o delší horizont, než účty splatné příští měsíc, ale za důležité to považuji. A nejsem sám.
ad "Jugoslávie" - Whatboutismus
ad "posílání zbraní" - Viz. druhý bod.
ad "zavraždění na východě Ukrajiny" - Samozřejmě, že vadily. Pokud by Rusko nechalo Ukrajinu být, nemuselo k tomu dojít.

Průměrný počet slepic: 1.3 (33 hlasů)

Co by dělal... provokuje a jako bretšnajdr čeká, kdo se chytí.

Průměrný počet slepic: 4.9 (12 hlasů)

Probíhat diskuze na obrazovkách České televize, přece snad o to šlo v listopadu 89, např. v pořadech Máte slovo, či Václav Hlodavec ! Když je plný Václavák, tak proč nemůže někdo z protestujících dostat 10 či 20 minut vysílacího času, aby divákům vysvětlil, o co těm protestujícím vlastně jde ? Přece toto je demokracie = DISKUZE a ne debata tří či čtyř lidí se stejným názorem ...........

Průměrný počet slepic: 5 (7 hlasů)

Hele, Májo, taky mě to už napadlo. Poslal jsem příspěvek, asi za pět minut jsem ještě chtěl podívat, jak jsem tam něco napsal (většinou mě lepší formulace napadají, když už je pozdě) a už bylo oslepicováno a okomentováno od obou. To byl tedy fofr, jak kdyby tam čekali na to, až se jim něco předhodí.
To přece není normální během celého dne nedělat nic jiného než číhat na fóru. Nejdříve mě napadlo, že to jsou opravdu fanatici. A později i druhá možnost, že právě toto je jejich pracovní doba, že by mohli být někým placeni, aby rozvrátili Vidlákovo fórum. Přece jen jeho projevy si už vysloužily slušně velkou reputaci a jsou dost přebírány. Tak proč nezaplatit dva agenty, jednoho zdatnějšího, tak asi druhé kategorie a jednoho moulu čtvrté kategorie. Taková pátá kolona, rozvracečů a strážců jediné pravdy.

Průměrný počet slepic: 5 (22 hlasů)

Říká se tomu multitasking.

Průměrný počet slepic: 1 (23 hlasů)

Multišaškin. To je dobrá přezdívka naší vlády.

Průměrný počet slepic: 4.8 (28 hlasů)

... pátá kolona rozvracečů a sráčů jediné pravdy (přečetla jsem si správně až napodruhé :-))
A souhlasím s těmi kategoriemi zařazení, fakáč je primitiv, to sálá i z monitoru. Ten druhý je holt z Fialovy stáje a tím je to dané.
I kdyby nás Fiala přejmenoval na Českoukrajinsko a Zelenýmu nabídl funkci prezidenta...

Průměrný počet slepic: 5 (20 hlasů)

In reply to by včelka Mája (neověřeno)

Trvalý odkaz

V diskuzi je musíte porazit svými argumenty, bez nálepkování, prostě ten, kdo zažil totalitu a její propagandu, tak má neuvěřitelně vyvinutý čich na jakékoliv manipulace, takže cítí dnešní propagandu na sto honů ! Je třeba se těchto lidí ptát, proč nemůžeme takto diskutovat na půdě ČESKÉ TELEVIZE a proč má tato televize BLACK LISTY nežádoucích osob, které se nesmí objevit ve vysílání. Lidé, kteří chodí do ČT, většinou nikdy nechtějí do nějaké svobodné debaty přijít, vždy jdou pouze tam, kde se nějakým způsobem manipuluje ...........

Průměrný počet slepic: 5 (11 hlasů)

In reply to by Zvedavec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Napsal ste to poměrně slušně na to jaké tresty by prognosťáci měli dostat.

Průměrný počet slepic: 4 (1 hlas)
Trvalý odkaz

Neposlouchal jsem jeho projev,mne nemá co říci a několik generací na tyto prognostiky nebudou dobře vzpomínat.Pan Zvedavec to napsal výborně.Nástupci těchto podrazáků,nejsou lepší a proto jako republika,dopadneme velice špatně.Můj typ na prezidenta je Nerudová,takže,žádná změna k lepšímu,ale jen k horšímu.

Průměrný počet slepic: 4.1 (9 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

Zeman je nesporně jednou z největších osobností české politiky.

Průměrný počet slepic: 3.4 (18 hlasů)

In reply to by Zauber (neověřeno)

Trvalý odkaz

Pane Zauber.
Nebudu Vám to rozmlouvat,na všechno musíte přijít sám.
Už se to začíná objevovat,co natropil Klaus za Zemanem,stát skoro nevlastní nic a ani v tom ČEZu si nemůže dupnout.Dokonce se volá o odkupu akcii od menšinových vlastníků,nebo snad i o znárodnění.Banky to je veliký podraz na podnikatelích,občanech,ale i pokladně státu.

Průměrný počet slepic: 3.2 (12 hlasů)

In reply to by zemedelec (neověřeno)

Trvalý odkaz

pane Zemědělče, ale nic není úplně černobílé. Když srovnám tu celou garnituru po sametových politiků. Tak Česko fakticky nic lepšího než Klause a Zemana nemělo! To je prostě fakt! Jsem přesvědčen, že tito současní politici by naši republiku zlikvidovali mnohem horším a rychlejším způsobem. Ano, Klaus a Zeman nejsou čistí, ale taky nejsou neschopní a ani blbí, což se o ostatních politicích vůbec nedá říci.

Průměrný počet slepic: 3.8 (20 hlasů)